Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Τελικά η ιστορία διδάσκει ότι δεν διδασκόμαστε τίποτε από αυτήν.....
Ψάχνω βαθειά μέσα στο μυαλό μου, να βρώ έστω και μία μόνο φορά, που οι Αμερικάνοι στάθηκαν στο πλευρό μας και με την στάση τους ικανοποίησαν το περί δικαίου των Ελλήνων αίσθημα. Μην ματαιοπονούμε όμως. Ούτε μία φορά οι πέραν του Ατλαντικού αλιγάτορες δεν συμπαραστάθηκαν στα δίκαιά μας.... Το ένα φτύσιμο πίσω από το άλλο.... Εκείνο που πλέον είναι χαραγμένο μέσα μου, και ίσως υπάρχει στην συνείδηση όλων των Ελλήνων, ως τουλάχιστον εύλογη απορία, είναι γιατί εξακολουθούμε να θεωρούμε τους Αμερικάνους ως σύμμαχους. Εγώ σαν γνήσιος Έλληνας, θερμός μεσόγειος εραστής, γνωρίζω πολύ καλά ότι εάν η "γκόμενα" σε φτύνει, την φτύνεις και εσύ και πάς γι' άλλα...... Γιατί αυτή η εμμονή των εκάστοτε κυβερνώντων να παίρνουν εύσημα από τους Αμερικάνους...... Μήπως τους χρωστάνε κάτι;....... Πως γίνεται ένας ολόκληρος λαός να κοιμάται όρθιος και να μην θέτει ως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση σε αυτούς που του ζητάνε την ψήφο του, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.... Καμαρώστε λοιπόν όλοι, τα αποτελέσματα ΟΧΙ ΤΟΥ ΒΑΘΥΤΑΤΟΥ ΥΠΝΟΥ..... αλλά της ΒΑΘΥΤΑΤΗΣ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ των υπευθύνων..... Και φυσικά δεν είναι μόνον η συνενοχή των υπευθύνων αλλά και Η ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗ ΑΝΟΧΗ των άμεσα ενδιαφερόμενων, δηλωδή ΟΛΩΝ υμών, που ως αποβλακωθέντες χάσκακες ασελγούμε επί του ιδίου μας του πρωκτού κατά τις εκάστοτε εκλογικές διαδικασίες....
Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο Ελληνικός λαός είναι από την φύσιν του ευσεβής και θεοφοβούμενος.... Έχοντας μίαν ιδιαίτερη επαφή με τα "θεία" ευρίσκεται συνεχώς γονυπετής και εφάπτων τας παλάμας του επί του εδάφους, διαρκώς προσεύχεται.... Οι Αμερικάνοι όμως που δεν είναι ευσεβείς, μας υποβάλλουν καθημερινώς εις ότι αυτή η στάσις προαιρείται..... Ας προσέχαμε.....assets_LARGE_t_420_1792972

Φτάνει πια η απραξία


 Βαρέθηκα και κουράστηκα να διαβάζω συνέχεια για την αγανάκτηση που νιώθουμε όλοι και να μην κάνουμε τίποτα... Είμαστε 10εκατ και αφήνουμε 300 να μας καταχωνιάζουν.

Ο Χίτλερ ως πρόεδρος πολυεθνικής

Οι «Τσάμηδες» προκαλούν και πάλι την Ελλάδα…

Θέλουν να γιορτάσουν στην Ηγουμενίτσα «Ημέρα Γενοκτονίας»!
Οι Τσάμηδες προκαλούν και πάλι. Εκπρόσωποί τους δήλωσαν την απόφασή τους να εορτάσουν το 2011 την «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» στην Ηγουμενίτσα (!), αφού θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς «βίζα».

Το 35% των Αλβανών πιστεύουν ότι η κυβέρνηση τους επηρεάζεται από την Ελλάδα


Ελλάδα & Σερβία αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή
Η εφημερίδα «Mapo» δημοσιεύει σήμερα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε το Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών επί διαφόρων θεμάτων (δημοκρατία, οικονομία, διεθνείς σχέσεις κ.ά.). Σύμφωνα με την έρευνα, γράφει η Mapo, το 51,6% των ερωτηθέντων αλβανών πολιτών δήλωσαν ότι το κράτος που αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την Αλβανία είναι η Σερβία, το 47,9% η Ελλάδα και μόλις το 0,5% η Ιταλία. 
Στην ερώτηση ποιο κράτος επηρέασε περισσότερο τις αλβανικές κυβερνήσεις την περίοδο 1992 – 2010, το 44% των ερωτηθέντων απάντησαν η Ιταλία, το 35% η Ελλάδα, το 12% οι ΗΠΑ και το 9% η Σερβία.
Παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός, σχολιάζει η ε/φ, ότι τη στιγμή που το 99% των Αλβανών δηλώνουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα προέρχεται από την Σερβία και Ελλάδα, οι αλβανικές κυβερνήσεις δηλώνουν ότι οι σχέσεις με τις δύο αυτές χώρες είναι άριστες. Η πλειοψηφία των Αλβανών θεωρούν επίσης ως μεγάλο κίνδυνο την έλλειψη χρημάτων για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους και την απώλεια των θέσεων εργασίας τους.
Το 35% των ερωτηθέντων δήλωσαν ακόμη ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της αλβανικής πολιτικής είναι η διαμάχη για εξουσία, το 18% η έλλειψη των ελεύθερων εκλογών, το 11% ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα και το 5,7% ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα.
Πηγη: http://e-dragoumanos.gr

4ωρη στάση εργασίας για σήμερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας για σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 από ώρα 20.00μ.μ. της Παρασκευής...
 μέχρι και ώρα 24.00μ.μ. ξημερώματα Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2010 στον τηλεοπτικό σταθμό 902.
για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

Τώρα δεν μπορείς να πεις ότι δεν ήξερες...

Κοίταξε τι συμβαίνει γύρω σου, τα τελευταία παγκόσμια νέα...

Θυμήσου το όνομα και το λογότυπο της εταιρείας MONDEX.
Εάν δεν αντισταθούμε, αυτή η ραγδαία και....... μυστική εξάπλωση... στο τέλος θα απειλήσει όλη την ανθρωπότητα.
Ξόδεψαν περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια δολάρια, στην έρευνα για να ανακαλύψουν ακριβώς την καλύτερη θέση για να παρεμβάλουν το " βίο-τσιπ " στο ανθρώπινο σώμα.
Βρήκαν μόνο δύο ικανοποιητικές και αποδοτικές θέσεις.
Το κεφάλι, κάτω από το κρανίο και την πίσω πλευρά του χεριού. Και συγκεκριμένα το δεξί χέρι ( όπως προφητεύει και η Αποκάλυψη, εδώ και 2000 χρόνια! )...
"Υποχρεώνει ώστε όλοι , μικροί και μεγάλοι,πλούσιοι και φτωχοί,ελεύθεροι και σκλάβοι, να λάβουν ένα χάραγμα στο δεξί τους χέρι ή μέτωπά τους και κανείς να μη μπορεί να αγοράσει ή να πωλήσει εκτός από εκείνον που θα έχει το χάραγμα του θηρίου ή το αριθμό του ονόματός του...Αριθμός γαρ ανθρώπου εστί, και ο αριθμός αυτού χξστ ( 666 )

ΑΠΟ 1-01-2011 ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Ένας διάλογος με τραπεζικούς

Δεν ξέρω αν αληθεύει ο διάλογος αλλά το θέμα της κάρτας είναι υπαρκτό με την λογική που παρουσιάζεται στον διάλογο.
 Αντισταθείτε
Είμαστε η μόνη χώρα της Ε.Ε. που έχει υπογράψει θετικά για την κάρτα του πολίτη όλες οι άλλες χώρες το έχουν αρνηθεί.

Τα έξι δισ. που έλειπαν έγιναν επτά…

Να βάλει στα κρατικά ταμεία όσα περισσότερα από τα 6,9 δισ. ευρώ που του λείπουν, δίνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου είχαν εισπραχθεί τα 49,6 δισ. ευρώ από τα 58,5 δισ. ευρώ τα οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση απέναντι στην Τρόικα να εισπράξει μέχρι τέλος του χρόνου (αντί για τα συνολικά 60,2 δισ. που ήταν ο αρχικός στόχος στο Μνημόνιο).

«Ντροπή να μην έχουμε τζαμί στην Αττική»!

«Είναι ντροπή, 25 χρόνια από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δεσμευτεί να υπάρξει τζαμί στην Αττική, να μην έχουμε μπορέσει να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο χώρο. Γι’ αυτό, πολύ γρήγορα, προχωρήσαμε αυτές τις διαδικασίες. Υπάρχει ευρύτερη συναίνεση στο να γίνει αυτό. Είναι δικαίωμα. Και προσωρινά, θα υπάρξει χώρος για τη λατρεία των μουσουλμάνων» προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, σχετικά με την «κινητικότητα μουσουλμανικών εξτρεμιστικών κύκλων στην Αθήνα κλπ.».

Για σκεφτείτε το, καταργούνται κατακτήσεις δεκάδων χρόνων!...

Γράφει ο Καφενόβιος

Σας λέγαμε ότι, η ελληνική τραγωδία μόλις άρχισε! Οι ρυθμίσεις, που αποφασίστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου βάζουν ταφόπλακα σε θεμελιώδη δικαιώματα εργαζομένων. Είναι φανερό πλέον ότι, δεν υπηρετούν την αποκατάσταση της δημοσιονομικής τάξης, αλλά την κατεδάφιση, την ερήμωση της ελληνικής κοινωνίας!
Διαλύεται το σύστημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και εγκαταλείπονται οι εργαζόμενοι μόνοι τους απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Εφεξής οι εργοδότες θα δίνουν όσο μισθό θέλουν. Ανακυκλώνονται οι 50άρηδες "ακριβοί" εργαζόμενοι με 25άρηδες χωρίς δικαιώματα, που θα παίρνουν φιλοδώρημα αντί για μισθό.
Στον ιδιωτικό τομέα η κατάρρευση των μισθών επιτυγχάνεται με την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Μέτρα σόκ που οδηγούν σε δραστικές περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, που θα φθάσουν ακόμη και το 40%.
Για σκεφτείτε το, σε λίγες ημέρες θα καταργηθούν κατακτήσεις δεκάδων χρόνων... Αλήθεια, τι σχέση έχει......
η κρίση του δημόσιου χρέους με το πριόνισμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα;
Πόσο λίγο κράτησαν οι ψευδαισθήσεις που σκοπίμως καλλιεργούσαν οι κρατούντες, ακόμη και ο πρωθυπουργός μόλις προεκλογικά, τον Νοέμβριο, ότι δεν θα θιγούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα!
Είναι προφανές ότι ζούμε μέρες πολιτικής και ηθικής κατάρρευσης της χώρας, εξέλιξη πολύ σοβαρότερη ακόμη και από απροσδιόριστης έντασης οικονομική ύφεση. Ίσως οι εξελίξεις αυτές, στον χρόνο τους, να ενισχύσουν την αντίδραση των πολιτών, το "φτάνει πια, ίσαμε εδώ"!

Προπηλακίστηκε άγρια ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος

Απίστευτη και προκλητική χειροδικία του χοντροπάγκαλου

Στη λίμνη της Βουλιαγμένης, κάποιοι από τους λουόμενους, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, του επιτέθηκαν φραστικά, με χυδαίες εκφράσεις, όπως «γουρούνι», «μαλάκα» και άλλες χυδαιότητες. Η ώρα ήταν 2.45 και τον ρωτούσαν, γιατί είναι εκεί , για μπάνιο στη Λίμνη και όχι στο γραφείο του εργαζόμενος, όπως θα έπρεπε κατά τη γνώμη των υβριστών λουομένων. Μάλιστα στις ύβρεις πρωτοστατούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα που όπως μάθαμε απολαμβάνει τη μεγάλη σύνταξη του μακαρίτη και τα ενοίκια από 15 διαμερίσματα. Ο Θ.Πάγκαλος δεν αντέδρασε στις ύβρεις (!!!) και αποχώρησε από τη Λίμνη. Ζήτησε όμως τον Διευθυντή και επειδή αυτός απουσίαζε, σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε  ΧΕΙΡΟΔΙΚΩΝΤΑΣ , στον πρώτο υπάλληλο που βρήκε μπροστά του, ένα άνθρωπο 72 ετών με σοβαρά προβλήματα υγείας (αναπηρία). Ο κ. Αντιπρόεδρος ζητούσε ευθύνες από τον υπάλληλο, διότι επέτρεψε στην κυρία να μπει στην Λίμνη!!!
Και η απάντηση του υπαλλήλου ήταν διότι πλήρωσε εισιτήριο…πηγή

TI ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΑΝ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΙΩΧΝΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ???

*Πτώση κατά περίπου 35% της βαριάς εγκληματικότητας.

*Μείωση κατά 40% του πληθυσμού των φυλακών.

*Μείωση της μαύρης εργασίας.

*Μείωση του παραεμπορίου.

*Μείωση των δαπανών για υγειονομική κάλυψη μεταναστών, οι οποίοι υποασφαλίζονται.

*Μείωση της αναδιανομής του εισοδήματος εις βάρος των φτωχότερων Ελλήνων .

*Μείωση των κινδύνων από την δημιουργία συμπαγών εθνοτικών
κοινοτήτων στο εσωτερικό της χώρας οι οποίες προέρχονται από όμορα κράτη.

*Μείωση του κινδύνου ανάπτυξης του ισλαμικού φονταμενταλισμού στην χώρα.

*Αύξηση του κινήτρου των εργοδοτών για εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας.

*Αύξηση της κοινωνικής συνοχής.

* Αποφυγή προβλημάτων εθνικής ταυτότητας και «πολυπολιτισμικών» πειραματισμών οι οποίοι, όπου εφαρμόσθηκαν στην Ευρώπη, κατέληξαν σε ...
τραγωδία!

Ποιός είναι πραγματικά ο Γιώργος Παπανδρέου; Όλη η αλήθεια...!Το προφίλ ενός ψεύτη και προδότη ΠρωθυπουργούΠως ένας άχρηστος μετατρέπεται σε ΠρωθυπουργόςΚαταγωγή
Ο μικρός Jeffrey γεννήθηκε στην Αμερική το στις 16 Ιουνίου 1952 στο Saint Paul της Μινεσότα των ΗΠΑ.
Κατάγεται από πατέρα Ελληνο-Πολωνό τον Ανδρέα Παπανδρέου-Mineiko (με εβραϊκή καταγωγή) και μάνα την Margaret Chant κάτοικο Αμερικής με παππού τον Douglas Chant και στέλεχος των Ιεχωβάδων στις ΗΠΑ και γιαγιά Εβραία.
Το όνομα του

Το πραγματικό πλήρες όνομα του είναι Jeffrey Mineiko - Papandreou αλλά για ενσυντομία των φωνάζουν ΓΑΠ ή GAP (αγγλιστί) (μιάς και έτσι έγραφε το όνομα του στα email που αντάλλαζε με την μητέρα του).
Σε ένα βιβλίο του Γιώργου Λακόπουλου "Του μιλάνε τα κύματα...Ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν μπει στην πολιτικη", (εκδόσεις Καστανιώτη, που πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούνη του 2008,στις σελίδες 124-125) διαβάζουμε τα εξης :
-Το 1959, που είχε μετακομίσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Γεώργιος Παπανδρέου φώναξε ένα πρωί τον ιερέα της ενορίας της Εκάλης και βαφτίστηκαν και τα τέσσερα αδέρφια ορθόδοξοι χριστιανοι. Ο Γιώργος, που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι,πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του, με ανάδοχο τον καθηγητή Γιώργο Λιανόπουλο - φίλο του Ανδρέα από την Αμερική και υφυπουργό του Καραμανλή στη Μεταπολίτευση.Τον μικρότερο,τον Ανδρέα,τον βάφτισε ο ίδιος ο Γεώργιος Παπανδρέου. Αυτή η τελετή κρατήθηκε σαν οικογενειακό μυστικό και από μια άποψη ήταν. Έγινε κυρίως για το χατίρι του Γέρου".

Νέα "Βαριοπούλα": "Κατάληψη μικρού ελληνικού νησιού" ετοίμαζε το τουρκικό Ναυτικό!


Νέο σχέδιο "Βαριοπούλα" εντόπισε η ισλαμική κυβέρνηση στην Τουρκία, το οποίο περιελάμβανε πολλά στοιχεία του αρχικού σχεδίου, αλλά και την πρόκληση ναυτικού επεισοδίου με την Ελλάδα, το οποίο θα βασιζόταν στις πλόες των τουρκικών σκαφών επιφανείας "πολύ κοντά στην ελληνική ηπειρωτική χώρα" όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από την Τουρκία.
Προφανώς αναφέρονται στις πλόες των φρεγατών και των κορβετών που ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια και φτάνουν μέχρι το Σαρωνικό! Τα σχέδια, που αποτελούν ακόμα ένα κτύπημα στους κεμαλικούς εντοπίστηκαν σε έφοδο που έκαναν οι εισαγγελείς (το δικαστικό σώμα ελέγχεται στα μέσα και στα κατώτερα επίπεδα από τους ισλαμιστές) στην ναυτική βάση Γκιολτσούκ.

Ερώτηση Κοραντή στην Βουλή για το Google Earth


Ο γνωστός για τις τοποθετήσεις, τις παρεμβάσεις και τις ερωτήσεις του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, Ιωάννης Κοραντής, επιτυχημένος πρώην διπλωμάτης, αρχηγός της ΕΥΠ και νυν βουλευτής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ., καταθέτει σήμερα ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με το «ατόπημα» της Google Earth και την ονομασία «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης» που εσφαλμένα αποδόθηκε από την αμερικανική εταιρεία, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από την Ελληνική κυβέρνηση.
Το θέμα (που αναδείχθηκε από το ιστολόγιό μας) δυστυχώς αποτελεί έναν ακόμη κόλαφο απραξίας (ή ανικανότητας άραγε;) των ελληνικών υπηρεσιών και φυσικά των αρμόδιων υπουργείων και υπουργών, στους οποίους ο κύριος Κοραντής είναι σαφής, αφού τους ρωτά για τις ευθύνες τους, αλλά και για το τι σκοπεύουν να πράξουν από τούδε και στο εξής.

Η ερώτηση του κυρίου Κοραντή για το Google Earth

Έλληνα, θέλουν να σε ελέγχουν με την κάρτα του πολίτη!


ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΟΥ...
ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ O ΒIG BROTHER ΣΟΥ.

Κυβέρνηση βαρβαρότητας


Η νύχτα των φερέφωνων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή, ίσως και οι επόμενες, μέχρι την ψήφιση ενός ακόμη ντροπιαστικού για την Ελλάδα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων, νόμου.
Πολλοί αναλυτάδες και πολιτικάντηδες θα βγουν να μιλήσουν για τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Μάλιστα πολλοί θα πουν ότι θα κάνει καλό στην ελληνική οικονομία αφού θα… βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα.
Άλλοι θα χαρακτηρίσουν μέχρι και επαναστάτρια την …Κατσέλη που όρθωσε το ανάστημά της στην τρόικα.
Τέλος άλλοι θα επιχειρήσουν να πουν ότι το μη χείρον βέλτιστο. Γλιτώσαμε τα χειρότερα θα πουν, επομένως ας είμαστε κι ευχαριστημένοι.
Η ουσία, όμως, της υπόθεσης είναι ότι στο υπουργικό συμβούλιο απλά σφραγίστηκε το deal με την διαπλεκόμενη και κρατικοδίαιτη οικονομική ολιγαρχία για γενναίο ψαλίδι στους μισθούς. Ο ιδιωτικός τομέας θα πληρώσει ίσως ακόμη πιο σκληρά απ’ ότι το Δημόσιο τις αμαρτίες άλλων.
Διότι το νομοσχέδιο γυρίζει απλά το χρόνο 40 χρόνια πίσω. Μισθοί πείνας σε ένα ακριβό κράτος. Αυτό θα ισχύσει από εδώ και στο εξής. Και φυσικά, το χειρότερο, ανθρωποφαγία. Ο καθένας θα προσπαθήσει να υπερισχύσει του άλλου. Ο νόμος της ζούγκλας σε όλο του το μεγαλείο. Από μια κυβέρνηση ο επικεφαλής της οποίας μας καλούσε να διαλέξουμε ανάμεσα στον “σοσιαλισμό και την … βαρβατότητα” !!!.
Από τις ρυθμίσεις που προβλέπει ο νόμος, τα φερέφωνα θα προσπαθήσουν να προτάξουν εκείνον που λέει ότι η επιχειρησιακή σύμβαση θα γίνεται μόνο εφόσον συμφωνεί ο εργοδότης με τον εργαζόμενο ή το σωματείο του. Αστεία πράγματα, αφού όταν κάποιος θα σου βάζει το πιστόλι στον κρόταφο εσύ θα έχεις την ευχέρεια να του πεις «κύριε δολοφόνε μη με σκοτώνετε». Οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα ισχύσουν και έπονται και οι ατομικές. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Επίσης, εντελώς λανθασμένα κάποιοι επιχειρούν να προτάξουν τα 740 ευρώ, το κατώτατο μισθό που δεν μπορεί να πάει πιο κάτω. Μα είναι δυνατόν; Εκεί είναι το πρόβλημα;
Δηλαδή αν κάποιος εργαζόμενος έχει σήμερα μισθό 1.600 ευρώ και του κόψει ο εργοδότης με τσαμπουκά τα 400 ευρώ, αυτό δεν θα είναι μεγάλο πλήγμα;
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατώτατος μισθός ενός εργαζόμενου με δεκαετή εργασιακό βίο και έγγαμος είναι μόλις… 1.000 ευρώ. Μπορείτε να φανταστείτε κάποιον να ζει με τόσα χρήματα, όταν μέχρι σήμερα έπαιρνε πολύ περισσότερα;
Στα βασικά σημεία του νομοσχεδίου εκτρώματος πρέπει να επισημανθούν:

Ο νέος νόμος για την απόσυρση - Ποια είναι τα νέα κίνητρα

Βασίλης Παπαδόπουλος
Στη δημοσιότητα δόθηκε  το σχέδιο Νόμου για την απόσυρση παλαιάς τεχνολογίας αυτοκινήτων το οποίο κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Τα αυτοκίνητα που μπορούν να αποσυρθούν πρέπει να έχουν άδεια κυκλοφορίας η οποία να εκδόθηκε μέχρι τις 31/12/1998 και για τα οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του εντός του έτους του οποίου γίνεται η διαγραφή καθώς και τυχόν οφειλόμενων τελών από προηγούμενα έτη.
Τα καινούργια αυτοκίνητα που μπορούν να αγοραστούν μέσω της απόσυρσης θα πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων που προβλέπει η οδηγία 98/69 ή μεταγενέστερης και να είναι μέχρι κυβισμού 1800 κ. εκ.
Τα κίνητρα που δίνει η πολιτεία αφορούν την απαλλαγή των τελών ταξινόμησης ή ποσοστού αυτών ανάλογα των κυβισμό του κινητήρα. Έτσι έχουμε:

Ξεχάσαμε ποιοί είμαστε


Η μεγάλη επέλαση απέναντι στον τρόπο ζωής μας και στην κουλτούρα της διασκέδασής μας, την αστική, δυνάμωσε κάπου γύρω στο 1992-93 και κορυφώθηκε κάπου γύρω στο 1995-97.
Μέχρι τότε στους πάγκους των πλανόδιων με τις κασέτες εύρισκες λαϊκούς και ρεμπέτες, ροκ, Σαββόπουλο, Ασιμο ίσως, και τέτοια. Μετά, και με την έλευση του CD και την καθιέρωση της ελεύθερης, δεν ξέρω από τι, τηλεόρασης, το πράγμα χάλασε πολύ. Μα πάρα πολύ.
Βέβαια και πριν από αυτά είχαμε μια “κουλτουριάρικη” επέλαση με “κοντσέρτα για αρκούδες”, αμπέχωνα, δήθεν επανάσταση, δήθεν σοσιαλισμός και τα παρόμοια, αλλά η λαϊκή ψυχή ζούσε ακόμη. Μετά ξέφυγε η κατάσταση. Ξέφυγαν και οι ελπίδες μας, μακριά σαν πουλάκια.
Λουσάτοι “ερμηνευτές” και “ερμηνεύτριες”, διάφοροι γυαλιστεροί, που περνούσαν για νομιμοποίηση στην λαϊκή συνείδηση ακόμη και ως καλεσμένοι από σοβαρές τηλεοπτικές εκπομπές, άλωσαν τα γούστα και την αισθητική, των νέων κυρίως, που ήδη είχε δεχθεί σοβαρά χτυπήματα. Και μαζί την ιδεολογία τους για την ζωή. Εως εξαφανίσεως.
Τα μαγαζάκια των 150 καθισμάτων με την λαϊκή κομπανία, όπου πηγαινες με τα ρούχα που φορούσες στο σπίτι, εξαφανίστηκαν. Εκλεισαν.
Την θέση τους πήραν τεράστιοι χώροι, πολυ-χώροι διασκέδασης και άντε-μην-πω, όπου ορθιοι (ορθάδικα) ή πάνω σε βαρέλια (βαρελάδικα), αρχικά, 2 με τρεις χιλιάδες νέοι, φορώντας οτι καλύτερο και ακριβώτερο είχαν (19 χρονες κοπέλλες, σαν τα κρύα τα νερά, βαμμένες ως φύλαρχοι του Αμαζονίου), διασκέδαζαν μέσα σε έναν παροξυσμό ντεσιμπέλ, που απαγόρευε οποιαδήποτε επαφή. Με τα φώτα να εναλλάσσονται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και την συνείδηση να παραδίνεται αμαχητί.
Το περιτύλιγμα νίκησε το περιεχόμενο.
Οι γονείς είχαν ήδη παραδώσει την ανατροφή των παιδιών τους στην τηλεόραση, και τα παιδιά τους τώρα, μεγαλωμένα από την ολέθρια αυτή τροφό, έκαναν μεταπτυχιακά στην εξατομίκευση, το πρωτάθλημα του εγώ και της επίδειξης και στην διάρρηξη κάθε κοινωνικής σύνδεσης. Η έννοια της κοινωνικής ευθύνης και του χρέους απέναντι στον άλλο, τα ιδανικά για καλυτέρευση και προκοπή όλης της κοινωνίας, εξορίστηκαν από συζητήσεις, σκέψεις και παρέες. Εξαφανίστηκαν και οι παρέες, με την παλιά έννοια.
Η αναστροφή αξιών ολοκληρώθηκε. Ευμάρεια και κενότης. Αντικατέστησαν τον “πολιτικό ινστρούχτορα” και το αμπέχωνο της προηγουμένης περιόδου. Το οποίο όμως δεν είχε μπορέσει να μας κάνει τόση ζημιά. Στη νεολαία, ζημιά. Διότι πολλοί από κείνους τους αμπεχωνίτες, έγιναν στελέχια κομματικά και οικονομικά, κατέληξαν golden boys που πυρπόλησαν τις ελπίδες της πατρίδας για κάτι καλύτερο, βάζοντας ως υψηλό στόχο ζωής ένα Καγιέν και μια πισίνα, και μας έφεραν ως εδώ.
Είθε να ξαναγυρίσουμε στις υπόγειες ταβέρνες, όπου βραχνές τραγουδίστριες, ντυμένες με ένα απλό τζην, θα γίνουν οι αδέξιες ιέρειές μας, σε μια αναβάπτισή μας στην παλιά μας εκείνη συλλογικότητα που χάσαμε.
Ισως αυτά τα κοινά τραπέζια, που δεν στοιχίζουν και μισό μισθό, να μας ξαναδιδάξουν πως να είμαστε έλληνες.
Η αρετή πάντα θα σιγοκαίει μέσα στην ελληνική ψυχή. Και ο ήρωας θα κρύβεται μέσα μας όσο νομίζει ότι είναι ντεμοντέ η παρουσία του.
Θα τον πείσουμε σιγά σιγά να επανεμφανιστεί।

ΠΗΓΗ: Θραξ ο Αναρμόδιος

O καθημερινός πόλεμος του Αιγαίου σε αριθμούς


Εικόνα εμπόλεμης περιοχής δείχνει το Αιγαίο μέσα στο 2010, παρά την κατευναστική πολιτική που ασκεί έναντι της Άγκυρας η κυβέρνηση. Για την ακρίβεια, τα στοιχεία δείχνουν ότι ακριβώς αυτή η κατευναστική πολιτική ευθύνεται για το "μπουμ" στις παραβιάσεις του ΕΕΧ και των εθνικών χωρικών υδάτων. Επίσης, ακόμα και στο θέμα των υπερπτήσεων επάνω από νησιά του Αιγαίου στις οποίες από πέρσι υπήρξε μείωση. μέσα σε μία εβδομάδα τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν το 50% των υπερπτήσεων που έχουν κάνει από την αρχή του 2010: Είχαν κάνει 8 υπερπτήσεις και προχώρησαν σε άλλες τέσσερις! Περισσότερο και από τον αριθμό των υπερπτήσεων, στα Επιτελεία είναι θορυβημένοι από το γεγονός ότι ξεκίνησαν παραβιάσεις και υπερπτήσεις, όχι απλώς και μέσα στα σαββατοκύριακα αλλά και εν μέσω εκλογών. Αυτό δείχνει μιά σημαντική ποιοτική διαφοροποίηση.
Ιδού ο πίνακας με τις παραβιάσεις, τις υπερπτήσεις και τις παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών:
Image
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δωρεάν στα νοσοκομεία οι αλλοδαποί

091210-nosokomeio
Να το πει κανείς σύμπτωση; Να το πει κανείς τύχη;
Ένα είναι βέβαιο το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας δικαιώνει την επονομασία του... "Άγιος Παντελεήμονας"
Αυτό το οποίο συναντάει κανείς σε κάθε γενική εφημερία είναι απερίγραπτο. Όποιος προσέλθει στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νομίζει πως βρίσκεται στην ομώνυμη συνοικία των Αθηνών...νομίζει πως βρίσκεται κυριολεκτικά σε άλλη χώρα...Μην ψάχνετε να βρείτε ρατσιστικές αντιλήψεις στο άρθρο και στις αναφορές μας, είναι μία πραγματικότητα που την καταγράφουμε.
Ασθενείς από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, την Ινδία, την Αίγυπτο, το Ιράκ και το Αφγανιστάν επισκέπτονται το νοσοκομείο κατά μυριάδες. Μάλιστα σύμφωνα με αναφορές των εργαζομένων και ιδίως των ιατρών στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανασφάλιστοι με τα έξοδά νοσηλείας τους να τρέχει να τα καλύψει η κοινωνική υπηρεσία ή τελικά να μην τα καλύπτει κανείς και να φεύγουν λάθρα (!) από το νοσοκομείο.
Οι περισσότεροι προσέρχονται με κάθε είδους παθολογικά προβλήματα (λοιμώξεις, γαστρεντερικές διαταραχές, ηπατίτιδες κλπ) αλλά και θύματα τροχαίων (οδηγοί δικύκλων σε delivery) όπου χρειάζονται χειρουργική αποκατάσταση ή ακόμα και νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Πολλές φορές το 50% και πλέον των επειγόντων χειρουργείων μίας γενικής εφημερίας αφορά τους συγκεκριμένους ασθενείς. Μάλιστα μεταξύ σοβαρού και αστείου κυκλοφόρησε έντυπο με συγκεκριμένες εκφράσεις ιατρικές στη γλώσσα των διαφόρων χωρών της Αφρικής και της Ασίας.
Ειδικά την εβδομάδα 22 με 28 Νοεμβρίου με την ευφυή απόφαση της ΟΕΝΓΕ να κάνει κατάληψη των ταμείων των νοσοκομείων όλης της Ελλάδος έγινε το έλα να δεις. Οι μαρτυρίες των ιατρών είναι χαρακτηριστικές : «Έρχονταν με συμπτώματα από μηνός και βάλε και ζητούσαν να κάνουν εξετάσεις αίματος και ακτινογραφίες γιατί είναι δωρεάν!».

ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!

Κάποτε είπαμε για την Ελλάδα ρε γαμώτο το πιστέψαμε
και πήραμε μετάλλια !

Για τα παιδιά μας ρε γαμώτο μήπως και σώσουμε κάτι !Ελληνικό Φυσικό Αέριο -Πώς ο Χαρδαβέλας "ξεβράκωσε" το Ελληνικό κράτος

Ο Χαρδαβελας ξεβράκωσε το μεταπολιτευτικό Ελληνικό κράτος. Καθηγητές Πανεπιστήμιου με δικές τους έρευνες καθώς και με Αμερικανικές και Γαλλικές μελέτες απέδειξαν ότι η Ελλάδα είναι γεμάτη φυσικό αέριο που αόρατα χέρια σταματάνε καθε εξελιξη εκμετάλλευσης του ΑΠΟ ΤΟ 1974. Και δεν μιλαμε για το Αιγαίο που ο αείμνηστος Ανδρέας ''σακάτεψε'' στο Νταβός. Μιλάμε για...
κοιτάσματα σε Κρήτη και Ιόνιο. Κοιτάσματα που η νέα τεχνολογία απέδειξε οτι είναι απίστευτου μεγέθους και αξίας.
Μόνο στο κόλπο του Μεσσαρα οι επιστήμονες είπαν οτι υπάρχουν 3 τρις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου! Αν δοθεί η περιοχή σε εταιρεία και το Ελληνικό κράτος κρατήσει το 20% θα εισρεύσουν στα ταμεία του 170 δις ευρώ και θα λύσει τόσο το χρέος όσο και για 50 χρόνια το ενεργειακό θέμα της κεντρικής Ευρώπης! Δηλαδή αντί να πετσοκόβουμε μισθούς θα μπορούσαμε να ξεκινάγαμε εξορύξεις που θα μας φόρτωναν λεφτά και θέσεις εργασίας για τα ναυπηγεία, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα διυλιστήρια κτλ. Θα σώζαμε την Ελλάδα χωρίς να ματώσει ο Έλληνας!


Στη Κρήτη τρυπάνε για νερό και βγαίνει φυσικό αέριο. Υποθαλάσσια ηφαίστεια στη περιοχή βγάζουν καθημερινά τεράστιες ποσότητες.
Στη πρώτη εκπομπή για το θέμα, τον Απρίλη είχε παρέμβει ο υφυπουργός Μανιάτης που προανήγγειλε τη δημιουργία Φορέα Υδρογονανθράκων μέσα σε 2-3 εβδομάδες ώστε να αρχίσει η συστηματική προσπάθεια εκμετάλλευσης. Χθες μετά από τόσους μήνες ο Χαρδαβέλας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υφυπουργό Μανιάτη για να δει τι γίνεται με τον Φορέα και η απάντηση του Μανιάτη ήταν "ουδέν σχόλιο" επί του θέματος!!!


Δεν ντρέπεστε ρε πολιτικάντηδες να υπόσχεστε ουσιαστικά την οικονομική σωτηρία της χώρας (διότι αυτό σημαίνει για την Ελλάδα η εξόρυξη του φυσικού αερίου) ζωντανά στη τηλεόραση και μετά από μήνες να κάνετε τουμπεκί? Τι πιέσεις δήχθηκες υφυπουργέ? Γιατί δεν τις κατονομάζεις? Γιατί δεν παραιτείσαι αν προδότες ή συγκυρίες δεν σου επιτρέπουν να επιτελέσεις το έργο για το οποίο πληρώνεσαι από το υστέρημα του λαού? Φυσικά είναι γλυκιά η καρέκλα και τα φράγκα. Ντροπή !


Και φυσικά εκτός του σάπιου πολιτικού κόσμου που από το 1974 θάβει κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου έχουμε και τους δημοσιογράφους. Αλγεινή εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί η μηδενική αναφορά στο θέμα του Χαρδαβέλα για το φυσικό αέριο από τους συναδέλφους του ακόμα και από το ίδιο του το κανάλι το Alter! Δεν ασχολείται με το θέμα ούτε ο Αυτιάς, ούτε ο Χατζηνικολάου! Για ποιο λόγο?


Οι ξένοι γνωρίζουν οτι είμαστε το πλουσιότερο σε ορυκτά μέλος της ΕΕ (υπάρχει δημοσιευμένη μελέτη). Είναι τυχαία τα Μνημόνια τα οποία συνυφαίνονται με θέματα εθνικής κυριαρχίας? Οι ξένοι θέλουν με την απειλή μη-καταβολής κάποιας από τις δόσεις, να μας πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί περιοχές γεμάτες σε καθαρό φυσικό αέριο (και πετρέλαιο). Η Μπιρμπίλη ασχολείται με ανεμόμυλους (Δον Κιχώτης ή εντεταλμένη υπηρεσία?) και ο λαός κοιμάται. Η Κύπρος με πολύ μικρότερα κοιτάσματα ξεκίνησε την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.


ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!
ΠΙΕΣΤΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

http://www.satplanet.net

«Πρωταθλητές» στη διαφθορά τα κόμματα, λένε οι Έλληνες. Δημοσκόπηση της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια» σε 86 χώρες


Ο κόσμος σήμερα είναι πιο διεφθαρμένος απ' ότι πριν από τρία χρόνια. Αυτό πιστεύει η πλειονότητα των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια», με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς. Στη 13η θέση των πιο διεφθαρμένων κρατών βρίσκεται η Ελλάδα. Τη χειρότερη βαθμολογία παγκοσμίως, συγκεντρώνουν όμως τα πολιτικά κόμματα της χώρας.

Άγριο γιουχάισμα προχθές στον Πάγκαλο

Η είδηση είναι καρατσεκαρισμένη και μας την μετέφερε αυτόπτης μάρτυρας. Άγριο γιουχάισμα προχθές το μεσημέρι στις...

Εχεις δει εκτελεστικό απόσπασμα να εκτελεί τον… εαυτό του;


Υπήρξε ποτέ δήμιος που πήρε το δικό του κεφάλι; Οχι.
Οκτώ στους δέκα πιστεύουν ότι τα κόμματα είναι διεφθαρμένα λέει η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, με την ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας ημέρας κατά της διαφθοράς.
Το βαθειά διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα δεν μπορεί, από μόνο του, ούτε να αυτο-ιαθεί, ούτε να αυτο-καθαρθεί. Δεν θέλει κιόλας να το κάνει. Και μην ακούτε λόγια.
Είναι δυνατόν να περιμένουμε από τα κόμματα και το πολιτικό μας σύστημα να αυτομαστιγωθεί; Να αυτοτιμωρηθεί; Να βγάλει μόνο του τα ματάκια του;
Σαφώς και δεν θα το κάνει. Δεν είναι τόσο μαζοχιστικό σύστημα. Τρυφηλό ναι, διεφθαρμένο, ναι. Μαζοχιστικό, όχι.

Xαμός από τις δηλώσεις της Ν.Μπακογιάννη για "ένοπλες ελληνοτουρκικές συγκρούσεις" "ΑΠΡΟΣΕΚΤΑ" ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΗ

η εικόνα από το nationalpride
Μείζον πολιτικό θέμα έχει δημιουργηθεί με την φράση της προέδρου της ΔΗΣΥ Ντόρας Μπακογιάννη στην ομιλία της στην Κωνσταντινούπολή όπου αποκαλεί την μάχη του Ματζικέρτ το 1071 με την οποία επικράτησαν οι Τούρκοι στην Μικρά Ασία, την Άλωση της Πόλης του 1453 και την ελληνική επανάσταση του 1821 απλώς ως "ένοπλες συγκρούσεις του Ελληνισμού με την Τουρκία".
Μάλιστα προσπέρασε την μικρασιατική καταστροφή του 1922 και για την Κύπρο, προσδιόρισε το πρόβλημα περίπου ως θέμα εσωτερικό της Τουρκίας με τους Τουρκοκύπριους!

Έπεσε και το "Ελλήνων Αφύπνιση"...! Τεχνικό ζήτημα ή ημέρα στοχοποίησης blogs;

Μετά την εξαφάνιση των http://adena-gr.blogspot.com/ - http://dimithliop.blogspot.com/ - http://zeidoron.blogspot.com , στην παρέα των ιστολογίων φαντασμάτων πέρασε και το δικό μας (www.ellinikiafipnisis.blogspot.com ).

Από τις 21:00 και μετά, χθες το βράδυ (8/12/2010), ως δια μαγείας το ιστολόγιο μας δεν υπάρχει πουθενά ενώ τα «συμπτώματα» είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που περιγράφονται στο http://zeidoron.pblogs.gr/2010/12/magika-kolpa-sto-diadiktyo-exafanizontai-blog.html .
Δεν γνωρίζουμε αν το ζήτημα είναι κάποιο τεχνικό πρόβλημα της google ή κάτι άλλο…!
Η τελευταία μας ανάρτηση πάντως αφορούσε την πτώση των υπολοίπων ιστολογίων που από χθες (8/12/2010) το πρωί μετατράπηκαν σε… φαντάσματα!
Αν πρόκειται για προσπάθεια φίμωσης των bloggers θα πρέπει να γνωρίζουν πως ένα θα ρίχνουν…. δέκα θα ανεβαίνουν.
Αν πρόκειται για τεχνικό ζήτημα αναμένουμε απάντηση από την google και φυσικά την επαναφορά των ιστολογίων μας.
Σε αυτό το ζήτημα πρέπει όλοι οι bloggers για άλλη μια φορά να σταθούμε ενωμένοι.
Ο διαφαινόμενος φασισμός, μας στοχοποιεί όλους!
Σήμερα είμαστε εμείς… αύριο ποιος; ..
(( Λ ))..
Σχόλιο: Το είπαμε και για τα προηγούμενα ιστολόγια που φίμωσαν! Το λέμε και για το Ελλήνων Αφύπνιση δηλώνοντας την συμπαράστασή μας.
Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΡΑΙΧ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η διπλωματία του ‘Λιγότερα στρέμματα γης για να κοιμάμαι ήσυχος’ …

Όταν πριν δύο χρόνια αποκάλυψα το περίφημο «Λιγότερα στρέμματα (εθνικής) γης για να κοιμάμαι ήσυχος»… του κ. Παπανδρέου στην συνέντευξη του Καναδά, πολλοί – εντός , εκτός και επί ταυτά – θέλησαν ,με διαφόρους τρόπους, να κρεμάσουν στην αποκάλυψη την ταμπέλα … «ad absurdum» .

Σαν σήμερα: το 1893 «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»

Επίκαιρο όσο ποτέ!
Η φράση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» αποτελεί μια διάσημη έκφραση που πιστώνεται στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Χαρίλαο Τρικούπη...
Ο Χαρίλαος Τρικούπης εφερε πολλές μεταρρυθμίσεις σε πολλούς τομείς..

Η οικονομία της εποχής όμως δεν άντεξε το εκσυγχρονιστικό έργο του Χαρίλαου Τρικούπη. Έτσι, στις 10 Δεκεμβρίου το 1893, ο πρωθυπουργός αναφώνησε σε ομιλία του στην Βουλή το «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν», κηρύσσοντας πτώχευση καθώς το κράτος στάθηκε αδύναμο να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος του. Η πτώχευση αυτή επέφερε την επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου.


Σήμερα, η φράση του Τρικούπη μοιάζει επίκαιρη όσο ποτέ, καθώς τα μέτρα που έχει επιβάλλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα εξαιτίας του γιγάντιου χρέους της μας επιστρέφουν στο παρελθόν και θυμίζουν εκείνη την εποχή...πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...