Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

Γιατί οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν πρόωρα“Εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν μόνο όταν φύγει από τη χώρα η τρόικα”, δήλωσε χθες ο Πρωθυπουργός και το αναπαράγουν σήμερα όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα, χαρούμενα που ο άνθρωπός τους δεν θα τους εγκαταλείψει.
Εμεις, αντιθέτως, πιστεύουμε ότι ο κ. Παπανδρέου, όπως και κάθε άλλος στην θέση του δεν επιθυμεί να είναι ο πρωθυπουργός που θα κηρύξει την πτώχευση, γι αυτό και το σενάριο των πρόωρων εκλογών γίνεται κάθε μέρα που περνά πραγματικότητα. Άλλωστε, έχουμε γράψει σχετικά (Συνεχίζει να “μυρίζει” διπλές εκλογές).
Όχι, δεν έχουμε “σίγουρες” πληροφορίες. Τα κομμάτια ενός δύσκολου και περίεργου παζλ προσπαθούμε να μαζέψουμε, μπας και καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα.
Πρώτα είναι η αυξανόμενη με καλπάζοντες ρυθμούς απορρύθμιση και της οικονομίας και της κυβέρνησης. Τίποτα δεν πάει καλά και τίποτα δεν μπορούν να κάνουν καλά. Οι βουλευτές στην Βουλή που ζητάνε το κεφάλι του Παπακωνσταντίνου στο πιάτο τους για να μπορούν να κυκλοφορούν στον δρόμο, ο Παμπούκης που μιλάει για νυχτωμένη κυβέρνηση και ο Πάγκαλος που δυναμιτίζει καθημερινά το κλίμα.

Οι πόρνες της ενημέρωσηςΟι εποχές μπορεί να αλλάζουν αλλά οι συνήθειες των ανθρώπων παραμένουν ίδιες σε πολλούς τομείς. «Το έγραψε η εφημερίδα» έλεγαν πάντα οι άνθρωποι σε κάποιο σημαντικό γεγονός όπου προκαλούσε περιέργεια ή αναβρασμό στην κοινωνία. Αργότερα προστέθηκε ο ήχος και «το είπε το ραδιόφωνο» και λίγο μετά είχαμε ήχο stereo και εικόνα υψηλής ανάλυσης όταν «το έδειξε η τηλεόραση».


Κοινός παρανομαστής είναι ότι αφού δημοσιεύθηκε κάπου, το είδα και είναι αλήθεια πέραν κάθε αμφισβήτησης. Η συνήθεια αυτή διατηρείται μέχρι και σήμερα, τα ΜΜΕ παραμένουν η τέταρτη εξουσία, μόνο που έχουμε περάσει πια στην εποχή του ηλεκτρονικού τύπου και κάπου εκεί ο απόλυτος έλεγχος και η επιβολή τόσων δεκαετιών δείχνουν να κλονίζονται σε έναν βαθμό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...