Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η εγχείρηση πέτυχε , ο ασθενής απεβείωσε..!


Ο πρωθυπουργός κάνει ταξίδια στο εξωτερικό και εισπράττει συγχαρητήρια. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι το κράτος έχει συγκροτημένη κυβέρνηση η οποία ακολουθεί με συνέπεια το πρόγραμμα ανάταξης της οικονομίας. Η αλήθεια όμως είναι άλλη ..

Είμαι φαρμακοποιός και το κράτος έχει να με πληρώσει από τον Ιανουάριο .. μιλάω για λεφτά τα οποία έχω πληρώσει από την τσέπη μου και για τα οποία έχω ήδη καταβάλει το ΦΠΑ. Έχω πληρώσει δηλαδή φόρο για λεφτά που δεν ξέρω πότε θα πάρω..Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ευρώ.. Έχω κάνει τα πάντα, δανείστηκα και ξαναδανείστηκα από τις τράπεζες με ληστρικά επιτόκια, η παρτίδα όμως δεν σώζεται, έχω στεγνώσει... οι επιταγές μου έχουν αρχίσει να σφραγίζονται. Ο κόσμος πρέπει να μάθει ότι τους τελευταίους 8 μήνες το συγκροτημένο κράτος προσφέρει υπηρεσίες φαρμακευτικής κάλυψης χωρίς λεφτά ή για να είμαι ακριβής φεσώνονταν τους φαρμακοποιούς. Επειδή σε αντίθεση με όσα σκόπιμα μας προσάπτει ο κ ΛΟΒΕΡΔΟΣ εν όψη ανοίγματος του επαγγέλματος, εγώ όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοι ούτε είμαι χωμένος σε κάποιο κύκλωμα ούτε μου αρέσει να με κοροϊδεύουν, να βγει τώρα ο υπουργός και να μας δώσει τα λεφτά που μας χρωστάει.. να πληρώσουμε κι εμείς τα χρέη μας...ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Αναρτήθηκε από tro(ma)ktikos

Προς το παρόν, «άτυχος κληρονόμος»


Ως «άτυχος κληρονόμος» παρουσιάζεται ο Θόδωρος Πάγκαλος σε ανακοίνωση που απέστειλε χθες ο ίδιος, σχετικά με τη δήλωση «πόθεν έσχες» του.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που αναφέρεται στον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο, εγκαλεί ορισμένους «ράθυμους» δημοσιογράφους επειδή, όπως λέει, δεν μελέτησαν «ως έπρεπε τα περιουσιακά του στοιχεία» κι έτσι δημιούργησαν γι' αυτόν την εικόνα του «μεγαλοκτηματία»... Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «από τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η δήλωση του "πόθεν έσχες" αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο ο Τύπος αξιολογεί τα στοιχεία, ο Θεόδωρος Πάγκαλος εμφανίζεται ως μεγαλοκτηματίας και γίνεται αποδεκτός με τέτοιους χαρακτηρισμούς από το σύνολο των εφημερίδων».

Παράλληλα, εξηγεί πως τα δικαιώματα που έχει ο ίδιος πάνω σε παλιά ακίνητα -τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά- αφορούν σε πολύ μικρά ποσοστά ιδιοκτησίας (του τύπου 1/20 σε αγροτεμάχιο τριών στρεμμάτων, 1/16 σε παλαιά οικία 70 τ.μ., κ.λπ.) ενώ τα ακίνητα εκείνα που δεν προήλθαν από κληρονομιές τον έχουν βαρύνει με δάνεια τα οποία ακόμα ξεχρεώνει. Αφού επισημαίνει πως «μπορεί κάποιος να έχει 30 αγροτεμάχια (όπως είναι τα περισσότερα από τα ακίνητα του Θεόδωρου Πάγκαλου), αλλά η αξία τους να υπολείπεται εντυπωσιακά από ένα μόνο οικόπεδο ή σπίτι, αν αυτό βρίσκεται στη σωστή τοποθεσία», συμπληρώνει ολοκληρώνοντας: «Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, δυστυχώς για τον ίδιο, δεν είναι ακόμη -διότι υπάρχουν κι άλλοι συγγενείς του εν ζωή που θα μπορούσε να κληρονομήσει- μεγαλοκτηματίας...».enet.gr

Μαζική έξωση από τις Εστίες!


Η υπόθεση με τη μαζική εκδίωξη φοιτητών από τις φοιτητικές Εστίες που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας με περηφάνια προχτές...δηλώνοντας ότι φέτος θα εξοικονομηθούν 2.500 δωμάτια στις 17 εστίες του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, είναι ενδεικτική του πώς αντιμετωπίζει τη φοιτητική μέριμνα η κυβέρνηση. Ούτε ένα τούβλο δεν έβαλε σε Εστία μέσα στο καλοκαίρι, ούτε ένα καινούριο δωμάτιο δε φτιάχτηκε, ούτε ένα επιπλέον κρεβάτι δεν μπήκε, αλλά διαφημίζει 2.500 επιπλέον δωμάτια...

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την αναγνώριση σε αλλοδαπούς και ανιθαγενείς


Προεδρικό Διάταγμα για τη διαδικασία αναγνώρισης αλλοδαπών προσφύγων
Με τον επικεφαλής του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, Γιώργο Τσαρμπόπουλο...συναντήθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, με τον οποίο συζήτησαν τρόπους συνεργασίας του Υπουργείου με την Αρμοστεία για το θέμα των προσφύγων, που βρίσκονται στη χώρα. Εν τω μεταξύ, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την αναγνώριση σε αλλοδαπούς και ανιθαγενείς του καθεστώτος του πρόσφυγα ή του δικαιούχου επικουρικής προστασίας.
Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την αναγνώριση σε αλλοδαπούς και ανιθαγενείς του καθεστώτος του πρόσφυγα ή του δικαιούχου επικουρικής προστασίας. Σχετικό προεδρικό διάταγμα προώθησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με την συνυπογραφή τεσσάρων συναρμόδιων υπουργών.

Με............ έκπτωση 50% θα μονιμοποιηθούν τα αυθαίρετα

- Εκπτώσεις 50% στα πρόστιμα ανέγερσης αυθαιρέτων

- Το κράτος υπολογίζει να εισπράξει 1,5 δισ. ευρώ

- Μονιμοποιούνται χιλιάδες αυθαίρετα σε Αττική, Ηλεία, Κρήτη, Χαλκιδική και νησιά του Αιγαίου

«Περαίωση» και για τα αυθαίρετα, με μεγάλη μείωση των προστίμων κατά 50% σχεδιάζει το κυβερνητικό επιτελείο και μάλιστα άμεσα, προκειμένου να εισπράξει χρήματα που αδυνατεί να φέρει από άλλες πηγές στον κρατικό κορβανά.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός σε μοναδικές στιγμές για μια ακόμα φορά! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ!!!

To ξεπούλημα συνεχίζετε. Η Συρία αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με τη ονομασία 'Δημοκρατία της Μακεδονίας'


Η ΠΓΔΜ και η Συρία, στη Νέα Υόρκη, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σύναψαν διπλωματικές σχέσεις, υπό το λεγόμενο συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ...το κοινό ανακοινωθέν για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων υπέγραψαν ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο Σύρος ομόλογός του, Ουαλίντ αλ Μουάλεμ.

Το ανακοινωθέν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΟΗΕ, θα διανεμηθεί σε όλα τα κράτη-μέλη του διεθνούς οργανισμού.

Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν,

Η περαίωση επιβραβεύει τους μεγαλοφοροφυγάδες

Συγχωροχάρτι στους μεγαλοφοροφυγάδες δίνει η περαίωση, επιβαρύνοντας και πάλι τους μικρούς που σχεδόν όλοι έμπαιναν στις μέχρι τώρα ετήσιες περαιώσεις. Τώρα καλούνται να ξαναπληρώσουν από αυτά που δεν έχουν.


Από το 1978 που έγινε η πρώτη περαίωση, αυτοί που έσπευδαν να μπουν στην περαίωση ήταν οι μικροί για να αποφεύγουν το πλιάτσικο των λαμογιών του του ελεγκτικού μηχανισμού. Έτσι στην περαίωση έμπαιναν και οι πλέον ειλικρινείς που αν και δεν είχαν τίποτε να κρύψουν ήθελαν να αποφύγουν τον έλεγχο, διότι οι ελεγκτές τους εκβίαζαν, με το γνωστό «ή τα δίνεις ή σε ελέγχουμε και κάτι θα σου βρούμε και τότε θα πληρώσεις περισσότερα». Αντίθετα οι μεγαλοφοροφυγάδες έχουν τις άκρες τους στα υψηλά ελεγκτικά κλιμάκια και όταν ακόμη ελέγχονται οι έλεγχοι τους βγάζουν με το αζημίωτο βέβαια καθαρούς και δεν είχαν λόγο να μπαίνουν στις ετήσιες περαιώσεις.


Η κυβέρνηση παρά τη δικαιολογημένη αγωνία της για έσοδα προσφέρει, αφενός χείριστη υπηρεσία στους πολίτες που επιμένουν να κάνουν ειλικρινείς φορολογικές δηλώσεις.


Η ελληνική Πολιτεία έχει υποχρέωση να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να συμβάλλει στην αλλαγή της λανθασμένης νοοτροπίας. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται πράγματι μια γραμμή και μια νέα αρχή. Μια νέα αρχή νομιμότητας όμως και όχι ανοχής στους παραβάτες.

www.kentri.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...