Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

Ψυχαγωγία για παιδια και γονεις τα χριστούγεννα

Τα χριστούγεννα είναι μία γιορτή αγάπης. Στη σύγχρονη εποχή έχουμε χάσει λιγάκι το νόημα αυτών των ημερών και μας ενδιαφέρει απλά να αγοράσουμε ακριβά δώρα για τα παιδιά και τους φίλους μας. Είναι καλό για τα παιδιά να νιώσουν από τη μικρή τους ακόμη ηλικία, το νόημα και το πνεύμα των χριστουγέννων. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους.
Οι γονείς μπορούν να συζητήσουν με το παιδί τους για το νόημα της αγάπης, εξιστορώντας του τα γεγονότα και εξηγώντας του για το θαύμα των χριστουγέννων. Επίσης διαβάζοντάς του χριστουγεννιάτικα παραμυθάκια ή ακόμη δημιουργώντας τα δικά σας παραμυθάκια-ιστορίες.
Η αναφορά στα ήθη και στα έθιμα καθώς και η εκμάθηση των καλάντων είναι ένας τρόπος για να ψυχαγωγηθεί το παιδί και να νιώσει το νόημα των γιορτών. Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε γλυκά με τα παιδιά σας και να τα προσφέρετε σε ένα ορφανοτροφείο ή σε ένα γηροκομείο. Μία βόλτα στους στολισμένους δρόμους θα κάνει το παιδί να νιώσει χαρά και να καταλάβει και τον εορταστικό χαρακτήρα των χριστουγέννων. Έτσι τελειώνοντας οι γιορτές θα νιώσει πως πήρε τις σωστές πληροφορίες και δεν έμεινε στα δώρα και στο γιορτινό τραπέζι πηγή

«Καταιγίδα» για 150 κλειστά επαγγέλματα

Διαβάστε τι αλλάζει για 1 εκατ. επιτηδευματίες

Μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών φέρνει το σχέδιο για το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων και την απελευθέρωση των υπηρεσιών. Θα οδηγήσει εντός του α΄ εξαμήνου του 2011 στην «αυτόματη» κατάργηση δομών και ρυθμίσεων που ισχύουν εδώ και δεκαετίες και καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν δεκάδες επαγγελματικές τάξεις. Ποιος θα φανταζόταν ότι υπάρχουν άδειες λειτουργίας για λιμουζίνες από τη δεκαετία του 1920 και ότι στο μνημόνιο του 2010 θα υπήρχε συγκεκριμένη αναφορά σε αυτή τη μεταφορική υπηρεσία!

Χρωστάς σε τράπεζες; Λάθος! Δεν χρωστάς απολύτως τίποτε


Τα κακά νέα: χρωστάτε –πολλά ή λίγα-, αλλιώς δεν θα διαβάζατε αυτό το άρθρο, όπως ποτέ δεν θα διαβάζατε τα τασιενεργά του απορρυπαντικού σας.
Τα καλά νέα: Κατά πάσα πιθανότητα, δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Στην πραγματικότητα, σας χρωστάνε, σας κλέβουν ανελέητα, χρόνια τώρα, και πρέπει να κάνετε κάτι γι αυτό. Αμέσως.
Και εξηγούμαι. Τι κάνουν οι τράπεζες; Δανείζουν χρήματα με σκοπό το κέρδος. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι και κανείς δεν αμφισβητεί τη χρησιμότητα του δανεισμού όταν αυτός γίνεται με σκοπό την ανάπτυξη. Κανένας επίσης δεν αμφισβητεί ότι το τραπεζικό μας σύστημα μας κλέβει ανελέητα, παράνομα και καταχρηστικά επί σειρά ετών. Οι Ελληνικές τράπεζες και ο Μπάμπης ο τοκογλύφος καμία διαφορά δεν έχουν. Εκτός από ότι από το Μπάμπη δεν γλιτώνεις, από τις τράπεζες όμως, ναι.
Ανάλυση

Μην παρακαλώ σας μην λησμονάτε την χώρα μου


Χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά. Δυστυχώς πριν το 2010 μας αφήσει, η κακή μας τύχη δεν λέει να μας αφήσει, αφού έχουμε αφεθεί σε βουλευτές, κατά την πλειοψηφία τους ανεπάγγελτοι, να μας διαφεντεύουν.

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα του 1927

Ας πιστέψουμε στ΄ονειρο...


που είχαμε παιδιά!

Τουρκικά ελικόπτερα ειδικών δυνάμεων πέταξαν επάνω από Μακεδονία και Θράκη!


Σμήνος τριών τουρκικών στρατιωτικών μεταφορικών ελικοπτέρων UH-60 Σικόρσκι, της τουρκικής Αεροπορίας Στρατού, όπως αυτά που προέβλεπαν τα τουρκικά σχέδια να δράσουν στην επιχείρηση "Βαριοπούλα", πέταξαν με την ...
άδεια που παρείχε η ελληνική κυβέρνηση και κατόπιν σύμφωνης γνωμοδότησης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επάνω από ολόκληρη την Μακεδονία και την Θράκη, σε μία πτήση περίπου μιάμισης ώρας και σε ύψος περί τα 400-600 μέτρα από το έδαφος, προερχόμενα από την Αλβανία!

Τα ελικόπτερα με πλήρη πολεμικό εξοπλισμό (διανομείς αναλωσίμων, συστήματα ESM κλπ), όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, συμμετείχαν στην Βόρειο Αλβανία σε επιχειρήσεις εκκένωσης περιοχών λόγω των πλημμυρών που είχαν πλήξει την περιοχή της Σκόδρας. 

Νέα σκληρά μέτρα και... στο βάθος εκλογές;


- Εισηγήσεις για εκλογές την Άνοιξη
- Οι ημερομηνίες που εισηγούνται στον Γ. Παπανδρέου οι συνεργάτες του
- Οι αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα φέρνουν... λίστα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...