Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

Μίκης Θεοδωράκης: «Η χώρα τελεί υπό κατοχή»

Ο Μίκης Θεοδωράκης επανέρχεται με μία επιστολή στην οποία δίνει έμφαση στο ότι «η χώρα τελεί υπό Κατοχή» αναφερόμενος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την τρόικα.

Διαβάστε την:

«Στην εορταστική συναυλία στον Λυκαβηττό δεν είπα μόνο τη λέξη “Κατοχή” αλλά και απηύθυνα προς κάθε κατεύθυνση την προειδοποίηση ότι με βάση την ιστορική πείρα “ο Έλληνας όταν στριμώχνεται, καθώς είναι πολυμήχανος, υποχωρεί, με τη σκέψη ότι τελικά κάτι θα γίνει για να αποφύγει το κόστος της αναμέτρησης. Υποχωρεί, υποχωρεί λοιπόν έως ότου τον αναγκάσουν να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Τότε μη έχοντας άλλη διαφυγή, θα γίνει είτε ήρωας είτε ραγιάς”.

Είναι λοιπόν φρόνιμο, για τους εκάστοτε δυνατούς, να μην ξεγελιώνται από την υπομονή, την παθητικότητα και την υποχωρητικότητα του ελληνικού λαού αγνοώντας είτε υποτιμώντας το γεγονός ότι ο ίδιος έχει θέσει λόγω της ιδιομορφίας του χαρακτήρα του την κόκκινη γραμμή, όπου η “σύνεση” μεταβάλλεται σε κείνο το γνωστό ΟΧΙ, χάρη στο οποίο άλλωστε η έννοια “ελληνικότητα” από αρχαιοτάτων χρόνων είναι συνυφασμένη με υπεράνθρωπες θυσίες με καταστροφικές για τον ίδιο συνέπειες, που όμως τελικά μας χαλυβδώνουν το ήθος και μας επιτρέπουν να βαδίζουμε όρθιοι με το κεφάλι ψηλά... Κι αυτός είναι ο λόγος που αγάπησα με τόσο πάθος την Ελλάδα και τους Έλληνες, ενώ πρέπει να ομολογήσω ότι η καθημερινότητά τους με απωθεί σε σημείο που να αποζητώ την απομόνωση. Γνωρίζω όμως και κάτι άλλο: ότι ο Έλληνας με τους καλούς γίνεται καλύτερος, ενώ με τους κακούς χειρότερος. Γι΄ αυτό και το σύνθημα “η Ελλάδα στους Έλληνες” τον ομόρφυνε και τον συστράτευσε, γιατί πίσω απ΄ αυτό έβλεπε ότι κάποιοι δυνατοί θέλουν να παλέψουν μαζί του για κείνο που αγαπά περισσότερο: την εθνική ανεξαρτησία!

Κοίταξε όμως πόσο παράξενος σκηνοθέτης είναι η ζωή, ώστε ύστερα από τριάντα χρόνια να βρεθεί ένας “κλώνος” εκείνου που ανέμισε το σύνθημα αυτό πάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων, να πει το ακριβώς αντίθετο! Ότι δηλαδή είμαστε υποχρεωμένοι να παραχωρήσουμε ένα μέρος από την εθνική μας ανεξαρτησία... Υποχρεωμένοι από ποιους; Και τι είναι η εθνική ανεξαρτησία για να την παραχωρείς και μάλιστα εθελοντικά πιστεύοντας και διαλαλώντας ότι έτσι σώζεις τον λαό;

Όμως η εθνική ανεξαρτησία είναι η ψυχή, η πνοή, η ίδια η ζωή ενός ελεύθερου λαού. Χωρίς αυτήν ο λαός είναι ουσιαστικά νεκρός. Μιας και η ψυχή δεν είναι ένα φτηνό πανί που το κόβεις για να δώσεις ένα κομμάτι εδώ κι ένα κομμάτι εκεί. Είναι ένα ΟΛΟΝ, ομοούσιο και αδιαίρετο... Και μου προκαλεί αληθινό πόνο το γεγονός ότι τόσοι πολλοί και αξιόλογοι, ξεκινώντας από τον Γιώργο Παπανδρέου, λησμόνησαν τις θυσίες αυτού του λαού για την υπεράσπιση της εθνικής του ανεξαρτησίας.

Θα ΄θελα εδώ να υπενθυμίσω ότι ο Ιταλός πρεσβευτής στις 28 Οκτωβρίου του 1940 ζήτησε από τον Ιωάννη Μεταξά την άδεια να χρησιμοποιήσουν οι Ιταλοί ορισμένα λιμάνια και αεροδρόμια. Και εκείνος είπε ΟΧΙ εκφράζοντας τη θέληση ολόκληρου του ελληνικού λαού. Δεν δήλωσε “για να γλιτώσω τη χώρα από την καταστροφή ενός ενδεχομένου πολέμου “παραχώρησα ένα μέρος της εθνικής μας ακεραιότητας””.

Και ρωτώ: συγκριτικά ποια παραχώρηση είναι πιο σημαντική για την ανεξαρτησία ενός λαού; Ο έλεγχος 2-3 λιμανιών ή η καθολική υποταγή της οικονομίας; Με άλλα λόγια ποια θα ήταν βαρύτερη μορφή ξένης κατοχής; Η πρώτη ή η δεύτερη;

Και κάτι ακόμη: Πιστεύω και μπορώ να το αποδείξω, ότι δεν είναι η οικονομική μας κρίση που οδήγησε την Τρόικα στη χώρα μας αλλά ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας διεθνούς συνωμοσίας με όργανα τρεις Τράπεζες, μια Αμερικανική και δυο Ευρωπαϊκές. Το πώς και το γιατί, όπως φαίνεται, ο ελληνικός λαός θα το δει μόνο όταν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Και τότε θα πονέσει πολύ. Πάρα πολύ.

Όσο για τον ρόλο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης θέλω να εκφράσω μόνο μια ευχή: Ότι έχουν πέσει θύματα της πρωτοφανούς συκοφαντικής εκστρατείας που κάποιοι ενορχήστρωσαν κατά της χώρας και του λαού μας με καταστροφικές βλέψεις για το μέλλον μας, που άλλωστε δεν τις κρύβουν και που για ανεξήγητους λόγους δεν φαίνεται να τις έχουν αντιληφθεί ακόμα τόσοι και τόσοι αξιόλογοι άνθρωποι, των οποίων την ευθύνη και τον πατριωτισμό κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Όμως και μόνο το γεγονός αυτό αποτελεί κατά την ταπεινή μου γνώμη μέγιστη τραγωδία, δεδομένου ότι γίνονται έτσι άθελά τους ο καλύτερος αγωγός- σε σχέση με την κομματική γεωγραφία της χώρας μας- για να επιβληθεί η πιο σατανική και καταστρεπτική επίθεση από όσες έχει δεχθεί ο ελληνικός λαός μέχρι σήμερα. Γιατί χτυπούν ταυτόχρονα το σώμα και την ψυχή μας αποβλέποντας στην ολοκληρωτική μας διάλυση».

Με θερμούς χαιρετισμούς, Μίκης Θεοδωράκης 9.8.2010

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

10.500.000 Mικρα Πάζλ


Εν έτη 2010 στην Ελλάδα αλλά και Παγκοσμίως δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου βουλευτές, υπάλληλοι της βουλής, φοροφυγάδες, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων, ιδιοκτήτες εφημερίδων και τηλεοπτικών μέσων, είναι όλοι πιο ίσοι στα προνόμια από τους υπολοίπους και ίσως και πιο…. «Πατριώτες» και για αυτό δεν θίγονται από τα μέτρα.
Οι δικηγόροι δεν καταβάλλουν ΦΠΑ, οι γιατροί δεν πληρώνουν φόρους, οι υπάλληλοι της βουλής παίρνουν 16 μισθούς.
Και Όλα αυτά γίνονται διότι οι λίγοι είναι πιο εύκολο να δράσουν από ότι οι πολλοι,παρόλο που οι πολλοί είναι αυτοί  που έχουν δίκιο.
Ειμαστε σαν ένα πάζλ ,με 10.500.000 περίπου μικρά κομμάτια ,όλα μαζί εάν ενωθούν σχηματίζουν την εικόνα «ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ» ,Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα αυτά τα μικρά πάζλ δεν ενώνονται και αυτοί οι λίγοι το ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.
Οι Έλληνες εκπροσωπούν το καθήκον και την πίστη απέναντι στο Έθνος τους.
Κρατούν ζωντανή την ελπίδα αναστάσεως του Ελληνικού έθνους.
Δεν είναι όλα χαμένα σε αυτή την χώρα.
Υπάρχουν ακόμα πολλοί Έλληνες που θέλουν να υπερασπισθούν την εθνική ανεξαρτησία.
Υπάρχουν ακόμη πολλοί Έλληνες που δεν εκποιούν την εθνική τους συνείδηση στον βωμό του πρόσκαιρου υλικού συμφέροντος, συναλλασσόμενοι με το σύστημα.
Υπάρχουν Έλληνες που θα κάνουν την αρχή για να μαζευτούν όλα τα κομμάτια  του Πάζλ.
Και ο Αγώνας είναι απογαλακτισμένος από Κομματισμούς ,δεν επιτρέπει  σε Ανθρώπους «κομματόσκυλα» να απορρίπτουν ότι καλό μπορεί να ακουστεί από χείλη άλλης κομματικής παράταξης.
Είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν Φιλελληνικές ιδέες σε όλα τα κόμματα γιατί πρέπει να είμαστε Αρνητικοί Σε όλα? Και Όλους ?
«Όλοι μαζί να αποδείξουμε ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα»
«Όλοι μαζί θα σταματήσουμε τον αποδεκατισμό της και την πώληση της σε μικρά μικρά κομμάτια»
Και πως θα γίνει αυτό ,μα ο αγώνας δεν κρίνεται από μια και μόνο Μάχη ,κρίνεται απο τις μικρές καθημερινές μάχες που μπορούμε να δίνουμε όλοι μας, και έτσι θα ενώσουμε το Πάζλ «ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ»
Είναι μάχη να αντισταθούμε στον Καταναλωτισμο και να Αγοράζουμε Μόνον Ελληνικά Προϊόντα
Είναι μάχη να προτιμούμαι Ελληνικές Επιχειρήσεις
Είναι μάχη να υποστηρίζουμε τους Επιχειρηματίες που έχουν Έλληνες Εργαζόμενους ,ναι και οι Αλλοδαποί είναι Άνθρωποι όμως πρώτα τα κοιτάξουμε την Οικογένεια μας και εν συνεχείας τον γείτονα ,και αυτήν την στιγμή η Οικογένεια μας δεινοπαθεί .
Είναι μάχη να τιμάμε με την ψήφο μας ,Όχι εκείνον που τάζει ρουσφέτια
Αλλά εκείνον που εκδηλώνει έμπρακτα  την αγάπη του στον Έλληνα και την Ελλάδα
Είναι μάχη να  επιτρέψουμε στις ηθικές αξίες που κληρονομήσαμε  .
Είναι μάχη να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας διδάσκοντας τους την ΙΣΤΟΡΙΑ ,Οχι όπως θέλουν κάποιοι να γράφουν και να παραποιούν στα σχολικά βιβλία αλλά όπως πραγματικά γράφτηκε με το ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ
Είναι μάχη να έχεις ΔΙΚΙΟ όταν η εξουσία έχει ΑΔΙΚΟ
ΜΑΧΕΣ – ΜΑΧΕΣ – ΜΑΧΕΣ καθημερινές ΜΑΧΕΣ
Βλέπεται λοιπόν αδέλφια μου Ελληνες έχουμε πολλές μάχες να δώσουμε ,οταν η Μεγαλύτερη μαχη θα είναι εκείνη με τον ίδιο μας τον εαυτό ,διότι από εκείνον πρέπει να αρχίσουμε …. Και ετσυ θα σχηματιστεί το παζλ με το «ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ»

Αλβανοί εγκάθετοι δολοφόνησαν νέο διότι μιλούσε Eλληνικά

Έκρηξη ρατσιστικού μίσους

Αποτροπιασμό προκαλεί ο ακραίος και βίαιος ανθελληνισμός που εκδηλώθηκε στη Χιμάρα. Πριν από δύο ώρες περίπου, εχθροί της Ειρήνης και της Φιλίας εκδηλώθηκαν. Στο Καμπί του Κάστρου της Χιμάρας, περίπου τα μεσάνυχτα - ώρα Ελλάδος – ομάδα Αλβανών σοβινιστών, μη μπορώντας να αντέξουν την ωμή πραγματικότητα στη Χιμάρα, ζήτησαν το λόγο από ντόπιο που μιλούσε στην εθνική του γλώσσα – την ελληνική.Τις τελευταίες μέρες ο ο αλβανός πρωθυπουργός Σαλή Μπερίσα εγκαινιάζει συνεχώς δρόμους στην Επαρχία της Χιμάρας. Στην περιοδεία του συνοδεύεται από μεταφερόμενους οπαδούς του που τον επευφημούν και κουνάνε αλβανικές σημαίες. Προς αυτή την κατεύθυνση ανέλαβαν δράση και οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας. Μέλη αυτών των ομάδων δημιούργησαν αλλεπάλληλα επεισόδια από την περασμένη Δευτέρα. Αντιμετώπιζαν με άσχημο τρόπο τους ντόπιους, ήρθαν στα χέρια με αρκετούς και σε κάποιες περιπτώσεις απείλησαν με μαχαίρια. Αφορμή ήταν η ελληνική γλώσσα που άκουγαν να μιλούν οι Χιμαραίοι.Ένα από αυτά τα βίαια επεισόδια εκτυλίχθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Στο Καμπί της παλαιάς Χιμάρας και ενώ υπήρχε αρκετός κόσμος ακόμα έξω, έβρισαν και τον άτυχο Αριστoτέλη Γκούμα του Ηλία. Ο τελευταίος δεν άντεξε τις διαρκείς προβοκάτσιες και τον μακροχρόνιο εξευτελισμό. Κινούμενος από φιλότιμο, αντέδρασε και προσπάθησε να τους απομακρύνει από τον πολύ κόσμο, καλώντας τους να λύσουν το «ζήτημα» λίγο μακρύτερα. Η αποκοπή του Αριστοτέλη από τους συντοπίτες του, θεωρήθηκε ως ευκαιρία για τους δράστες. Αυτοί επιβιβάστηκαν σε Ιδιωτικής Χρήσης Επιβατικό Αυτοκίνητο και όρμησαν εναντίον του άτυχου νέου.Ο σεβασμός μας προς τη μνήμη του νεκρού δεν μας επιτρέπει να δημοσιεύσουμε λεπτομέρειες της αισχρής δολοφονίας του.Ο Αριστοτέλης Γκούμας ήταν μόλις 37 ετών.Αιωνία του η μνήμη.Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

nenanews

«Μη φοβάστε. Δεν κινδυνεύει ο Παρθενώνας», ο Γ. Παπανδρέου στη Βουλή

Παραζαλισμένοι από τις κατραπακιές της «τρόικας», που πέφτουνε βροχή, κινδυνεύουμε να μην παίρνουμε καν χαμπάρι τα χειρότερα. Στα μουλωχτά, χωρίς ενστάσεις, εντάσεις και σοβαρές αντιδράσεις, πέρασε από την κατατονική Βουλή, της πλήρους υποταγής και της θερινής ραστώνης, και παντελώς απαρατήρητη από τα ΜΜΕ της επιλεκτικής ευαισθησίας, μια νομοθετική ρύθμιση που, σε άλλες συνθήκες και εποχές, θα...

...προκαλούσε σάλο:

Μια απλή τροπολογία (!) σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών οπλίζει με απεριόριστες εξουσίες τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων να βγάζει κυριολεκτικά «στο σφυρί», με συνοπτικές διαδικασίες και ανέλεγκτα, όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου - επιχειρήσεις και ακίνητα.

Για «αξιοποίηση» μιλάει, κατ' ευφημισμόν, η φοβερή τροπολογία και για να μην υπάρχουν περιθώρια παρερμηνείας επεξηγεί ότι περιλαμβάνει «κάθε είδους συναλλαγή, δικαιοπραξία και εν γένει ενέργεια ή πράξη, συμπεριλαμβανομένης και της μεταβίβασης του περιουσιακού στοιχείου, μέσω της οποίας το Δημόσιο θα μπορεί να αποκομίσει άμεση ή έμμεση ωφέλεια».

Και για να είναι γρήγορες και καθαρές οι δουλειές, χωρίς προσκόμματα στον εισπρακτικό αποκλειστικά στόχο και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, ορίζεται ότι οι συμβάσεις «αξιοποίησης» των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου: Εξαιρούνται από τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και απαλλάσσονται από κάθε φόρο ή επιβάρυνση!

Από τους ιστορικούς του μέλλοντος, που θα ασχοληθούν με τα πέτρινα χρόνια της χώρας υπό τη νεοαποικιακή κηδεμονία της Διεθνούς των Τοκογλύφων, ίσως βρεθεί κάποιος να επισημάνει ότι δεν υπήρξε ούτε ένας, για δείγμα, κυβερνητικός βουλευτής να καταψηφίσει ή, έστω, να ψελλίσει ότι ντρέπεται για την κατάντια του...

Να που, αλίμονο, δεν μιλούσε στο βρόντο η γερμανική κιτρινοφυλλάδα «Μπιλντ», όταν παρότρυνε χολερικά την ελληνική κυβέρνηση, αντί να επαιτεί προνομιακή δανειοδότηση, να πουλήσει την Κέρκυρα και τη Ρόδο για να ξελασπώσει! Και να που κάτι ήξερε ο σοβαρός βρετανικός «Γκάρντιαν», όταν έγραφε πρόσφατα (25-6-10) ότι από το υπουργείο Οικονομικών προωθείται η πώληση σε Ρώσους και Κινέζους (!) μεγιστάνες 12 ελληνικών νησιών.

Την εκποίηση σε ξένους κροίσους και κερδοσκόπους «επενδυτές» νησιών μας στο Αιγαίο και το Ιόνιο, για εισπρακτικούς και πάλι λόγους, επιχείρησε και προ εικοσαετίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τις περίφημες «βραχονησίδες». Αλλά ξεσηκώθηκε τέτοια θύελλα αντιδράσεων και κατακραυγή, που αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει.

Ο,τι, λοιπόν, δεν κατάφερε η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το γνωστό μένος κατά της δημόσιας κτήσης και κατά του τεκμηρίου κυριότητας του Δημοσίου στην ελληνική γη, το επιχειρούν τώρα, αδίστακτα και ανενδοίαστα, οι λογιστές της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου - και δεν κουνιέται φύλλο, αλίμονο...

Δεν βγαίνουν, ωστόσο, «στο σφυρί» μόνο (;) τα νησιά μας. Ειδικά για την εκποίηση ακινήτων του Δημοσίου οι συναρμόδιοι υπουργοί (Γ. Παπακωνσταντίνου, Λούκα Κατσέλη, Δημ. Ρέππας, Τίνα Μπιρμπίλη και Π. Γερουλάνος) στη συνεδρίασή τους της 23ης-7-10 συνέστησαν μια δεύτερη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, σε επίπεδο γενικών γραμματέων, στην οποία μετέχουν και εκπρόσωποι της αμαρτωλής Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και της ακόμη πιο κακόφημης ΕΤΑ (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης). Ρόλος της, να ξεκαθαρίσει στο τσάκα τσάκα τους αναγκαίους αποχαρακτηρισμούς, τις αλλαγές χρήσης γης κ.τ.λ., ώστε ταχύτατα να αρχίσει το ξεπούλημα «φιλέτων» της δημόσιας γης, ακόμη και εκείνων που, από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους, θεωρούνται (και κατοχυρώνονται συνταγματικά) ως μη εμπορεύσιμα και εκτός συναλλαγής βεβαίως, αγαθά «κοινά τοις πάσι»...

Διερωτώμαι, με βαθύτατη ανησυχία, αν στην υπουργική συνεδρίαση εκφράστηκαν και αντιρρήσεις σ' αυτό το γενικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Τουλάχιστον από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, με την αδιαμφισβήτητη οικολογική ευαισθησία και το εγνωσμένο σθένος, που δημιούργησαν στους πολίτες μεγάλες προσδοκίες.

Δεν έχει καν το άλλοθι της άγνοιας. Από τους πρώτους που συνάντησε ενημερωτικά όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της ήταν, προς τιμήν της, ο σφοδρός πολέμιος όλων των προκατόχων της στο υπουργείο Περιβάλλοντος Μιχ. Δεκλερής, που προήδρευε στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, όταν, στη δεκαετία του '90, απέτρεπε τολμηρά τις αυθαιρεσίες κράτους και ιδιωτών εις βάρος του εθνικού μας πλούτου και έχτιζε λιθαράκι λιθαράκι μια προστατευτική για το περιβάλλον και το βιώσιμο κράτος νομολογία πρωτοποριακή σε παγκόσμια κλίμακα.

Είμαι σίγουρος ότι η εξοικειωμένη με αυτή τη νομολογία και τον διεθνή περιβαλλοντικό προβληματισμό Τίνα Μπιρμπίλη είναι και η μόνη από τους συναρμόδιους υπουργούς που ξεφύλλισε το καυτής επικαιρότητας και εξόχως σημαντικό βιβλίο της συμβούλου Επικρατείας Μαρίας Καραμανώφ «Βιώσιμο κράτος και δημόσια κτήση - τα όρια των ιδιωτικοποιήσεων» (εκδόσεις Αντ. Σάκκουλα), που θα 'πρεπε, αυτές τις χαλεπές ημέρες, να είναι το εγκόλπιο κάθε υπεύθυνου υπουργού που αποφασίζει, κάθε βουλευτή που ψηφίζει και κάθε ξερόλα τηλεοπτικού αστέρα που παπαγαλίζει.

Αντιπρόεδρος τώρα του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας (με πρόεδρο τον Μιχ. Δεκλερή), η Μαρία Καραμανώφ στο βιβλίο της:

* Αναπτύσσει το ιδιότυπο, στον ευρωπαϊκό χώρο, νομικό καθεστώς της δημόσιας κτήσης στην Ελλάδα: απλός διαχειριστής είναι το κράτος και όχι ιδιοκτήτης του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς, που αποτελούν «εθνική κοινοκτησία» και ανήκουν «σε όλους τους πολίτες και όλες τις γενεές».

* Καταγράφει τις νομικές αυθαιρεσίες και τις κυβερνητικές λαθροχειρίες των τελευταίων δεκαετιών, που μεθοδικά και εγκληματικά φαλκιδεύουν την κοινοκτημοσύνη της δημόσιας κτήσης (σταδιακά, από το Δημόσιο στον ΕΟΤ και από εκεί στην ΕΤΑ και τα «Ολυμπιακά Ακίνητα») ώστε να την καταστήσουν εκποιήσιμη και να την ξεπουλήσουν στο πλαίσιο μιας μυωπικής δημοσιονομικής πολιτικής. Και

* Διαπιστώνει, με διαφαινόμενη οργή, ότι σήμερα το πολύτιμο απόθεμα της δημόσιας γης, το οποίο είχαν διαφυλάξει με το αίμα τους όλες οι γενεές των Ελλήνων, απέκτησε ξαφνικά μια νέα, αμιγώς εμπορική διάσταση. Υπό το διαστρεβλωτικό πρίσμα της αγοραίας φιλοσοφίας, η οποία αποτιμά τα πάντα με κριτήριο την οικονομική τους απόδοση, η ελληνική δημόσια γη έλαμψε στα μάτια των απανταχού της γης κερδοσκόπων ως θησαυρός κρυμμένος, που βγήκε ξαφνικά στην επιφάνεια.

Αυτή η εθελότυφλη αλλοίωση στο νομικό καθεστώς της ελληνικής γης είναι και η κερκόπορτα για ακρωτηριασμούς στην εθνική επικράτεια, έτσι και πάνε όλα στραβά με το επαχθές δάνειο της «τρόικας»: μία, έστω, δόση αν αδυνατεί να καταβάλει το χάρβαλο κράτος μας, οι τοκογλύφοι δανειστές μας νομιμοποιούνται με το επαχθές Μνημόνιο να εκπλειστηριάσουν και τμήματα της ελληνικής δημόσιας κτήσης, που ώς χθες και επί σχεδόν δύο αιώνες ήταν εκτός συναλλαγής...

«Μη φοβάστε. Δεν κινδυνεύει ο Παρθενώνας», χαριτολόγησε ο Γ. Παπανδρέου στη Βουλή, για να απαντήσει στην εύλογη καταγγελία του «Μνημόνιου υποτέλειας» από τον Αλέξη Τσίπρα.

Πού, αλήθεια, βρίσκει το κουράγιο γι' αυτά τα κακόγουστα εξυπνακίστικα;
Ελευθεροτυπία

Εις οιωνός άριστος...Αμύνεσθαι περί Πάτρης

Το αρχαιο ρητο τονιζει την ηθικη δυναμη που απορρεει απο την ολοκληρωτικη αφοσιωση του ανθρωπου στην πατριδα. Ολα τα αλλα θυσιαζονται μπροστα στην αγαπη για την πατριδα , οταν αυτη κινδυνευει και οπως λεει και ο Ομηρος , ''Ουδεν φιλτερον πατριδος αιης''.
Οταν ανεφεραν στον Επαμεινωνδα , το μεγαλο Θηβαιο στρατηγο , πριν απο την μαχη , πως οι οιωνοι δεν ηταν καλοι ( ετσι του ειπαν οι μαντεις αφου παρατηρησαν τα πουλια ) εκεινος απαντησε με αυτο το ρητο , ''Εις οιωνος αριστος αμυνεσθαι περι πατρης'' , ρητο που για πρωτη φορα διατυπωθηκε απο τον Ομηρο.
Το τι διαλεγει κανενας αυτο ειναι που μας δειχνει την ποιοτικη ανωτεροτητα. Ο Κυναιγειρος στον Μαραθωνα συγκρατουσε το εχθρικο πλοιο με τα δοντια. Ο πατριωτισμος του συνδυασμενος με το παθος του για ελευθερια τον τοποθετησε στην κορυφη της αιωνιας στρατιας των ηρωων.
Το ιδιο και οι τριακοσιοι στις Θερμοπυλες , ο Κων/νος Παλαιολογος στη Βασιλισσα των Πολεων , ο Ρηγας Φερραιος , ο Αθανασιος Διακος στην Αλαμανα , ο Γεωργακης Ολυμπιος στη μονη του Σεκου , ο Γιαμπουδακης στο Αρκαδι , που εβαλε φωτια και τιναχτηκε μαζι με τους δικους του και τους εχθρους , οι Σουλιωτισσες στο Ζαλογγο κλπ.
Ολοι τους προτιμησαν το θανατο παρα την ατιμωση και την υποδουλωση. Ηξεραν πως η ζωη χωρις ιδανικα ειναι θανατος , ενω ο θανατος για τα ιδανικα ειναι αιωνια ζωη.
''Αιρουνται γαρ εν αντι απαντων οι αριστοι , κλεος αεναον βροντων'' οι δε πολλοι κεκορηνται οκωσπερ κτηνεια'' ελεγε ο μεγαλος Ηρακλειτος.
Η θυσια για την πατριδα ειναι η υψιστη τιμη για τον ανδρα , γιατι η αφθαρτη δοξα της θυσιας ακτινοβολει αιωνια στις συνειδησεις των ανθρωπων. 

από peri patris

Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ

Σε αυτό το blog δέν ψιθυρίζουμε !! Στείλτε μας τα άρθρα σας ,τις καταγγελίες σας ΦΩΝΑΧΤΑ ,Οχι για εσάς αλλά για το ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Οι σεισμικές λαϊκές δονήσεις δεν αναχαιτίζονται


  • Του Θύμιου Παπανικολάου
Τα εκρηκτικά υλικά για μια λαϊκή εξέγερση είναι έτοιμα να εκραγούν. Μέρα με την ημέρα δεν συσσωρεύονται απλώς, με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, αλλά και συμπιέζονται ασφυκτικά. Συνεπώς η ενέργεια που θα απελευθερωθεί από ένα καταλύτη θα είναι χείμαρρος λαϊκής λάβας.
Τα επιτελεία του καθεστώτος, και τα κόμματά τους, το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και τους κόβει κρύος ιδρώτας και παράλληλα ετοιμάζονται.
Το μεγαλύτερο τρόμο τον νιώθουν οι προδοτικές ηγεσίες του ΚΚΕ και των άλλων «αριστερών» πτωματικών ποικιλιών. Νιώθουν την πνοή του θανάτου τους. Γι’ αυτό με νύχια και με δόντια επιχειρούν να εκτονώσουν κάθε εξεγερτικό καταλύτη είτε με παρελάσεις, είτε με ανοικτές προδοσίες.
Αν, στο ελάχιστο, αγωνιζόντουσαν να μην προδοθεί τόσο βάναυσα η έκρηξη τω φορτηγατζήδων, σήμερα η κατοχική κυβέρνηση θα είχε γκρεμιστεί…
Για να μην μιλήσουμε γι’ αυτές τις φιέστες των 24άωρων απεργιών…
ΔΥΟ είναι τα βασικά όπλα του καθεστώτος και των γραφειοκρατών προδοτών του ΚΚΕ και ΣΙΑ: Η εκλογική εκτόνωση και η προβοκάτσια.

Εκλογική εκτόνωση
Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν αρχίσει από τον Ιούλιο και συνεχίζονται πολλαπλασιαστικά οι εκλογικές κατηχήσεις για τις δημοτικές εκλογές και κυρίως οι απεγνωσμένες και αγωνιώδεις προσπάθειες της εκλογικής κερδοσκοπίας της λαϊκής οργής που διατυπώνονται με κύρια αιχμή τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και όχι την ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές.
Επιδιώκεται, και αυτή η επιχείρηση θα πάρει υστερικές διαστάσεις, να ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ η λαϊκή οργή στο ψηφοδέλτιο και να μην ξεσπάσει στο δρόμο.
Ωστόσο δεν μένουν σε αυτό. Γνωρίζουν και τα ίδια καθεστωτικά και κομματικά επιτελεία ότι η ΟΡΓΗ έχει τόσο βάθος και εύρος που τα εκλογικά τεχνάσματα και αναχώματα θα σαρωθούν.
Γι’ αυτό επεξεργάζονται και πρακτικές προβοκάτσιας.

Η προβοκάτσια
Το όπλο της προβοκάτσιας αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα εναντίον των λαϊκών κινημάτων. Σήμερα έχει αναχθεί σε επιστήμη των παρακρατικών μηχανισμών και των μυστικών υπηρεσιών, από κοινού με το τελετουργικό και τρομοκρατικό υπερθέαμα των ΜΜΕ.
Όταν μιλούν σήμερα τα κανάλια του παρακράτους και της προβοκάτσιας για λαϊκή ΕΞΕΓΕΡΣΗ το Φθινόπωρο προλειαίνουν το έδαφος για προβοκάτσιες.
Είναι σαν αυτά τα πρωτοσέλιδα της «Ελευθεροτυπίας» που προέτρεπαν τους μαθητές να κάνουν επίθεση στα αστυνομικά τμήματα στην κουκουλοφόρικη προβοκάτσια των «Δεκεμβριανών».
Για να αναχαιτίσουν και να μπλοκάρουν την κυοφορούμενη λαϊκή εξέγερση και ταυτόχρονα να επιβάλλουν ένα ανοικτό αστυνομικό κράτος τρόμου και ζόφου, ετοιμάζουν προβοκατόρικες ψευτοεξεγέρσεις, μαϊμούδες «εξεγέρσεις».
Έχουν τους στρατούς τους και τα οργανωμένα αποσπάσματα για να προβούν σε κάτι τέτοιο και εκπαιδευμένους από τα «Δεκεμβριανά».
Αυτό δίνει και το άλλοθι στο ΚΚΕ να πολλαπλασιάσει τις πολιτικές και ηθικές του αναθυμιάσεις εναντίον των αυθόρμητων εκρήξεων…
Δίνει, βεβαίως και το άλλοθι στην κυβέρνηση και σε όλα τα κόμματα για ισχυρό κράτος και για λύσεις ψηφοδελτίου…
Ματαιοπονούν βεβαίως.
Η λαϊκή οργή που μέρα με την ημέρα θα υποσκάπτει συθέμελα τα καθεστωτικά βάθρα δεν αναχαιτίζεται με κανένα «κόλπο» και καμία προβοκάτσια.
ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ: Μπορεί οι ίδιοι με τις προβοκάτσιες που ετοιμάζουν να ανάψουν το φυτίλι και να τους βγει μπούμερανγκ…
Εξάλλου είναι γνωστοί οι νόμοι των ισχυρών ΑΥΘΟΡΜΗΤΩΝ λαϊκών εκρήξεων: Κάθε εμπόδιο τις θεριεύει και τις σπρώχνει σε ανώτερα επίπεδα συνειδητοποίησης.
ΚΑΘΕ τρομοκρατικό μέτρο και κάθε δικτατορικός γύψος διευρύνει και βαθαίνει τις λαϊκές εξεγέρσεις, αλλά και τις οργανώνει: ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ υπάρχει η αισιόδοξη προοπτική του μέλλοντος…


http://kostasxan.blogspot.com

Το γιουχάισμα άρχισε, οι ψιλές έρχονται... και ο Γιώργος προγραμματίζει τα ταξίδια του στο εξωτερικό... ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ

 
  • Το γιουχάισμα άρχισε, οι ψιλές έρχονται... και ο Γιώργος προγραμματίζει τα ταξίδια του στο εξωτερικό...
Ασυγκράτητος ο κόσμος, δεν παύει να αποδοκιμάζει τα κυβερνητικά στελέχη, όπου τα βρίσκει.
Την οργή των πολιτών και μάλιστα στην “πασοκοκρατούμενη” Κρήτη, δοκίμασε εις διπλούν ο υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος.
Τα κανάλια για άλλη μια φορά δεν έπαιξαν τίποτα, αναδεικνύοντας την απόλυτη ταύτισή τους με την κυβέρνηση του μνημονίου! Αρχικά, την οργή του κόσμου εισέπραξε ο υπουργός στο χωριό Κουνάβος του Ηρακλείου, όπου παραδόθηκαν είκοσι εργατικές κατοικίες.
Εκεί, εκατοντάδες παριστάμενοι γιούχαραν τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Γιώργος Σκουλατάκης του τα “έψαλλε” δημοσίως, εκφράζοντάς του την αγανάκτησή του για τα μέτρα της κυβέρνησης.
Αργότερα, νέο κτήριο του ΙΚΑ στο Ηράκλειο (περιοχή Εσταυρωμένου), ο Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια (κομματικού χαρακτήρα) φιέστας για την υποδοχή του, τα άκουσε από κόσμο που έτυχε να βρίσκεται εκεί και αντιλήφθηκε την παρουσία του.
Αποτέλεσμα της κατάστασης που δημιουργήθηκε, ήταν ο κ. Λοβέρδος να εγκαταλείψει το κτίριο από την πίσω πόρτα. Μάλιστα, κάποιος εκτόξευσε κατά του υπουργού ένα αναψυκτικό.
Κι όλα αυτά στο “πράσινο” Ηράκλειο! Φανταστείτε αλλού…
Παντού τους κράζουν!
Όμως, την οργή του κόσμου γνώρισε από πρώτο χέρι και ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης (γνωστός για τη ρητορική του κατά του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αλλά και τον έντονο αντικληρικαλισμό του γενικότερα), στην Ερεσό της Λέσβου, όταν αποφάσισε να εμφανιστεί στη ΝΔ Λέσβο.
Αποτέλεσμα, να εγκαταλείψει άρον-άρον την κωμόπολη, πριν πάρουν μεγάλη έκταση οι καθ’ όλα αυθόρμητες αποδοκιμασίες. Την προηγούμενη Πέμπτη, έγινε δέκτης αποδοκιμασιών από πολίτες ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος είχε την ατυχή έμπνευση να εμφανιστεί στο θέατρο του Λυκαβηττού σε εκδήλωση για τον εορτασμό των γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη. Όταν ο Αλέξης Κωστάλας ανακοίνωσε στους θεατές την παρουσία του υφυπουργού, ακολούθησε πανδαιμόνιο, καθώς οι αποδοκιμασίες ήταν καθολικές.
“Τελειώνει” το ΠΑΣΟΚ
Στο ΠΑΣΟΚ, όσοι δεν πετούν στα σύννεφα, γνωρίζουν ότι το πολιτικό τέλος του μεταλλαγμένου κόμματός τους είναι πολύ κοντά.
Εξάλλου, κορυφαίοι υπουργοί έχουν με δηλώσεις τους προειδοποιήσει ότι η πτώση του ΠΑΣΟΚ, θα σηματοδοτήσει και την οριστική περιθωριοποίησή του.
Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα σημάνουν την απαρχή της απαλλαγής μας από την κυβέρνηση της Νέας Τάξης, που από την πρώτη μέρα της εκλογής της και στο όνομα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, δεν έχει παύσει να συσσωρεύει φρικτά δεινά στον τόπο, υπονομεύοντας την εθνική μας κυριαρχία (αλήθεια, πόσο γρήγορα ξεχάστηκε το σύνθημα “Η Ελλάδα στους Έλληνες”…) και βυθίζοντας τον μέσο πολίτη στην απόγνωση και στη δυστυχία.
Την οργή του κόσμου, που βλέπει σε καθημερινή βάση να του στερούν όλα όσα αγωνίστηκε επί δεκαετίες για να κατακτήσει, δεν είναι εύκολο να την σταματήσει κανείς.
http://kostasxan.blogspot.com

Η χώρα χρειάζεται όραμα


Διαβάζοντας το βιβλίο της διάσημης καναδέζας συγγραφέως Naomi Klein το «Δόγμα του Σοκ», είχα τη βεβαιότητα ότι και ο ελληνικός λαός τους τελευταίους μήνες είναι υποκείμενο μιας εκτεταμένης, δοκιμασμένης κι απολύτως ελεγχόμενης ψυχολογικής πίεσης με στόχο τον αποπροσανατολισμό του και τη δημιουργία εθνικών και κοινωνικών ανατροπών κάτω από την επήρεια του συνεπαγόμενου σοκ.
Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε ελάχιστους μήνες οδηγηθήκαμε, κατά δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού της χώρας, σε «εκχώρηση μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας», στη βίαιη ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, στη δραματική περικοπή μισθών και συντάξεων, στη μετάβαση από την γενιά των 700€ στη γενιά των 500€ και μάλιστα με αλαζονική επίκληση, από βήματος της Βουλής, της λαϊκής συναίνεσης από τον ίδιο τον κ. Γ. Παπανδρέου.
Ούτε είναι παράδοξο ότι ο λαός μας παρακολουθεί αμήχανος την μετάβαση από την πολιτική στην οικονομετρία, χωρίς να παίρνει απαντήσεις στα βασικά του ερωτήματα όσον αφορά την κρίση και την έξοδο από αυτή: γιατί, πότε, με ποιο σχέδιο, με ποια προοπτική, τι μπορώ να περιμένω για την πατρίδα μου, τη ζωή μου, τη ζωή των παιδιών μου.
Αντιθέτως, προξενεί γενικευμένη ανασφάλεια το γεγονός ότι σήμερα το σύνολο του πολιτικού προσωπικού του κυβερνώντος κόμματος αδυνατεί να δώσει οποιαδήποτε πειστική απάντηση για τους στόχους, το όραμα και την προοπτική μας ως λαού και ως χώρας. Χρησιμοποιούν την εισβολή του ΔΝΤ (που οι ίδιοι προκάλεσαν), ως πρόσχημα για να αιτιολογήσουν όλες τις αποφάσεις τους.


Σε πλήρη αντιδιαστολή με τη σημερινή αστάθεια και ρευστότητα, το όραμα του Κώστα Καραμανλή για τη χώρα ήταν σαφές. Η γεωστρατηγική της θέση ως σημείο επαφής τριών ηπείρων επέβαλε να βγει από την ενεργειακή της απομόνωση και να μετατραπεί σε κόμβο ενέργειας, μεταφορών και τηλεπικοινωνιών. Αυτονόητη αναπτυξιακή αιχμή αποτελούσαν ο τουρισμός και η ναυτιλία με αναγκαίο υπόβαθρο τον πολιτισμό, την παιδεία και την βιώσιμη ανάπτυξη.
Ανεξάρτητα πόσοι κατενόησαν, αποδέχθηκαν ή και στήριξαν με συνέπεια το όραμα αυτό, όλες οι ακολουθούμενες στρατηγικές υπηρετούσαν τους παραπάνω στόχους. Ο στόχος μιας χώρας με ισχυρή κοινωνική συνοχή, δημοκρατική λειτουργία χωρίς διακρίσεις και ταυτόχρονα εθνικά υπερήφανης, οδήγησε στα μεγάλα ΟΧΙ αλλά και στην καταβολή του αναγκαίου τιμήματος.
Μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, οι κορυφαίες ενεργειακές επιλογές της χώρας ακυρώθηκαν. Οι αγωγοί Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και South Stream εγκαταλείφθηκαν ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα η γειτονική Τουρκία έχει υπογράψει με τη Ρωσία πολλαπλές ενεργειακές συμφωνίες, μεγάλης γεωστρατηγικής και οικονομικής σημασίας.
Ο τουρισμός και η ναυτιλία με την κατάργηση των αντίστοιχων υπουργείων υπέστησαν βαρύτατο πλήγμα και ουσίας και σημειολογίας. Η παιδεία με τη σημειολογική κατάργηση της λέξης «εθνική» μεταλλάσσεται σε πολυπολιτισμική εκπαίδευση με τα συνεπαγόμενα αποτελέσματα.
Η κοινωνική συνοχή θρυμματίζεται και το προνοιακό κράτος καταρρέει. Οι νέοι, οι υπερήλικες, τα άτομα με αναπηρίες, οι οικονομικά ασθενέστεροι πληρώνουν το τίμημα της πολιτικής του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρωθυπουργού της χώρας. Η δημοκρατική λειτουργία υπονομεύεται με επιλεκτικές μαζικές απολύσεις νέων εργαζομένων.
Αυτό που ζητούν οι πολίτες από το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι να ξεκαθαρίσει με τρόπο αδιαμφισβήτητο: Ποιο είναι το σχέδιο εξόδου από την κρίση, με ποιο κόστος, με ποιον τρόπο, με ποιες θυσίες. Ποιο είναι το όραμα της χώρας και ποιοι οι μεσοπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στρατηγικοί στόχοι της.
Θέλουμε να γνωρίζουμε τι μέλλον επιφυλάσσει η χώρα στις επόμενες γενιές.

Θέλουμε να γνωρίζουμε εάν κάθε κυβέρνηση θα αυτοσχεδιάζει αλλάζοντας τους στρατηγικούς στόχους ακόμη κι αν έχει καταβληθεί το τίμημα των επιλογών.
Οι έλληνες πολίτες οφείλουν να απαιτήσουν από τα πολιτικά κόμματα και τις ηγεσίες τους να συνεννοηθούν για τις κορυφαίες επιλογές της χώρας. Συναίνεση και συνεννόηση δεν σημαίνει συγκυβέρνηση, δεν σημαίνει ιδεολογική αφυδάτωση, σημαίνει λαός και έθνος με προοπτική, με δύναμη, με υπόσταση, με ελπιδοφόρο μέλλον.
Μέσα στα κόμματα υπάρχουν δυναμικές πλειοψηφίες που μπορούν να επιβάλλουν την ατζέντα της εθνικής στρατηγικής συνεννόησης. Αν δεν τις γνωρίζουμε πρέπει να τις ανακαλύψουμε. Η απαξίωση της πολιτικής δεν σημαίνει κατάργηση των κομμάτων με την υφιστάμενη μορφή τους, όπως κάποιοι συστηματικά υπαγορεύουν. Σημαίνει τη μετεξέλιξη τους δίνοντας οργανική υπόσταση, φωνή και δημοκρατική συλλογικότητα σε όσους παλεύουν μέσα σ’ αυτά πιστεύοντας στην άσκηση σύγχρονης πραγματικής πολιτικής.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα
«ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής» την 18-07-2010

Κυνική δήλωση των Financial Times: "Ο Παπανδρέου είναι ο άνθρωπός μας"!!!


  • "Ο Παπανδρέου τηρεί τις υποσχέσεις του, τώρα είναι η σειρά της ΕΕ"

Με τίτλο «Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα», και υπότιτλο «η Ελλάδα έχει αυτό που λείπει από τη Γερμανία, έναν τολμηρό πολιτικό στην ηγεσία που προσπαθεί να εξυγιάνει το σύστημα»... εκθειάζει η γερμανική έκδοση των Financial Times τον Έλληνα Πρωθυπουργό:
«Ο Παπανδρέου τηρεί τις υποσχέσεις που έδωσε στο Eurogroup για να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει περικοπές. Συγκεκριμένα ο απόγονος της δυναστείας Παπανδρέου και σοσιαλιστής Παπανδρέου τολμά και εφαρμόζει τις πιο δραστικές περικοπές που έζησε ποτέ η Ευρώπη. Η Ελλάδα έγινε ‘πεδίο δοκιμής’ για την Ευρώπη, επιμένει στην ‘επανενσωμάτωση’ της χώρας του στην οικονομική ευρωπαϊκή οικογένεια μέσω μιας σε βάθος εξυγίανσης.
Εάν τα καταφέρουν οι Έλληνες, τότε η Ελλάδα θα είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα. Επιπλέον η ΕΕ, η Άγκελα Μέρκελ και οι ομόλογοί της, θα πάρουν ένα μάθημα: η πολιτική μπορεί είναι μεγαλειώδης μόνον εάν οι εκπρόσωποί της τολμούν.»

Η πτώχευση θα ήταν πιο βολική από τις περικοπές
«Η Ελλάδα έφερε την Ευρώπη στο χείλος του γκρεμού. Αλλά την Ευρώπη δεν την έσωσε το πακέτο οικονομικής στήριξης που ενέκρινε για την Ελλάδα, αλλά η απόφαση της Αθήνας να το πάρει και να μην κηρύξει πτώχευση. Διότι η πτώχευση θα ήταν πιο βολικός δρόμος από τις σημερινές δραστικές περικοπές. Και αυτό επειδή το 80% των πιστώσεων της Ελλάδας προέρχονται από το εξωτερικό επομένως οι Έλληνες θα ήταν σε καλύτερη θέση, εάν προχωρούσαν σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και δεν έπαιρναν το ευρωπακέτο
«Ο Παπανδρέου, που μεγάλωσε στις ΗΠΑ και στη Σουηδία, φαίνεται να έχει κάτι από το πνεύμα των αρχαίων Ελλήνων: εκμεταλλεύεται την κάθε στιγμή, έστω και αν φαίνονται όλα αδιέξοδα. Έτσι κατάφερε τους πρώτους έξι μήνες να υλοποιήσει τα τρία τέταρτα όσων υποσχέθηκε».
Ο σχολιαστής απαριθμεί τα ποσοστά μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και τα δρακόντεια μέτρα περικοπών και καταλήγει: «Πιο σημαντική από την εξοικονόμηση είναι όμως η ριζική αναδιάρθρωση της οικονομίας και της κοινωνίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας, να συρρικνώσει τον δημόσιο τομέα, να επιβάλλει διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στο κοινωνικό σύστημα.
Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βουλιάζει σε μια βαθειά κρίση, λόγω των περικοπών. Γι’ αυτό οι οικονομολόγοι αμφιβάλλουν πώς η Ελλάδα θα τα καταφέρει όλα αυτά που έβαλε σαν στόχο.
Ο Παπανδρέου είναι πιστός στη συμφωνία που έκανε με το Eurogroup. Τώρα πρέπει και το Eurogroup να μειώσει σημαντικά το επιτόκιο του 5% που είναι σήμερα, όπως απαιτούν ήδη οι Έλληνες, διαφορετικά σε τρία χρόνια θα είναι πάλι στο χείλος του γκρεμού. Είναι σίγουρο ότι ο Παπανδρέου είναι ο άνθρωπός μας στην Αθήνα. Επομένως είναι μοναδική ευκαιρία.»

Bob Chapman: "Ξεπουλάνε τα Ελληνικά νησιά" - Γιατί δεν μεταδίδονται τέτοιες συνεντεύξεις από τα ελληνικά ΜΜΕ;

Τουρκοφιέστα στην πλατεία της Κομοτηνής ενώπιον χριστιανών αιρετών

Τουρκοφιέστα στην πλατεία της Κομοτηνής ενώπιον χριστιανών αιρετών

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής το φεστιβάλ της μειονοτικής GAT, ήτοι της «Κοινότητας Νέων Επιστημόνων». Περισσότερα επί του περιεχομένου βεβαίως καλύτερα να μην σας πούμε (πλην του ότι θα προβαίναμε σε…αλλεπάλληλες καταγγελίες, αλλά δυστυχώς η προβολή της γελοιότητας και η προσβολή της αισθητικής δεν έχουν εισέτι αναχθεί σε ποινικά αδικήματα). Διαβάστε ωστόσο το σχετικό ρεπορτάζ από την τουρκοφυλλάδα Μπιρλίκ (2/8/2010) (μετάφραση από το http://tourkikanea.wordpress.com) και προσέξτε μεταξύ άλλων με πόσο ενθουσιασμό χαιρετίζεται το συμβάν από τον συντάκτη του κειμένου.

Παρόντες φυσικά στην εκδήλωση ο πρόξενος Σάρνιτς, μειονοτικοί αιρετοί, εκπρόσωποι (νόμιμων και μη) τουρκοσυλλόγων, ο Χαλήτ Χαμπίμπογλου (ε, αλλοίμονο!), αλλά και ο δήμαρχος Κομοτηνής Κοτσάκης με τους αντιδημάρχους Ναλμπάντη και Μουρτίδη… «Η Κοινότητα Νέων Επιστημόνων (GAT) συνεχίζοντας τις δραστηριότητες της υπό την αιγίδα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας (BTAYT) , έκανε μια πρωτιά διοργανώνοντας στην πλατεία της πόλης το πρώτο φεστιβάλ Νεολαίας της GAT. Για το φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του καλλιτέχνη Εμρέ Αιντίν από την Τουρκία, ότι και να γράψω λίγο θα είναι διότι για πρώτη φορά η πλατεία της Κομοτηνής σείστηκε από τις φωνές και και τον ενθουσιασμό της νεολαίας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Εδώ ως εφημερίδα Μπιρλίκ αν θέλουμε να πούμε την αλήθεια, οι νέοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης πραγματοποίησαν αυτό που για χρόνια δεν έβρισκαν το θάρρος να κάνουν οι πολιτικοί της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Οι νέοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης σαν να έσπασαν τις αλυσίδες του φόβου, έστειλαν σε όλες τις πλευρές το μήνυμα πως ¨και εμείς είμαστε νέοι, και εμείς είμαστε μέρος αυτής της χώρας¨. Ανάμεσα στους 3000 και παραπάνω θεατές, συγκαταλέγονταν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο υποπρόξενος Οζκάν Ντουμάν και η σύζυγος του, ακόλουθοι του προξενείου, ο πρόεδρος του BTAYT Μουσταφά Κατραντζή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής θράκης Σαμί Τοραμάν, οι αντινομάρχες Σιμπέλ Μουσταφάογλου και Μεχμέτ Δεβετζίογλου, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη,ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ναλμπάντης και Γιάννης Μουρτίδης, η ειδική σύμβουλος του δήμου Ελμάς Χουσέμογλου, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων ΕΠΑΘ Μεχμέτ Ντερντιμάν, ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης Χαλίτ Χαμπίμπογλου και φυσικά οι διοικούντες της κοινότητας νέων της GAT.
Ο αντιπρόεδρος της GAT Ιρφάν Τσακίρ στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση τέτοιου μεγάλου φεστιβάλ. Ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς στον χαιρετισμό του συνεχάρη τους νέους για την διοργάνωση ενός τέτοιου φεστιβάλ με ευρεία συμμετοχή, και ευχήθηκε επιτυχίες.
Σε όσους μόχθησαν για το φεστιβάλ, καθώς και στους σπόνσορες δόθηκε από μια πλακέτα. Πλακέτες επίσης δόθηκαν στους αθλητές της μειονότητας που ασχολούνται με το κικμπόξ και έφεραν πρωτιές.
Στο φεστιβάλ χόρεψαν τα συγκροτήματα της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB) και της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης (ΙΤΒ). Μια άλλη ομορφιά ήταν η συμμετοχή από τα ορεινά της Ξάνθης της νεολαίας του Κένταυρου, που με το σκετς που έπαιξαν, πραγματικά συνέβαλαν στην ομορφιά του φεστιβάλ.
Η καλλιτέχνης Ζεινέπ Τεφίκογλου που δραστηριοποιήται υπό την αιγίδα της GTGB, για να στηρίξει τους νεόυς παρέθεσε στον χώρο του φεστιβάλ έκθεση με τα έργα της.
Ο κόσμος που γέμισε την πλατεία της Κομοτηνής γλέντησε για τα καλά με τα ωραία τραγούδια του Εμρέ Αιντίν. Οι νέοι σαν να ήθελαν να αποθανατίσουν την ιστορική στιγμή, τραβούσαν βίντεο και φωτογραφίες με τα κινητά τους. Στο φεστιβάλ μετείχαν Δυτικοθρακιώτες Τούρκοι φοιτητές που φοιτούνε σε πανεπιστήμια της Τουρκίας και της Ελλάδας. Αυτό το αντάμωμα των νέων ήταν μια ελπιδοφόρα εικόνα για το μέλλον


Σχόλιο: Δηλαδή υπό το πέπλο ενός νόμιμου συλλόγου (Σύλλογος Επιστημόνων), νομιμοποιούνται έμμεσα – παρουσία χριστιανών αιρετών – οι υπόλοιποι δύο παράνομοι (Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής και Τουρκική Ένωσης Ξάνθης). Αλλά όταν έρχονται εκλογές, είμαστε πιο… ευρύχωροι σε τέτοια θέματα…»
http://greeknation.blogspot.com

«Δασκαλεμένοι» από τα κυκλώματα Ορδές λαθρομεταναστών στον Εβρο

Ορδές λαθρομεταναστών στον Εβρο

Με 40 ευρώ στην τσέπη, όσο δηλαδή κοστίζει το εισιτήριο του ΚΤΕΛ από τον Εβρο για την Αθήνα, φτάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα εκατοντάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι μόνοι τους πλέον παραδίδονται στις αστυνομικές αρχές. «Δασκαλεμένοι» από τα κυκλώματα, γνωρίζουν ότι θα παραμείνουν στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Φυλάκιο μόλις για δύο μέρες και από εκεί θα επιβιβαστούν στα λεωφορεία για την Αθήνα, όπου τους περιμένουν συγγενείς και συμπατριώτες. Καθημερινά αστυνομικοί και συνοριοφύλακες εντοπίζουν και συλλαμβάνουν 180 με 200 λαθρομετανάστες μόνο στα χερσαία σύνορα της Βύσσας και σε τμήμα του ποταμού Εβρου, σημεία τα οποία ανήκουν στην ευθύνη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.

Συνολικά 17.000 λαθρομετανάστες, κυρίως Αφροασιάτες, έχουν μπει στην Ελλάδα από την αρχή του χρόνου μόνο μέσω των συγκεκριμένων περιοχών.

Καραβάνια... λεωφορείων
«Ποτέ η κατάσταση δεν ήταν χειρότερη στον Εβρο. Οι λαθρομετανάστες περνούν τα σύνορα ασταμάτητα και υπάρχουν πληροφορίες ότι στην πλευρά της Τουρκίας υπάρχουν χιλιάδες άτομα που περιμένουν τη σειρά τους», αναφέρει χαρακτηριστικά κάποιος συνοριοφύλακας. Ο ίδιος τονίζει ότι τους τελευταίους μήνες τα κυκλώματα στρέφονται κυρίως προς τα χερσαία σύνορα στη Βύσσα, από όπου διέρχεται περίπου το 80% με 90% των αλλοδαπών που εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος από περιοχές που ανήκουν στην ευθύνη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας. Ελάχιστοι είναι, όμως, πλέον και οι διακινητές που φτάνουν με φορτηγά σε ερημικές τοποθεσίες για να παραλάβουν τους μετανάστες, όπως γινόταν παλιότερα. «Οι λαθρομετανάστες θέλουν να συλληφθούν γιατί παίρνουν το υπηρεσιακό χαρτί, όπου αναφέρεται ότι έχει γίνει η καταγραφή τους και τους δίνεται διορία 30 ημερών μέχρι να εγκαταλείψουν τη χώρα», εξηγεί αστυνομικός. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού παραμείνουν για δύο μέρες στο Κέντρο Υποδοχής στο Φυλάκιο στη συνέχεια ξεκινούν για Αθήνα. «Προχτές έφυγαν έξι λεωφορεία του ΚΤΕΛ και τουριστικά γεμάτα λαθρομετανάστες. Ολα είχαν προορισμό την Αθήνα. Κάθε μέρα αφήνουμε ελεύθερους 150 με 250 λαθρομετανάστες. Οπότε, τόσο το ΚΤΕΛ όσο και πρακτορεία βάζουν επιπλέον λεωφορεία για να τους εξυπηρετήσουν. Μάλιστα, όλοι οι λαθρομετανάστες που εντοπίζονται έχουν μαζί τους και 40 ευρώ για το εισιτήριο μέχρι την Αθήνα», επισημαίνει συνοριοφύλακας.


Χωρίς λόγο η ταυτοποίηση αποτυπωμάτων
Παράλληλα, δημιουργείται ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, καθώς ορισμένες φορές μπορεί να αφήνονται ελεύθεροι αλλοδαποί που κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα εξαιτίας των σημαντικών καθυστερήσεων που παρατηρούνται στη διαδικασία ταυτοποίησης των αποτυπωμάτων. Οπως εξηγούν αστυνομικοί, από όλους τους λαθρομετανάστες λαμβάνονται δακτυλικά αποτυπώματα τα οποία στέλνονται στην Αθήνα για ταυτοποίηση. «Πρόκειται για χιλιάδες αποτυπώματα, οπότε η διαδικασία κρατάει από μερικές εβδομάδες μέχρι και μήνες. Μπορεί, λοιπόν, να έρθει κάποια στιγμή απάντηση ότι ένας ή περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες που είχαμε συλλάβει κατηγορούνται για φόνο, ληστείες ή για διάφορα άλλα αδικήματα. Ωστόσο, όλοι οι μετανάστες κρατούνται μέχρι δύο μέρες, οπότε είναι αδύνατον μετά από μήνες η Αστυνομία να εντοπίσει τα άτομα αυτά. Κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να βρίσκονται», αναφέρει αξιωματικός.http://greeknation.blogspot.com


Οι Γερμανοί εγκωμιάζουν την αποφασιστικότητα του Παπανδρέου

Ο Παπανδρέου φέρνει τα πάνω κάτω στην Ελλάδα γράφει  σε σχόλιό του στην  μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Michael Martens.
Βήμα - βήμα ο Γιώργος Παπανδρέου απελευθερώνει την Ελλάδα από τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί από τον προκάτοχό του, αλλά και από τον πατέρα του. Αν και παραμένει ο κίνδυνος -παρά τις όποιες βαθιές μεταρρυθμίσεις- να μην κατορθώσει η Ελλάδα να εξυπηρετήσει τελικά το χρέος της, η Ελλάδα του 2010 δεν φαίνεται πια να έχει και μεγάλη σχέση με εκείνη τη χώρα, όπου κυριαρχούσε η στασιμότητα και το ρουσφέτι. Αυτό προκύπτει και από την αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η απεργία των φορτηγατζήδων.
Υπάρχουν πολλά ‘κλειστά επαγγέλματα’ στην Ελλάδα που πρέπει να ανοίξουν. Ο κ. Παπανδρέου άφησε ήδη να εννοηθεί ότι οι όποιες απεργίες και σε άλλα προνομιούχα επαγγέλματα δεν πρόκειται να τον αποτρέψουν από την πορεία που ακολουθεί.
Είναι σίγουρο ότι μια μέρα οι Έλληνες θα τον ευγνωμονούν, πολλοί  είναι ήδη ευγνώμονες.


http://www.kentri.gr

ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΤΗΣ, ΜΕ "ΤΡΕΛΟ" ΤΟΚΟ

Την προίκα που έδωσε στον πρώην σύζυγό της πριν από 36 χρόνια απαίτησε δικαστικά, δεκαεννέα χρόνια μετά το διαζύγιό τους, και όχι μόνο κατόρθωσε να την πάρει πίσω με τους τόκους, αλλά προσημείωσε και την περιουσία του άνδρα της για ποσό μεγαλύτερο του μισού εκατομμύριο ευρώ...

Η γυναίκα από τα Γρεβενά, μητέρα ενός κοριτσιού, δικαιώθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Γρεβενών, όπου προσέφυγε με αγωγή κατά του πρώην συζύγου της για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Προηγούμενη αγωγή της, με την οποία απαιτούσε πίσω το χρηματικό ποσό που είχε δώσει στον σύζυγό της ως προίκα δύο χρόνια μετά τον γάμο τους, είχε απορριφθεί ως αόριστη, καθώς ως προικοδότρια δεν είχε, κατά το γράμμα του νόμου, υπογράψει το αναγκαίο συμβολαιογραφικό έγγραφο, ελλείψει του οποίου η σύμβαση της προίκας ήταν άκυρη.

Η προξενήτρα

Σημαντικό ρόλο στη δικαίωση της γυναίκας έπαιξαν διάφορες έγγραφες αποδείξεις για την παροχή της χρηματικής προίκας, παλαιότερα δικόγραφα με τα οποία απαιτούσε την επιστροφή της, αλλά και η μαρτυρία της προξενήτρας που είχε μεσολαβήσει στο συνοικέσιο, μπροστά στην οποία είχε ζητηθεί και συμφωνηθεί η προίκα. Μάλιστα ο ρόλος της προξενήτρας ήταν καταλυτικός, καθώς όταν η προίκα δόθηκε δύο χρόνια μετά τον γάμο, ήταν παρούσα στην παράδοση και μάλιστα είχε στην κατοχή της και την απόδειξη, ένα έγγραφο που συνέταξε ιδιοχείρως ο σύζυγος, το οποίο βεβαίωνε την παράδοση της προίκας και έφερε την υπογραφή των δύο συζύγων και της ιδίας.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε με προξενιό τον Νοέμβριο του 1967. Ο γαμπρός είχε απαιτήσει προίκα πριν από τον γάμο και η επιθυμία του εκπληρώθηκε τον Ιανουάριο του 1969, όταν η σύζυγός του, του παρέδωσε το ποσό των 100.000 δραχμών, χρήματα που είχε συγκεντρώσει δουλεύοντας ως μοδίστρα και υφάντρα επί πολλά χρόνια. Η παράδοση της προίκας έγινε άτυπα και χωρίς να συνταχθεί το απαιτούμενο από τον νόμο συμβολαιογραφικό έγγραφο, κάτι που η γυναίκα, όπως δέχτηκε το δικαστήριο, δεν γνώριζε.

Αντίθετα, για τον σύζυγό της το δικαστήριο δέχτηκε πως, αν δεν γνώριζε ότι ο νόμος για την παροχή προίκας απαιτεί συμβολαιογραφικό έγγραφο κατά την παραλαβή της προίκας, το πληροφορήθηκε δύο μήνες αργότερα, όταν ο ίδιος ως προικοδότης υπέγραψε νομότυπη σύμβαση προίκας για την αδελφή του.

Ο σύζυγός της, που ήταν αυτοκινητιστής, αξιοποίησε τα χρήματα της προίκας αμέσως ως προκαταβολή για την αγορά φορτηγού αυτοκινήτου. Δουλεύοντας πλέον με δικό του φορτηγό κατόρθωσε να εξοφλήσει το όχημα και στη συνέχεια να χτίσει μια ολόκληρη οικοδομή με πέντε καταστήματα, δύο διαμερίσματα και υπόγειο στα Γρεβενά.

Η έγγαμη συμβίωση του ζευγαριού από την αρχή φαινόταν πως δεν ήταν αρμονική. Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν το ζευγάρι απέκτησε την κόρη του. Ο σύζυγος, όπως επισημαίνεται σε εξώδικη διαμαρτυρία που του έστειλε η γυναίκα του τον Ιανουάριο του 1970, είχε εγκαταλείψει τη συζυγική στέγη παίρνοντας διάφορα αντικείμενα από το σπίτι κατά το χρονικό διάστημα που αυτή απουσίαζε με το ηλικίας 14 μηνών παιδί τους.

Με το εξώδικό της η σύζυγος ζητούσε να επιστραφούν τα αντικείμενα και να της αποδοθεί το ποσό των 100.000 δρχ. που του είχε δώσει ως προίκα. Οι σχέσεις του ζευγαριού δεν αποκαταστάθηκαν τα επόμενα χρόνια, αλλά ο σύζυγος ποτέ δεν επέστρεψε την προίκα.

Η οριστική ρήξη του ζευγαριού επήλθε με την αίτηση διαζυγίου που υπέβαλε ο σύζυγος τον Μάιο του 1979, και ο γάμος λύθηκε με δικαστική απόφαση έναν χρόνο αργότερα. Η γυναίκα τότε έδωσε δικαστικό αγώνα, για να ακυρώσει την απόφαση του διαζυγίου, καθώς αυτή είχε οδυνηρές συνέπειες στον ψυχισμό του ανήλικου παιδιού τους. Τελικά η υπόθεση έφθασε μέχρι τον Άρειο Πάγο και ο γάμος λύθηκε οριστικά το 1986.

Οι αγωγές όμως συνεχίστηκαν και μετά τη λύση του γάμου με αιτήματα διατροφής, καθώς η γυναίκα και η κόρη της είχαν περιέλθει σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Η γυναίκα συνέχισε να ζητάει πίσω την προίκα που είχε δώσει, αλλά ο σύζυγος, που αναγνώρισε την υποχρέωσή του για την επιστροφή της, ποτέ δεν την επέστρεψε, καθώς γνώριζε πως η προίκα ήταν άκυρη, αφού δεν είχε συνταχθεί το απαιτούμενο συμβολαιογραφικό έγγραφο.

Βλέποντας η γυναίκα ότι η υπόθεση της επιστροφής των χρημάτων της προίκας της οδηγούνταν σε παραγραφή υπέβαλε αγωγή κατά του πρώην συζύγου της για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Από τις 100.000 δραχμές στα 680.000 ευρώ!

Το δικαστήριο που δικαίωσε τη γυναίκα είχε έναν ακόμη σκόπελο να αντιμετωπίσει. Ήταν η αναπροσαρμογή του χρηματικού χρέους των 100.000 δραχμών που δόθηκαν το 1969 σε σημερινές τιμές. Η αναπροσαρμογή του ποσού έγινε με δύο κριτήρια, την τιμή της χρυσής λίρας Αγγλίας και τον τιμάριθμο.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Γρεβενών με την απόφασή του υποχρεώνει τον πρώην σύζυγο να καταβάλει το ποσό των 119.972,37 ευρώ με τον νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής, καθώς και όλους του καθυστερούμενους τόκους από τη λύση του γάμου μέχρι την κατάθεση της αγωγής. Παράλληλα επιτρέπει στη σύζυγο να προσημειώσει την περιουσία του συζύγου της μέχρι ποσού 567.888 ευρώ.

Μπορεί ο θεσμός της προίκας να καταργήθηκε το 1983, αλλά ακόμη και σήμερα απασχολεί την Ελληνική δικαιοσύνη.http://newsmme.blogspot.com

Ο κόσμος αποδοκιμάζει τα κυβερνητικά (και μη) στελέχη, όπου τα βρίσκει "πέφτει" κράξιμο!

Ασυγκράτητος ο κόσμος, δεν παύει να αποδοκιμάζει τα κυβερνητικά στελέχη, όπου τα βρίσκει. 
Αποτέλεσμα της κατάστασης που δημιουργήθηκε, ήταν ο... κ. Λοβέρδος να εγκαταλείψει το κτίριο από την πίσω πόρτα. Μάλιστα, κάποιος εκτόξευσε κατά του υπουργού ένα αναψυκτικό.

Κι όλα αυτά στο “πράσινο” Ηράκλειο! Φανταστείτε αλλού…

Παντού τους κράζουν!
Όμως, την οργή του κόσμου γνώρισε από πρώτο χέρι και ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης (γνωστός για τη ρητορική του κατά του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αλλά και τον έντονο αντικληρικαλισμό του γενικότερα), στην Ερεσό της Λέσβου, όταν αποφάσισε να εμφανιστεί στη ΝΔ Λέσβο.

Αποτέλεσμα, να εγκαταλείψει άρον-άρον την κωμόπολη, πριν πάρουν μεγάλη έκταση οι καθ’ όλα αυθόρμητες αποδοκιμασίες. Την προηγούμενη Πέμπτη, έγινε δέκτης αποδοκιμασιών από πολίτες ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος είχε την ατυχή έμπνευση να εμφανιστεί στο θέατρο του Λυκαβηττού σε εκδήλωση για τον εορτασμό των γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη. Όταν ο Αλέξης Κωστάλας ανακοίνωσε στους θεατές την παρουσία του υφυπουργού, ακολούθησε πανδαιμόνιο, καθώς οι αποδοκιμασίες ήταν καθολικές.

“Τελειώνει” το ΠΑΣΟΚ
Στο ΠΑΣΟΚ, όσοι δεν πετούν στα σύννεφα, γνωρίζουν ότι το πολιτικό τέλος του μεταλλαγμένου κόμματός τους είναι πολύ κοντά.

Εξάλλου, κορυφαίοι υπουργοί έχουν με δηλώσεις τους προειδοποιήσει ότι η πτώση του ΠΑΣΟΚ, θα σηματοδοτήσει και την οριστική περιθωριοποίησή του.

Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα σημάνουν την απαρχή της απαλλαγής μας από την κυβέρνηση της Νέας Τάξης, που από την πρώτη μέρα της εκλογής της και στο όνομα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, δεν έχει παύσει να συσσωρεύει φρικτά δεινά στον τόπο, υπονομεύοντας την εθνική μας κυριαρχία (αλήθεια, πόσο γρήγορα ξεχάστηκε το σύνθημα “Η Ελλάδα στους Έλληνες”…) και βυθίζοντας τον μέσο πολίτη στην απόγνωση και στη δυστυχία.

Την οργή του κόσμου, που βλέπει σε καθημερινή βάση να του στερούν όλα όσα αγωνίστηκε επί δεκαετίες για να κατακτήσει, δεν είναι εύκολο να την σταματήσει κανείς.

Κράξιμο (και ροχάλες;) έφαγε όπως φαίνεται σε οικογενειακή ταβέρνα της Αλυκής στην Πάρο ο πρώην στυλοβάτης της κυβέρνησης Καραμανλή (άγνωστο ακόμα για ποιόν λόγο) κ. Δημήτρης Σιούφας.

Το θέμα είναι όμως ότι ενώ οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν παρόμοια περιστατικά στο χώρο της ΝΔ, αποσιωπούν συστηματικά το μεγάλο κράξιμο που πέφτει στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

Κάντε κλικ στη φωτό αριστερά για μεγέθυνση και διαβάστε το κείμενο.Πηγη http://apneagr.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...