Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Ανοίγει η "ψαλίδα" φτωχών - πλουσίων

Νέα έρευνα αποδεικνύει το αυτονόητο, ότι οι πλούσιοι συνεχίζουν να ξοδεύουν πολύ περισσότερο από τους φτωχότερους, ενώ ο οικογενειακός προϋπολογισμός των μη προνομιούχων νοικοκυριών, μετά βίας φτάνει για την κάλυψη των αναγκών διατροφής και υγείας.

Τα στοιχεία της Έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών του 2008, που διεξάχθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), καταδεικνύουν ότι μέση μηνιαία καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών ανήλθε το 2008 στα 2.117,67 ευρώ (αύξηση 18,2% σε σύγκριση με το 2004).
Η αύξηση αυτή σε πραγματικούς όρους, δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη τη μεταβολή των τιμών κατά το διάστημα 2004 – 2008, ανήλθε σε 6,8%, ενώ η αντίστοιχη αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών για την περίοδο 1998 – 2004 ανήλθε σε 12,2%, δηλαδή καταγράφεται μείωση της ανοδικής τάσης της καταναλωτικής δαπάνης από αγορές.

Θέμα ωρών ο απεγκλωβισμός των ανθρακωρύχων


Μέσα στις επόμενες 24 ώρες αναμένεται να δουν το φως της ημέρας οι 33 ανθρακωρύχοι στη Χιλή, που βρίσκονται παγιδευμένοι εδώ και δύο μήνες κάτω από το έδαφος.Ο υπουργός Ορυχείων Λώρενς Γκόλμπορν δήλωσε την Παρασκευή (8/10) πως η απελευθέρωση των ανθρακωρύχων βρίσκεται στο τελικό και πιο κρίσιμο στάδιο.

Με ''παπούτσι'' υποδέχτηκαν οι Τούρκοι τον Τζιαμπάο!

Παπούτσι εκτοξεύθηκε εναντίον του Κινέζου πρωθυπουργού, Γουέν Τζιαμπάο, στην Τουρκία, από Ουιγούρο διαδηλωτή, ενώ περίπου 100 εκπρόσωποι αυτής της τουρκόφωνης, μουσουλμανικής μειονότητας συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο του Τζιαμπάο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την μεταχείρισή τους στην κινέζικη περιοχή Σιντζιάνγκ.

Να διευκρινιστεί ότι, στις 05/07/09 στην περιοχή Σιντζιάνγκ της Κίνας, μεταξύ των Ουϊγούρων και των κινεζικών αρχών, σημειώθηκαν διαπληκτισμοί, κατά τη διάρκεια των οποίων έιχαν σκοτωθεί 156 άτομα.

Άρση casus belli για ελληνική υποχώρηση στα 12 μίλια

Συνεχίζει τη σκακιέρα η τουρκική διπλωματία , καθώς η Άγκυρα προτείνει δημόσια την άρση του casus belli με ταυτόχρονη ακύρωση, από την πλευρά της Αθήνας, της απόφασης που δίνει στην ελληνική Βουλή το δικαίωμα για επέκταση στα 12 μίλια των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο.

Η πρόταση διατυπώθηκε από τον σύμβουλο του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε κολακευτικά στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου. Οι δηλώσεις Καλίν έγιναν σε μία ιδιαίτερα σημαντική χρονική στιγμή, καθώς στις 22 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αναμένεται στη χώρα μας.
«Αυτό που προτείνουμε σήμερα είναι να αποσύρουμε ταυτόχρονα και τις δύο αποφάσεις και να αφήσουμε τη ρύθμιση του ζητήματος στη συνολική διευθέτηση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων» δηλώνει ο Ιμπραΐμ Καλίν σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».
Ο κ. Καλίν υποστηρίζει, επίσης, ότι η Τουρκία δεν βλέπει πια την Ελλάδα ως απειλή: «Αυτό γινόταν στο παρελθόν, αλλά όχι πια. Τώρα τη βλέπουμε ως γείτονα και εταίρο».
Ο ίδιος πλέκει το εγκώμιο του Γ.Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι «συμπεριφέρεται ως πραγματικός ηγέτης». «Αν και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εσωτερικής πολιτικής, παραμένει διεθνιστής».
Τέλος, αναφορικά με το Κυπριακό και την άρνηση της Άγκυρας να ανοίξει τα αεροδρόμια και τα λιμάνια στα αεροπλάνα και τα πλοία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Καλίν λέει ότι «το πρόβλημα αυτό μπορεί να επιλυθεί μόνο στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού». 
 ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

http://www.cosmo.gr

Τα ζώα έχουν μεταφυσικές ανησυχίες

Όχι μόνο οι άνθρωποι, αλλά και τα ζώα ενδέχεται να έχουν μεταφυσικές εμπειρίες, σύμφωνα με νευρολόγο που μελετούσε τις διαδικασίες της πνευματικής αίσθησης για πάνω από τρεις δεκαετίας.

Η έρευνα του λοιπόν που ολοκληρώθηκε πρόσφατα υποστηρίζει πως οι πνευματικές εμπειρίες έχουν βαθιές ρίζες στις πρωτογενείς περιοχές του ανθρώπινου μυαλού. Περιοχές που βρίσκονται και στον εγκέφαλο όλων των άλλων ζώων.

Σεραφείμ: "Πράκτορες των σιωνιστών" τα μέλη της κυβέρνησης - ΑΞΙΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ!


"Πράκτορες των σιωνιστών και εκπρόσωποι του διαβόλου" είναι για τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ τα μέλη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει σε παρέμβαση του προς την Ιερά Σύνοδο, όπου αναλύει τους λόγους για τους οποίους οι χώρα μας οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση, αλλά και παίρνει θέση ενάντια στο σύμφωνο συμβίωσης και το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία που γίνεται προαιρετικό.

ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΕΣ "ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ" ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΡΑΧΑΣΑΝ&ΜΟΥΣΤΑΦΑΟΓΛΟΥ ΣΕ "ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ" ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ!

Η ΓΚΙΟΥΛΜΠΕΓΙΑΖ ΚΑΡΑΧΑΣΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΜΥΚΗ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ

κολλητή η Καραχασάν με τον τούρκο πρόξενο που ως γνωστό ήταν το γεράκι της Άγκυρας στο Κόσοβο πριν τον στείλουν στην Θράκη μιας και εκεί η αποστολή του εξετελέσθη

Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται…

Γράφει ο Καφενόβιος

Θλιβερός και κακόγουστος ο ανταγωνισμός Παπανδρέου-Σαμαρά για το ποιος από τους δύο είναι ο περισσότερο ψεύτης, ο ασυνεπέστερος, ο πιο επιπόλαιος.


Επί της ουσίας, Παπανδρέου και Σαμαράς ανεβάζουν τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς, μόλις ένα μήνα πριν από τις εκλογές, παίρνουν τα μηνύματα ότι οι ψηφοφόροι τους είναι διατεθειμένοι να συμπεριφερθούν χαλαρά, ιδιαίτερα οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.


Η γραμμή της αποπολιτικοποίησης, που αρχικώς είχε επιλεγεί με ψηφοδέλτια τύπου Κικίλια, αλλά και Σγουρού, καταρρέει κάτω από το βάρος της επιδεινούμενης οικονομικής πραγματικότητας και της επαπειλούμενης πολιτικής κρίσης. Αν τα δύο μεγάλα κόμματα τώρα δεν σφίξουν τις γραμμές τους, κινδυνεύουν να βρεθούν την επομένη των εκλογών σε συνθήκες πολιτικής κρίσης, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε επίσπευση των βουλευτικών εκλογών. Τα όρια του............


συστήματος του Μνημονίου είναι εύθραυστα.


Η συμπαιγνία βολεύει και τους δύο πρώην συμφοιτητές, απόφοιτους του Χάρβαρντ (με ό,τι αυτό συνεπάγεται…). Οι Ελληνες τους έχουν μάθει τώρα πια.


Ελπίζω να προσέξουμε τον Νοέμβρη, ώστε να μην πληρώσουμε πάλι εμείς τον λογαριασμό!...

Αναρτήθηκε από kafeneio

Μοντέρνα παραλία σε ρετιρέ!

Ψάχνετε κάποιο μέρος για τις καλοκαιρινές σας διακοπές που να έχει μοναδική θέα εκεί που θα πηγαίνετε για μπάνιο;

Τι λέτε να πάτε στο πιο ακριβό ξενοδοχείο στον πλανήτη και να κολυμπήσετε με τη θέα της Σιγκαπούρης από ύψος 55 ορόφων;
Πρόκειται για το ξενοδοχείο Marina Bay Sands, το οποίο απαρτίζεται από τρεις πύργους-ουρανοξύστες, οι οποίοι στην κορυφή τους ενώνονται με ένα «καπέλο»: το SkyPark, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί μια μοντέρνα. παραλία στο ρετιρέ!
Η μακρόστενη πισίνα του έχει μήκος 150 μέτρων, δηλαδή τρεις φορές το μήκος πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων

Βασανιστήρια και σεξουαλικά όργια σε νήπια!

Μια γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας με την κωδική ονομασία«ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ» - για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων στο ίντερνετ - που κράτησε τέσσερις ολόκληρους μήνες έστειλε στον εισαγγελέα 177 άτομα με βαρύτατες κατηγορίες. Συνολικά συνελήφθησαν εντός των ορίων του αυτοφώρου 18 από τους οποίους οι 16 είναι Έλληνες και 2 αλλοδαποί ενώ δύο ημεδαποί αναζητούνται στα όρια του Αυτοφώρου για παραβάσεις των διατάξεων του «πορνογραφία ανήλικων μέσω διαδικτύου». Για τους υπόλοιπους σχηματίστηκε δικογραφία και πλέον το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

Ηχηρή αυτοδιάψευση
■Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ήταν απ’ αυτές που μπορούν να χαρακτηριστούν πολιτικά κομβικές, αλλά και αποκαλυπτικές της λογικής που διέπει τόσο την κυβέρνηση όσο και τον ίδιο.

Η Κοινωνική Μηχανική κατασκευάζει πειθήνιους υπηκόους

■Του Λεωνίδα Αποσκίτη

« ...Η ελίτ δεν θα δίσταζε να πραγματοποιήσει τους πολιτικούς της σκοπούς, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες σύγχρονες τεχνικές για να επηρεάσει τη συμπεριφορά του κοινού και να κρατήσει την κοινωνία υπό στενή παρακολούθηση».

Απαιτείται άμεση άρνηση του μνημονίου και του χρέους


■Το οικονομικό Ράιχ είναι εδώ χωρίς Πάντσερ και Στούκας


■Σύσσωμη η πολιτική σκηνή οφείλει να απαιτήσει την άρνηση πληρωμής χρέους και την αυτόματη έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση των κλεφτών


Ο πρόεδρος της Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ αποδέχθηκε κυνικότατα πως ο ίδιος και άλλοι εταίροι της Ελλάδας γνώριζαν δεκαετίες πριν τον καταστροφικό δρόμο της Ελληνικής οικονομίας. Προτίμησαν, δε, να μην παρέμβουν προκειμένου να συνεχίσουν να κερδίζουν οι χώρες τους από τις εξαγωγές στην Ελλάδα!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...