Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε…Είναι άδικο, χυδαίο και ανήθικο να καταδικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία σε εξαθλίωση για να σωθούν πέντε bordela (βλ. τράπεζες) και να πλουτίζουν οι διαχειριστές τους.
Άνθρωποι κάνουν βουτιές σε κάδους με σκουπίδια, σε όλο το λεκανοπέδιο. Κάτι που στο παρελθόν αποτελούσε σπανιότατη εικόνα έχει γίνει συνηθισμένη πραγματικότητα.
Δε με νοιάζει ο «εξορθολογισμός» των δημοσίων οικονομικών, με νοιάζει ο εξανθρωπισμός της πολιτείας.
Ο άνθρωπος όταν δεν έχει άλλη τροφή, οδηγείται.... στον κανιβαλισμό.
Σε αυτό το σημείο μας οδηγεί η χρηματοπιστωτική χούντα της συμμορίας ΓΑΠ-ΔΝΤ.
Τα αίτια της οικονομικής κατάρρευσης τα γνωρίζουμε, όπως και την τωρινή δεινή κατάσταση.
1) Ουσιαστικά απαγορεύεται να πτωχεύσουμε
2) απαγορεύεται να μην αποπληρώσουμε τα χρέη μας.
Και τα δύο μαζί είναι αδύνατον να ισχύουν αφού τα νούμερα δεν βγαίνουν. Αν υπάρχει κάποια λύση δεν το ξέρουμε, καθώς αυτή θα επιβληθεί απ` τους δανειστές μας χωρίς να μας ρωτήσουν. Αυτό από μόνο του είναι αρκετά τρομακτικό. Όμως υπάρχουν μερικά γενικότερα ερωτήματα που δεν είμαι σε θέση να απαντήσω, και οφείλω να ομολογήσω ότι με τρομάζουν περισσότερο.

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ


Το Γουδί είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό. Όπως ακριβώς και οι αρχοντοχωριάτες της ελληνικής Βουλής που δεν είναι σε καμία περίπτωση Βουλή των Ελλήνων, αφού ο επιθετικός προσδιορισμός «ελληνική» αφορά τον τόπο εγκαταστάσεως της γιάφκας του Νεοταξισμού κι όχι την ικανοποίηση των εθνικών συμφερόντων και των λαϊκών δικαίων. Η επιθετικότητα και το μένος που κουβαλάνε οι συμπεριφορές τους σε βάρος των Ελλήνων είναι πρωτοφανής. Δηλωτικές ανθρώπων που είναι ελληνόφωνοι, αλλά όχι ελληνόψυχοι. Κάποιων δε το Αίμα χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Τα δε εθνικά συμφέροντα βάλλονται διαρκώς.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ


Η ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 1981-1985 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ  ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟ 1985)

Μακροοικονομική διαχείριση στα χρόνια 1981-1985

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ!

Νέα απίστευτη πρόκληση είχαμε πριν μια ώρα περίπου απο τους τούρκους και πάλι στο Ανατολικό Αιγαίο στο οποίο έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους, προκειμένου να εδραιώσουν την συνδιαχείριση και την αλλαγή του status quo στη θάλασσά ΜΑΣ. Συγκεκριμένα 6 τουρκικά μαχητικά (4 f16 και 2 φωτογραφικά που σάρωσαν όλη την περιοχή) εισέβαλαν στον εναέριο χώρο μας και πέταξαν πάνω απο ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ!
Στις 1.08 πέταξαν πάνω απο το Φαρμακονήσι, λίγα λεπτά αργότερα πάνω απο το Αγαθονήσι και τράβηξαν προς την Αμοργό, την οποία στην κυριολεξία ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ! Στις 1.25 συνέχισαν και πέταξαν πάνω απο τους Φούρνους της Ικαρίας!
Οι τούρκοι στρατηγοί στέλνουν το μήνυμα
πως αυτοί κάνουν κουμάντο και χαράζουν την εξωτερική πολιτική, όσο και αν τα δικά μας χαϊβάνια προωθούν την ελληνοτουρκική... φιλία και... συνεργασία! Λίγες μόνο ώρες πριν την εκπνοή του έτους και καταπατώντας -για ακόμη μια φορά- την συμφωνία Γιλμάζ- Παπούλια του '98 οι μογγόλοι απαιτούν την συνδιαχείριση στο Αιγαίο ΜΑΣ! Η μοναδική απάντηση που τους πρέπει δεν είναι άλλη απο τον ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ! Για να σταματήσουν διαπαντός τις μαγκιές.... 


http://www.stoxos.gr

Χρωστάς σε τράπεζες; Λάθος! Δεν χρωστάς απολύτως τίποτε

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ!!
Τα κακά νέα: χρωστάτε –πολλά ή λίγα-, αλλιώς δεν θα διαβάζατε αυτό το άρθρο, όπως ποτέ δεν θα διαβάζατε τα τασιενεργά του απορρυπαντικού σας.

Τα καλά νέα: Κατά πάσα πιθανότητα, δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Στην πραγματικότητα, σας χρωστάνε, σας κλέβουν ανελέητα, χρόνια τώρα, και.......πρέπει να κάνετε κάτι γι αυτό. Αμέσως.
Και εξηγούμαι. Τι κάνουν οι τράπεζες; Δανείζουν χρήματα με σκοπό το κέρδος. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι και κανείς δεν.....αμφισβητεί τη χρησιμότητα του δανεισμού όταν αυτός γίνεται με σκοπό την ανάπτυξη. Κανένας επίσης δεν αμφισβητεί ότι το τραπεζικό μας σύστημα μας κλέβει ανελέητα, παράνομα και καταχρηστικά επί σειρά ετών. Οι Ελληνικές τράπεζες και ο Μπάμπης ο τοκογλύφος καμία διαφορά δεν έχουν. Εκτός από ότι από το Μπάμπη δεν γλιτώνεις, από τις τράπεζες όμως,ναι.
Ανάλυση
Οι τράπεζες δανείζουν με τόκο. Μέχρι εδώ καλά. Πόσοι γνωρίζουν όμως ότι το νόμιμο δικαιοπρακτικό επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες είναι 6,75% συν εισφορά 0,60%; (Οι άπιστοι, ας κάνουν μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδας προς επιβεβαίωση). Και άντε και είναι έτσι, θα μου πείτε. Ποιος θα τα βάλει με τις τράπεζες;
Λοιπόν, εμείς το κάναμε. Άλλοι πριν από εμάς το έκαναν και δικαιώθηκαν. Κιεσείς μπορείτε να το κάνετε, εφόσον τα επιτόκια των δανείων σας είναι υψηλότερα του νόμιμου -και κατά μέσο όρο, πληρώνετε τα διπλά ή τριπλά επιτόκια από ότι ο νόμος ορίζει.
Ο τρόπος
Γνωρίζετε ότι υπάρχουν φορείς προστασίας δανειοληπτών. Ένας από αυτούς (κατά τη γνώμη μου ο πιο αξιόπιστος) είναι το ΕΙΧΕ. Οι υπηρεσίες του είναι συνδρομητικές (σε ετήσια βάση) και η δουλειά του είναι αφού σας ενημερώσει για τα δικαιώματά σας, να σας καθοδηγεί, να σας προστατεύει από τις τραπεζικές επιθέσεις (κι εσάς και την περιουσία σας) αλλά και από τις επιθέσεις των εισπρακτικών εταιρειών και κυρίως να σας υποστηρίξει νομικά έτσι ώστε να απαλλαγείτε μια και καλή από τους τραπεζοτοκογλύφους. Και όχι, δεν κοστίζει μία περιουσία.
Η διαδικασία
Ζητάτε από την τράπεζα να σας δώσει αναλυτική κατάσταση του δανείου σας με σκοπό τον έλεγχο των χρεώσεών σας και τον υπολογισμό των διαφορών τους σε σχέση με την νόμιμη οφειλή σας. Η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να σας απαντήσει εντός δύο μηνών.
Παραθέτω ένα παράδειγμα καταναλωτικού δανείου, υπολογισμένο με το νόμιμο (6,75%) επιτόκιο στη μία στήλη και με το παράνομο μέσο επιτόκιο καταναλωτικών δανείων του 2010 (14,29%) στην άλλη, ώστε να πάρετε μία εικόνα για τα μεγέθη των διαφορών που συζητάμε, χωρίς να υπολογίζουμε τους παράνομους τρόπους υπολογισμού, τα παράνομα έξοδα δανείων και τα σχετικά.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε από το λήθαργο που βρισκόμαστε; Μήπως πρέπει να σταματήσουμε να μοιρολογάμε τις μειώσεις των μισθών μας και για μια και μοναδική φορά να κινηθούμε προς το κοινό ΕΛΛΗΝΙΚΟ όφελος;


Μας ενδιαφέρει όλους!!!!!!

Να και κάποιοι Έλληνες που είναι ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
Ο κ. Αντωνίου σηκώθηκε από τον καναπέ του και έκανε κάτι που δεν μπορούσαμε ούτε καν να το φανταστούμε! Μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε από το λήθαργο που βρισκόμαστε; Μήπως πρέπει να σταματήσουμε να μοιρολογάμε τις μειώσεις των μισθών μας και για μια και μοναδική φορά να κινηθούμε προς το κοινό ΕΛΛΗΝΙΚΟ όφελος;

Ακούστε αυτά που κανένα μεγάλο κανάλι δεν ανέφερε! 
ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΙστορική ημέρα. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής...
εξέτασης για Εσχάτη Προδοσία (ΠΚ 134) κατά της Κυβέρνησης και των «βουλευτών» που ψήφισαν το Μνημόνιο στα πλαίσια της, με ΑΒΜ: ΙΔ 10/19743/15-10-2010 της Εισαγγελίας Αθηνών, μήνυσής μου.
Οι μηνυόμενοι έχουν ήδη κληθεί –σύμφωνα με τον νόμο- να καταθέσουν ανομωτί ενώπιον του Εισαγγελέα αυτοπρόσωπα, ως ύποπτοι διάπραξης του αιδεχθεστέρου των εγκλημάτων, ήτοι αυτού της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, η οποία ως συνεχές έγκλημα χαρακτηρίζεται ως «αυτόφωρο κακούργημα» και δικώκεται χωρίς την άδεια της Βουλής (Συντ. 62). Εγώ καταθέτω την 11-01-2011 στην Χαλκίδα.
Αυτή είναι η Εκδίκηση του Λαού. Αυτή είναι η νέα μας Εθνική Εορτή. Η πολιτική κηδεία των Επιόρκων άρχισε. Σύντομα και ο Ενταφιασμός των.
Συμπατριώτες: Η Ελλάδα «κυβερνάται» από «υπόπτους για Εσχάτη Προδοσία». Αυτός είναι ο αυστηρός νομικός χαρακτηρισμός και «τίτλος» των μελών της Βουλής στην παρούσα φάση της ποινικής διαδικασίας (*), γεγονός που εγείρει μέγα πολιτικό θέμα νομιμότητας συγκρότησης και λειτουργίας της Βουλής. Η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας καθίσταται πλέον αναγκαστική και κρίσιμη για την Τιμή της Δημοκρατίας και του Λαού.
Έχουμε φθάσει στον πυθμένα της παρακμής και του εκφυλισμού της φυλής μας. Γι αυτό το μόνο που μας αναμένει είναι η Αναγέννηση στα χέρια σας.

Σ' αυτούς που μας δουλεύουν...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

Αφού ευχηθώ καλή χρονιά, [από συνήθεια] ένα ερώτημα που χρειάζεται επειγόντως απάντηση είναι: ΠΟΣΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ και ΠΟΣΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ; Για αυτούς λεφτά υπάρχουν ,ενώ τα 25-30 ευρώ του συνταξιούχου δεν υπάρχουν .Στην αμαρτωλή Κρατική ΕΡΤ συνεχίζεται ακόμη το βιολί με εκπομπές από άτομα που βολεύονται με οιανδήποτε κυβέρνηση, και εδώ λεφτά υπάρχουν βεβαίως. Η περίφημη αξιολόγηση για την επιλογή των άξιων και την κατάληψη κρατικών θέσεων, τυχαία γίνεται από άτομα που συγγενικό δεσμό με υπουργό η βουλευτή η;.......
Η χρυσή κάρτα του πρώην διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος έχει αφαιρεθεί από τον κάτοχο της; Η συνεχίζει τα ψώνια και τα ταξίδια, αφού...

λεφτά υπάρχουν. Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε πληθώρα παραδειγμάτων, αλλά αφού η κυβέρνηση επιτέλεσε το καθήκον της [ΑΕΡΙΟ – ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ] με την σύμφωνο γνώμη των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ της, οι οποίοι [άλλο θέατρο] όλο έχουν αντιρρήσεις, για τα μάτια του κόσμου, και σαν ΚΟΤΤΕΣ ψηφίζουν ΝΑΙ σε όλα, εκτός 2-3 εξαιρέσεων, και από κοντά τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ να αναμασούν περί αναταραχής στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και διάφορες μακακίες .
Τι χρειάζονται λοιπόν 300 μισθοί με τα ΕΧΤΡΑ , αφού πολιτική δεν παράγεται έτσι και αλλιώς, άρα με 20 άτομα που θα λένε ΝΑΙ , τουλάχιστον θα γλυτώσουμε κάποια λεφτά για το ταμείο της φτώχειας, αφού αυτοί νομοθετούν μόνο για το πώς θα πληρώσουν οι μακάκες, αφήνοντας τον εαυτό τους στο απυρόβλητο.

ENAΣ ΑΦΕΛΗΣ

Πόσα θα πληρώσετε για το σπίτι σας

«Φωτιά» παίρνουν οι φορολογητέες αξίες στα ακίνητα 4.455 οικισμών σε ολόκληρη την χώρα, με τις τιμές που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών να κυμαίνονται από 600 έως 3.200 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Παράλληλα, εκτινάσσονται στα ύψη οι φόροι για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές και κληρονομιές.

Οι νέες τιμές θα ισχύσουν από 1 Ιανουαρίου 2011 και αφορούν 25 νομούς. Επίσης, εντάσσονται περιοχές και οικισμοί των νομών Κυκλάδων και Χαλκιδικής.

Οι υψηλότερες τιμές καταγράφονται στην Σαντορίνη, όπου στο λιμάνι του Αθηνιού η τιμή ζώνης φτάνει τα 3.200 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και στα Φηρά τα 2.700 ευρώ το τετραγωνικό.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι νέες τιμές είναι υψηλότερες από τις ενδεικτικές - συγκριτικές τιμές των ΔΟΥ.

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών φέρνει ντόμινο αυξήσεων σε:

- φόρο ακίνητης περιουσίας (τον διάδοχο του ΕΤΑΚ)
- φόρο μεταβίβασης
- φόρο κληρονομιάς
- γονικές παροχές και δωρεές
- τεκμήρια διαβίωσης
- τέλη για δικηγόρους και συμβολαιογράφους
- έξοδα υποθηκοφυλακείου
- φόρο εισοδήματος επί ενοικίου.


Κάντε κλικ εδώ και δείτε αναλυτικά τις νέες τιμές ανά νομό και οικισμό σε ολόκληρη την χώρα!

Πώς να την ρωτήσουν μετά για την αδελφή της την πρεζεμπόρα ; Γίνεται;Άρωμα... Κρήτης είχαμε, το βράδυ της Δευτέρας στο Παγκράτι. Κρητική κουζίνα -από χοχλιούς μπουμπουριστούς, γαμοπίλαφο με στάκα μέχρι σταμναγκάθι και απάκι- και της …παναγίας τα ..μάτια, πολλή κουβέντα, και χαλαρή σχετικά διάθεση, παρά το μεγάλο φαγοπότι. Αλώστε η «οικοδέσποινα» επέλεξε γιορτινή μέρα για το κάλεσμα των πολιτικών συντακτών. Ο λόγος για την υφυπουργό Εργασίας, Άννα Νταλάρα, που υποδέχθηκε στην ταβέρνα «Κατσούρμπος», στο Παγκράτι, στη γειτονιά του Μάνου Χατζιδάκι, τους δημοσιογράφους, για ανταλλαγή ευχών και άφθονη κουβέντα. Από το μεταναστευτικό στον εθελοντισμό (άλλωστε το 2011 είναι έτος εθελοντισμού), στις τρέχουσες εξελίξεις, στη «σημαντική προσπάθεια που γίνεται» βρέθηκαν κάποια στιγμή μπροστά σε ενδιαφέροντα «ντοκουμέντα» από τον καλλιτεχνικό χώρο... Εξαιρετικός στην αφήγηση και ο σύζυγός της, Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος πέρασε για ένα κρασί - αλλά έμεινε περισσότερη ώρα απ’ ό,τι είχε υπολογίσει. Η υφυπουργός προσέφερε συμβολικά δωράκια στους καλεσμένους. Ένα διακριτικό ελεφαντάκι για γούρι - ή μήπως για υπομονή για τις δύσκολες μέρες που έρχονται;πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ... ΣΚΕΨΟΥ... ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ... ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ!! ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΥΑΛΗΣΗ ΜΑΣ!!

ImageΕπιπλέον 20% μείωση των αμυντικών δαπανών το 2012-2014 ζητά από την κυβέρνηση το ΔΝΤ για να δώσει έγκριση για την δ’ δόση το δανείου τον ερχόμενο Μάρτιο, κάτι που συνιστά βέβαια διάλυση του συστήματος ασφαλείας της χώρας το οποίο την τετραετία 2011-2014 θα έχει απωλέσει περίπου το 40%  της δυναμικότητάς του (η μείωση για το 2011 είναι ήδη 20%) την στιγμή που η στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας που διεκδικεί έλεγχο και εδάφη, στα μέσα της δεκαετίας θα την έχει μετατρέψει ως ένα από τα δέκα ισχυρότερα κράτη του πλανήτη. Αν συμβεί αυτό που ζητά το ΔΝΤ στην έκθεσή του (τα μέτρα αναμένεται να συμφωνηθούν επίσημα κατά την τρίτη αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του Μνημονίου, τον ερχόμενο Μάρτιο) πρακτικά θα μιλάμε για την γεωπολιτική έκλειψη της χώρας, αφού θα είναι αδύνατον να υπεραπιστεί όχι μόνο τα δικαιώματά της σε δυνητική ΑΟΖ, FIR κλπ, αλλά και την ικανότητά προστασίας των εδαφών της.

Η ισλαμοποίηση της Ελλάδος και η αναγκαιότητα κινητοποίησης της Ομογένειας


 


Προπύλαια Αθηνών 16 Νοεμβρίου 2010.
Η εικόνα των μουσουλμάνων που προσεύχονται μπροστά στους ελληνικούς κίονες των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών 16 Νοεμβρίου 2010 κάλλιστα θα μπορούσε να εκληφθεί ως σύμβολο της σύγχρονης παρουσίας του Ισλάμ στην Ευρώπη, σύμβολο του λεγόμενου «Ευρω-Ισλάμ». Η Ελλάδα, απαρχή της Ευρώπης, φιλοξενεί τόσους ειρηνικούς προσκυνητές του μονοθεϊστικού, αβρααμιτικού Ισλάμ, οποία μοναδική, παραδειγματική, ειρηνική στιγμή της ιστορίας.
Όμως τα φαινόμενα απατούν. Η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι ελληνικοί κίονες συμβιώνουν καταναγκαστικά με το Ισλάμ. Την πρώτη φορά το Ισλάμ επέβαλε την παρουσία του στην περιοχή μας με το σπαθί του και χρειάστηκε να περάσουν τετρακόσια χρόνια πικρής δουλείας έως ότου ολιγάριθμοι Έλληνες ήρωες επιτύχουν την συντριβή του. Αυτήν την φορά, σε αντιδιαστολή με την πρώτη, το Ισλάμ επιβάλλει την κυριαρχία του κατ’ αρχήν μέσω ειρηνικού εποικισμού, ο οποίος ωστόσο μπορεί να σφραγίσει το μέλλον των «απίστων» του ελληνικού χώρου με την ίδια αποτελεσματικότητα όπως η στρατιωτική κατάκτηση.

Αναδυόμενος Πατριωτισμός

 Συχνά γεννάται το ερώτημα αν τα σκληρά και επώδυνα νομοθετικά μέτρα τα οποία καταθέτει σωρηδόν η κυβέρνηση προς έγκριση από την Βουλή των Ελλήνων, και τα οποία υποτίθεται ότι στοχεύουν στην ριζική φιλελευθεροποίηση της οικονομίας της χώρας έτσι ώστε να αποκτήσει προοπτικές μελλοντικής ανάπτυξης, θα έπρεπε, για λόγους πολιτικής ευθύνης, να υπερψηφίζονται και από τις δυνάμεις του Πατριωτικού χώρου. Και επειδή αυτά καταψηφίζονται, τίθεται το ερώτημα κατά πόσο μία τέτοια πολιτική πράξη συνιστά έναν εύκολα υιοθετούμενο λαϊκισμό προς αποφυγήν του λεγόμενου πολιτικού κόστους.
Ο προβληματισμός, όταν γεννάται καλοπροαίρετα και χωρίς πολιτική ιδιοτέλεια, αποτελεί πράγματι ένα θέμα που απαιτείται να αντιμετωπίζεται χωρίς υπεκφυγές. Και γι’ αυτό θα πρέπει να λεχθεί ευθέως ότι η άρνηση του Πατριωτικού χώρου να στηρίζει μέτρα της κυβέρνησης, ακόμη και εν γνώσει της αδήριτης αναγκαιότητας ορισμένων εξ’ αυτών, αποτελεί μία βαθύτερη πολιτική απάντηση σε θεμελιώδεις στρατηγικές επιλογές του κυβερνώντος κονκλαβίου, που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να το τοποθετήσει στον παραδοσιακό πολιτικό άξονα «Αριστερά-Δεξιά».

Το κράτος της Μεταπολίτευσης είναι ο εχθρός


 

Οι υπεύθυνοι της εθνικής παρακμής.
Η σημερινή οικονομική κρίση για την χώρα μας κινδυνεύει να εξελιχθεί σε εθνική καταστροφή χειρότερη από αυτή του 1922! Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ή σε οποιαδήποτε άλλη ιστορική στιγμή, παρόμοια εξέλιξη θα έφερνε τα πάνω κάτω στην πολιτική ζωή. Δυστυχώς στην Πατρίδα μας, ο λαός δεν έχει πάρει χαμπάρι το τι έγινε κι έχει σχεδόν πεισθεί ότι για όλα φταίνε κάποιες σκοτεινές δυνάμεις στο εξωτερικό...
Τα αποτελέσματα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές το αποδεικνύουν περίτρανα. Το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία και που στην ουσία έσυρε την χώρα στην διεθνή επιτήρηση, κατέκτησε περίπου τα 2/3 των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας, εκμεταλλευόμενο την μεγάλη αποχή των εκλογέων. Τους υπόλοιπους ΟΤΑ κέρδισε το κόμμα της Αντιπολίτευσης, το οποίο επίσης με την άθλια οικονομική του διαχείριση έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην σημερινή κρίση. Κι ας μην κρυβόμαστε, η περίφημη αποχή δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά ψήφος αποδοχής του συστήματος. Αυτή είναι η πραγματικότητα που διαμορφώνεται σιγά-σιγά σε όλες τις δυτικές δημοκρατίες. Ακόμα και η κραταιά Αμερικανική Αυτοκρατορία στηρίζεται σε κυβερνήσεις που εκλέγονται από το 15-25% του εκλογικού σώματος και δεν φαίνεται να τρίζουν καθόλου τα θεμέλια του καθεστώτος τους.

Τουρκικά ελικόπτερα ειδικών δυνάμεων πέταξαν επάνω από Μακεδονία και Θράκη!
Σμήνος τριών τουρκικών στρατιωτικών μεταφορικών ελικοπτέρων UH-60 Σικόρσκι, της τουρκικής Αεροπορίας Στρατού, όπως αυτά που προέβλεπαν τα τουρκικά σχέδια να δράσουν στην επιχείρηση "Βαριοπούλα", πέταξαν με την ... άδεια που παρείχε η ελληνική κυβέρνηση και κατόπιν σύμφωνης γνωμοδότησης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επάνω από ολόκληρη την Μακεδονία και την Θράκη, σε μία πτήση περίπου μιάμισης ώρας και σε ύψος περί τα 400-600 μέτρα από το έδαφος, προερχόμενα από την Αλβανία! Τα ελικόπτερα με πλήρη πολεμικό εξοπλισμό (διανομείς αναλωσίμων, συστήματα ESM κλπ), όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, συμμετείχαν στην Βόρειο Αλβανία σε επιχειρήσεις εκκένωσης περιοχών λόγω των πλημμυρών που είχαν πλήξει την περιοχή της Σκόδρας.

Image

Παγίδα της εφορίας σε εξοχικά και τουριστικά φιλέτα

Παγίδα της εφορίας σε εξοχικά και τουριστικά φιλέταΠοιους αφορά η ένταξη περιοχών στις αντικειμενικές αξίες

Στην τσιμπίδα της εφορίας μπαίνουν τα εξοχικά, βίλες και άλλα ακίνητα σε 4.500 περιοχές της χώρας που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς και μέχρι σήμερα βρίσκονταν εκτός του συστήματος τιμών.

Στον κατάλογο του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνονται περιοχές «φιλέτα» σε όλη τη περιφέρεια και κυρίως τουριστικές περιοχές με πολυτελέστατες βίλες. Από 1ης Ιανουαρίου οι αντικειμενικές τιμές σε αυτές τις περιοχές θα κυμαίνονται από 600 ευρώ (κατώτατη τιμή σε όλες τις περιοχές) σε 2.000 ευρώ (σε περιοχές που βρίσκονται στην Χαλκιδική) έως και 3.200 ευρώ το τετραγωνικό (στη Σαντορίνη). Δηλαδή οι τιμές αυξάνονται ακόμα και πάνω 100% σε σχέση με όσο τις υπολόγιζε, αυθαίρετα, ως τώρα η εφορία.

Ήταν άνθρωπος...

Με την πρώτη ματιά έβλεπε κανείς απλώς μια γριούλα. Έσερνε τα βήματά της στο χιόνι, μόνη, παρατημένη, με σκυμμένο κεφάλι. Όσοι περνούσαν από το πεζοδρόμιο της πόλης αποτραβούσαν το βλέμμα τους, για να μη θυμηθούν ότι τα βάσανα και οι πόνοι δεν σταματούν όταν γιορτάζουμε Χριστούγεννα.
Ένα νέο ζευγάρι μιλούσε και γελούσε με τα χέρια γεμάτα από ψώνια και δώρα και δεν πρόσεξαν τη γριούλα. Μια μητέρα με δυο παιδιά βιάζονταν να πάνε στο σπίτι της γιαγιάς. Δεν έδωσαν προσοχή. Ένας παπάς είχε το νου του σε ουράνια θέματα και δεν την πρόσεξε.
Αν πρόσεχαν όλοι αυτοί, θα έβλεπαν ότι η γριά δεν φορούσε παπούτσια. Περπατούσε ξυπόλητη στον πάγο και το χιόνι. Με τα δυο της χέρια η γριούλα μάζεψε το χωρίς κουμπιά παλτό της στο λαιμό. Φορούσε ένα χρωματιστό φουλάρι στο κεφάλι· σταμάτησε στη στάση σκυφτή και περίμενε το λεωφορείο. Ένας κύριος που κρατούσε μια σοβαρή τσάντα περίμενε κι αυτός στη στάση, αλλά κρατούσε μια απόσταση. Μια κοπέλα περίμενε κι αυτή, κοίταξε πολλές φορές τα πόδια τής γριούλας, δεν μίλησε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...