Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Ακούστε τι λέει ο καθηγητής του Γ. Παπανδρέου για τον μαθητή του…BINTEO

Ο καθηγητής Οικονομίας του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, Richard Wolff, καθηγητής του Γιώργου Παπανδρέου στο παρελθόν, μιλάει για την ελληνική κρίση, τον τρόπο αντιμετώπισής του και τον ανεπίδεκτο Έλληνα φοιτητή του.


Το Τσερνομπίλ σήμερα

Μετά από 25 χρόνια η ολοκληρωτική καταστροφή είναι ακόμα η κυρίαρχη εικόνα παντού. Η μανία και ο ανθρώπινος εγωισμός είναι αποτυπωμένα όπου και αν κοιτάξεις...

Μια αλεπού πυροβόλησε τον κυνηγό που προσπαθούσε να τη σκοτώσει

Μια τραυματισμένη αλεπού στη Λευκορωσία πυροβόλησε τον κυνηγό που την καταδίωκε κατά την πάλη που σημειώθηκε μεταξύ τους... όταν ο κυνηγός προσπάθησε να την αποτελειώσει, χτυπώντας την με το κοντάκι του τουφεκιού του, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο κυνηγός, ο οποίος είχε πλησιάσει την αλεπού αφού την είχε πυροβολήσει από απόσταση και την είχε τραυματίσει, νοσηλεύεται τώρα με τραύμα στο πόδι, ενώ η αλεπού κατάφερε να ξεφύγει, διευκρινίζουν τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται τους εισαγγελείς της περιοχής Γκρόντνο.
"Το ζώο αντιστάθηκε άγρια και κατά την πάλη τράβηξε κατά λάθος με το πόδι του την σκανδάλη", δήλωσε ένας από τους εισαγγελείς.
Το κυνήγι αλεπούς είναι δημοφιλές στην αγροτική περιοχή της βορειοδυτικής Λευκορωσίας, η οποία συνορεύει με την Πολωνία.
http://taneatouoropou.blogspot.com

Η υπόθεση Βατοπαιδίου εξελίσσεται άσχημα για την κυβέρνησηΑπό την στήλη «ο εκδορεύς» της εφημερίδας «Κόσμος του Επενδυτή»,
Σάββατο 8 – Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011


Η υπόθεση του Βατοπεδίου, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μου, μάλλον εξελίσσεται άσχημα για την κυβέρνηση. Ως γνωστόν, η Βουλή αποφάσισε να παραπέμψει σε πενταμελές δικαστικό συμβούλιο τους υπουργούς της Ν.Δ, Μπασιάκο, Κοντό και Δούκα. Ο ειδικός ανακριτής που ορίστηκε, μου λένε πως έχει αποφανθεί ότι η εισήγηση της Βουλής είναι απαράδεκτη επειδή τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, ενώ με βάση το άρθρο 86 παράγραφος 3 του συντάγματος η Βουλή δεν είχε το δικαίωμα να διενεργήσει προανάκριση. Κακώς, λοιπόν, το θέμα ετέθη στους δικαστές. Την ίδια άποψη λέγεται ότι έχει και ο εισαγγελέας. Αν, λοιπόν, ανακριτής και εισαγγελέας έχουν την ίδια άποψη, το Ειδικό Δικαστικό Συμβούλιο είναι δύσκολο να διαφωνήσει μαζί τους. Οπότε η υπόθεση τελειώνει άδοξα και μάλλον δικαιώνεται ο Πέτρ. Δούκας, ο οποίος όλα αυτά τα είχε επισημάνει σε μια ιδιαίτερα σκληρή επιστολή που απέστειλε στον Φίλιππο Πετσάλνικο παραμονές των Χριστουγέννων. Αν η υπόθεση Βατοπεδίου εξελιχθεί έτσι, πολύ φοβούμαι ότι θα αποτελέσει πρόκριμα -όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα- και για τα δομημένα ομόλογα. Και επειδή έχουν παρέλθει δυο βουλευτικές περίοδοι (όπως ορίζει το 86 παρ. 3 του συντάγματος), άρα έχουν παραγραφεί, και επειδή οι δικαστές στο παρελθόν, όταν παρέπεμψαν 45 άτομα (μεταξύ των οποίων Πρινιωτάκηδες, Αποστολίδης, Παπαμαρκάκης), είχαν αποφανθεί ότι δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικού προσώπου.


Υπόθεση Βατοπεδίου: Ο πρόξενος, η κατάθεση και η γρίνια στο ΠΑΣΟΚ!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ !!!
 

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ Α'

Αν κάποιος έχει σοφία, δέχεται τις υποδείξεις, τις διορθώσεις, ακόμη και τους ελέγχους από εκείνους που τον αγαπούν. Αυτό βγαίνει από τα εξής λόγια της Αγίας Γραφής και όχι μόνο: α) « μη έλεγχε κακούς, ίνα μη μισήσωσί σε∙  έλεγχε σοφόν, και αγαπήσει σε » ( Παρ. θ΄, 8). β) «ουκ αγαπήσει απαίδευτος τους ελέγχοντας  αυτόν, μετά δε σοφών ουχ ομιλήσει » (Παρ. ιε’, 12 ).
                                                                                    …………………

Το σώμα έχει ανάγκη από υγεία, ο νους από σοφία, το πνεύμα από πολλούς βαθμούς θερμοκρασία, και η συνείδηση από απαλλαγή από την αμαρτία. Όλα αυτά τα προσφέρει δωρεάν ο Χριστός με τον τρόπο που Εκείνος θέλει. « ώστε ούτε ο φυτεύων εστί τι ούτε ο ποτίζων,  αλλ' ο αυξάνων Θεός » (Α’ Κορ. γ’, 7 ).  

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ! - ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ...


 

Σε απελπισία βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (πλην των βολεμένων και των παλαμοκροτητών κάθε πολιτικής αποχρώσεως), με την ανεργία να εκτινάσσεται στα ύψη καθημερινά! Εικόνες σαν αυτή που βλέπετε -και δεν περιμέναμε να δούμε ποτέ στην Πατρίδα ΜΑΣ-

Ένα σκάνδαλο, τρεις υπουργοί και η... παραγραφή !


Το…σωσίβιο της παραγραφής φαίνεται πως σώζει τους πρώην υπουργούς επί κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελο Μπασιάκο, Αλέξανδρο Κοντό και Πέτρο Δούκα που κατηγορούνται για το σκάνδαλο των «ιερών» ανταλλαγών ακινήτων μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπαιδίου.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο που έχει - βάσει του νόμου 3126/2003 περί ευθύνης υπουργών - το βάρος της παραπομπής τους ή όχι στο Ειδικό Δικαστήριο έχει ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το αδίκημα της «αυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου», με το οποίο διώκονται οι τρεις πρώην υπουργοί, είναι παραγεγραμμένο.
Το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο πρόκειται να εκδώσει το σχετικό βούλευμα του μέσα στις επόμενες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το βούλευμα αυτό είναι οριστικό και αμετάκλητο! Δηλαδή δεν επιδέχεται ένδικα μέσα, όπως αναίρεση κτλ.
Κατά τις ίδιες πηγές, το Δικαστικό Συμβούλιο ταυτίζεται με την άποψη του αρεοπαγίτη Ι. Γιαννακόπουλου ο οποίος διενήργησε την κύρια ανάκριση της υπόθεσης.
Τα μέλη του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου είχαν κληρωθεί από τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο. Πρόκειται για τους αρεοπαγίτες Α. Αθηναίο (πρόεδρο), Π. Κομνηνάκη και Ι. Γιαννακόπουλο, τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Π. Πικραμμένο, και την σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου, (μέλη). Ως εισαγγελέας κληρώθηκε ο αντεισαγγελέας του ΑΠ κ. Μιλτ.Ανδρειωτέλης.Πηγη

Σ.Φωκάς: «Δεν συγχωρώ τον Σαμαρά, έφερε δολοφόνους»Είναι από τους ελάχιστους Έλληνες ηθοποιούς που έκανε στ΄ αλήθεια διεθνή καριέρα. Έζησε τη μισή του ζωή στο εξωτερικό, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στο θαυμαστό κόσμο του Χόλιγουντ και όχι μόνο, με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Σήμερα, ο Σπύρος Φωκάς, μιλώντας αποκλειστικά στο “newsbomb.gr” δηλώνει τόσο απογοητευμένος, που ακόμα και σε αυτή την ηλικία, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγει και πάλι, μην αντέχοντας την κατάντια, όπως λέει, στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα του.
Αλήθεια, σκέφτεστε να ξαναφύγετε από την Ελλάδα;

Στο εδώλιο μαιευτήρας για βιασμό την ώρα της έκτρωσηςΤον βιασμό της από μαιευτήρα, την ώρα της έκτρωσης, κατήγγειλε μια γυναίκα Αλβανικής καταγωγής.
Ο γιατρός από την Αμαλιάδα καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη 10 ετών, ενώ εκκρεμεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών.
Η ακροαματική διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς διεκόπη για τις 21 Ιανουαρίου.
Το περιστατικό συνέβη στις 20 Απριλίου 2001, ημέρα που πήγε στο ιατρείο του για να υποβληθεί σε έκτρωση.

Μάστιγα οι Βρεφοκτονίες στο Πακιστάν. Δείγμα του «νέου» πολιτισμού που θα μας επιβάλλουν και εδώ.

Διαστάσεις μάστιγας λαμβάνει η βρεφοκτονία στο Πακιστάν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, την ώρα που άλλα δύο νεογέννητα βρέθηκαν νεκρά σε χωματερή στο Καράτσι πριν από λίγες ημέρες, όπως και εκατοντάδες άλλα σε ολόκληρη την χώρα.

«Δεν έζησαν περισσότερες από δύο ημέρες», εξηγεί ο Μοχαμάντ Σαλίμ από το νεκροτομείο του Ιδρύματος Εντχι στο Καράτσι.

Οι υποθέσεις βρεφοκτονίας αυξάνονται στο Πακιστάν, όπου τα παιδιά που γεννιούνται εκτός γάμου είναι καταδικασμένα και η μοιχεία τιμωρείται με την ποινή του θανάτου.

Περίπου 1.200 βρέφη εγκαταλείφθηκαν ή σκοτώθηκαν στη χώρα το 2010, 999 το 2009 και 890 το 2008, σύμφωνα με το Εντχι. Τα πιο πολλά από αυτά τα βρέφη έζησαν λιγότερο από μια εβδομάδα.

Θηριωδία:: Εκατοντάδες βρέφη νεκρά σε χωματερές και υπονόμους στο Πακιστάν

Μέσα σε μια χωματερή στο Καράτσι βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες δύο νεογέννητα βρέφη, όπως και εκατοντάδες άλλα στο Πακιστάν, όπου η οικονομική κρίση σπρώχνει όλο και περισσότερες οικογένειες στην βρεφοκτονία.

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=474003&v=0&q=80&w=300&h=225

Έζησαν μαζί 70 χρόνια, πέθαναν την ίδια μέρα…


Ήταν παντρεμένοι για 70 χρόνια και ξεψύχησαν την ίδια μέρα! Τίτλοι τέλους στη συγκινητική ιστορία αγάπης μπήκαν όταν ο Bert Swan 93 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Η σύζυγός του Doreen, 91 ετών πέθανε την ίδια μέρα μέσα σε διάστημα 11 ωρών από το θάνατο του αγαπημένου της…

Αν και το τελευταίο διάστημα οι δυο σύντροφοι δεν μοιράζονταν την ίδια στέγη, λόγω της φιλοξενίας τους σε διαφορετικές μονάδες σε γεροκομείο της πόλης, ωστόσο κάθε φορά που βρίσκονταν αντάλλασαν ένα φιλί στα χείλη και κρατούνταν τρυφερά από το χέρι.

Το αφοσιωμένο ζευγάρι μοιράστηκε μια πλήρης, ευτυχισμένη ζωή για παραπάνω από εφτά δεκαετίες, είχαν τρεις γιους, εγγόνια και δισέγγονα και όπως φαίνεται δεν τους χώρισε ούτε ο θάνατος.
  πηγή

Έκθεση της οργάνωσης Freedom House θεωρεί την Αλβανια Χώρα με "περιορισμένη ελευθερία"

Η Αλβανία χαρακτηρίζεται ως χώρα «με περιορισμένη ελευθερία» το 2010, σύμφωνα την τελευταία έκθεση της οργάνωσης "Freedom House".
Συγκεκριμένα, η Αλβανία κατατάσσεται στην ίδια θέση με χώρες όπως η Βενεζουέλα, το Μπαγκλαντές, η Αϊτή και η Ουγκάντα.
Σύμφωνα το ραδιοφωνικό σταθμό "Free Europe", που αναφέρεται στην έκθεση αυτή, στην ίδια θέση βρίσκεται το Κόσοβο και άλλες χώρες της περιοχής, όπως η ΠΓΔΜ και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Στην ίδια έκθεση, η Σερβία και το Μαυροβούνιο χαρακτηρίζονται ως ελεύθερες χώρες.
Σύμφωνα με την οργάνωση "Freedom House", στις χώρες με περιορισμένη ελευθερία υπάρχει διαφθορά και το κράτος δικαίου είναι ακόμη αδύναμο.
Στην έκθεση αναφέρεται ότι ο αριθμός των "ελεύθερων χωρών" μειώθηκε σε 87, από 89 που περιελάμβανε η περσινή έκθεση.

Πηγή: Βορειοηπειρώτης από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναμένοντας τον … «ειρηνικό» ακρωτηριασμό του Αιγαίου από τον Γιώργο Παπανδρέου


  • Της Ζέζας Ζήκου
H Τουρκία ξέρει πως ό,τι θέλει –οτιδήποτε– θα της το δώσουν οι Έλληνες πολιτικοί χωρίς αντίσταση. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τής έδωσε τη Ζυρίχη με τη συνθήκη εγγύησης, η οποία παρείχε και το νομικό κάλυμμα για τον 1ο και το 2ο «Αττίλα» στην Κύπρο το 1974. O Ανδρέας Παπανδρέου τής έδωσε στο Nταβός τον έλεγχο των ερευνών για πετρέλαιο σε ολόκληρο το Αιγαίο. O Kώστας Σημίτης τής αναγνώρισε απροσδιοριστία συνόρων («γκρίζες ζώνες») επίσης σε ολόκληρο το Αιγαίο – αδύνατο πια να υψωθεί ελληνική σημαία σε βραχονησίδα. Ο Kώστας Kαραμανλής τής χάρισε το καθεστώς χώρας υποψήφιας για ένταξη στην EE άνευ όρων – χωρίς καν την προϋπόθεση να άρει την απειλή πολέμου. Και τώρα αναμένεται από τον Γιώργο Παπανδρέου να συμφωνήσει μαζί της τον «ειρηνικό» ακρωτηριασμό του Αιγαίου.

Αίγιο: Μήνυση επειδή δεν είχε στύση ο σύζυγος... Ε ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ......


O αστυνομικός της βάρδιας έμεινε με ανοιχτό το στόμα - Η γυναίκα πήγε στο τμήμα με τον πατέρα της - Διαβάστε τους διαλόγους...

Φοτοβολταϊκά: Επένδυση ή "φούσκα";

Θα ήθελα να θέσω υπόψη όλων των υποψήφιων επενδυτών στα φωτοβολταϊκά καθώς και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα τον παρακάτω συλλογισμό που προέκυψε από κουβέντες αρχικά...επιβεβαιώθηκε από διάφορους επαγγελματίες και δεν έχει διαψευστεί ακόμα παρότι είναι αναρτημένος στο διαδίκτυο αρκετό καιρό.
Όσοι γνωρίζετε θα ήθελα να σχολιάσετε αυτή την απορία διότι όποτε ακούω από 3-4 και πλέον πηγές τα ίδια, αρχίζω να πιστεύω ότι είναι και αλήθεια. Μου είπαν λοιπόν ότι π.χ. για ένα φωτοβολταϊκό των 100KWp έχουμε ένα αρχικό κόστος 300.000€. Όλα καλά μέχρι εδώ. Τα δανείζεσαι έστω και το βάζεις.
Το συγκεκριμένο λοιπόν σου δίνει εισόδημα περί τις 60.000€ ετησίως. (παραδοχή)
Επίσης παραδεχόμαστε ότι έχουμε μια απώλεια στην απόδοση κάθε χρόνο της τάξης του 1% ως προβλέπεται διεθνώς.
Ακόμη, ότι το επιτόκιο της τράπεζας είναι 9% περίπου. Και ότι σου δίνει δάνειο ως 10 χρόνια ως συνήθως. Τα 300.000€ δάνειο για μία δεκαετία έχουν τόκους 156.000€, δηλαδή 456.000€ σε 10 χρόνια. Οπότε λέει η λογική μου (μέχρι σήμερα):
60.000€ επί 10 = 600.000€ - 456.000€ = 144.000€ / 12έτη (επί 12 μήνες) = 1.000€ το μήνα με πληρωμένο το δάνειο κομπλέ.
Τί ωραία επένδυση που είναι το φωτοβολταϊκό!!!
Όμως, θέλω την άποψη των εμπείρων και γνωριζόντων το θέμα, έχουμε και αυτό:
Κάθε 3 χρόνια περίπου, οι μπαταρίες του διασυνδεδεμένου θέλουν αντικατάσταση (όπως του αυτοκινήτου).
Κόστος: Αμελητέο
Γιατί; Διότι η μπαταρία που απαιτείται είναι μικρή (δεν αποθηκεύει ενέργεια γιατί είναι διασυνδεδεμένο). Απλά διατηρεί ηλεκτρισμό στο κύκλωμα.
Όμως:
Κάθε 5 χρόνια περίπου, οι μετατροπείς inverters θέλουν αλλαγή όπως δηλώνουν κάτι βόρειες χώρες που τρέχουν φωτοβολταϊκά επί 2 δεκαετίες...
Για να δούμε και εδώ το κόστος:
2500€ ανά 5 KW ανά 5 χρόνια περίπου, δηλαδή στην 25ετία => 20(100KW/5KW) Χ 2500 Χ 5 (5 φορές στην 25ετία)= 20X2500X5= 250.000€ για τους inverters
Δηλαδή κάθε αλλαγή 50.000€ χονδρικά, χονδρικά.
Και μάλιστα μέχρι την αποπληρωμή του δανείου, οι 2 πρώτες, δηλαδή 100.000€.
Για να δούμε πώς γίνεται ο αρχικός υπολογισμός:

Επεκτατικός Τούρκικος χάρτης ,Mεσα στίς βλέψεις τους ΚΡΗΤΗ,ΚΥΠΡΟΣ κτλ

Ο αργός θάνατος μίας τραγικής κυβέρνησης που συμπαρασύρει μία ολόκληρη χώρα


 
Δεν είναι άξιοι ούτε το τέλος τους να αντιμετωπίσουν με ευπρέπεια και χωρίς να γίνονται βάρος σε άλλους. Η κυβέρνηση προχωρά σε έναν δρόμο ατίμωσης, έναν δρόμο σκοτεινό, έναν δρόμο που ποτέ δεν είπε πως θα ακολουθήσει. Ο τέταρτος δρόμος του Γιώργου είναι ο.....αυτοκτονικός ιδεασμός ενός φαραώ που θέλει να πάρει στον (πολιτικό) τάφο του και έναν ολόκληρο λαό;

Bόμβα για Σημίτη και Πάγκαλο

ΕΝΑ Έγγραφο
 συγκλονιστικό σε σημασία αυστηρά απόρρητο μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ προς την αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών, που... αποκαλύπτει...τη μυστική διπλωματία της κυβέρνησης Σημίτη για την εξυπηρέτηση στόχων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πλήρης μετάφραση του απόρρητου αυτού εγγράφου έχει ως εξής:

Λαθρομετανάστες έφαγαν δηλητηριασμένη γάτα! Κατέληξαν στο νοσοκομείο


Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι περισσότεροι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας καθώς η πείνα και η φτώχεια τους σπρώχνει στο να τρώνε αδέσποτα ζώα που βρίσκουν στους δρόμους.

Μετανάστες που ζουν στην Άρτα κατέληξαν στο νοσοκομείο αφού έφαγαν μία γάτα. Η γάτα είχε νωρίτερα φάει ένα μολυσμένο ποντίκι και έτσι οι αλλοδαποί κατέληξαν στο νοσοκομείο με τρομερούς πόνους στην κοιλιά και υποβλήθηκαν σε πλύση στομάχου

ΦΑΚΕΛΩΝΟΝΤΑΙ OI ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας επικαλείται το νομοσχέδιο που εναρμονίζει την κοινοτική με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και επιτρέπει πλέον την βιντεοσκόπηση με τη χρήση κάμερας, σε όλους τους δημόσιους χώρους. Επιπλέον επιτρέπει τη βιντεοσκόπηση συγκεντρώσεων από τις κάμερες επιτήρησης και τη διατήρηση του υλικού για .....12 μήνες.

Η Ελλάδα και ο Έλληνας το 2020

Έρευνα παρουσιάζει τις μελλοντικές τάσεις στην καθημερινότητα, στα πιστεύω, στις συνήθειες και στις πολιτικές επιλογές.

Πώς θα είμαστε σε 20 χρόνια; Πιο Eυρωπαίοι; Πιο προοδευμένοι; Πιο συντηρητικοί; Λιγότερο φιλότιμοι; Περισσότερο ατομιστές; Πώς θα έχει διαμορφωθεί ο κόσμος στο ταχύτατα εξελισσόμενο 2020; Ποια θα είναι η θέση της Eλλάδας σ' αυτόν τον μεταλλασσόμενο κόσμο;
Mεγάλη έρευνα της Kάπα Research για λογαριασμό του Kέντρου Πολιτικής Έρευνας και Eπικοινωνίας, η πρώτη του είδους που διενεργείται στη χώρα μας, παρουσιάζει την Eλλάδα και τον Έλληνα του 2020 και δημοσιεύτηκε στο κυριακάτικο φύλλο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ (29/06/2003). Mέσα από τις απαντήσεις σε δεκάδες κρίσιμα ερωτήματα γύρω από την οικογένεια, την κοινωνία, την οικονομία, την επιστήμη και την τεχνολογία, την εθνική και τη διεθνή πολιτική σκιαγραφείται ένα γλαφυρό προφίλ του μέλλοντός μας. Tο μέλλον δεν είναι πάντα κάτι άπιαστο, θολό. Ο βαθμός εγρήγορσης και διορατικότητας ενός λαού σε μεγάλο μέρος κρίνεται από την ικανότητά του να περιγράψει το μέλλον του, να προδιατρέξει την επικείμενη πορεία του.
Oι Έλληνες, λοιπόν, εικονογραφούν, από απόσταση 20 χρόνων, τη χώρα και τον εαυτό τους, μάλλον με ευκολία. Kαι περιγράφουν μια Eλλάδα προοδευμένη, κοινωνικά (καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες, καλύτερη υγεία, καλύτερη παιδεία), οικονομικά (ναυαρχίδα της οικονομίας της ο τουρισμός), με ορατά βελτιωμένη θέση στο διεθνές στερέωμα, μέσα στους κόλπους μιας εξαιρετικά ενισχυμένης Eυρώπης. Παράλληλα, περιγράφουν τον εαυτό τους. Eδώ, όμως αναδύεται ένας διχασμένος Έλληνας, μαζί αισιόδοξος και απαισιόδοξος, μοντέρνος και συντηρητικός, ευρωπαϊστής και προσκολλημένος στις παραδοσιακές αξίες. Ένας Έλληνας διαφορετικός από αυτόν που γνωρίζαμε έως σήμερα. Kατά του γάμου και της οικογένειας, ρατσιστής, λιγότερο έντιμος και φιλότιμος, περισσότερο ατομιστής και υλιστής.
«Bλέπουμε να διαμορφώνονται δύο διαφορετικές φυλές Eλλήνων. H φυλή των αισιόδοξων και η φυλή των απαισιόδοξων. Iσοδύναμες σχεδόν», λέει ο πρόεδρος του KΠEE κ. Nικ. Kαραχάλιος. «Φαίνεται ότι η σημερινή κατάσταση στη χώρα -μολονότι αυτή ανήκει σε έναν υπερεθνικό οργανισμό, την E.E., και έχει καλές προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης- επιβαρύνει αρνητικά το ισοζύγιο της αισιοδοξίας».
Την επόμενη 20ετία τα πράγματα στη χώρα μας πιστεύετε ότι συνολικά θα πάνε προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;

ΙΜΑΜΗΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ 12χρονου ΑΓΟΡΙΟΥ ΣΕ ΤΖΑΜΙ...!

ΤΟΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ και ΑΣΕΛΓΗΣΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ... 12 ΦΟΡΕΣ...

Σσσσσς…..Η εκκλησία κοιμάται. Καταργεί Ιστορία και Θρησκευτικά στο Λύκειο το υπΝουργείο Παιδείας .


Όμηρος, Σωκράτης, Ηρόδοτος, Πλάτων, Λεωνίδας, Περικλής, Φίλιππος, Μέγας Αλέξανδρος, Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Διάκος, Κανάρης, Μπουμπουλίνα, Ανδρούτσος, Καποδίστριας, Πλαστήρας και χιλιάδες άλλοι αποβάλλονται δια παντός από όλα τα Λύκεια της χώρας. Ο λόγος; Όλοι τους αρίστευσαν και στα δυό μαθήματα...
Χιλιάδες Έλληνες μαθητές χάνουν δια παντός την ευκαιρία να τους γνωρίσουν μέσα στο σχολείο. Το υπΝουργείο Παιδείας με πολύ έντεχνο τρόπο καταργεί ουσιαστικά την Ιστορία και τα Θρησκευτικά αφού στο εξής τα δύο αυτά μαθήματα οι μαθητές του Λυκείου θα τα διδάσκονται άμα θέλουν, σύμφωνα με τη νέα δομή του Λυκείου.
Νέα μαθήματα όπως Φωτογραφία εισάγονται στην εκπαιδευτική ύλη του Λυκείου, ενώ υποχρεωτικά μαθήματα γίνονται τα Αγγλικά, η Γυμναστική και ο... Χορός. So you can think you can dance,ε;

Γνωρίζει κανείς τι συζητά ο κ.Παπανδρέου με Τουρκία και Ισραήλ;


Μήπως πρέπει κάποιος από την κυβέρνηση να μας ενημερώσει για τις επαφές που έχει τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός, αρχικά με τον Ερντογάν στο Ερζερούμ και στη συνέχεια με το νούμερο δύο του Ισραήλ. Α. Λίμπερμαν.

"ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ":ΑΡΘΡΟ-ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΒΡΩΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ,ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ!

ΑΝΑΝΔΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ

Εκπληκτικό ψηφιδωτό στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας (Αγια-Σοφιά) της Κωνσταντινούπολης
με τους δύο μεγάλους Αυτοκράτορες της Ρωμιοσύνης Άγιο Μέγα Κωνσταντίνο και Ιουστινιανό,
να προσφέρουν στη Θεοτόκο (Μήτηρ Θεού) ο πρώτος την Πόλη και ο δεύτερος την Αγια-Σοφιά,
με τα ονόματά τους γραμμένα με ανεξίτηλα στους αιώνες ελληνικά γράμματα


   Με αφορμή τις θρασύτατες δηλώσεις του θλιβερού και εθνικά αμόρφωτου Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, περί μη ελληνικότητας των Αυτοκρατόρων Ιουστινιανού, Ιωάννη Τσιμισκή και Παλαιολόγου, σημειώνουμε πως ο Αντιπρόεδρος, με τις συνεχείς επιθέσεις του εναντίον του Ελληνικού Έθνους, το οποίο προσπαθεί να μειώσει και να αποδομήσει, θυμίζει την «κολοβή αλεπού», που καθώς η ίδια δεν είχε ουρά (δυνατή εθνική συνείδηση και καμάρι) ήθελε να κάνει κολοβές όλες τις άλλες αλεπούδες, ώστε να μην αισθάνεται αφόρητα συμπλέγματα κατωτερότητας…
  Ήθελε δηλαδή και όλες οι άλλες αλεπούδες «να κόψουν τις ουρές τους»! Όπως ο Αντιπρόεδρος θέλει να κόψουν όλοι οι Έλληνες τον αγνό Εθνισμό τους, για τον οποίο πολέμησε το Γένος, καθώς γράφει ο Υπασπιστής του Κολοκοτρώνη Φωτάκος στα Απομνημονεύματά του, τα οποία αγνοεί ο Πάγκαλος, ο οποίος πρόσφατα κατηγόρησε στην Οξφόρδη ως «αδαείς και αγράμματους» τους γίγαντες του ΄21, που κατά τον τραγικό Αντιπρόεδρο δεν μιλούσαν καν καλά τα ελληνικά… Και ας ήξεραν, όλως τυχαίως, απ’ έξω ολόκληρη την ελληνική ιστορία και τα συναξάρια των ηρώων και των αγίων του Έθνους, που αγνοεί βαθιά ο ίδιος!

«Φλερτάρει» με το 1,80 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης

«Φωτιά» στην τσέπη του καταναλωτή
Ανοδική παραμένει η πορεία της βενζίνης στην Κρήτη, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, με τις τιμές να χτυπούν «κόκκινο». Στο νομό Ρεθύμνου η τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 1,70 ευρώ το λίτρο, ξεκινώντας από 1,649 ως χαμηλότερη τιμή και
αγγίζοντας μέχρι και το 1,796.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ρεθύμνου Ηρακλής Ξυδάκης σημείωσε πως «αν συνεχιστεί η ανοδική πορεία του βαρελιού και την επόμενη εβδομάδα τότε η τιμή της αμόλυβδης αναμένεται να ξεπεράσει το 1,80».

Πού σπουδάζουν τα παιδιά των πολιτικών μας; (αυτοί στο london school of economics και εμείς στο london school of οικοδόμικς...)


H κόρη του Παπουτσή στο Yale.Eκεί σπούδασε κι ο γιος του Αλογοσκούφη- o γιος του Σκανδαλίδη στο Georgetown, τα δίδυμα της Δαμανάκη στην Αγγλία-δείτε και...των υπολοίπων:
Την ώρα που ο μέσος Ελληνας αναρωτιέται αν τα δημόσια ή τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια είναι καλύτερα για το

μέλλον του παιδιού του και οι πολιτικοί εμφανίζονται διχασμένοι, στην πράξη τα προβλήματα αυτά δείχνουν λυμένα.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ ζουν σε "άλλο κόσμο"...


  • Οι συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ νομίζουν ότι αν εξεγερθεί ο λαός αυτούς θα τους την χαρίσει, επειδή βγάλαν σήμερα μια “αγωνιστική” ανακοίνωση;

Οι νέοι ... εγκαταλείπουν την Ελλάδα

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Επί Τουρκοκρατίας οι κατακτητές μας σκαρφίζονταν και χρησιμοποιούσαν διάφορες μεθόδους για να μας αφανίσουν σαν Έθνος...
όπως μαζικές δολοφονίες, εξαναγκασμό σε φυγή στο εξωτερικό των γραμματιζούμενων, απαγόρευση της μάθησης και τέλος το περίφημο παιδομάζωμα με το οποίο προσπαθούσαν να κάνουν τον Ελληνισμό να γεράσει και στο τέλος να χαθεί από προσώπου γης.
Τότε οι γυναίκες γεννούσαν κρυφά και με κίνδυνο της ζωής τους ή ακόμα δίνοντας την προστάτευαν τα παιδιά τους. Έτσι μπόρεσε η Ελλάδα και έμεινε ζωντανή και την κατάλληλη στιγμή σήκωσε το ανάστημα της και με τις θυσίες των παιδιών της απέκτησε την Ελευθερία της.
Αυτά έγιναν τότε και για αυτό υπάρχουμε εμείς οι Νεοέλληνες οι αλλιώς φραπεκαναπεδιάριδες!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...