Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

"Με αυτά και με αυτά" "ξεψάρωσαν" οι Τούρκοι! Απειλούν και την Κύπρο! Νεστέντ Παμίρ: «Πετρέλαιο δεν θα βγάλετε από το Αιγαίο, ούτε φυσικό αέριο από το θαλάσσιο βυθό της Κρήτης, αν δεν συνεργαστείτε και δεν το μοιράσετε μαζί μας».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
«Πετρέλαιο δεν θα βγάλετε από το Αιγαίο, ούτε φυσικό αέριο από το θαλάσσιο βυθό της Κρήτης, αν δεν συνεργαστείτε και δεν το μοιράσετε μαζί μας». Αυτό το μήνυμα στέλνει στην Ελλάδα με τις αποκλειστικές δηλώσεις του στο newsbomb.gr ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ενέργειας της Τουρκίας Νεστέντ Παμίρ, ο οποίος είναι και μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας με τις αρμοδιότητες υπουργού.

Ο κ. Παμίρ στις δηλώσεις του τονίζει ότι δεν μπορεί η Ελλάδα μονομερώς να προχωρήσει σε έρευνες για το πετρέλαιο στο Αιγαίο και αυτό πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την Τουρκία και με χώρες που θα έχουν συμφέρον προς τούτο.  «Κανείς δεν μπορεί ανοικτά να επενδύσει και να ερευνήσει την περιοχή. Αλλιώς υπάρχει μια απειλή και γι’ αυτό όλες οι όμορες χώρες πρέπει να διαπραγματευτούν και να φτάσουν σε μια...
 αποδεκτή λύση».

Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΝΑΥΣΙΠΛΟΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 130.000 ΕΩΣ 700.000 π.Χ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Την αρχαιότερη ένδειξη ναυσιπλοΐας στον κόσμο εντόπισαν στην Κρήτη αμερικανοί και έλληνες αρχαιολόγοι διεξάγοντας απλώς μία επιφανειακή έρευνα.
Στην περιοχή του Πλακιά στη νότια Κρήτη διεπιστημονική ομάδα υπό τη διεύθυνση του Τόμας Στάσερ της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών και της Ελένης Παναγοπούλου της Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας εντόπισαν θέσεις της Παλαιολιθικής εποχής, οι κυριότερες των οποίων βρίσκονται στο φαράγγι του Πρέβελη και χρονολογούνται από το 130.000-700.000 πριν από σήμερα. Και δεδομένου ότι η Κρήτη ήταν και τότε νησί, αποτελούν την αρχαιότερη ένδειξη πρώιμης ναυσιπλοΐας, διεθνώς!

Το άξεστο '21 του αντιπροέδρου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χαρακτήρισε τους Έλληνες που έκαναν την επανάσταση του 1821, ένα "μάτσο αγράμματους και αδαείς χωριάτες

Αλαλούμ στις πολεοδομίες λόγω μελέτης ενεργειακής απόδοσης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Οι υπάλληλοι δηλώνουν ότι δεν έχουν επαρκή ενημέρωση ούτε και την ανάλογη εξειδίκευση ώστε να προχωρήσουν στην έκδοση οικοδομικών αδειών ακόμη και αν αυτές συνοδεύονται από την απαραίτητη πλέον μελέτη ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.

"Σήμερα γεννηθήκαμε και σήμερα θα πεθάνουμε για τη σωτηρία της πατρίδος μας"

Την άνοιξη του 1822 η Ελληνική Επανάσταση είχε εδραιωθεί στο νότιο Τμήμα της χώρας. Η Πελοπόννησος είχε εκκαθαριστεί από τους Τούρκους σχεδόν ολοκληρωτικά. Τα φρούριο της Πάτρας και του Ναυπλίου αποτελούσαν τις μόνες εστίες αντίστασης. Στη δυτική Στερεά Ελλάδα δεν είχε σημειωθεί καμία εχθρική κίνηση, ενώ στην ανατολική Στερεά οι επαναστάτες δεν είχαν καμία ενόχληση, με συνέπεια οι Αθηναίοι να καταφέρουν να κυριεύσουν την Ακρόπολη. Εντούτοις η κατάσταση δεν ήταν τόσο θετική όσο φαινόταν. Οι ελληνικές δυνάμεις ήταν εξασθενημένες και το χειρότερο, επαναπαυμένες στις νωπές δάφνες τους από τις νίκες των προηγούμενων μηνών. Την ίδια στιγμή, η διαμάχη της νεοσύστατης επαναστατικής κυβέρνησης με τους στρατιωτικούς αρχηγούς, είχε προκαλέσει προβλήματα στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και είχε στερήσει από την ανατολική Στερεά Ελλάδα τον ικανότερο και δημοφιλέστερο ηγέτη, Οδυσσέα Ανδρούτσο.

10-1 τρόποι για να φιμώσετε ένα blog
Έντονη ανησυχία προκαλούν οι αναρίθμητες επιθέσεις στο διαδίκτυο εναντίον ιστολογίων σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια φίμωσής τους κατά παράβαση κάθε δικαιώματος έκφρασης και επικοινωνίας αλλά και κάθε συνταγματικής αρχής που προστατεύει το απόρρητο των επικοινωνιών και των ανταποκρίσεων.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ


Ανέκαθεν στην χώρα αυτή τα κάθε λογής υποκείμενα, τα οποία με τα έργα τους έφταναν τον λαό ένα βήμα πριν το χάος, φρόντιζαν να εγκαταλείψουν το έθνος λίγο πριν ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου, φοβούμενοι μην τους λιντσάρει ο λαός για αυτά που έκαναν εις βάρος του και δεν προλάβουν να χαρούν, αυτά που με τόσο κόπο και μόχθο είχαν....
αποκτήσει.

Αντί να μας προβληματίζει λοιπόν το γιατί όλα αυτά τα εθνικά υποκείμενα αγοράζουν μετά μανίας σπίτια και άλλα ευγενή κτίσματα στο εξωτερικό, εμείς βριζόμαστε μεταξύ μας εάν το υποκείμενο είναι του τάδε, η του δείξε κόμματος.

Αυγενάκη λες αηδίες,σοβαρέψου αν θέλεις


Μόλις τώρα διάβασα στο in.gr ότι ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία,δηλαδή στο κόμμα ,ο οποίος δικαιολόγησε την προσχώρησή του λέγοντας ότι η έδρα που κατέχει ως βουλευτής δεν ανήκει ούτε στον ίδιο,ούτε στη Νέα Δημοκρατία,αλλά στο λαό του Ηρακλείου που τον ψήφισε. Καλά ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει τι λέει.

Κατά 1.000% αυξάνονται τα παράβολα των μηνύσεων!


  • Μήπως με αυτόν τον τρόπο οι κυβερνώντες προσπαθούν να αποφύγουν σωρεία μηνύσεων εναντίον τους;

ΝΕΕΣ ΕΛΕΕΙΝΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΑΓΚΑΛΟΥ:"ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821-ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ"!

«Λαγός» του επικεφαλής συστήματος εξουσίας που υπηρετεί κάθε φορά (του Γ. Παπανδρέου σήμερα, του Κ. Σημίτη παλαιότερα κ.ο.κ.) με στόχο να στρέψει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης ή εραστής της προβοκάτσιας και των προκλήσεων, έναντι των αντιπάλων του και της πλειοψηφίας των πολιτών;

Οι ποινές για φοροδιαφυγή και η θρασύτητα του πολιτικού συστήματος


Το απόλυτα υπεύθυνο για τη σημερινή κατάντια και χρεοκοπία, πολιτικό σύστημα, είναι το ίδιο που το παίζει ξαφνικά άσπιλο και αμόλυντο και σαν αρχάγγελος σηκώνει την πύρινη ρομφαία του επιδιώκοντας να εξοντώσει οποιονδήποτε πολίτη, ο οποίος τυχόν διανοηθεί να μην.....
αποδώσει στην ώρα του ένα μικροποσό του ΦΠΑ ή δεν έχει να καταβάλει τον φόρο που του καταλογίζεται.

Κανείς φυσικά δεν αντιλέγει, για να μην παρεξηγηθούμε, ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος και θα πρέπει να υφίστανται τις προβλεπόμενες ποινές, όσο σκληρές και αν είναι αυτές, αλλά με κάποιες προϋποθέσεις:

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ!


ΜΟΝΟ Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Νέα απίστευτη πρόκληση είχαμε πριν μια ώρα περίπου απο τους τούρκους και πάλι στο Ανατολικό Αιγαίο στο οποίο έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους, προκειμένου να εδραιώσουν την συνδιαχείριση και την αλλαγή του status quo στη θάλασσά ΜΑΣ. Συγκεκριμένα 6 τουρκικά μαχητικά (4 f16 και 2 φωτογραφικά που σάρωσαν όλη την περιοχή) εισέβαλαν στον εναέριο χώρο μας και πέταξαν πάνω απο ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ!
Στις 1.08 πέταξαν πάνω απο το Φαρμακονήσι, λίγα λεπτά αργότερα πάνω απο το Αγαθονήσι και τράβηξαν προς την Αμοργό, την οποία στην κυριολεξία ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ! Στις 1.25 συνέχισαν και πέταξαν πάνω απο τους Φούρνους της Ικαρίας!...»»»

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ ...ΑΝΝΑ...

Σε εκπομπή της ΝΕΤ, το βράδυ της Δευτέρας, 3 Ιανουαρίου, η κ. Άννα Ραγκούση-Νταλάρα, «αρίστη» λόγω προσόντων, (συγγένεια με Ραγκούση, σύζυγος Νταλάρα, κλπ) και όχι αρεστή (συγγένεια με Ραγκούση, σύζυγος Νταλάρα, κλπ), είπε εκπληκτικά πράγματα. Σας μεταφέρω ενδεικτικώς με δικά μου λόγια ορισμένα αποσπάσματα :

Το μεγάλο κόλπο ...


Κάποιοι θα γίνουν δισεκατομμυριούχοι εις βάρος της Ελλάδας.


Κάποιο σπρώχνουν με όλες τους τις δυνάμεις προς εκεί...

Διαφήμιση - δυσφήμιση για τα Ελληνικά ομόλογα από τους "φίλους μας" τους Άγγλους! "Σκέψου πριν το αγοράσεις"...


Οι αγορές είναι σκληρές και το αποδεικνύουν κάθε μέρα, όπως με τη διαφήμιση στο Μετρό του Λονδίνου που καλεί επενδυτές να φύγουν μακρυά από τα ελληνικά ομόλογα.
Την ίδια ώρα, κούρσα από το οικονομικού επιτελείου για να προλάβουν τα χειρότερα από τους οίκους αξιολόγησης, με τις καταθέσεις να εξανεμίζονται είτε για το εξωτερικό, είτε για κατανάλωση, καθώς τα νοικοκυριά στεγνώνουν.

ΠΑΝ.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: ΔΕΧΤΗΚΑ ΑΝΗΘΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ''ΝΤΙΝΤΙΔΕΣ'' ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

ΚΥΡΙΕ ΨΩΜΙΑΔΗ  ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΑΝΕΛ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ... ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΚΛΗΣΤΕΙ ΑΠΟ ΝΤΙΝΤΙΔΕΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ!

Χατζηνικολάου Ρουσόπουλος αγοράζουν την συχνότητα του ALTER

Σε αναγκαστική εκκαθάριση το Κανάλι...
Νίκος Χατζηνικολάου και Θόδωρος Ρουσόπουλος έχοντας πίσω τους τον Βαρδή Βαρδινογιάννη του οποίου είναι "παιδιά", αγοράζουν με χαμηλό τίμημα, μόνο την συχνότητα του ALTER.

Θρίλερ στην Κρήτη – Βρέθηκε νεκρός με σφαίρα στο κεφάλι ο δραπέτης φάντασμα από το 1996 Βαγγέλης Σελιανάκης

- Ο νεκρός ήταν πρωταγωνιστής αιματηρής βεντέτας με 7 νεκρούς σε 17 χρόνια σε 4 περιοχές της Ελλάδας
- Πιθανότερο το σενάριο της αυτοκτονίας για τον Βαγγέλη Σελιανάκη παρά να σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικών

Νεκρός έπεσε πριν από λίγο στα χέρια των αστυνομικών, μέσα στο σπίτι του στην Αρχοντική Ρεθύμνου ο Βαγγέλης Σελιανάκης, δραπέτης εδώ και 15 χρόνια από τις Φυλακές Αλικαρνασσού.

Καλά μας κάνετε κύριε Πάγκαλε

Ακούω να μας λένε ότι 'μαζί τα φάγαμε'. Μας λένε επίσης ξεδιάντροπα ότι διόριζαν κόσμο στο δημόσιο τομέα για να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού... Οι 'ομολογίες' αυτές, όμως, είναι δίχως αντίκρισμα, από τη στιγμή που δεν έχουν κόστος. Θα τις δεχόμασταν και θα τις αξιολογούσαμε ανάλογα αν συνοδευόντουσαν από πράξεις. Αν απέλυαν τις κόρες και τους γιους τους που διόρισαν χαριστικά στο δημόσιο και στη Βουλή.

Αύξηση 30% στις αποδοχές των δημάρχων του Καλλικράτη


Την ώρα που οι μισθοί στην χώρα πέρνουν τον κατήφορο..Και ενώ μετά τον νέο σχέδιο νόμου του Καλλικράτη από το Υπ.Εσωτερικών άφηναν να εννοηθεί για περικοπές και ψαλίδισμα των μισθών των αιρετών των δήμων δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Για να δούμε όμως τι πραγματικά θα καρπωθούν οι δήμαρχοι και τα συμβούλια τους την ώρα που οι μισθοί στην χώρα έχουν πάρει τον κατήφορο..
Έτσι με βάση αυτά που προβλέπονται από τον «Καλλικράτη», οι μισθοί των δημάρχων, των αντιδημάρχων και των προέδρων των δημοτικών συμβουλίων καθορίζονται ως εξής:

Πάγκαλος:Πιο διεφθαρμένοι οι πολίτες από τους πολιτικούς!

Νέα τοποθέτηση - βόμβα μετά τους "κοπρίτες"


Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ.ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΛΙ Ο “ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ”


Καλή Χρονιά συνέλληνες… Καλή Χρονιά σε αυτό τον τόπο όπου οι ψευδαισθήσεις παίρνουν τέλος, επειδή έτσι πρέπει να γίνει, επειδή το πεπρωμένο του έτσι ορίζει σε πείσμα όσων θέλησαν να μας επιβάλλουν δεκαετίες τώρα οι διαφημιστές του life style, όργανα ενός οικονομικού μεσιανισμού που ήθελε να «σκηνοθετήσει» σε νέα, επικερδή version(!) τα προαιώνια οράματα μας. Η Ελλάδα δεν είναι τόπος, είναι τρόπος. Θέλησαν να μας επιβάλλουν ότι δήθεν είμαστε «αντικειμενικά» οι «ωραιότεροι», ότι η Αθήνα είναι πιο όμορφη από την Νέα Υόρκη, ότι κάνουμε το καλύτερο σεξ ελλείψει έρωτα, ότι η Ελλάδα είναι «η ομορφότερη χώρα του Κόσμου»!Η Ελλάδα είναι ευλογημένη, είναι συναρπαστική, δεν είναι όμως η «ωραιότερη» με τα μέτρα της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Βαυαρίας. Είναι συγκλονιστική γιατί ενώ έχουμε μία Μονεμβασία, ένα Μέτσοβο, ένα Ναύπλιο ή μια Κέρκυρα έναντι των συγκλονιστικών παραδοσιακών πόλεων και χωριών των δυτικών γειτόνων μας, εμείς έχουμε σε κάθε πέτρα, πουρνάρι και ακρογιαλιά αφημένη μπόλικη, όσο κανείς άλλος Ιστορία.

Ανακαλύφθηκε διάλεκτος όμοια με τη γλώσσα της αρχαίας Ελλάδας


Ανακαλύφθηκε διάλεκτος όμοια με τη  γλώσσα της αρχαίας Ελλάδας
Μια απομονωμένη κοινότητα κοντά στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας σε μια απομακρυσμένη περιοχή στη βορειοανατολική Τουρκία ανακαλύφθηκε ότι μιλά μια ελληνική διάλεκτο, η οποία είναι ασυνήθιστα όμοια με την νεκρή γλώσσα της αρχαίας Ελλάδας.
Περίπου 5.000 άνθρωποι μιλούν την συγκεκριμένη διάλεκτο αλλά οι γλωσσολόγοι πιστεύουν ότι είναι η κοντινότερη, ζωντανή γλώσσα στα αρχαία ελληνικά, η οποία μπορεί να προσφέρει μια πρωτοφανή οπτική γωνία της γλώσσας του Σωκράτη και του Πλάτωνα και πως αυτή εξελίχθηκε.

"Πάμε για εκλογές στις 3 Απριλίου".

Οι μειωμένες προσλήψεις στο Δημόσιο στις εφημερίδες


Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι οι μειωμένες για φέτος προσλήψεις στο Δημόσιο, η διαδικασία του αυτοφώρου για παρακράτηση ΦΠΑ, το άμεσο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τα σχέδια για φράκτη στον Εβρο, το μπαράζ αιτήσεων για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων και η φθίνουσα πορεία στη χορήγηση δανείων.
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Προσλήψεις απολύσεις - αμοιβές".
Η εφημερίδα γράφει ότι "προσλήψεις, απολύσεις και ύψος αμοιβών, θα μπορούν να καθορίζουν πλέον από κοινού οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι, μέσω ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων, προκειμένου να "σταθεί όρθια" μια επιχείρηση από τη λαίλαπα της κρίσης".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πάμε για εκλογές στις 3 Απριλίου".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...