Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

Δεν κυματίζει ελληνική σημαία σε δύο κρατικά κτίρια της Οργάνης

Για άγνωστο λόγο έχει αφαιρεθεί από την κοινότητα και το παράρτημα της Περιφέρειας Α.Μ. – Θ.Οι πονηροί καιροί που διανύουμε επιβάλλουν και πονηρές σκέψεις, γι’ αυτό και μας προβλημάτισε αμέσως το γεγονός, ότι εδώ και περίπου 15 μέρες σε δύο κρατικά κτίρια της Οργάνης, δεν κυματίζει η ελληνική σημαία. Πρόκειται για το κοινοτικό κατάστημα και το παράρτημα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Οι λόγοι αφαίρεσης παραμένουν άγνωστοι. Και αν βέβαια εκλάπησαν, οι σημαίες, σίγουρα θα έχει γίνει καταγγελία στην αστυνομία.Από την άλλη αν αφαιρέθηκαν για λόγους καθαριότητας και συντήρησής τους, το σίγουρο ότι τουλάχιστον μισό μήνα μετά, θα έπρεπε να έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, αλλά το γεγονός αξίζει να καταγραφεί. Μάλιστα οι φωτογραφίες από το κοινοτικό κατάστημα Οργάνης, όπως και το κτίριο της Περιφέρειας στον ορεινό όγκο, αποδεικνύουν την έλλειψη της σημαίας.
 
[ηγη http://www.xronos/

Ο νόμος για την αμοιβή όσων καταγγέλουν διαφθορά. Oυτε Επί Χούντας δεν ειχε γινει αυτό....H THΛΕΟΡΑΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
 Παραποιεί τα μεγέθη
έχοντας την ικανότητα να παρουσιάζει το ασήμαντο ως σημαντικό και το ευτελές ως κοσμοϊστορικό, η τηλεόραση ευθύνεται για αυτή την ιδιότυπη σχιζοφρένεια που πλήττει τους περισσότερους  τηλεθεατές οι οποίοι, έχοντας χάσει την κριτική τους σκέψη, θεωρούν ότι η βίαιη αντιπαράθεση χούλιγκαν είναι γεγονός απείρως πιο σημαντικό από το τραγικό τρομοκρατικό χτύπημα στη Ρωσία, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.
Μας καθηλώνει στην απάθεια
αναιρώντας την διαδικασία της σκέψης: έχετε παρατηρήσει ποτέ το θέαμα που παρουσιάζει κάποιος όταν παρακολουθεί τηλεόραση;
Με μια ματιά απλανή και το στόμα ελαφρά μισάνοιχτο, την προσοχή του αιχμαλωτισμένη από αυτά που διαδραματίζονται στη μικρή οθόνη δεν απέχει και πολύ από την εικόνα ενός λαβοτομημένου ζόμπι που παρακολουθεί τη ζωή βυθισμένο στην απάθεια, ανίκανο να ενεργοποιήσει την διαδικασία της σκέψης, που θα το βοηθούσε, κατά τη λαϊκή ρήση, να ξεχωρίσει δύο γαϊδουριών άχυρα.
Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα
όντας ταυτόχρονα μέσον ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, η τηλεόραση συγχέει την πραγματικότητα με την αναπαράσταση της πραγματικότητας, αφήνοντας μας συχνά με την αίσθηση ότι αυτά που βλέπουμε στις ταινίες είναι πιο αληθινά από αυτά που βλέπουμε στις ειδήσεις.
 Παραποιεί τα μεγέθη
έχοντας την ικανότητα να παρουσιάζει το ασήμαντο ως σημαντικό και το ευτελές ως κοσμοϊστορικό, η τηλεόραση ευθύνεται για αυτή την ιδιότυπη σχιζοφρένεια που πλήττει τους περισσότερους  τηλεθεατές οι οποίοι, έχοντας χάσει την κριτική τους σκέψη, θεωρούν ότι η βίαιη αντιπαράθεση χούλιγκαν είναι γεγονός απείρως πιο σημαντικό από το τραγικό τρομοκρατικό χτύπημα στη Ρωσία, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.
Υπνωτίζει τον εγκέφαλο:
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η πολύωρη έκθεση στο παλλόμενο φως της τηλεόρασης εκφυλίζει τις εγκεφαλικές λειτουργίες, βυθίζοντας το πιο σημαντικό ανθρώπινο όργανο σε κατάσταση εθιστικού υπνωτισμού.Η χαύνωση αύτη είναι τόσο εθιστική που υπολογίζονται ότι ένας 20 ετών σήμερα έχει αναλώσει δύο ολόκληρα χρόνια από την ζωή του καθηλωμένος μπροστά στη μικρή οθόνη. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, ο μέσος έλληνας παρακολουθεί τηλεόραση κατά μέσον όρο τέσσερις ώρες την ημέρα, χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που αφιερώνει στη γυναίκα του ή στα παιδιά του..
Αμβύνει την ικανότητά μας
στο να μας προκαλούν σοκ αποκλειστικά πλάνα με αποκεφαλισμούς, βασανιστήρια κρατουμένων, βομβαρδισμοί αμάχων, φυσικές καταστροφές, εγκληματικές ενέργειες, γενοκτονίες, μαζικοί τάφοι, διαμελισμένα πτώματα και κάθε είδους σοκαριστικές εικόνες, που κατακαθίζουν στο υποσυνείδητο μας μετατρέποντάς στο σε χωματερή φρίκης
Διακόπτει την επικοινωνία:
¨Έχετε ποτέ προσέξει ότι μια ανθρώπινη συντροφιά η επικοινωνία αναιρείται μόλις ανοίξει η συσκευή της τηλεόρασης; Εκεί που μια παρέα ανθρώπων ανταλλάσσει απόψεις και σκέψεις, διασκεδάζει ή απλώς συζητάει, μόλις ανοίξει κάποιος την τηλεόραση τα βλέμματα όλων στρέφονται αθέλητα προς αύτη την πηγή του δυσοίωνου φωτός, η προσοχή όλων διαμοιράζεται ανάμεσα στη συσκευή και στους γύρω, και έτσι πλέον η ανθρώπινη συντροφιά μετατρέπεται σε ομάδα μοναχικών ανθρώπων προσηλωμένων στην αντανάκλαση της TV.
Διαχέει τον βασισμένο
στην καταστροφολογία φόβο: έχει κανείς την εντύπωση ότι μοναδικός σκοπός της τηλεόρασης είναι να ενσταλάζει μέσα μας τον φόβο, φόβο καταλυτικό, μη αντιμετωπίσιμο που παραλύει τις αντιστάσεις μας. 
Με την ακατάσχετη καταστροφολογία της η τηλεόραση μας απομονώνει στην πλαστή ασφάλεια της μικρής οθόνης, οδηγώντας μας αργά ή γρήγορα στο εσφαλμένο συμπέρασμα ότι μπορεί η ζωή μας να έχει καταντήσει ανιαρή και κενή νοήματος, αλλά τουλάχιστον είμαστε σε καλύτερη μοίρα από τους δυστυχισμένους του κόσμου εκεί έξω


ΠΗΓΕΣ: Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ


Ποιος είναι ο "Γιώργος" Α. Παπανδρέου; Το προφιλ ενός ψεύτη και προδότη Πρωθυπουργού.


Ποιος είναι ο "Γιώργος" Α. Παπανδρέου; Το προφιλ ενός ψεύτη και προδότη Πρωθυπουργού.

- Πως ένας άχρηστος μετατρέπεται σε Πρωθυπουργός.

ΚαταγωγήΟ μικρός Jeffrey γεννήθηκε στην Αμερική το στις 16 Ιουνίου 1952 στο Saint Paul της Μινεσότα των ΗΠΑ.

Κατάγεται από πατέρα Ελληνο-Πολωνό τον Διαβάστε περισσότερα

Ανδρέα Παπανδρέου-Mineiko (με εβραϊκή καταγωγή) και μάνα εβραία την Margaret Chant κάτοικο Αμερικής με παππού τον Douglas Chant και στέλεχος των Ιεχωβάδων στις ΗΠΑ.

Το όνομα του

Το πραγματικό πλήρες όνομα του είναι Jeffrey Mineiko - Papandreou αλλά για ενσυντομία των φωνάζουν ΓΑΠ ή GAP (αγγλιστί) (μιάς και έτσι έγραφε το όνομα του στα email που αντάλλαζε με την μητέρα του)

Σε ένα βιβλίο του Γιώργου Λακόπουλου "Του μιλάνε τα κύματα...Ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν μπει στην πολιτικη", (εκδόσεις Καστανιώτη, που πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούνη του 2008,στις σελίδες 124-125) διαβάζουμε τα εξης :

-Το 1959, που είχε μετακομίσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Γεώργιος Παπανδρέου φώναξε ένα πρωί τον ιερέα της ενορίας της Εκάλης και βαφτίστηκαν και τα τέσσερα αδέρφια ορθόδοξοι χριστιανοι. Ο Γιώργος, που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι,πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του, με ανάδοχο τον καθηγητή Γιώργο Λιανόπουλο - φίλο του Ανδρέα από την Αμερική και υφυπουργό του Καραμανλή στη Μεταπολίτευση.Τον μικρότερο,τον Ανδρέα,τον βάφτισε ο ίδιος ο Γεώργιος Παπανδρέου. Αυτή η τελετή κρατήθηκε σαν οικογενειακό μυστικό και από μια άποψη ήταν. Έγινε κυρίως για το χατίρι του Γέρου"

-Σημείωση

Ακριβής ημερομηνία και ενορία στην οποία βαφτίστηκε ο Jeffrey δεν υπάρχει..

Πολύς κόσμος αμφισβητει ότι έχει πράγματι βαφτιστεί , λόγω του ότι ό άλλος του παππους, ο Douglas Chant, ήταν στέλεχος των Ιεχωβάδων των ΗΠΑ, και επειδη διαδιδόταν παλιότερα μια άλλη διαφορετικη ιστοριούλα περι βαπτίσεώς του στις ΗΠΑ απο τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο , αλλα και διότι υπάρχει και η φήμη ότι στο Αμερικανικο Κολλέγιο είχε δηλώσει προτεστάντης, και επειδη ποτε άλλοτε δεν έχει δημοσιευτει κάτι για το γεγονος της βάπτισης, ούτε φωτογραφίες απ' αυτην.

-Σημείωση 2

Είχε δικαστικές διαμάχες με την Λιάνα Κανέλλη βουλευτή του ΚΚΕ για το ότι δεν χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα...

Σπουδές

Σπούδασε κοινωνιολογία στο Amherst College στη Μασαχουσέτη (Massachusetts), ΗΠΑ, την περίοδο 1970-1975, πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κοινωνιολογία της ανάπτυξης στο London School of Economics, Ηνωμένο Βασίλειο (1975-1977). Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Στοκχόλμη και παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στο Κέντρο Διεθνών Σχέσεων στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, οπου συμμαθητής του ήταν ο Αντώνης Σαμαράς πρώην αποστάτης της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα Πρόεδρος της.

Θέσεις στην Ελληνική Πολιτική σκηνή

Βουλευτικές θητείες* Βουλευτής Αχαΐας (1981-1996)

* Βουλευτής Α' Αθήνας (1996-2004)

* Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2004-Σεπτ. 2007)

* Βουλευτής Αχαΐας (Σεπτ. 2007 - Οκτ. 2009)

* Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής (Οκτ. 2009 - Σήμερα)

Υπουργικές θητείες

* Υφυπουργός Πολιτισμού (Ιούλιος 1985 - Φεβρουάριος 1987)

* Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1988 - 1989)

* Υφυπουργός Εξωτερικών (Οκτώβριος 1993 - Ιούλιος 1994)

* Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ιούλιος 1994 - Σεπτέμβριος 1996)

* Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (Σεπτέμβριος 1996 - Φεβρουάριος 1999)

* Υπουργός Εξωτερικών (Φεβρουάριος 1999 - Φεβρουάριος 2004, Οκτώβριος 2009 - σήμερα)

Το χρονικό του ψέμματος και της προδοσίας

Ο Jeffrey Papandreou είναι μέλος και έχει συμμετάσχει παρα πολλές φορές στην ζωη του στις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg, ανα τον κόσμο.

Η τελευταία φορά που συμμετείχε ήταν στην Bilderberg που έγινε στο Καβούρι της Αττικής το 2009 πριν αναλάβει πρωθυπουργός οπου εκεί πήρε το χρήσμα για να πάρει το τιμόνι της Ελλάδας.

Σημείωση

Τα σχέδια της Bilderberg για την Ελλάδα είναι και το ΠΑΣΟΚ επιβάλει:

-Αφελληνισμός

-Καταστροφή της παιδείας(ήδη το κανει η Διαμαντοπουλου που είναι μέλος της Bilderberg)

-Καταστροφή και σβήσιμο της Ιστορίας

-Διάλυση πολιτισμού και γλώσσας

-Αχταρμοποίηση Ελληνικού Λαού με την βοήθεια Μεταναστών(λαθραίων και μη)

-Επιβολή ΔΝΤ

-Πώληση ορυκτού πλούτου σε ξένες εταιρίες

-Ιδιωτικοποίηση των πάντων

-Eπιβολή της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης

-Ηλεκτρονικές Ταυτότητες

-Διχωτόμηση και κατακερματισμός της Ελλάδας σε 9 περιφέρειες (Ανεξάρτητη Κρήτη,Δωδεκάνησα-Τουρκία, Θράκη-Τουρκικη Θράκη, Μακεδονία-Σκόπια, Ηπειρός-Αλβανία, Ανεξάρτητη Κέρκυρα, Πελλοπόνησος, Στερεά Ελλάδα, Κυκλάδες)

Ο Henry Kissiger (Ισόβιος Πρόεδρος της Bilderberg) και πρώην Υπ.Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε αναφέρει σε ομιλία του στην Ουάσικτον, το 1974:

“Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή.”

Σημείωση

Το ΔΝΤ ήξεραν οτι αν μπει στην Ελλάδα αυτοι που κανουν κουμαντο ειναι το ΔΝΤ. Κυβέρνηση δεν έχουμε πλεον, ειναι πιόνια του ΔΝΤ.. Το ΔΝΤ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ, ΕΠΙΒΑΛΕΙ και η Κυβέρνηση πράτει χωρίς να πει τίποτα.

Όσοι ασχολούνται με την Νεα Τάξη Πραγμάτων ήξεραν πως ηταν η σειρά μας το 2010.


Προεκλογικές θέσεις:
Σε μια περιοδο που η Ελλάδα έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται υπερχρεωμένη εμφανίζεται ο Jeffrey σε όλες τις προεκλογικές ομιλίες του λέγοντας πως λεφτά υπάρχουν... Έτσι με τα ψέματα κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου ωστε να τον ψηφίσει απέναντι σε μια Ν.Δ. μπαχαλαμένη..

1)Τον Οκτώβριο του 2009 αναμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας και εδώ αρχίζει η προδοσία της Ελλάδας και η επιβολή των ορέξεων των τραπεζιτών ΔΝΤ,ΕΚΤ κλπ λέγοντας “Λεφτα υπάρχουν”2)Έλεγε το ασφαλιστικό είναι άδικο και κατέβαινε στις πορείες μαζί με τους απεργούς


Μετεκλογικές θέσεις και πράξεις:

1) Του έγινε πρόταση για δανεισμό από Αμερικάνικη εταιρία (Hayman Private Equity LLC στην Βοστόνη) μία στις 11 Ιανουαρίου επιστολή δηλώσεως προθέσεως, και μετά στις 8 Φεβρουαρίου τις οποίες δεν δέχτηκε.....αρα δεν μπορεί να λέει πως δεν υπήρχαν καθόλου λεφτά....(κρατάμε επιφυλάξεις για τους προσφερθέντες όρους... κανείς δε σου χαρίζει τίποτε, και τα Private Equities είναι σκληρά αρπαχτικά συνήθως).
2) Την επομένη των εκλογών, εντελώς συμπτωματικά, η ΤτΕ(με την βοήθεια του Προβόπουλου που είναι μέλος της bilderberg) αλλάζει τον κανονισμό και διευκολύνει την ανοικτή πώληση ελληνικών ομολόγων, δλδ διευκολύνει την άνοδο των επιτοκίων (υπόθεση Τ+10)(περισσότερα στις παραπομπές).
3) Τον Ιανουάριο του 2010 άρχισε να λέει και αυτός και ο Γιώργος Παπακωσταντινου πως λεφτά υπήρχαν και πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ.(περισσότερα στις παραπομπές)
4) Τον Απρίλιο του 2010 απο το Καστελόριζο ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στηριξης... ΔΝΤ κλπ

5) Συνεχίζει να κανει τα στραβά μάτια για το Αιγαίο και κλείνει συμφωνίες, με Τούρκους και Αμερικάνους ,κάτω απο το τραπέζι(στις παραπομπές περισσότερα).
6) Κατήργησε τον τίτλο Εθνικής από το Υπουργείο Παιδείας και απο άλλα Υπουργεία.

7) Κατήργησε το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
8) Συνομιλεί με τα σκόπια με βάση το όνομα “Μακεδονία” και το υπόλοιπο κομμάτι βλέπουμε.
9) Ο ελληνικός λαός εχει αρχισει να πεινάει και λέει στους υπουργούς του: “Κάντε διακοπές άφοβα”.
10) Κάνει τα στραβά μάτια για την Θράκη τώρα που είναι σοβαρή η κατάσταση.
11) Τον Ιούλιο του 2010 είναι ο πρώτος “Έλληνας” πρωθυπουργός που επισκέπτεται το Ισραήλ και καταθέτει στεφάνι για το ολοκαύτωμα των Εβραίων.(στις παραπομπές περισσότερα).
12) Τον Ιούλιο του 2010 συζητάει για πώληση Κρατικών τραπεζών μετά απο πρόταση του ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Σάλλα.
13) Αφαιρεί τον πίνακα από το πρωθυπουργικό γραφείο η Ελλάς Ευγνωμονούσα (πριν την επίσκεψη Ερντογαν)(περισσότερα στις παραπομπές).

14) Τον Ιούλιο του 2010 κανει πολιτική επίταξη και επιστράτευση απεργών(ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών) γιατι αντιδρούσαν στο άνοιγμα του επαγγέλματος τους.
Σημείωση

Ο συνταγματολόγος Βενιζέλος(τρομάρα του) το 2007 λέει πως μια πολιτική επιστράτευση και επίταξη λόγο απεργίας αδιανόητη, λέγοντας:

“Είναι επίσης αδιανόητο, μετά από όσα έχουν συμβεί, να μην υπάρχει ρητή μνεία της τροπολογίας αυτής στο φαινόμενο της απεργίας. Και στη δική μας πρόταση, όπως και στην πρόταση του Συνασπισμού, προβλεπόταν ρητά ότι η απεργιακή κινητοποίηση από μόνη της δεν συνιστά λόγο επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, πολιτικής κινητοποίησης και άρα δεν μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική επιστράτευση, παρά μόνο εάν συντρέχουν οι αυστηρά οριοθετημένες προϋποθέσεις του άρθρου 22 παράγραφος 4.Είτε σε περίπτωση πολέμου ή γενικής επιστράτευσης είτε όταν υπάρχουν αμυντικές ανάγκες είτε όταν υπάρχουν αμιγώς πολιτικές ανάγκες, δηλαδή ανάγκες αστικής κινητοποίησης, σε περίπτωση θεομηνίας ή ισοδύναμης ανθρωπογενούς καταστροφής και σε περίπτωση προβλήματος δημόσιας υγείας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα συνήθη μέτρα.”

Συμπέρασμα...

Μετά τον Εφιάλτη στις Θερμοπύλες δεν έχει ξαναεμφανιστεί τέτοιος προδότης στον Ελλαδικό χώρο....

Μας κυβερνάει ένας άχρηστος (όπως έλεγε ο Πάγκαλος) προδότης πολιτικός, που ανέβηκε στα στρώματα της πολιτικής με την βοήθεια της μασωνίας, των εβραίων και της bilderberg, ώστε να στεφθεί πρωθυπουργός της Ελλάδας και να την πουλήσει σε αυτά τα κέντρα διακυβέρνησης του πλανήτη. Είναι δημόσιος κίνδυνος, διέπραξε ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ με την υπογραφή του μνημονίου ξεκινώντας το έργο της καταστροφής της πολύπαθης Ελλάδας, ξέροντας απο την πρώτη στιγμή που πήγε στο Καβούρι το 2009 οτι ήταν σειρά του στην πολιτική. Ενας άχρηστος, τελιωμενος, ξεφτιλισμένος, πολιτικός που μπορεί να έχει Ελληνική καταγωγή, αλλά δεν νιώθει Έλληνας(όπως λεει και ο αδερφός του Νίκος), αδιαφορόντας φυσικα για ότι συμβαίνει που ξέρει πολυ καλα τι συμβαίνει και προσπαθει με λόγια και πράξεις με την βοήθεια των ΠΑΣΟΚΟΚΑΝΑΛΩΝ να κοροϊδέψει τους Έλληνες κατι που θα αρχισει σιγα σιγα να βλέπει οτι δεν καταφέρει..

ΕπόμενοςΟ JEFFREY GIORGOS MINEIKO PAPANDREOU CHANT

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ, ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΟΜΙΛΙΑ, ΝΑ ΕΞΟΡΙΣΤΕΙ, ΝΑ ΔΗΜΕΥΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Και αυτός και όσοι υπέργαψαν το μνημόνιο...

Το πρώην "ΠΑ.ΣΟ.Κ" πλέον αποτελείται από:

A)Yπουργούς και γενικούς γραμματείς χωρίς πτυχία

Β)Εβραίους

Γ)Μέλη της Λέσχης Bilderberg

Δ)Μασώνους

Τα ονόματα τους;

Δημήτρης Δρούτσας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Θάλεια Δραγώνα, Μαρία Δαμανάκη, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος (πραγματικό όνομα Τούρκογλου), Μιχάλης Χρυσοχοίδης(πραγματικό όνομα Κοεμζόγλου), Αλεβιζάτος, Άλεξ Ρόντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Τρεπεκλής(περισσότερα στις παραπομπές)
 
 
πηγη http://aggeloiellas.blogspot.com

Iδού ποιούς διόρισε ο Παπανδρέου ως νέους κυβερνητες της Ελλάδας

Ένας Ολλανδός, ένας Γερμανός, ένας Δανός, ένας Βέλγος και ένας Πορτογάλος αποτελούν τον σκληρό πυρήνα των ελεγκτών της τρόικας και γύρω από αυτούς ένα επιτελείο συνεργατών τους οι οποίοι στο τελευταίο ταξίδι τους μπήκαν στις λεπτομέρειες του μνημονίου.Οι πέντε πρώτοι είναι αυτοί που διαπραγματεύτηκαν το μνημόνιο που υπογράψαμε με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι περίπου 30 εμπειρογνώμονες που τους ακολουθούν είναι οι εξεταστές των αποτελεσμάτων που έχουν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις.


Στις επαφές που είχαν μαζί τους οι Έλληνες υπουργοί και οι επικεφαλής των φορέων που συνάντησαν διαπιστώνουν μια άλλη πραγματικότητα από αυτήν που είχαν συνηθίσει. Οι τεχνοκράτες της Νέας Υόρκης, των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης δεν είναι πολιτικοί ούτε σκέφτονται πολιτικά. Δεν είναι συνδικαλιστές ούτε ομόλογοί τους υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Μοιάζουν περισσότερο με τους περίφημους «υπαλλήλους» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είχαν στριμώξει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το θέμα της απογραφής, και τους αντιμετωπίζουν όλους με αυστηρότητα. Είναι λιτοί στο ντύσιμό τους και τη συμπεριφορά τους. Δεν θέλουν να γνωρίσουν το περίφημο Athens by night, ούτε τις παραλίες της Αττικής, δεν υποκύπτουν ακόμη και στο γυναικείο φλερτ που εκδηλώθηκε για έναν από τους πέντε επικεφαλής.Και πώς να υποκύψουν ότι είναι επικεντρωμένοι σε ερωτήσεις τύπου «θέλουμε να μας διαβεβαιώσετε ότι αυτό το νομοσχέδιο που μας δείχνετε τώρα, αυτό θα είναι που θα ψηφίσετε χωρίς καμία αλλαγή» ή «πώς είναι δυνατόν να μην μπορείτε να ρίξετε τον πληθωρισμό»;Σε άλλες επαφές τους παραδέχονται ότι ήταν πολύ συντηρητικοί ως προς τις εκτιμήσεις τους για τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, αλλά αυτό έγινε εσκεμμένα όπως είπαν- «διότι φοβόμαστε εκπλήξεις και δεν τις θέλουμε».Ο Ολλανδός, κ. Μπομπ Τραα, είναι ο απεσταλμένος του ΔΝΤ, που ανήκει στη σκληρή ομάδα των Βορειοευρωπαίων οικονομολόγων που θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός έκανε «πάρτι» με τα δανεικά των υπολοίπων. Είναι 54 ετών και πρόκειται να εγκατασταθεί μόνιμα στη χώρα μας, ως επιτόπιος τοποτηρητής. Ηταν και επικεφαλής του ολιγομελούς κλιμακίου που μας επισκεπτόταν από την αρχή, ηγούνταν και της ομάδας των 30 ατόμων που μας ήλθαν την περασμένη εβδομάδα.Ο Δανός Πολ Τόμσεν είναι αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με μεγάλη εμπειρία στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Θεωρείται το βαρύ πυροβολικό του ΔΝΤ για τις «προβληματικές» ευρωπαϊκές χώρες και ήταν αυτός που πήρε την κατάσταση στα χέρια του όταν ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.Ο Βέλγος Σερβάζ Ντερόουζ είναι ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο άνθρωπος του Ολι Ρεν στην τρόικα. Ο Βέλγος τεχνοκράτης έχει υπό την άμεση εποπτεία του τον τομέα της μακροοικονομικής πολιτικής στην Ευρωζώνη και την ΕΕ.Ο Γερμανός Κλάουζ Μαζούχ εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς είναι στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Εξελίξεων της ΕΚΤ, επικεφαλής του τμήματος για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο τομέας των προβλέψεων είναι στις άμεσες αρμοδιότητές του, αλλά στις μελέτες του έχει ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, και με τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.Στην παρέα τους και ο Πορτογάλος Ζοάο Νίνιο, ήταν αυτός που σιγοντάριζε τις ερωτήσεις των τεχνοκρατών του ΔΝΤ, που είχε μεγαλύτερη γνώση για την Ελλάδα από τους υπολοίπους και προσπαθούσε να διερευνήσει εάν υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος ή ενστάσεις που μπορεί να το εκτρέψουν.Οι ήρεμοι παλιοί και οι… θρασύτατοι νεαροί τεχνοκράτεςΕξαντλητικοί έλεγχοι, μοιρασμένοι ρόλοι μεταξύ των προβεβλημένων και των σκληρών τεχνοκρατών προέβλεπε το σενάριο της επίσκεψης του πολυμελούς κλιμακίου της τρόικας.Είναι νέοι, με σπουδές στα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα πανεπιστήμια, στελέχωσαν τις χαμηλόβαθμες θέσεις του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ξαφνικά κλήθηκαν να παίξουν τον ρόλο του κακού στις συναντήσεις που είχαν με τα κυβερνητικά στελέχη.Πρόκειται για τους περίπου 30 ελεγκτές της τρόικας που την προηγούμενη εβδομάδα διενήργησαν τους εντατικούς ελέγχους σε όλους τους κρίσιμους τομείς της οικονομίας. «Όπλα» τους το μνημόνιο που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση, τα ελλείμματα και η κακοδιαχείριση που βρήκαν σε πολλούς φορείς του Δημοσίου, οι οποίοι έρχονται σε αντιπαράθεση με τους ψυχρούς αριθμούς που γνωρίζουν και αποδέχονται.

Κυρίως είναι η κυνικότητα με την οποία εκφράζουν τις? απαιτήσεις τους έναντι των «ιθαγενών», σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που υποδηλώνουν περιφρόνηση του κοινοβουλευτικού θεσμού. Μερικοί από αυτούς είναι που ρώτησαν -με όχι και τόσο κομψό τρόπο- γιατί δεν ρίχνετε τον πληθωρισμό, μερικοί από αυτούς ήταν που ζήτησαν από υπουργό διαβεβαιώσεις ότι το νομοσχέδιο που τους δείχνει δεν θα υποστεί καμιά αλλαγή στη Βουλή όταν ψηφιστεί!

κατεύθυνση παρεμβάσεων στον «Καλλικράτη», στην εξυγίανση του ΟΣΕ και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Για το τελευταίο οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης είναι σαφείς. Μέσα στο φθινόπωρο θα έχει κατατεθεί και ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με ρυθμίσεις για όλα τα «κλειστά επαγγέλματα».

Πάντως, στην έκθεση θα υπάρχουν επίσης «αστερίσκοι» για τους δημοσιονομικούς κινδύνους (ως προς τα έσοδα κυρίως), για τις ΔΕΚΟ, τα νοσοκομεία, τις προμήθειες γενικά του Δημοσίου και τη φοροδιαφυγή.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗΣ
 
πηγη http://www.roufianos.com

Tο παρασκήνιο που προηγήθηκε της τουρκικής εισβολής. Αν οι Αμερικανοί το επιθυμούσαν, θα μπορούσαν να αποτρέψουν τα τουρκικά σχέδια

Εκτενές αφιέρωμα της αθηναϊκής εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», για το παρασκήνιο που προηγήθηκε τηε τουρκικής εισβολής. Αν οι Αμερικανοί το επιθυμούσαν, θα μπορούσαν να αποτρέψουν τα τουρκικά σχέδια - Σε ένα εκτενές αφιέρωμα για την τουρκική εισβολή του 1974 με τίτλο «Φάκελοι», η αθηναϊκή εφημερίδα «Το Έθνος της Κυριακής» στοιχειοθετεί με σαφήνεια τα τραγικά γεγονότα στην Κύπρο. Δύο πρόσφατα αποχαρακτηρισθέντα έγγραφα και ένας αποκαλυπτικός χάρτης πιστοποιεί αυτό που επί 35 χρόνια υποψιαζόμαστε. Ότι δηλαδή οι Αμερικανοί, όχι μόνο διευκόλυναν διά της αδράνειάς τους την κατάληξη της εισβολής, αλλά γνώριζαν και το ακριβές έδαφος που οι Αττίλες θα κατακτούσαν με την προέλασή τους.
Από την έρευνα των απόρρητων αρχείων διαφαίνεται ότι οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί ήθελαν να διαλύσουν την Κύπρο. Η αξία που προσέλαβε την περίοδο του ψυχρού πολέμου τους ενοχλούσε. Όπως αναφέρεται στους «Φακέλους» του Έθνους, αλλά είναι και τοις πάσι γνωστό, η Χούντα αποδιοργάνωσε και άφησε ανοχύρωτη την Κύπρο απέναντι στην πολεμική μηχανή της Τουρκίας. Όπως αναφέρεται σε κείμενο του Μάριου Ευρυβιάδη: Δεν υπάρχει άλλο κράτος και άλλος λαός που στην περίοδο δύο γενεών έζησε έναν αποικιακό αγώνα, έναν εμφύλιο πόλεμο, ένα πραξικόπημα και μια εισβολή. Όπου έχασε το 1% του πληθυσμού του το 1974 μέσα σε ένα μόνο μήνα. Η Κύπρος, θύμα της Τουρκίας και της Βρετανίας, με την ανοχή των Ηνωμένων Πολιτείων και ίσως τον κρυφό συντονιστικό τους ρόλο.

Ο χάρτης σχεδιάστηκε στις 13 Αυγούστου

Στους «Φακέλους» του αθηναϊκού Έθνους δημοσιεύεται και χάρτης που εκθέτει τους Αμερικανούς ως συνεργούς και καλούς γνώστες της μεθόδευσης της Εισβολής. Στις 13 Αυγούστου του 1974, στα γραφεία της CIA, σχεδιάστηκε ο χάρτης που έδειχνε την Κύπρο διχοτομημένη. Ο χάρτης παρουσίαζε την Κύπρο πώς θα ήταν με το πέρας της δεύτερης φάσης της εισβολής. Στις 14 Αυγούστου του 1974, οι Τούρκοι ξεκίνησαν τη δεύτερη φάση της εισβολής και σε 48 ώρες χάραξαν με τη λόγχη τα νέα «σύνορα», όπως τα γνώριζαν νωρίτερα με το μελάνι των ερευνητών τους οι Αμερικανοί.

Έργο ομάδας του Κίσιγκερ

Ο χάρτης παρουσιάζεται ως έργο μιας ομάδας διπλωματών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Παραδόθηκε στον Χένρι Κίσιγκερ, τον εβραϊκής καταγωγής πανίσχυρο τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Κίσιγκερ ήθελε να γνωρίζει πού θα σταματούσαν οι Τούρκοι και πώς θα συγκρατούσε την Ελλάδα να μην εισέλθει στη γενίκευση της σύρραξης.

Ο χάρτης αυτός είναι συγκλονιστικός και διεσώθη εντελώς τυχαία. Ήταν μέρος των εγγράφων με την ένδειξη «for eyes only», για τα μάτια μόνο ή πιο ελεύθερα «για μια ματιά μόνο». Δεν ήθελαν οι Αμερικανοί να κυκλοφορήσει ο χάρτης, για να μην αποδειχθεί η σκοτεινή ενοχή της τότε ηγεσίας τους. Την ύπαρξη χαρτών επιβεβαιώνει και ο άλλος σταθμάρχης της CIA, ο Τζόζεφ Σίσκο. Θα πει με βεβαιότητα, όταν τον ρωτούν, ότι όλοι οι χάρτες που σχεδιάστηκαν τότε από τις 20 Ιουλίου μέχρι την 13η Αυγούστου έχουν καταστραφεί. Οι χάρτες όμως αυτοί είχαν γίνει το παιχνίδι ομάδας ερευνητών φοιτητών, οι οποίοι αναζητούσαν έγγραφα για την ανάμειξη των ΗΠΑ στο πραξικόπημα στη Χιλή. Τα μέλη της ομάδας, όταν βρήκαν τους χάρτες με τους οποίους κατεκρεουργείτο η Κύπρος, έκαναν και αστεία μεταξύ τους. Το είπαν, το άκουσαν Έλληνες φοιτητές και προσπάθησαν πολύ να εντοπίσουν τους αμερικανικούς χάρτες που διχοτομούσαν τη χώρα μας. Μπορεί οι πολλοί να χάθηκαν και πάλι όμως ένας, αυτός με τον αριθμό 9, βρέθηκε από άλλη πηγή στο χώρο των Εθνικών Αρχείων, μαζί με άλλα έγγραφα που αναφέρονταν στην τουρκική εισβολή. Στο ίδιο πακέτο συμπεριλαμβάνεται το περίφημο μνημόνιο Χέλμουντ Σόνενφελτ, του νομικού συμβούλου του Κίσιγκερ. Από τα συμφραζόμενα του μνημονίου, ο χάρτης 9 ταιριάζει γάντι. Υποβλήθηκε για να είναι πιο κατανοητές οι αισχρές για τον Ελληνισμό εισηγήσεις του.

Το μνημόνοιο Σόνενφελντ

Στις 13 Αυγούστου και αφού είχε ολοκληρώσει τον κύκλο των συζητήσεών του με διπλωμάτες και πολιτικούς στη Γενεύη, την Άγκυρα και την Αθήνα, κλήθηκε από τον Κίσιγκερ για ενημέρωση. Η συνομιλία τους εκείνη είχε διακοπεί πολλές φορές από τα τηλεφωνήματα και τα τηλεγραφήματα που έπεφταν όπως τη βροχή.

Μια ετυμηγορία-ταφόπλακα

Ο Κίσινγκερ ρώτησε: Τι κάνουμε εάν ο Ετσεβίτ δώσει εντολή στον Γκιουνές (τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας) να εγκαταλείψει τη Γενεύη. Η απάντηση ήρθε ύστερα από μερικές ώρες. Το πρωί της μοιραίας 14ης Αυγούστου και ενώ οι ορδές του Αττίλα σάρωναν τη Μεσαορία και απειλούσαν να φτάσουν στην Αμμόχωστο, ο Σόνενφελντ παρέδωσε στον Κίσινγκερ την ετυμηγορία του, η οποία ήταν η ταφόπετρα για το νησί. Έγραφε τα εξής:

«Απόρρητο - Για τα μάτια μόνο»

(«Secret - EYES ONLY»)

The Counselor Department of State

Μνημόνιο για τον υπουργό Εξωτερικών

Από τον Helmut Sonnenfeldt

14 Αυγούστου 1974

Θέμα: Ενέργειες στην Κύπρο

Ζητήσατε κάποιες σύντομες ιδέες για το τι να κάνουμε στη συνέχεια. Τίποτα απ' ό,τι μπορώ να σκεφτώ δεν θα σταματήσει τους Τούρκους από το να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν διά της βίας όσα απαίτησαν στα τελεσίγραφά τους. Ουσιαστικά, όπως ήταν έτσι κι αλλιώς η αλήθεια, η μόνη πιθανή βιώσιμη λύση (modus vivendi) θα πρέπει να βασισθεί σε μια ντε φάκτο διαίρεση του νησιού, όποια και αν είναι η μορφή της.

Εάν οι Τούρκοι κινηθούν γρήγορα και μετά αναγκασθούν να υποχωρήσουν, ίσως προκληθεί ελληνική αντίδραση και τότε ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να προσπαθήσουμε για μια συμφωνία (η οποία ίσως σώσει και τον Καραμανλή).

Καθώς οι Σοβιετικοί μπορούν να λειτουργήσουν ως φόβητρο, πρέπει να τους κρατήσουμε σε απόστααση. Δεν μπορούν να εξελιχθούν σε διαιτητές μεταξύ συμμάχων των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα συμφέροντά τους διαφέρουν ριζικά από τα δικά μας. Εμείς επιθυμούμε ένα modus vivendi μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ενώ αυτοί θέλουν μιαν αδέσμευτη Κύπρο και προτιμούν την Ελλάδα ή την Τουρκία ή και τις δύο αποστασιοποιημένες από το ΝΑΤΟ.

Έτσι θα πρέπει:

- Να προσπαθήσουμε, επειγόντως, να περιορίσουμε την ελληνική αντίδραση, τουλάχιστον για 24 ώρες.

- Να πούμε ξεκάθαρα στους Τούρκους ότι πρέπει να σταματήσουν σήμερα ή το αργότερο αύριο (tomorrow at the latest).

- Να προειδοποιήσουμε τους Τούρκους ότι η Ελλάδα κινείται ταχύτατα προς τα αριστερά.

- Να στείλουμε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο στην Αθήνα, για να ασκεί συνεχή και άμεση επιρροή στον Καραμανλή.

- Με δεδομένο ότι οι Τούρκοι θα καταλάβουν γρήγορα την Αμμόχωστο, να διαβεβαιώσετε ιδιωτικά τους Τούρκους (privately assure Turks) ότι θα τους εξασφαλίσουμε λύση που θα περιλαμβάνει το ένα τρίτο του νησιού, στο πλαίσιο κάποιου διακανονισμού ομοσπονδιακής φύσης.

- Να διαβεβαιώσουμε τους Έλληνες ότι θα περιορίσουμε τις τουρκικές απαιτήσεις και δεν θα επιτρέψουμε άλλους εγκλωβισμένους κ.λπ.

Δεν πρέπει να εμπλακείτε άμεσα, ώστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Αφού γίνει αυτό, πρέπει να το κάνετε, διότι δεν υπάρχει εναλλακτική δυνατότητα, και μόνο εμείς έχουμε το βάρος (να το πράξουμε).

Δεν νομίζω ότι οι Βρυξέλλες και το ΝΑΤΟ είναι το μέρος που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε (σ.σ.: για έδρα των ελληνοτουρκικών συζητήσεων) όταν έρθει η ώρα. Οι Έλληνες είναι πιθανότατα πολύ χολωμένοι με το ΝΑΤΟ και η διαδικασία μιας συνάντησης σε υπουργικό επίπεδο είναι περίεργη. Εξάλλου, χρειάζεστε τον Ετσεβίτ και τον Καραμανλή.

Το Λονδίνο ίσως δεν είναι αποδεκτό από τους Τούρκους, λόγω της επίθεσης που δέχτηκαν από τον Κάλαχαν. Δεν θα πρέπει να μεταβείτε στις (δύο) πρωτεύουσες (εννοεί την Αθήνα και την Άγκυρα). Αυτό ίσως σημαίνει Γενεύη.

Η Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Προέδρου θα ήταν εντάξει, αλλά θα είναι δύσκολο να καταφέρουμε να έρθουν τα ενδιαφερόμενα μέρη. Επίσης, θα εκληφθεί ως πρόκληση από τους Ρώσους. Η Νέα Υόρκη θα καθιστούσε δύσκολη τη διατήρηση των Ρώσων μακριά από τη διαδικασία. Θα μπορούσατε επίσης να επιχειρήσετε τη Ρώμη».

Υπογραφή Σόνενφελντ.

Οι ΗΠΑ διατηρούν την ίδια πολιτική

Το μνημόνιο προς τον Κίσινγκερ αποτελεί τρανταχτή απόδειξη του βρόμικου ρόλου του Χένρι Κίσινγκερ και της τότε αμερικανικής κυβέρνησης. Ο Αμερικανός υπουργός ακολούθησε πιστά μία προς μία τις οδηγίες και τις εισηγήσεις του νομικού του συμβούλου. Ό,τι σχεδιάστηκε εκείνες τις ημέρες στην Ουάσινγκτον δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα.

--------------------------------------------------------------------------------

Το χρονικό της εισβολής και ο χουντικός τραγέλαφος

Η Κύπρος έπεσε, ουσιαστικά, αμαχητί. Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία παρέδωσαν σπάνια μαθήματα προδοτικής ανευθυνότητας, αφήνοντας ελάχιστους ηρωικούς αξιωματικούς και οπλίτες να τα βάλουν με το τουρκικό εκστρατευτικό σώμα.

Το 1974, ο «Αττίλας» ξανακτυπούσε για δεύτερη φορά το πολύπαθο «νησί της Αφροδίτης», με τον ίδιο πάλι σκοπό: την κατάκτηση. Η πρώτη φορά ήταν το 1571, όταν ύστερα από πολύμηνη και εξαντλητική πολιορκία, οι οθωμανικές δυνάμεις, με επικεφαλής τον Λαλά-Μουσταφά, έκαμψαν την ηρωική, αλλά και απεγνωσμένη αντίσταση των υπερασπιστών της Αμμοχώστου. Οι ιστορικοί νόμοι, αδίστακτοι και επαναλαμβανόμενοι με θαυμαστή νομοτέλεια, εμφανίστηκαν ξανά εκείνο το μαύρο πρωινό της 20ής Ιουλίου 1974, 8 χιλιόμετρα δυτικά της Κυρήνειας. Στο προσκλητήριο αυτό, ο Ελληνισμός και πρωτίστως το Εθνικό του Κέντρο, η Ελλάδα, κλήθηκαν να υπερασπισθούν όχι απλά την προς ανατολάς έπαλξη, την Κύπρο, αλλά την ίδιά τους την τιμή.

Οι συνθήκες ήταν αντίξοες, εξαιτίας εσωτερικών αλλά και εξωγενών παραγόντων. Πρώτον, η Ελλάδα ήταν δέσμια της γεωγραφίας ως προς την υπεράσπιση της Κύπρου. Η Μεγαλόνησος, σύμφωνα τουλάχιστον με το τότε κυρίαρχο δόγμα, ήταν μια γεωστρατιωτικώς μακρινή υπόθεση. Δεύτερον, η στρατηγική αποτροπή, η οποία άρχισε να υλοποιείται το 1964, είχε πλέον «εξατμιστεί», αφού ο εγγυητής της, η ελλαδική μεραρχία, είχε από τον Δεκέμβριο του 1967 αποσυρθεί από το νησί. Και τρίτον, και χειρότερο όλων, το Έθνος εισερχόταν στον αγώνα βαθιά διχασμένο, μέσα από μία αυτοκαταστροφική πορεία, η οποία κορυφώθηκε και εκφράσθηκε με την εκδήλωση του πραξικοπήματος, πέντε ημέρες πριν από την τουρκική εισβολή.

Σε ένα τέτοιο θολό τοπίο, ο κυπριακός Ελληνισμός, διαιρεμένος και με τα πολιτικά πάθη οξυμμένα όσο ποτέ, εισήλθε στον αγώνα υπέρ βωμών και εστιών. Οι Ελλαδίτες και οι Κύπριοι, οπλίτες και αξιωματικοί, κατήλθαν στον αγώνα έμπλεοι ενθουσιασμού και υψηλού φρονήματος, ιδιαίτερα στην πρώτη φάση της εισβολής, όταν πίστευαν ακλόνητα ότι η Ελλάδα θα επενέβαινε.

Δυστυχώς, όμως, το αυτοαποκαλούμενο Εθνικό Κέντρο δεν φρόντισε, έστω και την ύστατη ώρα, να δικαιολογήσει τον τίτλο του. Τα «ελληνικά φτερά» παρέμειναν καθηλωμένα στα αεροδρόμια, ενώ θα μπορούσαν να μετατρέψουν τις ακτές της Κυρήνειας σε τάφο του τουρκικού επεκτατισμού.

Μόνοι, λοιπόν, έμειναν και πολέμησαν τον «Αττίλα» οι Έλληνες στρατιώτες. Πολλοί έπεσαν για την ελευθερία. Άλλοι αγνοούνται, συμπυκνώνοντας στις μορφές τους την πλέον τραγική διάσταση της μάχης της Κύπρου. Οι υπόλοιποι έμειναν να φέρουν μέσα τους βαρύ το φορτίο της πίκρας για την απώλεια του τόπου και των συμπολεμιστών τους. Όλοι τους, όμως, έμειναν εκεί. Και πολέμησαν με ηρωισμό, που άγγιξε συχνά τα όρια της παραφροσύνης. Οι Έλληνες αξιωματικοί και στρατιώτες ήταν το 1974 παρόντες στο προσκλητήριο της μάχης και της τιμής. Αυτή που απογοήτευσε, λάμποντας διά της απουσίας της, ήταν η πολιτική και η στρατιωτική τους ηγεσία...

Η ημισέληνος βρυχάται

Οι προετοιμασίες των τουρκικών δυνάμεων, που θα εκτελούσαν την απόβαση, ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 1974. Η ΚΥΠ ενημέρωνε το Πεντάγωνο για αυξημένη τουρκική δραστηριότητα. Η λειτουργία του τουρκικού ραντάρ στο ακρωτήριο Αναμούρ (απέναντι από την Κύπρο) είχε ενταθεί, ενώ ο κύριος όγκος των μαχητικών αεροσκαφών της Τουρκικής Αεροπορίας μετακινούνται προς το δυτικό και νότιο τμήμα της χώρας.

Μετά το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, στην Άγκυρα σήμανε συναγερμός. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας προσήλθε σε πυρετώδεις συσκέψεις. Την Τρίτη 16 Ιουλίου 1974, έπειτα από τετράωρη σύσκεψη στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού, αποσαφηνίστηκε το τελικό σχέδιο της εισβολής. Ο λόγος σε Τούρκο επιτελή: «Εγκαταλείψαμε το προηγούμενο σχέδιο, που προέβλεπε απόβαση στην περιοχή Μπογάζ, 36 χιλιόμετρα βόρεια της Αμμοχώστου. Και ευτυχώς, διότι πληροφορηθήκαμε εκ των υστέρων ότι οι Έλληνες είχαν λάβει αυξημένα μέτρα εκεί. Ήλεγχαν το δρόμο Αμμοχώστου-Λευκωσίας με πολλές δυνάμεις και, επιπλέον, επειδή ήταν Ιούλιος, στην περιοχή υπήρχαν χιλιάδες τουρίστες. Μερικές εκατοντάδες Τούρκοι στρατιώτες, που θα αποβιβάζονταν σε μία τέτοια πόλη, θα χάνονταν. Γι' αυτό επιλέξαμε μία μικρή παραλία, δυτικά της Κυρήνειας».

Το τουρκικό επιτελείο ανέθεσε το βάρος της εισβολής στην 28η και την 39η Μεραρχία, καθεμία από τις οποίες διέθετε τρία συντάγματα. Διατέθηκαν, επίσης, μία ταξιαρχία αλεξιπτωτιστών, ένα σύνταγμα καταδρομών, συμπεριλήφθηκε τμήμα της 5ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και 400 πεζοναύτες. Η προαναφερθείσα δύναμη άγγιζε τους 36-38.000 άνδρες. Από πλευράς αρματικής υποστήριξης, προβλεπόταν η διάθεση 160 αρμάτων Μ-47 και Μ-48. Από αέρος, θα συμμετείχαν 80 μαχητικά αεροσκάφη, από τα οποία τα μισά και πλέον ήταν τύπου F-100.

Στις 17 Ιουλίου συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Μερσίνας τα αποβατικά και αρματαγωγά σκάφη, που θα μετέφεραν το πρώτο αποβατικό κύμα. Την ημέρα αυτή μεταφέρθηκαν στη Μερσίνα και φορτώθηκαν στα σκάφη 50 τόνοι πυρομαχικών. Ολόκληρη η τουρκική επικράτεια καταλήφθηκε από πολεμικό παροξυσμό. Οι πόλεις σείονταν από ανθελληνικές διαδηλώσεις, όπου κυριάρχησε το σύνθημα «μουνταχαλέ» (απόβαση), ενώ ο τουρκικός Τύπος υποδαύλιζε στο έπακρο τα πλήθη. Τουρκική πηγή ανέφερε σχετικά: «Σε όλα τα σημεία της χώρας υπήρχε μία γενική κατάπληξη, η οποία σιγά-σιγά μεταβλήθηκε σε ξέφρενο ξέσπασμα. Ο τουρκικός λαός ξέσπασε γιατί, ενώ τα τελευταία χρόνια ξελαρυγγιαζόταν στα διάφορα συλλαλητήρια, στη συνέχεια επέστρεφε άπραγος στο σπίτι του. Ξέσπασε γιατί τον βασάνιζαν τα αισθήματα που του προξενούσε η οικονομική του υπανάπτυξη. Ξέσπασε εναντίον του Έλληνα, τον οποίο υποτιμούσε, τον έβλεπε, όμως, να προηγείται ως προς την οικονομική και κοινωνική του δομή».

Ήταν τέτοια η μανία του τουρκικού πλήθους, ώστε, όταν εκδηλώθηκε η εισβολή, το πρωινό της 20ής Ιουλίου, στα στρατολογικά γραφεία των Αδάνων σημειώθηκε κοσμοσυρροή. Χιλιάδες Τούρκοι, μαινόμενοι, προσήλθαν εθελοντικά και ζητούσαν οπλισμό και επιβίβαση για την Κύπρο...

Από τις 18 Ιουλίου παρατηρήθηκε έντονη δραστηριότητα σε όλα τα αεροδρόμια της Νότας Τουρκίας, κυρίως δε σε αυτό των Αδάνων. Η ΚΥΠ, βάσει συνεχών υποκλοπών που διενεργούσαν τα κλιμάκια της Κύπρου, πιστοποίησε διαρκή ανταλλαγή σημάτων μεταξύ της τουρκοκυπριακής στρατιωτικής διοίκησης της Λευκωσίας και της Μερσίνας. Την ίδια στιγμή η ΤΟΥΡΔΥΚ (Τουρκική Δύναμη Κύπρου) και τα τάγματα των Τουρκοκυπρίων τέθηκαν σε επιφυλακή.

Οι προετοιμασίες κορυφώθηκαν στις 19 Ιουλίου. Νωρίς το πρωί ολοκληρώθηκε η επιβίβαση των μονάδων στα αποβατικά σκάφη και η νηοπομπή ετοιμάστηκε προς απόπλου. Απετελείτο από 20 περίπου μέσα και γενικής χρήσης αποβατικά, αρματαγωγά περιορισμένης μεταφορικής ικανότητας (έως τρία άρματα) και ένα μεγάλο αρματαγωγό. Για την προστασία της νηοπομπής το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό διάθεσε πέντε αντιτορπιλικά. Η επιβιβασθείσα δύναμη ανήλθε στους περίπου 3.200 άνδρες.

Η νηοπομπή εξήλθε του λιμανιού της Μερσίνας γύρω στις 17.00 υπό τις επευφημίες χιλιάδων ανθρώπων, καταληφθέντων από ανθελληνικό μένος. Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε ότι το πλήρωμα του ελληνικού εμπορικού πλοίου «Εμπρός», το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στην ίδια πόλη, κινδύνευσε να λιντσαριστεί από το μαινόμενο πλήθος. Οι Έλληνες ναυτικοί θεωρήθηκαν ύποπτοι κατασκοπίας και το «Εμπρός» ρυμουλκήθηκε σε μία προβλήτα. Ο ασύρματος του πλοίου υποχρεώθηκε σε σφράγιση και η γαλανόλευκη υπεστάλη. Από το πρωί όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν τις προετοιμασίες των Τούρκων, ενώ το BBC προέβαλε εικόνες του απόπλου, στις 17.30. Η αντίδραση Αθήνας και Λευκωσίας παρέμεινε ανεξήγητα απαθής. Το στρατιωτικό καθεστώς των Αθηνών εμφανίσθηκε πεπεισμένο ότι οι Τούρκοι θα περιόριζαν τις αντιδράσεις τους σε κινήσεις εντυπωσιασμού. Στη «νάρκωση» της ελληνικής πλευράς συνέβαλαν με έξυπνο τρόπο οι Τούρκοι: στην Άγκυρα ανακοινώθηκε ότι η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση θα συνερχόταν το Σάββατο 20 Ιουλίου, προς λήψη απόφασης. Παγιώθηκε έτσι στην Αθήνα η πεποίθηση ότι η Τουρκία δεν θα έπραττε τίποτε ώς τότε, ενώ στην πραγματικότητα η απόφαση για εισβολή ήταν ήδη ειλημμένη.

Οι πρώτες ώρες της εισβολής

Η τουρκική νηοπομπή εντοπίστηκε από τα ελληνικά ραντάρ το βράδυ της παραμονής της εισβολής. Ανά μισή ώρα, η Ναυτική Διοίκηση Κύπρου ανέφερε την πρόοδο του πλου, οι απαντήσεις όμως από την Αθήνα έφθαναν στερεότυπες και καθησυχαστικές: «Δεν δικαιολογείται ανησυχία. Πρόκειται περί γυμνασίων».

Το χάραμα της 20ής Ιουλίου 1974, από ελληνικής πλευράς βρίσκονταν στην περιοχή της Κυρήνειας τρία τάγματα πεζικού, δύο μοίρες πυροβολικού και δύο πυροβολαρχίες ορεινού πυροβολικού. Το μεγαλύτερο μέρος των τριών μοιρών καταδρομών παρέμενε στην πρωτεύουσα, λόγω του πραξικοπήματος.

Πριν από την εκτέλεση της απόβασης, όμως, ανέλαβε δράση η τουρκική Αεροπορία. Στις 5 τα ξημερώματα άρχισαν οι προσβολές στόχων, με επίκεντρο την ευρύτερη Κυρήνεια. Προσβλήθηκαν στρατόπεδα πεζικού και πυροβολικού, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ και ο Διεθνής Αερολιμένας Λευκωσίας. Το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, στη Μακεδονίτισσα Λευκωσίας, υπέστη μεγάλες καταστροφές. Ο διοικητής της, όμως, είχε την πρόνοια να διατάξει, περί τις 04.00, διασπορά. Έτσι, όταν η τουρκική Αεροπορία το προσέβαλε με σφοδρότητα, το στρατόπεδο ήταν άδειο. Οι μεγαλύτερες απώλειες, όμως, εντοπίσθηκαν στις μονάδες πυροβολικού, οι οποίες δεν προέβησαν σε διασπορά. Η 185 Μοίρα Πεδινού Πυροβολικού προσβλήθηκε από αέρος ακριβώς την ώρα που εξερχόταν του στρατοπέδου. Το προπορευόμενο όχημά της κτυπήθηκε από εμπρηστική βόμβα ναπάλμ, με αποτέλεσμα το θάνατο έξι ανδρών. Πολλά οχήματα και πέντε πυροβόλα της μοίρας καταστράφηκαν. Αντίθετα, άλλες μοίρες κινήθηκαν γρήγορα και έφθασαν στις προβλεπόμενες θέσεις χωρίς απώλειες.

Οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν αμείωτοι και, γύρω στις 07.30, προσέλαβαν νέα ένταση. Πολλά σημεία στη Λευκωσία φλέγονταν. Τα τουρκικά F-100 εφορμούσαν ανά ζεύγος από ύψος 120-150 ποδών, βομβάρδιζαν και προέβαιναν πάλι σε ταχεία ανύψωση.

Μετά τις πρώτες επιθέσεις, άρχισε η ρίψη αλεξιπτωτιστών στο νοτιοανατολικό τμήμα του θυλάκου Λευκωσίας-Κιόνελι, κοντά στο χωριό Χαμίτ Μάνδρες. Στο βόρειο άκρο, προς την Αγύρτα, είχε ήδη ξεκινήσει η μεταφορά δι' ελικοπτέρων των Τούρκων καταδρομέων. Τα τουρκικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-47 πετούσαν σε χαμηλό ύψος και με μικρή ταχύτητα, αποτελώντας ελκυστικούς και ευάλωτους στόχους. Το ΓΕΕΦ ζήτησε από την Αθήνα «αποδέσμευσιν των πυροβόλων διά να κτυπηθούν οι αλεξιπτωτισταί».

Από την Αθήνα δόθηκε μία απάντηση πρωτάκουστη στα παγκόσμια στρατιωτικά χρονικά: «Αυτοσυγκράτησις». Ενώ οι αδιάλειπτες αεροπορικές προσβολές μείωναν ακόμα περισσότερο την αποδιαρθρωμένη από το πραξικόπημα Εθνική Φρουρά, ενώ ο κεντρικός τουρκοκυπριακός θύλακος ενισχυόταν με δυνάμεις αλεξιπτωτιστών και καταδρομέων, η αποβατική νηοπομπή προσήγγισε πλέον το χώρο απόβασης...
 
πηγη http://www.sigmalive.com/

H καινούργια ανίατη ασθένεια ,είναι απόλυτα μεταδοτική

Πατριωτισμός


«μητρός τε και πατρός τε και των άλλων προγόνων απάντων,τιμιότερον εστί πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον»


Πατριωτισμός: H καινούργια ανίατη ασθένεια ,είναι απόλυτα μεταδοτική με το ... βλέμμα ,μεταδίδεται και δια του λόγου με τον όποιο και πολλαπλασιαζεται .

Είχε κάνει την εμφάνιση της και στο παρελθόν ,αρκετός κόσμος είχε βρει τον θάνατο τελικά όμως υπήρξε ύφεση της νόσου καταπολεμώντας την με την Ελευθερία

Με τα χρόνια όμως εξαιτίας της ελλιπούς καλλιέργεια εθνικής αυτογνωσίας στις νέες γενιές δημιουργήθηκε μια εθνική ταυτότητα μη ανθεκτική, φοβούμαστε για την αλλοίωση ή παρακμή της από τη συνεργασία των λαών και την αλληλεπίδραση των πολιτισμών.

Η Νόσος αυτή μπορεί να συνυπάρξει μόνο με την ελευθερία

Ο πατριωτισμός δεν κινδυνεύει αλλά αντίθετα εμπλουτίζεται από την επιστημονική γνώση και κριτική.

Είναι ισχυρά εμπεδωμένος, γιατί ανταποκρίνεται στην εγγενή ανθρώπινη ανάγκη του ανήκειν σε μια ευρύτερη κοινότητα.

Μια κοινότητα συνεκτικότερη από το σύνολο της ανθρωπότητας και περιεκτικότερη από τη στενή τοπική προέλευση.

Ο πατριωτισμός είναι εγγενής στις ανθρώπινες κοινωνίες, αναβλύζει αυθόρμητα σαν τη μητρική αγάπη, ισχυρότερος από κάθε εκλογίκευση, επικρατέστερος κάθε εμποδίου. Αυτό που αλλάζει δεν είναι η ίδια η ύπαρξη, αλλά το φορτίο και περιεχόμενο της εθνικής ταυτότητας, καθώς εξελίσσονται οι ιστορικές συνθήκες.

Επειδή όμως τον τελευταίο καιρό τα δημοκρατικά κεκτημένα της πατρίδας βρίσκονται υπό επίθεση όποτε οι πατριδοκάπηλοι εξαπολύουν κυνήγια μαγισσών, εκστρατεύοντας κατά υποτιθέμενων και ανύπαρκτων ανθελλήνων, εργαζόμενοι για να μετατρέψουν τη φιλελεύθερη δημοκρατία μας σε μια τυραννία της πλειοψηφίας και του αγανακτισμένου όχλου ,η «νόσος» του Πατριωτισμού έκανε ξανά την εμφάνιση της ,εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό και είναι απειλητική απέναντι στους ανθέλληνες .

Ελένη Ζώτου

Εκδήλωση στην μνήμη Σολωμού-Ισαάκ στην Κύπρο

Εκδήλωση του συλλόγου μοτοσικλετιστών «Πρωτοβουλίας Μνήμης Σολωμού-Ισαάκ» οργανώνεται στις 8 Αιγούστου. Οι μοτοσικλετιστές κάλεσαν και φέτος τον κόσμο, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και χρωματισμών, να συστρατευτεί μαζί τους, σε μια πορεία τιμής και μνήμης των δύο ηρωομαρτύρων μας, που δολοφονήθηκαν βάναυσα από τον Τούρκο εισβολέα. «Η εκδήλωση έχει ως βασικό στόχο τη διατήρηση της μνήμης της θυσίας των Ισαάκ-Σολωμού και την ανάδειξη στην κοινωνία μας των μηνυμάτων που πηγάζουν μέσα από τη θυσία τους», δήλωσε χθες ο Ξένιος Κασινίδης, μιλώντας εκ μέρους της Πρωτοβουλίας.
«Στοχεύει, επίσης, στη συνέχιση του θεσμού της πορείας των μοτοσικλετιστών ως συμβολικού μέσου διεκδίκησης του δικαιώματός μας στη ζωή και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών μας, τα οποία η τουρκική εισβολή και κατοχή μάς στερεί εδώ και 36 χρόνια», πρόσθεσε. Οι χώροι και ώρες συγκέντρωσης των μοτοσικλετιστών είναι οι ακόλουθοι:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Περίπτερο Οκτάγωνο 7:30 π.μ.

ΛΕΜΕΣΟΣ: Υπεραγορά Ορφανίδης 7:30 π.μ.

ΛΑΡΝΑΚΑ: Κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς 8:00 π.μ.

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: Κυκλικός κόμβος Αγ. Νάπας 8:30 π.μ.

Οι πορείες θα συνενωθούν και θα έχουν κατάληξη το κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου οι μοτοσικλετιστές θα παραστούν στο τρισάγιο και θα καταθέσουν στεφάνι. Θα ακολουθήσει εκδήλωση στην Πλατεία Παραλιμνίου, η οποία θα περιλαμβάνει επίδοση τιμητικής πλακέτας στους γονείς των ηρώων, ομιλία του Δρα Διεθνών Σχέσεων Γιάννου Χαραλαμπίδη και συναυλία.πηγη http://greeknation.blogspot.com

ΗΠΑ: "Ναι, υπάρχουν πετρέλαια και φυσικό αέριο στο Αιγαίο - Συνεργαστείτε με Τουρκία"!Από την δήλωση "Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα" του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου τον περασμένο Δεκέμβριο και τις λοιδωρίες κατά όσων αγωνίστηκαν να αποδείξουν το αντίθετο μεταξύ των οποίων και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που με τίτλο στο εξώφυλλο "Ο πόλεμος για τα πετρέλαια" και "Ιδού το ελληνικό πετρέλαιο" κυκλοφόρησε στις 15 Μαρτίου, περάσαμε σην ίδρυση φορέα εξερεύνησης και αξιοποίησης υδρογονανθράκων και τώρα οι ΗΠΑ προτείνουν επίσημα ... εμπορική συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο! Έστω και αν "ακόμη και αν προηγουμένως δεν έχουν επιλύσει τις μεταξύ τους διαφορές", λέει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια στην Ευρασία, Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ.Ο ίδιος αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ελλάδας, ως μέλος της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας, να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Αναγνωρίζει ότι υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο και προτρέπει τις δύο πλευρές να προχωρήσουν σε από κοινού αξιοποίησή του! Εδώ πλέον δημιουργούνται τεράστια ζητήματα γιατί δεν το λέει ο οποιοσδήποτε. Είναι έμπειρος διπλωμάτης και βαθύς γνώστης των ζητημάτων της ενέργειας με τα οποία ασχολείται εδώ και δεκαετίες, ο πρώην καθηγητής του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ, ο οποίος έχει διατελέσει σύμβουλος του προέδρου Κλίντον και πρέσβης στην Ε.Ε., αναδεικνύει τα οφέλη που θα αποκομίσει η Ελλάδα από τη συμμετοχή της στον αγωγό TGI.

Το σημαντικό και πρωτόγνωρο είναι ότι αναγνωρίζει την χρησιμότητα του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη: "Είναι ένα έργο που συζητείται εδώ και πολλά χρόνια, από την εποχή που ήμουν στην κυβέρνηση την πρώτη φορά, τη δεκαετία του ’90. Γνωρίζω ότι είναι προτεραιότητα για την Ελλάδα. Υπάρχουν ερωτηματικά σε ό, τι αφορά τη Βουλγαρία, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες. Μια αμερικανική εταιρεία ενδιαφέρεται πολύ για το έργο. Μένει να φανεί εάν θα υπάρχει αρκετή ζήτηση και για τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και για τον Μπακού - Τσεϊχάν. Αυτό πρέπει να αποσαφηνισθεί. Οπως και το τι θα γίνει με τον Βόσπορο, καθώς η Τουρκία εγείρει θέμα μεγάλου αριθμού τάνκερ που περνούν από τα Στενά. Σίγουρα δεν έχουμε αρνητικά αισθήματα για το έργο. Ισως δουλέψει." Αλλά το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι δηλώνει με σαφήνεια ότι οι ΗΠΑ δεν είναι αντίθετες ούτε στον South Stream.

ΕΡ: Πώς βλέπουν οι ΗΠΑ τη συμμετοχή της Ελλάδας στον South Stream;

Απ.: "Είναι ένα θέμα που αφορά την Γκάζπρομ και τις αρμόδιες ελληνικές οντότητες. Εχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν είμαστε αντίθετοι με τον South Stream. Υπάρχουν κάποια ερωτήματα όπως υπάρχουν για όλους τους αγωγούς και αφορούν το κόστος, την τοποθεσία του αερίου, κ.λπ. Υπάρχουν ζητήματα ελέγχου και πολιτικής που προκύπτουν σε κάθε έργο." Οβιδιακή μεταμόρφωση στις θέσεις των ΗΠΑ, αλλά και άμεση ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για το θέμα. Τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι και πρέπει να μείνουν αδιαπραγμάτευτα.πηγη http://greeknation.blogspot.com

O Eβραίος Μαρκ Μεζβίνσκι, στέλεχος της Goldman Sachs ειναι ο γαμπρός της υπουργού εξωτερικών της ΗΠΑ

Ενας συνδυασµός υψηλών προσκεκληµένων και υψηλής ασφαλείας ήταν ο πολυσυζητηµένος γάµος της Τσέλσι Κλίντον που έγινε το Σάββατο στο Ράινµπεκ της Νέας Υόρκης. Ολα πήγαν καλά κι έτσι τώρα η Χίλαρι Κλίντον µετά τα νυφικά, τα λουλούδια και τους προσκεκληµένους µπορεί να ασχοληθεί και πάλι ανεµπόδιστα µε τις διεθνείς κρίσεις.Ολες οι απορίες µας λύθηκαν: η Τσέλσι φορούσε νυφικό της Βέρα Γουάνγκ, ένα εξώπλατο µε φαρδιά φούστα διακοσµηµένο µε ασηµένιες χάντρες στη µέση, τον γάµο τέλεσαν από κοινού ένας ραβίνος λόγω του γαµπρού Μαρκ Μεζβίνσκι και ένας µεθοδιστής ιερέας λόγω της νύφης, διαβάστηκε το ποίηµα του Λέο Μαρκς «Η ζωή που είχα», οι καλεσµένοι απόλαυσαν ένα ειδικό για την περίσταση κρασί από τους αµπελώνες Κλίντον (απλή συνεπωνυµία), η Χίλαρι φορούσε µια φούξια δηµιουργία του οίκου Οσκαρ ντε λα Ρέντα, ο Μπιλ είχε χάσει εφτά κιλά ύστερα από παράκληση της Τσέλσι και στο τέλος έζησαν αυτοί καλά… Το µόνο από όσα γνωστοποιήθηκαν που έσπευσε να διαψεύσει η οικογένεια Κλίντον ήταν το κόστος του γάµου. Από 3 έως 5 εκατοµµύρια δολάρια κόστισε, σύµφωνα µε δηµοσιεύµατα του Τύπου η όλη τελετή _ µόνο οι τέντες που διέθεταν ειδικά συστήµατα κλιµατισµού κόστισαν 600.000 δολάρια και ο στολισµός µε λουλούδια που ανέλαβε ο ανθοπώλης των σταρ Τζεφ Λίθαµ άλλα 500.000. Οµως εν µέσω οικονοµικής κρίσης και υψηλής ανεργίας, «φίλοι των Κλίντον» διέψευσαν τα περί του ύψους του ποσού και αναφέρθηκαν σε «µερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια».Συναγερµός σε γη και αέρα

Τα µέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, ο εναέριος χώρος πάνω από το κτήµα Αστον Κορτς του Ράινµπεκ, 160 χλµ. βορείως της Νέας Υόρκης, είχε κλείσει και δυο τρεις που αποπειράθηκαν να πετάξουν την ώρα του µυστηρίου ανακλήθηκαν εσπευσµένα από τον πύργο ελέγχου µε προειδοποίηση από το FΒΙ. Στο τέλος οι Κλίντον εξέδωσαν ανακοίνωση: «Ηταν η πιο τέλεια ηµέρα που θα µπορούσαµε να ζητήσουµε για να γιορτάσουµε το νέο ξεκίνηµα της Τσέλσι και του Μαρκ, τον οποίο καλωσορίζουµε στην οικογένειά µας. Εκ µέρους των νεονύµφων θέλουµε να ευχαριστήσουµε τους κατοίκους του Ράινµπεκ για το ζεστό καλωσόρισµα και όλους όσους µας στέλνουν τις ευχές τους». Κανείς δεν είδε την Οπρα, τον Στίβεν Σπίλµπεργκ ή την Μπάρµπρα Στρέιζαντ, εντοπίστηκαν όµως ο ηθοποιός Τεντ Ντάνσον, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολµπράιτ και πολλά στελέχη του Δηµοκρατικού Κόµµατος και άλλοι πρώην υπουργοί.
 
πηγη http://www.tanea.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...