Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Η ακριβότερη σαµπάνια βγήκε από τον βυθό

ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΑΝΩ από 150 χρόνια ωριµάζοντας σ’ ένα ναυάγιο στον βυθό της Βαλτικής. Τώρα οι ειδικοί προβλέπουν πως οι 168 φιάλες σαµπάνιας, που ανελκύθηκαν το καλοκαίρι, είναι πιθανό να γίνουν οι ακριβότερες σαµπάνιες στον κόσµο, καθώς µερικοί υπολογίζουν ότι κάθε φιάλη µπορεί να πιάσει περισσότερο από 50.000 ευρώ (68.000 δολάρια). Την Τετάρτη, οινογνώστες είχαν την πρώτη ευκαιρία να δοκιµάσουν τη σαµπάνια και αµέσως δήλωσαν πως είναι θαυµάσια. Ο σουηδός ειδικός Ρίτσαρντ Γιούλιν είπε ότι έχει «πολύ ισχυρό, έντονο µπουκέ» µενύξεις από µανιτάρια και ανθούς φιλύρας. Η πώληση των φιαλών θα φέρει πολλά χρήµατα στα Νησιά Ολαντ (ηµιαυτόνοµο έδαφος της Φινλανδίας ανάµεσα στην ίδιακαι τη Σουηδία), στα ύδατα των οποίων βρέθηκε το ναυάγιοτου ξύλινου φορτηγού των 23 µέτρων που πιστεύεται ότι τη µετέφερε στην Αγία Πετρούπολη.

Στην Εποχή του Φόβου...

Στην ελληνική μυθολογία, ο Φόβος είναι η προσωποποίηση του φόβου. Οι Αρχαίοι Έλληνες τον θεωρούσαν γιο του Άρη και της Αφροδίτης. Μαζί με τον αδελφό του Δείμο, που ήταν η προσωποποίηση του τρόμου, συνόδευε τον πατέρα του στους πολέμους. Για τον λόγο αυτό του προσφέρονταν θυσίες στα πεδία των μαχών. Κατά ένα τρόπο λοιπόν, ακόμη και σήμερα, οι σύγχρονοι στρατηγοί φροντίζουν να του αποτίνουν τα σέβη τους. Τα μέσα ενημέρωσης, τα πολιτικά κόμματα και σύσσωμο το σύστημα φροντίζει να σπέρνει παντού τον Φόβο.
Ο φόβος για την εθνική χρεοκοπία, ο φόβος για τη μείωση των μισθών, ο φόβος για την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία, ο φόβος για τη μέρα που θα ξημερώσει αύριο, μεταδίδονται απευθείας κάθε βράδυ από τα δελτία των 8...
Είναι εύκολο να επενδύεις στο ένστικτο αυτοσυντήρησης των μαζών για να μπορέσεις να τις καταστήσεις άβουλες, φοβικές και τελικά υποταγμένες στον καναπέ τους.
Η επιπόλαιη αυτή μέθοδος ελέγχου της συλλογικής συνείδησης ενός λαού, όποτε εφαρμόστηκε, είχε κατατροφικές συνέπειες. Επειδή ο φόβος φέρνει το μίσος, το οποίο εκδηλώνεται με διάφορες μορφές σε μια κοινωνία.
Ενδείκνυνται λίγη περισσότερη υπευθυνότητα από τους κρατούντες και λίγη περισσότερη κριτική διάθεση και εγρήγορση από όλους μας, απέναντι σε αυτά που μας "σερβίρουν" καθημερινά, αν πραγματικά θέλουμε να βάλουμε τέλος στην Εποχή του Φόβου...
CLOPYPASTE

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Πρόκειται για μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989.
Την έχουν επικυρώσει 191 κράτη, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας, και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής. Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης.
Πηγή: sansimera.gr

Κρυπτοχριστιανοί... αποκαλυφθείτεΟι κρυπτοχριστιανοί του Πόντου.
Αγαπημένη σειρά έκδοσης πολλών συγγραμμάτων, ερευνών, μελετών.
Δικαιολογημένα. Πέρα ως πέρα.
Χωρίς κανένα στήριγμα, ακραιφνώς ελληνοχριστιανικά πληθυσμιακά στοιχεία, ποντιακής καταγωγής, άντεξαν κατατρεγμούς, εξανδραποδισμούς, τα μύρια όσα, διατηρώντας γλώσσα, ήθη και έθιμα.
Ηράκλειοι άθλοι και προσπάθειες.
Το Έθνος σκύβει και προσκυνά ευλαβικά…

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

 Η προπαγάνδα δεν έχει τελειωμό από το υπουργείο παιδείας και από τους ανθέλληνες που το απαρτίζουν.Πριν λίγες μέρες έπεσε στην αντίληψη μας κάτι που μας σόκαρε αλλά περισσότερο αναρωτηθήκαμε ΓΙΑΤΙ ;
Γιατί όλη αυτή η προπαγάνδα γίνετε ακόμη και στα Ελληνικά βιβλία που τα διαβάζουν Ελληνόπουλα κυρία Διαμαντοπούλου ;
Ποιοι είναι οι ανθέλληνες που τύπωσαν το βιβλίο ;
Έχετε γνώση για το θέμα ;
Αυτή είναι η παιδεία που δίνετε στους νέους και πάνε κατά διαόλου τα λύκεια και πανεπιστήμια ;
Όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία είναι ο χάρτης και το κρατίδιο τον Σκοπίων είναι γραμμένο όχι ως Γιουγκοσλαβία η Fyrom αλλά ως Μακεδονία.
Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και παρακαλούμε να ενημερωθούν όλοι οι Έλληνες για την άμεση
αντικατάσταση του βιβλίου.

Η φωτογραφία βρίσκετε στην ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου της Γ’ λυκείου σελίδα 130

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε
πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...