Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

Πιέζουν για την πτώχευση


Με νέα υποβάθμιση, αυτή τη φορά από τη S&P, υποδέχτηκαν οι αγορές τη «μεγάλη επιτυχία» της ελληνικής κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου. Η S&P απλώς ανταποκρίθηκε στις πιέσεις που άρχισαν να ασκούν σχεδόν από την επόμενη ημέρα οι αγορές και οι κερδοσκόποι στην Ελλάδα και την Πορτογαλία.
Αυτό που έκανε τον οίκο να υποβαθμίσει περαιτέρω την Ελλάδα και την Πορτογαλία ήταν ότι η επίσημη δήλωση της 25ης Μαρτίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που είχαμε δημοσιεύσει προηγουμένως, ότι η αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους είναι μια οιονεί προϋπόθεση για τον δανεισμό από τον ΕΜΣ», σύμφωνα με τη S&P. Κι αυτό, σύμφωνα πάντα με τον συγκεκριμένο οίκο, δημιουργεί ανησυχίες ότι η χώρα, που θα απευθυνθεί για δάνεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης μετά το 2013, θα αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της με ζημία των ιδιωτών.

''Ο Επαίτης Ήρωας''

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


«Ο Νικήτας Σταματελόπουλος, ο αποκληθείς Νικηταράς, ήρωας από τους λίγους της Επανάστασης του 1821, πέθανε «στην ψάθα», ως γνωστόν, επαιτών στα σοκάκια του Πειραιά. Η αρμόδια αρχή μάλιστα, η οποία χορηγούσε τα «πόστα» στους επαίτες, είχε ορίσει για τον ήρωα-επαίτη μία θέση κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα η εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε να επαιτεί κάθε Παρασκευή! Ήταν δε τόση η ένδεια του σχεδόν τυφλού, πλέον, στρατηγού – η Πατρίδα δεν του είχε χορηγήσει σύνταξη – ώστε δεν είχε χρήματα ούτε για να αγοράσει ψωμί για την άρρωστη γυναίκα του – εκείνος μπορούσε να αντέξει περισσότερο την...πείνα.

Matala, Crete, Greece, the 60's Facebook!!! Τον Ιούνιο 2011 η συνάντηση νέων της δεκαετίας του 60!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Είχαμε υποχρέωση να επιστρέψουμε στα Μάταλα του ‘60
“Τα Μάταλα του τότε ήταν σαν το σημερινό... Facebook χωρίς όμως την αποξένωση”
Ο Γερμανός δημοσιογράφος, συγγραφέας και παλιός χίπις Arn Strohmeyer, που είχε την ιδέα για τη νέα συνάντηση, μιλά στην “Π”
Όλοι οι νέοι ζούσαν στον «πυρετό των Ματάλων». Ήταν μια τέτοια κατάσταση. Ένα σημείο παγκόσμιας συνάντησης που δεν...μπορούσες να μην πας

Η 11χρονη Αθηναία, Μύρτις, που πέθανε τον 5ο αι. στον λοιμό της Αθήνας, «στέλνει» το μήνυμά της στο σήμερα: «εσείς του 21ου αι. έχετε τα μέσα για να θεραπεύετε ασθένειες»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Η ανώνυμη 11χρονη Αθηναία, που βρέθηκε στον ομαδικό τάφο του λοιμού του 430 π.Χ. στον Κεραμικό και πήρε το όνομα Μύρτις από τους επιστήμονες, που ασχολήθηκαν με την ανάπλαση του προσώπου της, θα παρουσιάζεται από τις 13 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, δίπλα στις επιτύμβιες στήλες επώνυμων νεκρών της αρχαιότητας.

ΝΑ ΤΙ ΜΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ - Λαθρομεταναστευτικό και το Κοσσυφοπέδιο σαν μάθημα για μας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Άκρα σιγή για το λαθρομεταναστευτικό στην Ελλάδα και στην Κύπρο, που καταστρέφει σιγά σιγά αλλά σίγουρα τον Ελληνισμό. Υβριζόταν καθημερινά ο Ελληνικός λαός από τους οργανωμένους νεοταξικούς, ως, ρατσιστής, ξενόφοβος, εθνικιστής κτλ με κατάληξη τη σημερινή κατάσταση. Όλα τα ψευτο-φιλανθρωπικά, ψευτο-αντιρατσιστικά κινηματα (ουσία νεοταξικά), οδηγούν τον Ελληνισμό σε καταστροφή.

Οι δυο άγγελοι ταξιδευτέςΉταν κάποτε δύο άγγελοι που ταξίδευαν και σταμάτησαν για να περάσουν τη νύχτα τους στο σπίτι μιας πλούσιας οικογένειας. Η οικογένεια ήταν αγενείς και δεν ήθελαν να τους φιλοξενήσουν σε κάποιο από τα δωμάτια του αρχοντικού τους. Αντίθετα, οι άγγελοι έμειναν σε ένα μικρό χώρο στο υπόγειο του σπιτιού.
Καθώς έστρωναν για να κοιμηθούν πάνω στο κρύο πάτωμα, ο γηραιότερος άγγελος είδε μια τρύπα στον τοίχο και την επισκεύασε, καλύπτοντάς την. Όταν ο νεαρότερος άγγελος τον ρώτησε γιατί το έκανε αυτό, ο άλλος του απάντησε ότι «Τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι όπως δείχνουν».

ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΛΟΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΟΡΚ ΜΠΗΚΑΝ ΝΑ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΟΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Διαρρήκτες βαριά οπλισμένοι και αδίστακτοι...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...