Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

Ξεχάσαμε ποιοί είμαστεΗ μεγάλη επέλαση απέναντι στον τρόπο ζωής μας και στην κουλτούρα της διασκέδασής μας, την αστική, δυνάμωσε κάπου γύρω στο 1992-93 και κορυφώθηκε κάπου γύρω στο 1995-97.
Μέχρι τότε στους πάγκους των πλανόδιων με τις κασέτες εύρισκες λαϊκούς και ρεμπέτες, ροκ, Σαββόπουλο, Ασιμο ίσως, και τέτοια. Μετά, και με την έλευση του CD και την καθιέρωση της ελεύθερης, δεν ξέρω από τι, τηλεόρασης, το πράγμα χάλασε πολύ. Μα πάρα πολύ.
Βέβαια και πριν από αυτά είχαμε μια “κουλτουριάρικη” επέλαση με “κοντσέρτα για αρκούδες”, αμπέχωνα, δήθεν επανάσταση, δήθεν σοσιαλισμός και τα παρόμοια, αλλά η λαϊκή ψυχή ζούσε ακόμη. Μετά ξέφυγε η κατάσταση. Ξέφυγαν και οι ελπίδες μας, μακριά σαν πουλάκια.

Δυό γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα...


Δεν θυμάμαι να εξέφρασα ποτέ την γνώμη ότι η κυβέρνηση καταρρέει στην φαντασία την δική μας ή του πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση φθίνει εξ αιτίας της πολιτικής της. Που έβαλε δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη στις λαϊκές πλάτες.
Γενικώς κανένα κόμμα δεν φαίνεται να κερδίζει από την ΤΕΡΑΣΤΙΑ λαϊκή αντίθεση στο Μνημόνιο και τα μέτρα. Ούτε βέβαια φαίνεται κανένα κόμμα να καταφέρνει να αναστυλώσει την καταβαραθρωμένη αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος. Η πτώση της αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος συνεχίζεται.

Καταψηφίστε το μνημόνιο πριν μας πνίξει!


Την ερχόμενη Κυριακή ο ελληνικός λαός οδηγείται μπροστά στις κάλπες για την εκλογή τοπικών αρχόντων. Όμως αυτές οι εκλογές, έστω κι αν είναι και για περιφερειάρχες, δεν μοιάζουν καθόλου να έχουν μόνο τοπικό ενδιαφέρον. Έχουν τεράστια πολιτική και οικονομική σημασία. Είναι έντονα πολιτικοποιημένες εκλογές, που θα σημάνουν και πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, απροσδιόριστης από τώρα έκτασης.

Η ιστορία των «διλημμάτων»…


Τα εκβιαστικά διλήμματα είναι μια συνήθης πρακτική των πολιτικών που είναι σε δύσκολη θέση. Χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους, επιδιώκουν να πείσουν την κοινωνία ότι δεν υπάρχει μέση οδός, να συσπειρώσουν το κόμμα τους, να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο και να ανακτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Επιμένει στο δίλημμα για εκλογές ο πρωθυπουργός;

Ο λαγός που τον έλεγαν... Πάγκαλο!


  • Τα λέει από μόνος του ή τον «βάζουν να τα πει» για να το … χωνεύουμε σιγά – σιγά!

Οι δήμαρχοι της λακκούβας...ζητάνε την ψήφο μας!

Δεν είναι φοβερό που κάποιοι υποψήφιοι μας γεμίζουν με φυλλάδια και υπόσχονται τα ίδια ακριβώς μ' αυτά που μας έταζαν και πριν τέσσερα χρόνια;
Αλήθεια, πόσοι από εσάς παρατηρήσατε στη διάρκεια των πρόσφατων βροχών τους δρόμους της περιοχής σας; Αν το κάνατε, φαντάζομαι θα είδατε και στη δική σας γειτονιά ή πόλη το χάλι που επικρατούσε: Δρόμοι που μετατρέπονται σε λίμνες με το πρώτο ψιλόβροχο και αντί να περπατάς σ' αυτούς...κολυμπάς!

Μήπως εκτός από το πόσο ωραίοι είναι πρέπει να τους κρίνουμε κι από τα αυτονόητα που δεν έκαναν όλο αυτό το διάστημα; Από τις λακκούβες, για παράδειγμα, και τα σκουπίδια; Από το φωτισμό που - δεν - έχετε στη γειτονιά σας; Από το ότι τους καλούσατε συνεχώς στο τηλέφωνο για μία κεραία που εγκυμονούσε κινδύνους για την υγεία των παιδιών σας και ήταν εξαφανισμένοι! Τώρα μας λένε ότι...ΘΑ ρίξουν την κεραία! Απίστευτοι τύποι έτσι;
Κρίνετέ τους και ψηφίστε τους ή «μαυρίστε» τους με αυτοδιοικητικούς κι όχι με κομματικούς ή τηλεοπτικούς όρους!

http://www.markos.tv/oi-dimarxoi-tis-lakkoybaszitane-tin-psifo-mas

Γιατί έγινε η απάτη του μνημονίου; Υπήρχε άλλη λύση;

Αν κάποια στιγμή συνειδητοποιήσει ο κόσμος, τι πολιτικό παιχνίδι παίχτηκε και συνεχίζει να παίζεται με το μνημόνιο, τότε είναι βέβαιο ότι οι εξελίξεις θα είναι εκρηκτικές. Ας δούμε λοιπόν προσεκτικά το λόγο για τον οποίο φτάσαμε στο μνημόνιο, στην εξαθλίωση, στην εξωτερική εξάρτηση και στην εθνική υποτέλεια......
Πριν όμως από οτιδήποτε θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ακριβώς λειτουργεί το πολιτικό μας σύστημα, το οποίο, ίδιο και απαράλλαχτο, συνοδεύει ολόκληρη τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας μας.

Τα καλύτερα επαγγέλματα στην Ελλάδα 2010


Και για φέτος στις δύο πρωτες θέσεις παραμένουν τα :
1) Επαγγελματίας πολιτικός
Όπως πολύ καλά ξέρουμε, πολλοί από τους εθνοπατέρες μας δεν άσκησαν άλλο επάγγελμα πλην του κοινοβουλευτισμού...

Το ΠΑΣΟΚ χάνει και τα χάνει…


Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ήδη σε πανικό.
Συνήθως τα κόμματα εξουσίας πρώτα χάνουν το «ηθικό πλεονέκτημα», ύστερα χάνουν την υπεροχή στις δημοσκοπήσεις κι ύστερα πανικοβάλλονται…
Και μόνον όταν πανικοβληθούν προεξοφλούν τη νίκη των αντιπάλων τους.
Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να προεξοφλεί ότι θα χάσει, μέσα σε ένα μόνο χρόνο διακυβέρνησης…
* Ο πανικός του το οδηγεί σε αληθινό παραλήρημα ηττοπάθειας:
Για πρώτη φορά κυβερνητικό κόμμα… απειλεί το εκλογικό σώμα!
Λέει ότι αν χάσει τις δημοτικές εκλογές, ενδέχεται να προκηρύξει… γενικές εκλογές!
Δηλαδή απειλεί ότι θα… αυτοπυροβοληθεί!
Διότι αν πήγαινε καλά στις δημοτικές εκλογές, τότε και μόνο θα είχε δυνατότητες να κερδίσει και τις βουλευτικές εκλογές…
Αλλά το ΠΑΣΟΚ απειλεί με εκλογές αν πάει άσχημα (στις δημοτικές)!
Κι αν χάσει τις δημοτικές εκλογές, τι το κάνει να πιστεύει ότι μπορεί, αμέσως μετά να… κερδίσει τις βουλευτικές;
Μήπως έχει πάρει απόφαση να «παραδώσει»;

«Το Μπλέ έγινε Ισχυρό και το Πράσινο Κόλλησε»


Τελικά το χρώμα του κριτηρίου που επικρατεί σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές σταθεροποιήθηκε, πήρε τη βούλα έστω και καταναγκαστικά (διακαναλική) και απέκτησε δικό του όνομα τελεσίδικα, «Antimnemonium».
Το χρώμα αυτό μπήκε στον «αερογράφο» ψεκάστηκε στον άσπρο καμβά της πολιτικής σκηνής και δημιούργησε το σκηνικό και το κλίμα μέσα στο οποίο θα πρωταγωνιστήσουν οι δρώντες υποψήφιοι στις περιφέρειες και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Αττικής.
Όλα τα χρώματα που κυρίως πρωταγωνιστούν στην Αττική, Άσπρο, Μπλε και Πράσινο διεκδικούν τη δική τους απόχρωση πάνω σε αυτό το υπόστρωμα (Antimnemonium).
Καθώς εξελίσσεται όμως το εκλογικό στήσιμο του πίνακα φαίνεται ότι το Άσπρο και το Μπλε είναι δύο χρώματα που δουλεύονται με το Antimnemonium είτε με αριστοτεχνικούς χειρισμούς του πινέλου είτε δημιουργώντας μίγματα αποχρώσεων αξιοποιώντας αραιωτικά λάδια μίξης χρωμάτων.
Φαίνεται όμως ότι το Πράσινο δεν μπορεί να «δέσει» ούτε με το Antimnemonium ούτε με τα άλλα χρώματα. Φαίνεται ακόμα ότι ο λόγος για αυτή του την αδυναμία δεν είναι το ίδιο το χρώμα αλλά η ποιότητα του χρώματος. Στην ελαιογραφία δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να αναμίξεις «νερομπογιές». Πρόκειται για κόντρα εξ ορισμού.
Όσο και να προσπαθεί η κεντρική εξουσία να αφήνει να στεγνώσει η κάθε φάση του πίνακα για να μπορέσει να βάλει πράσινο με το ζόρι στον καμβά, δεν προκύπτει αποτέλεσμα, καθώς η υδαρή υφή του πράσινου δεν είναι σε θέση να διαποτίσει τα ήδη υπάρχοντα υλικά στο τελάρο.
Όσο και να προσπαθεί η κεντρική εξουσία να απειλήσει ότι θα σκίσει το μουσαμά το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει τον πίνακα διασημότερο θέτοντας ισχυρά θεμέλια να πουληθεί μετά τις 7 Νοεμβρίου σε πολύ υψηλή τιμή.

Yπουργείο Eξω(φρε)νικών

• Τραγική η προσπάθεια της κυβέρνησης να δικαιολογήσει την απαράδεκτη έναρξη συνομιλιών με την Τουρκία, με αντικείμενο ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

• Και τι δεν ακούσαμε: Ότι η Ελλάδα «δεν φοβάται» – επομένως μπορεί η Τουρκία να θέτει στο τραπέζι και να συζητά μαζί της η Ελλάδα κάθε διεκδίκηση και αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ακούσαμε ότι δεν υπήρξαν μυστικές διαπραγματεύσεις, γιατί είχε ειπωθεί ότι θα βρίσκονταν οι κ. Ζέππος και Σινιριόγλου – χωρίς φυσικά ποτέ να ανακοινωθεί ότι αντικείμενο της συνάντησης ήταν αεροναυτιλιακά θέματα...

Πόλωση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και στο βάθος πρόωρες εκλογές

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις Πάγκαλου για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους, με τη ΝΔ να ζητά από τον πρωθυπουργό είτε να αποπέμψει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ή να πει «όλη την αλήθεια για αυτά που κρύβει πίσω από τον πολιτικό εκβιασμό του για εκλογές και άθελά του αποκάλυψε σήμερα, ο κ. Πάγκαλος». Για διαστρέβλωση του δημόσιου διαλόγου και σενάρια συνωμοσίας κατηγορούν την ΝΔ τόσο ο Θ. Πάγκαλος, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Στο φόντο της αντιπαράθεσης, τα σενάρια για πρόωρες βουλευτικές εκλογές...

Με βεβαιότητες, στοιχήματα και τετελεσμένα, περιγράφει το ΛΑΘΡΟΠΑΣΟΚ την πορεία των υποψηφίων του στις 13 Περιφέρειες, όπου μυστικά γκάλοπ ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών για το αποτέλεσμα της 7ης Νοέμβρη.

Τα μυστικά γκάλοπ
Η μάχη του δεύτερου γύρου είναι για το ΠΑΣΟΚ εξίσου κρίσιμη, αλλά στην Ιπποκράτους κυριαρχεί η άποψη ότι αν την πρώτη Κυριακή επικρατήσει κλίμα εμπιστοσύνης υπέρ των υποψηφίων του, θα δημιουργηθεί εν συνεχεία «ρεύμα» απόρριψης ετερόκλητων σχημάτων που κατέρχονται με την «αντιμνημονιακή σημαία». Καθαρός στόχος του κυβερνώντος κόμματος είναι ταυτόχρονα το προβάδισμα (έστω και με... μία ψήφο διαφορά) έναντι των «γαλάζιων» αντιπάλων του στις περιφέρειες, για τις οποίες και η ΝΔ έχει αποκτήσει εικόνα ντέρμπι.
Τα μυστικά γκάλοπ
Η αλήθεια είναι ότι ο Μιχάλης Καρχιμάκης ζήτησε και έχει, σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, γκάλοπ που «φωνάζουν» για τη δέουσα τακτική των τελευταίων επτά ημερών.
Πρώτο μέλημα, η άνετη επικράτηση από τον πρώτο γύρο στις «σίγουρες» Περιφέρειες που δεν... επιδέχεται αμφισβήτηση η ηγεμονία των υποψηφίων του (π.χ. Κρήτη, Δυτική Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο).
Γκάλοπ και αντάρτες

Ζητούν περαίωση ακόμα και από... μακαρίτες!

Αν παλιότερα έλεγαν ότι ψήφισαν μέχρι και τα δέντρα, η σημερινή κυβέρνηση θα πάρει χρήματα ακόμα και από τους... νεκρούς! Έτσι τουλάχιστον προκύπτει από τα «ραβασάκια» για την περαίωση, που -μεταξύ άλλων- στάλθηκαν σε συνταξιούχους, μαγαζιά που έχουν βάλει λουκέτο, αλλά και μακαρίτες!

Ο Παπανδρέου στο Μαραθώνιο! ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΤΟΥ ...

Ο Παπανδρέου στο Μαραθώνιο! Φωτογραφίες

Με μαύρο αθλητικό outfit, γυαλί ηλίου και πορτοκαλί αθλητικό πατούμενο, ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε μέρος στην διαδρομή των 10χλμ. στο πλαίσιο του Μαραθώνιου της Αθήνας! Μάλιστα, φρόντισε να έχει και τσαντάκι μέσης, από το οποίο ξεχώριζε το mp3 playerμε τα πορτοκαλί ακουστικά, ενώ στην ίδια κούρσα έτρεξαν η Τίνα Μπιρμπίλη και ο Δημήτρης Δρούτσας.

Η εμφάνιση του πρωθυπουργού και των δύο υπουργών μεταξύ των δρομέων ήταν γνωστή εδώ και λίγες ημέρες. Πάντως, στην γραμμή εκκίνησης ο κ. Παπανδρέου ξεχώριζε από τους υπόλοιπους - είναι και το πρωθυπουργικό παράστημα βλέπετε, που τον έβαλε μπροστά μπροστά και όχι πιο πίσω...

Ποιό θα είναι το επόμενο βήμα του Γιώργου του Τροϊκανού;  • Ηταν ένας ξένος περιηγητής στην ελλάδα που σε μια του επιστολή έγραψε πως ορισμένοι έλληνες πολιτικοί εκείνης της εποχής, ήταν ικανοί για να παραμείνουν μία ακόμη εβδομάδα στην υπουργική τους θέση, να πουλήσουν την μισή πατρίδα τους
Αυτή η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έγινε για το καλό των ευρωπαϊκών λαών.
Αυτό το νόμισμα, το Ευρώ, δεν έγινε για την προκοπή της ηπείρου.
Η ΕΕ, η ΕΚΤ και το Ευρώ είναι υποκαταστήματα των διεθνών τραπεζιτών και όποιων κρύβονται από πίσω τους. Γι’ αυτό και βλέπουμε τα χάλια που βλέπουμε σε όλη την ήπειρο.
  • Εξω από την ΕΕ και το Ευρώ.
  • Κλωτσιά στο Μνημόνιο τώρα.
  • Διαγραφή του χρέους.
Το επόμενο ΜΕΓΑΛΟ μέτρο που θα πρέπει να πάρει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση, είναι να ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.
Απόλυση δημοσίων υπαλλήλων. Είναι διαταγή της Τρόϊκας. Το έχουν κάνει παντού.
Η παρούσα κυβέρνηση θα δυσκολευτεί να το πάρει. Ισως οι εκλογές να έχουν στόχο αυτό και μόνο. Το πως θα περάσει ένα τέτοιο μέτρο η επόμενη κυβέρνηση. Οποια και να είναι.
Οι δανειστές μας θέλουν κι άλλα λεφτά, θέλουν αίμα. Θα διώξουν κι άλλους από τις δουλειές τους. Το Μνημόνιο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ.
Μην ακούτε τις κομματικές κορώνες που κρύβουν την αλήθεια.
Οι κομματικοί έχουν κάνει γαργάρα την διαφθορά. Τσιμουδιά.
Μην περιμένετε να ακούσετε την αλήθεια από τα κόμματα.
Τα κόμματα έχουν άλλη δουλειά να κάνουν. Οχι να λένε την αλήθεια.
Οι κομματικοί έχουν κάνει γαργάρα την διαφθορά. Τσιμουδιά.
Μην περιμένετε να ακούσετε την αλήθεια από τα κόμματα.
Τα κόμματα έχουν άλλη δουλειά να κάνουν. Οχι να λένε την αλήθεια.

Θραξ ο Αναρμόδιος

ΥΓ. Του χαλάσαν και τη δουλειά στον Αστακό του ανθρώπου και τον στενοχώρησαν. Χώρια που θα στενοχωρηθεί πολύ άμα τον βάλουν σε δεύτερη ή τρίτη μοίρα σε καμμιά από τις συγκυβερνήσεις που ψήνονται.
Αλλο κιθαρίστας άλλο ντράμερ. Ολο το φως πέφτει στους σολίστες εξάλλου. Οι σολίστες είναι που παίρνουν και τα κορίτσια μετά το live.
Μην υποτιμάτε την ανθρώπινη ματαιοδοξία. Η μισή, για να μην πω παραπάνω, λεγόμενη πολιτική, έχει ως καύσιμο την αγνή ανθρώπινη ματαιοδοξία. Ολα τα άλλα προσόντα όπως διαφθορά, υποτέλεια, αρχηγοκολακεία κλπ κλπ, έρχονται δεύτερα.
Γιατί να θέλει ένας πρωθυπουργός να πάψει να είναι πρωθυπουργός; πηγή

Πάγκαλος: Οι πιό αντιπαραγωγικοί τομείς είναι η Αστυνομία και ο Στρατός!!!


  • Υπερέβη τα εσκαμμένα ο κος Πάγκαλος παρ' όλο το βάρος του...
Στην σημερινή πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ Ο Κος ΠΑΓΚΑΛΟΣ τρόφιμος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβερνήσεως ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας»


Βεβαίως ο κύριος Πάγκαλος θέλει να αγνοεί ότι:
Την Εθνική Ελευθερία και την Ανεξαρτησία, Την ασφάλεια και την Υπερηφάνεια της Ελλάδος και του Ελληνικού Λαού που δεν είναι χρηματιστηριακή αξία αλλά ανεκτίμητη διαχρονική αξία μη επιμετρημένη σε νομίσματα και ομόλογα, εγγυώνται και διασφαλίζουν νυχθημερόν κάτω από αντίξοες συνθήκες χωρίς ουδεμία αναγνώριση από την κομπλεξική πολιτεία ο Ελληνικός στρατός, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, Το Ελληνικο Ναυτικό, η Αεροπορία μας, η Αστυνομία μας, το Λιμενικό Σώμα...
Όμως η κομπλεξική πολιτεία που δεν δύναται να απεχθή συγκρίσεις,( π.χ ΟΧΙ Ιωάννου Μεταξά, οικονομική ανάπτυξης κατά την περίοδο του καθεστώτος Συνταγματαρχών,) επιτρέπει να υβρίζονται και λοιδορούνται τα στελέχη και οι Ένοπλες δυνάμεις μας, από κάθε ανεπάγγελτο οκνό καλοθρεμμένο που ασχολείται ελέω «δυναστείας» με την πολιτική και λαϊκίζει. Ιδίως δε από τα μέσα εξαπατήσεως των Μαζών...
Ο κος Πάγκαλος οφείλει τουλάχιστον συγγνώμη για τις άδικες ατυχείς προσβλητικές και ανάξιες δηλώσεις του.

πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...