Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010

«ουκ επ' άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος»

Oι καιροί είναι πρωτόγνωρα δύσκολοι και τα κεκτημένα που έχουν κερδηθεί με αίμα χάνονται το ένα πίσω από το άλλο με ανέξοδες,ανθελληνικές και τεχνοκρατικές αποφάσεις από ανθρώπους που δεν έχουν βγάλει ούτε ένα μεροκάματο στη ζωή τους και οι οποίοι μας αντιμετωπίζουν μόνο σαν αριθμούς (είχαν πει του Άσιμου «είσαι νούμερο» και τους απάντησε «νούμερο μπορεί να είμαι αλλά αριθμός όχι»).


Το σοβαρότερο πνευματικό πρόβλημα του σύγχρονου Έλληνα είναι η απώλεια νοήματος και σκοπού.

Στη σύγχρονη Ελλάδα οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν μεγάλο βαθμό υλικής ευμάρειας, σαφώς μεγαλύτερης απ' ότι στο παρελθόν, αλλά όπως είπε ο Κύριος «ουκ επ' άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος», καθώς το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σήμερα είναι πως δεν βρίσκουν λόγο ύπαρξης, δεν βρίσκουν κανένα σκοπό ή κατεύθυνση στη ζωή τους, και αυτό συμβαίνει όχι μόνο μ' εκείνους που έχουν απολέσει την πίστη τους, μεγάλος αριθμός χριστιανών αισθάνεται το ίδιο.

Ως ένα βαθμό αυτό συνδέεται με μια μεγάλη μεγαλύτερη αποδόμηση της κοινωνίας.

Στο παρελθόν οι άνθρωποι γεννιόντουσαν σε μια ζώσα κοινότητα, σε μια ευρύτερη οικογένεια, εντός πολλών δικτύων, εκείνων του χωριού ή της κωμόπολης, και ένοιωθαν ότι κατείχαν μια θέση στην κοινωνία.

Σήμερα, ο σύγχρονος Έλληνας νοιώθει μόνος, ακόμη και εάν δύο άνθρωποι συζευχθούν, πρόκειται απλώς περί δύο προσώπων οι οποίοι κάποιοι στιγμή νοιώθουν ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ, δεν υφίσταται η ευρύτερη οικογένεια, θείοι, θείες, εξαδέλφια, φίλοι, να τους στηρίξουν και ......

Αποκτήσαμε Yλική ασφάλεια για να καλύψουμε την απώλεια των ηθικών αξιών μας

H επιθυμία να αποκτάμε και να έχουμε στην κατοχή μας πράγματα μοιάζει να είναι συνυφασμένη με την ανθρώπινη ιδιότητα πλέον ,μεγάλο καινούργιο αυτοκίνητο,εξωτικά ταξίδια, καλά εστιατόρια,κτλ

Ίσως το γεγονός ότι οι άνθρωποι από τη φύση τους, εν αντιθέσει με τα ζώα, δεν είναι αυτάρκεις μόνο με το πετσί τους, ότι για να επιβιώσουν χρειάζονται μία εστία, ρουχισμό, όπλα, εργαλεία, τα οποία γίνονται η προέκταση του εαυτού τους, τους κάνει ιδιαίτερα επιρρεπείς στη μανία συσσώρευσης αγαθών.

Mε απλά λόγια, όσο περισσότερα και καλύτερα πράγματα κατέχει κανείς, τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια αισθάνεται.

Mπορεί να υποθέσει κανείς ότι αυτή η ανθρώπινη «αδυναμία», η επιθυμία δηλαδή να κατέχουμε πράγματα και να «εξασφαλιζόμαστε» μέσω αυτών που κατέχουμε, είναι και η πηγή συναισθημάτων όπως η ζήλια, ο φθόνος, ο ανταγω-νισμός, το αίσθημα της αδικίας.

Kαι αυτά κυρίως είναι τα συναισθήματα που μας κάνουν να νιώθουμε ανικανοποίητοι, να μη μας φτάνουν αυτά που έχουμε.

Επάνω σε αυτήν την υλική ανασφάλεια "χτίσανε" τα δυο Αποκόμματα που εδω και 35χρόνια μας κυβερνάνε ....... στην υλική μας Ανασφάλεια και μας τάξανε Φύκια μια Μεταξωτές Κορδέλες .

Είναι αδύνατο στην σύγχρονη κοινωνία να νιώθει κανείς ικανοποίηση και ευχαρίστηση με αυτά που έχει,όλοι μας θέλουμε πάντα κάτι παραπάνω και κάτι παραπάνω........

Για να ξεφύγουμε πρέπει να βρούμε τι είναι αυτό που κάνει εμάς προσωπικά να νιώθουμε ευτυχείς και πλήρεις.

Mπροστά στις αμέτρητες υποσχέσεις των σιαμαίων Κομμάτων , χρειάζεται να ψάξει κανείς να βρει αυτά που του δίνουν πραγματική ευχαρίστηση και ικανοποίηση.

 Aν καταφέρουμε να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας, μπορεί να καταλάβουμε ότι οι «ελλείψεις» μας δεν είναι τόσο δραματικές και ότι αυτή την εντύπωση την έχουμε μόνον όσο μένουμε προσκολλημένοι σε αγαθά που είναι απλησίαστα για μας ,με αποτέλεσμα να χάνουμε τις ηθικές αξίες που πραγματικά προσφέρουν την ευτυχία ,και όλοι αυτοί εκεί έξω μόνο την υλική ευχαρίστηση μπορούν να μας προσφέρουν και να μας υποσχεθούν.

Θυμάστε ??? ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ - ΤΑ ΒΡΗΚΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ! Έλεγε ο λαοπλάνος κύριος Παπανδρεου ,ποντάριζε λοιπόν στην ανάγκη μας για υλική ευχαρίστηση

Ας Απογαλακτιστούμε από την συγχρονη Παγίδα ,από την ανάγκη υλικών αγαθών για να νοιώσουμε την ευτυχία ,Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ στην καθυμερινότητα μας ,στην αγκαλία που θα μας προσφέρει το παιδί μας,ο ανθρωπος που αγαπάμε,στις μικρές καθυμερινές χαρές που θεωρούμε δεδομένες αλλα δεν ! είναι ,η ευτυχία υπάρχει στον "μαθηματικό " τύπο Ευχαρίστηση + δέσμευση + νόημα = ευτυχία, έτσυ θα αποκτήσουμε ΣΧΕΔΙΟ ΖΩΗΣ ,ενα σχέδιο στό οποίο δεν θα υπερτερεί η Σωματική Ευχαρίστηση αλλά η Πνευματική ,και μέσα σε αυτό το σχέδιο δεν υπάρχει χώρος για Λαοπλάνους
Αποδοκίμασαν τον Λοβέρδο στην Κρήτη.Ένω δεν έλειψε η ρίψη πορτοκαλάδας

Δεν γλύτωσε τις αποδοκιμάσιες ο Υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος κατά την άφιξη του νωρίτερα στο Εργατικό Κέντρο ηρακλείου . Μέλη του ΠΑΜΕ και άλλοι συγκεντρωμένοι είχαν αναρτήσει πανό και φώναζοντας συνθήματα υποδέχτηκαν τον Υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος αυτην την ώρα συναντάται με την διοίκηση του εργατικού.Ένω δεν έλειψε και η ρίψη πορτοκαλάδας από διαμαρτυρόμενο. Νωρίτερα πάντως ο κ Λοβέρδος επισκέφθηκε ΙΚΑ και ΟΑΕΔ ένω όπως όλα δείχνουν η επισκέψη στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης έχει αναβληθεί.O Πράσινος ....  πρόεδρός του Γ. Σκουλατάκης, απευθυνόμενος στον υπουργό, του είπε ότι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους είναι αγανακτισμένοι από την πολιτική του υπουργείου του. απαντώντας ο υπουργός, χαρακτήρισε ‘’παρένθεση’’ τις οικονομικές δυσκολίες των Ελλήνων προαναγγέλλοντας ωστόσο και νέες περικοπές δαπανών του υπουργείου του, το 2011».

Κυριε ΛΟΒΕΡΔΟ Αφιερωμενο ...........


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...