Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010

Σας πειράζει ‘H Ελλάς ή ευγνωμονούσα’ κύριε Παπανδρέου

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ............ “Η Ελλάς ευγνωμονούσα”


Έτσι παρέλαβε το πρωθυπουργικό γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 4 Οκτωβρίου 2009, ο γυιός της Τσαντ.


ΕΝ ΚΑΙΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
“Η Ελλάς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ευγνωμονούσα”


Στην επανασύνθεση με το φιλαρακι του ειχε τον πινακαΌπως κι άλλοι πρόσεξαν, ο καλυμμένος, με μπλε ύφασμα ή χαρτί, πίνακας είναι μεγαλύτερων διαστάσεων και διαφορετικού σχήματος από τον πίνακα του Βρυζάκη, άρα ο τελευταίος έχει αντικατασταθεί.
Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί αντικαταστάθηκε ο ιστορικός πίνακας του Βρυζάκη, τι απεικονίζει ο νέος πίνακας και γιατί τον “κρύβουν”.Εγώ, λοιπόν, δεν αναρωτιέμαι καθόλου.Καταλαβαίνω πολύ καλά τον λόγο που “Η Ελλάς ευγνωμονούσα”, με αποτυπωμένα τα πρόσωπα των Κωλοκοτρώνη, Καραΐσκάκη, Μιαούλη, Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, Αλέξανδρου Υψηλάντη και λοιπών εθνικών αγωνιστών, προκαλούσε εφιάλτες στον Τζέφρυ απ’ την Μινεσσότα.

  Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και το Λαμπρακιστάν εξαφανίζουν κυριολεκτικά ένα πίνακα σύμβολο ιστορικής μνήμης και της εθνικής μας ταυτότητας. Ο άνθρωπος που μπερδεύει το πηλίκον με πηλήκιον εξαφανίζει, με τη δολιότητα του πλαστογράφου, ένα σύμβολο ιστορικής μνήμης και καλλιτεχνικής δημιουργίας.


Στην πλαστογραφία και στην απάτη είναι αριστοτέχνες.

Ο πίνακας του Θεοδώρου Βρυζάκη (1858) έπρεπε να εξαφανιστεί γιατί είχε πολλαπλούς εθνικούς συμβολισμούς.

Διαβάζουμε από τη Μαριλένα Ζ. Κασιμάτη, στο «Αφανείς και ήρωες στη νεοελληνική ζωγραφική του 19ου αιώνα»:

«Με το «Η Ελλάς ευγνωμονούσα» ή «Υπέρ Πατρίδος το Παν» έχουμε το πρώτο πραγματικά ιστορικό με αλληγορική διάσταση έργο της νεοελληνικής ζωγραφικής.

Η δραματουργία της πολυπρόσωπης σύνθεσης κατάγεται από τη μεταβυζαντινή ζωγραφική και ειδικά από την Παναγία του ισχυρού μανδύα. Η Παναγία έχει απλωμένο τον μανδύα της κάτω από τον οποίο βρίσκουν προστασία οι πιστοί.

Εδώ τη θέση της παίρνει η αλληγορία της Ελλάδας, μια αρχαιοπρεπώς ενδεδυμένη και στεφανωμένη νέα γυναίκα που μόλις έχει αποτινάξει τις αλυσίδες από τα πόδια της.
Η ιστορική υπόμνηση είναι σαφής. Τα ανοιχτά χέρια ορίζουν συμβολικά μαζί με τα βουνά τον πλατύ ορίζοντα. Ο κορμός μόλις αφήνει να διαφανεί τμήμα ενός δωρικού ναού.
Η αξία του έργου αυτού ως ιστορικού ντοκουμέντου θεμελιώνεται από τις πιστοποιήσιμες ταυτότητες των ατόμων που βρίσκονται συγκεντρωμένοι σαν πιστοί γύρω από τη νέα Ελλάδα. Η προσπάθεια ταύτισης δεν παρουσιάζει δυσκολίες γιατί υπάρχει ένα ερμηνευτικό κλειδί, και αυτό δεν είναι άλλο από τις ευρύτατα διαδεδομένες λιθογραφίες των αγωνιστών και φιλελλήνων που εξέδωσε σε τεύχη ο στρατιωτικός Karl Krazeisen στο Μόναχο -όπου κατοικούσε μόνιμα ο Βρυζάκης- μετά το 1828.

Ενδεικτικά αναφέρω τους Καραϊσκάκη και Μιαούλη. Η αυθεντικότητα των απεικονιζόμενων, στόχος αναμφισβήτητος του Βρυζάκη, κατατάσσει το έργο αυτό στις απαρχές της πρόθεσης για ανάδειξη του ατόμου-ήρωα μέσα από το σύνολο.
Λιγότερο ιδεαλιστικά, περισσότερο διδακτικά τα μικρά αυτά πορτρέτα αναδίδουν ένα άρωμα σεμνότητας και βαθιάς ανθρώπινης πίστης στην πατρίδα.

Προφανώς δεν έχουμε να κάνουμε με υπεράνθρωπους ήρωες. Μόνη ηρωίδα η Ελλάδα.»
Πόσο ακόμα πρέπει να αντέξουμε την ταπείνωση και την υπομονή; 


ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΒΡΥΖΑΚΗ;ΤΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕΣ, ΓΥΙΕ ΤΗΣ ΤΣΑΝΤ;;

“Έβαλε πίνακα με Εβραίους στο γραφείο του ο πρωθυπουργός”

Φάρσα του Bang-gr το “Έβαλε πίνακα με Εβραίους στο γραφείο του ο πρωθυπουργός” Τί κρύβουν όμως πίσω απο τις πλακίτσες ;


Όταν η “πλακίτσες” κρύβουν σκοπιμότητες παύουν να έχουν πλάκα....Ο Γ.Παπανδρέου αναλαμβάνοντας την εξουσία μετά τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου ανάμεσα στις πρώτες αλλαγές που φρόντισε να κάνει στην Ελλάδα ήταν η αποκαθήλωση του ιστορικού πίνακα “Η Ελλάς ευγνωμονούσα” απο το Μέγαρο Μαξίμου.


Πολλοί αναρωτήθηκαν τότε για ποίο λόγο ο πίνακας-σύμβολο εξαφανίστηκε...

...ξαφνικά απο το γραφείο του πρωθυπουργού, ενώ κάποιοι κυβερνητικοί κύκλοι στην προσπάθεια να αποφευχθούν οι αντιδράσεις είχαν αφήσει να εννοηθεί οτι ο πίνακας αποκαθηλώθηκε δήθεν διότι θα πήγαινε για συντήρηση.Στίς 4/8/2010 αναγνώστες μας ενημέρωσαν για ένα πολύ σοβαρό θέμα που είχε να κάνει με την αντικατάσταση του εν λόγο πίνακα απο έναν άλλο ο οποίος απεικόνιζε Εβραίους ραβίνους !

Οι αναγνώστες μάλιστα επιβεβαίωναν την πληροφορία με το σύνδεσμο :

http://bang-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_25.html απο όπου προκύπτει πως το αποκαλυπτικό θέμα είχε ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Το δίκτυο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ερευνώντας τη συγκεκριμένη πληροφορία και σε επικοινωνία με συνεργαζόμενα blogs , διαπίστωσε πως το θέμα είχε ήδη αναδημοσιευθεί και απο αρκετούς άλλους ιστότοπους, οι οποίοι είχαν αναρτήσει την ίδια φωτογραφία και πολλοί απο αυτούς ανέφεραν ως πηγή της συγκεκριμένης “αποκάλυψης” το bang-gr .

Στη συνέχεια το δίκτυο μας προώθησε τα συγκεκριμένα email με την πληροφορία στη διανομή και απο εκεί το επίμαχο θέμα κατέληξε σε συντάκτη μας.

Εξ' αιτίας της βαρύτητας του θέματος, επικοινωνήσαμε παράλληλα και με το bang-gr αναφορικά με την αξιοπιστία ενός τόσο τρανταχτού θέματος που περιελάμβανε εκτός της επίμαχης φωτογραφίας (με τους ραβίνους) και το ύφος του συγκεκριμένου άρθρου που αναφερόταν σε αποκλειστική αποκάλυψη του bang-gr

Ο συντάκτης μας στη συνέχεια δημοσίευσε το άρθρο του αναφέροντας ώς πηγή των στοιχείων με ενεργό σύνδεσμο (λινκ) στο αρχικό δημοσίευμα του bang-gr

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, ο ενεργός σύνδεσμος στην αρχική πηγή ενός δημοσιεύματος “τιμά” ή “εκθέτει” την ίδια την πηγή (ιστότοπο) αφού λειτουργεί και ώς “επιφύλαξη” αναφορικά με τις απόψεις του συντάκτη ή ακόμα και την αξιοπιστία του άρθρου.

Δεδομένου όμως οτι το bang-gr ουδέποτε μπήκε στον κόπο να μας απαντήσει για το σοβαροφανές δημοσίευμα του, αποφασίσαμε να κατεβάσουμε τη συγκεκριμένη ανάρτηση μερικές ώρες αργότερα , αφού σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να αναφερθούμε κι εμείς ώς “πηγή” στη συνέχεια ενός δημοσιεύματος με στοιχεία του bang-gr που προφανώς κάνει πλακίτσες με άψογα φωτομοντάζ οπου προσεκτικά πλαισιώνει με παραπλανητικά άρθρα.Πέρα όμως απο αυτά....

Κι επειδή τόσο οι αναγνώστες που μας έστειλαν το θέμα όσο και τα blogs που το αναδημοσίευσαν απο το bang-gr , μόνο για πλάκα δεν πήραν την "πλάκα" του αναξιόπιστου αυτού blog...

Επειδή η "πλάκα" παύει να έχει πλάκα όταν δημοσιεύεις δήθεν "αποκαλύψεις" με ένα άκρως επαγγελματικό φωτομοντάζ το οποίο μόνο της πλάκας δεν είναι, αφού θα μπορούσε να είχε ξεγελάσει ακόμη και ειδικούς.

Επειδή η δήθεν "αποκάλυψη" του bang-gr εκτός της επίμαχης φωτογραφίας συνοδεύεται απο ένα σοβαροφανέστατο και καθαρά παραπλανητικό άρθρο που δεν δίνει περιθώρια για... "πλάκες". Τότε... κάτι άλλο φαίνεται να συμβαίνει.Κι αυτό που συμβαίνει έχει εξήγηση...
Στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετά blogs που δημοσιεύουν σατυρικά φωτομοντάζ σχετικά με τα γεγονότα της επικαιρότητας.

Πέρα απο το όποιο χιούμορ ή άποψη τους είναι προφανές και ξεκάθαρο οτι δεν κρύβουν τίποτα κακόβουλο πίσω απο το μοντάζ των φωτογραφιών, αφού αυτό φαίνεται με την πρώτη ματιά οτι πρόκειται για πλάκα.

Ποτέ το φωτομοντάζ δεν πλαισιώνεται απο παραπλανητικό άρθρο που να επιβεβαιώνει οτι η καλο μονταρισμένη φωτογραφία δεν είναι πλάκα αλλά αφορά πραγματικό γεγονός.

Aφού λοιπόν μας κάνουν μια "αποκάλυψη" για... πλάκα.
Ας τους κάνουμε κι εμείς μια αποκάλυψη.... Χωρίς πλάκα.

Το bang-gr.blogspot.com και το επώνυμο blog του Νίκου Καραμπάση nkarabasis.blogspot.com αποτελούν επίσημα παραρτήματα του φιλοκυβερνητικού i-reportergr.comΤυχαίο ; ......KΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ.

Είναι γνωστό οτι τόσο το i-reportergr.com όσο και τα παραρτήματά του, τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ των κυβερνητικών θέσεων για φίμωση της μπλοκόσφαιρας τονίζοντας μάλιστα τoν επώνυμο χαρακτήρα τους

Χαρακτηριστικό το απόσπασμα απο το επώνυμο άρθρο του Νίκου Καραμπάση :

Εδω μιλάμε για την επαγγελματική λειτουργία της ενημέρωσης. Κι αυτή δεν μπορεί παρα να είναι επώνυμη. Τελεία και παύλα"

Οι "επώνυμοι" όμως επαγγελματίες του i-reportergr και nkarabasis.blogspot.com φρόντισαν να κρατήσουν ΑΝΩΝΥΜΟ το τρίτο σκέλος του τρίπτυχου τους , και αυτό δεν είναι άλλο απο το "πλακατζίδικο" bang-gr.blogspot.com

Το bang-gr.blogspot.com σε ένα σοβαροφανές προφίλ και παρά το ότι αποτελεί μέρος των επωνύμων και επαγγελματιών...

Περιέργως κράτησε την ανωνυμία του για να δημοσιεύει παραπλανητικές ειδήσεις με το πρόσχημα της.... πλάκας.

Η “πλάκα” όμως παύει να έχει πλάκα όταν κρύβει σκοπιμότητες.

Την εποχή που η κυβέρνηση ψάχνει απεγνωσμένα να βρεί πρόσχημα για να δικαιολογήσει την προώθηση νομοσχεδίου για την φίμωση των μπλόγκς . Το bang-gr διευκολύνει τις προσπάθειες της κυβέρνησης κάνοντας στους αναγνώστες του.... "πλακίτσες"

Οι πλακίτσες όμως γίνονται με τέτοιο τρόπο που να μοιάζουν αληθινές έτσι ώστε να προκαλούν και να αναπαράγονται εύκολα όχι όμως ώς "πλακίτσες" αλλά ώς παραπλανητικές ειδήσεις απο τα blogs...

Άραγε μιλάμε για ξεκάθαρη σκοπιμότητα που κρύβουν καλά πίσω απο την "κουρτίνα" της ανώνυμης πλάκας !


Επειδή το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ όπως προκύπτει και απο το λογότυπο μας , φοράει κουκούλα και τιμά την ανωνυμία των συντακτών του και όσων επικοινωνούν μαζί του.

Συνιστά στους αναγνώστες και κυρίως στα ελεύθερα blogs του διαδικτύου να προσέχουν τους "επώνυμους" και τις παραπλανητικές παγίδες τους, στην προσπάθεια τους να συκοφαντήσουν τα blogs για σκοπιμότητες και να στηρίξουν έτσι το κυβερνητικό έργο του ελεγχόμενου δηλωμένου blogging με στόχο τη φίμωση κάθε ελεύθερης φωνής στο διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης:

Να σβήσουν τους ιστορικούς δρόμους του «από πού ήρθαμε» για να μη διαπιστώσουμε το «πού πάμε».

Το σχέδιο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης των εθνών υπηρετεί ο Παπανδρέου (Δείτε το βίντεο)

Eδώ και χρόνια ενοχλούν τον Παπανδρέου οι εκκλησιαστικές ψαλμωδίες (Δείτε το βίντεο)

Jeffrey Papandreou το πραγματικό όνομα που φρόντισαν να διαγράψουν προετοιμάζοντας τον για "εθνοσωτήρα"

πηγη http://tiresias-press.blogspot.com

ΙΔΟΥ Ο ΜΕΓΑ ΛΑΟΠΛΑΝΟΣΟ κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε την παροχή επιπρόσθετων εγγυήσεων, ύψους 25 δισ. ευρώ

, στις τράπεζες, υπογραμμίζοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν από τα «τεστ αντοχής» πολύ καλά και ακόμη και η μια τράπεζα, η οποία ήταν κάτω από το όριο, (ATEbank), υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν ασφαλής.

Συνολικά, οι εγγυήσεις θα ανέλθουν στα 55 δισ. ευρώ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να κάνουν μια σειρά από στρατηγικές επιλογές και ανέφερε ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η λειτουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Μεταξύ των στόχων είναι η ολοκλήρωση της μελέτης για τις στρατηγικές επιλογές, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ATEbank και η επέκταση του πυλώνα των εγγυήσεων. ΠΑΣΟΚ τώρα ξέρεις...


Πηγη http://skeftomasteellhnika.blogspot.com

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΙΡΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 21

Το 1804 ο ζάμπλουτος πατριάρχης του Φαναρίου Καλλίνικος ο Δ΄ πρόδωσε στους Τούρκους εταίρους του τις κινήσεις τής Φιλικής Εταιρείας στην Πελοπόννησο.

Ταυτόχρονα εξέδωσε αφορισμό, που διαβάστηκε σε όλες τις εκκλησίες της επικράτειας και καλούσε όλους τους ραγιάδες υπηκόους του να εξοντώσουν ή να προδώσουν τους «καταραμένους επαναστάτες» στους Τούρκους.

Το χειμώνα του 1805 πάνω από δύο χιλιάδες κλέφτες κι αρματωλοί προδόθηκαν απ΄ τους συγχωριανούς τους και δολοφονήθηκαν απ΄ τους Τούρκους, όλοι θύματα του Καλλινίκιου αφορισμού. Ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης σώθηκε. Ο μικρός αδελφός του Γιάννης Κολοκοτρώνης μαζί με δέκα περίπου παλικάρια έπεσαν θύματα της προδοσίας των καλογήρων της μονής των Αιμυαλών, όπου είχαν πάει εκεί για να ξεφύγουν απ? τους διώκτες τους. Οι καλόγεροι ειδοποίησαν τους Τούρκους και αυτοί τούς σκότωσαν όλους.

Με την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το ΄21 το Πατριαρχείο στάθηκε πάλι προδοτικά έναντι των επαναστατών, υποστηρίζοντας την άρρηκτη συμμαχία του με τους Τούρκους. Ο Γρηγόριος ο Ε΄ επί της πρώτης πατριαρχίας του αφόρισε τον Ρήγα Φερραίο, τον Αλέξανδρο Υψηλάντη και τον Μιχαήλ Σούτσο, ενώ επί της τρίτης πατριαρχίας του εξέδωσε τις τρεις γνωστές πλέον αφοριστικές εγκυκλίους του εναντίον όλων των επαναστατών. Και επειδή «την προδοσία πολλοί ηγάπησαν, μα τον προδότη ουδείς» αρκετές φορές ακόμη και οι στενότεροι συνεργάτες του σουλτάνου όπως ο Γρηγόριος ο Ε΄ έχασαν το κεφάλι τους απ΄ το τούρκικο γιαταγάνι, όταν το απαιτούσε η εξυπηρέτηση των ευρύτερων τουρκικών συμφερόντων. Έτσι τον Απρίλιο του 1821 ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄ απαγχονίσθηκε δημόσια στην κεντρική πύλη του Πατριαρχείου. Η περίπτωση της εκτελέσεώς του επ? ουδενί δεν αποτελεί θύμα πατριωτισμού όπως σήμερα λέγεται, παρά θύμα αλλαξοπατριαρχίας απ? τις διαβολές και τις κατηγορίες του άσπονδου εχθρού του Ευγένιου προς τον σουλτάνο.Επίσης η εκτέλεση είχε να κάνει με αντίποινα για την σφαγή χιλιάδων αμάχων μουσουλμάνων κατά την διάρκεια της απελευθέρωσης της Τρίπολης, αλλά και για να τρομοκρατηθούν όλοι οι ραγιάδες επαναστάτες, που ζητούσαν ελευθερία. Έτσι τα όσα η νεοελληνική παραϊστορία μάς διδάσκει στα σχολεία, για τον δήθεν εθνομάρτυρα και επαναστάτη Γρηγόριο τον Ε΄ αποτελούν τα γνωστά ελληνοχριστινικά ψεύδη.

Όλοι οι σπουδαίοι άνδρες, που πολέμησαν με τα διαφωτιστικά έργα τους για την πνευματική πρόοδο του τόπου αφορίσθηκαν απ΄ το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας απ΄ την αυτοκέφαλη Ελλαδική Εκκλησία η σκυτάλη των κατάρων και των αφορισμών πέρασε στα χέρια της.


Το Πατριαρχείο, σύμφωνα με το ημερολόγιό του, αργεί "κατά τας εθνικάς εορτάς". Ως εθνικές γιορτές δεν εννοεί όμως, τις Ελληνικές, αλλά τις Τουρκικές. Η επέτειος της "Νίκης του Αρχιστρατήγου" μάλιστα, που γιορτάζεται στις 30 Αυγούστου, αφορά στις αφαγές του Ελληνισμού κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή (Αυγ. 1922) και στον "Αρχιστράτηγο" της γενοκτονίας μας, Κεμάλ Ατατούρκ. Το σημερινό Ρωμαίικο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης αποτελεί ένα παρωχημένο ιστορικό απολίθωμα του μεσαιωνικού παρελθόντος της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η οποία παράκμασε και διαλύθηκε απ? την προδοτική δράση του ίδιου του Πατριαρχείου και εν γένει της θρησκείας, που είχε επιλέξει να επιβάλλει στην επικράτειά της, το Χριστιανισμό. Ανέκαθεν, αλλά μέχρι και σήμερα υπηρετεί τα συμφέροντα του Τουρκικού κράτους. Ας μην ξεχνάμε, ότι ο πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι πολίτης Τουρκικής καταγωγής όπου το 1961 έως το 1963 υπηρέτησε ως αξιωματικός του Τουρκικού στρατού. Φιλότουρκοι ήταν διαχρονικά και όλοι ανεξαιρέτως οι πατριάρχες του.
πηγη  http://skeftomasteellhnika.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...