Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Στην πτώχευση είναι λάθος να πιστεύουμε ότι οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι τράπεζες και οι πολυεθνικές.

 Αυτός που θα πληγεί πρώτος από όλους θα είναι ο λαός. Με την «παύση πληρωμών» θα παραλύσει όλη η οικονομία της χώρας.
 Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι και όσες εταιρίες συναλλάσσονται με το δημόσιο δεν θα πληρωθούν μέχρι να «ρυθμιστεί το χρέος» πράξη που μπορεί να κρατήσει για πολλά πολλά χρόνια. Παρόλα αυτά, οι υπηρεσίες, τα νοσοκομεία, σχολεία, κτλ, θα λειτουργούν γιατί κανείς δεν θα θέλει να χάσει την δουλειά του.

Δόξα τω Θεώ,Δόξα τω Θεώ,Δόξα τω Θεώ...

“Μίσος των Ελλήνων εναντίον της Ευρώπης» γράφουν οι περισσότερες γερμανικές εφημερίδες ενώ άλλα ξένα ΜΜΕ κάνουν λόγο για όμαδα ακροαριστερών που θέλουν να εκδικηθούν για τα σκληρά οικονομικά μέτρα που επέβαλαν οι ευρωπαίοι στους Έλληνες.

“Έκρηξη” υστερίας από τα ξένα ΜΜΕ

Το «δώρο» από την Αθήνα για την Άνγκελα Μέρκελ ήταν κάτι παραπάνω από επικίνδυνο. Αν και δεν έσκασε ποτέ πραγματικά- εξουδετερώθηκε έγκαιρα από τους πυροτεχνουργούς με «υδάτινο κανόνι»- η βόμβα πυροδότησε ποικίλες αντιδράσεις.
 
Οι πιο «υστερικές» προήλθαν από τα ταμπλόιντ που τα έβαζαν ήδη από καιρό με τους « φαλιρισμένους Ελληνες » λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το μόνο που πέτυχε ο ΓΑΠ ήταν να αποσυσπειρώσει το ΠΑΣΟΚΟι πολιτικές πρακτικές της μεταπολίτευσης με βάση τα δεδομένα που ξέρουμε μέχρι σήμερα είναι πολλές και δοκιμασμένες, μέσα από τις αλλεπάλληλες κυβερνήσεις που προέκυψαν, τις εκλογές που έγιναν και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Τα τρία «Π» της …καταστροφής


Την προηγούμενη Δευτέρα, το Χρηματιστήριο  έκλεισε στις 1645 μονάδες.
Οι αγορές έστελναν μηνύματα ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Κάποιοι αισιόδοξοι μάλιστα  έκαναν λόγο περί επικείμενης αναβάθμισης της προοπτικής της Ελληνικής οικονομίας από ξένους οίκους.

Ο Πρωθυπουργός έπαιξε κι έχασε


Ενα μεγάλο ερώτημα έχουν πλέον όλοι οι Ελληνες ή τουλάχιστον όσοι έχουν πληγεί καίρια από τα μέτρα που επέβαλε το Μνημόνιο.
Γιατί πριν από μερικούς μήνες, μέχρι και πριν από μερικές ημέρες όλα πήγαιναν καλά για την οικονομία (όπως τουλάχιστον υποστήριζε η κυβέρνηση) και ξαφνικά μπήκαν στο λεξιλόγιό μας φράσεις όπως επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου, αναδιαπραγμάτευση δανείου, ελεγχόμενη πτώχευση, ολοκληρωτική πτώχευση;

Ζούμε την τελική επίθεση κατά της χώρας

Διαβάστε το παρακάτω καταπληκτικό απόσπασμα από άρθρο χθεσινής (2-11-2010) εφημερίδας:
«Μαθαίνουμε, πρώτα, ότι οι ‘άλλοι’ θέλουν να επιμηκύνουν την αποπληρωμή των 110 δις ευρώ που πήραμε ως ‘επιβράβευση των προσπαθειών μας’. Μόνο που η επιμήκυνση της αποπληρωμής γίνεται όταν δεν μπορείς να πληρώσεις, όχι όταν είσαι καλό παιδί.

Πληροφορούμαστε, ύστερα, ότι το έλλειμμα του 2009 θα είναι τελικώς μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Πόσο μεγαλύτερο; Θα μας το ανακοινώσουν στις 15 Νοεμβρίου, την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πάντως, πάνω από 15%.

Παχυλά επιδόματα στους βουλευτές

Αίσθηση προκλητικής πολυτέλειας αναδύεται από τη συζήτηση, σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου για το 2011: Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη για τα δημοσιονομικά της χώρας συγκυρία, οι «300» αναμένεται να εγκρίνουν διαφόρων ειδών «επιδόματα» και παροχές για τους ιδίους που υπό προϋποθέσεις οδηγούν έως και σε διπλασιασμό των ετήσιων αποδοχών τους!
Η προϋπολογιζόμενη ετήσια αποζημίωση για τους βουλευτές ανέρχεται στο ποσό των 21.226.400 ευρώ. Πέραν αυτών, όμως, προβλέπονται και τα ακόλουθα: α) Αποζημίωση βουλευτών για τη συμμετοχή τους στα τμήματα διακοπών της Βουλής και τις επιτροπές αυτής: 5.000.000 ευρώ, β) Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 8.086.300 ευρώ, γ) Οικογενειακή παροχή βουλευτών: 212.800 ευρώ, δ) Εξοδα κίνησης βουλευτών: 1.715.600 ευρώ, ε) Ταξίδια στο εσωτερικό: 1.670.000 ευρώ, στ) Ταξίδια στο εξωτερικό: 1.500.000 ευρώ. Αθροισμα; 18.184.700 ευρώ!

Επιστολή-βόμβα στον Παπούλια! Ο Γιώργος τον ενημέρωσε για εθνικές εκλογές την 12η Δεκεμβρίου!

Οι εθνικές εκλογές έχουν κλειδώσει για την 12η Δεκεμβρίου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις χαζο-δημοτικές!

Ο Παπανδρέου ενημέρωσε ήδη με επιστολή του τον Κάρολο Παπούλια.

Μην ρωτάτε πως έφτασε αυτή η επιστολή-βόμβα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ποιος ήταν δηλαδή ο κομιστής!

"Σαν σήμερα"

H 3η Νοεμβρίου είναι η 307η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο (308η σε δίσεκτα έτη). Υπολείπονται 58 ημέρες.

Γεγονότα

Ενώ εσύ πεθαίνεις, κοίτα πως ζουν οι 300 κομματικοί κηφήνες της Βουλής!Όσοι απο σας είχον αγορασει την Καθημερινή ίσως να είδον το Κ (περιοδικό )της Kυριακής 26/9/10 και το πρωτοσέλιδο ...και να διαβάσατε το αφιέρωμα του Νίκολαου Βαφειάδη..ας τα μάθετε όσοι δεν έπεσε στα χέρια σας ..!!!
Μέσα στας 3 εβδομάδας που έζησε ο συνεργάτης της Καθημερινής μέσα στην βουλήν κατέγραψεν τα χάλια αυτών των  και των υπαλλήλων τους .....

Εν μέσω κρίσεως αναφέρω αναλυτικως τι απεφάσισαν δια τούς εαυτούς των- πάρτε μία γεύση όσοι δεν γνωρίζετε το μέγεθος........

Παρόλες τας φαινομενικά αντικρουόμενας απόψεις μεταξύ τους θα δεί, λέει, κανείς στούς διαδρόμους πώς όλοι χαριεντίζονται μεταξύ των.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...