Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

Ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο κατεβάζουν οι μουσουλμάνοι στην Κομοτηνή!

Στη Ξάνθη ακόμη «διαβουλεύονται» και ο Δήμαρχος Σελέρου Μπιρόλ κατηγορείται «ανοιχτά»από τη μειοννότητα ως...»ουρά» του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τσετίν! Σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Μπαντάκ Χουσεϊν, τον «κατηγορούν» ότι παίζει προσωπικά παιχνίδια με τον Τσετίν και ενδιαφέρεται μόνο να εκλεγεί ο ίδιος! Δεν κατεβαίνει ο Μαλκότς, αν δεν κατέβει αυτόνομος ο μειονοτικός συνδυασμός στον Δήμο Ξάνθης!

το θύμα αντιμετωπίζεται σαν ένα μιαρό και εχθρικό κομμάτι κρέας. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΣΟΣ το οποίο μεταφέρεται αυτούσιο με τους νοσηρούς εγκεφάλους που το “εισάγουν” το οποίο βεβαίως δεν έχει καμμία σχέση με τις σάχλες περί “η βία φέρνει βία”, ο “ρατσισμός των Ελλήνων” και άλλα τινά.

Πολλοί εξακολουθούν να εκπλήσσονται για τη μετατροπή της χώρας που πρώτη θεσμοθέτησε τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε χωματερή του καπιταλισμού. Όπου η γυναίκα κάθε ηλικίας θα σφάζεται και θα βιάζεται σα ζώο, το ίδιο και το παιδί. Όπου το βασικότερο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προστασία γυναίκας και παιδιού, θα χαθεί με το πρόσχημα της προστασίας κάποιων άλλων “δικαιωμάτων” ώστε να προστατευτεί η σωματεμπορία, η δουλεμπορία και το εμπόριο ναρκωτικών. Οι κινητήριοι μοχλοί του καπιταλισμού δηλαδή, το μαύρο χρήμα.

Όταν ο βιασμός γίνεται ακόμα και μέσο προσηλυτισμού…
Προξένησε εντύπωση σε πολλούς η στυγνή σεξιστική τοποθέτηση της κυρίας Αλ Σαλέχ σχετικά με το θέμα ομαδικού βιασμού μίας άτυχης γυναίκας από μετανάστες (προφανώς λαθραίους). Εμείς βιαστήκαμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι οι Έλληνες υπερπατριώτες προκαλούν απανωτές στύσεις σε μισάνθρωπα κτήνη, όπως στην περίπτωση της απαγωγής 19χρονης και του 12ωρου ομαδικού βιασμού της.Η αλήθεια φαίνεται ότι είναι κάπου αλλού. Στο δηλητήριο της υποταγής που ποτίζονται κορίτσια όπως η Αφροδίτη ακόμα και στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον ώστε στο τέλος να αποδέχονται τη βαρβαρότητα εις βάρος των γυναικών. Ας μην ξεχνάμε ότι η προστασία παιδιού και γυναίκας μπορεί να ήταν ίδιον των πολιτισμών του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου. Η συντριπτική πλειοψηφία εθνών όμως, εδώ και αιώνες, δεν αναγνώριζε ούτε το βασικό δικαίωμα της επιβίωσης στη γυναίκα. Πόσο μάλλον το οποιοδήποτε δικαίωμα.

…καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς.

Πριν πιάσεις “τ’ άρματα”, σκέψου προσεκτικά τον λόγο που μπαίνεις στη μάχη.Εάν μπεις στη μάχη για τα φράγκα, για την κονόμα, για “οικονομικά αιτήματα”, τότε είσαι ένα πορτοφόλι. Αναπόφευκτα θα σε αδειάσουν και θα σε πετάξουν στα σκουπίδια.

Εάν μπεις στη μάχη για την αλαζονεία, για τη “μαγκιά” και την φιγούρα, τότε θα έχεις την τύχη του Κόκορα. Τον αφήνουν στο κοτέτσι πλουμιστό, να νομίζει ότι είναι ο βασιλιάς και να κοκορεύεται μέχρι που μια ωραία πρωΐα, αντιλαμβάνεται ότι είναι απλώς η μακαρονάδα του αφεντικού.
Εάν μπεις στη μάχη για την Ιδέα, για το σύνολο, για την γέννα που έρχεται, για τη γενιά που έφυγε, αυτά δηλαδή που απαρτίζουν το Έθνος (=Γέννα),εάν μπεις στη μάχη με απόλυτη αυτογνωσία ότι μάχεσαι για να προσφέρεις και όχι για να πάρεις, με πίστη σε ένα κοινό και αγνό ιδεώδες, με ορθολογισμό ότι μάχεσαι για το δίκαιο, την Αλήθεια και όχι για το “ίδιον”, τότε έχεις πιάσει έναν αρχέγονο σφυγμό.

ΙΔΟΥ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ – ΑΛΛΟ ΨΗΦΙΣΕ Η ΒΟΥΛΗ!

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙ ΤΗ ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ Η ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ?Επίθεση εξόντωσης εναντίον του ελληνικού πληθυσμού χωρίς οικονομικό αποτέλεσμα είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Με τις διατάξεις του εξοικονομούνται για την κυβέρνηση 300 εκτ. ευρώ και τα χρέη των επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ είναι δεκάδες δις. Το δε χρέος ξεπερνά πλέον τα 300 τόσα δισεκατομμύρια ευρώ.

Απολύσεις και όχι μετατάξεις στο δημόσιο, νέα επώδυνα μέτρα στο ασφαλιστικό, απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, πώληση μονάδων της ΔΕΗ και επίσπευση των μεταρρυθμίσεων, ζητούν οι αξιωματούχοι της τρόικας.
Ένα τελευταίο ραντεβού είχαν το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών, οι τρεις επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας και της εκταμίευσης στις 13 Σεπτεμβρίου της δεύτερης δόσης, ύψους 9 δισ. ευρώ, του δανείου.

ΠΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ .........

Ο Πλακιωτάκης για τη ''μάχη της Κρήτης''


''Όσοι βάζουν το συμφέρον τους, πάνω από το συμφέρον της Κρήτης θα αποκαλυφθούν''... ΑΣΤΑ ΜΕΓΑΛΕ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ 35ΧΡ. ΤΩΡΑ

ΑΛΒΑΝΟΣ ΒΙΑΣΕ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ 11ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ

- Δείτε που "έθαψε" το άψυχο κορμάκι της μικρής ο 40χρονος δολοφόνος- Σφράγισαν το πηγάδι οι αστυνομικοί


- Ο Αλβανός παρέσυρε την μικρή στο αυτοκίνητο για να την πάει σπίτι


- Την βίασε, την σκότωσε μέσα στο αυτοκίνητο και την πέταξε γυμνή σε πηγάδι βάθους 10 μέτρων, 7 χιλιόμετρα έξω από το χωριό - Ψυχολογική υποστήριξη παρέχεται στους γονείς της 11χρονης


- Προκλητικός ο δολοφόνος! Πήγε μαζί με τους κατοίκους για να "ψάξει" το παιδί -Ομολόγησε ο Αλβανός τον βιασμό και την δολοφονία της 11χρονης κοπέλας.

Με απόφαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΞΕΝΩΝ Εμπειρογνωμόνων για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της κυβέρνησης ,Υπερυπουργείο στο Μαξίμου φτιάχνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Προάγγελος της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !


Το επόμενο διάστημα και ενδεχομένως πριν από τον ανασχηματισμό ο Πρωθυπουργός δημιουργεί και εγκαθιστά στο Μέγαρο Μαξίμου ένα συντονιστικό κέντρο υλοποιώντας τις πρώτες δομικές αλλαγές στη διακυβέρνηση του κράτους.


Το συγκεκριμένο κέντρο θα αναλάβει τον συντονισμό της κυβέρνησης χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι υποβαθμίζεται ο ρόλος της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης ή του υπουργού Επικρατείας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου θα προχωρήσει άμεσα στις αλλαγές λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που τού εισηγήθηκε η Επιτροπή Ξένων Εμπειρογνωμόνων «για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της κυβέρνησης» που συγκροτήθηκε με απόφασή του τον περασμένο Φεβρουάριο και λειτουργούσε υπό τον Χάρη Παμπούκη. «Παρέλαβα ένα κέλυφος» είχε πει τον περασμένο Δεκέμβριο στους δημοσιογράφους ο Πρωθυπουργός εκφράζοντας την έκπληξή του για τη «γύμνια» του Μαξίμου,

Ο Γιώργος βάζει υπερυπουργό για να κάνει διακοπές όλο το χρόνο;


Στη δημιουργία υπερυπουργείου το οποίο θα συντονίζει το κυβερνητικό έργο, θα έχει έδρα το Μέγαρο Μαξίμου και θα κατοχυρωθεί θεσμικά με την ονομασία του υπουργείο Προεδρίας, προχωρά ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με σημερινά ρεπορτάζ.

Ο υπερυπουργός θα αναλάβει πολύ σημαντικό ρόλο και θα ελέγχει και θα επιτηρεί τα πάντα. Θα είναι δηλαδή ένας δεύτερος πρωθυπουργός παρά το πρωθυπουργό από τον οποίο θα περνούν όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις.

Greek VoicesTΩΡΑ ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο Διογένης και το φανάρι...

.Όταν ρώτησαν τον Διογένη γιατί μέρα μεσημέρι γυρνούσε στην αγορά με αναμμένο το φανάρι αυτός τους απάντησε "ψάχνω να βρω άνθρωπο". Ήθελε μ' αυτόν τον τρόπο να δείξει την σπανιότητα του είδους και τη δυσκολία εύρεσής του ακόμα και κάτω από τις φωτεινές ακτίνες του υπέρλαμπρου ήλιου. Δυστυχώς και στις μέρες μας το ίδιο συμβαίνει.

ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΜΗΤΕΡΑ "Μας τον έκοψαν μαζί με άλλα 38 ελληνόπουλα γιατί λέει έχουν προτεραιότητα τα παιδιά των μεταναστών καθώς δηλώνουν χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα!"
  
 KAMIA ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ .ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΕ "ΣΙΩΠΗΛΕΣ" ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
Χωρίς ρατσιστική διάθεση θα ήθελα να πώ ότι το θέμα με τους αλλοδαπούς έχει παραπάει, βγάζουν πολύ περισσότερα  απο μας. Δουλεύουν φυσικά και με το παραπάνω ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ όμως  ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ  αλλα είναι και η πολίτική του γελοίου ανθελληνικού κράτους που δημιουργεί ανισότητες και αναπόφευκτα αντιπαλότητες. Ήθελα να ήξερα τα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική ή και στην Γερμανία είχαν ή έχουν αναλογη αντιμετώπιση? Δηλαδή προηγούνται στους παιδικούς για παραδειγμα σταθμούς απο τα αμερικανάκια και τα γερμανάκια ; Δεν νομίζω. Αυτά συμβαίνουν μονο εδώ στην χωρα των πουλημένων πολιτικών, των υπαλλήλων και εντολοδόχων της Ε.Ε. Μονο που η Ε.Ε. ενώ έχει φιλομεταναστευτική πολιτική, οι επιμέρους χώρες- μέλη Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία κλπ, κρατάνε το ποσοστό των μεταναστών στο 1 ή 2 % κι όχι στο 15 %!!!!!!!!!!!!!!!

Φαρμάκι λίγο-λίγο


Είναι αποφασισμένη η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη να ποτίζει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με «φαρμάκι», αφού η τακτική της είναι να πραγματοποιεί χτυπήματα πολιτικά με τη μέθοδο του «αργά και βασανιστικά».

«Και δεν τελειώνει εδώ. Θα θερίσει λίγο-λίγο ό,τι ο ίδιος έσπειρε» φέρεται να είχε πει μετά τη διαγραφή του ο άλλος ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην υπουργός (πρόσκειται στην Ντόρα) Κώστας Κιλτίδης.

Τελικά, ο μέχρι τα μεσάνυχτα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, διεγράφη ή τον διέγραψε ο Σαμαράς; Ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «πολιτικού διαζυγίου» το οποίο είχε έρθει προ πολλού, αλλά απλώς δεν είχε επισημοποιηθεί.

Ο μεγάλος διωγμός των Τσιγγάνων.ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΑΜΕ, ΣΤΕΓΑΣΑΜΕ ,ΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ … ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥΣ ,TOYΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!! ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣΣυμπτώματα ρατσιστικής «δυσανεξίας» εμφανίζει η Ευρώπη, όπου, επτά δεκαετίες μετά από το τέλος του ναζιστικού Ολοκαυτώματος, ακούγονται ολοένα και πιο στεντόρειες οι φωνές για διάλυση των αυτοχθόνων πληθυσμών και εθνοτικών ομάδων που ζουν στα σπλάχνα της.

Και δεν πρόκειται για μια «παιδική ασθένεια» που πέρασε και γέμισε «αντισώματα» τον οργανισμό που λέγεται «Ευρώπη». Οι τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο ηγετών χωρών αλλά και θεσμικών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταδεικνύουν ότι μάλλον πρόκειται για μια σοβαρότατη «ασθένεια» που βρισκόταν τις τελευταίες δεκαετίες σε «καταστολή» από το «φάρμακο» της οικονομικής ανάπτυξης. Μόνο που το... φάρμακο αποδείχθηκε «ψευδοφάρμακο» και τώρα που η παγκόσμια οικονομική ύφεση φέρνει μια γενικότερη αναθεώρηση θεσμών και κανονισμών, τα συμπτώματα αυτής της «δυσανεξίας» βρίσκονται και πάλι σε έξαρση.

Την αρχή έκανε η Γαλλία, η οποία πριν από μερικές ημέρες έδωσε το «πράσινο φως» για την κατεδάφιση περισσότερων από 300 καταυλισμών Ρομά σε όλη τη χώρα, με την κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί να δίνει εντολή για την άμεση απέλαση όσων κατοίκων των καταυλισμών αυτών διαπιστωθεί πως βρίσκονται παράνομα στη Γαλλία και να χαρακτηρίζει τις περιοχές που καταλαμβάνουν ως «εστίες λαθρεμπορίου, βαθύτατα σοκαριστικών συνθηκών διαβίωσης, εκμετάλλευσης παιδιών για επαιτεία, πορνεία και έγκλημα». Τώρα, έρχεται η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, να «επικροτήσει» την κίνηση της Γαλλίας και διά στόματος του υπουργού Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, να ανασύρει το προ διετίας απορριφθέν αίτημά της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να της επιτραπεί να εφαρμόσει μέτρα, ώστε «να απελάσει πολίτες άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζουν μόνο με κρατικά επιδόματα».Τι και αν οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξεγέρθηκαν κατά της απόφασης της κυβέρνησης Σαρκοζί και των προθέσεων εκείνης του Μπερλουσκόνι, όπως η ρουμανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Romani Criss», που διακήρυξε πως «η απόφαση της Γαλλίας να απελάσει ολόκληρες κοινότητες Ρομά, χωρίς να εξετάσει τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», η πολιτική βούληση πολλών Ευρωπαίων ηγετών και τοπικών αξιωματούχων είναι ξεκάθαρη.

Μόνο μέσα στο 2009 απελάθηκαν από τη Γαλλία περισσότεροι από 10.000 Ρομά, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Εκδιώξεις και επιθέσεις εναντίον των Ρομά καταγράφηκαν στην Ουγγαρία, τη Ρωσία, τη Μ. Βρετανία, το Βέλγιο, τη Ρουμανία και τη Δανία.Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ειδικοί αναλυτές που «διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές» αυτών των εξελίξεων κάνουν λόγο για μια «δοκιμασμένη» πολιτικά λύση, για κυβερνήσεις που διέρχονται κρίση. Στρέφουν την προσοχή του λαού σε «εχθρούς της πατρίδας» αλλά και «εχθρούς του τρόπου ζωής τους», για να δουν βελτίωση στα νούμερα των δημοσκοπήσεων. Άλλωστε, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί στη Γαλλία όσο και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στην εσωτερική πολιτική σκηνή των χωρών τους.

Οι Ρομά δεν παύουν να είναι Ευρωπαίοι πολίτες

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ακόμα μεγαλύτερο. Και αυτό γιατί οι Ρομά μπορεί να έχουν τα δικά τους εθνοτικά χαρακτηριστικά, όπως άλλωστε κάθε λαός, αλλά δεν παύουν να είναι Ευρωπαίοι πολίτες και ως τέτοιους οφείλει να τους αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Χθες, ο Ρομπέρτο Μαρόνι, ο οποίος ανήκει στην ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά, δήλωσε ότι θα ζητήσει να υπάρξει αλλαγή αυτής της νομοθεσίας σε ζητήματα μετανάστευσης εντός των ορίων της Ε.Ε. κατά τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της, στις 6 Σεπτεμβρίου. Χειροκροτώντας την κίνηση της Γαλλίας, που την περασμένη εβδομάδα έστειλε αεροπορικώς πίσω στη Ρουμανία δεκάδες Ρομά, στο πλαίσιο ενός μαζικού προγράμματος επαναπατρισμών, για τους οποίους υποστήριξε πως έγιναν «οικειοθελώς», ο Μαρόνι δήλωσε πως οι υποχρεωτικές απελάσεις Ρομά που δεν ανταποκρίνονται σε «βασικές απαιτήσεις» θα πρέπει τώρα να επιτραπούν.

Ποιες είναι αυτές οι «απαιτήσεις»; Ο Ρομπέρτο Μαρόνι είπε ότι θα πρέπει να απελαύνονται όσοι κάτοικοι στους καταυλισμούς των Ρομά παραβιάζουν τους κανόνες σχετικά με τα όσα απαιτούνται για να ζει κανείς σε άλλη χώρα-μέλος της Ε.Ε.: ένα ελάχιστο επίπεδο εισοδήματος, κατάλληλη στέγη και να μην είναι «βάρος» για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας που τον φιλοξενεί. «Πολλοί Ρομά είναι πολίτες της Ε.Ε., όμως δεν σέβονται καμιά απ' αυτές τις απαιτήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαρόνι.

Από τη στιγμή, ωστόσο, που οι Ρομά είναι Ευρωπαίοι πολίτες, αντιλαμβάνεται κανείς ότι, αν εγκριθούν από την Ε.Ε. οι κινήσεις Γαλλίας και Ιταλίας, τότε είναι θέμα χρόνου αυτές οι «απαιτήσεις» να επεκταθούν σε κάθε Ευρωπαίο πολίτη που δεν τις πληροί. Ο Ρομπέρτο Μαρόνι δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα, όταν σε συνέντευξή του, που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην εφημερίδα «Corriere della Sera», ρωτήθηκε σχετικά με το αν ένα τέτοιο σχέδιο συνιστά επιβολή διακρίσεων, κάτι που εναντιώνεται σε βασικές θεσμικές αρχές της Ε.Ε.. Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών παραδέχθηκε ότι η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί «για όλους τους μη Ιταλούς πολίτες της Ε.Ε. που δεν ανταποκρίνονται σε ορισμένα κριτήρια, και όχι μόνο για τους Ρομά».

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία

Τη γνωστή λαϊκή ρήση «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» θυμίζει ο τρόπος που η Ε.Ε. αντιμετωπίζει θεσμικά το ευαίσθητο ζήτημα της μετανάστευσης στην Ευρώπη και ειδικά των εθνοτικών ομάδων των Ρομά. Τα άρθρα που περικλείονται στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και αφορούν σε σχετικά προγράμματα είναι πολλά, λίγα όμως γνωστοποιούνται στο ευρύ κοινό και υπενθυμίζονται από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, όταν καταγράφονται φαινόμενα βίας εναντίον μεταναστών, μειονοτήτων ή ακόμα και λιγότερο προνομιούχων ομάδων.

Στη «Διακήρυξη κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» (Ευρωπαϊκό δίκαιο: Επίσημη Εφημερίδα αριθ. C 158 της 25/06/1986 σ. 0001 – 0003), η Ε.Ε. διαπιστώνει τη «θετική συνεισφορά την οποία οι εργαζόμενοι που κατάγονται από άλλα κράτη μέλη ή από τρίτες χώρες έκαναν και θα συνεχίσουν να κάνουν στην ανάπτυξη του κράτους μέλους στο οποίο διαμένουν νόμιμα, και την ωφέλεια που προκύπτει από το γεγονός αυτό για την Κοινότητα στο σύνολό της».

Στον «Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1889/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Δεκεμβρίου 2006 για την καθιέρωση ενός χρηματοδοτικού μέσου για την προαγωγή της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου παγκοσμίως» (Ευρωπαϊκό δίκαιο: Επίσημη Εφημερίδα αριθ. L 386 της 29/12/2006 σ. 0001 – 0011, και L 200 της 01/08/2007 σ. 0549 - 0559), η Ε.Ε. προβλέπει κοινοτικά κονδύλια για «τα δικαιώματα των αυτοχθόνων πληθυσμών και τα δικαιώματα των προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες και ενθετικές ομάδες» (Άρθρο 2, Πεδίο 1, Παράγραφος β-iv).

Επίσης, στην «Οδηγία 2001/55/ΕΚ του Συμβουλίου, της 20ής Ιουλίου 2001, σχετικά με τις ελάχιστες προδιαγραφές παροχής προσωρινής προστασίας σε περίπτωση μαζικής εισροής εκτοπισθέντων και μέτρα για τη δίκαιη κατανομή των βαρών μεταξύ κρατών μελών, όσον αφορά στην υποδοχή και την αντιμετώπιση των συνεπειών της υποδοχής αυτών των ατόμων» (Ευρωπαϊκό δίκαιο: Επίσημη Εφημερίδα αριθ. L 212 της 07/08/2001 σ. 0012 – 0023), η Ε.Ε. θεσπίζει οδηγία με την οποία προστατεύονται τα δικαιώματα των «εκτοπισθέντων» ανθρώπων των κρατών-μελών της. Σε αυτήν προβλέπεται ότι «τα κράτη-μέλη λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλίσουν ότι τα άτομα των οποίων η προσωρινή προστασία έχει λήξει και τα οποία δεν είναι επιλέξιμα για να γίνουν δεκτά επαναπατρίζονται αναγκαστικά, στο πλαίσιο σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Σε περιπτώσεις αναγκαστικού επαναπατρισμού, τα κράτη-μέλη εξετάζουν τους επιτακτικούς ανθρωπιστικούς λόγους που ενδέχεται να καταστήσουν αδύνατο ή παράλογο τον επαναπατρισμό σε συγκεκριμένες περιπτώσεις».

Γίνεται, δε, ειδική αναφορά, ώστε τα κράτη-μέλη «να επιτρέπουν στις οικογένειες με ανήλικα τέκνα που φοιτούν στο σχολείο σε κράτος-μέλος να επωφελούνται προϋποθέσεων παραμονής που να επιτρέπουν στα εν λόγω τέκνα να ολοκληρώσουν την τρέχουσα σχολική περίοδο».

Όλες οι παραπάνω ευρωπαϊκές νομοθεσίες είναι σαφείς. Ο σεβασμός στον άνθρωπο είναι σε πρώτο πλάνο και τα δικαιώματά του είναι θεσπισμένα. Λίγη -αν όχι καθόλου- σημασία δεν έχουν όμως αυτά, όταν στην Ευρώπη του 2010 καταγράφονται περιστατικά ωμής βίας και απροκάλυπτης ρατσιστικής συμπεριφοράς εναντίον των Ρομά και οποιονδήποτε άλλων ανθρώπων δεν πληρούν τις… απαιτήσεις για τις οποίες έκανε λόγο ο Ρομπέρτο Μαρόνι.

Ας θυμηθούμε ότι κάποτε οι ναζί χαρακτήρισαν τους Ρομά ως έναν «περιττό λαό» και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης την περίοδο του Ολοκαυτώματος δολοφονήθηκαν περισσότεροι από 550.000 Tσιγγάνοι, αριθμός που αντιστοιχούσε στο 70% του συνολικού τους πληθυσμού που κατοικούσε τότε στην Ευρώπη. Οι ναζί προχώρησαν μάλιστα ακόμα παραπέρα, με την ομάδα του Γιόζεφ Μένγκελε, τον γιατρό που η Ιστορία τον κατέγραψε ως «Άγγελο του Θανάτου», να εντοπίζει στα γονίδια των Tσιγγάνων το «ένστικτο του νομαδισμού», αναζητώντας επιστημονικές αιτιάσεις για τις ειδεχθείς πράξεις εναντίον των εθνοτήτων αυτών.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΠΟΥ ΤΙΜΑΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ


Πριν λίγη ώρα στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στην Έδεσσα, σημειώθηκε ένα περιστατικό άξιο αναφοράς! Η Ιερά Μητρόπολη Έδεσσας απαγόρευσε την τέλεση βάπτισης, επειδή ο νονός του μωρού που πριν λίγους μήνες πάντρεψε τους γονείς, είναι παντρεμένος με πολιτικό γάμο. Και ενώ ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην εκκλησία για την τέλεση του μυστηρίου, ο Παπάς τους ενημέρωσε αρκετή ώρα μετά ότι το μυστήριο δεν μπορεί να τελεστεί λόγω του πολιτικού γάμου του νονού! Το περιστατικό κατέγραψαν καλεσμένοι της βάπτισης που δηλώνουν απορημένοι με την «σκληρή» και χωρίς ουσιαστική αιτία απόφαση που βάζει το ζευγάρι στη διαδικασία να οργανώσει και πάλι από την αρχή τη βάπτιση του παιδιού του…!! 

7 κινήσεις για να περνάμε ελεύθερα από τα διόδια
Τι επιπτώσεις έχει όμως η άρνηση πληρωμής τελών στα διόδια;Τι ακριβώς πρέπει να κάνουν όσοι έχουν επιλέξει να μην πληρώνουν; Ποια διαδικασία πρέπει ν' ακολουθήσουν μέχρι ν' ανοίξει η μπάρα να περάσουν και να συνεχίσουν το ταξίδι τους;

Απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα αλλά και σε πολλά άλλα, μπορούν να βρουν στο site του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στα Διόδια epitropesdiodiastop.blogspot.com

Οι οδηγίες πάντως που δίνονται μέσω του site του Συντονιστικού προς τους ενδιαφερομένους είναι:

1. Ενημερώνουμε τον υπάλληλο ότι «δεν πληρώνουμε διόδια».

2. Δίνουμε μόνο τον αριθμό του αυτοκινήτου μας.

3. Αρνούμαστε να υπογράψουμε οτιδήποτε.

4. Προειδοποιούμε ότι εάν δεν ανοίξουν την μπάρα σε 10 δευτερόλεπτα θεωρούμε ότι καταστρατηγούν το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση πολιτών. Αν δεν το κάνουν, τότε

5. Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο και με μια ώθηση προς τα εμπρός η μπάρα ανεβαίνει και μετά πηγαίνει στο πλάι.

6. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας.

7. Η μπάρα δεν παθαίνει καμιά φθορά και δεν κάνουμε τίποτα παράνομο.

«Καμιά ποινική ευθύνη δεν φέρει αυτός που αρνείται να πληρώσει», σύμφωνα με το μέλος του Συντονιστικού, Βασίλη Παπαδόπουλο, και όπως υποστηρίζει η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί βάσει της νομοθεσίας είναι η εξής: Ο υπάλληλος φωτογραφίζει τον αριθμό του αυτοκινήτου που αρνείται να πληρώσει, τον στέλνει στο υπουργείο Συγκοινωνιών, από εκεί εντοπίζεται ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και η ιδιωτική εταιρεία τού στέλνει ένα έγγραφο μέσω του οποίου τον ενημερώνει ότι πρέπει να πληρώσει το αντίτιμο και του δίνει κάποιες μέρες περιθώριο. Εάν ο πολίτης δεν ανταποκριθεί, τότε η εταιρεία έχει το δικαίωμα να ζητήσει ως ποινή το εικοσαπλάσιο της αξίας του αντιτίμου που ο οδηγός δεν πλήρωσε.

Αυτή η διαδικασία όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ποτέ και σε κανέναν, γιατί όπως εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος από τη μια μπαίνουν αντισυνταγματικά ζητήματα και από την άλλη οι ιδιωτικές εταιρείες δεν είναι εντάξει με τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει.


ΚΥΠΡΟΣ:Καταγραφή Απάνθρωπων Βασανιστήριων Μέσα απο το Προσωπικό Ημερολόγιο του Φώτη Πίττα!


Πιο κάτω αναφέρομαι μια περίπτωση αγωνιστή, του Φώτη Πίττα, που για πολλές μέρες βασανίστηκε σκληρά και απάνθρωπα.
Ο Φώτης Πίττας (1935-1958) μυήθηκε και εντάχθηκε στην ΕΟΚΑ, όταν ήταν φοιτητής στο Διδασκαλικό Κολέγιο Μόρφου.Υπηρέτησε ως δάσκαλος στο δημοτικό σχολείο της Άχνας, όπου ανέπτυξε πλούσια δράση στο μαχητικό,οργανωτικό και διαφωτιστικό τομέα της Οργάνωσης. 
Καταζητήθηκε από τους Άγγλους στις 18 Οκτωβρίου 1956 και συνελήφθη στις 10 Ιανουαρίου 1957.
Οδηγήθηκε στον αστυνομικό σταθμό της Αμμοχώστου,όπου κρατήθηκε για 22 μέρες. Εκεί υποβλήθηκε σε ανήκουστα Βασανιστήρια. 

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΥΛΛΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Ανεπισήμως στην Κρήτη έφτασε χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ο Γιώργος Παπανδρέου αφίχθη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" με τη βραδινή τακτική πτήση της Aegean στις 8:40 συνοδευόμενος από τρεις άνδρες της προσωπικής του φρουράς.
Κατά τη διάρκεια της πτήσης ήταν χαλαρός, άνετος και μάλιστα έσπευσε να χαιρετίσει τους επιβάτες του αεροσκάφους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν παρέλειψε να επισκεφθεί το πιλοτήριο. Ο πρωθυπουργός σαν απλός επιβάτης κατέβηκε από το αεροσκάφος μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, πέρασε από την αίθουσα αφίξεων και επιβιβάστηκε σε ένα άσπρο αυτοκίνητο το οποίο τον περίμενε έξω από το χώρο του αερολιμένα προκειμένου να αναχωρήσει για τον προορισμό του.
Η παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου έγινε αντιληπτή στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας με την είσοδό του, ενώ επιβιβάστηκε ως τελευταίος επιβάτης της πτήσης της Aegean προς Ηράκλειο.
Σημειώνεται ότι κανένα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο δεν ήξερε το παραμικρό για την άφιξη Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός, ως γνωστόν έχει μεγάλη αδυναμία στο νησί μας, όπως και ο πατέρας του, και κατά πάσα πιθανότητα σκοπεύει να περάσει για λίγη ξεκούραση το τριήμερο στην Κρήτη.


ΠΗΓΗ: ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Έχει ζητήσει να μην τον ενοχλήσει κανένα κομματικό στέλεχος ούτε θέλει να κάνει συζητήσεις γύρω από τις επιλογές του όσο θα βρίσκεται στις Γούβες. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης στο Δήμο Γουβών, έχει επιλέξει να περάσει ένα ήσυχο τριήμερο με τη σύζυγό του και τον αδερφό του σε ξενοδοχείο της περιοχής χωρίς να διαταραχθεί η οικογενειακή ηρεμία του. Λέγεται ότι ο πρωθυπουργός ήρθε να στις Γούβες, όπου βρισκόταν η σύζυγός του, ήδη από την Τετάρτη. Ο κ. Παπανδρέου έφτασε το βράδυ της Πέμπτης, ενώ δύο ημέρες νωρίτερα φημολογείται ότι το τοπικό ΠΑΣΟΚ είχε ενημερωθεί για την άφιξη του πρωθυπουργού από το γραφείο του, όμως θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, καθώς η επιθυμία ήταν να μην ενοχληθεί καθόλου στη διάρκεια της τριήμερης ανάπαυλάς του. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι ζητήθηκε απόλυτη μυστικότητα, ενώ μόνο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Παπαδάκης ίσως επιδιώξει να τον συναντήσει όχι όμως για κομματικά θέματα αλλά για να αποδώσει τις τιμές φιλοξενίας των Ηρακλειωτών, παραθέτοντάς του πιθανότατα κάποιο γεύμα. Στο μεταξύ, αν και υπήρχαν αρκετές πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν, αναφορικά με επαφές που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός πηγές, αναφέρουν ότι ακόμη και ο Ηρακλειώτης υφυπουργός Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος επιστρέφει στο Ηράκλειο σήμερα για Σαββατοκύριακο, ενδέχεται να μη συναντήσει τον κ. Παπανδρέου, χωρίς βεβαίως να αποκλειστεί κάθε άλλο ενδεχόμενο, καθώς οι ημέρες είναι πονηρές, αφού αναμένονται ανακοινώσεις για χρίσματα και φυσικά… εσωκομματικός πόλεμος και στο τοπικό ΠΑΣΟΚ από όσους δεν θα είναι οι εκλεκτοί. Το πρωθυπουργικό ζεύγος αναμένεται να αναχωρήσει από την Κρήτη αύριο το βράδυ.
 ΠΗΓΗ http://www.tolmi.gr
Τα μπάνια του πρωθυπουργού στις ΓούβεςΟι διακοπές του πρωθυπουργού στις Γούβες

Εάν δείτε ξαφνικά κάποιον να κάνει κανό μέχρι τη Ντία μην σας κάνει εντύπωση, μην αναρωτηθείτε: Ο Παπανδρέου θα είναι! Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του Άντα βρίσκονται από το βράδυ της Πέμπτης στις Γούβες, στο “Αμιράντες”, στο ξενοδοχείο συμφερόντων Δασκαλαντωνάκη, όπου εδώ και μέρες είναι ήδη ο Νίκος Σιφουνάκης με την Μάρι, αλλά και Νίκος Παπανδρέου με την Αλεξία-ήταν και ο Σπ.Κουβέλης, αλλά αναχώρησε.

Και δεν το λέω τυχαία για τη Ντία. Χθες ο Παπανδρέου την ώρα του πρωινού…χαλβάδιαζε την απόσταση μέχρι τη Ντία για να δει εάν μπορεί να τη διανύσει με κανό!

‘Άστο, είναι πολλά μίλια”, του έλεγε ο Νίκος για να τον αποτρέψει-στην πραγματικότητα η απόσταση μέχρι το νησί είναι 6 ναυτικά μίλια. Δεν ξέρω εάν πτοήθηκε ο πρωθυπουργός, αλλά ρωτούσε συνεχώς το προσωπικό για το γυμναστήριο το οποίο φυσικά και επισκέφτηκε…

Κατά τα λοιπά είναι ο γνωστός Παπανδρέου. Ζήτησε μια από τις βιλίτσες που έχει το ξενοδοχείο, είναι ευγενικός και προσηνής με τους πελάτες και τους υπαλλήλους, προτίμησε την πρώτη βραδιά το κινέζικο εστιατόριο και μετά ό,τι είχε το μενού. Τίποτα ιδιαίτερο, τίποτα ξεχωριστό! ΠΗΓΗ http://www.patris.gr

Αναχώρησε από την Κρήτη ο Γ. Παπανδρέου μετά το τριήμερο των διακοπών

Αναχώρησε από την Κρήτη χθες το βράδυ ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την σύζυγο του Άντα, μετά το τριήμερο των διακοπών τους στις Γούβες. Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να περάσει ένα ήσυχο τριήμερο με τη σύζυγό του, τον αδερφό του Νίκο και την σύζυγό του, το ζεύγος Σιφουνάκη - Δασκαλαντωνάκη και τον υφυπουργό Σπ.Κουβέλη, σε ξενοδοχείο της περιοχής. …ΕΡΤ • 

Σκηνές φρίκης και αηδίας στην Ακαδημία Πλάτωνος

kratyloyΑκαδημία Πλάτωνος ώρα μηδέν. Η ελληνική Πολιτεία ως συνήθως απούσα και δυστυχώς, συνένοχη. Αλλοδαποί λαθρομετανάστες, τοξικομανείς και άλλα περιθωριακά στοιχεία έχουν καταλάβει το χώρο, μετατρέποντάς τον σε κοινόβιο και αφοδευτήριο. Εικόνες φρίκης, εικόνες ντροπής... Οι παρατημένες στην κυριολεξία και αφύλακτες αρχαιότητες καταστρέφονται, μετατρέπονται σε στοιχεία ενός απέραντου σκουπιδότοπου! Ο σεβασμός κάποιων στα όσια και στα ιερά μας, ανύπαρκτος.
Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας δείχνει να μην ενδιαφέρει πια κανέναν στο αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού. Οι αρχαιολόγοι που είναι; Οι Εφορίες Αρχαιοτήτων; Τι κάνει η 3η Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αθηνών; Γιατί δεν παρεμβαίνει;
Ο ωχαδερφισμός πια σπάει τα ταμπλό και αναδεικνύεται σε κυρίαρχη λογική στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Οι ζημιές τεράστιες, όχι μόνο σε υλικό επίπεδο, αλλά και σε κοινωνικό. Ελλάδα 2010, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ...
Ελπίζουμε αυτή τη φορά κάποιος εισαγγελέας να ευαισθητοποιηθεί και όσοι κρατικοί παράγοντες ευθύνονται για αυτό το απίστευτο χάλι που εκθέτει τη χώρα αλλά και την κοινωνία μας, να λογοδοτήσουν.
Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους...
3f1Οι αποκλειστικές φωτογραφίες που έφτασαν στα χέρια μας και σήμερα δημοσιεύουμε, αποκαλύπτουν του λόγου το αληθές. Κάθε μία από αυτές, χίλιες λέξεις. Οι αρχαιότητες αφύλακτες, έτοιμες να πέσουν στα χέρια του κάθε επιτήδειου αρχαιοκάπηλου.
Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, η ευθύνη των γραφειοκρατών είναι τεράστια. Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης θεωρείται από εμάς εδώ στην «ΕΩ», απόλυτα απαραίτητη. Οι περαστικοί και οι ξένοι βλέπουν και τρίβουν τα μάτια τους, η αδιαφορία των αρμοδίων ρημάζει την εικόνα της χώρας, καταρρακώνει κάθε έννοια νομιμότητας, πλήττει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς.
Κάποιοι πολίτες, απηυδισμένοι από την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, ανασκουμπώνονται και δραστηριοποιούνται. Τρέχουν, φωτογραφίζουν, εξεγείρουν συνειδήσεις, ενημερώνουν τους δημοσιογράφους. Τους ευχαριστούμε, γι’ αυτούς τους Έλληνες αγωνιζόμαστε.
Σκουπιδότοπος...
3f2Στον πρόχειρα περιφραγμένο χώρο μέσα στο ιερό αρχαιολογικό άλσος, τοξικομανείς και αλλοδαποί λαθρομετανάστες έχουν απλώσει στρώματα και κιλίμια, ενώ μέσα εκεί, υπάρχει και καταυλισμός νομάδων Ρομά από τη Ρουμανία!
Ανάβουν φωτιές, στήνουν παραπήγματα και καταστρέφουν το χώρο και τη χλωρίδα του (θα τρίζουν τα κόκαλα του Κίμωνα...) Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε! Είπαν βέβαια οι Ρομά σε αυτούς που τους πλησίασαν και συζήτησαν μαζί τους, ότι σε λίγες εβδομάδες θα αποχωρήσουν.
3f3Όμως, έχουν συσσωρεύσει εκεί βουνά από σκουπίδια, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης και κινδύνους για τη δημόσια υγεία, αλλά και μεγάλο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς. Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές.
Και όλα αυτά στον ανοικτό αρχαιολογικό χώρο όπου βρίσκεται η οικία του Ακάδημου (του πρώτου οικιστή της Αθήνας, γνωστού και ως Εκάδημου), που μετατράπηκε σε ναό τη γεωμετρική περίοδο.
Αισθανόμαστε αηδία αλλά και πόνο, μόνο που τα γράφουμε... Δεν είναι δυνατόν να επιφυλάσσει η Πολιτεία τέτοια αντιμετώπιση στα μνημεία μας, δεν είναι δυνατόν αυτά να γίνονται αφοδευτήρια για κάθε περιθωριακό στοιχείο της πρωτεύουσας!
Τα αρχαία μας κινδυνεύουν!
3f8Στη γύρω από την Ακαδημία Πλάτωνος περιοχή, υπάρχουν αμέτρητα καταφύγια Πακιστανών κυρίως αλλά και Αφγανών & Ιρακινών λαθρομεταναστών, όπως και λαθρομεταναστών υπηκόοων από το Μπάγκλα Ντες και τις χώρες του Μαγκρέπ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα στο χώρο της Ακαδημίας, οι Πακιστανοί διοργανώνουν παιχνίδια... κρίκετ, που μαζεύουν μάλιστα πολύ κόσμο!
Σύμφωνα με καταγγελίες περιοίκων, οι οποίοι βιώνουν κάθε μέρα την υποβάθμιση της γειτονιάς τους και την εγκατάλειψή τους από την Πολιτεία, πολλές φορές άγνωστοι έχουν θεαθεί να μεταφέρουν ανενόχλητοι αντικείμενα μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο. Κοινώς, υπάρχει θέμα αρχαιοκαπηλείας, με την πολιτιστική κληρονομιά μας να είναι έκθετη και αφύλακτη, έρμαιο στις διαθέσεις των λογής-λογής κακοποιών. Διαπράττονται κακουργήματα και δυστυχώς κανείς δεν ενδιαφέρεται να προστατέψει το χώρο.
3f10Αλήθεια, πότε έγινε η τελευταία καταγραφή στο χώρο της Ακαδημίας; Πότε την επισκέφθηκε για τελευταία φορά ένας αρμόδιος; Από την άλλη, η απουσία της ΕΛΑΣ είναι αισθητή, ενώ πολλοί είναι οι κάτοικοι του 4ου Διαμερίσματος, οι οποίοι σκέφτονται να εγκαταλείψουν την περιοχή για ασφαλέστερα σημεία του αστικού ιστού της ευρύτερης πρωτεύουσας. Κάτι τελευταίο: η Δημοτική Αστυνομία, όπου προσέφυγαν οι κάτοικοι, σηκώνει τα χέρια της...
Διακηρύξεις άνευ νοήματος...
3f11Η Ακαδημία Αθηνών, μας λένε, θα βγει από την υποβάθμιση... το 2014 ή αργότερα, καθώς εκεί θα ανεγερθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Όμως, ο αρχαιολογικός χώρος δέχεται συνεχώς πλήγματα, καθώς έχει στην ουσία εγκαταλειφθεί, με πολλούς να είναι έτοιμοι πάλι, υποθέτουμε, να επικαλεστούν έλλειψη πόρων και κονδυλίων...
Νίκος Χιδίρογλου
http://www.elora.gr

ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ"Βγείτε και ζητήστε ευθαρσώς ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ κυριε ΓΑΠ-ΤΖΕΦΡΥ-ΓΙΩΡΓΑΚΙ-ΤΣΑΝΤ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ όπως τελος πάντων και αν σας Λένε


Η Τρόικα ξεπουλάει Αγροτική και ΤΤ


  • Το ξεπούλημα των τραπεζών αρχίζει και δημόσια περιουσία και υποθήκες πολιτών περνάνε στα χέρια αγνώστων αγοραστών!!!
  • Πωλητήριο για το ΤΤ και για την ΑΤΕ με ανοικτή δημόσια προσφορά για τις μετοχές που έχει στην κατοχή του το δημόσιο (συ)στήνει η Τρόικα στην κυβέρνηση

Η κυβέρνηση παραπλανά τον κόσμο


  • H κυβέρνηση του τουρίστα Γιώργου Παπανδρέου καλά θα κάνει να συγκεντρώσει τα τελευταία ίχνη αξιοπρέπειας που ίσως της απέμειναν και να σταθεί, όπως οφείλει, απέναντι στις τραγικές της ευθύνες, αντί να συνεχίζει να επιμένει στην διατήρησή της στην εξουσία δημιουργώντας νέα ψέματα που απλά επιταχύνουν τον χρόνο της αποκαθήλωσής της
Η οργισμένη και μόνο αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις πληροφορίες περί νέων μέτρων, επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του antinews περί νέου Μνημονίου πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού.
Ο κύριος Πεταλωτής επιχείρησε χθες να διαψεύσει αυτά τα σενάρια λέγοντας ότι πρόκειται για εκφοβισμό των πολιτών από κάποιους που επενδύουν στη «νεομετρολογία και τη νεομνημολογία» παραπλανούν και ζημιώνουν τις προσπάθειες για την ανάταξη της οικονομίας.
Στην ανακοίνωσή του ο κύριος Πεταλωτής αναφερει χαρακτηριστικά ότι: «Ας αναλογιστούν όμως ότι ο εκφοβισμός των πολιτών με ανύπαρκτα σενάρια, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην μεγάλη, την εθνική προσπάθεια που καταβάλει ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση για την ανάταξη της οικονομίας και τις μεγάλες αλλαγές στη χώρα». Και καταλήγει λέγοντας: «Έστω και τώρα λοιπόν, ας εγκαταλείψουν αυτήν την απαράδεκτη προσπάθειά τους και ας αναζητήσουν άλλα ‘πεδία δόξης’, λιγότερο επικίνδυνα».

Υμνητής Γενοκτονιών ο κύριος Κώστας Μπακογιάννης.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα όταν η λήθη επικρατεί στη λαϊκή συνείδησηhttp://olympiada.files.wordpress.com/2010/08/screenhunter_09feb-1023-19.jpg?w=85&h=122 δίνοντας την ευκαιρία σε μισάνθρωπα συστήματα εξουσίας να αναπαράγονται με ταυτόσημα, φρικτά χαρακτηριστικά. Μετά τις μεγάλες τραγωδίες, τα ολοκαυτώματα και τις γενοκτονίες επέρχεται μία ύφεση στον απάνθρωπο χαρακτήρα της ολιγαρχίας, μέχρι να ανακάμψει με νέες εφεδρείες, νέα πρόσωπα μα με την ίδια μεθοδολογία και σκοπό.
Η στυγνή μειονότητα που εξουσιάζει σήμερα την χώρα δεν κρατά πλέον τα προσχήματα. Το είδαμε με την αναπαραγωγή όχι μόνο των φασιστικών μεθόδων διακυβέρνησης, αλλά και της απροκάλυπτης επανάληψης φράσεων που χαρακτήρισαν τους σφαγείς των εθνών: Γιώργος Παπανδρέου, Μπενίτο Μουσολίνι: Κατακτώντας την απόλυτη Ηγεμονία.

Άρχισαν να τα γυρίζουν τα ΜΜΕ για να διασωθούν...

  • Υπό το καθεστώς τρόμου σπάει το μέτωπο των βαρώνων. “Αμαρτωλή” έγινε τώρα η “Τρόικα”.
  • Το καθεστώς των ΜΜΕ, αργοπεθαίνει με δύσοσμες απώλειες από τους ξεχειλωμένους σφιγκτήρες του. Τρέμουν αυτό που θα τους ξημερώσει. Αυτή θα είναι και η ανταμοιβή τους. Το υπόλοιπον του βίου τους, μέσα στον πανικό...
  • Είπαμε, με ξένο πισινό είναι εύκολο να γίνει γκέης κανείς. Απόδειξη δε, του πόσο η ελληνική κοινωνία ανταμοίβει όλα τα πολιτικά όντα, είναι ο φόβος των ίδιων να κυκλοφορήσουν, ειδικά μετά τους προπηλακισμούς, τις ροχάλες, κλπ, που δέχονται συχνά πυκνά εσχάτως.
Η “Τρόικα” όμως δεν ΨΗΦΙΣΕ το μνημόνιο. Το μνημόνιο το έφεραν και το ψήφισαν οι “εκλεγμένοι” εκπρόσωποι του λαού. Υποτίθεται ότι το μελέτησαν και το αξιολόγησαν. Το ενέκριναν και το έθεσαν υπεράνω του συντάγματος.
Τι έχουν να πουν τώρα οι πρόθυμοι θιασώτες του “ΝΑΙ”;
Ο “Μπαμπούλας” της Τρόικας πλέον δεν πείθει κανέναν. Τα ΜΜΕ όφειλαν να ελέγξουν και να στηλιτεύσουν την προσχεδιασμένη κατάρρευση της οικονομίας και την μετέπειτα καταστροφή κάθε ελπίδας ανάπτυξης από τον επαίσχυντο “σχέδιο εξόδου – μνημόνιο”.
Αλήθεια, όλοι αυτοί οι οικονομικοί συντάκτες, οι εκατοντάδες “φωστήρες” δεν ήταν σε θέση να εντοπίσουν τους κινδύνους που ελλόχευαν από την ερασιτεχνική (;) συμπεριφορά του υπουργείου οικονομικών και του κυρίου Προβόπουλου με την ανάληψη της εξουσίας;
Δεν ήταν σε θέση μετέπειτα να εντοπίσουν την στρατηγική που περέπεμπε άμεσα σε αδυναμία δανεισμού από την ελεύθερη αγορά; Όταν παρομοιάζεις την χώρα σου ως Τιτανικό, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΣΕΙ;

Οι Τούρκοι θέλουν να λειτουργήσουν την Αγιά Σοφιά σαν τζαμί!!!

* Ανταπόδοση για την λειτουργία της Παναγίας Σουμελά...


* Θέλουν να λειτουργήσουν την τελευταία ημέρα του Ραμαζανιού...!

Του Νίκου Στέλγια

Τι και αν η παρουσία του στα τουρκικά πολιτικά δρώμενα δεν είναι αξιοσημείωτη; Κατά διαστήματα το Κόμμα της Μεγάλης Ενότητας (BBP) κατορθώνει να βρεθεί στο προσκήνιο με περίεργες τοποθετήσεις και βίαιες εθνικιστικές εξάρσεις.Λίγες ημέρες μετά την ιστορική λειτουργία στη Μονή Σουμελά της Τραπεζούντας, η ηγεσία του συγκεκριμένου κόμματος ζητά από την κυβέρνηση να δώσει τη συγκατάθεση της για εορταστική λειτουργία του Ραμαζανιού στην Αγία Σοφία. Το Κόμμα της Μεγάλης Ενότητας, ζητά την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως αντίκρισμα για τη μονοήμερη λειτουργία στη Μονή Σουμελά.

Ο περιοδεύων πρωθυπουργεύων τουρίστας ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

* Η είδηση σε όλα όσα ζούμε είναι μία: Να βρίσκεται στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου!!!


* Ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει πως δεν αντέχει να βρίσκεται σε αυτή τη χώρα ή τουλάχιστον δεν αντέχει να βρίσκεται για πολύ… (ακόμη;)

Το κλίμα άρχισε να αλλάζει και αυτό που φεύγει δεν είναι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και η «κάλυψη» του «κοσμοπολίτη» Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ούτε που βρίσκεται αλλά ούτε και τι κάνει… ως πολιτικός βέβαια, γιατί ως υπέργηρος αθλητής οφείλουμε να ομολογήσουμε πως προσπαθεί ταμάλα…

Δήμαρχε, πες ένα «Όχι»!

Ποιός θα βάλει επιτέλους ένα φρένο στον ραγδαίο εκτουρκισμό της καθημερινότητάς μας;

Ὅλοι ὅσοι μᾶς διαβάζετε συστηματικά, γνωρίζετε καλά ὅτι ἀπεχθανόμαστε τούς μελοδραματικούς τόνους καί τά μεγάλα λόγια. Τό τονίζουμε προκαταρκτικά γιά νά μήν παρερμηνεύσει κάποιος τά κατωτέρω.


Τούς τελευταίους μῆνες, ἡ προπαγανδιστική μηχανή τῆς Τουρκίας στήν περιοχή δουλεύει στό φούλ. Δεκάδες ἐκδηλώσεις, συναντήσεις, φιέστες γίνονται σέ καθημερινή πλέον βάση, ἄλλοτε μέ τό πρόσχημα τοῦ «πολιτισμοῦ», ἄλλοτε μέ τήν ἀφορμή τῆς «θρησκείας» κι ἄλλοτε μέ τήν προμετωπίδα τῶν «ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων». Ἡ γενικότερη ἀνισορροπία δυνάμεων μᾶλλον ἔπεισε τήν Ἄγκυρα νά ἐπιταχύνει τούς σχεδιασμούς της, τούτη τή στιγμή πού μᾶς βρίσκουν στριμωγμένους πολλαπλῶς. Κι ἐδῶ βρίσκονται οἱ εὐθῦνες τοῦ καθενός Θρακιώτη, ἀπό τόν δήμαρχο ὥς τόν τελευταῖο δημότη πού δέν ἔχει ἀκόμη ἐκμαυλιστεῖ ἀπό τόν ἐθνομηδενισμό, τήν κομματοκρατία καί τήν ἡττοπάθεια.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΟΥ 40΄ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟΥ ΤΩΡΑ
Προκλητική ιντερνετική επίθεση από Τούρκους χάκερ

Τούρκοι χάκερς εθνικιστές, χτύπησαν την ιστοσελίδα του Δήμου Λαμιέων. Σύμφωνα με το πόρταλ LamiaReport, ένας αναγνώστης τους, τους ενημέρωσε με email που έστειλε στις 00:24'


Διαβάστε τι ακριβώς έγραψε:


<<ΜΠΗΚΑ ΣΤΙς 12:22 πμ στο site του δημου Λαμίας lamia-city.gr και πατησα να δω την προσκληση για τον εθελοντισμο στα θερμοπυλεια και βγαζει τουρκικο site! (http://site.mynet.com/montes.........) που στο τελος λεει για τη νικη των τουρκων το 1922 στις 30/08!>>
Αναγνώστης

Πράγματι μπαίνοντας στο site του Δήμου και πατώντας στα δεξιά της ιστοσελίδας, στο δελτίο τύπου για την πρόσκληση εθελοντισμού στα Θερμοπύλεια, το διαπιστώσαμε και εμείς.

Για ευνόητους λόγους από το mail του αναγνώστη δεν αφήνουμε να φανεί ολόκληρη η ηλεκτρονική διεύθυνση του τούρκικου site με εθνικιστικό περιεχόμενο, αλλά είναι στη διάθεση οποιασδήποτε αρμόδια αρχής.

Διαδώστε αυτό το άρθρο


http://www.newsit.gr

Για 2η μέρα καίγεται η Κάρυστος - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!! ΑΛΛΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ...... ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ

- Οι φλόγες μπήκαν σε σπίτια, αποθήκες και αυλές


- Μάχη απο πυροσβέστες και κατοίκους - Κάηκαν 8 σπίτια. Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Σε χαράδρες και στην κορυφογραμμή της θέσης Κάστρο, βόρεια της Καρύστου, είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε τη νύχτα στην περιοχή.

Επί τόπου επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα ελικόπτερα. Νωρίς το πρωί επιχείρησαν ρίψεις δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, αλλά αποσύρθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων, έως και 9 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.

Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι δυνατοί άνεμοι μέχρι και 11 μποφόρ που έπνεαν χθες καθιστούσαν αδύνατη τη συνδρομή τους. Μόλις οι άνεμοι έπεσαν λίγο 4 αεροσκάφη πραγματοποίησαν ρίψεις νερού. Όμως, όταν σκοτείνιασε αναγκάστηκαν και πάλι να επιστρέψουν στη βάση τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε οκτώ σπίτια, σε αυλές, σε αποθήκες και καλλιέργειες. Το ανατολικό μέτωπο, στην περιοχή Αετοράχη, αναζωπυρώθηκε και έχει πλέον ενωθεί με το βόρειο μέτωπο στα βορειοδυτικά του Αετού στην περιοχή Κοκκινόχωμα. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Η ένταση των ανέμων έχει πέσει στα 7 έως 8 μποφόρ, από 10 έως 11 μποφόρ που ήταν χθες το βράδυ.


Δύσκολη ήταν και η χθεσνιή η νύχτα για τους πυροσβέστες, αφού δεν έχει ακόμα ελεγχθεί η φωτιά και καταστρέφει όλη την βλάστηση στις χαράδρες. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και πεζοπόρο τμήμα δίνουν μάχη με τις φλόγες. Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν 34 πυροσβεστικά οχήματα με 75 πυροσβέστες, 52 πεζοπόροι, οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μεγάλος αριθμός εθελοντών πολιτών.

Απο τη νύχτα του Σαββάτου εκκενώθηκαν τα χωριά Γραμπιά, Μεκουνίδα, Μύλοι και Παλαιά Χώρα. Εκατοντάδες επισκέπτες και κάτοικοι εγκατέλειψαν την περιοχή και αρκετά ξενοδοχεία εκκενώθηκαν

Στάχτη το φοινικόδασος στην Πρέβελη της Κρήτης...

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΓΑΠ
Ανάμνηση αποτελεί το μοναδικού κάλλους φοινικόδασος στην Πρέβελη της Κρήτης, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του κάηκε από τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα.


Λόγω της έντασης των ανεμών δεν μπόρεσαν να επιχειρήσουν πυροσβεστικά αεροπλάνα στην προστατευόμενη αυτή περιοχή, και οι φλόγες απείλησαν προς στιγμή την ιστορική Μονή Πρέβελης....
Η φωτιά στο φοινικόδασος είναι υπό μερικό έλεγχο και οι άνδρες της πυροσβεστικής δημιουργούν αντιπυρικά μονοπάτια ώστε να ελεχθεί απόλυτα, σε περίπτωση αναζωπύρωσής της. Είκοσι δυο (22) άτομα συνελήφθησαν χθες στις 7 το πρωί, από άνδρες των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του ΤΑΕ Ρεθύμνου στην παραλία της Λίμνης Πρέβελη. Αναζητούσαν άτομα απο τον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο.

Σε σκάφος που «τρώει» υπουργούς έκανε διακοπές ο Βενιζέλος...

ΜΑΘΗΜΑΤΑ… ΘΑΡΡΟΥΣ ΕΔΩΣΕ στη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών ο υπουργός Αμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Κόντρα στους υπόλοιπους συναδέλφους του υπουργούς, που τρέμουν τη λαϊκή οργή και δεν πλησιάζουν σκάφη ούτε στα καρνάγια, ο κ. Βενιζέλος απόλαυσε τις ομορφιές των Σποράδων πάνω σε ένα πολυτελές σκάφος, παρέα με φίλους και τη σύζυγό του, χωρίς να λογαριάζει τα ενδεχόμενα σχόλια σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

Το θάρρος του, μάλιστα, είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς δεν επέβαινε σε ένα απλό κότερο, αλλά σε ένα σκάφος… υπουργοφάγο, που έχει τελειώσει πολιτικά ήδη δύο υπουργούς. Η κατάρα των Uniesse έχει «χτυπήσει» στο παρελθόν τον κ. Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και τον κ. Γιώργο Βουλγαράκη, οι οποίοι «συνελήφθησαν» να απολαμβάνουν τις διακοπές τους πάνω σε τέτοια σκαριά και γνώρισαν τη λαϊκή οργή και αποδοκιμασία. Στο τέλος, δε, βρέθηκαν εκτός πολιτικής…
Ανεπηρέαστος, πάντως, από τις περιπέτειες των προ- ηγουμένων, με δεδομένο ότι ο ίδιος άλλωστε δεν έχει προκαλέσει ποτέ σε θέματα πλουτισμού ή με τη δημόσια συμπεριφορά του, ο κ. Βενιζέλος ταξίδεψε με τη σύζυγό του, κυρία Βασιλική Μπακατσέλου, και την κόρη τους Ελβίνα την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου μέχρι τις Σποράδες.
Φιλοξενήθηκαν σε σπίτι οικογενειακών φίλων τους στη Σκόπελο. Ο υπουργός απέφυγε τις εμφανίσεις και αφιέρωσε όλο τον χρόνο του στην οικογένειά του και στην ολιγομελή παρέα του. Οσοι έχουν εξερευνήσει τις Σποράδες γνωρίζουν πως για να χαρεί κάποιος τις όμορφες παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά χρειάζεται ένα φουσκωτό ή ένα σκάφος. Ο κ. Βενιζέλος έχει πάει αρκετές φορές σε αυτή τη γωνιά του Αιγαίου και έτσι αποδέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση του στενού οικογενειακού του φίλου.
Στην παραλία Μηλιές
Το μεσημέρι του Σαββάτου στις 7 Αυγούστου εμφανίστηκε στην παραλία Μηλιές της Αλοννήσου ένα επιβλητικό open σκάφος σε σπορ γραμμή, μαγνητίζοντας τα βλέμματα όλων των λουομένων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί κοντά. Πάνω στο γιοτ τύ- που Uniesse επέβαινε και ο κ. Βενιζέλος με τη σύζυγο του και την κόρη τους, μαζί φυσικά με τους ιδιοκτήτες του σκάφους. Ντυμένος κάζουαλ, χαλαρός, με μαύρα γυαλιά και φανερά μαυρισμένος, ο υπουργός απολάμβανε τη βόλτα και τις ανέσεις του σκάφους και θαύμαζε το φυσικό κάλλος της περιοχής.
Η παρέα έδεσε αρόδο στον μικρό κόλπο και με το tender κατέπλευσε στην παραλία. «Ο υπουργός έδειχνε χαλαρός, ευδιάθετος και συνομιλούσε με την παρέα του. Απόλαυσε τη θάλασσα για πολλή ώρα, ενώ συνεχώς στο πλευρό του ήταν η γυναίκα του και η κόρη του Ελβίνα», λέει κάτοικος της περιοχής που ήταν στην παραλία. Επειτα από δύο ώρες, αφού κάλεσαν από το κινητό μέλος του πληρώματος, επιβιβάστηκαν στο φουσκωτό και επέστρεψαν στο σκάφος.
Πληροφορίες φέρουν τον κ Βενιζέλο και την παρέα του, σχεδόν σε καθημερινή βάση να «καταπίνουν» πολλά μίλια στη γύρω περιοχή, γνωρίζοντας τις φυσικές ομορφιές και τις αμέτρητες παραλίες των νησιών στις Σποράδες.
Από το Uniesse στην Ουρανούπολη Η επίσκεψη της οικογένειας Βενιζέλου στη Σκόπελο ήταν το πρώτο μέρος των φετινών διακοπών, αφού το πρόγραμμα περιελάμβανε και δεύτερο προορισμό, αυτόν της Χαλκιδικής. Κάθε χρόνο ο κ. Βενιζέλος -μαζί με την οικογένειά του- επισκέπτεται το «Eagles Palace Hotel&Spa»,ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Ουρανούπολη. Πρόκειται για μια πολυτελή μονάδα με γκουρμέ κουζίνα και μοναδικές εγκαταστάσειυδροθεραπείας. Ο κ. Βενιζέλος διατηρεί μακροχρόνια φιλική σχέση και με τον ιδιοκτή- τη της ξενοδοχειακής μονάδας κ. Ντίνο Τορνεβούκα και έχει μείνει αρκετές φορές στο συγκεκριμένο συγκρότημα την τελευταία οκταετία. Τα προηγούμενα καλοκαίρια, ο υπουργός Αμυνας διέμενε σε απλά δωμάτια του ξενοδοχείου. Φέτος επέλεξε να κλείσει ένα μπανγκαλόου, επιδιώκοντας περισσότερη ιδιωτικότητα και μεγαλύτερη ασφάλεια. Το καθημερινό του πρόγραμμα περιελάμβανε μπάνιο, φαγητό στα εστιατόρια του ξενοδοχείου, ενώ λέγεται ότι με το σκάφος του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου επισκέφτηκαν μικρούς κολπίσκους που είναι προσβάσιμοι μόνο από τη θάλασσα. Τα απογεύματα έκανε περιπάτους στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, ενώ κάποιοι τον είδαν να χαλαρώνει στις εντυπωσιακές πισίνες που διαθέτει η μονάδα.
Πάντα μαζί του ήταν η σύζυγός του με την κόρη τους, ενώ πολλά βράδια δειπνούσε με τον φίλο του κ. Τορνεβούκα. Στο «Eagles» η οικογένεια Βενιζέλου παρέμεινε μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.
Η επιστροφή Ο κ. Βενιζέλος γνώριζε πριν αποχωρήσει για τις καλοκαιρινές του διακοπές ότι στις 16 του μήνα έπρεπε να επιστρέψει στην Αθήνα. Αιτία, η επί σκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου και οι συναντήσεις με την ελληνική πολιτική ηγεσία. Την Τετάρτη, μάλιστα, ήταν και αυτός στον όμορφο Πόρο, στο γεύμα που παρέθεσαν ο πρωθυπουργός και η κυρία Αντα Παπανδρέου προς τιμήν του Ισραηλινού πρωθυπουργού και της κυρίας Σάρα Νετανιάχου.

http://www.protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...