Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Σε λίγο δεν θα μιλάμε για φοροφυγάδες, γιατί θα είμαστε όλοι !...


Ναι σε λίγο θ' ανήκω κι' εγώ κι' εσείς, σ' αυτή την κατηγορία.

Ήδη ο "εβραίος" διαχειριστής με είπε μπατακτσή γιατί του χρώσταγα ένα μήνα κοινόχρηστα και του ζήτησα να με "ανεχθεί" για λίγο[έχει αποθεματικό], επειδή προηγούνταν η πληρωμή του νέου εκκαθαριστικού στην εφορία.
Το καθεστώς όσο βλέπει να υπάρχουν ακόμα μικροκαταθέσεις στις τράπεζες, ξερογλείφεται και προσπαθεί με τα διάσπαρτα "φορολογικά" κόλπα, να τις....
απομυζήσει.
Έτσι, ελλείψει ρευστότητας, δεν θα μπορούμε ν' ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες "υποχρεώσεις μας" στο γκουβέρνο, στις τράπεζες, προς τρίτους, κλπ.
Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν θα φθάνουν ούτε για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών διαβίωσης.
Αυτή την στιγμή ζούμε την έλευση της ιστορικά μεγαλύτερης ανισοκατανομής εισοδήματος και πλούτου στη χώρα.

"Παράνομη η επιβολή είσπραξης του τέλους ακινήτου μέσω της ΔΕΗ"


Του Δημήτρη Βερβεσού
Μέλος Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στους νομικούς κύκλους για τη συνταγματικότητα του συγκεκριμένου φορολογικού βάρους που επιβάλλει η κυβέρνηση στην κατεύθυνση επίλυσης του διαρθρωτικού δημοσιονομικού προβλήματος, που αντιμετωπίζει το....
Ελληνικό Δημόσιο.

Επιγραμματικά και χωρίς ιδιαίτερη νομική ανάλυση για τις ανάγκες της ενημέρωσης του μη έχοντος νομικές γνώσεις φορολογούμενου πολίτη, επιθυμώ να επισημάνω τα κάτωθι σημεία:

α) Η επιβολή του «ειδικού τέλους» εν συνδυασμό με μια σειρά άλλων φορολογικών επιβαρύνσεων του ακινήτου (Φ.Μ.Α.Π., Τ.Α.Π., φόρος μεταβίβασης και δη ουχί σε ενιαύσιο ΕΦΑΠΑΞ παροχή αλλά σε τετραετή τουλάχιστον βάση) επιβαρύνει δραματικά την ατομική ιδιοκτησία, ήτις συνταγματικά προστατεύεται στο άρθρο 17 Σ 1975/1986/2001, πλήττει δε ουσιωδώς το δικαίωμα αυτό με την υπέρμετρη οικονομική του επιβάρυνση υπέρ του Δημοσίου.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ανακοίνωση της Θύρας 4 για τον Παπανδρέου ! ! !Ο σύνδεσμος φίλων Π.Α.Ο.Κ. "Θύρα 4" μας κούφανε! 
  Η πιο καυστική ανακοίνωση κατά του πρωθυπουργού που έχει βγει ποτέ από επίσημο φορέα, κίνημα, οργάνωση, σύνδεσμο κτλ.
Λίγες ώρες μετά τον αγώνα Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, η "Θύρα 4" έβγαλε την καθιερωμένη ανακοίνωση - κριτική του αγώνα. 
Το σημείο της ανακοίνωσης όμως που....προκαλεί τεράστια εντύπωση και σοκάρει είναι το εξής:...

ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΑΓΡΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΙΝΤΖΕΡΗ


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Άγριο επεισόδιο με πρωταγωνιστές περίπου δέκα πολίτες, συνταξιουχοι κατά κύριο λόγο, έλαβε χώρα πριν από λίγο έξω από υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας σε κεντρική περιοχή της Νίκαιας.

Απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ; Η ΔΕΗ δε δικαιούται, ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα!

image

Ο δικηγόρος Αθηνών και νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Χασιώτης, επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις λεγόμενες τότε “παρκο-εταιρίες” του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες έκαναν έλεγχο στάθμευσης των αυτοκινήτων και επέβαλαν και τα σχετικά πρόστιμα σε ιδιώτες, η ΔΕΗ δε δικαιούται να εισπράττει φόρους και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε πελάτες της, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το “τέλος ακινήτων”. Παράλληλα, ούτε οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες - πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε είσπραξη φόρων ή διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπάνω  απόφασης, αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (όπως είναι η Δ.Ε.Η. και οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος). Τόσον η είσπραξη φόρων, όσο και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων λόγω της άρνησης πληρωμής φόρων, αποτελούν στοιχεία άσκησης δημόσιας εξουσίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η άσκηση δημόσιας εξουσίας αποτελεί την κατ΄εξοχήν έκφραση κυριαρχίας του Κράτους και ασκείται μόνο από το Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
Η προτεινόμενη τροπολογία δεν αναθέτει τις αρμοδιότητες αυτές μόνο στη ΔΕΗ (η οποία έχει και κάποιο δημόσιο χαρακτήρα) αλλά και σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτροδότησης (εναλλακτικούς παρόχους τους ονομάζει). Η επιβολή της κύρωσης ναι μεν προβλέπεται από το Νόμο, αλλά αναθέτει σε ιδιώτη να επιβάλει αυτές τις κυρώσεις.
Εναπόκειται στην κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει εάν αυτή η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων συμβαδίζει με τα άρθρα 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος.

Λίγες σκέψεις... Πώς δάειβαζι ο εόφγαλκές μας;...κάποιοι ίσως να διάβασαν το κείμενο μου περί "Λίγες σκέψεις... Πώς δάειβαζι ο εόφγαλκές μας;"! Κι όμως είναι εντελώς τρελό, αλλά αν το......ψάξετε θα βρείτε πολύ εντυπωσιακά παραδείγματα που μπορεί να μας περάσουν μηνύματα! Ο εγκέφαλός μας συνδυάζει ερεθίσματα, τα θυμάται, βρίσκει το καλό και το κακό ανάλογα την εκπαίδευση αλλά και τα ερεθίσματα που λαμβάνει! Νομίζετε πως μόνο εμείς λαμβάνουμε τα όποια μηνύματα? Τί γίνεται αν το ίδιο συμβαίνει στα μυαλά των παιδιών μας? Μη ξεχνάμε πως το παιδικό μυαλό είναι σαν σφουγγάρι, λαμβάνει πολλές πληροφορίες και τις κρατάει, τις συνδέει και με το κατάλληλο μέντορα τις θεωρεί σωστές ή λάθος! To όλο θέμα απλά θέλω να είναι για κάποιους υπενθύμιση (δεν αισθάνομαι πως ανακάλυψα το τροχό) αλλά και σαν μία μικρή αφύπνιση για το τί μαθαίνουν τα παιδιά μας...

...δεν είναι απίστευτο πως γνωρίζουμε πως κάποιες ταινίες, βιντεοπαιχνίδια κλπ επηρεάζουν τη κρίση μας αλλά συνεχίζουμε και τα βλέπουμε/παίζουμε? Καλά εμείς, το παίζουμε μεγάλοι και μυαλωμένοι! Όταν όμως παρκάρουμε τα παιδιά μας μπροστά στη τηλεόραση έχουμε σκεφτεί τί βλέπουν τα παιδιά μας και πόσο αυτά που βλέπουν επηρεάζουν τη κρίση και τις μελλοντικές τους πράξεις?

...συνήθως οι περισσότεροι γονείς για κάποιο λόγο εμπιστεύονται τη τηλεόραση για να "παρκάρουν" τα παιδιά τους, χωρίς στη πράξη να ξέρουν τί βλέπουν τα παιδιά τους, πόσο επιμορφωτικά είναι τα προγράμματα και οι ήρωες τους τί πρεσβεύουν! Πείτε με υπερβολικό, αλλά αποκλείω μετά από τόσα πειράματα, έξοδα και έρευνες να μη ξέρουν κάποιοι πώς ερμηνεύει ο εγκέφαλος το κάθε ερέθισμα! Πώς θα σας φαίνονταν αν σας έλεγα πως όταν κάθονται τα παιδιά μας μπροστά στο χαζοκούτι εκπαιδεύονται για κάτι που εμείς δεν γνωρίζουμε?

...κάποια παραδείγματα για αυτά που λέω είναι και τα παρακάτω! Ίσως να είναι καλό να έχουμε το νου μας, όταν παρκάρουμε κάπου ό,τι πιο σημαντικό έχουμε στη ζωή μας! Όταν το παιδί μας ταυτίζεται με τον ήρωα που εμείς δεν ξέρουμε, αλλά του παίρνουμε τις μπλούζες, τα παιχνίδια με το πρόσωπό του, ό,τι μοσχοπουλιέται με τον ήρωα της τηλεόρασης, αρκεί το παιδί να έχει κοντά τον ήρωά του, που εμείς ίσως να μη γνωρίζουμε...

“Άλλη μία ημέρα χωρίς τίποτε το αξιοσημείωτο”… (Λουδοβίκος ο ΙΣΤ΄)Παίχθηκε εχθές το βράδυ η τελευταία πράξη της παράστασης ΣΟΚ και ΔΕΟΣ Σεπτεμβρίου. Αφού ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε ότι μπορούσε για να δραματοποίηση της κατάσταση (ανέβαλε ακόμα και το ταξίδι του στις ΗΠΑ) και ο πολύς Βαγγέλης Βενιζέλος μας είπε από το βήμα της Βουλής ότι ευτυχώς που υπάρχει η τρόικα, ήρθε και ο λογαριασμός… Για να κρίνει...
κανείς την ουσία των μέτρων που ανακοίνωσε εχθές το βράδυ η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου θα πρέπει να γνωρίζει μία λεπτομέρεια… Φτωχός θεωρείται σύμφωνα με τις διεθνείς μετρήσεις και φόρμουλες των διεθνών οργανισμών ο άνθρωπος που δεν έχει δυνατότητα για επαρκή στέγη, τροφή, πόσιμο νερό, είδη καθαριότητας και φάρμακα. Δηλαδή ένας άνθρωπος θεωρείται φτωχός σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς όταν δεν έχει κατάλυμα που τον προφυλάσσει επαρκώς από το κρύο και τον καύσωνα, δεν τρέφεται επαρκώς, δεν πίνει νερό αρκούντως καθαρό και δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει τα απαραίτητα είδη καθαριότητας (π.χ. σαπούνι, οδοντόκρεμα κ.λ.π.) και φάρμακα (π.χ. ασπιρίνη).

Τα παιδιά από το 5ο Λύκειο έκαναν το πρωί καθιστική διαμαρτυρία έξω από το χώρο του σχολείου στην οδό Κύπρου.

Συμβολικά πέταξαν τα dvd, φωνάζοντας: "Δεν έχουμε λεφτά, δεν έχουμε βιβλία, που θα φτάσει πια αυτή η κοινωνία;"Το πανό που σήκωσαν οι μαθητές - ΦΩΤΟ LamiaReport
Το πανό που σήκωσαν οι μαθητές - ΦΩΤΟ LamiaReport

TO ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!


Αποκλεισμός της Βουλής των Ελλήνων την ερχόμενη Τρίτη 27/9/2011


Η τελευταία ευκαιρία κάθε Έλληνα έχει ημερομηνία. Αποκλεισμός της Βουλής των Ελλήνων την ερχόμενη Τρίτη που θα ψηφιστεί ο φόρος για τα ακίνητα μέσω...
λογαριασμών της ΔΕΗ. Με αυτοκίνητα, μηχανές, πεζοί, όλοι οι Έλληνες στο Σύνταγμα. Δώστε τέλος στην προδοσία. Όλη η Ελλάδα ενωμένη.

Η Ελλάδα αναγνωρίζει ταξιδιωτικά έγγραφα με το όνομα Μακεδονία!!!


ΕΠΕΙΓΟΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΑΕΑ/ΔΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ
ΑΕΑ/ΔΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ/1 ΤΜ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤ
Δ/νση: Π.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 4 10177 ΑΘΗΝΑ
Αρμόδιος: ΑΣΤ.Α' ΠΕΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Τηλέφωνο: 
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 71778/ 11/873169
Γ.Φ./Ε.Φ. Θεματολογίου: (4000/1)
 ΑΘΗΝΑ , 01/09/2011
Ηλεκτρονική διακίνηση για τους αποδέκτες που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο POL.
ΠΡΟΣ:
 'ΒΛΕΠΕ ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ'
ΘΕΜΑ:
 Ταξιδιωτικά έγγραφα αλλοδαπών όπου αναγράφεται ως τόπος γέννησης των κατόχων «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» - « Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη Ε.Ε.»
ΣΧΕΤ: α) Υπ.αριθ.63563/11/829332 από 20-8-2011 αναφορά της Υ.Α Κέρκυρας.
            β)  Υπ.αριθ.Α.Π. Φ.39130 από 29-08-2011 έγγραφο του ΥΠΕΞ/Α3 Δ/νση.

Με αφορμή ερώτημα που υπεβλήθη από υφιστάμενη υπηρεσία μας, αναφορικά με το εάν θα πρέπει να χορηγηθεί  « Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη Ε.Ε.» του Π.Δ.106/2007 σε πολίτη Βουλγαρίας ο οποίος κατείχε διαβατήριο Βουλγαρικών αρχών, στο οποίο αναγράφεται ως τόπος γέννησης  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» , σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το ανωτέρω (β) σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΞ/Α3 Δ/νση το οποίο σας διαβιβάζουμε, το εν λόγω  διαβατήριο, όπως άλλωστε και τα ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων χωρών, που αναφέρουν ως τόπο γέννησης « ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» αναγνωρίζονται ως ισχυρά ταξιδιωτικά έγγραφα από την Ελλάδα και επομένως μπορεί να εκδοθεί η αιτηθείσα « Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη Ε.Ε.».

Πρώτη καταδίκη γυναικών που φορούσαν νικάμπ στο Παρίσι


Δικαστήριο της Γαλλίας επέβαλε χτες την πρώτη πρώτη καταδίκη σε γυναίκες που φορούσαν σε δημόσιο χώρο ενδυμασία που κρύβει πλήρως το πρόσωπο.
Δύο γυναίκες που φορούσαν νικάμπ καταδικάσθηκαν σε πρόστιμα από τη γαλλική δικαιοσύνη, στην πρώτη απόφαση αυτού του τύπου που εκδίδεται από δικαστήριο μετά την έναρξη, τον Απρίλιο, της ισχύος του νόμου που απαγορεύει τις ενδυμασίες που κρύβουν εντελώς το πρόσωπο στους δημόσιους χώρους.

Το δικαστήριο της πόλης Μο...
περίπου 40 χλμ. ανατολικά του Παρισιού, επέβαλε πρόστιμο στην Χιν Αμάς, 32 χρόνων, και στην Νατζάτ Ναΐτ Αλί, 36 χρόνων, επειδή εμφανίσθηκαν έξω από το δημαρχείο της πόλης φορώντας νικάμπ --ένα ένδυμα που καλύπτει τα μαλλιά και το πρόσωπο και αφήνει μια σχισμή για τα μάτια--, δήλωσε ο δικηγόρος τους Ζιλ Ντεβέρ.

Ο Ντεβέρ είπε πως στην Αχμάς επιβλήθηκε πρόστιμο 120 ευρώ και στην Αλί πρόστιμο 80 ευρώ. Πρόσθεσε πως θα ασκήσουν έφεση σε βάρος της καταδίκης τους επειδή η απαγόρευση παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών.

"Το πρόβλημα δεν είναι το πρόστιμο. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι γυναίκες βρίσκονται ουσιαστικά υπό κράτηση κατ' οίκον. Αυτή είναι η πραγματική τιμωρία", δήλωσε ο Ντεβέρ.

Η Γαλλία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που απαγόρευσε στους δημόσιους χώρους τις ενδυμασίες που κρύβουν εντελώς το πρόσωπο, όπως το νικάμπ και η μπούρκα. Πολλές γυναίκες που τις φορούσαν είχαν ήδη δεχθεί συστάσεις στο δρόμο από αστυνομικούς, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που μια υπόθεση αυτού του τύπου κρίθηκε από δικαστήριο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6ΜΜ,ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜA


Από το : preza-tv
Η αγανάκτησή μας, που πλημμύρισε τις πλατείες, τώρα ξεχειλίζει! Αυτοί, που ευθύνονται για την κρίση, στο όνομα δήθεν της σωτηρίας της χώρας διαλύουν την κοινωνία.
Αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς βιβλία. Κάνουν τα πανεπιστήμια εταιρείες. Δημιουργούν...
τουλάχιστον δύο άνεργους σε κάθε οικογένεια. Βάζουν λουκέτα παντού. Εξαπολύουν μια άνευ προηγο
υμένου φορολογική λαίλαπα.
Κλέβουν το βιος μας, καταστρέφουν τις ζωές μας.
Αλλά τώρα πια δεν μας φοβίζουν. Τα νέα χαράτσια, που επιβάλουν μας ενώνουν και μας εξοργίζουν.
Όλοι μαζί μπορούμε να τους στείλουμε πίσω το λογαριασμό.
Δεν πληρώνουμε για κανέναν και τίποτα.
Ήρθε η ώρα να πληρώσουν αυτοί.
Καλούμε φοιτητικά, εργατικά, επαγγελματικά και επιστημονικά σωματεία, συλλόγους, συνδικάτα, φορείς να οργανώσουν την άρνηση πληρωμών και να συντονίσουμε όλοι μαζί τις δράσεις ανυπακοής και αλληλεγγύης.

Εφοριακοί κάνουν…«Δήλωση Αδυναμίας Πληρωμής Αντισυνταγματικής Φορολογίας»Εφοριακοί κάνουν…«Δήλωση Αδυναμίας Πληρωμής Αντισυνταγματικής Φορολογίας»
«Δήλωση Aδυναμίας Πληρωμής Αντισυνταγματικής Φορολογίας» είναι ο τίτλος της αίτησης που συνένταξαν αγανακτισμένοι εφοριακοί και δικηγόροι ενώνοντας τις γνώσεις τους με σκοπό να παροτρείνουν τους μη έχοντες πολίτες να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορά, διότι είναι... αντισυνταγματική.


Συνδικαλιστές εφοριακοί και δικηγόροι λοιπόν ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συντάξουν ένα έγγραφο- αίτηση στηριζόμενο στα άρθρα του Συνταγματος το οποίο κατοχυρώνει - όπως υποστηρίζεται- νομικά τους ενδιαφερόμενους πολίτες στην μη καταβολή της έκτακτης εισφοράς.

Συγκεκριμένα, με αυτή την αίτηση- ένδειξη ανυπακοής στο ανάλγητο κράτος, που κάθε πολίτης με οικονομικές δυσκολίες μπορεί να συμπληρώσει υπο την ευθύνη του και παραδίδει στην ΔΟΥ της περιοχής του, δεν υποχρεούται να πληρώσει την έκτακτη εισφορά. Καθώς προκύπτει νομικά, η έκτακτη φορολογία δεν στηρίζεται στο Σύνταγμα.

Μαζί τα φάγαμε; Χώρια τα χωνεύουμε…Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, μπορεί να… απέχει τις τελευταίες ημέρες από τα κανάλια και τις εφημερίδες, ωστόσο έκανε την τιμή και έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα 24 HEURES της Λωζάνης… Τί Λωζάνη, τι Κοζάνη, θα πείτε…
Δεν ξέρετε, όμως, τι είπε ο κύριος Πάγκαλος όταν ερωτήθηκε τι απαντά στους Έλληνες πολίτες που κατηγορούν τους πολιτικούς για την κατάσταση της Οικονομίας.
Ο κ. Πάγκαλος απάντησε ότι οι “ελεύθεροι επαγγελματίες είναι αυτοί που κλέβουν
μόνιμα το κράτος. Π.χ. δικηγόροι στην Αθήνα δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα της τάξης των 1.500 ευρώ. Αδιανόητο. Όλοι συμμετέχουν με αυτόν τον τρόπο στην απώλεια εσόδων. Το έχω ήδη πει, όλοι μαζί δαπανήσαμε τα χρήματα…”

ΑΥΤΟΣ...ΚΑΙ ...ΑΝ ΕΧΕΙ ..@ΡΧΙΔΙ@ ΜΠΡΑΒΟ ...ΜΕΓΑΛΕ !!!! Επιστολή – γροθιά: “Φτύνω στα μούτρα σας”Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας.


Εχω τιμηθεί με όλα τα μετάλια και τα παράσημα, με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου, δεν έχω τιμωρηθεί ποτέ μου και έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο.
Έχω υπηρετήσει 22 χρόνια στην ειδική μονάδα ΧΩΚ και ήμουνα παντού και πάντα και στην κρίση των Ιμίων ενεργοποίησα τους Πυραύλους ΧΩΚ. 

Στα 39 μου έπαθα έμφραγμα και υπεβλήθηκα σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς.
Από τότε υπηρέτησα σε υπηρεσία γραφείου αποφάσισα να παραιτηθώ στα 50 μου με σκοπό να φροντίσω την υγεία μου ..

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ..!!..ΝΕΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΟΧΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!Δ
...Δ
ύο έγγραφα, το πρώτο του 1939 και το δεύτερο του 1940, έρχονται να ενισχύσουν την εντύπωση πως η διαδικασία ολοκλήρωσης της ειδικής εκκαθάρισης της «Τράπεζας της Ανατολής» διεκόπη για κάποιον άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.
Παρά, λοιπόν, τους ισχυρισμούς, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου η «Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με τους οποίους η εκκαθάριση ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 1936, προκύπτει αβασάνιστα πως τουλάχιστον έως το 1940 αυτή η διαδικασία δεν είχε ολοκληρωθεί.
Τα δύο ντοκουμέντα που αποκαλύπτει η zougla.gr αφορούν δύο επιστολές προς την Διοίκηση της «Εθνικής». Το πρώτο είναι τηλεγράφημα του υποκαταστήματος της Τράπεζας στο Βόλο και απευθύνεται στα κεντρικά της Αθήνας. Ζητά από την Διοίκηση της τράπεζας να απαντήσει σχετικά με την πορεία της μετοχής της...υπό εκκαθάριση «Τράπεζας της Ανατολής».
Η ημερομηνία κατά την οποία απεστάλη το τηλεγράφημα είναι 11 Μαΐου του 1940. Λίγους μήνες πριν εμπλακεί η χώρα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο λόγος για τον οποίο το υποκατάστημα ζητεί πληροφορίες επί της αξίας των μετοχής είναι σαφής. «Διά λογαριασμών πελατών μας», αναγράφεται στο τηλεγράφημα χαρακτηριστικά.

ΤΗΣ ...Π@ΥΤ@Ν@Σ...ΓΙΝΕΤΑΙ !!!!Μια ανάλυση με πολλά ερωτήματα, που δεν αποκλείει πρώτο ελληνικό στρατιωτικό πλήγμα στην Τουρκία σε περίπτωση, που η Τουρκία επιμείνει να στείλει σκάφη της στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ή ενοχλήσει την γεώτρηση της Κύπρου…


δημοσιεύει το κέντρο στρατηγικών μελετών STRATFOR, το οποίο μάλιστα στελεχώνεται με αναλυτές και στελέχη που έχουν υπηρετήσει στην CIA και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Μάλιστα, στην ανάλυση περιγράφεται η συγκεκριμένη πεποίθηση ως εξής:
«Μπορεί η Ελλάδα να είναι απασχολημένη με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αν όμως η Τουρκία επιμείνει και στείλει πολεμικά πλοία να συνοδεύσουν ερευνητικά σκάφη για τη διενέργεια δικών της ερευνών σε «αμφισβητούμενα» (disputed) ύδατα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ή την κυπριακή ΑΟΖ, τότε η ελληνική κυβέρνηση ίσως μπει στον πειρασμό να επιχειρήσει τη συσπείρωση του λαού της, οπότε μια σύγκρουση με την Τουρκία δεν προβάλει και ως μια τόσο κακή ιδέα». Στην ίδια ανάλυση επισημαίνεται, ότι η Τουρκία έχει υπερβεί τα εσκαμμένα και αναφέρει συγκεκριμένα: «Η Τουρκία χρησιμοποιεί σκληρή ρητορική, η οποία όμως στερείται ουσίας εναντίον του Ισραήλ, με θετικά γι’ αυτήν αποτελέσματα σε επίπεδο δημόσιας εικόνας και επικοινωνιακής διείσδυσης στον αραβικό κόσμο, με σημαντικές όμως απώλειες στον τομέα της αξιοπιστίας, αφού δεν φαίνονται οι Τούρκοι να είναι διατεθειμένοι να υλοποιήσουν τις απειλές τους για την αποστολή πολεμικών πλοίων που θα συνοδεύσουν έναν νέο «στόλο ελευθερίας» για τη Γάζα».

Aλλάζοντας οργανόγραμμα μπορεί να απολυθούν όλοι από τις ΔΕΚΟ


Γράφει ο Αδαμάντινος

Σύμφωνα με το σύνταγμα αν καταργηθεί μια οργανική θέση τότε ένας μόνιμος υπάλληλος μπορεί να απολυθεί. Προφανώς με την αλλαγή ενός οργανογράμματος το όνομα και ο στόχος καθε επι μέρους υπηρεσίας, παραγωγής, διάθεσης κλπ θα αλλάξει. Στην περίπτωση αυτή δεν....
υπάρχει σοβαρή νομολογία να επιτρέψει στους εργαζόμενους να ζητήσουν μεσω δικαστηρίων την επαναπρόσληψή τους.

Πράγματι, με το πρόσχημα της αναδιάρθρωσης και με νέα οργανογράμματα - ακόμη και μόνο ανα υπηρεσία - μπορεί να απολυθούν απο μερικοί μέχρι οι παντες απο το δημόσιο.

Οπως φαίνεται, οι απολύσεις στο δημόσιο θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες μεχρι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων να φτάσει το ποθητό 50%. Δεν θα προλάβουν...

Ωριμάζει η ιδέα για διαφυγή μέσω εκλογών


Όλο και πιο δυνατές γίνονται οι φωνές μέσα στο ΠΑΣΟΚ για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές εντός του φθινοπώρου και μόλις ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την έκτη δόση, είτε αυτή δοθεί τελικά στη χώρα μας, είτε κοπεί η δανειοδότηση από την τρόικα. Μέχρι τώρα υπήρχαν μόνο μεμονωμένες φωνές στο.....
υπουργικό συμβούλιο, από δύο – τρεις υπουργούς, που υποστήριζαν τη διέξοδο μέσω της κάλπης. Με τις τελευταίες φοροκαταιγίδες όμως, προστέθηκαν σε αυτούς και πολλοί βουλευτές, που «χτυπούν» τα καμπανάκι του κινδύνου περί διάλυσης του ΠΑΣΟΚ εάν συνεχιστεί αυτή η πορεία.

Ο Απατεώνας Μάκης Τριανταφυλλόπουλος - Όλη η αλήθεια για την Δωρεά μετοχής 670 δις ευρώ


O ΠΑΣΟΚΟΤΡΙΑΝΤΑΕΥΡΩΠΟΥΛΟΣ

Θέλω ρε κουφάλες με απλά λόγια να μου απαντήσετε πριν σας παραθέσω όλη την αλήθεια στα παρακάτω:

Τώρα το ανακαλύψατε το θέμα με την μετοχή 670 δις ευρώ???

Γιατί το δημοσιοποιήσετε τώρα ? για καλό ?

Γιατί δεν μας λέτε ποιος θα υποστεί ζημία απο αυτό το θέμα? μήπως η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος?

Πέστε μου τι ζημία θα έχει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος η οποία είναι στο χρηματιστήριο τις wall street όταν ακούγετε στην αγορά ότι  θα πρέπει να πληρώση ένα τέτοιο υπέρογκο ποσό ? ? ποιοι κερδίζουν από αυτό ?

Ρε κουφάλα Μάκη τελικά ......
αγόρασε την ζούγκλα ο Ανδρέας Βγενόπουλος ???

Τι παιχνίδι παίζεις πάλι? ? ?

Να απαντήσετε ξεκάθαρα στον Ελληνικό λαό γιατί τώρα σκαλίσατε το θέμα ενώ το ξέρατε καιρό τώρα ?

ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ιστορικό χρονικό - Συγχώνευση της Τράπεζας της Ανατολής με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Το έτος 1904 ιδρύεται στην Αθήνα η “ΤΡΑΠΕΖΑ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ” (BANQUE D’ORIENT-ORIENT BANK),το καταστατικό της οποίας δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ αρ. 277/7-12-1904).
Συνιδρυτές και συνιδιοκτήτες της Τράπεζας της Ανατολής είναι η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος και η Εθνική Τράπεζα Γερμανίας. Αρχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Ανατολής ορίζεται το ποσό των δέκα εκατομμυρίων Χρυσών Γαλλικών Φράγκων (10.000.000 χγφ). Είναι αυτονόητο ότι οι συνιδρυτές της Ανατολής έκαναν εγγραφές και πώλησαν μετοχές της νέας τράπεζας πριν καν ξεκινήσει την λειτουργία της.
Το έτος 1906 η Τράπεζα Ανατολής ξεκινά τη λειτουργία της και αμέσως προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5.000.000 χγφ. Με συνολικό κεφάλαιο 15.000.000 χγφ αναπτύσσεται γρήγορα στη Βόρειο Ελλάδα, στη Μικρά Ασία και στην Αίγυπτο.
Το έτος 1910 κάνει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 10.000.000 χγφ και γίνεται κυρίαρχη στη Μικρά Ασία, Αίγυπτο και όχι μόνον.
Το έτος 1925 προχωρά σε δύο νέες αυξήσεις (μία στην αρχή και μία στο τέλος του έτους) του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 5.000.000 χγφ η κάθε μία και έτσι την επόμενη χρονιά (1926) η Τράπεζα της Ανατολής βρίσκεται με κεφάλαιο 35.000.000 Χρυσά Γαλλικά Φράγκα, διαιρεμένο σε 280.000 μετοχές των 125 χγφ.
Το έτος 1932 αποφασίστηκε η συγχώνευση της Τράπεζας της Ανατολής με την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (ΦΕΚ αρ.301/31-12-1932).
Να σημειωθεί ότι τα ακίνητα της Τράπεζας Ανατολής ήταν σημαντικά και πολλά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το ακίνητο στην οδό Σοφοκλέους 6 στην Αθήνα που στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα το Χρηματιστήριο Αξιών, ήταν τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Ανατολής (ιδιόκτητο), το ακίνητο στην οδό Πανεπιστημίου που στεγάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος ακόμη και σήμερα ήταν ιδιοκτησία της Ανατολής, πολλά ακίνητα (οικόπεδα και κτήρια) που περιλαμβάνονται στο τρίγωνο Πανεπιστημίου-Αιόλου-Σοφοκλέους ήταν ιδιοκτησία της Ανατολής!!! Όλα τα ακίνητα της Ανατολής μεταβιβάστηκαν στην Εθνική Τράπεζα άμεσα με την έναρξη της ειδικής εκκαθάρισης, τους πρώτους μήνες του 1933.

ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ Ο Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ?


Είμαι Ελληνίδα Μητέρα ,εργαζόμενη και καθημερινά προσπαθώ να επιβιώσω σε μια χώρα στην οποία το να είναι ΕΛΛΗΝΑΣ ψυχή και σώματι είναι "γραφικό" ,είναι "ρατσιστικό" κτλ . Το παιδί μου φοιτάει σε δημόσιο Ελληνικό σχολείο , και εμπιστεύομαι στους Εκπαιδευτικούς   την πνευματική του καλλιέργεια .Mια πνευματική καλλιέργεια από την οποία εξαρτάται το μέλλον αυτής της χώρας,διότι εάν οι επόμενες γενναίες δεν έχουν Ελληνική ψυχή το μόνο που θα συμβεί θα είναι να παραδοθούμε αμαχητί .

Ο Βενιζέλος και η «μπέμπα» με τα λεφτά του… λαού


Ρεπορτάζ: Νίκος Καλαμπάκας

Ήταν 13 Οκτωβρίου του 2009 όταν ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης αναλάμβανε να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, πως με εντολή του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, όλοι οι Έλληνες βουλευτές και οι κρατικοί αξιωματούχοι, θα μετακινούνται στο....
εξής με αυτοκίνητα που δεν θα ξεπερνούν τα 1600 κυβικά.

Τότε, στις δηλώσεις του, ο Ραγκούσης είχε πει: «η κυβέρνηση έλαβε εντολή από τον ελληνικό λαό να τα αλλάξει όλα και αυτό θα κάνει, ξεκινώντας από το μείζον ζήτημα του περιορισμού της σπατάλης». Και τελικά, δεν το έκανε…

Προς ..ξεφτιλισμένους.. Κανέλλης το ανάγνωσμα

Η Κανέλλη με γάλα και καρβέλι στη Βουλή

Πληρώστε ρε... για την πατρίδα ρε γαμώτο


Ας μην σκάμε.

Αν τα σχολεία μπορούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να λειτουργούν με φωτοτυπίες, γιατί δεν μπορούν και τα χαράτσια για πρώτη φορά να πληρωθούν με τέτοιες; Βέβαια πρέπει να βρει κανείς και τα πρωτότυπα για να τις βγάλει.

Όπως και να έχει όσοι και όσες θέλουν να συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια του Μπενίτο να σώσει την χώρα από τους κατοίκους της έχουν τη λύση. Φωτοτυπία και στο ταμείο. Και τα ......
κανονικά όταν τυπωθούν…

Δεν έχουμε να πληρώσουμε ρε..παλιοκουφάλες.«Δήλωση Αδυναμίας Πληρωμής Αντισυνταγματικής Φορολογίας» είναι ο τίτλος της αίτησης που συνέταξαν αγανακτισμένοι εφοριακοί και δικηγόροι ενώνοντας τις γνώσεις τους με σκοπό να παροτρύνουν τους μη έχοντες πολίτες να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορά, διότι είναι... αντισυνταγματική. Συνδικαλιστές εφοριακοί και δικηγόροι λοιπόν ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συντάξουν ένα έγγραφο- αίτηση στηριζόμενο στα άρθρα του Συντάγματος το οποίο κατοχυρώνει - όπως υποστηρίζεται- νομικά τους ενδιαφερόμενους πολίτες στην μη καταβολή της έκτακτης εισφοράς.

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΓΙΟ ΜΟΝΙΜΟ ΤΕΛΟΣ

Τουλάχιστον ο…. Στάλιν έκανε τσάμπα τα σπίτια στους ρώσους. .


Ο βαγγέλας ανακάλυψε το …ενοικιοστάσιο και θέλει να πληρώνουμε ..ενοίκιο για τα σπίτια μας. Δεν φτάνει οι παλιοκαριόληδες που έχουν εισπράξει τα κέρατα τους για να κτίσει κάποιος ένα σπιτάκι από άδειες φ.π.α και χίλια δυο χαράτσια ,τώρα θέλει να του πληρώνουμε και ..ενοίκιο για το χρυσοπληρωμένο σπιτάκι μας. Άμα δεν μας βάλει και γαμισόμετρο στην κρεβατοκάμαρα δεν θα σταματήσει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...