Κυριακή, 15 Αυγούστου 2010

Ιστορικές στιγμές στην Παναγία Σουμελά και ΕΠΙΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ...... ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ
Σήμερα ζούμε ένα κορυφαίο θρησκευτικό και ιστορικό γεγονός, επεσήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την ομιλία του στην λειτουργία, την πρώτη μετά από 88 χρόνια, στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα και τόνισε ότι “το προσκύνημά μας αυτό είναι μια επιπλέον γέφυρα επικοινωνίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα εις τους δύο λαούς”.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, προσερχόμενος, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και την επευφημία “Αξιος, Αξιος”.
Χαιρέτισε πιστούς, ευλόγησε μικρά παιδιά, προσκύνησε αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά και το ιερό Ευαγγέλιο και εισήλθε στο καθολικό της μονής που κοσμείται με περίφημες τοιχογραφίες και ενεδύθη την αρχιερατική στολή.
Ακολούθως, ο Πατριάρχης μαζί με τον μητροπολίτη Δράμας Παύλο και τον επίσκοπο Τύχωνα εξήλθε στον αύλιο χώρο της μονής, όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία.
“Ας είναι η Παναγία η Σουμελιώτισσα, η κυρία του Πόντου εγγυήτρια καλύτερων ημερών δια τους λαούς μας, οι οποίοι συναντώνται σήμερον εις το εδώ εορτάζον πανίερον σέβασμά της”, ευχήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
“Σήμερα ο Πόντος γίνεται πραγματικά Εύξεινος, καθώς δέχεται καραβάνια ολόκληρα προσκυνητών που γεμίζουν τις ανηφοριές των βουνών που οδηγούν στον ιερό βράχο της Παναγίας”.
Ολα αυτά τα 88 χρόνια – σημείωσε ο κ. Βαρθολομαίος- η ακοίμητος καντήλα της μνήμης και ευλάβειας προς τη Σουμελιώτισσα έκαιε και επότιζε και καθοδηγούσε την πορεία όλων των Ποντίων, όλων των Ρωμιών, όλων των ορθοδόξων που έλεγαν στην προσευχή τους “Σουμελά μας Παναγία, την εικόνα σου εγώ, τη σεπτή και την αγία έρθα για να προσκυνώ”.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης άρχισε την ομιλία του με τον στίχο του Αγίου Κοσμά του Μελωδού “Πανηγυριζέτωσαν οι θεόφρονες”. Επεσήμανε ότι ο λόγος του ιερού υμνογράφου “προσλαμβάνει εφέτος δια τη μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και τα ανά τον κόσμο τέκνα της, νέας διαστάσεις”.
Υστερα από 88 έτη “ληθάργου και σιωπής κατόπιν της αδείας των εντίμων τοπικών αρχών της Τουρκίας, τας οποίας και επαινούμεν και ευχαριστούμεν”, είπε ο κ.
Βαρθολομαίος, “εις το παλλάδιον της ιστορικής ευλάβειας του Πόντου, όλης της Μικράς Ασίας, της Νοτίου Ρωσίας, της Ουκρανίας, εις την πανίερον αυτήν πατριαρχική μονή, ακούστηκε και πάλι, γλυκύτατον, το “πεποικιλμένη τη θεία δόξη ιερά και ευκλεής παρθένε, μνήμην σου“”.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε επίσης ότι σήμερα η Παναγία η Σουμελά κατέστη “κοινό σημείο αναφοράς όλων μας που ήρθαν εδώ εξ Ελλάδος, Ρωσίας, Ουκρανίας και από άλλες χώρες”.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πατριάρχης κάλεσε τους προσκυνητές, επιστρέφοντας στις πατρίδες τους, να κρατήσουν σαν αναμμένη πασχαλινή λαμπάδα τη “θεομητορική ελπίδα του Σουμελιώτικου Δεκαπενταύγουστου”.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε και στην τουρκική γλώσσα.Στον αύλιο χώρο βρίσκονταν περίπου 600 πιστοί. Οι άλλες χιλιάδες που έχουν έρθει στη μονή παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία από γιγαντοοθόνες, έξω από το περίβολο της μονής και μετά τη Θεία Λειτουργία εισήλθαν κατά ομάδες στη μονή για να προσκυνήσουν.
Οι τουρκικές αρχές έχουν λάβει αυστηρά μέτρα ασφάλειας, ενώ του χώρου της λειτουργίας υπερίπταται ελικόπτερο.
Στην ΕλλάδαΣτην Ελλάδα, επίκεντρο των εκδηλώσεων, όπως κάθε χρόνο είναι η Παναγία της Τήνου, όπου μαζί με την Κοίμηση της Μεγαλόχαρης, τιμάται και η επέτειος τορπιλισμού του αντιτορπιλικού Έλλη.
Χιλιάδες κόσμου συρρέει επίσης και στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, αλλά και στην Παναγία Εκατονταπυλιανή στην Πάρο.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας παρακολούθησε τη Θεία λειτουργία στη Λευκάδα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Πάρο, ο Αντώνης Σαμαράς στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην Παναγία Σουμελά.
Εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά στην ΗμαθίαΜε την προσοχή στραμμένη στη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Τραπεζούντα του Πόντου, έγινε η επίσημη δοξολογία στην ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά, στην Καστανιά του νομού Ημαθίας, και ακολούθησε περιφορά της εικόνας της Παναγίας.
Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. Σε δηλώσεις του ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Σε ό,τι αφορά στη Θεία Λειτουργία στην Τραπεζούντα σχολίασε ότι απελευθερώνει δυνάμεις συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας Τη ΝΔ εκπροσώπησε ο βουλευτής Μιχάλης Χαλκίδης, ο οποίος απηύθυνε μήνυμα ενότητας και είπε ότι οι πολιτικοί πρέπει να ακούσουν τη φωνή της κοινωνίας.
Παραβρέθηκαν, επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος είπε ότι η καρδιά του βρίσκεται στην Τραπεζούντα, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Γιώργος Τανιμανίδης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
ΠΗΓΗ http://www.antinews.gr

Τα ελληνικά νησιά και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου


Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, διαπιστώνω μία ιδιαίτερη προτίμηση του Πρωθυπουργού του Μνημονίου στα ελληνικά νησιά.
Η Κρήτη (για ευνόητους λόγους) κάθε λίγο και λιγάκι δέχεται την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου για τους πιο απίθανους λόγους. Ενδεικτικά αναφέρω τα εγκαίνια κάποιας στάνης, τα δεύτερα γενέθλια κάποιου ελαιοτριβείου, αλλά και ότι άλλο μπορεί να του δώσει την ευκαιρία να εκφωνήσει κάποιο λόγο, που όπως πάντα χαρακτηρίζεται από διαύγεια νοημάτων, άριστη εκφορά και βεβαίως συνέπεια.
Η Ρόδος επίσης δέχεται τα περιοδικά «πηδήματα» του πολυταξιδεμένου πρωθυπουργού μας, από την Αθήνα μέχρι κάποια τοπική επιτροπή , για να εξηγήσει το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ μετά την παλινόρθωση του σοσιαλισμού στην Ελλάδα.
Η Σύμη, γνωστή για τις παπανδρεϊκές συνάξεις, γνωστές με τον παραπλανητικό τίτλο «συμπόσιο της Σύμης», που όμως για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν γίνονται πάντα στο νησί, αλλά κάπου αλλού.
Η Σαμοθράκη, απ’ όπου ο κ. Παπανδρέου δίπλα στο κύμα, κάτω από τις καυτές ακτίνες του ήλιου, μας ανήγγειλε και επισήμως ότι η Ελληνική Κυβέρνηση μετονομάσθηκε σε Κυβέρνηση του Μνημονίου.
Η Πάρος, αγαπημένος προορισμός για πολυήμερες διακοπές, όπου ο πρωθυπουργός διαλογίζεται, σκέπτεται και δεν αποφασίζει τι θα κάνει στην Αθήνα, μέχρι να επιστρέψει και πάλι για ολιγοήμερη ανάπαυση. Η Πάρος, από αρχαιοτάτων χρόνων είναι γνωστή για το κλίμα της που ευνοεί ἤ και διευκολύνει τις μεγάλες πνευματικές συλλήψεις. Στην Πάρο θα μπορούσε ο Καλλικράτης να είχε συλλάβει τα σχέδια της Ακροπόλεως. Στην Πάρο ο κ. Ραγκούσης συνέλαβε τον Καλλικράτη. Στην Πάρο ο κ. Παπανδρέου μετά από την απαραίτητη σωματική άσκηση, επιδίδεται και σε πνευματική , του δε κλίματος υποβοηθούντος περιέρχεται τελικώς εις πνευματικόν οργασμόν και συλλαμβάνει τα σχέδια σωτηρίας της Ελλάδος. Εμείς, εδώ στην Αθήνα, αναμένουμε τον τοκετό και την τερατογένεση.
Θα μπορούσα να μνημονεύσω και άλλα Ελληνικά νησιά, που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον ενταύθα εκπρόσωπο του Δ.ΝΤ., γνωστόν και με το παρατσούκλι «πρωθυπουργός της Ελλάδος». Προτιμώ όμως να αναφέρω δύο-τρία νησιά που δεν είχαν ακόμη την τύχη να γνωρίσουν από κοντά τον κ. Παπανδρέου. Εντελώς τυχαία αναφέρω τον Άγιο Ευστράτιο, την Γυάρο, την Μακρόνησο, …..
πηγη http://www.antinews.gr

Πηγαν να λιντσαρουν τον Παγκαλο στην Τηνο! Τον φυγαδευσε η αστυνομια!!

Φαίνεται ότι ο “αντιπρόεδρος” πίστεψε τα ρεπορτάζ του ΓΑΠ στην Πάρο όπου ο πρωθυπουργός χαιρετούσε …χαμογελαστούς πολίτες!!

Κατάλαβε λοιπόν ότι χωρίς σκηνοθέτες και ΜΑΤ, τους πολίτες θα τους βλέπουν μόνο με τα κυάλια.
Ακόμη δεν είδατε τίποτα “κύριοι”. Για να δείτε ότι οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο με… Φαντασμαγορικά ρεπορτάζ περί δήθεν κραξιμάτων. Ξέρουν πού θα πέσει η ράβδος! 


Πηγη endelehia.blogspot.com

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ: ΕΝΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

Πριν μερικά χρόνια, ο πρώην - ευτυχώς - δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κοσμόπουλος είχε καλέσει τον κόσμο της Θεσσαλονίκης σε ειρηνικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης (για λάθος λόγους βέβαια) για να διαμαρτυρηθεί για την ονομασία των σκοπίων. Κατάφερε να κατεβάσει πάνω από 1.000.000 κόσμο (μιλήσανε και για δύο), και δεν θα ξεχάσω εκείνη την ημέρα, που είχαν παραλύσει οι συγκοινωνίες, είχαν κλείσει τα καταστήματα, και δεν μπορούσες να περάσεις ούτε με τα πόδια από το κέντρο της πόλης. Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, ήταν απλός κόσμος που κατέβηκε στο δρόμο για να διαμαρτυρηθεί γι αυτά που πιστεύει. κατέβηκε με τα παιδιά του, χωρίς να φωνάζει, χωρίς να χτυπάει, και χωρίς να πετάει πέτρες. Το αποτέλεσμα ήταν να παραλύσει για μια μέρα η οικονομία της πόλης. Σκεφθείτε να γίνει μια μέρα το ίδιο σε πανελλαδικό επίπεδο. Να κατεβαίνει κάθε μέρα ο κόσμος ειρηνικά στον δρόμο και να αρνείται να εργαστεί, ή να υπακούσει γενικότερα. Θα παραλύσει η οικονομία του κράτους. Σε πέντε το πολύ πολύ ημέρες, όλοι αυτοί που μας φοβερίζουν και μας απειλούν, θα γίνουν αρνάκια, και θα κάνουν ότι θέλουμε. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται μαζικότητα. Να κατέβουν π.χ. 2.000.000 Ελληνες στην Αθήνα, και 1.000.000 Ελληνες στην θεσσαλονίκη, και σε όλη την χώρα να είναι μαζεμένοι οι πολίτες έξω από το δημαρχείο. Το πρόβλημα για το πώς θα γίνουν όλα αυτά είναι ο συντονισμός. Στο V for Vendeta, το έναυσμα το έδωσε ο θάνατος του υπερήρωα. Στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, το έναυσμα το έδωσε ο δήμαρχος. Εδώ δεν περιμένουμε έναυσμα, αφού οι πολιτικοί μας, τα κανάλια που τους ανήκουν και οι παρατρεχάμενοι δεν πρόκειται να διαδώσουν ένα τέτοιο νέο, και έχουμε και έλλειψη από σούπερ ήρωες. Αρα πρέπει να το κανουμε μόνοι μας. Αρα πρέπει να δεχθούμε ένα συντονιστικό όργανο. Αυτό το όργανο όμως αποκλείεται να μην ανήκει κάπου, είτε σε κόμματα, είτε σε οργανώσεις, είτε οπουδήποτε αλλού. Το έναυσμα θα μπορούσε να είναι ένα απλό κάλεσμα. Αυτή εδώ η προκήρυξη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ.
Η πολιτική ανυπακοή δεν είναι καινούρια. Δεν τη σκέφτηκα εγώ.
Όποιος έχει διαβάσει Αντιγόνη του Σοφοκλή, γνωρίζει καλά ότι η ανυπακοή σε μια άδικη πολιτική ηγεσία, με καθαρότητα και θάρρος, χωρίς κουκούλες και με αδιαμαρτύρητη αποδοχή των συνεπειών (στην προκειμένη περίπτωση ο θάνατος) είναι μια αμιγώς ελληνική υπόθεση.
Την Πολιτική ανυπακοή, τεκμηρίωσε πάντως ο συγγραφέας Χένρυ Ντέιβιντ Θορό στο δοκίμιο του "Περί Πολιτικής Ανυπακοής", και την εφαρμοσαν μεγάλοι άνδρες οπως ο Γκάντι, και άλλοι, που ούτε το όνομά τους δεν είμαι άξιος να προφέρω.
Περισσότερα εδώ.
Πως μπορεί να μας βοηθήσει σήμερα:
Το μυστικό είναι η μαζικότητα στο πλήθος. Αν αφήσουμε αυτά που μας χωρίζουν για λίγο, τις πολιτικες πεποιθήσεις μας, οι ομάδες, την κοινωνική τάξη, τα θρησκευτικά πιστεύω, όπως περίπου γίνεται όταν έχουμε παρελάσεις.
Οι πολίτες θα κατέβουν ήρεμα στο δρόμο, με τα παιδιά τους, την γιαγιά, ένα σακίδιο με πολλά τρόφιμα και για αλλους και νερό. Δε θα χρειαστεί να φερθούμε βίαια.
Θα αρνηθούμε απλώς να συνεχίσουμε να υπακούμε στην προδοτική κυβέρνηση και τους υπόλοιπους δυνάστες μας.
Ολόκληρο το σύστημα που εχουν φτιαξει οι νεοταξίτες στηρίζεται στο γεγονός ότι ΕΜΕΙΣ ξυπνάμε κάθε μέρα, και ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ να πάμε στη δουλειά, και να σχολάσουμε, και να παρουμε τα παιδιά, και να τα πάμε αγγλικά γαλλικά πιάνο κ.λ.π. Και με τη δικιά μας εργασία κινείται το σύστημα. Ολο αυτό είναι ενα παιχνίδι, πολύ καλοστημένο, που ξεκινάει από την παιδική μας ηλικία, διαμορφώνεται στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και φτάνει μέχρι σήμερα.
Το πιο δύσκολο είναι να παραδεχθούμε στον εαυτό μας οτι τόσα χρόνια ζήσαμε λάθος.
Οτι ζουσαμε σε μια πλάνη. Οτι ο κόσμος δεν είναι απαραίτητο να είναι έτσι όπως είναι σήμερα, ότι δε χρειάζεται να υπάρχει τόση μιζέρια στον κόσμο.

Κανένας στρατός και καμία αστυνομία δεν θα επιτεθεί σε ένα τόσο μεγάλο ειρηνικό πλήθος.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ σε όποιον ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, πέρα και πάνω απο κομματική ιδεολογία, θρησκεία, οικουμενικά πιστεύω.
Οποιον μπορεί να ΞΕΧΑΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, που είναι η Πατρίδα, η οικογένεια, η περιουσία. Η ΕΛΛΑΔΑ. Η γη αυτή που ποτίστηκε τόσες φορές με αίμα. Που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοί μας αφήνοντας τα κοκκαλάκια τους σε τόσες και τόσες δυστυχίες. Η πολιτιστική μας κληρονομιά. Η φυσική ομορφιά. Ολα αυτά που χάνουν την αξία τους κάθε φορά που λέγονται από γλοιώδη στόματα.
2.Μιλάτε σε όλους τους φίλους σας και τους πιέζετε να κουνηθούν λίγο. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να γίνει είναι να σηκώσουν το κορμί τους και να το φέρουν στο κέντρο της πόλης, την συμφωνηθείσα μέρα και ώρα. Εκείνη την ημέρα και ώρα, θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στα κέντρα των πόλεων και χωριών της Ελλάδας, έξω από δημαρχιακά μέγαρα, νομαρχίες, και να κατεβάσουμε 5.000.000 κόσμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!
Δείξτε τους το μνημόνιο που υπέγραψαν οι βουλευτές μας. Δείξτε τους το βίντεο με την Αννα Ψαρούδα Μπενάκη που πληροφορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η εθνική μας κυριαρχία θα περιοριστεί, και ότι τα δικαιώματα του πολίτη θα υποστούν μεταβολές. Τυπώστε σε χαρτί για όσους δεν έχουν internet αναρτήσεις οι οποίες να σχηματίζουν την εικόνα της προδοσίας. Κλείστε τους την τηλεόραση! Δείξτε τους blogs και forum στο internet. Δεν υπάρχει σούπερ ήρωας. Ο σούπερ ήρωας είσαι εσύ κι εγώ. Αν καταφέρουμε να ξυπνήσουμε αρκετούς, θα πετύχουμε σίγουρα κάτι. Και δεν χρειαζόμαστε αρχηγό. Οι Ελληνες δεν είναι αναίσθητοι. Παραπληροφορημένοι είναι.
Στην Πυθεία http://pytheia.blogspot.com υπαρχει συλλογή από αναρτήσεις τις οποίες αν δείξετε σε κάποιον με στοιχειώδη νοημοσύνη, θα καταλάβει. Στη συνεχεια μπορείτε να του δείξετε και αλλα blogs, με πιο φρέσκα νέα.

Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
Ακόμα κι εγώ όταν βγαίνω έξω και βλέπω τον κόσμο να κυκλοφορεί "ως συνήθως", αναρωτιέμαι, και η πίστη μου κλονίζεται. παρ΄ όλα αυτά, όταν επιστρέφω στα ιστολόγια, αντιλαμβάνομαι από τα στοιχεία ότι δεν είμαι τρελός. Οτι πράγματι εξυφαίνεται ένα σχέδιο αποδιοργάνωσης του Ελληνικού Κράτους με σκοπό τον διαμελισμό του και η πώλησή του σε εταιρίες και κερδοσκόπους. Κάποιος που ακούει πρώτη φορά αυτές τις απόψεις, δυσπιστεί, αλλά η κρίση δίνει την ευκαιρία αυτό που πριν απορρίπταμε χωρίς σκέψη (παρ όλο που ήταν αληθές), σήμερα να το εξετάζουμε: Μας κυβερνάνε Προδότες! Πείτε λοιπόν σε όλους τους γνωστούς σας να "χαραμίσουν" μια μέρα από την ζωή τους για το καλό της Ελλάδας! Ετσι κι αλλιώς όλες οι μέρες τους "χαράμι" πάνε. Πείστε τους να κάνουν μια δοκιμή για να μετρήσουμε την δύναμή μας!

Ο ΦΟΒΟΣ
Εχω ρωτήσει πάρα πολύ κόσμο τι κακό μπορούμε να πάθουμε αν αρνηθούμε να πληρώσουμε, και κανένας δεν μου είπε έναν σοβαρό, πέρα από το ότι θα περάσουμε δύσκολα. Αν δεν το κάνουμε, θα περάσουμε ΑΠΕΙΡΩΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ. Πρέπει να το κάνουμε τώρα. Με τον τρόπο αυτόν. Με την διάδωση μιάς προκήρυξης. Χα Χα. Απλό; Μερικές φορές συμβαίνει οι λύσεις προβλημάτων που είναι προϊόντα μιας μακροχρόνιας επίπονης διαδικασίας να είναι εξαιρετικά απλές. (Ε=mc2)

Η ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ
Είναι πράγματι θλιβερό το γεγονός ότι με τόσα σκάνδαλα που μας κατακλίζουν καθημερινά, έχουμε τυφλωθεί τόσο ώστε να μη μπορούμε να δούμε το αυθόρμητο και το αληθινό, ακόμα και όταν είναι τόσο καθαρό. Η να μην μπορούμε να αποδεχθούμε ότι δεν αποτελεί προϊόν μιας "αναγνωρισμένης" προσωπικότητας. Διότι από το κείμενο της προκήρυξης φαίνεται ότι δεν μπορεί να υπάρχει σκοπιμότητα.
Υπάρχουν πολλές φωνές που φωνάζουν για την άρνηση πληρωμής, οι περισσοτερες από επιστήμονες, οικονομολόγους κ.λ.π., και σα χώρα θα επρεπε να τους ακούσουμε και να αποφασίσουμε τι να κάνουμε.
Επίσης είμαι της άποψης ότι το αισχρό μνημόνιο που υπέγραψαν οι προδότες θα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα. Το ίδιο για την παραμονή μας στο ΔΝΤ.
Δεν ξέρω τι δημαγωγικά μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτά.
Η ημερομηνία βολεύει γιατί θα έχουμε επιστρέψει από διακοπές (πρέπει να ληφθεί κι αυτό υπ' όψη), γιατί θεωρούμε ότι είναι καλύτερα η διαμαρτυρία να αρχίσει Σάββατο, (που θα έχει λίγο κόσμο) να συνεχιστεί την Κυριακή (όπου ελπίζουμε ότι θα είμαστε πολλοί) και να καταλήξει τη Δευτέρα να είναι αν είναι δυνατό ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Κρατάω την ανωνυμία για να τονίσω ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται αρχηγο τώρα. Χρειάζεται ΕΜΑΣ! Δεν είμαστε πρόβατα. Θα σηκωθούμε, θα βγούμε στο δρόμο, και θα αρνηθούμε να παίξουμε το παιχνίδι τους!

Μετά θα βρούμε και αρχηγό. Τοτε όμως θα έχουμε νοιώσει τη δύναμή μας, και θα την ξέρει κι ο αρχηγός.

ΠΗΓΗ http://sindonistis.blogspot.com

Διεθνές Κεφάλαιο : «ο άνθρωπός μας στην Αθήνα»Ολοι θυμόμαστε τα επικριτικά σχόλια για την Ελλάδα και την οικονομία, για τους Ελληνες και το πόσο απατεώνες είναι, για την χρεοκοπία και πόσο κοντά είναι. Πρωτοστατούσαν οι αρθρογράφοι της γνωστής οικονομικής εφημερίδας και βασικό όργανο των...
αγορών, οι Financial Times δηλαδή.

Και ως δια μαγείας, η γερμανική έκδοση της εφημερίδας στάζει μέλι για την Ελλάδα και κυρίως για τον πρωθυπουργό που έχει, όπως λέει, καταφέρει το ακατόρθωτο, έσωσε τη χώρα του από τη χρεοκοπία. Ξαφνικά οι αρθρογράφοι της έγκριτης εφημερίδας ρίχνουν τέτοιο… ξεσκόνισμα στον Γ. Παπανδρέου που ούτε τα… Νέα της οδού Ιπποκράτους δεν θα έγραφαν τέτοιο άρθρο. Διαβάστε τι λέει για τον πρωθυπουργό:
Τίτλος: «Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα», και υπότιτλο «η Ελλάδα έχει αυτό που λείπει από τη Γερμανία, έναν τολμηρό πολιτικό στην ηγεσία που προσπαθεί να εξυγιάνει το σύστημα» Και συνεχίζει στο άρθρο: «Ο Παπανδρέου τηρεί τις υποσχέσεις που έδωσε στο Eurogroup για να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει περικοπές. Συγκεκριμένα ο απόγονος της δυναστείας Παπανδρέου και σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου τολμά και εφαρμόζει τις πιο δραστικές περικοπές που έζησε ποτέ η Ευρώπη. Η Ελλάδα έγινε ‘πεδίο δοκιμής’ για την Ευρώπη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιμένει στην ‘επανενσωμάτωση’ της χώρας του στην οικονομική ευρωπαϊκή οικογένεια μέσω μιας σε βάθος εξυγίανσης».

«Η Ελλάδα έφερε την Ευρώπη στο χείλος του γκρεμού. Ναι, αλλά την Ευρώπη δεν την έσωσε το πακέτο οικονομικής στήριξης που ενέκρινε για την Ελλάδα, αλλά η απόφαση της Αθήνας να το πάρει και να μην κηρύξει πτώχευση. Διότι η πτώχευση θα ήταν πιο βολικός δρόμος από τις σημερινές δραστικές περικοπές. Και αυτό επειδή το 80% των πιστώσεων της Ελλάδας προέρχονται από το εξωτερικό επομένως οι Έλληνες θα ήταν σε καλύτερη θέση, εάν προχωρούσαν σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και δεν έπαιρναν το ευρωπακέτο», ενώ για τον κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι «φαίνεται να έχει κάτι από το πνεύμα των αρχαίων Ελλήνων: εκμεταλλεύεται την κάθε στιγμή, έστω και αν φαίνονται όλα αδιέξοδα. Έτσι κατάφερε τους πρώτους έξι μήνες να υλοποιήσει τα τρία τέταρτα όσων υποσχέθηκε».

Και καταλήγει: « Ο Παπανδρέου είναι πιστός στη συμφωνία που έκανε με το Eurogroup. Τώρα πρέπει και το Eurogroup να μειώσει σημαντικά το επιτόκιο του 5% που είναι σήμερα, όπως απαιτούν ήδη οι Έλληνες, διαφορετικά σε τρία χρόνια θα είναι πάλι στο χείλος του γκρεμού. Είναι σίγουρο ότι ο Παπανδρέου είναι ο άνθρωπός μας στην Αθήνα. Επομένως είναι μοναδική ευκαιρία».

Πώς θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ένα τέτοιο εγκωμιαστικό σχόλιο. Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να πει ότι αποδίδει το… lobbying του κ. Σκιόπα, ή ότι πληρώσαμε πολλά λεφτά για χορηγίες και καταχωρήσεις στους FT.

Υπάρχει, όμως, και η πολιτική εξήγηση την οποία δίνει και το ίδιο το άρθρο. Ο Παπανδρέου είναι βασικός εκπρόσωπος ή εντολοδόχος των αγορών τις οποίες εκφράζει και η γνωστή εφημερίδα. Η Ελλάδα είναι πειραματόζωο και ο πρωθυπουργός ο κατάλληλος στην κατάλληλη θέση. Αυτόν ήθελαν οι αδυσώπητες αγορές, το ξένο κεφάλαιο που κερδοσκοπεί σε βάρος της χώρας και των πολιτών. Αυτό διάλεξαν να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της διάλυσης του κοινωνικού ιστού της χώρας. Και αφού το καταφέρνει μια χαρά καιρός είναι να του κάνουν και αγιογραφία.

Είναι, όμως, σα να κλέβουν εκκλησία. Εγκωμιάζουν τον δικό τους άνθρωπο που θα ήθελαν και οι Γερμανοί να τον έχουν. Μήπως να το σκεφτούμε να τους τον δώσουμε με μεταγραφή, μια και η μεταγραφική περίοδος τελειώνει σε λίγες ημέρες;

antinews

Η Ελληνίδα Παναγία

Γράφει ο Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης
στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 14& 15 Αυγούστου 2010

Σήμερα είναι μεγάλη εορτή της χριστιανοσύνης. Για τους πιστούς εορτάζει η ουράνια μητέρα τους. Αισθανόμεθα μπροστά της παιδιά της, αφού ο Χριστός, κατά τον απόστολο Παύλο, μας ονόμασε αδέλφια του. Ανεξάρτητα από την ηθική ποιότητα, τη μορφωτική κατάσταση και την κοινωνική καταξίωση του καθενός, υπάρχει χώρος στην καρδιά του για την Παναγία.
Παναγία σημαίνει ότι είναι πάνω απ' όλους τους αγίους. Κατά τον έξοχο δογματικό θεολόγο άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό, εμείς οι ορθόδοξοι μετά την Αγία Τριάδα τιμάμε την Υπεραγία Θεοτόκο, την πάναγνη Παναγία. Ο αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, Αγιορείτης και μεγάλος θεολόγος άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, λέει πως δεν υπάρχουν λόγοι να υμνήσουμε το άφθαστο μεγαλείο της Θεοτόκου, το ύψος στο οποίο έφθασε η ανθρώπινη φύση.
Η Παναγία τιμάται από τους ορθόδοξους και δεν λατρεύεται, όπως μας κατηγορούν οι προτεστάντες, οι οποίοι αγνοούν τη Θεοτόκο. Η Παναγία μάς συνδέει με το πρόσωπο του Υιού της. Είναι η κλίμακα, η γέφυρα, η μεσίτρια, η πρέσβειρα όλου του ανθρωπίνου γένους προς τον Φιλάνθρωπο Θεό. Συνεχώς είναι δεομένη, έχει υψωμένα τα χέρια της για εμάς. Χαίρεται να συνδράμει. Οι παλαιοί Αγιορείτες λένε πως ό,τι ζητήσει η Παναγία από τον Χριστό, της το κάνει. Γι' αυτό ζητούμε συνεχώς τις ακοίμητες πρεσβείες της. Είναι η μητέρα του Θεού και των ανθρώπων.
00.jpg.
Είναι αλήθεια πως η Παναγία είναι το ιερότερο, σεμνότερο, ωραιότερο, τιμιότερο, καθαρότερο, ταπεινότερο και πιο σιωπηλό γυναικείο πρόσωπο. Είναι όλο αγάπη, καλοσύνη, συμπόνια, συμπάθεια και κατανόηση. Παρακαλεί και δεν προκαλεί, περιμένει και δεν βιάζεται, μιλά με τη σιωπή της, με το παράδειγμά της. Δεν φωνάζει, δεν απειλεί, δεν τρομάζει, δεν πιέζει ποτέ κανένα. Είναι μάνα και καταλαβαίνει, πόνεσε και συμπονά, γνωρίζει να ελπίζει και να μην κουράζει με βίαιες διορθωτικές κινήσεις.
Γι' αυτό είναι τόσο τιμημένη και αγαπημένη. Χιλιάδες τα ονόματά της, οι εκκλησίες της, οι εικόνες της. Εικόνες παλαιές και νέες, με χρυσά και ασημένια πουκάμισα, πολλά καντήλια, αφιερώματα και τάματα. Στο Άγιον Όρος, που ωραία ονομάζεται "Περιβόλι της Παναγίας", έχουμε εξήντα θαυματουργές θεομητορικές εικόνες. Όλη η Ελλάδα είναι πλημμυρισμένη από τη χάρη της. Στην Τήνο η Μεγαλόχαρη, στην Πάρο η Εκατοπυλιανή, στον Έβρο ή Κοσμοσώτειρα, στο Βέρμιο η Σουμελά, η Ξενιά στη Μαγνησία, η Εικοσιφοίνισσα στη Δράμα, η Μολυβδοσκέπαστη στην Κόνιτσα, η Ολυμπιώτισσα στην Ελασσόνα, η Σκαφιδιά, η Κρεμαστή και η Βλαχέρνα στην Ηλεία, η Σπηλιά, η Δεμερλιώτισσα, η Κορώνη και η Πελεκητή στα Φαναριοφάρσαλα, η Δεξιά, η Ελεούσα, η Φανερωμένη, η Παναγούδα και η Μηχανιώνα στη Θεσσαλονίκη, η Μεγάλη Παναγία στη Θήβα, η Μεγαλοσπηλιώτισσα και η Μακελλαριά στα Καλάβρυτα, η Τρυπητή στο Αίγιο, η Προυσιώτισσα στο Καρπενήσι, η Μαυριώτισσα στην Καστοριά, η Μυρτιδιώτισσα στα Κύθηρα, η Φανερωμένη στη Λευκάδα, η Μαλεβή και η Έλωνα στην Κυνουρία, η Φανερωμένη στη Σαλαμίνα, η Βουλκανιώτισσα και η Δημιοβίτισσα στην Καλαμάτα, της Αγιάσου στη Μυτιλήνη, η Φανερωμένη στην Ύδρα, η Χρυσολεόντισσα στην Αίγινα, της Αγάθωνος, της Δαμάστας, του Δαδιού και της Αντινίτσας στη Φθιώτιδα, η Φανερωμένη στη Χαλκίδα, η Εικονίστρια στη Σκιάθο και πολλές άλλες.
Μία δέηση στην Αθωνίτισσα και Ελληνίδα Παναγία για σεμνότητα, ταπείνωση και μετάνοια των Νεοελλήνων θα ωφελούσε πιθανότατα σημαντικά με ανάλογες προσωπικές κινήσεις.


πηγη http://agioritikesmnimes.pblogs.gr

Παπανδρέου,ο μεγάλος δήμιος της Ελλάδας!!!

"Η ώρα της αναχώρησης πλησιάζει, αρκεί το αεροπλάνο να είναι στη θέση του..."


 • Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο μεγάλος δήμιος της Ελλάδας, πριν από τις εκλογές είχε υποσχεθεί: "μηδενική ανοχή έναντι της παράνομης μετανάστευσης"
(Σημείωση: Την παραπάνω δήλωση την έκανε στις 13 Ιουνίου του 2009,κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του,οι οποίες οπως πάντα έγιναν για να χαιδέψουν τα αυτιά των ψηφοφόρων)

Αυτό που πραγματικά ήθελε να πει, ήταν: Δεν θα υπάρξει καμία «παράνομη μετανάστευση», γιατί θα την κάνω νόμιμη. Από τώρα και στο εξής, όλοι μπορούν να διασχίζουν τα ελληνικά σύνορα και θα λάβουν αμέσως μια πράσινη κάρτα και χωρίς ερωτήσεις την ελληνική ιθαγένεια σε λιγότερο από έξι χρόνια.
Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που η κυβέρνησή του φρόντισε. Δεν ήταν να επιλύσει το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, που σκόπιμα το άφησε για αργότερα, ώστε να μην υπάρχει διέξοδος και κατ 'ευθείαν να οδηγηθεί στα σαγόνια του ΔΝΤ. (Όπως έχει προγραμματιστεί στις ετήσιες συνεδριάσεις της Bilderberg.)  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η προτεραιότητά τους ήταν να εξασφαλιστεί η ροή της παράνομης μετανάστευσης, ώστε οι Έλληνες τελικά να καταστούν μειονότητα μέσα στην χώρα τους.
Είκοσι χρόνια πριν και πριν να ξεκινήσουν την προγραμματισμένη καταστροφή του ελληνικού έθνους, υπήρχαν πολύ λίγοι μετανάστες στην Ελλάδα. Ουσιαστικά μετανάστες ήταν οι ίδιοι οι Έλληνες, αφήνοντας την Ελλάδα για την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία.
Δεν υπήρξε ανάγκη για τους μετανάστες του Τρίτου Κόσμου και της Ανατολικής Ευρώπης να έρθουν στην Ελλάδα σε τέτοιους μεγάλους αριθμούς ,που οι ελληνικές κυβερνήσεις επέτρεψαν τα τελευταία χρόνια να εισέλθουν.
Το αποτέλεσμα είναι ότι τουλάχιστον 2 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες βρίσκονται στην Ελλάδα, και θα διπλασιαστούν (τουλάχιστον), μόλις γίνουν Έλληνες πολίτες.
Η νομοθεσία που ψηφίστηκε, δίνει την ελληνική ιθαγένεια σε όλους τους παράνομους μετανάστες χωρίς την αναγγελία στο κοινό ότι ο πραγματικός αριθμός των παράνομων μεταναστών που θα γίνουν Έλληνες πολίτες, θα είναι κοντά στα 3 εκατομμύρια τα επόμενα χρόνια, δηλαδή το 30% του πληθυσμού της χώρας! (Σημείωση : Ηδη πριν λίγες μέρες η Eurostat ανακοίνωσε ότι ο Ελληνικός πληθυσμός αυξήθηκε κατά 35.000,το 77% όμως, δηλαδή οι 27.000 οφείλονται στους μετανάστες).
Οι περισσότεροι από τους παράνομους μετανάστες από την Ασία και την Αφρική, καταστρέφουν τα έγγραφά τους πριν τους φέρουν στην Ελλάδα οι Τούρκοι λαθρέμποροι και δηλώνουν οποιοδήποτε όνομα επιθυμούν, οποιαδήποτε χώρα καταγωγής τους αρέσει.
Πολλές χιλιάδες εγκληματίες θα συνεχίσουν να κλέβουν, ληστεύουν, βιάζουν και σκοτώνουν κατά το δοκούν και η σχεδιαζόμενη οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη εγκληματικότητα, δημιουργώντας ένα χαοτικό περιβάλλον, την διατήρηση των Ελλήνων κλειδωμένων στα σπίτια τους κατά τις νυχτερινές ώρες, με αποτέλεσμα να ελέγχονται ευκολότερα και να υπακούουν στις μαριονέτες του ΔΝΤ και να αποδέχονται την υποδούλωση.
Χωρίς να υπάρχει κάποιο σχέδιο ή οποιοσδήποτε πόρος ή δυνατότητα απασχόλησης για τους παράνομους μετανάστες, προτεραιότητα του Παπανδρέου ήταν να διασφαλισθεί ότι δεν θα εγκαταλείψουν την χώρα και ότι θα καταστούν πολίτες της . Εξασφαλίζοντας έτσι ότι η Ελλάδα, μπορεί μεταγενέστερα να χωριστεί σε μικρότερα προτεκτοράτα μεταξύ γειτονικών κρατών που αποβλέπουν στην προστασία των «μειονοτήτων» τους , υπό την αιγίδα των φανατικά ανθελληνικών «ελληνικών» κυβερνήσεων.
Ιδίως ,η σημερινή κυβέρνηση, η οποία σχεδιάζει να σταματήσει τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως επίσημη γλώσσα του κράτους.
Η Τουρκία έχει ξεκινήσει με τους μουσουλμάνους, τους οποίους ονόμασε ως Τούρκους, η Αλβανία θα συνεχίσει με την «αλβανική μειονότητα» που είναι υπό κατασκευή με τα νέα διαβατήρια που θα δοθούν μαζικά στους Αλβανούς λαθρομετανάστες, καθώς και οι φαινομενικά αθώοι Σλάβοι της ΠΓΔΜ που θα θελήσουν να προστατεύσουν "τους δικούς τους ανθρώπους ", και θα κατακτήσουν την Μακεδονία με μια μικρή βοήθεια από το ΝΑΤΟικά αφεντικά τους, επειδή είναι« απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου "(!), ακόμη και όταν έφθασαν στην περιοχή αιώνες μετά το θάνατό του.
Οι συμμορίες στο κέντρο της Αθήνας έχουν ήδη δημιουργήσει γκετο , όπως έγινε με την Μεξικανούς έμπορους ναρκωτικών στις ΗΠΑ, ενώ η ελληνική αστυνομία μένει έξω και μακριά από τις περιοχές αυτές.
Οι Αφρικανικές, Αφγανικές, Πακιστανικές και Ανατολικοευρωπαικές εγκληματικές συμμορίες, θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο ενός «δικού» τους μικρού κομματιού της Ελλάδας προτού να δημιουργήσουν ένα πολιτικό κόμμα το οποίο θα αγωνιστεί για την «κυριαρχία», ή, στην καλύτερη περίπτωση, για τα "ανθρώπινα δικαιώματα τους».
Ολα αναμένεται να κινηθούν γρήγορα, μετά την τοποθέτηση ως βασικού σύμβουλου μιας γυναίκας που κατάγεται εκ της Συρίας( Σημείωση :Eννοεί την Αφροδίτη Αλ Σαλεχ), κυριολεκτικά να κάνει κουμάντο στο υπουργείο που ασχολείται με τη μετανάστευση.
Η δημιουργία μη Ελληνικών εθνικών πολιτικών κομμάτων(Σημείωση :όπως το κόμμα "Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανοφώνων" με αρχηγό τον Οδυσσέα Τσενάι)έχει ήδη ανακοινωθεί και σύντομα θα εισέλθουν στη Βουλή των Ελλήνων με την υποστήριξη των ψήφων από τους εκατομμύρια των παράνομων μεταναστών οι οποίοι θα λάβουν την υπηκοότητα στους επόμενους μήνες.
Από την Αριζόνα μέχρι το Αιγαίο, υπάρχει ένα γενικό σχέδιο σε εξέλιξη για να καταστρέψει όλα τα έθνη, και οι ηγέτες - μαριονέτες δεν μπαίνουν πια στον κόπο να το κρύψουν.


To παραπάνω άρθρο είναι μετάφραση απο Αγγλικό blog


 
http://kostasxan.blogspot.com/2010/08/blog-post_04.html

Είσαι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ; ΨΗΦΙΣΕΣ ΠΑΣΟΚ; μ,μ,μ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ !Αποδείξεις και βιβλία για τους επαγγελματίες

Με εγκύκλιο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου γίνεται υποχρεωτική η τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων (β’ κατηγορίας) ανεξαρτήτως ύψους ακαθάριστων εσόδων
«E» 17/6

Αποδείξεις υποχρεούνται να εκδίδουν από την 1η Ιουλίου 2010 εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες όπως οι εκμεταλλευτές ταξί, ενοικιαζόμενων δωματίων, οι κινητές καντίνες, τα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, όσοι πωλούν εφημερίδες αλλά και όλοι οι επαγγελματίες (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κ.ά.) ανεξαρτήτως ύψους ακαθάριστων εσόδων. Ταμειακές μηχανές μπαίνουν και στις λαϊκές αγορές αλλά από την 1η Οκτωβρίου, ενώ υπενθυμίζεται ότι πρατήρια υγρών καυσίμων κόβουν αποδείξεις από την 1η Απριλίου για τις πωλήσεις βενζίνης και πετρελαίου κίνησης.
Περισσότεροι από 200.000 αγρότες και επιτηδευματίες που απαλλάσσονταν από την τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων και να εκδίδουν αποδείξεις υποχρεούνται πλέον να τηρούν βιβλία και στοιχεία.
Με εγκύκλιο του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, δίνονται οδηγίες και διευκρινίσεις για τις ανατροπές που επέρχονται στο φορολογικό καθεστώς χιλιάδων φορολογουμένων. Ειδικότερα:
1 Από την 1η Ιουλίου 2010 υποχρεούνται να τηρούν βιβλία εσόδων - εξόδων (β’ κατηγορίας) ανεξαρτήτως του ύψους των ακαθάριστων εσόδων τους:
 • Κάθε φυσικό πρόσωπο που παρέχει υπηρεσίες από δική του επαγγελματική εγκατάσταση.
 • Τα φυσικά πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες επισκευής ή συντήρησης τεχνικών έργων ή εγκαταστάσεων επιτηδευματιών ή μη. Ετσι, με βάση τις νέες διατάξεις, δεν απαλλάσσεται από την τήρηση βιβλίων ο ελαιοχρωματιστής, ο υδραυλικός, ο ηλεκτρολόγος κ.λπ. με ετήσια ακαθάριστα έσοδα μέχρι 5.000 ευρώ.
 • Ο πράκτορας κρατικών λαχείων και παιγνίων (ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ και συναφή).
 • Ο υποπράκτορας εφημερίδων και περιοδικών.
 • Ο εφημεριδοπώλης. Στο τηρούμενο βιβλίο εσόδων - εξόδων από τον εφημεριδοπώλη καταχωρίζεται η αξία των πωλούμενων εφημερίδων και περιοδικών σε ιδιαίτερη στήλη ως πωλήσεις αγαθών τρίτων και σε ιδιαίτερη στήλη η προμήθειά τους - έσοδο βάσει της λαμβανομένης εκκαθάρισης.
 • Ο ασφαλιστικός σύμβουλος και ο συντονιστής ασφαλιστικών συμβούλων που δεν διαθέτει επαγγελματική εγκατάσταση και ο οποίος απαλλασσόταν από την 1/1/2009 από την τήρηση βιβλίων.
 • Ο εκμεταλλευτής ΤΑΧΙ. Ο εκμεταλλευτής ΤΑΧΙ απαλλάσσεται από την τήρηση βιβλίων από 1ης Ιανουαρίου 2010 έως 30 Ιουνίου 2010. Από 1ης Ιουλίου 2010 εντάσσεται πλέον στη β’ κατηγορία βιβλίων και πρέπει να τηρήσει τουλάχιστον βιβλίο εσόδων - εξόδων και να εκδίδει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ή τιμολόγια κατά περίπτωση.
 • Ο επιτηδευματίας που εκμεταλλεύεται μέχρι 7 ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο επιτηδευματίας αυτός θα πρέπει να τηρήσει βιβλία τουλάχιστον β’ κατηγορίας (εσόδων - εξόδων), καθώς και το πρόσθετο βιβλίο πόρτας.
Αγρότες
2 Οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ που πωλούν τα προϊόντα παραγωγής τους στις λαϊκές αγορές οφείλουν από την 1/10/2010 και μετά να ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, να τηρούν βιβλία εσόδων - εξόδων και να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης για τη δραστηριότητά τους αυτή.
Η υποχρέωση της τήρησης βιβλίου εσόδων - εξόδων αφορά μόνο τα αγαθά τα οποία διατίθενται στη λαϊκή αγορά και όχι και τα λοιπά αγροτικά προϊόντα τα οποία διατίθενται από το χωράφι ή πλανοδίως ή με άλλο τρόπο γενικά, εκτός λαϊκών αγορών.
3 Υποχρεούνται να τηρούν βιβλία εσόδων - εξόδων (β’ κατηγορίας) και να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης:
 • Ο πρατηριούχος υγρών καυσίμων για την εμπορία βενζίνης και πετρελαίου από την 1/5/2010. Η υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων ισχύει από την 1/4/2010.
 • Ο επιτηδευματίας του μητρώου ΔΙΠΕΘΕ από 1ης Μαΐου 2010.
 • Ο εκμεταλλευτής περιπτέρου από την 1 Ιουλίου 2010.
 • Ο πωλητής οπωρολαχανικών κ.λπ. στη λαϊκή αγορά από 1ης Οκτωβρίου 2010.
 • Ο εκμεταλλευτής κινητής καντίνας από 1ης Ιουλίου 2010.
4 Οι επιτηδευματίες που εκμεταλλεύονται φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως, οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί εντάσσονται σε κατηγορίες βιβλίων με βάση τις γενικές διατάξεις και το ύψος των εσόδων τους την προηγούμενη χρήση. Ετσι την 1 Ιανουαρίου 2011 θα τηρήσουν βιβλία γ’ κατηγορίας εάν τα έσοδα της χρήσης 2010 υπερβαίνουν τα 1.500.000 ευρώ.
Ειδικά για τη χρήση 2010, οι εν λόγω επιτηδευματίες, οι οποίοι τηρούν από 1ης Ιανουαρίου 2010 βιβλίο εσόδων - εξόδων, θα συνεχίσουν την τήρησή του μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2010 ανεξαρτήτως ύψους εσόδων της χρήσης 2009. Η παραδοχή αυτή δεν αίρει τον λογιστικό προσδιορισμό του εισοδήματός τους για τη χρήση 2010.

aggeloiellas.blogspot.com

Κ.Π Καβάφης 1904,πιο επίκαιρο απο ποτέ


Περιμένοντας τους Βαρβάρους
-Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.

-Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μιά τέτοια απραξία;
Τι κάθοντ' οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
-Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.

-Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωί σηκώθη,
και κάθεται στης πόλεως την πιο μεγάλη πύλη
στον θρόνο επάνω, επίσημος, φορώντας την κορώνα;

-Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί
τον αρχηγό τους. Μάλιστα ετοίμασε
για να τον δώσει μια περγαμηνή. Εκεί
τον έγραψε τίτλους πολλούς κι ονόματα.

-Γιατί οι δυό μας ύπατοι κ' οι πραίτορες εβγήκαν
σήμερα με τες κόκκινες, τες κεντημένες τόγες·
γιατί βραχιόλια φόρεσαν με τόσους αμεθύστους,
και δαχτυλίδια με λαμπρά γυαλιστερά σμαράγδια·
γιατί να πιάσουν σήμερα πολύτιμα μπαστούνια
μ' ασήμια και μαλάματα έκτακτα σκαλισμένα;

Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
και τέτοια πράγματα θαμπόνουν τους βαρβάρους.

-Γιατί κ' οι άξιοι ρήτορες δεν έρχονται σαν πάντα
να βγάλουνε τους λόγους τους, να πούνε τα δικά τους;

Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
κι αυτοί βαριούντ' ευφράδειες και δημηγορίες.


-Γιατί ν' αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία
κ' η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που έγιναν).
Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ' οι πλατέες,
κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;

Γιατί ενύχτωσε κ' οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
Και μερικοί έφθασαν απ' τα σύνορα,
και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

from www.roufianos.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...