Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΙΛΤΙΔΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΟΣΑ ... ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ,ΑΥΤΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΛΛΑΞΟΚΟΛ@@@ΙΕΣ. "ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΑΝΤΑ!!! ΠΡΟΔΟΤΗΣ" ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ...


Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΛΤΙΔΗΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ,ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΟΜΩΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ .ΤΩΡΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ.

ΛΥΚΟΙ ΝΤΥΘΗΚΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ; ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΠΩΣ ΜΕ 900 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ; 

ΓΥΡΩ ΣΤΑ 160 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ Η «ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»

  
karta_politi-1-naiΕπειδή λεφτά υπάρχουν, θα διατεθούν γύρω στα 160 εκατομ. ευρώ για την αντικατάσταση των αστυνομικών ταυτοτήτων των Ελλήνων με την «Κάρτα του Πολίτη».

Να ρε γιατί δεν πεθαίνει η Ελλάδα ! Δείτε το όλοι αξίζει !!!!


Καταπληκτικό, ονειρεμένο, μοναδικό, βίντεο !
Αφιερώστε 8 λεπτά, δείτε το ολόκληρο και δεν θα χάσετε! Σας το εγγυόμαστε!
Δείτε το:
Οτάβα, Καναδάς, 12.000 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα
Αύγουστος 2011

Ανακοινώθηκε στάση πληρωμών ολίγων ημερών!Στον τόπο μου αυτοκτονούν, πώς να το κρύψω;


 Γράφει ο Μανόλης Δημελλάς
Είναι δύσκολο να μιλάς, αλλά και να γράφεις, για τα προβλήματα του τόπου σου. Γίνεται ακόμη πιο δύσκολο όταν ο τόπος αυτός είναι και τουριστικός προορισμός και τα στόματα κλείνουν για να μην πληγώσουν τους περαστικούς και μελλοντικούς ταξιδιώτες.
Όμως, το πρόβλημα δεν μπορεί να κρύβεται, να καλύπτεται κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας. Κάθε φορά θα μεγαλώνει, θ’ αυξάνεται κι εμείς θα συνεχίζουμε να κοιτάμε στην άλλη πλευρά;
Η ιστορία μας ξεκινά ν’ αποκαλύπτεται με την παρουσία, προ διετίας, της ψυχολόγου Αφροδίτης Ζιάννια. Ήταν τότε που με περίσσια ντροπή άρχισε να μπαινοβγαίνει στο γραφείο της ένα σωρό κόσμος. Στην αρχή δειλά, με συζητήσεις χαλαρές, που δεν έδειχναν το μέγεθος του.......
προβλήματος. Φαινόταν, όμως, πως τα κρυφά θέματα του νησιού ήταν/είναι περισσότερα από τα φανερά.
Η Αφροδιτούλα (ψυχολόγος) έφτασε να έχει δει μεγάλο αριθμό ανθρώπων (τριψήφιο) με μικρά και μεγάλα ζητήματα. Όμως, οι συμβάσεις της έληξαν και, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των κατοίκων αλλά και τη δικιά της αγωνιστική στάση, το γραφείο έκλεισε κι ο μικρός τόπος έχασε έναν «κυματοθραύστη». Σε συζητήσεις με φίλους φαινόταν πως μόνο αρνητική εξέλιξη μπορούσε να είχε η ιστορία. Εντάξει, έχουμε ήλιο, μαγική θάλασσα, περιμένουμε και τον από μηχανής θεό να μας σώσει. Όμως δεν ήρθε…
Κι έτσι, πριν από δυο μήνες, είχαμε την πρώτη αυτοκτονία.
Ένα παλληκάρι τίναξε τα μυαλά του με μια κυνηγητική καραμπίνα. Μα, γράφονται αυτά, θα μου πεις; Τότε να κλείσουμε το στόμα μας και ν’ αγνοήσουμε το γεγονός, να πούμε πως έγινε κατά λάθος και να βγάλουμε, να ξεριζώσουμε από την μνήμη μας, τον άνθρωπο. Να πάψουμε, δηλαδή, να είμαστε κι  εμείς άνθρωποι. Αυτό κάναμε τότε.
Σήμερα, στο ίδιο μικρό χωριό, κάποιος συνάνθρωπός μας βούτηξε στο κενό.

Γιατί είναι η Ελλάδα , στη 2η θέση, με τους ευτυχέστερους πολίτες της Ευρώπης !


Δεν είναι δυνατόν! Στη 2η θέση στον κατάλογο με τους ευτυχέστερους πολίτες της Ευρώπης καταλαμβάνουν οι Έλληνες, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης "Foundation for Future Studies". Kι όμως! Ευτυχέστεροι όλων των πολιτών από 13 χώρες της Ευρώπης είναι οι Δανοί , μετά εμείς , στη συνέχεια οι Ιταλοί και οι Γάλλοι και μόλις 11οι οι Γερμανοί, πιο πίσω και από τους Τούρκους. 

Kλείνει το δημόσιο σχολείο η κυβέρνηση


  • Πέρυσι με 11.466 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, έγιναν 2.850 διορισμοί.
  • Φέτος έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης περίπου 12.000 εκπαιδευτικοί και οι μόνιμοι διορισμοί δεν θα ξεπεράσουν τους 600. Συνολικά, οι οργανικές θέσεις που εκ των πραγμάτων καταργούνται μέσα σε μια διετία ξεπερνούν τις 20.000.
Οι μειώσεις στους μόνιμους διορισμούς και η μείωση κατά 50% των προσλήψεων αναπληρωτών είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα των περικοπών που αφορούν την εκπαίδευση καθώς έχουν προηγηθεί οι προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών με 4 ώρες την εβδομάδα, οι μειώσεις στους μισθούς των μόνιμων εκπαιδευτικών, η μείωση κατά 50% στα κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και το κλείσιμο, μέσω των συγχωνεύσεων, εκατοντάδων σχολείων.

Ακόμη και νεκροί, ανήκουμε στο κράτος!!!Όταν ένας Υπουργός Υγείας βγαίνει και λέει στίς Τηλεοράσεις ότι οί αντιδράσεις τών πολιτών αλλά καί τής Εκκλησίας γιά τό νομοσχέδιο τών μεταμοσχεύσεων είναι "παραμύθια τής Χαλιμάς" καταλαβαίνουμε τώρα όλοι σέ ποιά " δημοκρατική" διαβούλευση καλούνται μετά να συμμετάσχουν οί πολίτες για το θέμα αυτό, ένα θέμα πού είναι ήδη προαποφασισμένοι να το κάνουν καί Νόμο τού Κράτους!

Σάν να μιλάμε δηλαδή για μία Δίκη, όπου ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης έχει πάρει την απόφασή του, καί πού ωστόσο καλεί τούς πολίτες σε "διάλογο"...

Γιά ποιό διάλογο λοιπόν μιλάς Υπουργέ μου, όταν ήδη έχεις πάρει τίς αποφάσεις σου περιπαίζοντας στήν ουσία με τήν "διαβούλευση" τούς πολίτες ότι τάχατες δημοκρατικά μπορεί να εκφράσουν εκεί τήν γνώμη τους;

Παρακάτω ακολουθεί η έντιμη καί θαρραλέα διαμαρτυρία ενός Δικηγόρου παρ΄ Αρείω Πάγω...

«…Όλοι οί Έλληνες πληροφορηθήκαμε τελευταία ότι ή Κυβέρνηση προωθεί νόμο ώστε μετά τόν θάνατο κάθε ανθρώπου, τό σώμα του, ή σορός του, από εδώ και πέρα νά ανήκει στην ιδιοκτησία τού Κράτους !

Θα σταματήσει το φαγοπότι ή θα ξεσηκωθεί ο κόσμος;Η αναίσθητη και υπεροπτική αντιμετώπιση του Λαού από τους καλαμοκαβαλάρηδες πολιτικούς οδηγεί με βεβαιότητα σε ξέσπασμα της Λαϊκής οργής στις επόμενες βδομάδες. Μπροστά στην αδυναμία του να επιβιώσει, πόσο μάλλον να πληρώσει πρόσθετα χαράτσια για να μη χαλάσει η βολή των πραιτοριανών, από λιγότερο λόγω κρίσεως εισόδημα, ο Έλληνας θα επαναστατήσει..

Το τραγούδι είναι αλληγορικό. Τρελοβάπορο είναι η Ελλάδα, που ταξιδεύει μέσα στο χρόνο. Το τρελοβάπορο - Ελλάδα κατορθώνει πάντοτε να συνεχίζει το ταξίδι του και να ξεπερνά κάθε δυσκολία.


Aνοιχτά χαρτιά. Οδυσσέα Ελύτη


Πρώτη έκδοση 1974 (δυστυχώς...)

Πρώτα πρώτα η ποίηση/ απόσπασμα,

Ένας άλλος ηθοποιός, πλάσμα φτασμένο, υποτίθεται ,από μακρινό πλανήτη, θ΄ απορούσε για την υπεράνθρωπη αυτή όσο και μάταιη προσπάθεια ως τη στιγμή πού, προσέχοντας κάτι άλλο, θ΄άρχιζε να καταλαβαίνει και να χτυπά το μέτωπό του, να καταλαβαίνει δηλαδή ότι με το....
οδυνηρό του περδούκλωμα ο δυστυχισμένος αυτός αποσκοπούσε απλά και μόνο ν΄ ανταποκριθεί στη θέση που του όριζε , για να μπορέσει να λειτουργήσει, ένα πολύπλοκο μηχάνημα στημένο αντικρύ του, με σωλήνες, λάστιχα, κουμπιά, χουνιά και απορροφητήρες, αποτέλεσμα πολυετών ερευνών, που χάρη σ΄ έναν απίστευτης τελειότητας μηχανισμό, του επέτρεπε, όντας σ΄ αυτή τη στάση, παρ΄ όλ΄ αυτά να συντηρείται στη ζωή, ν΄ αναπνέει, να τρώει, ν΄ αφοδεύει, να κάνει έρωτα και να παρακολουθεί τηλεόραση, χωρίς να μετακινηθεί!!!

(για την αντιγραφή, Giorgos Trs)
ΣΗΜ."Ι":
Ο λόγος του ποιητή αφιερώνεται σε εκείνους τους γέρους φίλους, που αφού απουσίασαν από κάθε συγκλονιστική διαδικασία την οποία συνέθεσε ο λαός στους τελευταίους μήνες, αποφάσισαν πως ήρθε η σειρά τους και από χωρίου εις χωρίον, κάνουν συναντήσεις, για να μας σώσουν. Είναι οι κατέχοντες τη Γνώση, διακατεχόμενοι από την πάγια ιδεολογία της Διαφωνίας. Ο κεφαλαιοκρατισμός έχει "εχθρούς", καμωμένους από τον ίδιο και τις "ιδεολογίες" του. Δεν έχει αντίπαλο και οι "διαφωνούντες" φροντίζουν να μην δημιουργηθεί ποτέ αυτός ο αντίπαλος, που δεν μπορεί να είναι άλλος από την τερατώδη ενότητα του λαού, δίχως κανένα προαπαιτούμενο.
Έκαμαν την εκτίμηση, πως ο άνευ μοίρας λαός κουράστηκε, δεν μπορεί και πήγε σπίτι του.
Όταν ο λαός πάει σπίτι, τα κοράκια βγαίνουν στο προσκήνιο.
Δεν αντέχουν την πολυκοσμία. Δεν έχουν ρόλο.

Τον σταυρό τον κουβαλά ο λαός , οχι ο Γιωργάκης!


«Πέρασε και περνάει η χώρα μας Γολγοθά, αλλά δικαιώνεται η στρατηγική μας, βήμα – βήμα», είπε σήμερα στο Υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Ο γέροντας Θεοδόσιος Δαμβακεράκης (1907-2000) ασκήτεψε στο χωριό Ακούμια του Νομού Ρεθύμνου.
Γέροντας χαρισματούχος και διορατικός,χαρακτηρίστηκε από τον γέροντα Παΐσιο τον αγιορείτη ως "Διαμάντι της Κρήτης". Χιλιάδες ήταν αυτοί που τον επισκέφτηκαν στο μοναστήρι του, εκατοντάδες όμως ήταν και τα πνευματικά του παιδιά, μεταξύ των....
οποίων γιατροί, εκπαιδευτικοί, στρατιωτικοί, ακόμα και κληρικοί.

Ειδικά από τα Χανιά που είχε πάρα πολλά πνευματικοπαίδια και διάνυαν περί των 100 χιλιομέτρων για να ακούσουν τα απλοϊκά αλλά και θεοσόφιστα λόγια του, αλλά και να πάρουν συμβουλές και δύναμη για τον ακατάπαυστο προσωπικό τους αγώνα. Η ανιδιοτελής αγάπη του στον συνάνθρωπο, η διορατικότητά του, αλλά και οι πολλές του θαυματουργικές επεμβάσεις (ακόμα και εν ζωή), ήταν αίτια να αγαπηθεί τόσα θερμά από όλους τους Κρητικούς, και να αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς του κρητικού ασκητισμού.

Με όλα τα.. «καλά παιδιά» συναντιέται ο… εξαφανισμένος ΠΑΓΚΑΛΟΣ.Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ανέβαινε τα σκαλιά του Κοινοβουλίου και στην είσοδο, όμως, τον περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Ο κοκκινο-ρασοφόρος Παπά-Τσάκαλος (πήγε, λέει, να βρει τον Καρατζαφέρη), έσπευσε αμέσως να τον χαιρετήσει.
«Αντιπρόεδρε, καλό μεσημέρι. Είστε η κορυφή των πολιτικών! Εσείς έπρεπε να είστε Πρωθυπουργός» είπε με στόμφο ο Παπά-Τσάκαλος, κάνοντας τον Θόδωρο Πάγκαλο να χαμογελάσει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...