Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Δείτε το Ντοκιμαντέρ : Η Βίβλος του Διαβόλου[National Geographic]

Η εθνική βιβλιοθήκη της Στοκχόλμης στη Σουηδία έχει κάθε λόγο να θεωρείται μία από τις πιο διάσημες βιβλιοθήκες παγκοσμίως. Σε μία ειδικά κλιματιζόμενη αίθουσα, φιλοξενεί ένα βιβλίο που όμοιό του δεν υπάρχει στον κόσμο, τον Codex Gigas ή αλλιώς το Giant Book που είναι γνωστό και με το όνομα η «Βίβλος του διαβόλου».

Ακολουθεί ντοκιμαντέρ του National Geographic.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μέγεθος και παλαιότερο μεσαιωνικό κείμενο που έχει διασωθεί. Είναι ένα τεράστιο βιβλίο ύψους 92 εκατοστών, πλάτους 51 εκατοστών και βάρους 75 κιλών. Το βιβλίο είναι τόσο μεγάλο που χρειάζονται δύο βιβλιοθηκάριοι για να το μετακινήσουν.

Πού μας πάνε;


«Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω μαζί σας ως προς τη λανθασμένη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και στο ότι δεν απολύει τον Υπ. Οικονομίας.

Λάθος είναι μία πολιτική όταν σε οδηγεί σε άλλο προορισμό απ’ αυτόν που έχεις χαράξει.

Αυτό όμως που αποσιωπά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα είναι για πού μας προορίζουν. Στην έτι περαιτέρω ύφεση ή στην ανάπτυξη; Διότι αν ο στόχος είναι η έτι περαιτέρω ύφεση τότε τα μέτρα είναι ολόσωστα.
Και είναι σίγουρο ότι εκεί συνειδητά μας οδηγούν. Διότι όταν αυτό το αντιλαμβάνεται και ο απλός πολίτης είναι δυνατόν να κάνουν λάθος οι κυβερνώντες και συμβουλάτορές τους;

Άλλωστε και προεκλογικώς ο νυν πρωθυπουργός μας έλεγε ότι δεν πρόκειται να παγώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις, διαφοροποιούμενος έναντι της Ν.Δ., διότι θα μειωθεί η ζήτηση στην αγορά και θα οδηγηθούμε σε περαιτέρω ύφεση.

Η Ελλάδα γκρεμίζεται και η Νταλάρα χτίζει και τρίτη βίλα στην Αντίπαρο.Ο προκλητικός τρόπος που πολιτεύεται, οι σπατάλες που καταγράφηκαν φωτογραφικά πριν από μήνες με την ανακαίνιση του γραφείου της στην οδό Σταδίου, τα 22.000.000 ευρώ που δημοσιοποιήθηκε ότι δόθηκαν υπό μορφή επιδομάτων και....
«δώρων» στους συνδικαλιστές του υπουργείου της, για να σιωπήσουν στην επέλαση της τρόικας, και η φράση «δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες παρά μόνο λαθραία τσιγάρα» έχουν κάνει ιδιαίτερα αντιπαθή την κυρία Αννα Νταλάρα στην κοινή γνώμη. Οι αποδοκιμασίες, τα γιαούρτια, τα... παπούτσια και η φυγάδευσή της από το Πνευματικό Κέντρο του Ζωγράφου, για να μην τη λιντσάρουν οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες, αποδεικνύουν ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού την έχει ταυτίσει με το καθεστώς νεοπλουτισμού....
και νεποτισμού στην κυβέρνηση Παπανδρέου (πρωτοξαδέλφη, άλλωστε, του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση).

Παιδιά, θυμηθείτε το... φιλότιμο!Στην πατρίδα μας, πέρα από τα θαλασσόβρεκτα ακρογιάλια, τον καταγάλανο ουρανό, τα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, υποτίθεται ότι είχαμε (δεν το βάζω σε ενεστώτα) και το μοναδικό στην υφήλιο χαρακτηριστικό γνώρισμα που το ονομάζουμε...φιλότιμο και δεν μεταφράζεται σε άλλη γλώσσα με…τίποτε!
Θα μου πείτε, φίλες και φίλοι αναγνώστες ότι τα ακρογιάλια μας, τις τελευταίες δεκαετίες, μετά τις επιδρομές των συναλλαγματοφόρων ορδών και των ντόπιων επιδρομέων μπορεί να παραμένουν...
θαλασσόβρεκτα αλλά έχουν εμπλουτισθεί με μύριους τόνους βιομηχανικών υπολειμμάτων της καταναλωτικής μας κοινωνίας σε σημείο ώστε σε κάποια μέρη να μην μπορείς να ξεχωρίσες πια το υγρό στοιχείο από την γήϊνη μάζα των κάθε λογής...σκουπιδιών...
Και μπορεί ακόμα να πείτε ότι οι λυρικές αναφορές στον καταγάλανο ουρανό είναι πιά θέμα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και αξίας καθότι η τρέχουσα πραγματικότητα του φωτοχημικού νέφους που προήλθε από την ραγδαία αστικοβιομηχάνιση του ελλαδικού χώρου μας στέρησε τον καταγάλανο ουρανό ...

Συμφωνώ με τις διαπιστώσεις και θα υπερθεματίσω υπενθυμίζοντας στον εαυτό μου και εσάς ότι ταυτόχρονα γέμισαν τα σπίτια μας με έγχρωμες τηλεοράσεις και βίντεο και οι δρόμοι και τα σοκάκια μας με πολυβάλβιδα αυτοκίνητα... Και άντε να βρείς μετά αλάνες να παίξεις ποδόσφαιρο και κλωτσοσκούφι και κρυφτό άν είσαι παιδί ή να παρκάρεις το όχημα άν είσαι μπαμπάς ή μαμά (υπάρχουν πολλές πια μαμάδες-σωφερίνες!..)
Και όταν υπάρχει η μαγεία του βίντεο ποιός κάθεται να ασχοληθεί με...γαλανούς ουρανούς; Στο κάτω-κατω της γραφής μόνο όσοι διαθετουν αυτοκίνητά cabrio ή με ηλιοσκεπή ανακαλύπτουν ότι ο ουρανός μας είναι εδώ και πολλά χρόνια καφε-κίτρινος και όχι γαλανός...
Και, ακόμη χειρότερα από τον Μάϊο του 2010 και μετά, με τον Δράκουλα που ακούει στο όνομα τρόικα, μήπως μας έμεινε και καθόλου όρεξη να σηκώσουμε τα μάτια προς τον ουρανό καθώς όλοι μας αγκομαχούμε αγχωτικά με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με την ανεργία, τον φόβο της πιθανής απόλυσης και το στρες της καθημερινότητας;

Όλοι θα νοιώθουμε ίσοι...


Πολλοί έχουν πει τον τελευταίο καιρό ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση της χώρας «λογιστικά»……
Αυτό είναι αλήθεια….
Απορίας άξιο πως ο J.Stiglitz που έχει γράψει βιβλία για τα Δημόσια Οικονομικά και είναι και προσωπικός σύμβουλος του ΓΑΠ δεν αντιδρά….
Και εδώ είναι και το μεγάλο λάθος…..
Υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στην Δημόσια Οικονομική και στην Οικονομική των Επιχειρήσεων……

Παπακωνσταντίνου: "Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα"Τρία βίντεο από την εποχή που ο καταστροφέας της ελληνικής οικονομικής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με το αλλαζονικό υφάκι και την φόρα της αντιπολιτευτικής λύσσας (γυάλιζε το μάτι του, για να έρθει στην καρέκλα της εξουσίας), διαβεβαίωνε ότι δεν χρειάζονται άλλα μέτρα. Και φυσικά το πίστευε. Όπως το πιστέυει κάθε άσχετος προπονητής της κερκίδας, μέχρι που..
οι φίλαθλοι τον χρίζουν επίσημα προπονητή και τα κάνει σκ@τά. Από την κερκίδα μπορείς να πουλάς όσα φούμαρα θέλεις. Όταν κατέβεις στα αποδυτήρια και πρέπει πλέον εσύ να στήσεις την ομάδα κι όχι να κριτικάρεις τον Μουρίνιο, τότε αρχίζουν τα δύσκολα. Και στα δύσκολα ξεχωρίζουν οι ικανοί, από τους πατάτες. Κι αυτός είναι ο μεγαλύτερος "πατάτας" που πέρασε ποτέ από το Υπουργείο Οικονομικών. Όχι ρε πατριώτη, δεν είναι δύσκολη κατάσταση, δύσκολη την έκανες εσύ, με την ασχετοσύνη σου. Δεν είσαι κακός, απλά είσαι άσχετος. Φάνηκε κιόλας από την πρώτη στιγμή. Η πρώτη του δήλωση όταν βγήκες ήταν "η φορολογική δήλωση που θα υποβληθεί 2010 θα είναι μια ακτινογραφία του φορολογούμενου. Θα δηλώνονται και οι καταθέσεις στην τράπεζα". Σου το ΄παμε τότε ότι θα το πληρώσει πολύ ακριβά αυτό η χώρα. Κι έσπευσαν όλα να βγάλουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες κι άρχισε ο κατήφορος.

Μήπως τελικά τα 3 Διαστημόπλοια που πλησιάζουν στην Γη είναι Αλήθεια;;;Σε προχθεσινο δημοσιευμα του ισοτοπου www.whatdoesitmean.com αναφέρεται οτι σύμφωνα με κύκλους του Κρεμλίνου, στο περιθώριο της συναντησης μεταξυ του πρωθυπουργου Πούτιν και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μπίντεν, ο αμερικανός αντιπρόεδρος ζήτησε....


την συνδρομή της Ρωσίας στη δημιουργία ενος πλέγματος άμυνας του πλανήτη, μετα τον εντοπισμο από αμερικανικούς δορυφόρους μιάς.....

επι λέξει "μαζικής εισβολής αρμάδας, πλάτους μιλίων, εξωγηινων σκαφών", στο ηλιακό μας σύστημα, η αφιξη των οποίων αναμενεται περι τα τέλη του 2012..!!

Στο ιδιο δημοσιευμα αναφερεται οτι η αμερικανικη υπηρεσια εθνικης ασφάλειας εχει αποκωδικοποιησει σύμφωνα με το συστημα "key to the extraterrestrial messages" οπου χρησιμοποιούνται συνδιασμοί 21 συμβόλων , τις επικοινωνίες των εισβολέων, και μάλιστα υποστηρίζει ότι τα είδη των εξωγήινων που είναι καθ οδόν , είναι δύο διαφορετικά.

Ο αντιπρόεδρος Μπίντεν πληροφόρησε τον Πούτιν οτι η κυβερνησή του εχει σχεδον διακόψει κάθε χρηματοδότηση προς την ΝΑΣΑ σε οτι αφορα την κατασκευη νεων διαστημοπλοίων, και εχει ρίξει το βαρος της σε κατασκευή επανδρομένων και μη, μικρων διστημοπλοίων, με οπλισμο ακτίνων λειζερ. (το αμερικανικο ναυτικο μολις την προηγούμενη εβδομαδα ανακοινωσε μια επιτυχη δοκιμη οπλου με ακτινες λειζερ).

Κοντα σε όλα αυτα, σημειώστε ακομη και το εξης. Ο ιδρυτης του wikileaks Ασάνζ, αν είναι ακόμη ζωντανός, το οφείλει στην εμμεση απειλή του πως άν του συμβεί οτιδήποτε , θα δημοσιευθούν αμεσως στο ιντερνετ όλα τα επίσημα εγγραφα για το θέμα, γεγονος πού θα προκαλούσε παγκόσμιο χάος.

ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΝΤΩΣ..KAI BΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ.Το κτίριο έχει διαστάσεις 300μ. x 75μ είναι λευκό ενώ διακρίνονται κάποια σημεία να έχουν ερυθρό χρώμα. 
Μπορείτε να το βρείτε ακόμα και στο google earth με συντεταγμένες 71 49'19.73"N 29 33'06.53"W

Το ακόρεστο του ανθρώπινου ψυχισμού βίντεο

H απληστία είναι η μήτρα όλων των αμαρτημάτων.Η AΠΛHΣTIA -η αχορταγία, η πλεονεξία, το ακόρεστο του ανθρώπινου ψυχισμού- είναι ίσως από όλα τα θανάσιμα αμαρτήματα εκείνο που, στην ιστορία του πολιτισμού, συναντά την πιο καθολική αναγνώριση και καταδίκη.
Σε αυτό το ζήτημα φαίνεται να υπάρχει ακόμα και διαθρησκειακό consensus. Η απληστία στιγματίζεται εξίσου στον βουδισμό και τον ινδουισμό, τον ιουδαϊσμό και τον χριστιανισμό. Ακόμα περισσότερο, κοινό τόπο φαίνεται να αποτελεί και η άποψη ότι η απληστία δεν λειτουργεί απλώς ως ένα μεταξύ των άλλων αμαρτημάτων ή έστω ως πρώτη μεταξύ ίσων, αλλά ότι συνιστά την πηγή των άλλων αμαρτημάτων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...