Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010

Μετά τον άνθρωπο που μόχθου... Έβγαλαν στην τηλεόραση τα παιδιά του (Δείτε το βίντεο)


Το Κράτος Α.Ε. με την ευγενική χορηγία της Ελληνικής τηλεόρασης στην προσπάθεια να συγκινήσει τους απανταχού Έλληνες και φιλέλληνες με στόχο τη διαφήμιση του κουμπαρά επαιτείας και Εθνικού εξευτελισμού.

Δεν δίστασε να εκθέσει τα πρόσωπα δύο αθώων παιδιών προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα στον κρατικό κουμπαρά ο οποίος συστάθηκε δήθεν για να σώσει την Ελλάδα....

Αν είναι δυνατόν ...
Τι άλλο θα σκαρφιστούν...Μέρες τώρα "βομβαρδίζουν" με σχετικό τηλεοπτικό σποτ την δορυφορική ΕRT WORLD με στόχο να συγκινήσουν τον απόδημο Ελληνισμό για να καταθέσει χρήματα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ για το πόσα έχει μέσα και που αυτά τα χρήματα αυτά θα καταλήξουν στο τέλος.

Αυτοί οι εθνοσωτήρες που θα σώσουν δήθεν, τη χώρα με κουμπαράδες και καραγκιοζιλίκια, χρόνια τώρα έχουν ρημάξει την Ελλάδα ...


Έχουν λεηλατήσει κρατικά ταμεία , έχουν ξεπουλήσει τους κρατικούς οργανισμούς, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια , έχουν εισπράξει μίζες δισεκατομμυρίων με μια υπογραφή και τώρα οι σκιτζήδες της ΚΡΑΤΟΣ Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης θα σώσουν την Ελλάδα με τον κουμπαρά και το χαρτζιλίκι των παιδιών !!!

Ντροπή σας λαμόγια που σκαρφίζεστε ανθρώπους του μόχθου και βγάζετε μικρά παιδιά στην τηλεόραση για συγκινήσετε τον κοσμάκη με τη δήθεν φιλοπατρία σας.

Ντροπή σας που εκμεταλλεύεστε μικρά παιδιά τρομάζοντας τα πως οι κακοί ξένοι θα τους πάρουν την πατρίδα.

Ο οκτάχρονος Νικόλας απάντησε (λέει) στον Πρόεδρο:
«Φοβηθήκαμε με αυτά που ακούγαμε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να πουλήσει τα νησιά της και την Ακρόπολη και αποφασίσαμε να σπάσουμε τον κουμπαρά μας και να δώσουμε τα λεφτά».

Του είπε όμως ο "παππούλης" πρόεδρος για τα Ίμια του Σημίτη, για να μάθουν τα παιδάκια πως ξεπουλιόνται τα νησιά ;;;

Την πατρίδα την ξεπουλάτε εσείς οι ίδιοι κάθε μέρα με το πρόσχημα οτί οι κακοί ξένοι φταίνε, που σας ξανα δανείζουν ακριβά για να ξεχρεώσετε τα δανεικά που κατακλέψατε;;;

Μαζί με τα λεφτά κλέψατε και τα όνειρα των Ελλήνων...

Mας εξευτελίσατε ...


Μας ταπεινώσατε... υποθηκεύοντας το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

H Ελλάδα Ηταν και Είναι πλούσια χώρα, κατέληξε όμως να μην παράγει ΤΙΠΟΤΑ,Ας θυμηθούμε τις έμμεσες προτροπές να ΜΗΝ Υποστηρίζουμε την Ελλάδα (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Tα Μ.Μ.Ε. δεν ενημέρωσαν τους Έλληνες πολίτες

Είναι πλέον κοινή πεποίθηση ότι τα Μ.Μ.Ε. με αιχμή του δόρατος την τηλεόραση σπέρνουν τον πανικό, την αναστάτωση, την αβεβαιότητα αλλά και την σύγχυση στους Έλληνες, από τα δελτία ειδήσεων και τις «ενημερωτικές» εκπομπές τους. Εκτός από την ρυπαρή, αιμοδιψή, και κατευθυνόμενη ειδησεογραφία, διάφορα θέματα που μπορεί να απασχολούν την κοινή γνώμη παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η χειραγώγηση της κοινής γνώμης, η απαλλοτρίωση της κρίσης με την σύγχυση και κατά συνέπεια ο ακρωτηριασμός αλλά και η ποδηγέτηση των αντιδράσεων των πολιτών.
Κλασσικές περιπτώσεις σύμφωνα με την ανωτέρω περιγραφή, τα πλέον πρόσφατα περιστατικά με την γρίπη, την συλλογή αποδείξεων για την εφορία, την απαγόρευση του καπνίσματος κλπ. Θυμηθείτε την «πανδημία» της γρίπης, όταν για την επίταση της διασποράς πανικού μεταξύ των πολιτών, εμφανίστηκαν «δημοσιογράφοι» φορώντας μάσκες και πρόετρεπαν τους πολίτες να κάνουν το ίδιο για να προφυλαχθούν. Καθημερινά «πολεμικά ανακοινωθέντα» που μιλούσαν για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, φανταστικούς αριθμούς θανάτων κλπ, έφεραν τους Έλληνες στα πρόθυρα της αλλοφροσύνης. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Ούτε πανδημία, ούτε καν επιδημία υπήρξε, παρά μόνο αρκετά εκατομμύρια ευρώ που σπαταλήθηκαν για την αγορά εμβολίων και την οικονομική ενίσχυση των φαρμακευτικών βιομηχανιών.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΖΕΙΝ…
Στην συνέχεια εμφανίστηκε η απαγόρευση του καπνίσματος. Ώρες ατέλειωτες για ηλίθια «ρεπορτάζ» για το πώς και που δεν θα καπνίζουν οι Έλληνες. Ειδικοί χώροι κατασκευασμένοι από γυαλί που επρόκειτο να «απομονώσουν» τους καπνιστές στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια κλπ. Οι ειδικοί και σε αυτό το θέμα παντογνώστες-δημοσιογράφοι, έφθασαν μάλιστα στο σημείο να σχολιάζουν τις προδιαγραφές για τα γυάλινα κλουβιά των καπνιστών, όπως το πάχος των κρυστάλλων, ο τρόπος κατασκευής τους και άλλα πολλά φαιδρά ζητήματα. Ακόμα θυμηθείτε και τους κομμάντος-ράμπο-καπνοφύλακες που θα μαστίγωναν σε κεντρικές πλατείες της χώρας όσους κάπνιζαν σε δημόσιους χώρους. Το αποτέλεσμα και στην περίπτωση της απαγόρευσης του καπνίσματος είναι γνωστό. Οι πάντες καπνίζουν παντού.
Χωρίς να προλάβουμε να πάρουμε ανάσα από τον καταιγισμό της ενημέρωσης για την γρίπη και την απαγόρευση του καπνίσματος, άρχισε ο βομβαρδισμός από τα Μ.Μ.Ε. για την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων που θα μας είναι χρήσιμες στις φορολογικές μας δηλώσεις. Ειδικοί, ειδήμονες, επαΐοντες, σοφοί και ότι άλλο βάζει ο ανθρώπινος νούς, μιλούσαν για αποδείξεις. Ορισμένοι μάλιστα έφθασαν στο σημείο να προτείνουν και ειδικούς φακέλους για την φύλαξή τους, ώστε να μην αλλοιωθούν από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες!! Και ενώ δεν είχε κατακάτσει ο κουρνιαχτός από τους καυγάδες στα τηλεπαράθυρα, αν θα έπρεπε να ζητάμε απόδειξη για την αγορά μιας τσίχλας από το περίπτερο, ήρθαν στην ζωή μας τα spreads, ο μηχανισμός στήριξης και καταλήξαμε στο Δ.Ν.Τ.
ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΑ…
Όμως πέρασαν και αυτά με την γνωστή υποταγή της Ελλάδος στο Δ.Ν.Τ. και εισέβαλλε στην ζωή μας, μέσω των τηλεπαραθύρων, η φορολογική ασυλία του κ. Βοσκόπουλου. Το θέμα απασχολεί τα Μ.Μ.Ε. όχι τόσο ως προς την πολιτική διάστασή του, που οδήγησε σε παραίτηση την σύζυγό του κ. Βοσκόπουλου, υφυπουργό πολιτισμού κ. Γκερέκου, αλλά ως προς την κοσμοπολίτικη και ροζ διάσταση. Ώρες ατέλειωτες γεμισμένες με στιγμιότυπα από την ζωή των δύο καλλιτεχνών, τραγούδια, καυγάδες στα τηλεπαράθυρα μεταξύ του ψιλικατζή της γειτονιάς, της κομμώτριας και του ράφτη του ζεύγους. Λυπάμαι όμως που τα Μ.Μ.Ε. δεν ενημέρωσαν τους Έλληνες πολίτες για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν και για το περιεχόμενο των 21 συμφωνιών που υπεγράφησαν στην Αθήνα. Όλα τα άλλα δεν έχουν την παραμικρή αξία. Η γρίπη έρχεται και παρέρχεται. Το κάπνισμα μπορεί να διακοπεί. Η κ. Γκερέκου μπορεί να ξαναγίνει υπουργός. Οι συμφωνίες όμως θα είναι κάθε μέρα εδώ, μπροστά μας. Και δεν γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣpost from: SKEFTOMASTEELLHNIKA

Νέα δεδομένα στο Αιγαίο τα Ελληνικά μαχητικά δεν αναχαιτίζουν πλέον, αναχαιτίζονται !

Νέα σελίδα στο σελίδα στο Αιγαίο με τα την επίσκεψη του Ταγίπ στην Αθήνα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα των τελευταίων ημερών τα Ελληνικά μαχητικά αντί να αναχαιτίζουν τους εισβολείς στο Αιγαίο, αναχαιτίζονται !!!

Μετά την σημερινή αναχαίτιση τεσσάρων Ελληνικών Μιrage αλλά και τη σωρεία παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου όλα πλέον δείχνουν οτι οι Τούρκοι ολοκληρώνουν την επισημοποίηση των απαιτήσεων τους για διχοτόμηση στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα.....


Σήμερα 18/5 λίγο μετά τις 10.00 το πρωί μπήκαν στο Αρχιπέλαγος από την Ανατολή, οκτώ Tουρκικά μαχητικά (4 F-16 και 4 F-4E Terminator) σε ένα πακέτο COMAO.

Η είσοδος έγινε μεταξύ Λέσβου και Λήμνου. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα προς απλή αναγνώρισή τους έσπευσαν τέσσερα Mirage τύπου 2000-5 , δύο από την Τανάγρα και δύο από την Σκύρο.

Τα Τουρκικά μαχητικά αφού παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, επέστρεψαν στις βάσεις τους, αλλά τα Ελληνικά Mirage, στην επιστροφή τους αντιμετώπισαν τρεις Τουρκικές φρεγάτες οι οποίες είχαν «ακροβολιστεί» στο κεντρικό-κεντροδυτικό Αιγαίο υποτίθεται για ανθυποβρυχιακή άσκηση σε μη δεσμευμένη περιοχή.

Οι Τουρκικές φρεγάτες αναχαίτισαν τα Ελληνικά Μιrage ενώ πετούσαν πέντε μίλια ανοιχτά από τα Ψαρά, όταν "εγκλωβίζοντας" τα σε συχνότητα κινδύνου διέταξαν τα Ελληνικά μαχητικά να δηλώσουν ταυτότητα προορισμό και σκοπό !

Το δίκτυο των ραντάρ του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Π.Α. εντόπισε επίσης σχηματισμούς Τουρκικών αεροσκαφών εκ των οποίων τα 12 ήταν μαχητικά και τα 8 μεμονωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα τα οποία προχώρησαν σε 15 παραβιάσεις του FIR Αθηνών και 12 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Από τα 12 μαχητικά τα έξι έφεραν οπλισμό (είναι που έλεγε ο Ταγίπ οτι πετούν αφοπλισμένα).

Εμπλοκές δεν σημειώθηκαν, αφού η αντίδραση της ΠΑ σύμφωνα με τα νέα δεδομένα περιορίζεται μόνο σε διακριτικές αναγνωρίσεις των Τουρκικών μαχητικών, για την τυπική πλέον καταγραφή των παραβιάσεων !!!

Όλα πλέον δείχνουν και επιβεβαιώνουν το γεγονός οτι η Ελληνική κυβέρνηση παραδίδει σιωπηρά τα δικαιώματα της Εθνικής μας κυριαρχίας στις απατήσεις των Τούρκων για διχοτόμηση στο Αιγαίο και μάλιστα σύντομα.

Ίσως εκείνο το "Να δώσουμε λίγη γή, για να κοιμόμαστε ήσυχοι" που είχε πει κάποτε ο Γ.Παπανδρέου πρίν γίνει πρωθυπουργός γίνεται πολύ γρήγορα πραγματικότητα επί πρωθυπουργίας του....


Διαβάστε επίσης :

Τούρκοι αναχαίτισαν Ελληνικά μαχητικά στον 25ο Μεσημβρινό και το ΓΕΕΘΑ το απέκρυψε - Η Άγκυρα καταγγέλλει τώρα την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ !


Τουρκικοί έλεγχοι σε Ελληνικά μαχητικά - "Μυρίζει" διχοτόμηση του Αιγαίου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Με κυβερνητική σφραγίδα οι Τούρκοι κυκλώνουν την Ελλάδα με αεροναυτικές ασκήσεις !

Ράγισε το ηθικό των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας ο Παπανδρέου


Τα γιουσουφάκια μοιράζουν το Αιγαίο ala ΔΝΤ - Τουρκικές φρεγάτες εγκλώβισαν και απείλησαν με κατάρριψη Ελληνικά μαχητικά.

Απαγορευμένη ζώνη το μισό Αιγαίο για τους Έλληνες πιλότους λόγο Τουρκικής άσκησης


Στέλνουν πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας να κάνουν παρέλαση στην εθνική επέτειο της Τουρκίας

H Τουρκία αναλαμβάνει τον έλεγχο ασφαλείας του Αιγαίου !

Αναταράξεις στις Ένοπλες Δυνάμεις για τις "αποστρατικοποιήσεις" στο Αιγαίο και τις διαπραγματεύσεις μέσω Χάγης για τα Εθνικά κεκτημένα


Σιωπηρά Τουρκεύουν οι βραχονησίδες στο Αιγαίο - Απαγορεύεται να πλησιάζουν Έλληνες στη Λαδόξερα !tiresias

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΣΤΑΤΗ ΜΟΡΦΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ

Η απογοήτευση του κόσμου είναι η μεγαλύτερη ελπίδα της κυβέρνησης

Μας οδηγούν στην απαξίωση της πολιτικής για να μην αντιδράσουμε.

Η αποχή θα είναι το καλύτερο δώρο στον ΓΑΠ και το Δ.Ν.Τ.


Πώς πιστεύει η κατοχική κυβέρνηση ότι θα αντιμετωπίσει τις επερχόμενες αντιδράσεις του κόσμου;

Η Διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης...Καιρό τώρα ακούμε για αναλύσεις περί του τέλους του κύκλου της μεταπολίτευσης, ότι η κοινωνία, η δημοκρατία, η Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν διότι οι Έλληνες, παραδοσιακά πολιτικοποιημένος λαός, στρέφουν την πλάτη τους στην πολιτική και τους πολιτικούς, βλέποντας οι εκάστοτε εξουσία τους να εμπλέκεται σε σκάνδαλα όπου το πολιτικό κατεστημένο διαπλέκεται με οικονομικούς παράγοντες, εντός ή εκτός της χώρας και κυρίως με δημοσιογράφους που τους παρέχουν ασυλία.

Ένας τρελός χορός εκατομμυρίων στήθηκε σε βάρος των πολιτών όλα τα προηγούμενα χρόνια που άλλαζαν χέρια και η γενική πεποίθηση είναι ότι αυτά που έχουν αποκαλυφθεί, Βατοπέδι, Ζήμενς κτλ. αποτελούν μονάχα την κορυφή του παγόβουνου και πώς η διαπλοκή έχει ποτίσει πολύ πιο βαθιά την ελληνική κοινωνία.

Είχε αναπτυχθεί όμως ένα σύστημα που βόλευε αρκετούς, τόσους ώστε να μην αλλάζει τίποτα ακόμη κι αν ήταν πασιφανές το πού οδηγούσε αυτή η κατάσταση.

Οι κυβερνώντες φρόντιζαν να κρατούν την εξουσία διαπλεκόμενοι με οικονομικά συμφέροντα, αύξαναν τους κρατικοδίαιτους και γενικά όλο τον δημόσιο τομέα βολεύοντας είτε στον Δήμο, είτε στην ΕΡΤ, είτε σε μια υπηρεσία το παιδί, τον ανιψιό, τον ξάδερφο, που προκειμένου να γλιτώσει απ’ την αβεβαιότητα κολλούσε αφίσες κι “ έκανε τούμπες” για να βολευτεί στην μονιμότητα του δημοσίου.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν στην Ελλάδα το ποσοστό εκλογικής αποχής να εκτοξευτεί σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες, αφού τα πιο φτωχά στρώματα δεν έβρισκαν καμία διαφορά στο ένα ή το άλλο κόμμα σ’ ένα σκληρό δικομματικό σύστημα, ενώ τους ψηφίζοντες αποτελούσαν κυρίως οι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι είχαν την ελπίδα να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.

Βλέπουμε άλλωστε ότι ποσώς ενδιαφέρθηκαν οι κυβερνήσεις για το πόσους δημοσίους υπαλλήλους χρειάζεται πραγματικά ο κρατικός μηχανισμός, απόδειξη ότι τώρα καταμετρήθηκαν για πρώτη φορά! Η δε νεολαία αποπολιτικοποιηθήκε προτιμώντας να βλέπει ειδήσεις στο STAR για την κάθε οπισθιοκουνάμενη και ως φοιτητές να ψηφίζουν με βάση ποια παράταξη διοργανώνει τις καλύτερες εκδρομές στην Μύκονο πριν την εξεταστική Ιουνίου.

Η κυβέρνηση θα πετύχει, λόγω απογοήτευσης

Η κυβέρνηση του ταξιδιωτικότατου ΓΑΠ βρήκε λοιπόν εξαιρετικό έδαφος για να προχωρήσει στην υλοποίηση των εντολών που είχε πάρει (φυσικά δεν εννοώ τον ελληνικό λαό , αφού υφάρπαξε την ψήφο των δημοσίων υπαλλήλων κυρίως, που σε αντίθεση με τον Καραμανλή, τους έταζε αυξήσεις, έφερε την χώρα ουσιαστικά σε κατοχικό καθεστώς εκχωρώντας την οικονομική και κατ’ επέκταση πολιτική εξουσία σε κάποιους στυγνούς διεθνείς φορείς υπογράφοντας μια συνθήκη που ουσιαστικά καταργεί το Σύνταγμα της χώρας.

Από εκεί και πέρα όλα δρομολογήθηκαν....

Κατάργηση 13ο 14ου μισθού, περικοπές σε επιδόματα, συντάξεις, απελευθέρωση απολύσεων, ξεπούλημα κάθε κρατικής περιουσίας και… και… και… και… Κι αυτά είναι μόνο τα οικονομικά!

Σίγουρα η χρονική περίοδος που λαμβάνονται οι αποφάσεις αυτές, μέσα στο καλοκαίρι, δεν είναι τυχαία. Αυτήν την περίοδο οι αντιστάσεις του λαού και των συνδικάτων είναι περιορισμένες, οι αντιδράσεις πολύ μικρότερες. Λέμε και γράφουμε πολλά όλη αυτή την περίοδο για το πώς μπορούμε να αντιδράσουμε ως λαός. Οι απόψεις πολλές, από ειρηνικές μέχρι ακραία βίαιες. Για να πετύχουν χρειάζονται συσπείρωση, οργάνωση, σκοπό, ιεραρχία, γνώση της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης. Πράγματα που δεν φαίνεται να έχει ο ελληνικός λαός, τουλάχιστον για την ώρα.

Γι’ αυτό και όλα αυτά δεν απασχολούν τόσο την κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου. Θεωρούν ότι τέτοιες πράξεις αντίδρασης θα είναι, είτε περιορισμένης εμβέλειας, άρα ακίνδυνες, είτε εύκολα διασπώμενες και ελεγχόμενες. Σε αντίθεση με τον λαό, το ΠΑΣΟΚ έχει την εμπειρία να διαλύσει τέτοιες ενέργειες.

Αυτό που οι κυβέρνηση φοβάται πιο πολύ είναι η αντίδραση μέσω της ψήφου.
Να της στερηθεί δηλαδή η εξουσία. Ο Παπανδρέου το γνωρίζει ότι κάποια στιγμή θα φύγει κακείν κακώς από την Ελλάδα αλλά όχι ακόμα. Όχι πριν να ολοκληρώσει το έργο των εντολέων του.

Πρώτο μεγάλο τεστ φυσικά θα είναι οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου (αν δεν γίνουν και βουλευτικές μαζί). Η πεποίθηση του σκληρού πυρήνα της κυβέρνησης είναι ότι τα πράγματα δεν θα είναι τελικώς τόσο άσχημα όσο θα περίμενε κανείς βλέποντας τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει λάβει.

Αναλύοντας την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας, πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι ήδη είναι τόσο απογοητευμένος που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη και ελπίδα στην πολιτική και στα κόμματα.

Αν προσθέσουμε σ’ αυτό και την σιγουριά ότι οι όποιες προσπάθειες αντιστάσεις από Σεπτέμβρη θα αποτύχουν εύκολα ή δύσκολα, την προαναγγελθείσα εξαγγελία του “ κοινωνικού μνημονίου” (μάλλον στην ΔΕΘ) το οποίο θα αποτελεί ασπιρίνη που τα ΜΜΕ θα παρουσιάσουν για “ σουπερμαντολίνη” που θα μας σώσει και ενδεχομένως μια μικρή μερίδα πολιτών να επηρεαστεί θετικά, τότε οι αναλυτές πιστεύουν ότι η απαξίωση στην πολιτική θα γιγαντωθεί ραγδαία και το αποτέλεσμα θα είναι οι Έλληνες να απέχουν από τις εκλογές, αηδιασμένοι με την κατάσταση και μην μπορώντας να βρουν πολιτική “ παρηγοριά” σε κάποιον πολιτικό χώρο.

Έτσι θα ψηφίσουν τα μέλη των κομμάτων και όλα τα γνωστά «κομματόσκυλα», και φυσικά η «Σάρα κι η Μάρα» που μαζεύουμε μέσα στην Ελλάδα τόσα χρόνια και ο ΓΑΠ τους έδωσε δικαίωμα ψήφου, πράγμα που στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα τους δώσει αν ίσως όχι οριακή νίκη, τότε μια διαχειριζόμενη ήττα, που εύκολα με την βοήθεια των φίλων τους στα ΜΜΕ θα αποδώσουν στα δύσκολα, αλλά απαραίτητα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο.

Βέβαια ακόμη κι αν το μήνυμα των πολιτών με μια ενδεχόμενη τεράστια αποχή είναι σαφές για τις κυβερνητικές επιλογές και πνιγεί και θα διαστρεβλωθεί στα παράθυρα με τα κλουβιά των πράσινων «παπαγάλων».

Αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο τότε δεν θα υπάρχει κανένα ανάχωμα για να σταθεί απέναντι στην ισοπέδωση του ελληνικού λαού.

Κι ας μην το βλέπουμε απίθανο. Ρωτήστε γύρω σας φίλους, γνωστούς, νέους και θα διαπιστώσετε την αποστροφή τους προς την πολιτική και θα σας δηλώσουν ότι ίσως να μην πάνε να ψηφίσουν καθόλου, αφού ένα τέτοιο σάπιο σύστημα δεν τους αφορά.

Η απαξίωση λοιπόν θα οδηγήσει στην συνέχιση του κυβερνητικού έργου; Ή μάλλον της κυβερνητικής καταστροφής;

Πιστεύω ότι είναι ένα ύπουλο σχέδιο στο οποίο πρέπει να αντισταθούμε. Μέσω των ιστολογίων και των ιστοτόπων πρέπει να ενημερώσουμε τους πολίτες που ανησυχούν και ψάχνουν μια αληθινή ενημέρωση, ότι η ύστατη μορφή αντίστασης είναι να μπούμε στο παραβάν και να ψηφίσουμε.

Μακάρι η κατάσταση να έχει αλλάξει μέχρι τότε και οι κοινωνικές αντιδράσεις που προβλέπονται για το φθινόπωρο να έχουν την καλύτερη δυνατή έκβαση και να μπορέσουν να αντισταθούν στις διαλυτικές προσπάθειες της κυβέρνησης. Αλλά η ψήφος είναι κάτι που κάνει την εκάστοτε εξουσία να τρέμει πιο πολύ απ’οτιδήποτε άλλο.

Είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το καταργήσει, ακόμα(;), η κυβέρνηση ΓΑΠ. Όχι άκυρο και λευκό που δεν θα τους πονέσει, ούτε φυσικά προτείνω ένα συγκεκριμένο κόμμα. Ας ψηφίσει ο καθένας κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό, ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα.

Η ψήφος μας είναι δύναμη. Για όσους από μας δεν θέλουν να δώσουν αυτήν την δύναμη στην παρούσα κυβέρνηση, ας την δώσουν κάπου αλλού, γιατί η δύναμη που δεν εκμεταλλευόμαστε είναι η καλύτερη ψήφος για την εξουσία που δεν μας αρέσει!

Ας ενημερώσουμε λοιπόν τον κόσμο, να καταλάβουν και οι πιο απογοητευμένοι, αυτοί που έχουν να ψηφίσουν 20 χρόνια τώρα, ότι αυτή η μορφή αντίδρασης δεν βοηθάει κανέναν.
tiresias

Ας θυμηθούμε δύο χαρακτηριστικά άρθρα , δηλώσεις των αδερφών Παπανδρέου που κάποιοι φρόντισαν να εξαφανιστούν στο χρόνο.

Ας θυμηθούμε δύο χαρακτηριστικά άρθρα , δηλώσεις των αδερφών Παπανδρέου που κάποιοι φρόντισαν να εξαφανιστούν στο χρόνο.

Το πρώτο κείμενο αναφέρετε σε δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου σε συνέντευξη τύπου στο Τορόντο του Καναδά το 1999 και το δεύτερο κείμενο του αδερφού του Νίκου Παπανδρέου σε επιστολή του προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ , όπως δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004...


"Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας".
Γιώργος Παπανδρέου (Συνέντευξη τύπου – Τορόντο Καναδά, 1999)


*******************************************

"Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας… Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα…

Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά.

Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ‘60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…".
Νίκος Παπανδρέου (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ – Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004)

tiresias

ΠΑΣΟΚ ........ ΕΛΠΙΔΑ (ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ) ....... ΑΣΦΑΛΕΙΑ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ) ......ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ (ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ)

ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ........ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ... ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΑΣ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ.....

ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΑ ΜΝΗΜΗΣ
4.000.000 ευρώ για Giorgio Αrmani Στόλες

Τέσσερα εκατ.ευρώ για τις στολές της Δημοτικής Αστυνομίας!

Στις αρχές του περασμένου Ιουνίου έφτασε στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών,Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο οποίο αναγράφονταν αναλυτικά όλες οι προμήθειες των ΟΤΑ που πρέπει να ενταχθούν στο ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών- το υπουργείο Εσωτερικών απλώς «πακετάρει» τα αιτήματα των δήμων και τα προωθεί στο υπουργείο Οικονομίας.Στη δεύτερη σελίδα του εγγράφου ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ.Στ.Κομνηνός έκπληκτος είδε πως ο Δήμος Αθηναίων στην αναγραφή «Ρουχισμός επαγγελματικής χρήσης,ειδικός ρουχισμός εργασίας,εξαρτήματα» ζητεί 4 εκατ.ευρώλες και θα τα σχεδίαζε ο...

Giorgio Αrmani.Επρόκειτο, όπως διαπίστωσε,για προμήθεια ρουχισμού και εξαρτημάτων που αφορούν τη Δημοτική Αστυνομία,η οποία αριθμεί 1.091 άτομα.

Ετσι η Γενική Διεύθυνση Κρατικών Προμηθειών ζήτησε από τον Δήμο Αθηναίων διευκρινίσεις.Πράγματι,λίγες ημέρες αργότερα εστάλη στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου αναλυτικά το πλαίσιο του διαγωνισμού,σύμφωνα με το οποίο η προμήθεια είναι...

3.035.796,21 ευρώ! Περίπου 1 εκατ.ευρώ λιγότερα από το ποσό που ανέγραφε το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών.Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στη συνολική καταγραφή του υπουργείου Εσωτερικών οι προμήθειες του Δήμου Αθηναίων που πρέπει να εγγραφούν στο ενιαίο πρόγραμμα του 2010 ανέρχονται σε 19.323.000 ευρώ.


Πηγάδι χωρίς πάτο στο οποίο εξαφανίζεται συνεχώς πακτωλός δημόσιου χρήματος αποτελεί η υπερχρεωμένη τοπική αυτοδιοίκηση σύμφωνα με το ενιαίο πόρισμα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπ. Οικονομίας για το 2009.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το ΒΗΜΑ της Κυριακής ο πρώτος δήμος της χώρας, δαπάνησε τέσσερα εκ. ευρώ για τις στολές της δημοτικής αστυνομίας!

Σε έγγραφο του ΥΠΕΣ που εστάλη στη Γ.Γ.Εμπορίου αναγράφονται αναλυτικά όλες οι .........


προμήθειες των ΟΤΑ. Στη δεύτερη σελίδα έκπληκτος ο Γραμματέας κ. Κομνηνός διαπίστωσε πως ο δήμος Αθηναίων στην αναγραφή “ρουχισμός επαγγελματικής χρήσης, ειδικός ρουχισμός εργασίας, εξαρτήματα” ζητά 4 εκ. ευρώ Επρόκειτο, όπως διαπίστωσε,για προμήθεια ρουχισμού και εξαρτημάτων που αφορούν τη Δημοτική Αστυνομία, η οποία αριθμεί 1.091 άτομα.

Η Γενική Διεύθυνση Κρατικών Προμηθειών ζήτησε από το δήμο διευκρινίσεις και πράγματι η απάντηση ήταν ότι ζητούνται 3.035.796,21 ευρώ! Περίπου 1 εκατ. ευρώ λιγότερα από το ποσό που ανέγραφε το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών. Οι συνολικές προμήθειες του δήμου ανέρχονται για το 2010 στα 19.323.000 ευρώ.

Άλλη έκπληξη δοκίμασαν παράγονες του υπ. Οικονομίας όταν έλαβαν έγγραφο για αίτηση έγκρισης προμήθειας από το πρώτο λιμάνι της χώρας, καθώς ο δήμος Πειραιά ζητούσε 3 εκατομμύρια ευρώ για προμήθεια “ρομποτικών κάδων” για συμπίεση σκουπιδιών. Ήθελαν 30 τέτοιους κάδους, με κόστος ο καθένας 100.000 ευρώ.

Πάλι ζητήθηκαν διευκρινίσεις και ο δήμος – που από τις 13 Αυγούστου θα κάνει στάση πληρωμων και δανείζεται για να πληρώσει τους εργαζόμενους – απάντησε στις 29 Ιουνίου ότι ο σταθερός συμπιεστής container 10 κ.μ. “ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ”. Αρμόδιες πηγές πάντως αναφέρουν ότι δεν πρόκειται μάλλον να εγκριθεί το κονδύλι.
newsit

Κατεστραμμένος στην Ελλάδα. Πάγκαλος: «Μετά το 2000 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ΔΙΕΛΥΣΕ τη χώρα»
Την περασμένη Κυριακή αναφέρθηκα σε λίγες από τις δεκάδες περιπτώσεις Ελλήνων δημιουργών που κατασπαράχθηκαν από το σύστημα των πολιτικών και οικονονομικών «αξιών» που έριξε τη χώρα στα νύχια του ΔΝΤ και του Μηχανισμού των ερπετοειδών του 4ου Ράιχ. Είχα την τύχη (και σε ορισμένες περιπτώσεις την τιμή) να γνωρίσω τους περισσότερους, και λέω «είχα» γιατί δεν είναι πια κοντά μας να πουν τι τράβηξαν από τις υπηρεσίες, τη γραφειοκρατία και τους λαδιάρηδες αρμόδιους. Δεν είχαν όλοι καλές προθέσεις. Πολλοί πήραν τεράστιες επιχορηγήσεις, λαδώνοντας αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, αφήνοντας πίσω κουφάρια εργοστασίων, γραμμές συναρμολόγησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, κατασκευής ποδηλάτων ή μονάδες παραγωγής μανιταριών. Ολα τα ’χε το κομματικο-οικονομικό σύμπλεγμα που δανείστηκε 460 δισεκατομμύρια ευρώ για να επιτύχει την Αλλαγή, τις Ακόμα Καλύτερες Μέρες, τον Εκσυγχρονισμό, την Επανίδρυση του Κράτους και το Ταξίδι για την Ιθάκη. Ολα εκτός από τσίπα και κοινή λογική. Για την τσίπα δεν έχω λόγια. Αρκεί να δει κανείς τις φωτογραφίες διακεκριμένων κομματοτεμπελόσκυλων να κάνουν «ηλιοθεραπεία» στα decks των mega yachts των προμηθευτών του Δημοσίου και στις ξαπλώστρες της Ψαρούς και του Parasite Beach για να καταλάβει το ποιόν της κάθε Σαλώμης. Για την Κοινή Λογική έχω. Σ’ αυτή στήριξα τη δημοσιογραφική και εκδοτική μου ζωή γράφοντας εδώ και 50 χρόνια πως τα γιωταχί δεν είναι τίποτ’ άλλο από καλοβαμμένοι ντενεκέδες με ρόδες και μηχανή, εκτός αν τα σχεδιάζεις και τα παράγεις στον τόπο σου, τα εξάγεις και τα πουλάς στον πλανήτη, φέρνοντας πλούτο και εξασφαλίζοντας εργασία σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα σου. Στην Ελληνίτσα έγινε, σε όλους σχεδόν τους τομείς, το ανάποδο. Ολοι όσοι προσπάθησαν να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν, να παράξουν πλούτο εδώ, γελοιοποιήθηκαν, κυνηγήθηκαν, στήθηκαν στο απόσπασμα, κι αυτό γιατί τα έργα τους έθεταν σε κίνδυνο τις εισαγωγές από κάθε τεχνολογικά προηγμένο ή και τριτοκοσμικό κράτος στον κόσμο. Οι Ελληνες έμαθαν να θαυμάζουν και να ψωνίζουν «μερσεντέ» επειδή έχει γερμανική ποιότητα και «χουντάι» επειδή είναι «φτηνό», αλλά κανείς πουλημένος πολιτικός δεν έδωσε κίνητρα για να γίνει κάτι και στην Ελλάδα, όχι αναγκαστικά στον τομέα της βιομηχανίας αυτοκινήτου, αλλά σε εκείνες του Λογισμικού, του Τουρισμού και, με την ευρεία έννοια, του Πολιτισμού.
Τις πολιτικές, συνήθειες, φάτσες και αισθητικές των κομματοτεμπελόσκυλων αντέγραψαν αναγεννημένοι «βλάχοι», τραχανοπλαγιάδες και λοιπές κοινωνικές μπίχλες, κάνοντάς τις, τρομάρα τους, lifestyle. Τα περίπτερα γέμισαν φυλλάδες που πουλούσαν γυναικείο και ανδρικό κρέας και διαλαλούσαν τις «αρετές» της ήσσονος προσπάθειας, της αρπαχτής και της κοινωνικής καταξίωσης μέσα από συνθήματα τύπου «power to you», «ζήσε τη στιγμή», «μπες στην παρέα του CU» και «με το παρελθόν δεν σε συνδέουν πολλά». Τέσσερις δεκαετίες ήταν αρκετές για να ξεχάσουν η χώρα και το μεγαλύτερο τμήμα του λαού τη γλώσσα, την ιστορία (που θυμήθηκε ο Ζαν Λικ Γκοντάρ!), να σοδομίσει το περιβάλλον με τσιμεντόλιθους, πανωσηκώματα και ροζ μεζονέτες, να κάψει τα δάση, να ρυπάνει ποταμούς και θάλασσες, να εξαφανίσει κάθε ίχνος άγριας ζωής και, το χειρότερο, να πλημμυρίσει τους δρόμους με «καγιέ», «μπέμπες» και «μερσεντέ». Πρώτη στην Ε.Ε. σε «μερσεντέ» ανά κάτοικο έγινε η Ελληνίτσα με τα δανεικά που εξασφάλιζαν ηγέτες που «δεν ήξεραν», «δεν είχαν καταλάβει το μέγεθος», «δεν ήταν εκεί», αλλά και από άλλους που πούλησαν τις σημαίες, αφόδευσαν στα οστά όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα, ήπιαν το αίμα της χώρας και του λαού που -ακόμααντιστεκόταν με την ηθική του χρέους (προς τα αρχαία μάρμαρα) και της εργασίας. Ολοι όσοι προσπάθησαν να πάνε αντίθετα εξαφανίστηκαν, παραιτήθηκαν, ιδιώτευσαν. Ενας από τους καλύτερους Ελληνες σχεδιαστές-μηχανικούς, ο Θανάσης ο Λέφας, θα περιμένει (στον Παράδεισο) τον... Ανδρέα Παπανδρέου για να στηρίξει το όραμά του, η Namco και η MAVA κάποιον τρελό που θα τα βάλει με τους συνδικαλιστές για να ξαναφτιάξουν Pony και Farma και ο... υπογράφων για να γίνει ο 2ος Αγώνας με οχήματα που έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει με τα ίδια τους τα χέρια σπουδαστές Πολυτεχνείων και που κινούνται με το φως του ήλιου.
Επειδή το άρθρο της περασμένης Κυριακής τελείωνε με σχόλιο για τον Ερντοάν τον Πορθητή, θα ήθελα να τελειώσω με τη φράση ενός καλού μου συνεργάτη που έγραψα ότι δεν ήταν η Τουρκία που νίκησε, αλλά εμείς που χάσαμε από μόνοι μας.
ΥΓ.: Τροφή για σκέψη (food for thought). Δείτε τι βρήκα στο Ιντερνετ:
Στις 7.8.2001, στην «Ελευθεροτυπία», σελίδα 3, ο Θ. Πάγκαλος το δηλώνει ορθά κοφτά: «Θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ αν γίνει αρχηγός ο Γιώργος Παπανδρέου».
Στις 16.9.2001, στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», σελίδα 10, ο Θ. Πάγκαλος δηλώνει: «Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πολλά προτερήματα αλλά δεν έχει τα προσόντα για πρωθυπουργός».
Στις 3.10.2007, στο «Βήμα της Κυριακής», σελίδα 4, στον Θανάση Λάλα, δηλώνει: «…Δεν θα ξαναμιλήσω φιλικά με τον Γιώργο Α. Παπανδρέου. Δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ, δεν έχει και πολλά κοινά με τον πατέρα του».
Στις 26.8.2006, στην «Ελευθεροτυπία», σελίδα 7, ο Θ. Πάγκαλος ξεσπά: «…Μετά το 2000 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ΔΙΕΛΥΣΕ τη χώρα».
Επειτα από όλα αυτά (και άλλα 215) έχει δίκιο να αισθάνεται ντροπή όταν παραγγέλνει όπλα.
του Κώστα Καβαθά
Πρώτο Θέμα, Κυριακή 23/5/2010

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...