Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

ΓΑΠ ..... ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ

video


Δυστυχώς όλοι αυτοί που μας κυβερνούν είναι άθεοι. Την εκκλησία την επισκέπτονται μόνο όταν ξέρουν πως η απουσία τους θα σχολιαστεί αρνητικά. Γιορτές δηλαδή, επετείους κτλ. Δεν τους κρίνω γι’ αυτή τους την επιλογή, ας κάνουν προσωπικά ό,τι νομίζουν. Αλλά από τη στιγμή που θίγουν τη θρησκεία μου, τότε έχω κάθε δικαίωμα να αντιδράσω.

ΠΑΣΟΚ: Να καταργηθεί ο σταυρός απο την σημαία - ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ "ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ" (video)

video

Δεν του άρεσε η “H Ελλάς ή ευγνωμονούσα” του κύριου Παπανδρέου; ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΡΧΕΤΕ Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ???


                                                             ΜΕΤΑ ....

Ο ΤΖΕΦΡΥ ΞΗΛΩΣΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ!                                                                         ΙΣΩΣ ........

 
video
Γιατί κατέβασε τον πίνακα πίσω από το πρωθυπουργικό γραφείο ;

ΕΛΛΑΔΑ ... Ο ΤΥΦΛΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ

video

ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΜΕ;

video

Πόσες εταιρίες έχει τελικά ο υιός ΚΟΥΡΑΚΗΣ ( Ο πατήρ είναι Δήμαρχος ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)

Σύμφωνα με το Ixnos o γιος Κουράκης έχει άλλες δύο εταιρίες στο Ηράκλειο. Φαίνεται ότι δεν έχουν τελειωμό οι λαμογιές του Δημάρχου που όπως σας είπα και σε προηγούμενη ανάρτηση είναι άγρια στριμωγμένος μιας και δεν στήριξε τον Γιωργάκη και στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν τον προτείνει για δήμαρχο θα κατέβει ανεξάρτητος υποψήφιος προκειμένου να υποστηρίξει τις μπίζνες του γιου του.


Εντύπωση βέβαια δεν προκαλεί το ότι συνέταιροι του γιου είναι οι Τζόρτζογλου/Σουλτάτος, πρώην ιδιοκτήτες του παραρτήματος του Ολυμπιακού στην Κρήτη και νυν μέτοχοι στον ΟΦΗ. Κρητικοί είναι όλοι τους μπορεί να γνωρίζονται, οπότε λογικό είναι να συνεταιρισθούν.


Εντύπωση προκαλεί όμως η συμμετοχή του Γκαγκάτση σε μία από τις εταιρίες που φαίνεται να έχει ιδρύσει ο γιος Κουράκης!!! Τι δουλειά έχει ο Σωκράτης ;) Γκαγκάτσης που κατάγεται από την Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα να μετέχει σε εταιρία για φωτοβολταϊκά στο Ηράκλειο της Κρήτης... μιλάμε για τον απόλυτο βόθρο...


Δείτε και τι γράφει το ixnos για τις δύο νέες εταιρίες του γιου Κουράκη:

«Παίρνοντας αφορμή το ποστ του τρωκτικού εδώ έχουμε να συμπληρώσουμε και εμείς ως ixnos ακόμα μια «τρίχα» από τα όσα συμβαίνουν στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Δεν είναι μόνο αυτή η εταιρία του υιού ΚΟΥΡΑΚΗ ,( Ο πατήρ είναι Δήμαρχος ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ) εμείς έχουμε με μια πρώτη έρευνα άλλες δυο, και για τις οποίες παραθέτουμε τα στοιχεία παρακάτω. Δυστυχώς αυτά που συμβαίνουν στην πόλη εάν τα πούμε θα πρέπει να γίνει επανάσταση, και δεν αφορούν μόνο τον ΚΟΥΡΑΚΗ αλλά δεν το βλέπουμε. Τώρα στο προκείμενο. Τι λόγο έχει ο ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ να κάνει εταιρία με τον υιό ΚΟΥΡΑΚΗ; Γιατί έχει μπει και ο μεγαλο-παράγοντας ΤΖΟΡΤΖΟΓΛΟΥ ο κουμπάρος του; Πως είναι δυνατόν οι παλιές καραβάνες να συνεταιρίζονται με έναν εικοσιπεντάχρονο; Τι αγάπη είναι αυτή με τα φωτοβολταικα; Έχουν και άλλες εταιρίες μαζί; Στο ηράκλειο οι «δυσαρεστημένοι» μιλούν για πολλές εταιρίες του υιού ΚΟΥΡΑΚΗ. Αληθεύει ; Το θέμα ΤΩΡΑ ξεκινά, και θα ανοίξουν πολλά στόματα, όχι γιατί αγάπησαν απότομα την πόλη κάποιοι, αλλά γιατί μερικοί έγιναν πολύ «ΠΛΕΟΝΕΚΤΕΣ». Την γάτα όταν την στριμώξεις στην γωνία και δεν της αφήσεις χώρο για «διαφυγή» θα σου βγάλει τα μάτια.


ΝΕΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΟΥΡΑΚΗ (δημάρχου ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)


«ΤΣΑΚΑΛΟΣ» ενεργειακή. Εταιρία ΕΠΕ
Διακριτικός τίτλος ΤΣΑΚΑΛΟΣ ενεργειακή ΕΠΕ
Ιδρύθηκε με την υπ αριθμό 5197 28 Ιουνίου 2006 και έδρα το ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Δημοσιεύτηκε στις 11-7-2006
Κεφάλαιο 18.000 ευρώ


Εταίροι
Τζόρτζογλου Νικολαος
Γκαγκάτσης Βασιλειος
Κοτσιφάκης Αλεξανδρος
Βοζικάκης Γεωργιος


Αντικείμενο εργασιών: φωτοβολταικα πάρκα στο ηράκλειο


Έγινε τροποποίηση και κωδικοποίηση καταστατικού με ταυτόχρονη πώληση εταιρικών μεριδίων , στις 30 Μαρτίου 2007


Έγινε αύξηση εταιρικού κεφαλαίου κατά 60.000 ευρώ και εισήρθε στην εταιρία ο Αντώνιος Κουράκης του Ιωάννου
Το νέο εταιρικό
Κουράκης Αντώνιος του Ιωάννου
Γκαγκάτσης βασιλειος
Τζόρτζογλου Νικολαος
Βοζικάκης Γεωργιος
Κοτσιφάκης Αλεξανδρος
με ισάξια μερίδια


«ΒΑΝΙΛ» ανώνυμη εμπορική εταιρία
διακριτικός τίτλος ΒΑΝΙΛ Α.Ε
Ημερομηνία καταχώρησης 9-3-2006
Δημοσιεύτηκε στις 7-4-2006


Αντικείμενο εργασιών
Εκμετάλλευση επιχειρήσεων. Καφετεριών. ΣΝΑΚ-ΜΠΑΡ. Εστιατορίων. Εμπορία τροφίμων κ.α


Έδρα εταιρίας ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Γραφεία, Λεωφ. Κνωσού 138


Εταιρικό κεφάλαιο 100.000 ευρώ σε ισόποσες μετοχές


Δ.Σ της εταιρίας
Κουράκης Αντώνιος του Ιωάννου
Μαγκουσάκης Νικόλαος
Βασιλάκη Σταυρούλα»
Και οι εταιρίες που διαχειρίζονται μπαρ καλά κρατάνε για τον Κουράκη... Αυτά να τα βλέπουν οι αφελείς πολίτες του Ηρακλείου που νομίζουν ότι ο Κουράκης αναβάθμισε την παραλιακή οδό για να αναβαθμίσει τη ζωή τους...


μάλλον για να αναβαθμίσει την τσέπη του από την εκμετάλλευση των μπαρ της παραλιακής που του ανήκουν το έκανε, όπως μου λένε φίλοι...
αρκετά φάγατε ρε...
φύγετε να φάει και κανένας άλλος δήμαρχος...
ΠΑΣΟΚος εννοείται...
γιατί για να βγει δεξιός δήμαρχος στο Ηράκλειο είναι λίγο δύσκολο


ΠΗΓΗ http://dexiextrem.blogspot.com/2009/08/blog-post_4707.html

Από το τρωκτικό


Μια δημόσια απάντηση είναι καλό να δώσει ο δήμαρχος Ηρακλείου Γ. Κουράκης για τον 25χρονο γιο του που φαίνεται μέτοχος σε εταιρεία με κεφάλαιο που έβαλε και φθάνει τα 153.000 ευρώ!
Τον Ιούνιο του 2007 ιδρύθηκε μία ΑΕ με τίτλο "Ιδαίον Άνδρον Ανώνυμη Εμπορική, Τουριστική, Ψυχαγωγική, Ξενοδοχειακή Εταιρεία και δ.τ. Ιδαίον Άνδρον ΑΕ", με σκοπούς:
1) Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση κέντρων διασκεδάσεως, καφέ μπαρ, κυλικείων, καταστημάτων μαζικής εστίασης (εστιατορίων κλπ), καφέ-ζαχαροπλαστείων, πιτσαριών και snack bar, καφέ διαδικτύου, υπαίθριου pool bar, παιδότοπου, Λούνα Παρκ, καταστήματος ηλεκτρονικών παιχνιδιών και κάθε συναφούς χρήσης με τα παραπάνω.
2) Παραχώρηση χώρων και καταστημάτων της εταιρείας με αντάλλαγμα για την εκτέλεση κοινωνικών εκδηλώσεων.
3) Ίδρυση λειτουργία και εκμετάλλευση κάθε μορφής και είδους εμπορικού καταστήματος (ένδυσης, υπόδησης, αθλητικά είδη και κάθε είδους αξεσουάρ αυτών).
4) Αγορά, πώληση, εκμίσθωση, υπενοικίαση και παραχώρηση της χρήσης με αντάλλαγμα ή χωρίς αντάλλαγμα κτημάτων, αγροτεμαχίων, γραφείων, καταστημάτων και πάσης εδαφικής εκτάσεως, διαμερισμάτων, αποθηκών και οριζόντιων ιδιοκτησιών εν γένει.
5) Παραχώρηση της χρήσης με αντάλλαγμα ή χωρίς αντάλλαγμα των επιχειρήσεων που θα λειτουργεί η εταιρεία.

Το μετοχικό κεφάλαιο της "ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΔΡΟΝ ΑΕ" λοιπόν, είναι:

α) Αντώνιος Κουράκης που συμμετέχει στην εταιρεία με ποσοστό 51% και κατέβαλε 153.000 ευρώ αναλαμβάνοντας 15.300 μετοχές
β) Γεώργιος Βρέντζος, ποσοστό 19%, κατέβαλε 57.000 ευρώ και ανέλαβε 5700 μετοχές.
γ) Χαράλαμπος Ξημέρης, ποσοστό 5%, 15.000 ευρώ και 1500 μετοχές αντίστοιχα.
δ) Γεώργιος Σουλτάτος, ποσοστό 10%, 30.000 ευρώ και 3000 μετοχές.
ε) Νικόλαος Τζώρτζογλου, ποσοστό 10%, 30.000 ευρώ και 3000 μετοχές.
στ) Εμμανουήλ Βρέντζος, ποσοστό 5%, 15.000 ευρώ και 1500 μετοχές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κουράκης Αντώνιος του Ιωάννη, γεννηθείς το 1984, εμφανίζεται ως επιχειρηματίας και είναι Πρόεδρος και αναπληρωματικός Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας "ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΔΡΟΝ ΑΕ"!
πηγη http://www.cretenettv.gr

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ- ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

video

Στην Ελλάδα γιατί δεν κουνιέται φύλλο;

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΒΕΡΚΩΘΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ!Μήπως γιατί έχουν βάλει το χεράκι τους τα κόμματα και οι υποτελείς τους τα προηγούμενα χρόνια;
Μήπως γιατί έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να μην υπάρχει καν βάση για εθνική συνείδηση; 
Μήπως γιατί έχουν φροντίσει ώστε ακόμη και αν δημιουργηθεί αντίδραση  να ελέγχεται πλήρως από τα κόμματα και τους συνδικαληστάδες;
Μήπως γιατί έχουν φροντίσει ακόμη και αν βγει ο κόσμος στους δρόμους να έλθουν οι πάντα πρόθυμοι (αναρχοαντιεξουσιαστές) για βοήθεια στο σύστημα και με τις προβοκατόρικες ενέργειές τους να υπονομέψουν την όποιαδήποτε προσπάθεια (το ίδιο έκαναν και με τα πανεπιστήμια μέχρι να αναγκάσουν την κοινή γνώμη να γυρίσει ενάντια στους φοιτητές).
Μήπως γιατί έχουν και το δυνατό χαρτί τους καπελώματος των κοινωνικών αντιδράσεων από τους μηχανισμούς oρισμένων κομμάτων?

Σε ποιο άλλο κράτος στον κόσμο (μέσα και η Αφρική και απολυταρχικά καθεστώτα) ένας βουλευτής θα ψήφιζε παρών ή ενάντια σ΄ένα νομοσχέδιο και ο αρχηγός του κόμματος στο οποίο ανήκει θα τον διέγραφε ή ακόμα χειρότερα θα του ζητούσε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα; Ναι  στην Ελλάδα ΜΟΝΟ.

Σε ποιο άλλο κράτος στον κόσμο (μέσα και η Αφρική και απολυταρχικά καθεστώτα) ισχύει διαφορετικό σύνταγμα για τους πολιτικούς από τα ζώα τους πολίτες; Ναι στην Ελλάδα ΜΟΝΟ.


Σε ποιο άλλο κράτος στον κόσμο (μέσα και η Αφρική και απολυταρχικά καθεστώτα) οι πολίτες γνωρίζουν ότι τους κυβερνούν κλέφτες αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν να συνεταιριστούν μαζί τους; Ναι στην Ελλάδα ΜΟΝΟ.

Σε ποιο άλλο κράτος στον κόσμο (μέσα και η Αφρική και απολυταρχικά καθεστώτα) τα δύο κυβερνητικά κόμματα που έχουν φτάσει τα δημόσια οικονομικά, την υγεία, την παιδεία, τη δικαιοσύνη κτλ κτλ σε τέτοια χάλια θα έπαιρναν τέτοια εκλογικό ποσοστά; Ναι στην Ελλάδα ΜΟΝΟ.
Σε ποιο άλλο κράτος στον κόσμο (μέσα και η Αφρική και απολυταρχικά καθεστώτα) έχεις ταυτόχρονα: βορειοευρωπαϊκή φορολογία, κόστος ζωής ακριβότερο από αυτό της βόρειας Ευρώπης, μισθούς μισούς από αυτούς της βόρειας Ευρώπης, υπηρεσίες διεφθαρμένες και υποδομές τριτοκοσμικές, παιδεία – υγεία – πολιτισμός σε εξαθλίωση; Ναι στην Ελλάδα ΜΟΝΟ

Σε ποιο άλλο κράτος στον κόσμο (μέσα και η Αφρική και απολυταρχικά καθεστώτα) υπάρχει το ιστορικό το κράτος να ελευθερώθηκε από κλέφτες και αρματωλούς και να το διοικούν κλέφτες; Ναι στην Ελλάδα ΜΟΝΟ.


Και μετά καθόμαστε όλοι εμείς και αναρωτιόμαστε γιατί έχουν φτάσει τα πράγματα εκεί;
γιατί δεν αλλάζει τίποτα προς το καλύτερο;
γιατί, γιατί, γιατί;;;;;

Δώρο στην Τουρκία έκανε ολόκληρη την ελληνική υφαλοκρηπίδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος


ImageΔώρο στην Τουρκία έκανε ολόκληρη την ελληνική υφαλοκρηπίδα με δηλώσεις του στον ρ/σ «Real fm» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος διατυπώνοντας καινοφανείς θεωρίες περί "υφαλοκρηπίδας βάθους 200 μέτρων". Οι δηλώσεις του αυτές συνιστούν πράξη παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, βάσει των όσων είπε ως προς την πρακτική αξία που έχουν οι δηλώσεις αρμόδιων υπουργών επί των εθνικών θεμάτων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνέντευξή του της 14ης Ιουλίου: «…στην εξωτερική πολιτική και την αμυντική πολιτική οι δημόσιες δηλώσεις των αρμοδίων Υπουργών είναι κορυφαία πράξη, κορυφαία πράξη κατά το Διεθνές Δίκαιο» είπε τότε  ο υπουργός. Άρα έχουμε πράξεις πλέον και όχι απλά λόγια από την κυβέρνηση και από τον αντιπρόεδρό της και υπεύθυνο σε θέματα  Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής. Με την δήλωσή του, η οποία κατά τον Ε.Βενιζέλο συνιστά "κορυφαία πράξη" ο Θ. Πάγκαλος νομιμοποίησε πλήρως τις τουρκικές έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αφού δήλωσε καθαρά ότι δεν υπάρχει τέτοια υφαλοκρηπίδα! 
Ιδού οι σχετικές δηλώσεις του: «Τα "Πίρι Ρέις" και "Τσεσμέ" κάνουν έρευνες σε διεθνή ύδατα, όπου όποιος θέλει μπορεί να κάνει έρευνες, όχι μόνο οι παράκτιες χώρες. Οχι μόνο η Ελλάδα και η Τουρκία. Μπορεί να έρθει πλοίο ρώσικο, αμερικάνικο, ή από το Κονγκό. Στα διεθνή ύδατα, όποιος θέλει μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Στο Αιγαίο υπάρχει το πρόβλημα (...) Στα διεθνή ύδατα, δεν είναι ούτε δικά μας...», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που διένειμε ο σταθμός.
Και συνέχισε ακάθεκτος: «Το πρόβλημα είναι αν θα κάνουν έρευνες στην υφαλοκρηπίδα και η υφαλοκρηπίδα είναι το μικρότερο βάθος, ο βυθός της θαλάσσης σε βάθος μικρότερο από τα 200 μέτρα που είναι προέκταση των ακτών. Εκεί που σταματάνε τα ελληνικά χωρικά ύδατα, υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει βυθός πιο ρηχός από τα 200 μέτρα κι αυτό συγκροτεί υφαλοκρηπίδα. Αυτή την υφαλοκρηπίδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια η Ελλάδα επιμένει ότι πρέπει να τη διευθετήσουμε ακριβώς για να μη δημιουργούνται συγχύσεις - παρεξηγήσεις και ζητήματα και ο καθένας να μπορεί ελεύθερα πλέον να κάνει τις έρευνές του, ή τις εκμεταλλεύσεις του».
Δηλαδή ούτε τα χωρικά ύδατα καλύπτει η ελληνική υφαλοκρηπίδα των 200 μέτρων βάθους, αφού σε κανένα νησί, ούτε από την στεριά, σε απόσταση 6 ν.μ. που είναι τα χωρικά μας ύδατα, το βάθος περιορίζεται στα 200 μέτρα. Άρα για πρώτη φορά στο παγκόσμιο δίκαιο,  ο αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης δέχεται ότι το κράτος έχει μικρότερη υφαλοκρηπίδα από τα χωρικά του ύδατα!
Το γεγονός ότι στο υπουργείο Εξωτερικών (φανταστείτε, ακόμα και εκεί…) «τραβάνε τα μαλλιά τους» μετά την δήλωση Πάγκαλου, δε νομίζουμε ότι αποτελεί ελαφρυντικό για την κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί κάποια ανακοίνωση, άρα η κυβέρνηση δέχεται την θέση Πάγκαλου, η οποία μας γυρίζει στο 1958 και ακυρώνει την ισχύουσα Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982.
Η σύμβαση του 1958, βέβαια, αντικαταστάθηκε από την ισχύουσα του 1982, επειδή ακριβώς τότε δεν υπήρχε τεχνολογία για γεωτρήσεις σε μεγαλύτερα βάθη βυθού.
Επί της ουσίας, η Ελλάδα εγκαταλείπει τα δικαιώματά της επί της υφαλοκρηπίδας, ΠΑΝΤΟΥ, ακόμα και εντός των χωρικών της υδάτων, αν θεωρήσουμε ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Αφού τα βάθη είναι πολύ μεγαλύτερα σε απόσταση έξι μιλίων από τις ακτές από τα 200 μέτρα της υφαλοκρηπίδας του Θ.Πάγκαλου.
Εκτός και αν αναφερόταν σε υφαλοκρηπίδα για ψαροντούφεκο ή για συρτή, οπότε μπορεί και να έχει δίκαιο. Διότι θαλάσσιες περιοχές βάθους άνω των 200 μέτρων (εκεί που κατά τον Θ.Πάγκαλο τελειώνει η ελληνική υφαλοκρηπίδα) είναι όλες οι θαλάσσιες περιοχές της χώρας, σε απόσταση πάνω από τα τρία μίλια. Άρα η υφαλοκρηπίδα η ελληνική δεν υπάρχει πέραν των τριών μιλίων! Για την Ανατολική Μεσόγειο δεν το συζητάμε καν, βέβαια.
Τη θέση που διατύπωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο η κυβέρνηση, δεν την έχουν υποστηρίξει ούτε οι Τούρκοι, οι οποίοι ισχυρίζονται είτε ότι κάνουν έρευνες στη δική τους υφαλοκρηπίδα - στη βάση της θέσης ότι τα ελληνικά νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και άρα ισχύει η μέση γραμμή στο Αιγαίο (25ος Μεσημβρινός) -, είτε λένε πως απλά κάνουν χαρτογράφηση του βυθού των διεθνών υδάτων, για την οποία δεν μπορεί κανείς να τους εμποδίσει.
Πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι η «διεθνής υφαλοκρηπίδα» δεν υφίσταται καν ως έννοια, αφού σε κάθε περίπτωση η όποια αντιδικία κρατών για την υφαλοκρηπίδα εντοπίζεται στα διεθνή ύδατα, τα οποία στο σύνολό τους έχουν μοιραστεί από τα κράτη (ακόμα και ο Βόρειος Παγωμένος Ωκεανός!).
Είναι χαρακτηριστικό ότι ολόκληρη η Μεσόγειος έχει χωριστεί σε περιοχές, όπου η υφαλοκρηπίδα - και κατ' επέκταση η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) -, ανήκει στις απέναντι χώρες, με βάση τη μέση απόσταση των ακτών τους. Να θυμίσουμε ότι η Κύπρος έχει οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα με την Αίγυπτο και είναι ανοιχτό το θέμα της αντίστοιχης διευθέτησης μεταξύ Ελλάδας - Αιγύπτου και Λιβύης, ενώ με την Ιταλία έχει οριοθετηθεί στο Ιόνιο με βάση τη μέση απόσταση. Προφανώς, αν ίσχυε η θέση Πάγκαλου, όλες αυτές οι διευθετήσεις θα ήταν εκτός του Διεθνούς Δικαίου.
Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης αντιστρέφει πλήρως όχι μόνο τις πάγιες ελληνικές θέσεις, όπως τουλάχιστον διατυπώνονται δημόσια, αλλά και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.
Στην ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, όπου γίνεται παρουσίαση του προβλήματος της υφαλοκρηπίδας, αναφέρεται: «Η Τουρκία αποβλέπει στην απόκτηση δικαιωμάτων υφαλοκρηπίδας δυτικά των ελληνικών νήσων του Ανατολικού Αιγαίου και κατά συνέπεια στον εγκλωβισμό αυτών σε μία ζώνη τουρκικής δικαιοδοσίας. Το γεγονός ότι η τουρκική άποψη δεν βασίζεται σε κανένα κανόνα του Διεθνούς Δικαίου, αποκαλύπτει την επιδίωξη της Τουρκίας να αναγάγει μια διαφορά νομικής φύσεως σε πολιτική».
Από σήμερα, όμως ισχύουν άλλα και απορούμε γιατί δεν έχουν περιλάβει τις θέσεις του Θ.Πάγκαλου στην ιστοσελίδα. Μάλιστα, σε άλλο σημείο της ιστοσελίδας του το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει: «Το ζήτημα έγκειται στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας σε δύο συγκεκριμένα σημεία, δηλαδή αφενός στη θαλάσσια προέκταση της συνοριακής γραμμής στη Θράκη και αφετέρου στα πλησίον της τουρκικής ακτής ευρισκόμενα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στη Δωδεκάνησο. Δεν αφορά σαφώς σε ολόκληρη την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου όπως όψιμα ισχυρίζεται η Τουρκία, η οποία άλλωστε είχε παραχωρήσει άδειες διεξαγωγής πετρελαϊκών ερευνών μόνο για τα δύο προαναφερόμενα σημεία».

Τμήμα ειδήσεων defencenet

Έρχονται 60.000 απολύσεις σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ το ερχόμενο 15μηνο - Απολύσεις προσωπικού και στα ΕΑΣ


ImageAπολύσεις έρχονται στις ΔΕΚΟ που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερό πρόβλήμα επιβίωσης (ΟΣΕ, ΕΑΣ κλπ)και πρόκειται είτε να συγχωνευτούν είτε να πωληθούν στον ιδιωτικό τομέα (ΔΕΗ). Η κυβέρνηση έστω με απροθυμία λόγω του τεράστιου πολιτικού κόστους που θα έχει μια τέτοια κίνηση έχει συμφωνήσει, προκειμένου να γίνει δυνατή η εκταμίευση της β' δόσης του δανείου της τρόικας. Επίσης έχει συμφωνήσει στο άνοιγμα της αγοράς ενέργειας με την ταυτόχρονη πώληση τμήματος της ΔΕΗ. Και μετά τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης το Νέμβριο έρχονται και χιλιαδες απολύσεις στους ΟΤΑ! Υπολογίζζεται ότι 45-60.000 υπάλληλοι των κατηγοριών αυτών θα χάσουν την δουλειά τους.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξει μείωση προσωπικού σε φορείς του δημοσίου, οι εκπρόσωποι της τρόικας άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο. Μιλώντας συγκεκριμένα για τον ΟΣΕ, ο Servaas Deroose, εκπρόσωπος της τρόικας τόνισε ότι η επιχείρηση δημιουργεί ελλείμματα ενός δισεκατομμυρίου ευρώ σε ετήσια βάση. Υποστήριξε ότι εξετάζονται διάφορες εναλλακτικές λύσεις για το πώς θα αντιμετωπιστούν αυτά τα ελλείμματα και προσέθεσε ότι «είναι νωρίς για να δώσουμε λεπτομέρειες».
Όλα αυτά με την προοπτική να επιστρεψει σε 15 μήνες από σήμερα στις αγορές η ελληνική οικονομία. Να επιστρέψει δηλαδή από εκεί που με δική της απόφαση μας έβγαλε η κυβέρνηση Γ.Παπνδρέου, όπως με δική της απόφαση μας είχε βάλει στην επιτήρηση η κυβέρνηση του Κ.Καραμανλή. Φυσικά κανένας και από τους πρώην και από τους νυν κυβερνώντες δεν έχει νιώσει στο πετσί του την ανεργεία, αφού από τα ηγετικά στελέχη σχεδόν κανένας δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του στην ελεύθερη αγορά! 
Όσο για τις προβλέψεις του ΑΕΠ, αυτές εξακολουθούν να είναι μαύρες: Ενώ η γειτονική Τουρκίες που εξεδίωξε το 2004 το ΔΝΤ μετράει αυτή την στιγμή αύξηση ΑΕΠ περί το 6% οι εκπρόσωποι της τρόικας και μέλος του ΔΝΤ προέβλεψε συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 4% το 2010 ενώ ανέφεραν ότι το 2011 θα υπάρξει περαιτέρω μείωση 2,5%. Και βέβαια, το κορυφαίο όλων είναι ότι αναθεώρησαν τον στόχο για τον πληθωρισμό στο 4,75% για το 2010 (από 1,5% που προέβλεπε το μνημόνιο). Απέδωσαν την άνοδο των τιμών στην αύξηση των έμμεσων φόρων και ... καθάρισαν.
Βέβαια ο τετραπλάσιος πληθωρισμός ((κάποιοι οικονομολόγοι θεωρούν ότι αποκλείεται να κελίσει κάτω από 5,5% σημαίνει υπονόμευση του ήδη απωλεσθέντος κατά 30% εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων, επιδείνωση της οικονομικής θέσης των όσων ζουν με επίδομα ανεργίας, ελαχιστοποίηση της αγοραστικής δύναμης των ιδιωτικών υπαλλήλων κλπ.
Το ποιο εκπληκτικό όμως οι εκρπόσωποι της τρόϊκας το άφησαν για το τέλος: Υποστήριξαν ότι είναι πιθανόν να υπάρξει αναθεώρηση του ελληνικού δημόσιου χρέους κατά 5-7% (!) του ΑΕΠ, δηλαδή να φτάσει το 20%. Η αναθεώρηση συνδέεται με τον έλεγχο της Eurostat στα στοιχεία της γενικής κυβέρνησης και ειδικότερα στις εγγυήσεις που έχει παραχωρήσει το δημόσιο σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τίποτα και κανείς δεν θα μπορέσει να εμποδίσει αίτηση αναδιάρθρωσης του χρέους, αφού είναι πρακτικά αδύνατο να πληρωθεί τέτοιο έλλειμμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

O Nταβούτογλου έφυγε το "Πϊρι Ρέiς" ήρθε! - Η επιστροφή στην υφαλοκρηπίδα και οι μυστικές συμφωνίες


ImageΟ Αχμέτ Νταβούτογλου έφυγε, το "Πϊρι ΡέΙς" ήρθε! Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα επέστρεψε πριν λίγες ώρες το τουρκικό ερευνητικό σκάφος και ξεκίνησε έρευνες για πετρέλαιο, λίγες ώρες αφ'ότου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωνε λίγα μίλια δυτικότερα, στη Ρόδο, ενώπιον του Έλληνα ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσα, ότι "Ελλάδα και Τουρκία είναι μία οικογένεια που μοιράζονται την ίδια γεωγραφία". Μία έμμεση, αλλά σαφή αναφορά στην υφαλοκρηπίδα για την οποία δεν υπήρξε καμία αντίδραση από πλευράς Δ.Δρούτσα. Το ερώτημα είναι πλέον αν η κυβέρνηση έχει προχωρήσει ενσυνείδητα σε πράξεις μειοδοσίας και παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων ή η αφέλεια της έχει σπάσει κάθε ρεκόρ; Άλλωστε ουδείς από την κυβέρνηση έχει διαψεύσει την δήλωση Πάγκαλου για "υφαλοκρηπίδα βάθους 200 μέτρων"! Άρα όλω καταδεικνύουν πλέον συμφωνίες "κάτω από το τραπέζι", προς την κατεύθυνση του διαμοιρασμού των φυσικών πόρων περιοχών στις οποίες τα δικαιώματα εκμετάλλευσης ανήκουν στην Ελλάδα.
Ο συνδυασμός της επίσκεψης του Α.Νταβούτογλου και τα πριβέ γεύματα με τον επικεφαλή της ελληνικής διπλωματίας, ακριβώς στήν ίδια περιοχή όπου λίγες ώρες αργότερα το ερευνητικό σκάφος καταπατά για άλλη μιά φορά τις συμφωνίες του 1976 και του 1987, μόνο αυτό μπορεί να σημαίνει.
Image
Το τουρκικό σκάφος υποτίθεται ότι επιτηρείται από σκάφος του Λιμενικού, αλλά μάλλον φυλάσσεται μήπως χρειαστεί κάποια εξυπηρέτηση. Αυτή την στιγμή επιχειρεί μεταξύ Καστελλόριζου και Ρόδου στο σημείο "Ι" του χάρτη του επισυνάπτουμε.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη των τεσσάρων Επιτελείων εκφράζουν σε κατ"ιδίαν συνομιλίες τους την αντίθεσή τους στην ακολουθούμενη τακτική που έχει επιβάλει το υπουργείο Εξωτερικών με την ύπαρξη ενός μόνο σκάφους του Λιμενικού στην ευρύτερη περιοχή των ερευνών του "Πϊρι ΡέΙς". "Στέλνουμε το εντελώς αντίθετο μήνυμα από αυτό που θα έπρεπε να στείλουμε" σημειώνει ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΝ: "Αν δεν αντιδρούμε στην καταπάτηση των συμφωνιών με προβολή ισχύος και επίδειξη πυγμής, τότε τα χειρότερα έρχοντσι. Εκτός και αν υπάρχουν συμφωνίες που αγνοούμε" κατέληξε...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΜΠΕ ΜΑΣ????

ΦΕΚ Τουρκική Γλώσσα. Σας φαίνεται ασήμαντο το ότι σε 15-20 χρόνια όλα τα Ελληνόπουλα δεν θα μπορούν να περάσουν στο λύκειο αν δεν γνωρίζουν καλά την Τουρκική; Στην Δικονομία μας η σιωπή θεωρείται συναίνεση…
Νομίζετε ότι με την σιωπή μας, δικαιούμεθα να δώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας τέτοιο μέλλον; Κάθε λαός έχει τους αρχηγούς που του αξίζουν. Δεν θα γράψω άλλα σχόλια διότι θα είναι προσωπικά. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας, και αν δεν συμφωνείτε με αυτήν την απόφαση του υπουργείου εθνικής παιδείας (και του παιδαγωγικού ινστιτούτου) προωθήστε αυτό το μήνυμα. Αν πάλι σας είναι αδιάφορο, απλά αγνοήστε το.


Μόνο μία τελευταία παρατήρηση:
Αν πείτε κι εσείς (όπως κι εγώ) Μπα, αποκλείεται… υπερβολές… Ένα απλό τηλεφώνημα στο Εθνικό τυπογραφείο, το επίσημο όργανο του κράτους, θα σας πείσει !

ΦΕΚ Τουρκική Γλώσσα
Όταν το διάβασα κάπου είπα: υπερβολές. Αποκλείεται προφανώς αναφέρεται μόνον στην Θράκη, και θα πρέπει να διορθώσουν τα σχόλιά τους…
Και για να είμαι 100% σίγουρος, παρήγγειλα το πρωτότυπο από το Εθνικό Τυπογραφείο (Μπορείτε να το λάβετε κι εσείς, τηλεφωνικά, ή Fax κ.τ.λ. για να διαπιστώσετε κι εσείς του λόγου το αληθές. Θα σας έλθει το πλήρες φύλλο, 20 σελίδες, περίπου 7 Ευρώ, με αντικαταβολή.)

ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 867, 10 Ιουλίου 2006
Το διάβασα πολύ προσεκτικά. Πουθενά δεν αναφέρεται η εφαρμογή της αποφάσεως αυτής σε κάποια περιοχή ή νομό. Είναι Πανελλαδική, και ισχύει από τον προηγούμενο χρόνο (!!!) Από της δημοσιεύσεως στην Εφημερίδα. της Κυβερνήσεως.

Ούτε αναφέρεται ότι η εκμάθηση της Τουρκικής θα είναι προαιρετική. (Παρακαλώ πάρτε και διαβάστε το πλήρες ΦΕΚ)

Τα ΜΜΕ σιωπούν.
Όλα τα κόμματα της παρούσας Βουλής το αποσιωπούν.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ?

Ειδικά όταν οι Εγγλέζοι απαιτούν στα σχολεία τους τα Αρχαία Ελληνικά.
Σε 13 δημοτικά σχολεία της Οξφόρδης, θα αρχίσουν να διδάσκονται αρχαία Ελληνικά, καθώς κρίθηκε ότι βοηθούν τα παιδιά στην κατανόηση της μητρικής τους γλώσσας. Οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης των σχολείων αποφάσισαν να εντάξουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς το μάθημα των αρχαίων Ελληνικών γιατί πιστεύουν ότι έτσι οι μαθητές θα βελτιώσουν τα Αγγλικά τους.
ΦΕΚ Τουρκική Γλώσσα. Σας φαίνεται ασήμαντο το ότι σε 15-20 χρόνια όλα τα Ελληνόπουλα δεν θα μπορούν να περάσουν στο λύκειο αν δεν γνωρίζουν καλά την Τουρκική; Στην Δικονομία μας η σιωπή θεωρείται συναίνεση…
Νομίζετε ότι με την σιωπή μας, δικαιούμεθα να δώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας τέτοιο μέλλον; Κάθε λαός έχει τους αρχηγούς που του αξίζουν. Δεν θα γράψω άλλα σχόλια διότι θα είναι προσωπικά. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας, και αν δεν συμφωνείτε με αυτήν την απόφαση του υπουργείου εθνικής παιδείας (και του παιδαγωγικού ινστιτούτου) προωθήστε αυτό το μήνυμα. Αν πάλι σας είναι αδιάφορο, απλά αγνοήστε το.


Μόνο μία τελευταία παρατήρηση:
Αν πείτε κι εσείς (όπως κι εγώ) Μπα, αποκλείεται… υπερβολές… Ένα απλό τηλεφώνημα στο Εθνικό τυπογραφείο, το επίσημο όργανο του κράτους, θα σας πείσει !

ΦΕΚ Τουρκική Γλώσσα
Όταν το διάβασα κάπου είπα: υπερβολές. Αποκλείεται προφανώς αναφέρεται μόνον στην Θράκη, και θα πρέπει να διορθώσουν τα σχόλιά τους…
Και για να είμαι 100% σίγουρος, παρήγγειλα το πρωτότυπο από το Εθνικό Τυπογραφείο (Μπορείτε να το λάβετε κι εσείς, τηλεφωνικά, ή Fax κ.τ.λ. για να διαπιστώσετε κι εσείς του λόγου το αληθές. Θα σας έλθει το πλήρες φύλλο, 20 σελίδες, περίπου 7 Ευρώ, με αντικαταβολή.)

ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 867, 10 Ιουλίου 2006
Το διάβασα πολύ προσεκτικά. Πουθενά δεν αναφέρεται η εφαρμογή της αποφάσεως αυτής σε κάποια περιοχή ή νομό. Είναι Πανελλαδική, και ισχύει από τον προηγούμενο χρόνο (!!!) Από της δημοσιεύσεως στην Εφημερίδα. της Κυβερνήσεως.

Ούτε αναφέρεται ότι η εκμάθηση της Τουρκικής θα είναι προαιρετική. (Παρακαλώ πάρτε και διαβάστε το πλήρες ΦΕΚ)

Τα ΜΜΕ σιωπούν.
Όλα τα κόμματα της παρούσας Βουλής το αποσιωπούν.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ?

Ειδικά όταν οι Εγγλέζοι απαιτούν στα σχολεία τους τα Αρχαία Ελληνικά.
Σε 13 δημοτικά σχολεία της Οξφόρδης, θα αρχίσουν να διδάσκονται αρχαία Ελληνικά, καθώς κρίθηκε ότι βοηθούν τα παιδιά στην κατανόηση της μητρικής τους γλώσσας. Οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης των σχολείων αποφάσισαν να εντάξουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς το μάθημα των αρχαίων Ελληνικών γιατί πιστεύουν ότι έτσι οι μαθητές θα βελτιώσουν τα Αγγλικά τους.
miastala.com

Ο Πρωθυπουργός επέλεξε και φέτος το νησί της Πάρου για να περάσει για άλλη μια χρονιά τις καλοκαιρινές του διακοπές. Δεν είναι κακό ο τουρίστας πρωθυπουργός μας να κάνει για άλλη μια φορά εφέτος τις διακοπές χωρίς ενοχές. Το κακό είναι να προσπαθούν να μας πείσουν ότι σε κάθε έξοδο του απολαμβάνει από τον Παριανό λαό την αποθέωση σε τέτοιο σημείο ώστε να μην μπορεί να κυκλοφορήσει. Τα πληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ μας ενημερώνουν ότι εμφανίστηκε σε ταβέρνα στο πίσω λιβάδι της Πάρου και αποθεώθηκε...λέει. Δεν μας είπαν όμως την αλήθεια. Πως καταρρέει η προπαγάνδα η προπαγάνδα τους; .... Φίλοι και φίλες μας που τυχαίνει αυτή την εποχή να παραθερίζουν στο νησί μας ενημερώνουν ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Σε κάθε έξοδο του Τσολάκογλου πέφτει τέτοια βουβουζέλα που είναι αδύνατον πλέον να κυκλοφορήσει.Τι σκοπό εξυπηρετούν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα - διαρροές- δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Υ.Γ. Αγαπητοί μας φίλοι στην Πάρο τυχαίνει φέτος να κάνουν διακοπές και χιλιάδες άλλοι Έλληνες που έχουν μάτια και βλέπουν... post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: Τον έχουν μουρλάνει στην Βουβουζέλα τον Γιωργάκη στην Πάρο!

 Ο Πρωθυπουργός επέλεξε και φέτος το νησί της Πάρου για να περάσει για άλλη μια χρονιά τις καλοκαιρινές του διακοπές.
Δεν είναι κακό ο τουρίστας πρωθυπουργός μας να κάνει για άλλη μια φορά εφέτος τις διακοπές χωρίς ενοχές.
Το κακό είναι να προσπαθούν να μας πείσουν ότι σε κάθε έξοδο του απολαμβάνει από τον Παριανό λαό την αποθέωση σε τέτοιο σημείο ώστε να μην μπορεί να κυκλοφορήσει.
Τα πληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ μας ενημερώνουν ότι εμφανίστηκε σε ταβέρνα στο πίσω λιβάδι της Πάρου και αποθεώθηκε...λέει.
Δεν μας είπαν όμως την αλήθεια.
Πως καταρρέει η προπαγάνδα η προπαγάνδα τους; ....
Φίλοι και φίλες μας που τυχαίνει αυτή την εποχή να παραθερίζουν στο νησί μας ενημερώνουν ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Σε κάθε έξοδο του Τσολάκογλου πέφτει τέτοια βουβουζέλα που είναι αδύνατον πλέον να κυκλοφορήσει.Τι σκοπό εξυπηρετούν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα - διαρροές- δεν μπορούμε να καταλάβουμε.

Υ.Γ. Αγαπητοί μας φίλοι στην Πάρο τυχαίνει φέτος να κάνουν διακοπές και χιλιάδες άλλοι Έλληνες που έχουν μάτια και βλέπουν...post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...