Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Με καινούρια θωρακισμένη Μερσεντές αξίας 200.000 ευρώ κυκλοφορεί ο πρωθυπουργός στα πλαίσια της λιτότητας!!


Μπορεί το ΠΑΣΟΚ στον ....επίσημο απολογισμό του για τον έναν χρόνο στη διακυβέρνηση να «επαίρεται» ότι… μείωσε «τα κρατικά αυτοκίνητα από 297 που ήταν τον Οκτώβριο του ’09 σε… 172 φέτος», μπορεί κάποιοι να θυμούνται τις θεαματικές επικοινωνιακές κινήσεις ο νέος τότε πρωθυπουργός να μετακινείται με ένα υβριδικό 1600αρι, αλλά η πραγματικότητα σήμερα είναι πιο… «κλασσάτη» : σ’ εστιατόριο της λεωφόρου Κηφισίας έτρωγε πριν από λίγα βράδια ο πρωθυπουργός με τη σύζυγο του Άντα (σε κοντινό τραπέζι και η προσωπική τους φρουρά - μπράβο στο πρωθυπουργικό ζεύγος γιατί κάποιο άλλοι «επώνυμοι» τους αφήνουν να ξεροσταλιάζουν έξω…), αλλά έξω από το κέντρο δεν βρισκόταν το υβριδικό «Πρίους» αλλά μια… ολοκαίνουρια, απαστράπτουσα θωρακισμένη Μερσεντές! Υβριδική κι’αυτή, αλλά με κόστος αγοράς που… ξεπερνά τα 200.000 ευρώ! Καλά κάνει και προστατεύεται ο Έλληνας πρωθυπουργός - απορούμε, μόνο : στο στόλο των («καταργημένων») κρατικών αυτοκινήτων κάποιο… «παλιό» τεθωρακισμένο, δεν υπήρχε; Έπρεπε να αγοραστεί καινούριο;
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΟΙ
 ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ 
ΕΚΛΟΓΕΣ
 
 
http://networkedblogs.com

.Έλα να την ακούσεις στην Ελλάδα, του Πιτσιρίκου

Την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών εξετάζει η ειδική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε μια προσπάθεια να πειστούν οι Έλληνες να σταματήσουν το κάπνισμα.
Η κυβέρνηση πιστεύει πως, αν οι Έλληνες εθιστούν στο χασίς, την κοκαΐνη και την ηρωίνη, θα καταφέρουν να απεξαρτηθούν επιτέλους από το τσιγάρο και θα πάψει η χώρα μας να είναι το μαύρο πρόβατο της Οικουμένης. Οι χρήστες ναρκωτικών θα αντιμετωπίζονται με κατανόηση και επιείκεια, αλλά, αν βρεθεί πάνω τους ένα πακέτο τσιγάρα, θα μεταφέρονται αμέσως στη Μακρόνησο και θα σπάνε πέτρες από το πρωί μέχρι το βράδυ. Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας θα απαγορεύσει το κάπνισμα του τσιγάρου στα αυτοκίνητα και θα επιβάλει τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες, ενώ, αν στο αυτοκίνητο επιβαίνουν και παιδιά, θα γίνεται κατάσχεση τόσο του οχήματος όσο και των παιδιών, τα οποία στη συνέχεια θα πωλούνται για όργανα στο εξωτερικό. Μέχρι να συμφιλιωθούν οι οδηγοί με τα νέα μέτρα, θα επιτρέπεται τα παιδιά των καπνιστών να είναι κλειδωμένα στο πορτμπαγκάζ ή δεμένα με σχοινιά στην οροφή του αυτοκινήτου.

O ΓΑΠ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΟΜΩΣ ???? ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΔΙΕΦΘΑΡΕΙ κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Γιούνκερ:«Εννοούσα τον Γ. Παπανδρέου»
Ο κ. Γ. Παπανδρέου ήταν τελικά ο πρωθυπουργός που μίλησε για τα προβλήματα της οικονομίας και την «διεφθαρμένη χώρα» στον πρόεδρο του Eurogroup, σύμφωνα με επίσημη απάντηση του κ. Γιούνκερ.

Παρά τους ισχυρισμούς του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ότι δεν αναφερόταν στον κ. Παπανδρέου ο πρόεδρος της Ευρωζώνης, η αλήθεια αποκαλύφθηκε και δεν υπάρχει πλέον χώρος για παρερμηνείες.

«Ο κ. Γιούνκερ δεν αναφερόταν σε συνομιλία του με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, αλλά υπενθύμισε (ο κ. Γιούνκερ) ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δήλωσε δημόσια ότι η Ελλάδα είχε ένα σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς, τη στιγμή που είχαμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της κρίσης των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας, δηλαδή το 2009», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ στο «Ελεύθερο Τύπο».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ερώτηση που έθεσε η εφημερίδα δεν υπήρχε αναφορά στο όνομα του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το δημοσίευμα, απλά τέθηκε το ερώτημα για το αν μίλησε ο κ. Γιούνκερ με Έλληνα πρωθυπουργό και πότε και αν αυτός του είπε πώς κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα.

Εν τω μεταξύ, τον Γ. Παπανδρέου «έδειξε» και προχθεσινό δημοσίευμα των «Irish Times», στο οποίο φιλοξενούνται οι ακριβείς δηλώσεις του κ. Γιούνκερ.

«Τρία ή τέσσερα χρόνια πριν, γνώριζα ότι ένα από τα κύρια ελληνικά χαρακτηριστικά ήταν η διαφθορά. Τώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει:Κυβερνώ μια χώρα διεφθαρμένη».

Πάντως, νωρίτερα τόσο ο κ. Καραμανλής μέσω στενών του συνεργατών, όσο και ο κ. Σημίτης μέσω δήλωσης του είχαν διαψεύσει κατηγορηματικά ότι έχουν κάνει τέτοιες δηλώσεις.

Ο σάλος που έχει προκληθεί από την αποκάλυψη και στις Βρυξέλλες και στον εγχώριο πολιτικό χώρο είναι απερίγραφτος, αφού προέκυψε λίγο μετά την άλλη μεγάλη αποκάλυψη ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε τα πάντα για το έλλειμμα,  όταν υποστήριζε... λεφτά υπάρχουν.

http://www.star.gr

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΤΗ Ν.Δ. ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ............. "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ"
Δύο μήνες εγκυμονούσε η ΝΔ στο Ηράκλειο για τον υποψήφιο δήμαρχο που θα στηρίξει στο δήμο και τελικά αποφάσισε μετά από ωδίνες να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Τάσου Ηλιαδάκη, ο οποίος ανακοίνωσε ήδη τη διακήρυξη του συνδυασμού του και τους πρώτους υποψήφιους.
Η στάση του Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν κυριολεκτικά ανέκδοτο, γιατί ενώ στην αρχή είχαν αφήσει να διαφανεί ότι θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Ηλιαδάκη, ξαφνικά με πρωτοβουλία του βουλευτή, Μανόλη Κεφαλογιάννη, άρχισαν να ψάχνουν υποψήφιο μέσα από το Κόμμα, προωθώντας τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗ, Γιώργο Βιδάκη, ο οποίος καλόβλεπε μια τέτοια προοπτική.
Τελικά σήμερα το μεσημέρι μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, αποφασίστηκε να στηριχθεί η υποψηφιότητα του Τάσου Ηλιαδάκη και τις σχετικές συνεννοήσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας θα κάνει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γρηγόρης Ροκαδάκης.
Βέβαια την ίδια ώρα ο Γιάννης Κουράκης δεν ψάχνει υποψήφιους συμβούλους αλλά προβληματίζεται ποιους από τους ενδιαφερόμενους θα κόψει από το ψηφοδέλτιο.
Τώρα στη ΝΔ πρέπει να βρουν υποψήφιους για τη δημοτικό ψηφοδέλτιο, την ώρα που δεν έχουν κλείσει το Περιφερειακό.
Το μπάχαλο είναι μεγάλο και δε βλέπω να ολοκληρώνονται ομαλά οι εκλογές για τους γαλάζιους στο Ηράκλειο.
Όπως λέει ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ότι μπορεί να εξαφανίσει το χρέος της χώρας σε δύο χρόνια, να φτιάξει  και το συνδυασμό του Κόμματός του στο δήμο Ηρακλείου.
http://kritikasxolia.blogspot.com

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΠΟΣΤΑ.......


  • Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Έβλεπα το MEGA προχθές το πρωί, αδέρφια. Ήταν εκεί ο Πρετεντέρης, ο Τσίμας, η Όλγα, ένας εκπρόσωπος της Μαύρης Κομπανίας του Μνημονίου που κάνει την κυβέρνηση κι ο Χρήστος ο Σταϊκούρας στη γωνία περικυκλωμένος από ζοχαδιακά «παράθυρα».

Μιλάμε για βαριά αντικειμενική δημοσιογραφία. Παίζανε «επιστροφή Καραμανλή», ερήμην φυσικά και κόντρα στην ξεκάθαρη δήλωση του Καραμανλή, «αναταράξεις στη ΝΔ» κλπ, ξέρετε, τώρα. Στα πλαίσια της αποστολής. Πώς είναι οι ειδήσεις στο BBC; Καμμία σχέση. Να και η, βολική και στημένη, «αναθεώρηση» του ελλείμματος. Ο Χρήστος τους τα ‘χωσε ωραία και ήρεμα και τους χάλαγε τη σούπα κι εκεί έβλεπες το αγλάισμα της αντικειμενικότητας. Κάνανε όλοι – πλην της Όλγας, που δεν δύναται δι’ ευνοήτους λόγους- κάτι ψιλογκριμάτσες.

Ξέρετε, μιλάει ο προσκεκλημένος κι εσύ τον λοιδορείς με μουτσούνες, τον διακόπτεις με καμμιά ειρωνεία και κανα δήθεν τσαμπουκαλίδικο σχόλιο. Εντάξει, τώρα, θα μου πείτε ότι ο «τσαμπουκάς» του Πρετεντέρη είναι «βαράτε μας με άνιθο» αλλά ότι έχει κανείς. Ο δε Τσίμας υπομειδιούσε.

Οι λαοί άρχισαν να ξεσηκώνονται  • Άσχημες οι εξελίξεις για τις εξουσίες ανά τον πλανήτη που επιθυμούν την πλήρη υποταγή των πολιτών στις ορέξεις των αφεντικών τους

Του Γ. Δελαστίκ
Λαοί ανυπάκουοι που αντιδρούν με σφοδρότητα στα μέτρα αυτά, βγαίνουν στους δρόμους και με αλλεπάλληλα κύματα διαδηλώσεων ανατρέπουν το πολιτικό σκηνικό, εκδιώκοντας τις κυβερνήσεις που επιχειρούν μια γιγαντιαία ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου εις βάρος των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Λαούς που ανήκουν και στην πρώτη και στη δεύτερη κατηγορία έχει να επιδείξει η Ευρώπη στις μέρες μας. Στη διάρκεια αυτής της κρίσης, οι Ευρωπαίοι πολίτες με τη στάση τους συνδιαμορφώνουν τη μοίρα τους. Οι Γάλλοι στους δρόμους. Τρεις φορές μέσα σε έναν μήνα, πάνω από 2.500.000 διαδηλωτές κάθε φορά πλημμύρισαν τις πόλεις! Δεκαπέντε χρόνια έχουν να γίνουν τέτοιες κινητοποιήσεις. Ο Σαρκοζί εμφανίζεται ανυποχώρητος στο θέμα της αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης, κάνοντας μόνο δευτερεύουσας σημασίας υποχωρήσεις. Αν όμως επιμείνει μέχρι τέλους, πιθανότατα η ήττα του στις προεδρικές εκλογές της άνοιξης του 2012 θα έχει σφραγιστεί ήδη από τώρα. Επος των Ισλανδών. Εξεγέρθηκαν το φθινόπωρο του 2008 και ακόμη δεν έχουν σταματήσει! Αν οι ελπίδες των Ευρωπαίων εργαζομένων εναποτίθενται στον γαλλικό γίγαντα, ο ανυπόκριτος θαυμασμός τους ανήκει στον ισλανδικό «ψύλλο» - σ’ αυτό το έθνος των 320.000 ανυπότακτων Βίκινγκ που έχουν κάνει τα πάντα.

Το ΔΝΤ ήλθε για να μείνει χρόνια...


Η σκληρή επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όχι μόνο δεν τελειώνει το 2014, αλλά όλα δείχνουν ότι θα παραταθεί αρκετά χρόνια ακόμη! Όπως αποκάλυψε ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, μιλώντας στο περιθώριο των εργασιών της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ, ήδη άρχισαν οι προεργασίες για να μετατραπεί το πρόγραμμα βραχυχρόνιας χρηματοδότησης της Ελλάδας από το Ταμείο σε μακροχρόνιο.
Η παράταση του δανείου του ΔΝΤ (30 από τα 110 δις. ευρώ του μηχανισμού διάσωσης της Ελλάδας), όπως έχει τονίσει το “S10” σε προηγούμενα σχετικά δημοσιεύματα είναι αναπόφευκτη, καθώς η Ελλάδα το 2014 θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα… τερατώδη λογαριασμό τοκοχρεολυσίων, της τάξεως των 90 δις. ευρώ, που καθιστούν βέβαιη τη χρεοκοπία της χώρας.

Μαθήματα ζωής από τους τσιγγάνους

Αυτοί είναι οι πραγματικά χαρούμενοι άνθρωποι.
Οι τσιγγάνοι στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές" μας έμαθαν τι σημαίνει ζωή..
Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολούθησα την εκπομπή παρά μόνο μερικά λεπτά. Αυτά ήταν αρκετά για να ακούσω σημαντικές φράσεις από "πραγματικούς" ανθρώπους.
Πιτσιρικάς 11-12 ετών: Όταν μεγαλώσω θα δουλεύω στα "σίδερα". Θα έχω το αυτοκίνητό μου, την γυναίκα μου τα παιδιά μου και θα δουλεύω, αν και δύσκολη δουλειά!

Οι πιο ευτράπελες ατάκες πολιτικών!


Κατά καιρούς οι σοφοί μας ηγέτες και πολυχρονεμένοι αφέντες της πολιτικής ελληνικής σκηνής έχουν εκστομίσει ουκ ολίγα “μαργαριτάρια”, άλλα ευτράπελα και προκαλούν γέλια κι αλλα δείχνουν πόσο τραγικά μικροί και ανίκανοι είναι και δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις...

Όπως και να χει όμως ένα είναι σίγουρο: “
Αλίμονο αν σε διοικούν κατώτεροί σου” και οι πολιτικοί μας έχουν βαλθεί να μας το αποδεικνύουν.

10.
Ρουσόπουλος: “Είμαι ο υιός ενός ταχυδρόμου”…


(το πήγαινε το γράμμα)!


9.
Βουλγαράκης: “Άλλο το ηθικό, άλλο το νόμιμο”…
(νέος ορισμός του “έντιμου” πολιτικού)!

8.
Καρατζαφέρης: “Πουλούσα γάλατα, και ξεκίνησα την περιουσία μου”…
(Πόσο διάολο τα πουλούσε;)!

7.
Γ.Παπανδρέου: “Καλύτερα λιγότερα στρέμματα γης, παρά ο καθημερινός μας φόβος με τις προκλήσεις των γειτόνων”…
(νέος ορισμός του κλασο-μέντα ηγέτη)!

6.
Πάγκαλος: “Ας πούμε, πως τη σημαία την πήρε ο αέρας
(Ποιός άνεμος βαρέων βαρών θα φυσήξει επιτέλους για να πάρει κι εσένα να ησυχάσουμε;)!

5.
Πάγκαλος Νο.2: “Τα λεφτά τα φάγαμε μαζί. Πολιτικοί και πολίτες”…
(Την κοιλάρα σου τη ρώτησες;)!

4.
Παπαρήγα: “Το ΚΚΕ δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν”…
(Για αυτό και κανείς δεν δίνει λογαριασμό στο ΚΚΕ)!

3.
Αλαβάνος: “Είμαι με τη μολότοφ, όχι με τον καναπέ”…
(Σοβαρά ρε φίλε, τι μας λες; Δεν είχαμε καταλάβει τίποτα)!

2.
Μητσοτάκης: “Σε 10 χρόνια, θα έχουμε ξεχάσει το θέμα της Μακεδονίας”…
(ε, Όσο να’ ναι, σας πήρε λίγο παραπάνω, ώστε να υποτάξετε τις συνειδήσεις μας)!

και φυσικά…

1. Σημίτης: “Ευχαριστώ την Κυβέρνηση των ΗΠΑ”…
(Πoιό ασχολίαστο από οτιδήποτε ασχολίαστο)! 
 
http://trelokouneli.blogspot.com

Με τον Big Brother στην τσέπη μας

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ,ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ  
                         ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
Η «φοροκάρτα», που θα χρησιμοποιήσουμε το 2011 για την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των οικονομικών συναλλαγών μας σε τράπεζες και καταστήματα, ώστε να μην απαιτείται η έκδοση αποδείξεων για την εφορία, είναι απλώς η αρχή.
Βιομετρικές κάρτες έχουν υιοθετηθεί στη Βρετανία. Το πρόγραμμα δεν έχει επεκταθεί ακόμη σε όλους τους πολίτες λόγω αντιδράσεων αλλά και κόστους. Βιομετρικές κάρτες έχουν υιοθετηθεί στη Βρετανία. Το πρόγραμμα δεν έχει επεκταθεί ακόμη σε όλους τους πολίτες λόγω αντιδράσεων αλλά και κόστους. Το «κυρίως μενού» έρχεται στο τέλος του επόμενου χρόνου, οπότε αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η νέα βιομετρική «κάρτα του πολίτη».

Απίστευτο και σοκαριστικό εγγραφο του ΙΚΑ!

Σοκ έχει προκαλέσει επίσημο έγγραφο του ΙΚΑ, που βγήκε στην δημοσιότητα, και το οποίο αναφέρει ότι λόγω κόστους καλύτερα να γίνει ακρωτηριασμός σε διαβητικό ασθενή παρά να του χορηγήσουν τα ειδικά παπούτσια. Είναι ένα πρωτοφανές περιστατικό που δεν θα περίμενε να δει κάποιος από μία, ουσιαστικά, δημόσια υπηρεσία. 'Ανθρωποι που πληρώνουν το ΙΚΑ για να τους προσφέρει ιατρική βοήθεια, δεν μπορούν, πλέον, να απαιτούν τίποτα λόγω… υψηλού κόστους. Σύμφωνα λοιπόν με το ίδρυμα, θα ήταν πιο… οικονομικό να ακρωτηριαστεί ένας διαβητικός ασθενής, παρά να του χορηγηθούν ειδικά παπούτσια να οποία βοηθούν στο να πάρει παράταση ένας πιθανός ακρωτηριασμός.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...