Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Γεννήθηκε παιδί, από κατεψυγμένο έμβρυο 20 ετών!

  ΤΟ 1990 καταψύχθηκε ένα έμβρυο. Σήμερα, 20 χρόνια μετά, από αυτό το έμβρυο γεννήθηκε ένα υγιέστατο μωρό. Η κρυοσυντήρηση εμβρύων δίνει τώρα χρονικό περιθώριο στις γυναίκες που θέλουν να αναβάλουν για μερικά ακόμη χρόνια τη μητρότητα.

  Η 42χρονη μητέρα έκανε δέκα χρόνια ανεπιτυχείς προσπάθειες να κάνει παιδί. Πέρυσι όμως της δόθηκε το έμβρυο και τον περασμένο Μάιο έφερε στη ζωή ένα αγοράκι. Το μωρό προήλθε από μία ομάδα πέντε εμβρύων που είχαν καταψυχθεί πριν από 20 χρόνια, τα οποία είχε δωρίσει ένα ζευγάρι που δεν τα χρειαζόταν, αφού εκείνοι κατάφεραν να αποκτήσουν παιδί με τεχνητή γονιμοποίηση.
  Αν και έχουν μεγάλη διαφορά, τα δύο παιδιά είναι αδέλφια. Για 16 χρόνια, τα έμβρυα ήταν διαθέσιμα για «υιοθεσία», μέχρι που τελικά βρέθηκαν πως είναι συμβατά με τη γυναίκα και τον σύζυγό της, οι οποίοι ακολούθησαν τη θεραπεία στην Αμερική. «Εκανε θεραπεία από το 2000. Είναι επίμονη γυναίκα», δήλωσε στους «Sunday Τimes» ο γιατρός της Σέρτζιο Εχνινγκερ.

  Τα έμβρυα καταψύχθηκαν όταν ήταν μιας ημέρας και είχαν σχηματίσει ένα κύτταρο. Από την τήξη, έπειτα από 19 χρόνια και επτά μήνες, επιβίωσαν μόνο δύο. Προτού εμφυτευθούν στη μήτρα της μητέρας, διατηρήθηκαν για δύο ακόμη ημέρες στο εργαστήριο, προκειμένου να αναπτυχθούν. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα για πόσα χρόνια μπορεί να καταψυχθεί ένα έμβρυο. Θεωρητικά, δεν υπάρχει περιορισμός. Οι γιατροί τώρα πιστεύουν ότι τα έμβρυα που έχουν καταψυχθεί είναι δυνατόν να επιβιώσουν για 40 χρόνια και από αυτά να γεννηθούν υγιέστατα μωρά.
  Η επιτυχημένη προσπάθεια αυτής της μητέρας δίνει ελπίδες σε πολλές νεαρές γυναίκες που δεν έχουν σύντροφο και θέλουν να καταψύξουν τα ωάριά τους μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος και να κάνουν οικογένεια. Ωστόσο, η νέα τεχνολογία έχει και ηθικές προεκτάσεις, καθώς μια γυναίκα μπορεί να γεννήσει ένα μωρό που η σύλληψή του έγινε προτού η ίδια γεννηθεί. Ή να γεννήσει τον βιολογικό απόγονο της μητέρας της, ακόμη και της γιαγιάς της.
Από την εφημερίδα "Τα Νέα"

Η προσευχή ενός μικρού παιδιού...

«Θεέ μου, ἀπόψε σοῦ ζητάω κάτι ποὺ τὸ θέλω πάρα πολύ.... Θέλω νὰ μὲ κάνεις τηλεόραση! Θέλω νὰ πάρω τὴ θέση τῆς τηλεόρασης ποὺ εἶναι στὸ σπίτι μου. Νὰ ἔχω τὸ δικό μου χῶρο. Νὰ ἔχω τὴν οἰκογένειά μου γύρω ἀπὸ ἐμένα. Νὰ μὲ παίρνουν στὰ σοβαρὰ ὅταν μιλάω. Θέλω νὰ εἶμαι τὸ κέντρο τῆς προσοχῆς καὶ νὰ μὲ ἀκοῦνε οἱ ἄλλοι χωρὶς διακοπὲς ἢ ἐρωτήσεις. Θέλω νὰ ἔχω τὴν ἴδια φροντίδα ποὺ ἔχει ἡ τηλεόραση ὅταν δὲν λειτουργεῖ. Ὅταν εἶμαι τηλεόραση, θἄχω τὴν παρέα τοῦ πατέρα μου ὅταν ἔρχεται σπίτι ἀπὸ τὴ δουλειά, ἀκόμα κι ἂν εἶναι κουρασμένος. Καὶ θέλω τὴ μαμά μου νὰ μὲ θέλει ὅταν εἶναι λυπημένη καὶ στενοχωρημένη, ἀντί νὰ μὲ ἀγνοεῖ… Θέλω τ΄ ἀδέλφια μου νὰ μαλώνουν γιὰ τὸ ποιὸς θὰ περνάει ὧρες μαζί μου. Θέλω νὰ νοιώθω ὅτι ἡ οἰκογένειά μου ἀφήνει τὰ πάντα στὴν ἄκρη, πότε – πότε, μόνο γιὰ νὰ περάσει λίγο χρόνο μὲ μένα. Καὶ τὸ τελευταῖο, κάνε με ἔτσι ὥστε νὰ τοὺς κάνω ὅλους εὐτυχισμένους καὶ χαρούμενους.

            Θεέ μου, δε ζητάω πολλά. Θέλω μόνο νὰ γίνω σὰν μιὰ τηλεόραση!»


Τὴ δασκάλα ποὺ τὴν διάβασε (καθὼς βαθμολογοῦσε) τὴν ἔκανε νὰ κλάψει. Ὁ σύζυγός της ποὺ μόλις εἶχε μπεῖ στὸ σπίτι, τὴ ρώτησε: «τὶ συμβαίνει;» Αὐτὴ ἀπάντησε: «Διάβασε αὐτὴ τὴν ἔκθεση, τὴν ἔχει γράψει ἕνας μαθητής μου». Ὁ σύζυγος εἶπε: «Τὸ καημένο τὸ παιδί. Τὶ ἀδιάφοροι γονεῖς εἶναι αὐτοί!» Τότε αὐτὴ τὸν κοίταξε καὶ εἶπε: «Αὐτὴ ἡ ἔκθεση εἶναι τοῦ γιοῦ μας!


http://rompotaki.blogspot.com

Ξυστά από τη γη


Ένας μικρός  αστεροειδής 10 με 12 μέτρα που ανακαλύφθηκε το περασμένο  Σάββατο, πέρασε ξυστά από την Γη σε απόσταση 46.000 χιλιόμετρα γύρω στις 14.25 ώρα Ελλάδας.Το ουράνιο αντικείμενο που φέρει το όνομα 2010 TD54, εντοπίστηκε από το παρατηρητήριο του Μάουντ Λέμον της Αριζόνα των ΗΠΑ.Η απόσταση αυτή είναι περίπου το ένα όγδοο της απόστασης Γης-Σελήνης.
Ο αστεροειδής  σύμφωνα με την  ιστοσελίδα του IAU Minor Planet Center πλησιάζει με ταχύτητα 0,0003 AU.
Το παρατηρητήρια αστεροειδών της ΝΑΣΑ ανέφερε μέσω του Twitter "Ένας μικρός αστεροειδής θα καεί στην ατμόσφαιρα χωρίς κίνδυνο να χτυπήσει στο έδαφος".
Οι αστεροειδείς θεωρούνται κατάλοιπα απ' το σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος και υπολογίζεται ότι υπάρχουν εκατομμύρια.Το μέγεθός τους ποικίλλει από λίγες δεκάδες μέτρα μέχρι εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Sea Diamond: «Η οικολογική καταστροφή από το ναυάγιο θα είναι ανυπολόγιστη τα επόμενα χρόνια»

Ψήφισμα για την άμεση ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond κατέθεσε στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων χθες, Τρίτη το πρωί, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών. “Η οικολογική καταστροφή από το ναυάγιο θα είναι ανυπολόγιστη τα επόμενα χρόνια” υπογράμμισε ο Γιώργος Διακοφωτάκης, ιδρυτικό μέλος της επιτροπής “Δράση για τη Σαντορίνη”.

Το θαύμα έγινε! Στην επιφάνεια οι πρώτοι τρεις μεταλλωρύχοι


Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων, που εδώ και σχεδόν δύο μήνες και κάτι  ήταν εγκλωβισμένοι στα έγκατα της γης, 700 μέτρα κάτω από το έδαφος. Ήδη έχουν βγει στην επιφάνεια με τη βοήθεια της ειδικής κάψουλας που κατασκευάστηκε οι τρεις πρώτοι μεταλλωρύχοι, τρεις διασώστες με τον ίδιο τρόπο βρέθηκαν κατέβηκαν στις στοές για να βρίσκονται κοντά στους υπόλοιπους για να τους προετοιμάσουν ψυχολογικά,  ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί για τις επόμενες 48 ώρες μέχρι να απεγκλωβιστεί και ο 33ος (που θα είναι ο αρχηγός της ομάδας).

Η αποστασία είναι κληρονομική;


Τελικά, η εμφάνιση πατέρα και κόρης στα κανάλια, έθεσαν ένα σοβαρότατο ζήτημα για την πολιτική της χώρας, η οποία μέχρι πρότινος ήταν κληρονομική. Είναι και η αποστασία κληρονομική; Οι εξελίξεις όχι μόνο το επιβεβαιώνουν, αλλά επιτείνουν το σκεπτικό, αφού και η πολιτική σκοπιμότητα υπέρ τρίτων είναι επίσης κληρονομική...
Χθες, εμφανίστηκε ο πατέρας Μητσοτάκης για να συγκρουστεί με τη Νέα Δημοκρατία και δη τον Αντώνη Σαμαρά. Γιατί το έκανε; Για δύο λόγους (τουλάχιστον).

ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ !! 57 ΑΤΟΜΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ


ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ !! 57 ΑΤΟΜΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ!! ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΓΕ Ο ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΣ  !! ΠΟΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ κ.κ. ΤΑΜΗΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Δ  ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ !!

Ο ΑΛΒΑΝΟΣ  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ .
. ΜΠΕΣΝΙΚ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ;  Κ. ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ;Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...