Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Τουρκο-αλβανική στρατιωτική συνεργασία : Πρόκληση για την Ελληνική ασφάλειαΗ Τουρκία, στο πλαίσιο της φιλοδοξίας της για ηγεμονική παρουσία στην περιοχή, επιδιώκει τη στρατηγική επιρροή επί των χωρών αυτών, ιδίως με την Αλβανία, και μάλλον πιο συγκυριακά με τα Σκόπια, αφού και ιστορικά θεωρεί το χώρο δικό της πεδίο δράσεως, και θεωρεί ότι η επιρροή σε Αλβανία-Σκόπια-Βουλγαρία αποτελεί σημαντικό μοχλό πιέσεως στον μέχρι πρότινος στρατηγικό της αντίπαλο, τηνΕλλάδα.

Η τουρκική αυτή προσπάθεια ,με την οποία θα ασχοληθούμε σήμερα είναι πολυεπίπεδη και μεθοδική. Στις αρχές της δεκαετίας του '90 η οικονομική και πολιτική καχεξία του αλβανικού κράτους, καθώς και η ανάγκη του για ανασυγκρότηση σε όλους τους τομείς, προσέφερε στην Τουρκία μια μοναδική ευκαιρία παρέμβασης στην περιοχή, βοηθώντας μεσοπρόθεσμα στην ανάπτυξη ενός νέου παράγοντα, εχθρικού προς την Ελλάδα (του αλβανικού) και τη στρατηγική του σύζευξη μαζί του..Με απλά λόγια: οι Τούρκοι θέλουν τους δικούς τους Κούρδους στα δυτικά μας.. Πριν μπούμε σε λεπτομέρειες, ας ανατρέξουμε σε μερικά πρόχειρα στοιχεία:
- Ο αλβανικός πληθυσμός ανέρχεται σήμερα σε 3,5 εκατομμύρια περίπου, αλλά είναι εξαιρετικά δυναμικός δημογραφικά (αύξηση 0,5% ετησίως, μέσος όρος ηλικίας τα 29 χρόνια), και σε 20-25 χρόνια θα είναι συγκρίσιμος αριθμητικά με τον ελληνικό, και μάλιστα σαφώς νεώτερος.

- Η Αλβανία διατηρεί επισήμως αξιώσεις κατά της Ελλάδας για την επιστροφή των "Τσάμηδων" στην Ελλάδα, ενώ σε ανεπίσημους χάρτες εμφανίζεται η Θεσπρωτία ("Τσαμουριά") ως τμήμα της "Μεγάλης Αλβανίας" και έχουν εμφανιστεί πυρήνες "Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς" (UCC). Επιπλέον, η ερήμωση των χωριών της γειτονικής Πίνδου και η εποίκηση τους από Αλβανούς μετανάστες δημιουργεί συνθήκες προβολής μειονοτικού θέματος σε βάθος χρόνου, σε μια ευρεία και αρκετά δυσπρόσιτη γεωγραφική περιοχή της χώρας μας. Μια περιοχή στα "νώτα" της ελληνοτουρκικής γραμμής αντιπαράθεσης - όπως π.χ. είναι και το Κουρδιστάν...

- Στην Ελλάδα ζουν σήμερα επισήμως (βάσει της απογραφής του 2001) 443.550 Αλβανοί πολίτες (ενδεχομένως πολύ περισσότεροι αν προστεθούν οι μη καταγεγραμμένοι και τα παιδιά που γεννήθηκαν έκτοτε), η μεγάλη πλειονότητα των οποίων θα λάβει την ελληνική ιθαγένεια, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα θα είναι η δημιουργία ενός συμπαγούς εθνικού "μπλοκ" ψηφοφόρων, ικανού να καθορίζει πλειοψηφίες και να εκβιάζει καταστάσεις...

- Οι δυνατότητες που παρέχει στην Τουρκία η στρατηγική συνεργασία με την Αλβανία δεν περιορίζονται στη χρήση κρίσιμων εγκαταστάσεων όπως η βάση υποβρυχίων (βλέπε παρακάτω).. Έχουν επεκταθεί εξ αρχής σε κεκαλυμμένες επιχειρήσεις κατά της Ελλάδας, όπως ήταν οι αλβανικές επιδρομές στην Κέρκυρα με σφραγίδα ξένης μυστικής υπηρεσίας. Ανάλογες υπόνοιες προκάλεσε και η εμπλοκή Αλβανών υπηκόων στις πυρκαγιές του 2007/2009 και στα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008.

Απαγωγές ανηλίκων... το εθνικό σπορ των Πακιστανών

ΘΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ Οι λαθρομετανάστες από το πακιστάν συνεχίζουν με αμοίωτους ρυθμούς το εθνικό τους σπορ που είναι η απαγωγές ομοεθνών τους. Αυτή την εβδομάδα εξεχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, υπόθεση αρπαγής του... 12χρονου Πακιστανού, τον οποίο κρατούσαν παράνομα τρεις ομοεθνείς του, απαιτώντας χρήματα για την απελευθέρωσή του..
Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 11-09-2010, ο 12χρονος, ενώ επέβαινε σε αμαξοστοιχία του Ο.Σ.Ε που εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, έπεσε θύμα απαγωγής από τρεις, επίσης λαθρομετανάστες από το Πακιστάν, οι οποίοι και τον αποβίβασαν στην περιοχή της Θήβας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον 14χρονο αδελφό του που τον συνόδευε.
Οι δράστες μετέφεραν τον απαχθέντα αρχικά σε οικία εντός της πόλης της Θήβας και ακολούθως σε δύο οικίες στην περιοχή της Αττικής. Για την απελευθέρωση του απαίτησαν τηλεφωνικά από τους οικείους του στο Πακιστάν, το χρηματικό ποσό των δυο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.
Τον απελευθέρωσαν νυχτερινές ώρες της 19 Σεπτεμβρίου, αφού προηγουμένως οι οικείοι του κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων (500,00) Ευρώ, σε συνεργό τους στο Πακιστάν. Από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εντοπίστηκε στην Θήβα η οικία όπου αρχικά κρατήθηκε ο ανήλικος και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.
Απογευματινές ώρες της 21ης Σεπτεμβρίου, προσέγγισε την εν λόγω οικία ένας πακιστανός λαθρομετανάστης, ο οποίος και αναγνωρίστηκε από τον ανήλικο, ως ένας εκ των τριών δραστών, ενώ εντός της οικίας ανευρέθηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα δύο πακιστανών, ηλικίας 42 και 24 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι επίσης αναγνωρίσθηκαν απ' τον ανήλικο, ως οι άλλοι δύο απαγωγείς του.
Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή και εκβίαση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπισθούν οι χώροι κράτησης του παθόντα στην περιοχή της Αττικής και εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή και άλλων δραστών.


http://www.elkosmos.gr

Σύζυγος πολιτικού, στήνει ήδη πολυεθνική με φορτηγά!

260910-fortiga«Βόμβα» μεγατόνων φέρνει στη δημοσιότητα ο «ΕΚ»! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας μας, μεθοδεύεται η νομοθετική απαγόρευση των περισσότερων τύπων φορτηγών ΔΧ και η υιοθέτηση (με την επίκληση περιβαλλοντικών αιτίων στο πλαίσιο της «πράσινης ανάπτυξης») νομοθεσίας, που θα επιτρέπει μόνο την κυκλοφορία φορτηγών με προδιαγραφές euro-5, στο Λεκανοπέδιο αρχικά. Η δικαιολογία θα είναι η μείωση των ρύπων... Σημειώνουμε εδώ ότι η κοινοτική οδηγία για τα φορτηγά που πληρούν την προαναφερόμενη προδιαγραφή, ισχύει από την 1η Οκτωβρίου 2009. Όπως μαθαίνουμε, επιχειρηματίας και γνώστης των εξελίξεων, σύζυγος γνωστής πολιτικού, έχει ετοιμαστεί για τη δημιουργία εταιρείας με εκατοντάδες (για 700 μάθαμε!) φορτηγά ΔΧ, έχοντας ήδη μιλήσει με την κινεζική COSCO, για συνεργασία εν όψει της κλιμάκωσης των δραστηριοτήτων των Κινέζων στον Πειραιά! «Έτοιμα» πράγματα, σε μια αγορά όπου κάποιοι έχοντας εσωτερική πληροφόρηση, κάνουν ό,τι θέλουν, «αποτελειώνοντας» τους Έλληνες επαγγελματίες και εργαζόμενους! Οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, δέχονται την (δια της κυβέρνησης) επίθεση των πολυεθνικών, που θέλουν να εξαλείψουν τις επαγγελματικές συντεχνίες και να δημιουργήσουν μονοπώλια στις μεταφορές, ώστε να ελέγχουν όχι μόνο την παραγωγή αλλά και τη διάθεση των προϊόντων (κυρίως των τροφών και των καυσίμων). Την ίδια ώρα, αν και όλοι στην κυβέρνηση μιλούν για «άνοιγμα του επαγγέλματος», στην ουσία μεθοδεύουν το κλείσιμό του για τους Έλληνες. Εταιρείες και οδηγοί από παρακείμενες βαλκανικές χώρες (κυρίως από τη Βουλγαρία που ανήκει στην ΕΕ...) αναμένεται να κατακλύσουν την αγορά, «σπάζοντας» τις τιμές προς τα κάτω... Φυσικά, για τις πολυεθνικές το ζητούμενο είναι και η μείωση του κόστους στις μεταφορές, άσχετα αν αυτό θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα ασφαλείας στους ελληνικούς δρόμους. Εδώ, βλέπουμε ότι έτσι όπως πάει το πράγμα, οι Έλληνες ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, σε λίγο δεν θα μπορούν να δουλέψουν ούτε ως οδηγοί-υπάλληλοι των μεγάλων εταιρειών που θα δημιουργηθούν, καθώς η αγορά «ανοίγει» και οι αλλοδαποί θα δουλέψουν, όπως είναι προφανές, περισσότερο και για λιγότερα! Τις επιπτώσεις για τους ελληνικούς δρόμους, τις αναφέραμε ήδη...


http://www.elkosmos.gr

Ιδεολογικοπολιτικές αντιλήψεις και κόμματα εξουσίας
Μπορεί το κομματικό σύστημα να είναι δομημένο στη βάση των γνωστών κάθετων διαχωρισμών, αλλά η πολιτική πραγματικότητα είναι πολύ πιο σύνθετη από τη μονοδιάστατη γραμμική απεικόνιση στον άξονα Αριστερά - Δεξιά. Αυτός είναι ο λόγος που παραλλήλως με τις κομματικές προτιμήσεις υφίστανται και οριζόντιες εκλεκτικές ιδεολογικές συγγένειες.(σ.Ενκρυπτώ: Το οριζόντιο σχίσμα που λέγαμε κάποτε..) Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να είχε φιλικούς δεσμούς και να συμπαθεί προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά στο ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο είναι πολύ πιο κοντά με την Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν είναι τυχαία ούτε η σύμπλευσή τους στο ζήτημα του Μνημονίου ούτε το γεγονός ότι προσεγγίζουν με παρεμφερή τρόπο τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ταυτότητας.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2009, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει τη Δημαρχία Κομοτηνής

Μετά την Καραχασάν, η Μουσταφάογλου...

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια, μια "πολυπολιτισμική" επιλογή του Γ. Παπανδρέου στη Θράκη αποδεικνύεται Δούρειος Ίππος της Άγκυρας.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2009, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει τη Δημαρχία Κομοτηνής στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, επικεφαλής ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού με τίτλο "Πρώτο Βήμα για την Ισότητα" (λινκ).

Κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της αποκάλεσε τη μουσουλμανική μειονότητα "τουρκική" και ήταν πλαισιωμένη από γνωστούς "αγωγούς" τουρκικής επιρροής στη μειονότητα, όπως ο «ψευτομουφτής» Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερήφ, ο «ψευτομουφτής» Ξάνθης και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής, Αχμέτ Μετέ, ο πρόεδρος της «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων», Σαμήτ Οραμάν, κ.ά.

.Η ιστορία των περαιώσεων στην Ελλάδα από το 1978 έως σήμερα
Τη μόδα της περαίωσης των ανέλεγκτων χρήσεων ξεκίνησε στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών Θανάσης Κανελλόπουλος το 1978 ελέω έλλειψης εσόδων και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα επί υπουργίας Γ. Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για τη δέκατη περαίωση και όπως ανέφερε χθες ο υπουργός είναι το «δέκα το καλό» που περιλαμβάνει για πρώτη φορά 10 χρήσεις και αφορά σε 2.500.000 ανέλεγκτες υποθέσεις. Κάθε φορά όμως το ζητούμενο είναι η αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Ο επικίνδυνος κ. Κακλαμάνης

του Κάρη Κ.


Η απαγόρευση του φεστιβάλ Αλληλεγγύης Πολιτισμού της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών δείχνει περίτρανα πόσο επικίνδυνη θα είναι η συνέχιση της δημαρχίας Κακλαμάνη στον Δήμο Αθηναίων. Δεν θα την πληρώσουν μόνον μια φορά, για μια εκδήλωση οι γυναίκες από την Αφρική. Η καθημερινή κατάλυση νόμων και ελευθεριών από τους ακροδεξιούς θα γίνει πλέον καθεστώς.

Του Κάρη Κ. στην Αυγή της 26/9/2010

Ο Γιώργος Καμίνης λίγες ώρες μετά την απαγόρευση, επισήμανε με δήλωσή του: “Εάν ο Δήμος είχε, όπως ισχυρίζεται, πληροφορίες ότι κάποιες ομάδες θα προκαλέσουν επεισόδια, όφειλε να κάνει δύο απλά πράγματα: να κατονομάσει αυτές τις ομάδες και να προστατέψει ο ίδιος ή με τη βοήθεια της Πολιτείας την πολιτιστική εκδήλωση για την οποία είχε αρχικώς εκδώσει άδεια. Αντί αυτού βλέπουμε έναν φοβισμένο Δήμο να κρύβεται πίσω από αόριστες αναφορές σε ανώνυμους διαφωνούντες. Και ακυρώνει ένα φεστιβάλ υποκύπτοντας στον ωμό εκβιασμό κοινών ταραχοποιών”. Και κατέληξε ο επικεφαλής του συνδυασμού “Δικαίωμα στη πόλη”: “Αυτός ο φοβισμένος Δήμος δεν αξίζει στην Αθήνα και τους δημότες της”.

Έργα-μαϊμού από Ψωμιάδη αξίας 839.000 ευρώ!


Σοβαρές εξελίξεις, οι οποίες εκθέτουν ανεπανόρθωτα το νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, σημειωθηκαν τη προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Νίκου Ηλιάδη στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για επίσημες πιστοποιήσεις ότι έργα τα οποία η νομαρχία εμφανίζει ότι τα εκτέλεσε, δεν έγιναν ποτέ!!

ΠΑΓΚΑΛΟΣ..... ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ


Μια αστεία διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο το ποιος διόρισε ποιο πολλούς στο δημόσιο.


Και λέμε αστεία γιατί ναι μεν η λογική λεει ΠΑΣΟΚ αφού ήταν περισσότερα χρόνια στην εξουσία αλλά και οι νεοδημοκράτες που ζητούν να βγουν στην δημοσιότητα...χρονολογίες προσλήψεων πέρα απο...φωνές κάνουν την "πάπια".

Περπατάς στο κέντρο?...προσοχή και να 'χεις αντανακλαστικά πράκτορα του FBI Αφρικανοί έμποροι ναρκωτικών παντού!

Μια επίσκεψη στο Εθνικό Θέατρο, ακόμα και μέρα μεσημέρι, μπορεί να αποδειχθεί ολόκληρη περιπέτεια. Για να πας σε ένα δημοσιογραφικό ραντεβού με τον καλλιτεχνικό του διευθυντή, τον Γιάννη Χουβαρδά, πρέπει να ακολουθήσεις κάτι παράξενες οδηγίες των κυριών του γραφείου Τύπου. «Οχι κοσμήματα. Τσάντα που να κλείνει καλά και ει δυνατόν να περνιέται διαγώνια από την πλάτη». Πήγα με ταξί γιατί η μία και μοναδική καλοκαιρινή μου τσάντα είναι ψάθινη, τεράστια και ΔΕΝ κλείνει.Φωτογραφία από την οδό Μενάνδρου, όπου πια βρίσκεται η κυρία είσοδος του θεάτρου Τι στο καλό συμβαίνει στα πέριξ του Εθνικού και έχει σπείρει τον πανικό στους εργαζομένους; Γιατί το να μπεις και να βγεις από το ανακαινισμένο, λαμπρό κτίριο του Τσίλερ επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου απαιτεί ετοιμότητα, προσοχή και αντανακλαστικά πράκτορα του FBI;

Είναι απλό. Ας το πει καλύτερα με δικά του λόγια ο Γιάννης Χουβαρδάς.

«Αυτή τη στιγμή το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της διακίνησης των ναρκωτικών στην Αθήνα. Σε όλο το μήκος της Μενάνδρου, από την Αγίου Κωνσταντίνου μέχρι τη Σατωβριάνδου, είναι αραδιασμένα σώματα ανθρώπων, που τρυπιούνται συνέχεια από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί. Ο δρόμος είναι λερός, αίματα και σύριγγες παντού. Περνάει η αστυνομία και τους διώχνει. Φεύγει η αστυνομία, ξανάρχονται. Είναι σαν τις σφηκοφωλιές μέσα στις εσοχές που δημιουργούν οι πόρτες του θεάτρου. Μιλάμε για 80-90 ανθρώπους κατά μέσον όρο. Οι μαύροι ντίλερ ναρκωτικών, γιατί είναι μόνο μαύροι, είναι 24 ώρες το 24ωρο μπροστά, δίπλα και απέναντι από το Εθνικό, εντελώς ανενόχλητοι. Μονο που δεν έχουν βάλει ταμπέλα και γραφεία».

«Έτσι με μαχαίρωσαν οι αφγανοί στον Άγιο Παντελεήμονα»

Ο Φίλιππος είναι ο άνθρωπος για τον οποίο την περασμένη εβδομάδα διαβάσαμε ότι δέχτηκε την επίθεση των Αφγανών στον Άγιο Παντελεήμονα. Ήταν συγκεκριμένα αυτός που παρέμεινε στο νοσοκομείο, γιατί είχε δεχτεί το πιο σοβαρό χτύπημα -από τους τρεις οι οποίοι δέχτηκαν την επίθεση- στην κοιλιακή χώρα. Επικοινωνήσαμε μαζί του και τον ρωτήσαμε τι ακριβώς συνέβη.

Τι ακριβώς έγινε, πώς τραυματίστηκες;

Ό,τι πρέπει να ξέρετε για τα νέα τέλη κυκλοφορίαςΤο υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα ισχύσουν από το 2011 και θα πληρώσουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων στα τέλη του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, για όσα αυτοκίνητα ταξινομηθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010, οι ιδιοκτήτες τους θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος, ενώ για όσα πωληθούν από την 1η Ιανουαρίου 2011 θα καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων CO2.

Mετοχικό Ταμείο Στρατού: "Τέρμα τα δίφραγκα"! - Δεν θα πληρώνονται οι δικαιούχοι από τον Οκτώβριο...

Δεν θα δώσει μέρισμα από τον Οκτώβριο το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη στη Βουλή ότι “τον Οκτώβριο είναι η τελευταία φορά που θα μοιραστεί το μέρισμα”. Το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει σύμφωνα με πληροφορίες αδυναμία ενίσχυσης του Ταμείου, με αποτέλεσμα οι μερισματούχοι να μην πάρουν ούτε ένα ευρώ τον Οκτώβριο.

Είναι τουρίστες ; Όχι.. Είναι Λαθρομετανάστες


Ο Μπαχντιάρ, Σιχαίνεται να μιλά Ελληνικά, αλλά θέλει άσυλο. Ο Σαχίνια έχει 9 παιδιά, ο Ζαμπιχολά 10, ο Αμπντουλά με τα 300 ευρώ θα ανοίξει επιχείρηση ! Αυτή είναι η Ελλάδα του αύριο κύριοι : «έχουμε στείλει στις πατρίδες τους 250 ανθρώπους, ενώ έχει δρομολογηθεί η επιστροφή συνολικά 430 μεταναστών» Κακώς ! Βρείτε και άλλους 100 για να γεμίσουν ένα νέο μεγάλο Air Bus ! ενώ κάθε μέρα τουλάχιστον 500 έρχονται ! Μας δουλεύουν ; Αγανακτούν ότι η Ελλάδα δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα !!! γιατί όπου τους πιάσουν στην Ευρώπη τους στέλνουν πίσω σε μας !!! Δηλαδή η υπόλοιπη Ευρώπη τα σέβεται ; Διαβάστε παρακάτω ΑΥΤΟΥΣΙΟ όλο το (λ)άρθρο και βγάλτε τα συμπεράσματα και για το ύφος της «πολυπολιτισμικότητας» που θέλει να περάσει και να μας... "περάσει".


«Με δώρο 300 ευρώ επιστρέφουν στη χώρα τους


Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του εθελοντικού επαναπατρισμού, μετανάστες «χτυπημένοι» από την ανεργία και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους γυρίζουν στις πατρίδες τους για να ξανακάνουν μια νέα αρχή
«Ζω έξι χρόνια στην Ελλάδα. Αγαπάω πολύ τη χώρα σας, αλλά εδώ και πολλούς μήνες δεν έχω δουλειά και δεν μπορώ να ζήσω... Γι' αυτόν τον λόγο αποφάσισα να επιστρέψω. Φτώχεια εδώ, φτώχεια κι εκεί - τουλάχιστον θα είμαι με την οικογένειά μου». ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ

ΑΘΗΝΑ 2010


ΚΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Μια δυσάρεστη "έκπληξη" περίμενε τους δασκάλους,τους γονείς και τους μαθητές του 6ου Δημοτικού σχολείου του Δήμου Μοσχάτου.
Σήμερα το πρωί η διευθύντρια και οι δάσκαλοι αντίκρισαν άδειο τον ιστό της σημαίας και την Ελληνική σημαία πεταμένη και μισοκαμμένη στο προαύλιο του σχολείου. Αμέσως η διευθύντρια κάλεσε την Άμεση Δράση και οι αστυνομικοί εξέτασαν την περιοχή του συμβάντος και πήραν καταθέσεις από τη διευθύντρια και κάποιους  γείτονες.
Οι γείτονες ανέφεραν ότι το Σάββατο το βράδυ είχαν μαζευτεί γύρω από το χώρο του σχολείου κάποιοι εξωσχολικοί, ανάμεσα τους και αλλοδαποί. Εικάζεται ότι αυτά τα άτομα αλβανικής καταγωγής, έκαψαν τη σημαία.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
πηγή 

http://antiratsistis.blogspot.com/2010/09/6_27.html

Η μαφία των πλειστηριασμών ήταν υπεράνω υποψίας – Το οργανόγραμμα του κυκλώματος

Δικηγόροι, εφοριακοί, συμβολαιογράφοι, μπράβοι, ενδεχομένως και δικαστές, φέρονται να μετείχαν στο κύκλωμα που άρπαζε ακίνητα. Ήταν όλοι...υπεράνω υποψίας!
 
Μπροστά στην πρωτοφανή δράση ενός μεγάλου κυκλώματος με τη συμμετοχή τουλάχιστον 20 δικηγόρων, εφοριακών, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, μπράβων της νύχτας, ενδεχομένως δικαστών, ως και... ντετέκτιβ, βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας, ύστερα από έρευνα που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009 με τη συνδρομή του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ.

"ΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ":ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ...ΤΟΥΣ ΕΧΤΙΣΕ ΣΠΙΤΙΑ!

Βγάλτε το δάκτυλο από τα μάτια σας, σας κρύβει τον ήλιο

Απευθύνομαι στην ευαίσθητη Ελληνική κοινωνία . Μία κοινωνία, η οποία είναι πρόθυμη να προστατεύσει κάθε μειονότητα .

Κάνω έκκληση για την διάσωση, μίας μειονότητας, που μέρα με την μέρα γίνεται όλο και ποιο μικρή ( υπογεννητικότητα ).


Μίας μειονότητας, που δεν έχει κράτος (όπως πρέπει να γίνεται για κάθε λαό ) που να νοιάζεται και να προστατεύει την ιδιαιτερότητα της.
Μίας μειονότητας, της οποίας δεν γίνεται σεβαστή η ελευθερία της γνώμης και της άποψης, από την άρχουσα τάξη.

Μίας μειονότητας, που δεν της δίνεται το δικαίωμα να είναι διαφορετική από τις άλλες φυλές του κόσμου ( γλώσσα , θρησκεία , θεσμοί , παραδόσεις ).

Μίας μειονότητας, που δεν έχει δικαίωμα να ελπίζει στο αύριο και αν δεν ενσωματωθεί, στην νέα τάξη πραγμάτων, που επιβάλει η επικρατούσα ιδεολογία .

Μίας μειονότητας, που αποτελεί το 0,17% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Μίας μειονότητας, που όταν δολοφονείτε ένα μέλος της, διότι μιλά την γλώσσα της, δεν γίνεται καμία ουσιαστική ενέργεια πέρα από τις τυπικές φανφάρες των μεγαλόψυχων.

Μίας μειονότητας, που επειδή θέλει να κρατά τις παραδόσεις τις (που πρέπει να γίνεται σεβαστό για κάθε λαό) . Δέχεται την χλεύη και την περιθωριοποίηση των στερεοτυπικών χαρακτηρισμών της άρχουσας τάξης. Μίας ενέργειας που ασκεί αφόρητη ψυχολογική πίεση στους ανθρώπους της, όταν θέλουν να ψελλίσουν κάτι διαφορετικό από την επικρατούσα ιδεολογία.

Το δάκτυλο δεν είναι μεγαλύτερο από την επιφάνια του ήλιου. Αν το βάλεις μπροστά στα μάτια σου όμως, θα σου τον κρύψει. Έτσι και με τις μειονότητες. Αν το δεις στα πλαίσια του κράτους που ζεις, ο Πακιστανός ( προς το παρόν είναι μειονότητα) είναι μειονότητα . Αν το δεις στα πλαίσια του κόσμου όμως ; Ποιος είναι μειονότητα, ποιού;

Τα επικίνδυνα συρματόσχοινα προστασίας της Ακρόπολης!

'Ίσως από σεβασμό στο πιο διάσημο αρχαιολογικό χώρο στο κόσμο, οι ξένοι ανταποκριτές δεν έχουν εκφρασθεί Δημόσια, για τα πρωτόγονα μέτρα προστασίας των επισκεπτών.

Από τον αρχινονό-δήμαρχο ΚΟΥΡΑΚΗ τι να περιμένουν οι πολίτες εκτός από… ρεμούλα; .
Διαβάζω τις τελευταίες μέρες στις τοπικές εφημερίδες και στις ιστοσελίδες ότι στο χώρο του Τζάμπο όπου και έγινε κατεδάφιση της αποθήκης, απελευθερώθηκε ένας κοινόχρηστος χώρος περίπου 4,5 στρεμμάτων. Μάλιστα, παρουσιάζεται και ως επιτυχία της δημοτικής αρχής το ότι η διαμόρφωση του κοινόχρηστου αυτού χώρου θα γίνει με έξοδα του Τζάμπο . Σας παραθέτω ακριβώς πως παρουσιάζεται το θέμα:

“Στο χώρο θα κατασκευαστεί γήπεδο 5Χ5, ίσως και μικρό γήπεδο μπάσκετ και παιδική χαρά, θα φυτευτεί πράσινο και θα διαμορφωθούν περίπου 70 θέσεις ελεύθερης στάθμευσης”…” “Όπως έχουν ήδη συμφωνήσει οι δύο πλευρές μάλιστα, το κόστος της διαμόρφωσης της έκτασης θα επωμιστεί εξολοκλήρου η εταιρεία Jumbo.”

Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων κος Καμπανός είχε πει: “η Δημοτική Αρχή, συνεπής προς το πρόγραμμα της, θα προβεί άμεσα σε κάθε ενέργεια, προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση αυτή, να εφαρμοστεί το σχέδιο και να αποδοθεί και αυτός ο χώρος στους δημότες. Το σημαντικό έργο αυτό έχει μπει πλέον σε τροχιά υλοποίησης, ενώ πριν κάποιο διάστημα κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσε να υλοποιηθεί. Αυτό όμως που ως υπηρεσία μπορούμε να διασφαλίσουμε είναι ότι το έργο της αποκατάστασης και την υλοποίησης των αθλητικών έργων που το Σχέδιο Πόλης προβλέπει θα προχωρήσει πολύ σύντομα. Όπως έχει προγραμματιστεί, θα υλοποιηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις, μια παιδική χαρά, φυτεύσεις και θα διαμορφωθεί μια έκταση πάρκινγκ 70 θέσεων».
Νομίζω ότι ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...