Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

Τότε που ο Γιώργος υποσχόταν «καθαρό περιβάλλον, καθαρά λεφτά και καθαρές κουβέντες» !!!

Δεν ξέρω αν αντέχετε να διαβάσετε την παρακάτω ομιλία του Γ. Παπανδρέου, αλλά πιστεύουμε ότι είναι ιστορικής σημασίας. Είναι η ομιλία του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακριβώς ένα χρόνο πριν προς τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης. Οι άξονες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, όταν θα γινόταν κυβέρνηση, ήταν: «καθαρό περιβάλλον, καθαρά λεφτά, καθαρές κουβέντες». Είχε πει επίσης ότι θα κάνει τα εξής:

Η επανάσταση των «νοικοκυραίων»


Οποιοδήποτε κόμμα βρίσκεται στην εξουσία αυτό που επιθυμεί είναι να επικρατεί «ησυχία» στην κοινωνία. Να μην υπάρχουν εντάσεις, εκρήξεις, διαδηλώσεις, διαμαρτυρόμενοι συνταξιούχοι, φοιτητές, δημόσιοι υπάλληλοι.

Γιατί πρέπει να διδάσκονται τα Αρχαία Ελληνικά

Πολλοί αφελώς πιστεύουν ότι τα αρχαία ελληνικά δεν θα έπρεπε να διδάσκονται καθότι σύμφωνα με τη…
γνώμη τους δεν προσφέρουν τίποτε στους μαθητές ενώ αντιθέτως τους φορτώνουν με γνώσεις που είναι άχρηστες για το μέλλον τους. Είναι πράγματι λυπηρό να παρακολουθεί κανείς την απαξίωση του μεγαλείου του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και του αναπόσπαστο τμήματος αυτού, της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας,

Πανηγύρια για τα …πανηγύρια Ταπείνωση του Ελληνικού κράτους;

Υφυπουργός Γ. Ντόλιος, ο νέος…αγάς του πανηγυριού!
Πραγματοποιήθηκαν κατά σειρά τα δύο καλοκαιρινά πανηγύρια στα Πομακοχώρια του νομού Ροδόπης και Έβρου, του Ακρίτα (Αλάνατ ή Αλάντεπέ) και του Χίλια, αντίστοιχα. Και τα δύο είναι πλέον πρώην Πομάκικα πανηγύρια, το πρώτο με οικονομικά χαρακτηριστικά και το δεύτερο με έντονα θρησκευτικά, αφού εκεί συναθροίζονταν οι Αλεβίτες των γύρω χωριών.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 πραγματοποιήθηκε «τουρκική εισβολή» και με την απόλυτη συνδρομή ελληνόφωνων παραγόντων (νομαρχών κλπ) τα πανηγύρια πέρασαν στη σφαίρα επιρροής του καλπάζοντος τουρκικού εθνικισμού, ώστε σήμερα να είναι κακόγουστες αντιγραφές εθνικιστικών πανηγυριών της Τουρκίας (Αδριανούπολης, Προύσσας κλπ), και να προσπαθούν μέσα από γελοίες και υποκριτικές αναφορές στην ειρήνη των γειτονικών λαών, να στήσουν άλλο ένα τουρκικό σκηνικό στην ούτως ή άλλως απο-πομακοποιημένη σε μεγάλο βαθμό ορεινή Ροδόπη.

Επιλογές ήττας του ΠΑΣΟΚ, με δανεικό προσωπικό


Αφού ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου εισέπραττε επί ημέρες ηχηρά ΟΧΙ από κορυφαία στελέχη της παράταξής του – γεγονός που αν μη τι άλλο αποδεικνύει το κλίμα ηττοπάθειας που επικρατεί στην κυβερνητική παράταξη – ανακοίνωσε επιτέλους σήμερα τις υποψηφιότητες του κόμματός του για τις 13 περιφέρειες και τους τρεις μεγαλύτερους δήμους της χώρας. Ο Γ. Καμίνης και ο Γ. Μπουτάρης προερχόμενοι από την εναπομείνασα “δεξαμενή της αριστεράς” για τον Δήμο Αθήνας και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Ο κ. Τατούλης (των άλλων εξαπτερυγικών δυνάμεων) υποψήφιος για την Πελοπόννησο. Ο Γ. Σγουρός που δεν τον ήθελαν και αυτοχρίστηκε υποψήφιος εκβιαστικά για την Αττική.
Το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει λοιπόν στις αυτοδιοικητικές εκλογές με επιλογές ήττας και δανεικό προσωπικό.

Όταν ακυρώνεται ένας πρωθυπουργός


Πέντε χρόνια χρειάστηκε ο … Κώστας Καραμανλής για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται ο σημερινός πρωθυπουργός. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν χρειάστηκε ούτε ένα για να φτάσει στην σημερινή αποκαρδιωτική εικόνα για τον πρωθυπουργό μιας χώρας έστω και της Ελλάδας.
Γράφουμε αλλού για την πρωτοφανή στα χρονικά άρνηση κορυφαίων στελεχών ενός κόμματος να πειθαρχήσουν στον επικεφαλής μιας κυβέρνησης που εξελέγη πριν από λίγους μήνες με συντριπτική διαφορά από την Αντιπολίτευση, για τον λόγο ότι φοβούνται πως δεν θα εκλεγούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και η πολιτική σταδιοδρομία τους θα σταματήσει εκεί
Το κύρος του κ. Παπανδρέου  (ΕΑΝ ΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ) έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα και από την δημόσια διαπραγμάτευση

H Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ πλέον αυτή που ξέρουμε σήμερ

Δεν είναι καθόλου αστείος ο τίτλος. Η επανάσταση μέσα στην ελληνική κοινωνία έχει ήδη αρχίσει και βρίσκεται σε πλήρη...

 εξέλιξη. Μόνο που αυτή η επανάσταση δεν είναι του τύπου που συνήθως έχουμε στο μυαλό μας, δηλαδή ογκώδεις διαδηλώσεις, ένοπλη αντίσταση κ.λ.π. Εδώ πρόκειται για ιδιότυπης μορφής επανάσταση που εκδηλώνεται με απάθεια, ανυπακοή και απείθεια.Έτσι όπως επέλεξε να πολιτευτεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...