Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

28 Οκτωβρίου 1940

  H Ιταλία κηρύσσει πόλεμο και προσβάλλει τα από Αλβανίας σύνορα της Ελλάδας. Συνάντηση Χίτλερ - Μουσσολίνι στη Φλωρεντία, τοπική ώρα 11.00. "Φύρερ, προελαύνουμε.." ήταν τα πρώτα λόγια του Μουσσολίνι.

Ο ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940 ήταν η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, η οποία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι τις 23 Απριλίου 1941. Επίσημη έναρξη του Πολέμου θεωρείται η «επίδοση του τελεσιγράφου», ενώ μετά τις 6 Απριλίου 1941, με την επέμβαση των Γερμανών, συνεχίστηκε ως ελληνοιταλικογερμανικός πόλεμος.
Ο πόλεμος αυτός ήταν το αποτέλεσμα της επεκτατικής πολιτικής του φασιστικού καθεστώτος του Μπενίτο Μουσολίνι που είχε εγκαθιδρύσει στην Ιταλία. Στα μέσα του 1940, ο Μπενίτο Μουσολίνι, έχοντας ως πρότυπο τις κατακτήσεις του Αδόλφου Χίτλερ, θέλησε να αποδείξει στους Γερμανούς συμμάχους του Άξονα ότι μπορεί και ο ίδιος να οδηγήσει την Ιταλία σε ανάλογες στρατιωτικές επιτυχίες. Η Ιταλία είχε ήδη κατακτήσει την Αλβανία από την άνοιξη του 1939, καθώς και πολλές βρετανικές βάσεις στην Αφρική, όπως τη Σομαλιλάνδη, το καλοκαίρι του 1940, αλλά αυτές δεν ήταν επιτυχίες ανάλογες αυτών της ναζιστικής Γερμανίας. Ταυτόχρονα ο Μουσολίνι επιθυμούσε να ισχυροποιήσει τα συμφέροντα της Ιταλίας στα Βαλκάνια, που ένοιωθε ότι απειλούνταν από τη γερμανική πολιτική από την στιμή που η Ρουμανία είχε δεχθεί την γερμανική προστασία για τα πετρελαϊκά της κοιτάσματα.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ο Ιταλός Πρέσβης στην Αθήνα, Εμανουέλε Γκράτσι επέδωσε ιδιόχειρα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά, στην οικία του δεύτερου, στην Κηφισιά, τελεσίγραφο, με το οποίο απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο, προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία του Ελληνικού Βασιλείου, (λιμένες, αεροδρόμια κλπ.), για τις ανάγκες ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του για τη μετέπειτα προώθησή του στην Αφρική. Μετά την άρνηση του Πρωθυπουργού (το περίφημο «όχι»), ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις άρχισαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εισβολής στην Ελλάδα.
  • Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι ανεξάρτητα των όσων έχουν γραφεί κατά καιρούς σε διάφορα έντυπα, ο πόλεμος αυτός δεν ήταν αιφνίδιος. Η επίδοση του τελεσιγράφου αναμενόταν ήδη από ημέρα σε ημέρα, η δε ημερομηνία αυτή της επίδοσης θεωρούνταν η πλέον πιθανή δεδομένου ότι αποτελούσε εθνική επέτειο του φασισμού στην Ιταλία από το 1925. Αλλά και από ένα τεράστιο δίκτυο πληροφοριών που είχε αναπτυχθεί τότε, σε συνδυασμό με διάφορα γεγονότα όπως αναφέρονται παρακάτω, οδηγούσαν με απόλυτη ακρίβεια την επερχόμενη πολεμική σύγκρουση κατά την οποία η Ελλάδα βρέθηκε τουλάχιστον έτοιμη να την αντιμετωπίσει.
Ο Ελληνικός Στρατός αντεπιτέθηκε και ανάγκασε τον ιταλικό σε υποχώρηση και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, σχεδόν το ένα τέταρτο του εδάφους της Αλβανίας είχε καταληφθεί από τους Έλληνες. Η αντεπίθεση των Ιταλών, το Μάρτιο του 1941, απέτυχε, με κέρδος μόνο μικρές εδαφικές εκτάσεις στην περιοχή της Χειμάρρας. Τις πρώτες μέρες του Απριλίου, με την έναρξη της γερμανικής επίθεσης, οι Ιταλοί ξεκίνησαν και αυτοί νέα αντεπίθεση. Από τις 12 Απριλίου, ο Ελληνικός Στρατός άρχισε να υποχωρεί από την Αλβανία, για να μην περικυκλωθεί από τους προελαύνοντες Γερμανούς. Ακολούθησε η συνθηκολόγηση με τους Γερμανούς, στις 20 Απριλίου και με τους Ιταλούς, τρεις μέρες αργότερα, οι οποίες περαίωσαν τυπικά τον ελληνοϊταλικόγερμανικό πόλεμο.
Η απόκρουση της ιταλικής εισβολής αποτέλεσε τη πρώτη νίκη των Συμμάχων κατά των δυνάμεων του Άξονα στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και ανύψωσε το ηθικό των λαών στη σκλαβωμένη Ευρώπη. Πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η νίκη των Ελλήνων επηρέασε την έκβαση ολόκληρου του πολέμου, καθώς υποχρέωσε τους Γερμανούς να αναβάλουν την επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης, προκειμένου να βοηθήσουν τους συμμάχους τους Ιταλούς που έχαναν τον πόλεμο με την Ελλάδα. Η καθυστερημένη επίθεση τον Ιούνιο του 1941, ενέπλεξε τις γερμανικές δυνάμεις στις σκληρές συνθήκες του ρωσικού χειμώνα, με αποτέλεσμα την ήττα τους στη διάρκεια της Μάχης της Μόσχας.πηγή

Άθλιοι απατεώνες

Σύμφωνα με αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Eurostat.
Στο 13,6% του ΑΕΠ της χώρας τοποθετούν τελικά οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Eurostat το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2009, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων για 7,7% και 12,7%, της κυβέρνησης.
Ως προς το δημόσιο χρέος αυτό έφθασε τα 115,1% του ΑΕΠ το 2009, έναντι 99,2% του ΑΕΠ το 2008.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurostat, το έλλειμμα του 2008 ήταν στο 7,7% του ΑΕΠ της χώρας.
Από τη Eurostat πάντως εκφράζονται και επιφυλάξεις για την ποιότητα των στοιχείων που έχει λάβει από την Ελλάδα. Δεν αποκλείουν μάλιστα για το 2009 το έλλειμμα να διογκωθεί έως και κατά 0,3%, να φτάσει δηλαδή στο 13,9%.
====
Σχόλιο: Άθλιοι


post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία της Σητείας!

Ναρκωτικά, σε σχολικά συγκροτήματα της Σητείας, διακινούσε ένας 21χρονος από την Αλγερία και ο 27χρονος θείος του που συνελήφθησαν και παραπέμπονται στον Εισαγγελέα Λασιθίου, για κατοχή διακίνηση και εμπορεία ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεων του Νόμου περί Όπλων και Αλλοδαπών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε η πληροφορία ότι οι δυό αλλοδαποί, διακινούν και εμπορεύονται ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας. Ακολούθησε πολυήμερη διακριτική επιτήρηση και διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος αλλοδαπός με μηχανή μεγάλου κυβισμού επισκεπτόταν καθημερινά τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης της Σητείας και συναλλασσόταν με νεαρά κυρίως άτομα. Σε κατ’ οίκον έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες και κατασχέθηκαν: - Πενήντα έξι νάιλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 358,1 γραμμάρια.- Δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 1.298 σπόρους κάνναβης.- Οκτώ κινητά τηλέφωνα. - Το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, σε σωματική έρευνα που έγινε στον 21χρονο , ως προερχόμενα από εμπορεία ναρκωτικών ουσιών.πηγη

Γιατί κρύφτηκε η "ευγνωμονούσα Ελλάς"...

Δύσκολα μπορεί κάποιος με βεβαιότητα να ισχυριστεί (εκτός αν είναι ταξιτζής και έχει ένα υψηλό μέτρο σύγκρισης αβίαστων γνωμών) ότι ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε ή δεν τα κατάφερε τελικώς να μεταλαμπαδεύσει την αγωνία του για τα ποσοστά του κόμματός του στις επικείμενες εκλογές, στη πολυσχολιασμένη διακαναλική συνέντευξη. Το σίγουρο είναι ότι ως τέτοια -πολυσχολιασμένη- εκπλήρωσε τον σκοπό της κέντρισης του ενδιαφέροντος, έστω κι αν δεν συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης. Σ' αυτό συνέβαλαν δύο παράγοντες: α) τα σημαντικά ειπώθηκαν εξαρχής και β) ανέκαθεν ο ΓΑΠ δεν είναι τηλεοπτικός στα live του. Υπάρχει, όμως, μία πτυχή της συνέντευξης που...
 την επαύριο αυτής, σχολιάστηκε έντονα από μία μερίδα των blogs. Από αυτά που μυρίζουν πολύ.. Ελλάδα. Δεν ειρωνεύομαι. Είναι μια πραγματeκότeτα ότι κάποια blogs έχουν ένα έντονο άρωμα πατριωτισμού και κονταροχτυπιούνται με δόρατα και σάρισες για το ποιό έχει περισσότερο ελληνικό χαρακτήρα και προφίλ. Αρνούμαι, όμως, να παραχωρήσω στους υπογράφοντές των το αποκλειστικό δικαίωμα να νιώθουν πιο έλληνες από πολλούς -ή τουλάχιστον από εμένα- και έτσι θα σχολιάσω με τη σειρά μου -και δίχως ασπίδα- τη σημαίνουσα απόκρυψη. Την επί τούτου κεκάλυψη ενός πίνακα με ιδιαίτερους συμβολισμούς.

Χοντρά "μπινελίκια" από θαμώνες καφενείου στον Μ. Κεφαλογιάννη...Ως άλλος «Κέννεντυ» που εμφανίστηκε να σώσει την Κρήτη μπήκε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, τέως Υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σε νεοδημοκρατικό καφενείο στις Αρχάνες στα πλαίσια περιοδείας του συνδυασμού του Γιάννη Πλακιωτάκη… Τι ήταν όμως να μπει; Αμέσως σηκώθηκαν τέσσερις και έφυγαν επιδεικτικά ενώ οι πιο «σκληροί» που έμειναν δεν έχασαν ώρα και άρχισαν να του ρίχνουν «μπινελίκια»! … «Είσαι νούμερο και επιμένεις να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις»!, … «Είσαι ψεύτης και έχεις...
 κοροϊδέψει τους Ηρακλειώτες»!.
Απευθυνόμενοι δε προς τον κ. Πλακιωτάκη, ο οποίος αφού άκουσε τα πρώτα έφυγε σαν λαδωμένος γάτος, είπαν « Τι τον κουβαλάς μαζί σου το νούμερο; Μόνο ζημιά σου κάνει»!. Και βέβαια μετά από όλα αυτά την έκανε με ελαφριά πηδηματάκια και ο τέως Υπουργός ο οποίος προτίμησε να μην συνεχίσει την περιοδεία στις Αγίες Παρασκιές… Έχεις να πεις κάτι για όλα αυτά Μανώλη ή θα τρέξει πάλι το «Ηρακλειώτικο Στέκι» να σε εξαγνίσει, για να σου να ανεβάσει το ηθικό;
 

Αλλοδαποί βίασαν 29χρονη σε γιαπί στην Κόρινθο

Τον εφιάλτη στα χέρια δύο αλλοδαπών ανδρών έζησε μία 29χρονη γυναίκα, κάτοικος της Κορίνθου.

Όπως κατήγγειλε το θύμα, την περασμένη Τρίτη, ενώ περπατούσε αμέριμνη στον δρόμο, δύο άνδρες τής επιτέθηκαν, την ακινητοποίησαν, την παρέσυραν σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή και την βίασαν.


Η γυναίκα βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη να καταγγείλει, την Πέμπτη, το περιστατικό στην Ασφάλεια Κορίνθου, η οποία ανέλαβε και τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν το Σάββατο από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας.


πηγή

ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

  ΜΕΤΑ ΔΙΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΥ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ

(BINTEO NTOKOYMENTO) 

 

 

 

Πηγή 

Kακώς ζεις. Γιατί ζεις; Ρώτησες τις τράπεζες; Ρώτησες;

Την διακαναλική την είδατε. Τα συμπεράσματα τα βγάλετε. Ότι είχε χαμηλή τηλεθέαση το ξέρετε. Ότι για άλλη μια φορά ψεύδεται το καταλαβαίνεται.
Και ενώ υποσχέθηκε ,αναδιάρθρωση του μνημονίου , όπως το γνωστό ,λεφτά υπάρχουν, να δώσει κάτι τις στους συνταξιούχους βγαίνει ο αμφιλεγόμενος ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ και τι λέει ;

“Τουρκική κινητικότητα”

Πω πω τη γενναιοδωρία αυτή εκ μέρους του....Σουλτάνου. Από τα 6 μίλια στα 7-8. Δηλαδή σαν να σου λέει ο γείτονας πώς θα κτίσεις το σπίτι σου στο οικόπεδό σου!!!
Φαντάζομαι τώρα μετά την τεράστια επιτυχία του ΥΠΕΞ θα αναγνωρίσουν οι δικοί μας στο Μαξίμου την...τουρκική μειονότητα σε Θράκη, Ρόδο, Κω και ως κίνηση καλής θέλησης θα φτιάξουν και το τζαμί στην Αθήνα σε κανένα 3μηνο.
12 μίλια δικαιούμαστε και τόσα θα πάρουμε και όποιος κάνει πίσω σε αυτό είναι και τυπικά προδότης, γιατί ουσιαστικά είναι ήδη και οι 300 με αυτά που μας έχουν κάνει.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Παρέσυρε αλλοδαπούς για να μην του πλύνουν τα τζάμια

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ,ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΙΑΜΑΙΑ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ "ΑΝΟΙΞΑΝ" ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Για να «τιμωρήσει» τους αλλοδαπούς που πήγαν να πλύνουν τα τζάμια του τζιπ του, πάτησε γκάζι και τους παρέσυρε τραυματίζοντάς τους ελαφρά!
Δράστης του απίστευτου περιστατικού ήταν ένας νεαρός οδηγός ενός τζιπ... 4χ4 που είχε σταματήσει στα φανάρια της λεωφόρου Ικάρου. Όταν τον πλησίασαν οι δύο Πακιστανοί για να του καθαρίσουν τα τζάμια, εκείνος αρνήθηκε… Όμως, οι μετανάστες επέμειναν και τότε ο νεαρός έκανε επίδειξη... παλικαριάς παρασύροντάς τους με το τζιπ! Τη σκηνή είδαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή, οι οποίοι συνέλαβαν τον «νταή» οδηγό. Οι δύο μετανάστες δεν τραυματίστηκαν σοβαρά, αλλά μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Σε συμπλοκή κατέληξε η επίσκεψη ενός 35χρονου αλλοδαπού στο διαμέρισμα ενός 23χρονου συμπατριώτη του στο Ηράκλειο. Για άγνωστους λόγους ήρθαν στα χέρια και ο ενοικιαστής του διαμερίσματος επιτέθηκε στον επισκέπτη με ένα μαχαίρι τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο, την κοιλιακή και την θωρακική χώρα! Ο δράστης εξαφανίστηκε και αναζητείται ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.
protothema

Συνελήφθη ανήλικος αλλοδαπός με ηρωίνη

ΑΥΤΟΣ Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΘΡΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ


Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ένας 15χρονος παράνομος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες του Λιμενικού καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν δύο πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους1.020 γραμμαρίων.Ο ανήλικος συνελήφθη ενώ προσπάθησε να διαφύγει, σήμερα το απόγευμα, στο λιμάνι του Πειραιά, Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Άγιοι Σαράντα- Βόρειος Ήπειρος: Ξήλωσαν πινακίδες γραμμένες στα ελληνικά

Δίγλωσσες πινακίδες, γραμμένες στα αλβανικά και στα ελληνικά, που βρίσκονταν κατά μήκος του εθνικού άξονα Σαράντα – Κόνισπολ και τοποθετήθηκαν κατά παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αφαιρέθηκαν κατόπιν εντολής της Γενικής Διεύθυνσης Οδοποιίας, γράφει η αλβανική εφημερίδα ‘Γκαζέτα Σκιπτάρε’ και συνεχίζει:

ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΟΧΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΡΕ ΜΑ.ΑΚΑ - Προκήρυξη Γρίβα -Διγενή: Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ

Τηλεγράφημα Μάνας του '40


Πηγή

Κινητοποιείται η γαλλική μεθοριακή φρουρά για αντιμετώπιση άφιξης λαθρομεταναστών στην Ελλάδα

Ο Γάλλος Υπουργός Μετανάστευσης, Ερίκ Μπεσόν, ανακοίνωσε ότι κινητοποιείται το σύνολο της γαλλικής μεθοριακής φρουράς που εντάσσεται στην ευρωπαϊκή υπηρεσία Frontex, απαντώντας στην έκκληση βοήθειας που απηύθηνε η Ελλάδα, για την αντιμετώπιση του ρεύματος λαθρομεταναστών από την Τουρκία.
 
Η Αθήνα ζήτησε επισήμως από την ΕΕ την ανάπτυξη περιπόλων στα ελληνο-τουρκικά σύνορα για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. 

Κολαστήριο η Τουρκία...


  • Του Γιάννου Χαραλαμπίδη
Η Τουρκία εξακολουθεί να αποτελεί κολαστήριο λόγω των απαράδεχτων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις Αρχές. Οι καταγγελίες έγιναν σε συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οργανώθηκε από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δύο ωρολογιακές βόμβες στο μνημόνιο η νέα απειλή για την Ελλάδα


Τη Δευτέρα οι ΗΠΑ πούλησαν ομόλογα προστατευμένα από μία ενδεχόμενη αύξηση του πληθωρισμού 5ετούς λήξης και αξίας 10 δις δολαρίων σε μία δημοπρασία όπου το επιτόκιο των ομολόγων ήταν αρνητικό για πρώτη φορά, στο –0,55%. Το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή οι επενδυτές στρέφονται στην αγορά ομολόγων που προστατεύουν από ενδεχόμενη αύξηση του πληθωρισμού, συνεπάγεται πως φοβούνται ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί. Το γεγονός, ωστόσο, πως είναι διατεθειμένοι όχι μόνο να μην πληρωθούν επιτόκιο για την αγορά των συγκεκριμένων ομολόγων αλλά και να πληρώσουν προκειμένου να τα αποκτήσουν σημαίνει ότι ο φόβος τους ότι ο πληθωρισμός θα ανέβει είναι πολύ μεγάλος.

Την έκατσες την βάρκα Γιώργο


"Τρικυμία εν τω κρανίω" μπορεί να χαρακτηριστεί η τελευταία διακαναλική εμφάνιση ενός τραγικού πρωθυπουργού, φανερά καταβεβλημένου και ανίκανου να παρακολουθήσει τον ειρμό και το ύφος των (απλών) ερωτήσεων που του υποβλήθηκαν. Εάν ο Γιώργος Παπανδρέου χειρίζεται τις τύχες της χώρας, δεν πρέπει να προκαλεί πλέον απορία το γιατί βρισκόμαστε στη θέση που είμαστε σαν χώρα.
Να προβάλλονται με υποτίτλους οι συνεντεύξεις του Γιώργου Παπανδρέου. Για να μπορούν όλοι να κατανοούν την σύγχυση πνεύματος που κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου...
Το πιό ανατριχιαστικό σημείο για μένα είναι εκεί που αναφέρεται στην μείωση των φόρων και λέει: ρώτησα τους “κοινωνικούς εταίρους”(;) αν μου “εγγυώνται”(!) πως αν μειώσω τους φόρους στο μισό, τότε θα πληρώσουν όλοι φόρους(!), και αυτοί δεν μου εγγυήθηκαν”(!!!)
Πώς μίλησε με του “κοινωνικούς εταίρους”; Εννοεί με τους “αντιπροσώπους” τους; Και ποιός να του “εγγυηθεί”, οι εκπρόσωποι των σωματείων;
Και τι σημαίνει αυτό; Ότι, επειδή δεν μπορούν οι αρμόδιοι μηχανισμοί να εισπράξουν τους προβλεπόμενους φόρους, για τιμωρία αυξάνει ο φορολογικός συντελεστής; Και την πληρώνουν αυτοί που πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους εξ αιτίας των άλλων που φοροδιαφεύγουν;
Ή, μήπως, υπονοεί: “σας βάζω 40% για να μου πληρώσετε το 20%”.
Deal, δηλαδή, φοροδιαφυγής;
Διαλέγετε και παίρνετε.
Είναι τελείως ανάρμοστο να λέγονται αυτά από πρωθυπουργό.
Και είναι και ωμή ομολογία αδυναμίας σύλληψης της φοροδιαφυγής την οποία επαγγέλθηκε, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.
Νομίζω ότι η αντιπολίτευση αυτά πρέπει να τα πιάνει στον αέρα και να μην τα αφήνει να περνάνε στα ψιλά.
Τέλος, κάποια στιγμή, κάποιος πρέπει να ξεμπροστιάσει τα ψέματα του Γιώργου Παπανδρέου, με τον ίδιο παρόντα, μέσα στο Κοινοβούλιο. Έτσι γίνεται αντιπολίτευση. Από δω και πέρα μόνο το "ξεβράκωμα" αξίζει σε όσους συνειδητά, κατ' εξακολούθηση και με ύποπτους σκοπούς (εκτός αν πρόκειται για καταγεγραμμένη ανικανότητα και βλακεία) επιχειρούν με ψεύδη να παραπλανήσουν τον Ελληνικό λαό.

http://kostasxan.blogspot.com

ΓΑΠ ,Ο ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Που ειναι ο πινακας "H Ελλάς ή ευγνωμονούσα" ΓΑΠ?


Χτες παρακολουθωντας το διακαναλικο γλειψιμο του Πρωθυπουργου παρατηρησα οτι πισω απο το γραφειο του κατι ελειπε. Υπηρχε μονο ενας μπλε τοιχος, ψαχνωντας στο internet ειδα οτι ειναι ετσι απο καιρο.
Ψαχνωντας ακομα πιο παλιες φωτο (επι Κραμανλη) ειδα οτι εκει περα ηταν κρεμασμενο το αριστουργημα του Βρυζακη "H Ελλάς ή ευγνωμονούσα", που παρουσιαζε την Ελλαδα ως γυναικα να ευχαριστει τους οπλαρχηγους που την ελευθερωσαν.

Ρε ακατανομαστε ΓΑΠ! Καλυψες τετοιο πινακα λες και ηταν αισχρο πορνογραφημα? Τοσο πολυ σε πειραζε? Θες να ξεχασουμε οτιδηποτε μας θυμιζει το ενδοξο παρελθον? Να λησμονησουμε την καταγωγη μας? Φοβασαι μηπως τα δουμε και ξυπνησουμε και ξεκινησει λεπιδι και φωτια? Γι αυτο βαζεις τα Αρχαια και την Ιστορια μαθηματα επιλογης? Γι αυτο μας γεμισες μουσουλμανους λαθρομεταναστες και αφησες τα συνορα ξεφραγκο αμπελι? Ως επιδειξη δυναμης εστειλες τα spreds στα υψη σημερα με τις δηλωσεις σου? ΓΙ αυτο δεν βγαζεις τα πετρελαια νοτια της Κρητης που σπευδουν να τα ρουφηξουν οι Λιβανεζοι?

ΡΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΡΕ! ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! ΕΝΑΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ? ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΠΙΛΑ?

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...