Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

Tα νέα τεκμήρια διαβίωσης για τα αυτοκίνηταΠαλι θα πληρωσουν οι μικροι. Συγκρινετε το νεο τεκμηριο αυτοκινητου 2000cc ειναι το ιδιο με εσωτερικη πισινα 30μ ή εξωτερικη 50μ.


Να τους χαιρομαστε !!

Συζητούν το μέλλον τους και τις εκλογές


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Η χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την επομένη του καθοριστικού ραντεβού Σαρκοζί-Μέρκελ στο Παρίσι, και την παραμονή κυβερνητικών συσκέψεων για τη στρατηγική των επόμενων εβδομάδων, δεν ήταν....
απολύτως politically correct. Τουλάχιστον όχι για ένα κυβερνών κόμμα με σαφείς και διακριτούς ρόλους: Όπου ο Πρωθυπουργός αποφασίζει, και ο Αντιπρόεδρος… εκτελεί.

Φαίνεται ότι οι σύνθετες ισορροπίες κορυφής που διαμορφώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ μετά τον ανασχηματισμό που έφερε τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε θέση «αναπληρωτή Πρωθυπουργού», συνεπάγονται ότι η πολιτική μοίρα των δυο αντιπάλων για την ηγεσία του Κινήματος, το 2007, είναι πλέον κοινή.

O γραικυλισμός του πρωθυπουργού παίρνει διαστάσεις τραγωδίας για τη χώρα...


|

Ξεκινώ αυτή την ανάλυση υπενθυμίζοντας ότι οι Έλληνες, από την...
 
Ζέζα Ζήκου: O γραικυλισμός του πρωθυπουργού παίρνει διαστάσεις τραγωδίας για τη χώρα...
επαύριον της εθνικής ανεξαρτησίας και της συγκροτήσεως του κράτους, συνέστησαν τρία κόμματα με τις επωνυμίες αγγλικό, γαλλικό, ρωσικό. O γραικυλισμός, λοιπόν, είναι ενδημικό φαινόμενο της πολιτικής μας ζωής! Ωστόσο, ο γραικυλισμός αυτού του πρωθυπουργού –στους γνωστούς κύκλους υπερεθνικής εξουσίας που δυναστεύουν την πολιτική και την οικονομίας της χώρας μας– παίρνει διαστάσεις τραγωδίας...  
Αν κάτι μπορεί να εξευτελίζει την Ελλάδα είναι η ανεπάρκεια που εξακολουθεί να καταλογίζει όχι μόνο στους βουλευτές, αλλά και στους υπουργούς της κυβέρνησής του ο Γιώργος Παπανδρέου. Ειδικά ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, φίλος και σύμβουλος του πρωθυπουργού, βρίσκεται πίσω από τις κρισιμότερες διαπραγματεύσεις της χώρας. Στις διαπραγματεύσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, εκτός του Στίγκλιτς, παρείχαν συμβουλές οι οικονομολόγοι Τζέφρι Σακς, Ρίτσαρντ Πάρκερ και ο Τούρκος Κεμάλ Ντερβίς. Όμως ο Στίγκλιτς ήταν αυτός που καθοδήγησε τον πρωθυπουργό για το πώς θα διαπραγματευτεί. Και αναρωτιέται, δικαίως, ο λαός: «Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;». 
Ο Τζόζεφ Στίγκλιτζ είναι ένας από τους πλέον διάσημους, κυρίως όμως από τους πλέον αμφιλεγόμενους Αμερικανούς οικονομολόγους. Λοιπόν, αυτός ο νομπελίστας (!) έπεισε τον Παπανδρέου να σύρει τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με το επιχείρημα πως «θα μπορούσε το Ταμείο να μας παράσχει προστασία έναντι των κερδοσκοπικών πιέσεων στα ελληνικά ομόλογα». Αντίθετα, τα ελληνικά ομόλογα μπήκαν στο στόμα του διαβόλου... ανοίγοντας την όρεξη για βίαιες επιθέσεις κατά των ομολόγων και των λοιπών ευάλωτων οικονομιών της Ευρωζώνης. Ύστερα από... 18 μήνες, η χώρα ξέπεσε σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με καλυμμένη πτώχευση. Ο Παπανδρέου, υπό τις «σοφές», και πάλι, συμβουλές Στίγκλιτζ, διαπραγματεύτηκε τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους στις Βρυξέλλες. Δεν έγινε ούτε μαζική διαγραφή χρέους ούτε δανεικά χωρίς επιστροφή ούτε προνομιακό επιτόκιο ούτε ανάληψη του εθνικού μας χρέους από την Ευρωζώνη.
Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς έχει υπηρετήσει τους σύγχρονους δεσμοφύλακες του χρέους, την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Όταν έλαβε το Βραβείο Νομπέλ για την Οικονομία, πριν από δέκα χρόνια, είχε αποκαλύψει στο δημοσιογράφο Γκρεγκ Πάλαστ της εφημερίδας Observer πώς γεμίζουν σήμερα οι σύγχρονες φυλακές του χρέους με ολόκληρους λαούς. «Αναλύουμε ξεχωριστά την οικονομία κάθε χρεωμένης χώρας», έλεγε τότε ο Στίγκλιτς. «Και παραδίδουμε σε κάθε υπουργό ένα πανομοιότυπο πρόγραμμα που αποτελείται από τέσσερα στάδια». Πρώτο στάδιο: Οι ιδιωτικοποιήσεις. Ή, ακριβέστερα, το «λάδωμα». Γιατί οι ηγέτες αυτών των χωρών ξεπουλούσαν πρόθυμα τις δημόσιες υπηρεσίες των χωρών τους;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...