Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΛΙ;

Ο τελευταίος ανασχηματισμός έδειξε για άλλη μια φορά ότι ο τουρίστας Πρωθυπουργός δεν έχει αντιληφθεί το τι συμβαίνει στην κοινωνία και νομίζει ότι παίζει Monopoly και όχι ότι απο τις αποφάσιες του κρέμονται οι ζωές 10.000.000 ανθρώπων.

Προπαγάνδα αλά ελληνικά

Στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι είναι ταγμένοι. Είτε διότι έχουν συνδέσει την επαγγελματική τους πορεία με κάποια πηγή εξουσίας, είτε γιατί η προσωπική τους ιδεολογία τούς φέρνει πιο κοντά σε κάποιον πολιτικό σχηματισμό, είτε απλώς για βιοποριστικούς λόγους.

Μερικές φορές, αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο διότι η χώρα μας είναι ένα μεγάλο χωριό, και όλοι γνωρίζουν κάποιον που ξέρει κάποιον άλλο, που μπορεί να ‘πιάσει’ έναν τρίτον. Ελάχιστοι δημοσιογράφοι γράφουν πραγματικά αυτό που πιστεύουν και ακόμη πιο λίγοι το πράττουν με το πραγματικό τους όνομα.

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΛΛΑΝΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ. ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

THN IΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ
Ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στη λακωνική γη κατά τα τελευταία χρόνια, είναι οι θολωτοί τάφοι και τα προϊστορικά λείψανα στην Ακρόπολη της Πελλάνας, που αποκαλύφθηκαν από τις ανασκαφές του Θ. Σπυρόπουλου που έγιναν από το 1980 έως το 1995.

Σκόπια: «Να δωρίσουμε το άγαλμα του Αλεξάνδρου στην Αθήνα»…«Ως ένδειξη καλής θέλησης προς την Ελλάδα πρέπει η κυβέρνηση να παραιτηθεί από τον ‘αρχαιοποίηση’ της χώρας και να δωρίσει το μνημείο του Αλέξανδρου του Μακεδόνα στην Αθήνα» ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΡΙΣΟΥΝ .... ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΙΚΑ?????????

Θέμα Ηθικής για την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η παραίτηση της

Κα Υπουργέ είναι θέμα ηθικής η παραίτηση σας και ο λόγος είναι αυτός: δεν μπορεί η Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας που υποτίθεται ότι υποστηρίζει και δουλεύει για την δημόσια εκπαίδευση να στέλνει το παιδί της σε ιδιωτικό σχολείο!
Που ματακούστηκε κάτι παρόμοιο;
Καιρός να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα και αυτή η αλλαγή πρέπει να αρχίσει από την πολιτική ηγεσία!
Και νομίζουμε ότι έπρεπε να είναι αυτονόητο ο κάθε Πολιτικός να δίνει τα διαπιστευτήρια του, στους εργοδότες του, δηλ. τον Ελληνικό Λαό, υποστηρίζοντας και υπηρετώντας το Δημόσιο Κράτος και την Δημόσια Εκπαίδευση

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΝΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΓΡΙΜΠΟΡΕΜΜΑ ΣΕ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΤΣΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ:
Στο δημοτικό διαμέρισμα Γεωργιτσίου Δήμου Πελλάνας Λακωνίας,η δημοτική αρχή ανέχεται κατοίκους να πετούν ανεξέλεγκτα σκουπίδια στο πανέμορφο ρέμμα Γριμπόρεμμα(που βρίσκεται μέσα στο χωριό και μάλιστα ακριβώς δίπλα από ...
τον νομαρχιακό δρόμο)και περιέργως δεν καθαρίζει το πανέμορφο αυτό ρέμμα,που θα έπρεπε να αποτελεί στολίδι της περιοχής, λόγω της γεωγραφικής του θέσης.
Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοτική αρχή αρέσκεται στην μόλυνση του περιβάλλοντος,αφού και σε άλλη περίπτωση:επιτρέπει αποχετέυσεις να καταλήγουν σε αγωγό ομβρίων υδάτων κατοικημένης περιοχής,για να εξυπηρετήσει συμφέροντα της μειοψηφίας(περιοχή Τσερωτέικα Γεωργιτσίου), με συνέπεια αρουραίοι και κατσαρίδες στην επιφάνεια και αφόρητη δυσωσμία.

Γιατί η δημοτική αρχή Δήμου Πελλάνας Λακωνίας,δεν καθαρίζει το πανέμορφο ρέμμα Γριμπόρεμμα;;;;Είναι τόσο δύσκολο να στείλει 2 εργάτες που θα ασχοληθούν 2 ημέρες με τον καθαρισμό του ρέμματος,που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού;;; Γιατί ανέχεται κατοίκους να πετούν ανεξέλεγκτα σκουπίδια;;

Το πανέμορφο ρέμμα Γριμπόρεμμα,που βρίσκεται ακριβώς δίπλα απο το νομαρχιακό δρόμο Σπάρτης-Λογκανίκου, θα πρέπει να μετατραπεί σε στολίδι της περιοχής και όχι σε παράνομη χωματερή.

Να πως βολεύουν τα παιδιά τους οι Βουλευτές της "πράσινης" ανάπτυξης

Ο Βουλευτής Σάμου με την κόρη του
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πυθαγόρας Βαρδίκος, έχει 2 παιδιά τα οποία "φρόντισε" να αποκαταστήσει με παχυλούς μισθούς.
Ο υιός του Χαράλαμπος (Μπάμπης) Βαρδίκος, βρίσκεται με απόσπαση στο γραφείο του...

Κου Λοβέρδου στο Υπουργείο Υγείας, μετά από έντονες πιέσεις που άσκησε ο μπαμπάς, όπως μας είπαν έγκυρες πηγές.
Το μεγάλο σκάνδαλο, είναι ότι η κόρη του Κου Βαρδίκου, είναι επιστημονική συνεργάτης στο γραφείο του...μπαμπά της!!!
Να λοιπόν για πια αξιοκρατία μιλάμε....
Να, τα πράσινα παιδιά που βολεύονται την ώρα που χιλιάδες πεινάνε...
Και το ΠΑΣΟΚ μας λέει κάντε θυσίες την ώρα που οι δικοί του βουλευτές βολεύουν μια χαρά τους κανακαριδες τους ;;Ο γιός του Βουλευτή, Μπάμπης Βαρδίκος, από φωτογραφία που έχει αναρτήσει στο διαδίκτιο

Σκόρπιες σκέψεις

Μια πόρτα απόσταση, χιλιόμετρα μακριά.. Στα ίδια προβλήματα θεατές μοιραζόμαστε σιωπή, άλλους δρόμους ανοίγουμε μυστικά να ξεφύγουμε μα η έξοδος είναι μια και μεις δε βρίσκουμε τον τρόπο να πιαστούμε απ' το χέρι για να σωθούμε.
Μας ψιθυρίζουν στο αυτί με σκοπιμότητες και μεις ανάλογα στήνουμε το σχέδιο μας, μα οι χάρτες μας είναι προσημειωμένοι και μεις στην οκνηρία μας δίπλα στις γραμμές βαδίζουμε και αν δε τις πατάμε έξω απ' το παιχνίδι νιώθουμε μα πάλι δέσμιοι σε ίδιο προορισμό μας βγάζει.

Ο Σαμαράς… καραμανλικός!Ο τέως αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης Α. Σαμαράς εδώ και αρκετές ημέρες παριστάνει τον πιστό θεματοφύλακα των αρχών του Κωνσταντίνου Καραμανλή! Οι θεατρινισμοί του μέχρι στιγμής έχουν μείνει αναπάντητοι – η κοντή μνήμη γαρ σ’ αυτόν τον τόπο. Μόνον αυτός, λέει, τιμά το «δάκρυ του Εθνάρχη»! Σαφώς υπαινίσσεται ότι οι άλλοι υπήρξαν ενδοτικοί, συμβιβασμένοι, αν δεν «πουλήθηκαν». Ας θυμίσουμε λοιπόν μερικά μόνο από τα κατορθώματα του νεο-Μακεδονομάχου, όπως περιγράφονται αναλυτικά σε άρθρο του κ. Ηλία Κανέλλη που αναρτήθηκε στο protagon.gr, συμπληρώνοντας ορισμένες ακόμη δηλώσεις του Σαμαρά που βρήκαμε πρόχειρες:

Σαμαράς: «Δεν επιστρέφω στη ΝΔ ούτε ως αρχηγός»!

“Δεν θα επιστρέψω, συνεπώς, στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω ο «αρχηγός» της”.ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
συνέντευξη στον ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΚΑΓΙΑΝΝΗ, Καθημερινή Κυριακής 4 Ιουλίου 1993

Ας ετοιμαστούμε για "ηλεκτροσόκ" αμέσως μετά τη ΔΕΘ..

Πρωτοφανείς θα είναι οι αυξήσεις που θα αντικρύσουν -και θα κληθούν να πληρώσουν- οι καταναλωτές στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Αν είστε από τους …αθεράπευτα αισιόδοξους και θέλετε να βλέπετε τα ποτήρια μισογεμάτα, τότε να σταθείτε στο ότι η...Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), που εισηγείται για τα τιμολόγια της ΔΕΗ στο αρμόδιο υπουργείο, δεν θα συνεδριάσει τελικά για το καυτό θέμα των αυξήσεων αυτήν την Τετάρτη, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Ο λόγος, φυσικά, δεν είναι άλλος από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενόψει της οποίας το κλίμα στην κοινωνία έχει φορτισθεί έντονα, με φόντο και τους σχεδιασμούς του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου για μεγάλες αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης.

«Το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι !!!!»BOYΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Η βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται σε 6.200 ευρώ μηνιαίως μικτά, από τα οποία ένα τμήμα καταλήγει στα κομματικά ταμεία (σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το 10%, στο ΣΥΡΙΖΑ 20%, στο ΛΑΟΣ 50% και στο ΚΚΕ 100%). Η πρόσφατη κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, συνεπάγεται την παρακράτηση 2.000 ευρώ επιπλέον για τους βουλευτές κάθε μήνα, με αποτέλεσμα οι αποδοχές των αξιότιμων εκπροσώπων μας να διαμορφώνονται πλέον όπως παρακάτω:

Σχεδόν ένα εκατομμύριο αλλοδαποί

Ελλάδα και Ισπανία δέχονται δυσανάλογο βάρος από την νόμιμη και παράνομη μετανάστευση, τόσο σε επίπεδο αλλοίωσης των...
χαρακτηριστικών του πληθυσμού, όσο και σε επίπεδο ανάπτυξης και κοινωνικής πρόνοιας, όπως δείχνουν τα νέα στοιχεία της Eurostat για την μετανάστευση στην ΕΕ, εσωτερική και εξωτερική.

Η Ελλάδα "φιλοξενούσε" επισήμως το 2009 929.500 αλλοδαπούς

Θάβουν αρχαία (Ελληνική) πόλη, για να κατασκεύασουν φράγμα οι τούρκοι;

Σοβαρότατο θέμα!

Η τουρκική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κατασκευάσει φράγμα στην περιοχή ώστε να υδροδοτηθούν οι περιοχές που έχουν ανάγκη, με τη διαφορά πως οι εργασίες και η διάνοιξη θα "πνίξουν" την αρχαία πόλη των Αλλιανών.
"Δεν υπάρχει μέρος που να λέγεται Αλλιανοί. Πρόκειται για θερμές πηγές που αναστηλώθηκαν και ονομάζονται Πασά Ιλίκασι". Αυτή η δήλωση ανήκει στον υπουργό Τουρισμού της Τουρκίας Βεϊζέλ Έρογλου ο οποίος με την αδιαλλαξία και τις δηλώσεις του προκάλεσε τη μήνη των ειδικών επιστημόνων, αρχαιολόγων κλπ.

Εκτουρκισμός της Μειονότητας

Ένα πάγιο αίτημα της Άγκυρας σχετικά με την Ελληνική Μουσουλμανική Μειονότητα φαίνεται πως ικανοποίησε το υπουργείο Παιδείας καθώς...
κλείνει με απόφασή του η Ελληνική Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης, στην οποία εκπαιδεύονται δάσκαλοι για τα μειονοτικά σχολεία της Θράκης. Εισηγήτρια της απόφασης φέρεται ότι είναι η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα, κατόπιν αιτήματος της αυτοαποκαλούμενη «Συμβουλε! υτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» στη διάρκεια ειδικής ημερίδας που διοργανώθηκε από την ειδική γραμματέα στην Κομοτηνή.

«Φοβού τους Έλληνες και ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ φέροντες! και Όταν ο Δρούτσας αποθέωσε τους Τούρκους στο παρκέ"

Beware of Greeks Bearing Bonds" είναι ο τίτλος του "Ρεπορτάζ" της τελευταίας έκδοσης του περιοδικού VANITY FAIR.

Σίγουρα τις επόμενες μέρες όταν τα Ελληνικά "Τσακάλια" της (παρα)Δημοσιογραφίας το πάρουν είδηση, θα αρχίσουν τις κλασικές θεατρικές αντιδράσεις, όπως με την περίπτωση της Αφροδίτης στο FOCUS. Κι όμως ο δημοσιογράφος Michael Lewis που υπο-γράφει τις πικρές αλήθειες, ήλθε επί τόπου τις βρήκε και τις διασταύρωσε.

Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την οικονομική κρίση

H ΟΝΝΕΔ στο πλαίσιο της πολιτικής της παρέμβασης στην καθημερινότητα και θέλοντας να αναδείξει την οικονομική κρίση...
όπως τη βιώνει η νεότερη γενιά, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Η οικονομική κρίση με τα μάτια των νέων",

Που 'σαι ρε Θεόδωρε...


Που 'σαι να δεις τα χάλια μας. Να δεις για ποιούς ελευθέρωσες την Ελλάδα και να ξαναφωνάξεις: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».
Που 'σαι να αρπάξεις όλους αυτούς τους αλήτες από τον λαιμό και να φωνάξεις:
«Τι κάνετε, ωρέ; Για εσάς μωρέ οι Έλληνες έχυσαν το αίμα τους;
Αλλά τι να περιμένω, μωρέ από εσάς; Σάμπως δικοί σας “συνάδελφοι” δεν ήταν και αυτοί που με καταδίκασαν να σαπίσω στη φυλακή σαν “ευχαριστώ” για την προσφορά μου στον αγώνα για την ελευθερία αυτής της πολύπαθης χώρας που κάποιοι (μεταξύ τους και εσείς ωρέ ζαγάρια) δεν θέλουν να ορθοποδήσει και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την έχουν πάντα γονυπετής να παρακαλάει για βοήθεια, γιατί, μωρέ, δεν έχει ηγέτες ικανούς να διαχειριστούν τους φυσικούς πόρους της.
Τόσοι Έλληνες έχυσαν το αίμα τους για να διώξουμε τους Τούρκους από την Ελλάδα, για να τους έχετε εσείς ωρέ όρνεα, να κόβουν βόλτες στο Αιγαίο σαν κύριοι.
Σηκωθείτε ωρέ χαντακωμένοι και τσακιστείτε έξω από την πατρίδα μας (γιατί για Έλληνες δεν σας μετράω) και αφήστε κανέναν άλλον να κυβερνήσει, μήπως και δουν οι Έλληνες καμιά άσπρη μέρα.
Αχ μωρέ και να μπορούσα να σηκωθώ από τον τάφο και να πάρω τη σπάθα και τις μπιστόλες μου και να 'ρχόμουνα καβάλα στο άλογό μου να ελευθερώσω για άλλη μια φορά την πατρίδα μου, μόνο που τώρα θα την ελευθερώσω από εσάς, ψευτοσωτήρες που για χρόνια πίνετε το αίμα του ελληνικού λαού και το παίζετε και καμπόσοι.
Ψεύτες, λωποδύτες, βολεμένα τραγιά των αμερικανών και των ευρωπαίων.
'Οξω, ωρέ. 'Οξω μη σας πάρει ο Διάολος ούλους. Ούτε στον θάνατο δεν μ' αφήνετε ήσυχο.
'Οξω, μωρέ , γιατί έτσι και σηκωθώ θα σας πάρει και θα σας σηκώσει. Καταραμένη φάρα.
Σήκω, μωρέ Παπαφλέσσα, να τους πιάσουμε, εγώ τους πολιτικάντηδες κι εσύ τους κοιλαράδες τους τραγοπαπάδες (όχι ούλους, ξέρεις εσύ, ποιούς) και να τους πετάξουμε ούλους έξω από την Ελλάδα μας μπας και καθαρίσει η χώρα, γιατί έτσι και περιμένουμε από τους καναπεδάτους, χέσε μέσα. Μέχρι να σηκώσουν το ένα τους κανί, βρωμάει τ' άλλο.
Σήκω, λοιπόν Γρηγόρη και φώναξε και τα άλλα τα παλικάρια, τους σύγχρονούς μας, αλλά και τους παλαιότερους. Τον Λεωνίδα, τον Οδυσσέα, τον Θεμιστοκλή, τον Μιλτιάδη, τον Μεγαλέξαντρο. Φώναξέ τους ούλους και πάμε. Πάμε για την Ελλάδα, την δική μας και των παιδιών μας...»


Που 'σαι ρε Θεόδωρε...

Που 'σαι, να τα πεις όλα αυτά...

Η ναυμαχία των Σπετσών στις 8 Σεπτεμβρίου 1822

“Η “Γιορτή της Αρμάτας” γίνεται κάθε χρόνο στις Σπέτσες, το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τις 8 Σεπτεμβρίου, για να θυμίζει τη νίκη των Ελλήνων σ’αυτή η κρίσιμη ναυμαχία”
Η Ναυμαχία των Σπετσών, λεπτομέρεια πίνακα του Σπετσιώτη θαλασσογράφου Ιωάννη Γ. Κούτση
Το νησί των Σπετσών έχει στο ενεργητικό του το γεγονός ότι, πολλές φορές πρωταγωνίστησε στα απελευθερωτικά κινήματα των υπόδουλων Ελλήνων. Αναμίχθηκε στο κίνημα του Ορλώφ με επακόλουθο την καταστροφή του (1770) και την εξορία των κατοίκων του μέχρι το 1772, αναμίχθηκε στις καταδρομές του Λ. Κατσώνη και στην Επανάσταση του 1821. Πρώτο απ’ όλα τα νησιά ξεσηκώθηκε και πρώτο συμμετείχε ενεργώς στην πολιορκία των παραθαλάσσιων φρουρίων. Ως εκ τούτου είχε επισύρει την μήνι του Σουλτάνου, γι’ αυτό και η εκστρατεία του οθωμανικού στόλου το καλοκαίρι του 1822, έγινε και με σκοπό την καταστροφή των Σπετσών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...