Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Υπό κατάληψη αρκετά σχολεία στην Κρήτη


Με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, οι μαθητές του 2ου γενικού λυκείου θέλησαν χθες να ενημερώσουν τον κόσμο, μοιράζοντας ενημερωτικά σημειώματα, με τα οποία εξηγούσαν για ποιους λόγους έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος.

Στην πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε στο δημαρχείο, προστέθηκαν μαθητές από το 4ο λύκειο και το Καπετανάκειο, ενώ όσο αφορά στο μέτωπο των καταλήψεων, συμμετέχουν από το Ηράκλειο το 2ο, το 4ο, τα αθλητικά γυμνάσια και λύκεια και το γυμνάσιο και λύκειο των Αγίων Δέκα.
Στο Λασίθι υπό κατάληψη τελεί το ΕΠΑΛ Σητείας, ενώ τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να κλιμακωθούν οι καταλήψεις και σε άλλα σχολεία.
Τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν στην κατάληψη, αναλύει το μέλος του 15μελούς του 2ου Γενικού λυκείου Ηρακλείου Γιώργος Χάμψας:
“Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα αντίστασης, απέναντι στα νέα μέτρα που θέλουν να περάσουν και που αφορούν την ιδιωτικοποίηση της παιδείας. Νέα μέτρα που θα φέρουν αύξηση τμημάτων, συγχωνεύσεις σχολείων και με τον “Καλλικράτη” τα σχολεία θα περάσουν από το υπουργείο Παιδείας στις Περιφέρειες και στους δήμους. Ταυτόχρονα το μνημόνιο δεν θα επιτρέπει να δίνουν χρήματα σε αυτούς τους φορείς και σίγουρα έρχονται δύσκολες μέρες για όλους μας”.
Άγνωστο πάντως παραμένει προς το παρόν τι θα πράξουν οι μαθητές τις επόμενες ημέρες, αλλά δεν αποκλείεται να κλιμακωθούν οι καταλήψεις και σε άλλα σχολεία του Ηρακλείου, όπως μας δήλωσε.
Ο μαθητής χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση του υπουργείου να περικόψει τα κονδύλια για τις μετακινήσεις των μαθητών των αθλητικών γυμνασίων και λυκείων.
Στο ενημερωτικό τους σημείωμα οι μαθητές αναφέρουν:
“Με βάση τα όσα έχουν συμβεί στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες και τα ήδη υπάρχοντα μεγάλα προβλήματα που πλήττουν την παιδεία μας, πήραμε πρωτοβουλία οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ να προχωρήσουμε σε κατάληψη.
Η παιδεία που μας προσφέρει το σχολείο του σήμερα έχει πάψει να είναι ουσιαστική. Βλέπουμε το μέλλον μας και τα σχέδιά μας να μην μπορούν να υλοποιηθούν με τις βάσεις που παρέχονται μέσω της παιδείας μας. Η οικονομική χούντα που επιβάλλει το ΔΝΤ στην Ελλάδα επηρεάζει άμεσα εκτός από την οικονομική κατάσταση των οικογενειών μας και το ίδιο το σχολείο που πρόκειται να γίνει βιτρίνα διαφήμισης επιχειρήσεων.

Διεκδικούμε:
Αύξηση του τμήματος του ετήσιου εθνικού προϋπολογισμού που προορίζεται για την παιδεία
Επιστροφή της ενισχυτικής διδασκαλίας και της παροχής της και προς τις υπόλοιπες τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου
Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα
Βελτίωση των σχολικών υποδομών
Ανανέωση και βελτίωση του τρόπου διδασκαλίας
Απόρριψη του νέου νομοσχεδίου για την παιδεία.
Λέμε όχι σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης και σε κάθε προσπάθεια καταστολής. Το μέλλον ανήκει σε εμάς και όχι σε ξένα οικονομικά συμφέροντα. Σας καλούμε να μας στηρίξετε και να ξεσηκωθείτε μαζί μας”.

http://www.goodnet.gr/index.php?id=6,43997,0,0,1,0

Υπό κατάληψη 15 σχολεία στην Κρήτη


Μαθητές από διάφορα σχολεία του Ηρακλείου προχώρησαν σήμερα σε κινητοποίηση με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και καθιστική διαμαρτυρία σε κεντρικά σημεία και πλατείες όπου μοίρασαν ενημερωτικά σημειώματα στους περαστικούς, με βασικό σύνθημα «σχολείο να μορφώνει κι όχι να εξοντώνει».
Στο μεταξύ, στην Κρήτη τελούν υπό κατάληψη 15 σχολεία στους νομούς Ηρακλείου και Χανίων ενώ στο Ρέθυμνο και στο Λασίθι δεν είχε καταγραφεί καμία κατάληψη.
Τα αιτήματα των μαθητών αναφέρονται στην αύξηση του ετήσιου προϋπολογισμού για την παιδεία, στην επιστροφή της ενισχυτικής διδασκαλίας, στη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και στη βελτίωση των σχολικών υποδομών.
Οι μαθητές ζητούν να μην πληρώνουν τα βιβλία των ξένων γλωσσών, να μην υπάρχουν ελλείψεις βιβλίων, να αυξηθούν οι διορισμοί καθηγητών, να μην ποινικοποιούνται οι καταλήψεις και να υπάρχει η δυνατότητα για έκτακτη γενική συνέλευση.

  Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΘΑ ΞΕΠΡΑΣΙΝΙΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ!!

Σε λίγο θα έχουν παραγραφεί τα αδικήματα και έτσι πάλι θα την βγάλουν καθαρή. Φτάνει το δούλεμα μάγκες…


 • Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καταθέτοντας μήνυση κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ασπίς Κάπιταλ, για διακίνηση ομολόγων της εταιρίας σε επενδυτές χωρίς προηγούμενη έκδοση ενημερωτικού δελτίου.

  Η υποχρέωση έκδοσης ενημερωτικού δελτίου, που θα επέτρεπε στους υποψήφιους επενδυτές να σχηματίσουν εικόνα για την οικονομική κατάσταση και τους πιθανούς κινδύνους επένδυσης, προβλέπεται στο νόμο 3401/2005.

  Η παραβίαση των σχετικών διατάξεων επισύρει ποινή φυλάκισης 3 μηνών και πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ. πηγή

 • Θέλoυμε ΔΙΑΓΡΑΦΗ όχι επιμήκυνση χρέους


  Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο ακούγονται φράσεις όπως, (επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους), (αναδιάρθρωση του χρέους).

  Υπάρχει μία προσπάθεια από μέρους των ΜΜΕ και των πολιτικών να διαμορφωθεί το λεξιλόγιο και η φρασεολογία για... αυτά που μοιραίως θα επακολουθήσουν και αφορούν στην περαιτέρω βύθιση μας στο εθνικό χρέος και την περαιτέρω αφαίρεση δικαιωμάτων, εργασιακών και άλλων.

  Η σωστή φρασεολογία για το συμφέρον των πολιτών είναι ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

  Γιατί διαγραφή; Υπάρχουν πολλοί λόγοι αλλά οι κυριότεροι είναι τρεις!

  1. Έχουμε πληρώσει το κεφάλαιο και πολλούς τόκους για το μεγαλύτερο μέρος του παλιού χρέους, πριν το Δ.Ν.Τ., δηλαδή το χρέος των 310 δισεκατομμυρίων.

  2. Η παράλογη πραγματικότητα όσο αναφορά την προέλευση των νομισμάτων σχεδόν παγκοσμίως, το ότι έχει εκχωρηθεί το εκδοτικό δικαίωμα, δηλαδή η δημιουργία χρήματος, σε ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες, έτσι ώστε το κράτος να δανείζεται αντί να δημιουργεί και να διαχειρίζεται το χρήμα που χρειάζεται;

  3. Ο δανεισμός της Ελλάδας σε πολύ μεγάλο μέρος οφείλεται σε παράνομες πρακτικές υπερτιμολογήσεων έργων και προμηθειών του δημοσίου.
  http://staratalogia.blogspot.com/2010/11/blog-post_6805.html
     ΜΝΗΜΟΝΙΟ : ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ !!!

  Παραθέτουμε την σχετική παράγραφο του μνημονίου που επιβάλλει στην κυβέρνηση του ιού της Μαργαρίτας την πώληση δημοσίων επιχειρήσεων και περιουσίας.

  Μην τολμήσει Έλληνας και ισχυριστεί πως δεν ήξερε και ψήφισε κατά....λάθος τους υπαλλήλους του μνημονίου.πηγή

  18.428.430 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΤΕΛΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 8 ΜΗΝΕΣ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΦΑΡΣΑΣ


  Εν μέσω κρίσεως, άνευ κρίσεως και διακρίσεως, το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, πλήρωσε για  διακίνηση εφημερίδων και περιοδικών, το διάστημα Ιανουάριος 2010 - Αύγουστος 2010, το ποσό των 18.428.430 ευρώ !!!!, στα ελληνικά ταχυδρομεία. Τούτο σημαίνει ότι για τους δώδεκα μήνες του τρέχοντος έτους το ποσό θα υπερβεί τα 27.000.000 ευρώ. Εσείς τους ψηφίσατε...καλά κάνατε. Τώρα και αυτοί καλά σας κάνουν. Τελεία και παύλα.
  F.I.  ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΟΣ 400 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

  Όπως δημοσιεύει η Τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, η τρίτη πιο παλιά ορθόδοξη εκκλησία που βρίσκεται στο χωριό Κούμγιακά στα Μουδανιά της Προύσας, πωλείται από τον ιδιοκτήτη της προς 400 χιλιάδες ευρώ. Οι χωρικοί ζήτησαν να αγοράσουν την εκκλησία που επί 10 χρόνια περιμένει να πουληθεί. Ο μουχτάρης του χωριού Ραμίζ Μπατμάζ εκπροσωπώντας τους χωρικούς ανέφερε πως ζήτησε να αγοράσει την εκκλησία και είπε :¨Επιθυμούμε να επισκευάσουμε την εκκλησία και να την ανοίξουμε για τον τουρισμό. 400 χιλιάδες ευρώ είναι πολύ ακριβά, αν ήταν 200 χιλιάδες θα την παίρναμε¨.
  Το 200 κατοίκων χωριό Κούμγιακά της περιοχής Μουδανιών φιλοξενεί ένα μνημείο με μεγάλη σημασία για τον χριστιανικό κόσμο. Οι ξένοι τουρίστες συρρέουν στην τρίτη πιο παλιά Ορθόδοξη εκκλησία, που κατασκευάστηκε στην περίοδο του βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου, στα έτη 780-797. Η εκκλησία που είναι γνωστή ως εκκλησία των Αρχαγγέλων ή των Ταξιαρχών, αγοράστηκε πριν από 10 χρόνια από τον Κωνσταντινουπολίτη επιχειρηματία Μετέ Γιαλτσίν, ο οποίος προσπάθησε να την επισκευάσει. Καθώς όμως η επιτροπή μνημείων δεν του έδωσε άδεια, αποφάσισε να την πουλήσει.

  http://kranosgr.blogspot.com

  Θα μείνεις μόνος Αντώνη...

  Αν η Ρηγίλλης αρχίσει να διώχνει βουλευτές της όχι μόνο γιατί ψήφισαν Ντόρα αλλά και επειδή δεν ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, τότε ποιός θα μείνει ;
  Η κομματική ηγεσία της Ρηγίλλης είχε προειδοποιήσει τους αντάρτες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ότι θα τεθούν εκτός κόμματος αν δεν ενισχύσουν τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους που στήριζε το κόμμα.

  Το μήνυμα είχε σταλεί προς πάσα κατεύθυνση.
  Σήμερα όμως, έχοντας περάσει ένα δεκαήμερο μετά τις τελικές εκλογές, φαίνεται πως ο προσανατολισμός αυτός αλλάζει και οι πληροφορίες λένε ότι κανένα πειθαρχικό δεν θα ασχοληθεί με το θέμα των ανταρτών, που πρέπει να θεωρηθεί λήξαν και σα να μην έγινε ποτέ.
  Οι λόγοι της απόφασης αυτής και της αλλαγής στάσης είναι δύο.
  Πρώτον είναι μεγάλος ο αριθμός των ανταρτών που δεν συμμορφώθηκαν με τις κομματικές εντολές και τις κομματικές προειδοποιήσεις, που αν ξεκινήσουν να τους διαγράφουν, θα γεμίσουν σελίδες ολόκληρες.
  Δεύτερον οι αντάρτικες κινήσεις σημειώθηκαν και από πολύ υψηλά στελέχη, η διαγραφή των οποίων θα δημιουργήσει μείζον ζήτημα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η περίπτωση βουλευτή, ο οποίος σε Δήμο της εκλογικής του περιφέρειας είχε τον αδελφό του υποψήφιο σε συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ, παρά το ότι στον Δήμο υπήρχε και συνδυασμός που υποστηρίζονταν από τη ΝΔ.
  Μάλιστα ο εν λόγω βουλευτής της ΝΔ διοργάνωσε ακόμη και συγκεντρώσεις υποστήριξης του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ και της υποψηφιότητας του αδελφού του σ΄ αυτόν.
  Κάπως έτσι γίνονται δύσκολα τα πράγματα και αλλάζει η απόφαση για παραπομπή στο πειθαρχικό των ανταρτών.
  Στην προαναφερθείσα περίπτωση, το πολύ - πολύ να μην ξανακάνουν τον βουλευτή τομεάρχη, στο νέο ανασχηματισμό. Για "τιμωρία"...
  Για διαγραφή ούτε λόγος.
  Διώχνουν τους βουλευτές επειδή στις εσωκομματικές ψήφισαν τη Ντόρα.
  Αν αρχίσουν τώρα να τους διώχνουν και επειδή στις εκλογές δεν ψήφισαν... Νέα Δημοκρατία, πόσοι θα τους μείνουν;

  http://xorisfimotro.blogspot.com

  Αφιερωμένο στον Πάγκαλο, που είπε «Μαζί τα φάγαμε»

  Αφιερωμένο στον Πάγκαλο, που είπε «Μαζί τα φάγαμε»..
  Μια υπέροχη διαχρονική ιστορία ...
  "Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα κατά την Ιταλική κατοχή, σε κάποιο νησί του Ιονίου η ομάδα κατοχής των Ιταλών είχε επιτάξει το Δημαρχείο, που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του νησιού και το είχε μετατρέψει σε αρχηγείο της...
  Ο επικεφαλής της ομάδας κατοχής, Ιταλός αξιωματικός είχε θρονιαστεί στο γραφείο του δημάρχου και από το παράθυρό του απολάμβανε τη θέα προς την πλατεία του νησιού. Στο κέντρο της πλατείας υπήρχε μια όμορφη εκκλησία και δίπλα ακριβώς ένα πανύψηλο καμπαναριό με ένα περίτεχνο ρολόι στη μέση. Μάταια περίμενε ο Ιταλός αξιωματικός να το ακούσει να χτυπάει γιατί το ρολόι αυτό είχε εδώ και καιρό σταματήσει λόγω βλάβης.
  Ο Ιταλός αισθάνθηκε χρέος του να αποκαταστήσει τη βλάβη και έτσι φρόντισε και έμαθε από το δήμαρχο του νησιού ότι το ρολόι είχε σταματήσει γιατί δεν υπήρχε λάδι για να λαδώσουν τα γρανάζια του. Τότε ο αξιωματικός χωρίς δεύτερη σκέψη πρόσφερε στον δήμαρχο έναν τενεκέ 12 λίτρων , παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο, έτσι ώστε να λαδωθούν τα γρανάζια και να δει και πάλι το ρολόι να δουλεύει και πάλι, και να ακούσει την καμπάνα να χτυπάει ρυθμικά την ώρα.
  Ο δήμαρχος πήρε το λάδι και το ίδιο βράδυ κάλεσε στο σπίτι του τον ταμία του δημοτικού συμβουλίου και του έδωσε μία νταμιτζάνα με 6 λίτρα παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο, λέγοντας του ότι ο Ιταλός αξιωματικός ενδιαφέρετε να δει το ρολόι να δουλεύει και πάλι και πως θα έπρεπε γρήγορα να φτάσει το λάδι στα χέρια του συντηρητή του ρολογιού. Την άλλη μέρα το πρωί ο ταμίας πήγε στην κεντρική εκκλησία του νησιού να βρει τον παπά. Στα χέρια του κρατούσε ένα μπουκάλι με 3 λίτρα παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο. Είπε στον παπά πως ως υπεύθυνος της εκκλησίας, άρα και του ρολογιού, ήταν δική του υπόθεση να φροντίσει ώστε το λάδι να φτάσει στα χέρια του συντηρητή του ρολογιού, με σκοπό να λαδωθούν τα γρανάζια του και να αρχίσει και πάλι να δουλεύει, όπως δηλαδή επιθυμούσε να γίνει ο Ιταλός αξιωματικός.
  Ο παπάς πήρε το λάδι και το ίδιο μεσημέρι φώναξε τον νεωκόρο στο γραφείο του. Του εξήγησε την επιθυμία του Ιταλού αξιωματικού να δει το ρολόι να δουλεύει και του είπε πως γι' αυτό το λόγο προσφέρει 1 λίτρο παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο. Τον παρακάλεσε αν θα μπορούσε να πάει το λάδι αυτό στον συντηρητή του ρολογιού και να του πει να πιάσει αμέσως δουλειά και να αρχίσει να λαδώνει το ρολόι. Ο νεωκόρος έφυγε αμέσως για να εκτελέσει την εντολή του παπά. Μετά από λίγη ώρα χτυπούσε την πόρτα του συντηρητή του ρολογιού και αφού του εξιστόρησε τα όσα είχαν συμβεί του έδωσε ένα μπουκαλάκι με 200 γραμμάρια παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο και του ζήτησε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό να λαδώνει το ρολόι για να μην δυσαρεστηθεί ο Ιταλός αξιωματικός.
  Ο συντηρητής του ρολογιού, όταν έμεινε μόνος, κοίταξε με δέος το πολύτιμο περιεχόμενο του μικρού μπουκαλιού. Σκέφτηκε πόσο νόστιμες θα έκανε τις λαχανίδες που επί μήνες έτρωγε αυτός και η οικογένειά του. Πόσο καλό θα έκανε στο παιδιά του λίγο λάδι που τους έχει ξεραθεί ο οισοφάγος από την μπομπότα! Την ίδια όμως στιγμή σκέφτηκε με τρόμο την αντίδραση του Ιταλού αξιωματικού αν δεν έκανε αυτό που τον είχε προστάξει μέσω του νεωκόρου, μιας και τους υπόλοιπους κρίκους αυτής της αλυσίδας τους αγνοούσε! Το ίδιο απόγευμα το ρολόι χτύπησε και πάλι μετά από πολύ καιρό, έξι φορές. Στην αρχή οι νησιώτες νόμισαν πως κάποιος είχε πεθάνει και σταυροκοπήθηκαν λέγοντας «ζωή σε λόγου μας». Αργότερα όμως, έμαθαν από τον παπά της εκκλησίας που τους μάζεψε για τον εσπερινό ότι ο καλός Ιταλός αξιωματικός είχε προσφέρει παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο για να βάλει σε λειτουργία το ρολόι τους και πως γι' αυτό και μόνο θα έπρεπε να αισθάνονται μεγάλη ευγνωμοσύνη που ο Κύριος, αν και περνάνε δύσκολες στιγμές στη μέση ενός φριχτού πολέμου τους έστειλε αυτόν τον μεγαλόψυχο Ιταλό.
  Φυσικά το ρολόι στην κεντρική πλατεία του νησιού σταμάτησε να δουλεύει μετά από μία εβδομάδα και ο Ιταλός αξιωματικός έστησε στον τοίχο του καμπαναριού τον Έλληνα συντηρητή και τον εκτέλεσε ένα πρωί, παρουσία του δημάρχου, του ταμία, του παπά του νεωκόρου και των υπολοίπων κατοίκων του νησιού για παραδειγματισμό!
  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...