Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Γ.Παπανδρέου: "Σε λίγες μέρες... " - Ε.Βενιζέλος: "Πτωχεύουμε, όλα Ο.Κ."!


Image
Για κήρυξη "επιλεκτικής πτώχευσης" της χώρας τις επόμενες ημέρες προειδοποίησε εμμέσως πλην σαφώς ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και φαίνεται ότι πλέον παίζει καθαρά ένα παιχνίδι πιέσεων ειδικά προς την Γερμανία, απειλώντας την , κάπως αργά βέβαια, με στάση πληρωμών. "Οι αμέσως επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες" τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ευρώπη, σχετικά και με το ελληνικό χρέος.Ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε ότι τις τελευταίες ημέρες οι εταίροι στην Ευρώπη, «όλο και πιο πολύ μιλούν και πιέζουν για συνολικές λύσεις», καθώς πλέον «βλέπουν κατάματα την αλήθεια» ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά «ένα ευρύτερο και δομικό πρόβλημα για το μέλλον των ευρωπαϊκών χωρών».

Say, say the magic word: C.H.R.E.O.K.O.P.I.A.

Νιώθω σήμερα σαν τον μπαμπά που το παιδάκι του είπε μόλις τη λέξη μπα-μπα!
Έτσι νιώθω από την ώρα που τα πλέον επίσημα χείλη της ελληνικής Κυβέρνησης ψέλλισαν δειλά τη λέξη χρε-ω-κο-πία.

Και αναρωτιέμαι κι εγώ...
Το Μνημόνιο δεν υπογράφηκε για να.....
μην πάμε σε χρεωκοπία;
Η Δημόσια περιουσία δεν είναι προς πώληση για να μην πάμε σε χρεωκοπία;

Όχι απλά το ψήφισες ρε κότα, αλλά είχες το θράσος να πουλάς και τζάμπα μαγκιά!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ


(από το Έθνος)
Ο χαρακτηρισμός "selective default" είναι μία βαθμίδα στην κλίμακα των Οίκων Αξιολόγησης. Η ΕΚΤ επισημαίνει ότι δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός Κάθετα αντίθετη στο ενδεχόμενο η βαθμολογία της επιλεκτικής χρεοκοπίας της Ελλάδας -από τους...
Οίκους Αξιολόγησης- να συνιστά πιστωτικό γεγονός είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο επικεφαλής της κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ αντιδρά σε ό,τι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πιστωτικό γεγονός και έχει ξεκαθαρίσει ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα στις χώρες του ευρώ, ακόμη κι αν υποβαθμιστούν περαιτέρω. Οπως αναφέρουν Ελληνες τραπεζίτες και υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, ο χαρακτηρισμός "selective default" (επιλεκτική χρεοκοπία) είναι απλώς μια βαθμίδα στην κλίμακα των τριών αμερικανικών Οίκων Αξιολόγησης.
"Ελλην" σημαίνει Φώς καί Πνεύμα. Σημαίνει Ανθρωπος καί Εξανθρωπιστής. Σημαίνει Αρετή καί Κάλος κι Ανδρεία. Σημαίνει Ελευθερία καί Δίκαιον καί σεβασμό Ετεροδόξων. "Ελλην" σημαίνει Αρμονία καί Ηθος καί Ερως γιά τήν Φύση καί τόν Κόσμο. Βαρύ τό φορτίο τής κληρονομιάς ενός τέτοιου ονόματος καί λίγοι έχουν τό δικαίωμα νά τό φέρουν.

Ολόκληρο το ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ νομοσχέδιο της …Αννούλας.Ώδινεν όρος και έτεκε έκτρωμα, αν και στην ηλικία της δύσκολο το… Ώδινεν. Ολόκληρο το ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ νομοσχέδιο του υπουργείου παραΠαιδείας για τις αλλαγές στα ΑΕΙ, το οποίο αποτελείται από 80 άρθρα. Στο νομοσχέδιο αυτό ενδεχομένως να γίνουν κάποιες αλλαγές, όχι όμως επί της ουσίας καθώς οι επιτελείς του υπουργείου ακόμη το "χτενίζουν" .

ΚΥΠΡΟΣ :Θυμήθηκε το πραξικόπημα ο γιος του Χριστόφια (ΝΤΡΟΠΗ..)


 «ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ 1974! ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ! 
ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΝΘΕΙ ΚΑΙ ΗΔΗ ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ 11ης ΙΟΥΛΗ! ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ! 
ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!».
 ΦΩΤΟ ΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ 
(ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΕΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΒΡΕ ; ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ; )

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΟΣΩΝ ΜΕΤΕΧΟΥΝ στο Δ.Σ. του ΤΑΜΕΙΟΥ;;;


Στελέχη πρώτης γραμμής του ΛΑΟΣ , εξοργισμένα και έκπληκτα από την επιλογή τού προέδρου τους Γ.Καρατζαφέρη να προτείνει την π. «συνοδό» του, στο Δ.Σ. του «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.», διερωτώνται τα εξής:
*- Δεν υπήρχαν άλλα αξιόλογα στελέχη με προσφορά και αγώνες στο κόμμα (αναφέρουν ενδεικτικά ονόματα) για να προταθούν σε αυτή την δύσκολη θέση, πού θα....
εκθέσουν τις απόψεις και θέσεις του κόμματος σε αυτό τον δύσκολο και ευαίσθητο τομέα.;;;
*- Η σχέση της προταθείσης κυρίας με το κόμμα έληξε πρό τριετίας και μάλιστα με επώδυνο ψυχικά τρόπο για τον πρόεδρο, ο οποίος τότε είχε καταφέρει με Υπουργό Υγείας τον Αβραμόπουλο να την διορίσει στην Επιτροπή Προμηθειών του Υπ. Υγείας…!!!
*- Τι συνέβη και σήμερα την ξαναπροτείνει ανασύροντάς την, από το παρελθόν;;;
*-Κρατάει «χαρτιά» στα… χέρια της η κυρία και τα χρησιμοποιεί, όποτε θέλει για να εξυπηρετεί τις εκάστοτε προσωπικές της φιλοδοξίες και επιδιώξεις;;;

ΙΔΟΥ Η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΣΥΝΤΡΙΨΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ!

Σπάει η Ομερτά! Επερώτηση – βόμβα από τον Νίκο Νικολόπουλο για τον αδερφό του πρωθυπουργού

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ 2000 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜ”Ε”. ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΕΡΤΑ ΤΩΝ ΒΑΡΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
  • ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ!
  • ΕΤΑΙΡΟΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΑΛΕΞΙΟΥ!
  • ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ “ΕΙΔΙΚΕΣ” ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • ΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ.
  • ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ DOMAIN ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΔΗΛΩΝΕ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!!
  • Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;
  • ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΩΣ “ΜΚΟ” ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Ήμαρτον! - Με δελτίο Τύπου το Μαξίμου προέβλεψε μόνιμη χρεοκοπία!Kαμιά φορά ακόμα και τα σενάρια ωχριούν μπροστά στην πραγματικότητα. Φανταζόσασταν ακόμα και πριν λίγες ώρες ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας θα δήλωνε ότι "Η χρεοκοπία μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει και πολύ περισσότερο, προκαλώντας έτσι πολύ μεγαλύτερη ζημία»; Ούτε και οι πλέον κακοπροαίρετοι, ούτε ακόμα και οι "Κασσάνδρες" (όπου "Κασσάνδρες" αποκαλούντο από την κυβέρνηση οι έχοντες το θάρρος της γνώμης τους) θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι ο πρωθυπουργός της χώρας θα μιλούσε για ολική και μόνιμη χρεοκοπία. 


Και όμως!
Όχι απλώς το δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου (σε συνέντευξη στους Financial Times Γερμανίας), αλλά έστειλε και σε δελτίο Τύπου το Μέγαρο Μαξίμου το σχετικό απόσπασμα, μέσα σε εισαγωγικά μάλιστα (μην τυχόν και γίνει καμία παρανόηση και δεν γίνει αντιληπτό από τους πάντες ότι πτωχεύουμε, πιθανόν και όχι τόσο "επιλεκτικά", αλλά πολύ μονιμότερα)! Δε νομίζουμε ότι κανείς μπορούσε να το φανταστεί αυτό που συνέβη. 

Ποια ελπίδα υπάρχει για τη χώρα μετά την συγκεκριμένη δήλωση; Ο Θεός!
Επειδή πλέον ότι και να γραφεί όποια πρόβλεψη και να διατυπωθεί είναι παρακινδυνευμένη, αφού η κυβέρνηση καθημερινά διαψεύδει επί τα χείρω αυτά που έλεγε η ίδια την προηγούμενη ημέρα (ποιος να πιστέψει τώρα ότι η χρεοκοπία θα είναι -κατά την κυβερνητική έννοια - "επιλεκτική" και όχι "κανόνι" που μπροστά της η χρεοκοπία της Αργεντινής θα φαίνεται ως ... "αναπτυξιακή προσπάθεια απεξάρτησης από το εξωτερικό χρέος;) απλά ας δούμε το κείμενο που έστειλε το γραφείο του πρωθυπουργού και ο κάθε ένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του:
Το δελτίο Τύπου:

Μαύρα κοράκια άσπρα κοράκια για τις Τράπεζες, αύριο Παρασκευή...

Το τι μας ξημερώνει την Παρασκευή με το Τραπεζικό σύστημα, θυμίζει κάτι σαν τη «Ρώσικη ρουλέτα», καθώς σύμφωνα με την Banknews που επικαλείται έγκυρες πληροφορίες, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των Ελληνικών Τραπεζών, αμέσως μετά το κλείσιμο των αγορών στην Ευρώπη.

Έτσι, οι επενδυτές θα περάσουν ένα έντονο Σαββατοκύριακο. Με θριαμβολογίες ή πένθιμα άσματα, δεν μπορώ να γνωρίζω. Γιατί οι προβλέψεις για τον προβιβασμό των ελληνικών Τραπεζών ότι προβιβάζονται μεν, αλλά με οριακή βαθμολογία δεν θα είναι και ιδιαίτερα καλές.

Σύμφωνα πάντα με την banknews, αναμένεται ότι θα εμφανισθούν να περνούν οριακά τον πήχη της ελάχιστης βασικής κεφαλαιακής επάρκειας, που ορίζεται σε 5% των σταθμισμένων σύμφωνα με τον κίνδυνο στοιχείων ενεργητικού, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα υβριδικά κεφάλαια.
Επειδή είμαι μια απλή ιθαγενής και δεν καταλαβαίνω, προσπαθώ να αντλήσω πληροφορίες τι μας ξημερώνει, από όσα γράφουν οι σοφοί συνάδελφοι επί των οικονομικών.

Λίγες Σκέψεις... για τις ημέρες που έρχονται ξανά!

..περί δημοκρατίας δεν έχω πια λόγια, τις απόψεις μου τις έχω ξαναγράψει άπειρες φορές στις Λίγες Σκέψεις! Το ότι μας έχουν βάλει σε...
παιχνίδια που εμείς δεν έχουμε καν το ρόλο ενός στρατιώτη νομίζω πως το έχουμε νιώσει στο πετσί μας όλοι λίγο-πολύ! Ας μη γίνομαι κουραστικός με τα ίδια και τα ίδια! Πάμε πιο κάτω, άλλωστε θέματα υπάρχουν πολλά! Απίστευτο αλλά δεν θα μιλήσω για αυτά που....
είπε ο νέος υπουργάκος οικονομίας περί μερικής πτώχευσης! Άλλωστε ήταν παλιό θέμα, τώρα απλά το ξεφούρνισε ο νέος μας...Σε ελάχιστες ημέρες θα προσπαθήσουν να διώξουν τους Αγανακτισμένους από το Σύνταγμα! Κάποιοι φοβούνται πως οι ημέρες που περάσαμε με τη κρατική βία ήταν η αρχή! Μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ, πιστεύω πως αφού δεν αντέδρασε η κοινή γνώμη γιατί λούφαξε, γιατί εστίασε τη προσοχή της αλλού πάλι, θα τις ξαναζήσουμε αυτές τις ημέρες, που όπως ανέφερα σε παλαιότερο μου θέμα, δεν είναι πρωτόγνωρη η κρατική βία στην Ελλάδα...

Ο Πάγκαλος απάντησε σε email διαμαρτυρίας πολίτη!!


Απαντητική επιστολή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου σε ηλεκτρονικό μήνυμα διαμαρτυρίας πολιτών για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και την αστυνομική θηριωδία της 29ης Ιούνη.

Η τοποθέτηση του είναι......
απλά απαράδεκτη!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...