Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

Λιτότητα στους πολίτες, αυξήσεις στους παπάδες!!!.


Βρισκόμαστε στο έτος 2011 μ.Χ. 
Όλη η Ελλάδα στενάζει υπό το βάρος των επιταγών του ΔΝΤ. 
Όλη;…Όχι βέβαια! 
Υπάρχει μια κατηγορία εργαζομένων, των οποίων οι μισθοί έχουν εξαιρεθεί από τις μειώσεις και περικοπές που επιβλήθηκαν το 2010 και το 2011 στους μισθούς όσων πληρώνονται από το Δημόσιο. 
Πρόκειται ασφαλώς για τους ιερατικούς λειτουργούς. Ούτε στο Μνημόνιο ούτε στο Μεσοπρόθεσμο προβλέπονται περικοπές στους μισθούς της
άνωθεν κατηγορίας δημοσίων λειτουργών.

Οι βαρύτεροι άνθρωποι στον κόσμο!


ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι εικόνες είναι σκληρές

Είναι σε όλους γνωστό ότι η παχυσαρκία δεν είναι τρόπος ζωής,καθώς προκαλεί μια σειρά από προβλήματα υγείας και δυσκολία στο άτομο που πάσχει απ΄αυτή. Συνήθως, μιλώντας για παχυσαρκία έχουμε στο νου μας άτομα που ζυγίζουν πάνω από 100 κιλά...

Και όμως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα κιλά αυτά και η ζωή τους μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Κάποιοι απ΄αυτούς μπήκαν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες λόγω των τεραστίων διαστάσεών τους.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ        Του Αντωνίου Αντωνάκου

     Καθηγητού - Φιλόλογου

     Ιστορικού - Συγγραφέως


 Επειδή σήμερα υπάρχει όλο και περισσότερο έλλειμμα δημοκρατίας, θεωρώ ότι είναι καλό να αναλύσουμε λίγο τί συνέβαινε στην αρχαία Ελλάδα με την τότε δημοκρατία, να συγκρίνουμε και να προσπαθήσουμε να την μιμηθούμε στα καλά της!
     Ή Αθηναϊκή Δημοκρατία στηριζόταν σε κυβέρνηση νόμων και όχι προσώπων. Το πόσο σημαντική ήταν αυτή ή λεπτομέρεια, φαίνεται από το ότι ό νόμος είναι απρόσωπος και αδιάβλητος, ενώ τα πρόσωπα υπόκεινται σε πειρασμούς. Ό Αριστοτέλης μάλιστα στα «Πολιτικά» (Bekker σελ. 1287α στίχος 32) αναφέρει ότι «άνευ ορέξεως ·νους ο νόμος· εστίν», γι’ αυτό και είναι απρόσωπος.
     Ή ισότητα όλων των Αθηναίων πολιτών απέναντι στον νόμο.
Ή ισότητα αυτή κατοχύρωνε την ισοπολιτεία και πα­ρείχε τον σεβασμό τής αξιοπρέπειας των πολιτών.
     Ή αξιοκρατία, δηλαδή ή εκλογή με κλήρο και για ένα χρόνο των πιο αξίων αρχόντων της δημοκρατίας. Έτσι απεφεύγετο η διαφθορά και ο εκφαυλισμός τους. Προϋπόθεση για την εκλογή: ή ελεύθερη ψηφοφορία.
     Το κράτος δικαίου, μέσα από την δημιουργία πνεύ­ματος ελευθερίας, δικαιοσύνης, πολιτικού ήθους και ευθύ­νης.
    Ή επίγνωση όχι μόνο των δικαιωμάτων άλλα και των υποχρεώσεων τών πολιτών.
    Ή πολιτιστική άνοδος των πολιτών μέσω του θεά­τρου, της μουσικής, της παιδείας, των επιστημών, των τε­χνών κ.λπ.
    Ό παραγωγικός διάλογος μέσω της ανταλλαγής γνω­μών για την επίλυση των θεμάτων.
    Ή πολυφωνία των πολιτικών απόψεων, μέσω της οποίας ένα θέμα επιδέχεται αμφισβήτηση, κριτική, τροπο­ποίηση η αναθεώρηση.
    Ή αναγνώριση και κατοχύρωση όλων των ανθρω­πίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, διότι ό Αριστοτέλης στα «Πολιτικά» του (Ζ, 1317α) ορίζει ότι «βασική αρχή της δημοκρατίας είναι ή ελευθερία, δι­ότι αυτό επαναλαμβάνουν συνήθως, ότι στην δημοκρατία μόνο απολαύουν αυτής τής ελευθερίας, και διότι ο κύριος σκοπός τής δημοκρατίας λέγουν ότι είναι η ελευθερία».
    Ή πειθαρχία της μειοψηφίας στις αποφάσεις της πλειοψηφίας.

ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΙΣΟΤΗΤΟΣ

Εντοπίστηκε ο μηχανισμός "μέντιουμ" του εγκεφάλου


Εντοπίστηκε ο μηχανισμός "μέντιουμ" του εγκεφάλου
Το τμήμα του εγκεφάλου που μας επιτρέπει να προβλέπουμε το άμεσο μέλλον κατάφεραν να εντοπίσουν αμερικανοί επιστήμονες.
Με τη βοήθεια της τεχνικής της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI), οι ειδικοί του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις με επικεφαλής τον Τζέφρι Ζακς μελέτησαν των εγκέφαλο εθελοντών, την ώρα που παρακολουθούσαν βίντεο με συνηθισμένες καθημερινές σκηνές - όπως π.χ. το πλύσιμο των πιάτων.
Η απεικονιστική μέθοδος αποκάλυψε ιδιαίτερα υψηλή δραστηριότητα στο τμήμα του εγκεφάλου που αποτελεί το σύστημα ντοπαμίνης του μεσεγκεφάλου (MDS) λίγο πριν την αλλαγή της κάθε σκηνής.

ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ - 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ"Mαμά, οι αρκούδες με τρώνε ζωντανή!"


Ανατριχίλα προκαλεί η περιγραφή μιας μητέρας από την Ρωσία, η οποία μιλούσε με την μονάκριβη κόρη της την ώρα που την κατασπάραζαν αρκούδες. «Mαμά, οι αρκούδες με τρώνε..
ζωντανή!», είπε στο τηλέφωνο η 19χρονη Olga Moskalyova από τη Ρωσία.

ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ 8.000 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΣΦΕΝΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Αν και οι βραχογραφίες  σύµφωνα  µε  την  A. Πετροχείλου (1992) έχουν µελετηθεί από τον Χ. Παπουτσάκη, η ερµηνεία τους παραµένει µέχρι σήµερα άγνωστη. Φαίνεται βέβαιο ότι οι βραχογραφίες ανήκουν στη νεολιθική και χρονολογούνται πριν από περίπου 7.500 έως 8.500 έτη.
 Το σπήλαιο βρίσκεται στην περιοχή Σκορδολάκια στο χωριό Ασφένδου / Σφακιά (νότια Κρήτη). Για να πάτε στο Ασφένδου (Ασφέντου, βλ. εικ. αριστερά) όπως έρχεστε από τα Χανιά (µε κατεύθυνση προς τα Σφακιά), στρίβετε αριστερά µετά το χωριό Ασκύφου µε κατεύθυνση προς
 Το σπήλαιο είναι «κλειδωµένο» και δεν µπορεί να βρεθεί χωρίς τη βοήθεια ντόπιων. Το κλειδί και τις οδηγίες για να πάτε έως την είσοδο του σπηλαίου µπορείτε όµως να τα βρείτε εκεί: στην έξοδο του Ασφένδου προσέξτε να εντοπίσετε στη δεξιά πλευρά την τελευταία κολώνα της ΕΗ και ένα σπίτι (στέγη) που βρίσκεται εκεί (περίπου 100 µέτρα από το δρόµο) [βλ. εικόνα δεξιά]. ίπλα ακριβώς στην κολώνα της ΕΗ υπάρχει ένα δροµάκι που οδηγεί σε αυτό το σπίτι (µέσα από ένα συρµατόπλεγµα). Εκεί κατοικεί ένα ζευγάρι ηλικιωµένων που είναι πολύ φιλόξενοι. Η οικοδέσποινα του σπιτιού είναι η «κλειδοκράτορας», η οποία µε χαρά πάει τους ενδιαφερόµενους µέχρι την είσοδο της σπηλιάς (είναι αυτονόητο ότι θα λάβει και κάποιο «οβολό» για αυτήν της την υπηρεσία). Όταν την επισκεφτήκαµε µας είπε και ότι τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχει επισκεφτεί κανένας επιστήµονας τη σπηλιά αυτή. Οι τελευταίοι επισκέπτες ήταν Έλληνες αρχαιολόγοι από την Αθήνα, τα Χανιά και το Ηράκλειο.   

Η «τέλεια καταιγίδα» που πλησιάζει….


Στην ανάλυση κρίσεων το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι όταν δύο (ή περισσότερες) κρίσεις συμπέσουν!

Αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί στο αμέσως προσεχές διάστημα. Επειδή η διεθνής οικονομική κρίση δανεισμού (κρίση του τραπεζικού συστήματος) που ξεκίνησε το 2008 στις ΗΠΑ, επεκτάθηκε στον υπόλοιπο κόσμο και .....
αρχικά μάλλον αντιμετωπίστηκε, αλλά αφού προκάλεσε σοβαρές αποσταθεροποιήσεις στην Ευρώπη και αλλού. Έτσι, σήμερα έχουμε δύο διακριτές και διαφορετικές κρίσεις δανεισμού, μια στις ΗΠΑ και μία στην Ευρώπη.

Η κρίση των ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, η κρίση οφείλεται κυρίως σε τρείς παράγοντες:

Πρώτον, στην αδυναμία που δείχνει η πολιτική τάξη των ΗΠΑ να ελέγξει τα ελλείμματά της: Οι Δημοκρατικοί θέλουν αύξηση φόρων. Οι Ρεπουμπλικανοί επιθυμούν μείωση δαπανών. Και δεν προκύπτουν περιθώρια μόνιμου συμβιβασμού ανάμεσά τους. Έτσι το Αμερικανικό χρέος ανεβαίνει συνεχώς, σχεδόν ανεξέλεγκτο (έχει ήδη πλησιάσει το 100% του αμερικανικού ΑΕΠ).

Δεύτερον, στο θεσμικό εμπόδιο, την επιβολή «οροφής χρέους», που δεν μπορεί εύκολα να μετατεθεί (προς τα πάνω), αν δεν υπάρξει συμβιβασμός μέσα στην πολιτική τάξη των ΗΠΑ (ο συμβιβασμός που προέκυψε στο «παρά ένα» πριν τρείς εβδομάδες θεωρείται πρόσκαιρος και εύθραυστος).

Τρίτον, στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ εκδίδουν το βασικό διεθνές νόμισμα, το δολάριο. Έτσι, η αποσταθεροποίηση της δανειακής ικανότητας των ΗΠΑ κλονίζει ολόκληρη τη βάση των διεθνών συναλλαγών, του εμπορίου και των επενδύσεων σε μια διεθνοποιημένη αγορά.

Αν δεν υπήρχε ένα από τα τρία αυτά χαρακτηριστικά, οι ΗΠΑ δεν θα βρίσκονταν σήμερα σε κρίση χρέους. Είναι η σύμπτωση και των τριών που δημιουργεί συνθήκες συστημικής κρίσης (δανεισμού) στις ΗΠΑ.

Η ΠΑΛΑΙΑ ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ..........................ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΜΑ ΔΕ ΘΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ! ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ, ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΑΤΙΜΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ! ΒΛΕΠΕΤΕ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ "ΠΑΤΡΙΟ", ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙΣ, ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙΣ, ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ, ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΣΕΣΑΙ ...ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΡΕ... ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΜΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΣΑΣ, ΤΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...