Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

Αν υπήρχε δημοκρατία, δεν θα είχαμε αποχή


Η αποχή από το 40% την πρώτη Κυριακή πήγε στο 54% στον δεύτερο γύρο.
Το άκυρο-λευκό (γιατί το μετράνε μαζί αυτό; το θεωρούν το ίδιο;) έφτασαν το 10% για τους περιφερειάρχες και το 7% για τους δημάρχους.
Συνολικά δηλαδή, οι έχοντες αντίθετη γνώμη προς όλα τα κόμματα ανέρχονται στο 60% των εκλογέων.
Σε ένα σύνολο 9.598.542 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 6.200.000 ψήφους.
Δηλαδή 6.200.000 έλληνες εκλογείς, η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, έδωσαν ΚΑΙ χτες καθαρή ΕΝΤΟΛΗ στο πολιτικό σύστημα, εντολή όχι μήνυμα και κουραφέξαλα, να ΑΛΛΑΞΕΙ πορεία.
Αυτό είναι το νόημα και των δύο εκλογικών αναμετρήσεων και κανένα άλλο.
Αποχή έκαναν ψηφοφόροι όλων των κομμάτων. Και του ΠαΣοΚ, και της ΝΔ, και των άλλων κομμάτων.
Και μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς που απείχαν, ΔΕΝ υπήρχε και ΔΕΝ υπάρχει πιθανότητα να ψηφίσουν κάποιο άλλο κόμμα, εκτός από το κόμμα τους. Το κόμμα τους ή αποχή. Και πρέπει να είναι αρκετοί αυτοί. Και μάλλον και οι πιο θυμωμένοι.
Τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει ότι οι εκλογείς αυτοί, για ΚΑΠΟΙΟΥΣ λόγους, είναι δυσαρεστημένοι με τις επιλογές και την πολιτική του κόμματός τους. Δυσαρεστημένοι είτε με τις πολιτικές θέσεις των κομμάτων τους, είτε με τους υποψηφίους που τους πρότειναν τα κόμματά τους.
Αυτά τα απλά, παραπάνω, οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών πριν λίγο, δεν σε αφήνουν να πιστέψεις ότι τα κατάλαβαν. Τουλάχιστον φανερά. Αντ’ αυτού συνεχίζουν όλοι, λίγο πολύ, τους επινίκιους λόγους και τις θριαμβολογίες. Που να ελπίσει ο πολίτης;
Οι ψηφοφόροι του ΠαΣοΚ, που απείχαν, έστειλαν εντολή στο ΠαΣοΚ να αλλάξει πορεία, κι ότι το Μνημόνιο δεν θέλουν ούτε να το ακούν ούτε να το βλέπουν, και να σταματήσει αυτή την εθνομηδενιστική κατηφόρα και την οικονομική αφαίμαξη.
Οι ψηφοφόροι της ΝΔ, που απείχαν, έστειλαν εντολή στη ΝΔ να αλλάξει πορεία, να συγκρουστεί με την κυβέρνηση και να την ανατρέψει και να βάλει στο στόχαστρό της όχι μόνο την “κυβέρνηση του Μνημονίου” αλλά και αυτούς που είναι από πίσω, όπως το ΔΝΤ.
Οι ψηφοφόροι που απείχαν, έστειλαν εντολή και στους δυο, να πάψουν να σκέφτονται να στέλνουν τον λογαριασμό μόνο στον λαό. Να του δώσουν δημοκρατία. Να επιλέγει αυτός τους υποψήφιους και όχι οι αρχηγοί. Να δώσουν στον λαό την δυνατότητα να πάρει πραγματικά μέρος στις αποφάσεις. Οχι στα λόγια μόνο.
Όπως και να το κάνουμε, κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρία πρακτικά συμπεράσματα που βγαίνουν, σχετικά με την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος στις χθεσινές εκλογές.
Αυτά είναι:

  1. Στην ουσία μετείχαν στην ψηφοφορία, μόνο τα κομματικά μέλη των διαφόρων κομμάτων του πολιτικού συστήματος μαζί με τις οικογένειές τους, κάποιους παρατρεχάμενους και κάποιους ελάχιστους πολίτες που έχουν ακόμα κομματικές παρωπίδες.
  2. Ο υπόλοιπος λαός αποσύρθηκε από την εκλογική διαδικασία, ή έριξε λευκό και άκυρο, αφήνοντας γυμνά τα κόμματα να συμμετέχουν μόνα τους.
  3. Πλήρης απαξίωση από τους απλούς πολίτες του ισχύοντος πολιτικού συστήματος, το οποίο θεωρούν πλέον ξεπερασμένο από τις εξελίξεις και ανίκανο να δώσει λύσεις.
Με λίγα λόγια, ο απλός λαός έμεινε στα σπίτια του ή έριξε λευκό και άκυρο, αφήνοντας τα κόμματα μόνα τους καθόσον και αυτό είναι το βασικότερο όλων, θεώρησε ότι η συμμετοχή του δεν έχει καμία αξία, ούτε επηρεάζει ή διαμορφώνει πλέον τις πολιτικές αποφάσεις. Οι αποφάσεις είναι προειλημμένες.
Έτσι όμως, με το λαό στη γωνία, το πράγμα δεν μπορεί να πάει μακρυά. Θα πρέπει όλοι να καθίσουν κάτω και να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος.
Η κρίση είναι τεράστια και δεν είναι μόνο οικονομική. Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζεται η ενεργοποίηση και η συμμετοχή όλων μας για το ξεπέρασμα της ποικιλόμορφης κρίσης.
Τώρα πλέον, η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να μένει άλλο στη γωνία.
Θα πρέπει η κοινωνία να μπει στην πολιτική, μέσα από την αλλαγή του πολιτικού συστήματος.
Αν υπήρχε δημοκρατία, δεν θα είχαμε αποχή.

http://kostasxan.blogspot.com

Το χρυσάφι το βουλιάζουν ο φελλός να επιπλέει!..


Ο Καραγκιόζης και η … αποχή!

Ένας φανταστικός διάλογος μεταξύ Καραγκιόζη και Χατζηαβάτη και ο λόγος για τον οποίον ο θρυλικός ήρωας του «Θεάτρου Σκιών» δηλώνει μαύρο ή … αποχή!
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ:
Γιατί φεύγεις, Καραγκιόζη, σε μια τέτοια εποχή,
υποψήφιος είσαι πάλι και δηλώνεις αποχή;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ:
Τι να κάνω, Χατζηαβάτη, τους καλούς ανθρώπους πάλι
μεσ’ τον πάτο θα τους πάνε για να είναι αυτοί κεφάλι!
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ:
Και πώς ξέρεις, Καραγκιόζη, αν εσύ που είσαι ωραίος
δεν θα εκλεγείς στην κάλπη αφού είσαι ο πιο σπουδαίος;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ:
Σου το είπα, Χατζηαβάτη, άκου το λαό τι λέει,
το χρυσάφι το βουλιάζουν ο φελλός να επιπλέει!..
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ:
Και θα φύγεις, Καραγκιόζη, με προβλήματα άλλα τόσα,
ποιος θα έχει το κουράγιο να τους βγάλει κάποια γλώσσα;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ:
Συ, που δήθεν πάντα θέλεις το καλό να είναι σ’ όλους
γίνεσαι οσφυοκάμπτης και σφουγγίζεις άλλους κ… λους!
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ:
Το Μνημόνιο κι άλλα τόσα πώς θα καταδικαστούνε
αν το ψηφοδέλτιό σου μες την κάλπη δεν θα δούνε;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ:
Χατζηαβάτη, ασ’ την πλάκα και εγώ, που σου μιλώ,
στους Μαυρογιαλούρους «μαύρο» για να πάνε … έξω από δω!
ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ:
Μα υποψήφιος έχεις γίνει, πώς δηλώνεις αποχή;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ:
Φεύγω, φίλε Χατζηαβάτη, γιατί … γίναμε πολλοί (!)…πηγή

13χρονος παίζει με το θάνατο!

Είναι μόλις 13 ετών και έχει ήδη βάψει τα χέρια του με αίμα. Ο λόγος για τον έφηβο με το προσωνύμιο «El Ponchis» ο οποίος φέρεται να δουλεύει για λογαριασμό του καρτέλ ναρκωτικών του Νότιου Ειρηνικού στην πολιτεία Μορέλος. Ο εισαγγελέας της περιοχής δήλωσε ότι ο 13χρονος ανήκει σε μια ομάδα εφήβων που έχουν διαπράξει «φρικτές ενέργειες» και συνέχισε: «Είναι ανήλικοι, δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί, είναι εύκολο να τους επηρεάσεις, να τους δώσεις ένα όπλο, να τους κάνεις να πιστεύουν ότι παίζουν».
Εκτελεί για 3.000 δολάρια

ΑΝΑΞΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ,ΥΠΕΡ ΑΞΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ.............

Νίκη Γ. Καμίνη στο δήμο Αθηναίων και Β. Μιχαλολιάκου στον Πειραιά δείχνουν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μετά από σκληρή μάχη στο δήμο Θεσσαλονίκης μεταξύ των υποψηφίων Γ. Μπουτάρη και Κ. Γκιουλέκα, νικητής αναδείχθηκε ο κ. Μπουτάρης τον οποίο ο μητροπολίτης Ανθιμος είχε βεβαιώσει ότι δεν θα έβλεπε δημαρχία χωρίς αυτόν. Αργά χθες βράδυ,ο κ. Γκιουλέκας ζήτησε επανακαταμέτρηση των ψήφων.
Στην Περιφέρεια Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, οι κερδισμένοι της βραδιάς ήταν οι κ.κ Γιάννης Σγουρός και Παναγιώτης Ψωμιάδης αντίστοιχα. Σημαντική αύξηση σημείωσε η αποχή, ενώ καταγράφηκε και μεγάλος αριθμός άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων.
Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να κερδίζει 6 από τις συνολικά 11 Περιφέρειες του β' γύρου και η ΝΔ τις 5. Υπενθυμίζεται ότι η περιφέρεια της Κρήτης και του Νοτίου Αιγαίου κρίθηκαν από τον α' γύρο, με τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ να κερδίζουν την εκλογική μάχη.
Συγκεκριμένα, οι Περιφέρειες τις οποίες κερδίζει το ΠΑΣΟΚ είναι:
- Αττική με τον Γιάννη Σγουρό να συγκεντρώνει 52,64%
- Στερεά Ελλάδα με τον Κλέαρχο Περγαντά να συγκεντρώνει 52,71%
- Δυτική Ελλάδα με τον Απόστολο Κατσιφάρα να συγκεντρώνει 57,09%
- Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με τον Αριστείδη Γιαννακίδη στο 52,09%
- Πελοπόννησο με τον Πέτρο Τατούλη να εκλέγεται με 52,60%
- Βορείου Αιγαίου με τον Αθανάσιο Γιακαλή να συγκεντρώνει 50,71%
Αντίστοιχα, οι Περιφέρειες που κερδίζει η ΝΔ είναι:
- Θεσσαλία με τον Κώστα Αγοραστό να συγκεντρώνει 50,59%
- Δυτική Μακεδονία με τον Γιώργο Δακή να επικρατεί με 51,90%
- Κεντρική Μακεδονία με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να επικρατεί με 52,7%
- Ηπείρου με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη να συγκεντρώνει 54,97%
- Ιόνια Νησιά με τον Σπύρου Σπυρίδων να συγκεντρώνει 50,74%
Στο δήμο Αθηναίων, στο 96,35% των αποτελεσμάτων, ο κ. Καμίνης συγκεντρώνει ποσοστό 51,93%, ενώ ο Ν. Κακλαμάνης 48,07%. Στο δήμο Θεσσαλονίκης, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ο Γ. Μπουτάρης εκλέγεται με ποσοστό 50,20 % και διαφορά 319 ψήφων από τον κ. Κ. Γκιουλέκα (ποσοστό 49,80). %. Προβάδισμα Β. Μιχαλολιάκου στο δήμο Πειραιά με 51,95%, ενώ στο δήμο Πατρέων ο Γ. Δημαράς προηγείται με 53,61%.
Εκτός από την αποχή, που δείχνει να σπάει όλα τα ρεκόρ, αυτή τη δεύτερη Κυριακή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, αύξηση παρουσιάζουν και τα λευκά και τα άκυρα ψηφοδέλτια. Τα άκυρα και λευκά έφτασαν το 10,84%, έναντι της πρώτης Κυριακής, οπότε τα λευκά και άκυρα έφταναν το 9,10 %. Στη σημερινή αναμέτρηση για την ανάδειξη τα άκυρα και λευκά έφτασαν το 7,28%, έναντι της πρώτης Κυριακής, οπότε τα άκυρα-λευκά ήταν στο 5,49%.
«Οι 13 περιφερειάρχες και οι 325 δήμαρχοι θα είναι συνεργάτες μας στην προσπάθεια της ανάταξης και της θεμελίωσης του νέου μοντέλου της τοπικής αυτοδιοίκησης» τόνισε, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, καλώντας τους όλους να πέσουν στη μάχη, έτσι ώστε, η υλοποίηση του «Καλλικράτη» να στεφθεί με επιτυχία.πηγή

Ποδαρικό στο νέο χρόνο με αύξηση του ΦΠΑ


  • Σχεδιάζεται νέα αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα, ενώ από το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδεται ότι η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα γίνει από τον Ιανουάριο του 2011

Ο κ. Παπανδρέου δεν κατάλαβε τίποτα

Βγήκε ο κ. Παπανδρέου με άκρατη αλαζονεία και χαρακτήρισε εθνικό σκοπό τη σωτηρία της χώρας. Έκανε λόγο για αναγκαίες θυσίες που έγιναν από όλους για να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία προσθέτοντας ότι η προσπάθεια αυτή άρχισε να πιάνει τόπο και λέγοντας ότι η επόμενη χρονιά θα είναι αυτή των μεγάλων αλλαγών για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της.
Μα είναι δυνατόν να πιστεύει έστω κι ένας από αυτούς που ψήφισαν Καμίνη, ή Μπουτάρη, ή ακόμη και Μιχαλολιάκο ότι πιάνουν τόπο οι θυσίες του λαού; Μπορεί να πιστεύει κανείς ότι πρόκειται για εθνικό σκοπό η σωτηρία της πατρίδας όταν μόνο η κοινωνία υφίσταται τις πληγές του Μνημονίου;
Ο κ. Πρωθυπουργός, όπως είπε, πήρε το μήνυμα για “συνέχιση της πορείας, οι πολίτες επέλεξαν τη σταθερότητα και απέρριψαν τις σειρήνες της αποσταθεροποίησης».
Μα ο ίδιος δεν προσπάθησε να αποσταθεροποιήσει τη χώρα με το εκβιαστικό δίλημμά του;
Απηύθυνε, επίσης, κάλεσμα συμμετοχής σε όσους απείχαν σημειώνοντας ότι δεν περισσεύει κανείς. «Καλώ κάθε πολιτική δύναμη του τόπου να αναλογιστεί τις ευθύνες της, να παραδειγματιστούν από όσα συμβαίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη… Αυτή τη μάχη της σωτηρίας θα την κερδίσουμε γιατί είναι στόχος ζωής».
Αυτό κατάλαβαν στο ΠΑΣΟΚ κι όχι ότι ο κόσμος έδωσε ψήφο ανοχής διότι είναι παγιδευμένος στο δίλημμα που του έχουν βάλει;
Ο ελληνικός λαός θέλει να απαλλαγεί το ταχύτερο δυνατό από το Μνημόνιο, αλλά πάνω από όλα θέλει να πιάσουν τόπο οι θυσίες του, πράγμα που πολύ αμφιβάλλουμε.πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...