Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

Καµιά γενιά δεν µπορεί να στηρίξει την ευτυχία της στη δυστυχία µιας άλλης!


Με έναν πληθωρισµό ποινικών διώξεων και µέτρων καταστολής, η κυβέρνηση Σαρκοζί επιχειρεί να αντιµετωπίσει τις παραβατικές συµπεριφορές των νέων. Οµως, την ίδια ώρα «τρέχει» αµείλικτος ένας άλλος πληθωρισµός: η ανεργία των νέων. Σε περισσότερα από 81 εκατοµµύρια έφτασαν πέρυσι οι νεαροί ηλικίας 15 έως 24 ετών που δεν έχουν και δεν µπορούν να βρουν δουλειά. Και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας µιλάει για µια «χαµένη γενιά». Οι µισοί...

...από αυτούς τους άνεργους νέους βρίσκονται στις ανεπτυγµένες δυτικές χώρες. «Κινδυνεύει να δηµιουργηθεί µια χαµένη γενιά νέων που έχουν µείνει άνεργοι και που έχουν χάσει κάθε ελπίδα να βρουν µια δουλειά που θα τους εξασφαλίζει µια αξιοπρεπή ζωή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Διεθνές Γραφείο Εργασίας. Και παρά τα δηµοσιονοµικά ελλείµµατά τους, καλεί τις κυβερνήσεις να διατηρήσουν τα προγράµµατα που ενθαρρύνουν την απασχόληση των νέων – να αγνοήσουν δηλαδή τα κελεύσµατα των τραπεζιτών και των οργανώσεων που εκπροσωπούν τα συµφέροντά τους (βλέπε Διεθνές Νοµισµατικό Ταµείο) και που ανησυχούν µήπως οι προβληµατικές χώρες δεν επιστρέψουν τα δανεικά στα χρηµατοκιβώτιά τους. Οι περισσότεροι οικονοµολόγοι όµως συµφωνούν ότι δεν υπάρχει παρά µονάχα µία διέξοδος από αυτή την κρίση. Οταν οι άνθρωποι δεν έχουν λεφτά για να ξοδέψουν, οι κυβερνήσεις πρέπει να δανείζονται και να ξοδεύουν για να αποφύγουν την ύφεση. Και αργότερα να ξεπληρώσουν τα δανεικά από την ανάπτυξη που θα προκύψει, όταν επιστρέψουν οι καλοί καιροί. Τα πράγµατα µιλούν από µόνα τους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που χώρες όπως η Νότια Κορέα, λέει ο Τζόχαν Χάρι της βρετανικής «Ιντιπέντεντ», που ξόδεψε τεράστια ποσά για να δηµιουργήσει θέσεις εργασίας σε «πράσινα» έργα υποδοµών, είναι από τις πρώτες που βγαίνουν από την ύφεση στην οποία παραµένουν βυθισµένες οι υπόλοιπες.Οι οικονοµολόγοι...

...µιλούν, αλλά οι πολιτικοί δεν τους ακούνε (είναι άραγε τόσο ισχυρά τα δεσµά που τους δένουν µε το τραπεζικό σύστηµα;). Η καταπολέµηση της ανεργίας – και ιδιαίτερα της ανεργίας των νέων – δεν είναι µόνο οικονοµικό και πολιτικό, αλλά και ηθικό ζήτηµα. Η επιλογή σήµερα είναι αυτή: ή ελλείµµατα και χρέος ή ύφεση και ανεργία. Είναι όµως ανήθικο µια κυβέρνηση να µη δανείζεται για να ξοδέψει, όταν αυτό µπορεί να ξαναζωντανέψει την οικονοµία και να σώσει ζωές – ιδιαίτερα ζωές νεανικές. Οι κυβερνήσεις στερούν σήµερα τη ζωή µιας ολόκληρης γενιάς για να ζήσει καλύτερα η επόµενη. Ετσι λένε.

Τα παιδιά της µελλοντικής γενιάς, όµως, που υποτίθεται πως προστατεύονται από τα µέτρα λιτότητας των κυβερνήσεων, πρέπει να προστατευτούν σήµερα: οι γονείς τους δεν πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους, οι τράπεζες δεν πρέπει να τα ξεσπιτώσουν, τα σχολεία τους δεν πρέπει να µείνουν κολοβά χωρίς δασκάλους και µαθήµατα και τα νοσοκοµεία πρέπει να έχουν γιατρούς και λεφτά για να φροντίζουν την υγεία τους. Καµιά γενιά δεν µπορεί να στηρίξει την ευτυχία της στη δυστυχία µιας άλλης


 http://www.i-reportergr.com

70 εκατομμύρια ευρώ Απο την ΕΕ στο ΠΑΚΙΣΤΑΝ,Για το ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ...Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ... ΑΓΥΡΙΣΤΟ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αυξήσει την αρωγή της προς το Πακιστάν στα 70 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η επίτροπος αρμόδια για την ανθρωπιστική βοήθεια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, η οποία θα μεταβεί επιτόπου στις 23 Αυγούστου. "Οι ζημιές που οφείλονται στις πλημμύρες στο Πακιστάν είναι μεγάλες και εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν. Τα επιπλέον κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις ανθρωπιστικής αρωγής που διεξάγονται από τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανθρωπιστική βοήθεια", δήλωσε η Γκεοργκίεβα.Η ευρωπαία επίτροπος ανακοίνωσε επίσης ότι θα μεταβεί στην περιοχή στις 23 Αυγούστου. Ως τώρα η Επιτροπή είχε αποδεσμεύσει 40 εκατομμύρια ευρώ ως αρωγή για τα θύματα των πλημμυρών στο Πακιστάν. Χωρίς να υπολογισθούν τα επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ που αποδεσμεύθηκαν σήμερα, η Επιτροπή έχει παράσχει συνολικά τους δώδεκα τελευταίους μήνες 111,25 εκατομμύρια ευρώ ως βοήθεια προς το Πακιστάν.http://www.i-reportergr.com

Ομολόγησε 16 εμπρησμούς ο Βούλγαρος ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ομολόγησε 16 εμπρησμούς ο Βούλγαρος που κρατείται και ανακρίνεται στη Μεσσηνία. Ο 33χρονος άντρας συνελήφθη στις 6 το πρωί από άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας σε απόσταση αναπνοής από εστίες πυρκαγιώνστην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνης. Νωρίτερα είχε εντοπισθεί από κατοίκους της περιχής οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ανάκριση του Βούλγαρου συνεχίζεται και εξετάζονται τα αίτια τα οποία τον οδήγησαν στους εμπρησμούς, ενώ το απόγευμα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Καλαμάτας. Παράλληλα, σοβαρές υπόνοιες εμπρησμού υπάρχουν επίσης και για τις φωτιές σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, όπου έσπευσαν ήδη κλιμάκια της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού και διεξάγουν έρευνες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι φωτιές είναι υπό έλεγχο σε όλη τη χώρα. Πιο απειλητική από όλες είναι η φωτιά στην περιοχή Βρύσες Κυπαρισσίας, καταβάλλεται όμως προσπάθεια και -όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του πυροσβεστικού σώματος- εντός της ημέρας θα τεθεί κι αυτή υπό έλεγχο. Με συντονισμένη προσπάθεια σώθηκε χθες βράδυ ο εθνικός δρυμός του Αίνου στην Κεφαλονιά και ήδη η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε χθες στις 6.30 το απόγευμα κοντά στο χωριό Ζηλευτό, 15 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνει λόγο για εμπρησμό αφού στην ίδια περιοχή τα δύο προηγούμενα 24ωρα έγιναν τρεις απόπειρες αλλά οι Πυροσβέστες πρόλαβαν να σβήσουν κάθε φορά την φωτιά κατά την εκδήλωση της. Εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά στη Λευκάδα, η οποία ξεκίνησε από το νεκροταφείο Καρυάς και εξαπλώνεται προς την Εγκλουβή και τον Αγιο Ηλία.


Πυρκαγιά ξέσπασε στην Κέρκυρα στην περιοχή Πόντι του Δήμου Αχίλλειον. Επίσης, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στην δασική περιοχή Παλαμπάς του νομού Θεσπρωτίας, ενώ πύρινο μέτωπο υπάρχει και στον Γαλατά Τροιζηνίας. Σε σχετική ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στα Κύθηρα. Τέλος, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην περιοχή Μαψός του Δήμου Τενέας, στον Νομό Κορινθίας.http://www.i-reportergr.com

Στη σύνοδο για την απασχόληση "καλεσμένος" ο πρωθυπουργός

Το ΔΝΤ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας (ΟΙΤ) ανακοίνωσαν σήμερα τη σύγκληση μίας συνόδου για την δημιουργία θέσεων εργασίας στις 13 Σεπτεμβρίου στο Όσλο, όπου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Ισπανίας. Η σύνοδος, υπό την προεδρία των διοικητών του ΔΝΤ Ντομνίκ Στρος-Καν και του ΟΙΤ Χουάν Σομάβια, θα εστιασθεί «στις προκλήσεις στην ανάπτυξη, στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική συνοχή».

Οι δύο οργανισμοί ανακοίνωσαν την παρουσία στη σύνοδο των πρωθυπουργών της Ελλάδος Γιώργου Παπανδρέου, της Ισπανίας Χοσέ Λουΐς Ροδρίγεθ Θαπατέρο, της γαλλίδας υπουργού Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, του βρετανού υπουργού Εργασίας Ίαν Ντάνκαν Σμιθ και της λιβεριανής προέδρου Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ. Σύμφωνα με τον ΟΙΤ, οι άνεργοι ανά τον κόσμο ανέρχονται σε 210 εκατ., κατά 34 εκατ. περισσότεροι μετά την έναρξη της χρηματοοικονομικής κρίσης το 2007.

http://www.i-reportergr.com

ΤΟ "ΣΥΜΦΕΡΩΝ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΒΕΝΤΕΤΕΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ


Η ανακωχή του Δεκαπενταύγουστου ανάμεσα στον κ. Αντ. Σαμαρά και στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη με φόντο τις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση έλαβε χθες τέλος. Αφορμή για «να βγουν τα μαχαίρια» ήταν η χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της Ρηγίλλης ότι θα στηρίξει πολιτικά για τη θέση του Περιφερειάρχη Κρήτης τον βουλευτή Λασιθίου κ. Ι. Πλακιωτάκη. Ωστόσο ο «εκλεκτός της Ρηγίλλης» δεν θα έχει την υποστήριξη της πρώην υπουργού Εξωτερικών όπως επισημαίνουν στενοί συνεργάτες της. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο κ. Πλακιωτάκης είχε στηρίξει την κυρία Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ


Ενα βήμα πριν από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον Δήμο Καρπενησίου βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κ. Μπακογιάννης (φωτογραφία). Ο γιος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο Καρπενήσι όπου έχει συνεχείς επαφές με τοπικούς παράγοντες με σκοπό να επιλέξει τον κατάλληλο τόπο και χρόνο για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας.


Εφόσον αυτό συμβεί, ίσως την προσεχή εβδομάδα, θα σημάνει τη δημιουργία άλλου ενός «καυτου
μετώπου» ανάμεσα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στη Ρηγίλλης. Προς το παρόν πάντως από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τηρείται σιγή ιχθύος για το τι θα πράξει η Ρηγίλλης σε αυτή την περίπτωση. Διαφαίνεται πάντως ότι η ΝΔ θα περιμένει να λάβει ο κ. Μπακογιάννης τις αποφάσεις του και θα τοποθετηθεί στη συνέχεια.

Στις 8 Οκτωβρίου θα συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης κατά του Μνημονίου

Στις 8 Οκτωβρίου 2010 προσδιορίσθηκε να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης κατά του Μνημονίου και όλων των εκτελεστικών του πράξεων, που έχει καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΠΣ, η ΕΣΗΕΑ, το ΤΕΕ και 22 ιδιώτες.

Παράλληλα, στις 24 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή που έχει καταθέσει ο δήμος Σοχού Θεσσαλονίκης μαζί με 18 κατοίκους της περιοχής κατά του "Καλλικρατη". Με αυτήν ζητείται να ακυρωθεί ο νόμος 3852/2010 του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση κατά το μέρος που προβλέπει την αναγκαστική συνένωση του δήμου Σοχού με τον δήμο Λαγκαδά.

Κέρδος

Στρατιωτική συμφωνία... στα κρυφά


Οι πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Μπέντζαμιν Νετανιάχου συζήτησαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για θέματα στρατιωτικού περιεχομένου, όπως είναι η διεξαγωγή κοινών ασκήσεων και η χρήση του εθνικού εναέριου χώρου από ισραηλινά αεροσκάφη.

«Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη».

.Εφ’ όσον αληθεύουν οι σχετικές πληροφορίες, η Κυβέρνησίς «μας» έχει ήδη συμφωνήσει με αυτήν του ψευδοκρατιδίου των Σκοπίων επί του θέματος της ονομασίας του. Το ψευδοκρατίδιο αυτό που, ως γνωστόν, ίδρυσε ο αναθεματισμένος Εβραιοκροάτης Γιόζεφ Μπρόνζ Τίτο, ακριβώς προ των βορείων συνόρων μας, με σαφή την πρόθεσι να υφαρπάξει την Μακεδονία μας, αφού θα δημιουργούσε τις κατάλληλες προϋποθέσεις στην διεθνή κοινή γνώμη – και δυστυχώς το επέτυχε αφού οι δικές μας κυβερνήσεις δεν αντέδρασαν ως έδει – θα λάβει την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη».

Χάνεις βουλευτική έδρα; Γίνεσαι διευθυντής στο ΕΣΥ και παίρνεις και δεύτερη σύνταξη!

ΤΟΝ ΝΟΜΟ-ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ επιτρέπει στους βουλευτές να διορίζονται ως διευθυντές κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία όταν χάνουν τη βουλευτική τους έδρα έχει χρησιμοποιήσει και ο σημερινός υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας. Από ιδιώτης οδοντίατρος βρέθηκε σε μια νύχτα διευθυντής Οδοντιατρικής Κλινικής στον «Ευαγγελισμό», όταν απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής το 1990.Με την επιστροφή του στη Βουλή, ο κ. Ρέππας έφυγε από το ΕΣΥ, έχει όμως πλέον το δικαίωμα να επιστρέψει αμέσως στη θέση του αν στο μέλλον χάσει τη βουλευτική του ιδιότητα. Χάρη στον διορισμό του στο ΕΣΥ επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, ο κ. Ρέππας πρόλαβε να θεμελιώσει και δικαίωμα σύνταξης ως γιατρός του Δημοσίου με μόλις δέκα χρόνια υπηρεσίας!

Αλβανός μαχαίρωσε ιδιοκτήτη μπαρ

Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ένας νεαρός Αλβανός υπήκοος επιτέθηκε χθες το βράδυ με μαχαίρι σε ιδιοκτήτη μπαρ του Αγίου Νικολάου. Ο καταστηματάρχης φέρει.. τραύματα στη σπλήνα και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Ο δράστης, στην προσπάθειά του να διαφύγει τη σύλληψη, έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι και τώρα νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο
http://hellenicrevenge.blogspot.com

ΟΡΘΑ ΚΟΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗΗ «συνταγή» του Μνημονίου σε όρους πραγματικής οικονομίας σάς ικανοποιεί; Μήπως σήμερα δεν θα ψηφίζατε υπέρ, μήπως το ξανασκεφτόσασταν;

Το έχουμε εξηγήσει όταν το ψηφίζαμε, το έχουμε συζητήσεις και μαζί, το έχουμε πει πολλές φορές: Εκείνο που υπερψηφίσαμε ήταν η ενεργοποίηση του δανειστικού μηχανισμού σε μία δεδομένη στιγμή όπου η Ελλάδα δεν είχε καμία άλλη λύση, δεν μπορούσε να βρει από πουθενά αλλού χρήματα προκειμένου να καλύψει τις δανειακές της υποχρεώσεις. Πρακτικά, δηλαδή, την μισθοδοσία, τις συντάξεις κ.λπ. Να το ξαναπώ; Δεν υπήρχε άλλη λύση.

Πρακτικά όμως –όπως λέτε και εσείς- το «μίγμα» σάς βρίσκει σύμφωνους; Συμφωνείτε με την επιμέρους υλοποίηση;

Και εκεί έχουμε ξεκάθαρη τοποθέτηση: Είπαμε ότι σαφέστατα πρέπει να υπάξει δημοσιονομική προσαρμογή. Είπαμε, όμως, ότι έτσι όπως σχεδιάστηκε και στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας, αλλά και εν συνεχεία στις βασικές ρυθμίσεις που έφερε η κυβέρνηση, είχε ένα βασικό πρόβλημα: ότι προέβλεπε περίπου 50% περικοπή των δημόσιων δαπανών και 50% από πρόβλεψη αυξήσεως των φορολογικών εσόδων. Από τότε είχαμε πει ότι, με δεδομένη την ύφεση, η αύξηση των φορολογικών εσόδων ήταν υπερβολικά αισιόδοξη και άρα δεν θα επιτυγχανόταν ο στόχος.

Άρα δεν εκπλαγήκατε από τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας για την πορεία των εσόδων...

Δεν μας εξέπληξε, αλλά μας ανησυχεί. Και για να μην κάνουμε ανέξοδη κριτική, τι προτείνουμε ή τι είχαμε προτείνει ήδη; Η σχέση αυτή να είναι 2/3 περικοπή δημόσιων δαπανών και 1/3 αύξηση φόρων. Να σας θυμίσω ότι αυτή ακριβώς ήταν και η εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος που είχε προτείνει αυτή την αναλογία. Δηλαδή, να επιμέναμε περισσότερο στην μείωση των δημόσιων δαπανών και λιγότερο στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών, η οποία είναι κατ’ εξοχήν υφεσιακή. Αυτό είναι το πρόβλημα και νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να σκεφθεί μία αναθεώρηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Πάντως, τον Νοέμβριο, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι πιθανόν πολιτικά να τεθεί το θέμα του Μνημονίου ή, για την ακρίβεια, να στηθεί ένα «μέτωπο» εναντίον του Μνημονίου. Τι θα κάνετε;

Εγώ καταλαβαίνω ότι κάποιες πολιτικές δυνάμεις και συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία θέλουν να ανοίξουν μία συζήτηση του τύπου Μνημόνιο και αντι-Μνημόνιο. Αυτή είναι μία παραπλανητική συζήτηση και προτείνω στην αξιωματική αντιπολίτευση να μην αποπειραθεί, να μην διανοηθεί να την ανοίξει...

Πολύ κάθετος είστε...

Να σας δώσω ένα απλό παράδειγμα. Αν διαβάσει κανείς την οικονομική πρόταση που παρουσίασε πρόσφατα η ΝΔ στο Ζάππειο, στην πραγματικότητα συμφωνεί με τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν ληφθεί και απλά επισημαίνει αυτό που λίγο-πολύ επισημαίνουμε όλοι μας: ότι για να βγούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από μία διαδικασία που μας ενοχλεί και δεν είναι όσο παραγωγική θα θέλαμε, πρέπει να ασκήσουμε παράλληλα μία πολιτική αναπτυξιακά εμπροσθοβαρή.

Αυτό που περιγράφετε ως πρόταση της ΝΔ, σάς βρίσκουν σύμφωνο, αν καταλαβαίνω σωστά...

Εμένα με βρίσκουν σύμφωνο, αλλά αυτό δεν είναι αντι-Μνημόνιο! Τώρα, το να θέλει να φύγει κανείς από την επιτήρηση του ΔΝΤ, τι να σας πω; Υπάρχει κανείς που θέλει να μείνει; Και να φύγουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά αυτό σημαίνει να βγεις στις αγορές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να αρχίσεις να δανείζεσαι με ευνοϊκά επιτόκια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Το ερώτημα είναι πως το πετυχαίνεις και –για να γυρίσω στην ΝΔ- πως το πετυχαίνεις όταν υπερασπίζεσαι οτιδήποτε αντιδραστικό υπάρχει σήμερα στην ελληνική κοινωνία;

Δηλαδή;

Δηλαδή, υπερασπιζόμενος όλα τα συμφέροντα του κρατικού συνδικαλισμού, της κρατικής γραφειοκρατίας, της δημοσιο-υπαλληλίας που δεν θέλει να θιγεί κανένα από τα συμφέροντα που κατοχύρωσε όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτό από που σάς προκύπτει;

Διότι η ΝΔ δεν έχει ψηφίσει στην Βουλή κανένα απολύτως μέτρο δημοσιονομικής πειθαρχίας, διότι υποστηρίζει ανεπιφύλακτα οποιαδήποτε κοινωνική τάξη αντικειμενικά θίγεται από την εφαρμογή του Μνημονίου, χωρίς να έχει ένα κριτήριο αξιολογήσεως ως προς το αν κάποιες τάξεις, οι ευνοημένες του πελατειακού κράτους, σήμερα θα πρέπει να θιγούν. Δεν γίνεται να μην θιγεί κανένας από όλη αυτή την ιστορία, αυτή η «μαγική λύση» δεν υφίσταται.

Με δεδομένη την απόσταση που, όπως φαίνεται, σας χωρίζει από την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, αλλά και από την ΝΔ, τι θα κάνετε στις εκλογές του Νοεμβρίου;

Θα σας πω την δική μου άποψη, έτσι όπως την έχω καταθέσει άλλωστε. Είμαστε ακόμη αν αναμονή αποφάσεων, αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει στις μεγάλες περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους της χώρας ο ΛΑ.Ο.Σ. να συμμετάσχει με δικά του ψηφοδέλτια. Τώρα, στους μικρότερους δήμους, θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε με πιο «αυτοδιοικητικά» κριτήρια.

"Ειδικά εκπαιδευμένοι αλλοδαποί Αστυνομικοι"


Βοηθοί αλλοδαποί αστυνομικοί στο νέο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου
ας πούμε Προστασίας του Πολίτη έρχεται τον Σεμπτέβρη.
"Ειδικά εκπαιδευμένοι αλλοδαποί " όπως θα αναφέρει θα περιπολούν
με αλλοδαπούς αστυνομικούς στο Κέντρο της Αθήνας.
Δεν διευκρινίζεται αν θα φορούν τις ίδιες στολές
με τους Έλληνες αστυνομικούς...αν θα έχουν
δικό τους οπλισμό (από το σπίτι τους) ή Κρατικό....
Να δούμε τι άλλο θα δούμε...και θα πάθουμε......

Επικίνδυνο ανθελληνικό κλίμα στην Αλβανία...

Επικίνδυνο ανθελληνικό κλίμα στην Αλβανία...Μουγκάθηκαν ξαφνικά οι κατά τά άλλα λαλίστατοι έλληνες και αλβανοί αντιρατσιστές που δρουν στην ΕλλάδαΚαι δεύτερο περιστατικό βίας, σε βάρος νεαρού Έλληνα αυτή τη φορά, καταγγέλλουν οι Βορειοηπειρώτες στη Χειμάρρα, ενώ ο δράστης της δολοφονίας του 37χρονου Αριστοτέλη Γκούμα και οι έξι φίλοι του πήραν χθες τον δρόμο για τις φυλακές.

Ο εισαγγελέας του επαρχιακού δικαστηρίου της Βλόρα έκρινε τον 25χρονο Ιλίρ Μούκα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απορρίπτοντας τα όσα υποστήριζε περί δυστυχήματος, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Η ελληνική κοινότητα στη Χειμάρρα είναι αναστατωμένη όχι μόνο για τη δολοφονία του Αρ. Γκούμα αλλά και για τις συνεχιζόμενες απειλές Αλβανών εθνικιστών κατά ομογενών επειδή μιλούν… ελληνικά.


Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας συνεχίζονται με αποκλεισμό στις 10 το πρωί της Πέμπτης της εθνικής οδού Αγίων Σαράντα – Αυλώνα, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες που κάνουν λόγο για..σπουδή των αλβανικών αρχών να κλείσουν την υπόθεση.

«Βιάζονται»

«Ουδέποτε κλήθηκε ιατροδικαστής για να εξετάσει τη σορό του Αριστοτέλη. Ούτε εισαγγελέας ούτε ανακριτής κάλεσαν αυτόπτες μάρτυρες που σήκωσαν το πτώμα. Υπάρχει γενικά μια βιασύνη να κλείσει η υπόθεση», δήλωσε στο «Έθνος», ο πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, Φρέντι Μπελέρης.

Χθες έγινε γνωστό ένα ακόμη περιστατικό επίθεσης από Αλβανούς σε βάρος Έλληνα που βρέθηκε στην περιοχή για… τουρισμό.
Ο 19χρονος από την Αργυρούπολη Αττικής συνόδευε οικογενειακούς φίλους του, Βορειοηπειρώτες, και πριν από δέκα μέρες βρισκόταν στην παραλία του Λιβαδειού στη Χειμάρρα.
Μια παρέα Αλβανών πλησίασαν τον νεαρό και τον ρώτησαν κάτι στα αλβανικά, αλλά ο 19χρονος δεν κατάλαβε και τους απάντησε στα ελληνικά, ενώ ταυτόχρονα μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο με τη μητέρα του στην Αθήνα.
Οι Αλβανοί ενοχλήθηκαν από τα ελληνικά που άκουσαν, του επιτέθηκαν, τον ξυλοκόπησαν με γροθιές στο πρόσωπο και στο σώμα και του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στην παραλία.
Ο 19χρονος επέστρεψε στην επόμενη μέρα στην Ελλάδα και δεν θέλει να μιλήσει σε κανέναν για το περιστατικό, καθώς έχει υποστεί σοκ.

BΟΥΛΓΑΡΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΑΣΗ

Ομολόγησε τελικά στον εισαγγελέα ο 33χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη χθες ως υπεύθυνος για τη φωτιά στη Μεσσήνη, όχι για έναν, αλλά για 16 εμπρησμούς! Ο νεαρός αρχικά είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονταν.Ενώ οι φωτιές στην περιοχή μαίνονται ακόμα,ο Βούλγαρος δήλωσε πως ο λόγος που τις έβαλε,είναι γιατί του αρέσει να βάζει φωτιές!!!

Aν ενας ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ δεν σέβεται κάποιος την Πίστη του λαού του, δεν είναι σε θέση να υπηρετήσει πιστά την Πατρίδα, αλλά να την ξεπουλήσε

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΚαλό και χρήσιμο για μια χώρα είναι να γνωρίζουν οι πολίτες της τις θέσεις και τις σχέσεις που διαθέτει ο πρωθυπουργός της με την επικρατούσα θρησκεία του λαού. Διότι είναι μεν σαφώς προς το συμφέρον της Πολιτείας να καλύπτει αυτή με καθεστώς ελευθερίας και ανεξιθρησκίας τους πολίτες της. Και αυτό όχι βέβαια από απόψεως πολυεθνικής κοινωνίας και πολυπολιτισμού που ούτως ή άλλως ως Εθνικιστές απορρίπτουμε και πολεμάμε, αλλά από απόψεως ενότητος των Ελλήνων στο Γένος και το Αίμα. Μεγαλύτερο είναι όμως το συμφέρον της Πατρίδος μας να διαφυλάττει τα ιερά και τα όσια της Φυλής και τις παραδόσεις της, αλλά και τους πόθους και τις ανάγκες του Έθνους και του λαού μέσα από τις ασφαλείς δικλείδες της Πίστης που οικοδόμησε ο ίδιος ο Ελληνισμός.

Αγαπητέ Γιώργο Παπανδρέου. Πριν ξεπουλήσεις την χώρα και υποδουλώσεις τους κατοίκους διάβασε για δύο λεπτάΜε αφορμή αυτό: ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΠΟΥ ΓΙΑ 4 ΩΡΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ 250.000 ΕΥΡΩ;;;
Και την περίπτωση Σιώπα με την υπέρογκη αμοιβή μέσω “γνωστού” σου, είπα να σου γράψω δύο λέξεις:
Καταλαβαίνω απόλυτα την αδιαφορία σου και την δικαιολογημένη απέχθεια που νιώθεις για οτιδήποτε σχετίζεται με την Ελλάδα. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που κάποιοι πιεστικά σε οδήγησαν σε αυτή τη θέση για να μην εγείρεις αντιδράσεις στα σχέδια πλιάτσικου που εξύφαιναν εδώ και χρόνια. Όχι, δεν είναι συνωμοσιολογία, είναι business. Συμβαίνει σε μικρότερη κλίμακα σε κάθε έκφανση του καπιταλισμού. Εδώ όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΦΙΣΑ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ????


Ρόμπα σε όλη την ευρώπη μας εχει κανει ο γιωργακης με τα κατορθωματα του...
Στην αφισα αυστριακου κομματος με ποσοστο περιπου στο 12% φαινεται ενας μελαχρινος μουστακαλης τελμπεχανας ελληνας σε μια αιωρα ο οποιος γελαει βλεποντας να πεφτει ενα πακετο χρηματων απο την Ε.Ε. ...
Η αφισα σχολιαζει..."Tα λεφτα μας στους δικους μας ανθρωπους"..
Μπορει καποιος να πει οτι εχουν αδικο?
Οχι...Κι εμεις το ιδιο θα λεγαμε..Ευγε γιωργο με τα κατορθωματα σου..
 
 
 
 
http://spyros1000.blogspot.com

«Ωραίοι σαν Ελληνες»...

 Είναι θέμα αρχής και πολιτισμού η απόλυτη καταδίκη του ρατσισμού και του αντισημιτισμού. Εδώ και παντού. Ηταν δίκαιη- διαφορετικό το πρόβλημα- η πλήρης αναγνώριση του Ισραήλ αλλά και η απαίτηση για μια ελεύθερη Παλαιστίνη σε αντίθεση με την υπόγεια συμμαχία Ανδρέα Παπανδρέου- Παπούλια όχι τόσο με τον Αραφάτ όσο....

με μερικούς ακραίους Παλαιστίνιους, ακόμα και με τον αρχιτρομοκράτη Αμπού Νιντάλ. Αλλά ο αιφνίδιος έρωτας του Γιώργου Παπανδρέου με την πιο δεξιά μιλιταριστική κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ το Ισραήλ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά μόνο απαράδεκτος. Εστω κι αν μας πλασάρουν πλαγίως την κυνική εξήγηση κάποιων «εθνικών» συμφερόντων.

Aκάλυπτες επιταγές 963 εκατ. ευρώ

 

Αύξηση των ακάλυπτων επιταγών Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ υπολογίζεται η αξία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών στη χώρα μας, στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου του έτους.
Στο σύνολο του πρώτου επταμήνου του έτους οι ακάλυπτες επιταγές ξεπέρασαν τις 100.000 συνολικής αξίας σχεδόν 963 εκατ. ευρώ και οι απλήρωτες συναλλαγματικές ξεπερνούσαν....

στις 85.000 με αξία άνω των 125 εκατ.
Σε σχέση με το 2009 βρισκόμαστε στα μισά, αφού το αντίστοιχο εκείνο επτάμηνο η αξία των ακάλυπτων επιταγών άγγιζε τα δύο δισεκατομμύρια. Ωστόσο τον περασμένο Ιούλιο παρατηρήθηκε κατακόρυφη αύξηση του φαινομένου.
.express.gr

ΕΚΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.ΚΝΕΟΤΑΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ,ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ!


Στην Μεσσηνία ακόμα τους γλύφουν...Είδα όμως το εξής περιστατικό στην γιορτή της αγκινάρας στην Μικρομάνη.Η εγκυμονούσα το δεύτερο βουλευτής Πασοκ Νάντια Γιαννακοπούλου (φωτογραφία αριστερά) , κόρη κομματόσκυλου,πήγαινε να
πάρει το αυτοκίνητό της.Συνάντησε μία μητερα με......
2
παιδιά δημοτικού..

Μάνα :"Καλή λευτεριά.."

Γιανν:"Ευχαριστώ"

Μάνα:"Και καλά μυαλά μ'αυτά που ψηφίζετε.."

Γιανν( με θράσος):"Εσεις καλά μυαλά"

Μάνα:"Ε βέβαια αφού σας ψηφίσαμε...."

ΜΠΡΑΒΟ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑΝΑ..."

Το παραπάνω είναι σχόλιο αναγνώστη στο ιστολόγιο "ksipnistere",στο θέμα που αναδείξαμε με το γιουχάρισμα στον Γιωργάκη από κατοίκους της Πάρου.

Όπως βλέπετε,ο κόσμος πλέον επιτίθεται κατά πάντων:Από την άλλη,ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟ,που αντί να σκύψουν το κεφάλι και να αποχωρήσουν ή να ζητήσουν συγνώμη (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ!),απαντάνε με ειρωνικό και υβριστικό υφάκι στους αγανακτισμένους πολίτες,ζητώντας και τα ρέστα!!!

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΑΝΕ η Γιαννακοπούλου,νέα Βουλευτίνα που "έβγαλε γλώσσα" στην προτροπή πολίτη για "καλά μυαλά"!

Η ανταπάντηση βέβαια εκείνης της μάνας,ήταν απλή και περιεκτική,ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΣ ΓΕΝΝΑΙΑ ΔΟΣΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ:ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ!

Ελπίζουμε από τα λόγια,να περάσουμε σύντομα στις πράξεις:ΜΕ ΑΡΧΗ από τον Νοέμβριο!

http://ksipnistere.blogspot.com

Ο Ελληνικός λαός θα σας στείλει εκεί που πρέπει την στιγμή που πρέπει…!


Ετοιμάστε βαλίτσες...!Κύριοι πολιτικοί που προδίδετε καθημερινά την πατρίδα μας, όλοι εσείς που επενδύσατε πάνω σε έναν κούφιο μηχανισμό της λαμογιάς και του ρουσφετιού για να εκλεγείτε ξανά και ξανά και να κλέψετε από τον κρατικό κορβανά ακόμα και το τελευταίο του Ευρώ… όλοι εσείς κύριοι της Βουλής, δεν θα αργήσει η στιγμή που θα αντιληφθείτε το μίσος και την αγανάκτηση των Ελλήνων!Εσείς κύριοι των 2 μεγάλων κομμάτων αλλά και των μικρότερων, φέρατε την χώρα διαχρονικά στην κατάσταση της απόλυτης βύθισης. Κοιτάζατε αδίστακτα και αδηφάγα εδώ και δεκαετίες να αποκομίσετε το μεγαλύτερο δυνατό προσωπικό σας κέρδος αδιαφορώντας αν αυτό το προσωπικό κέρδος έκανε ζημιά στην πατρίδα μας, στον λαό ο οποίος βλακωδώς σας ψηφίζει, αλλά και στο μέλλον των παιδιών μας.
Αισθάνεστε υπερήφανοι κύριοι του ψεύτικου «καθωσπρεπισμού» που οι επόμενες γενιές…. τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας θα εκτοξεύουν κατάρες εναντίων σας οι οποίες θα σας κυνηγούν αιωνίως; Αισθάνεστε υπερήφανοι κύριοι πολιτικοί που αρπάξατε την ψήφο μας για να αναλωθείτε σε παιχνίδια ανταγωνισμού μεταξύ σας για το ποιος «έφαγε» περισσότερα από τον Ελληνικό λαό; Αισθάνεστε υπερήφανοι που σχεδιασμένα και μεθοδευμένα μας έχετε φέρει σε μια κατάσταση οικονομικής κατάρρευσης και ταυτόχρονα σε μια κατάσταση κινδύνου της απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας; Αισθάνεστε υπερήφανοι για τα δεινά που θα έρθουν από εδώ και πέρα σε συνάρτηση και με την οικονομική αυτή κρίση αλλά και με τις μέχρι τώρα αποφάσεις σας σε εθνικά και κυριαρχικά θέματα; Το μέλλον της Ελλάδος κύριοι, τα παιδιά μας, τα Ελληνόπουλα μας, ίσως να κληθούν κάποια στιγμή να υπερασπιστούν την πατρίδα μας από τα δικά σας ιστορικά «λάθη», που ας μην γελιόμαστε ήταν μέρος του σχεδιασμού του συστήματος το οποίο όλοι σας υπηρετείτε. Η ώρα του καθολικού ξεσηκωμού πλησιάζει και ας μην το πιστεύετε κύριοι. Όταν όμως θα έρθει φροντίστε να έχετε έτοιμες βαλίτσες…!


http://ellinikiafipnisis.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...