Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Εκείνη η ώρα δεν θα αργήσει...

Θυμαμαι ποσο με συγκλονιζε η γιορτη του πολυτεχνειου, τοτε που μικρο παιδι ακουγα να μου μιλανε για τη χουντα.

To ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ, πλέον ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ. Οι απεργίες ξεκινούν, η χώρα θα γίνει μπάχαλο και αυτό είναι μόνο η αρχή. Όταν θα ξεκινήσει το ενιαίο μισθολόγιο τότε να δούμε τους δημοσίους υπαλλήλους που θα βγουν στα χαρακώματα.Η ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να την αντέξει.


Επί εννέα ώρες η κυβερνητική επιτροπή αποφάσιζε για τα μέτρα που είχαν ήδη αποφασιστεί; Μάλλον είναι δύσκολο να το πιστέψουμε.
Διότι όταν οι αποφάσεις προέρχονται από την τρόικα, όταν ο Βενιζέλος έχει βάλει την υπογραφή του και οι υπουργοί ξέρουν από προχθές τι θα γίνει, τότε δεν έχει λόγο να κρατήσει τόση ώρα η κυβερνητική επιτροπή.
Επομένως, αν δεν έπαιζαν… μπιρίμπα, σίγουρα συζητούσαν για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ που είναι μαύρο.

Λεφτά υπάρχουν


‎1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ. 2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ. 3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα... 4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο. 5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά. ... ... 6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ. 7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν. 8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές. 9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως. 10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο. 11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες. 12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.

Το ΠΑΣΟΚ έχει κυριολεκτικά διαλύσει την πατρίδα


Στο "βωμό" του της παραμονής τους στο μαντρί,
αφήνουν τη χώρα να παραδοθεί στο χάος!
Η χώρα έχει ήδη πέσει στα βράχια με ευθύνη του Παπανδρέου και βυθίζεται στο χάος.
Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα. Ο Παπανδρέου από το "λεφτά υπάρχουν" κατέληξε στο "παλεύουμε να μη χρεοκοπήσει η χώρα".
Επί δύο σχεδόν χρόνια στην....
εξουσία, το ΠΑΣΟΚ έχει κυριολεκτικά διαλύσει την Πατρίδα! Δεν υπάρχει ούτε ένας (μα ούτε ένας) τομέας στον οποίο η Κυβέρνηση να έχει επιτύχει θετικό
έργο! Μόνον καταστροφή.
Η Ελλάδα έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει. Για το μόνο για το οποίο μιλάνε οι Ευρωπαίοι είναι η επιλεκτική χρεοκοπία ή ελεγχόμενη χρεοκοπία, προκειμένου να μην ζημιωθούν οι δανειστές-τοκογλύφοι μας. Όταν με την ελεγχόμενη χρεοκοπία οι δανειστές μας θα έχουν απαλλαγεί από όλα τα δικά μας βαρίδια, τότε θα βγει ο Παπανδρέου να ανακοινώσει την επίσημη και οριστική χρεοκοπία μας. Εάν βεβαίως υπάρχει ο Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός και δεν έχει ...δραπευτεύσει προηγουμένως με εκλογές ώστε να χρεωθεί άλλος τη χρεοκοπία.

Για κατάθεση στη ΔΟΥ μαζί με την πληρωμή. Ζητείστε αριθμό πρωτοκόλλου.                                ΔΗΛΩΣΗ ΡΗΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ

              Επί της έκτακτης εφάπαξ εισφοράς αρ. 29. Ν.3986/2011


 


Του.......................................... κατοίκου……………με ΑΦΜ………….

ΠΡΟΣ   Την Δ.Ο.Υ................

Για τη διεκδίκηση της επιστροφής της καταβληθείσας έκτακτης εισφοράς
ποσού ευρώ

Δηλώνω και με την παρούσα ότι η επιβληθείσα, δυνάμει της υπ' αρ.... ειδοποίησης, σε βάρος μου έκτακτης εισφοράς  αρ. 29 Ν.3986/2011  ποσού ευρώ
............ (υπ' αρ. χρημ. καταλ......... )  ΔΕΝ είναι σύννομη, διότι η διάταξη αυτή δεν
είναι δυνατό να εφαρμοσθεί, αντιβαίνουσα σε ρητές συνταγματικές διατάξεις.
Ειδικότερα:

Α. Η υπό της άνω διατάξεως επιβολή αναδρομικής φορολογικής επιβάρυνσης

Δια της εν λόγω διατάξεως αρ. 29 Ν.3986/2011 επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στο συνολικό καθαρό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο των φυσικών προσώπων ή της σχολάζουσας κληρονομιάς των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 (διαχειριστικής χρήσης 2010) εφόσον αυτό υπερβαίνει τις 12.000,00 €.
Δηλαδή διώκεται εν έτει 2011 η επιβολή φορολογικής επιβάρυνσης για   ήδη φορολογηθέντα εισοδήματα του έτους 2010.
Συνεπώς η επιβληθείσα εισφορά αντίκειται στην διάταξη της παρ. 2 αρ. 78 του Συντάγματος, η οποία ρητώς απαγορεύει την επιβολή με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από τις προθεσμίες του οικονομικού έτος κατά το οποίο επιβλήθηκε.

Β. Η υπό του αρ. 29 Ν.3986/2011 παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας.

Στην παρ. 2 του ιδίου αρ. 29 Ν.3986/2011 καθορίζεται ο τρόπος κλιμακώσεως της εκτάκτου εισφοράς, εκκινώντας από το ποσό των 120 € για ετήσιο συνολικό εισόδημα 12.001,00 € και άνω.
Εντούτοις, η καθιερούμενη στην άνω διάταξη κλίμακα προσκρούει στην κατοχυρωθείσα δια της παρ. 5 αρ. 4 του Συντάγματος αρχής της αναλογικότητας κατά την οποία « οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».
Και τούτο διότι δια της άνω κλίμακας ο φορολογούμενος που δήλωσε καθαρό εισόδημα 12.000,00 € δεν επιβαρύνεται με την εν λόγω εισφορά, ενώ ο δηλώσας εισόδημα κατά 1 μόλις ευρώ μεγαλύτερο (12.001,00 €) υπόκειται σε εισφορά .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...