Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Γνωμοδότηση "φωτιά" για το τέλος στα ακίνητα


Του Χάρη Φλουδόπουλου - Μπορεί με αφορμή την επιβολή του τέλους για τα ακίνητα η κυβέρνηση να ζητεί από τη ΔΕΗ να είναι αμείλικτη και να κόβει το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει το νέο χαράτσι, ωστόσο λίγες εβδομάδες πριν, στις 2 Σεπτεμβρίου, άλλο υπουργείο της ίδιας κυβέρνησης είχε διατυπώσει διαφορετική γνώμη. Ο λόγος για τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία χαρακτηρίζει την υπηρεσία της ηλεκτροδότησης ως «καθολική», γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτηματικά ως προς τη δυνατότητα να κοπεί το ρεύμα σε κάποιον καταναλωτή, επειδή δεν πλήρωσε το έκτακτο τέλος για τα ακίνητα.

H λίστα των ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρίΜπρος στην μηχανή των αποκρατικοποιήσεων-ξεπουλήματος βάζει η ψευτοκυβέρνηση ανάβοντας το «πράσινο φως» για την μεταβίβαση στο Ταμείο Περιουσίας των πρώτων πέντε Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που θα διατεθούν σε θεσμικούς επενδυτές.
Πρόκειται για τα ΕΛΠΕ, την ΛΑΡΚΟ, τον ΟΔΙΕ και τις εταιρίες Διεθνής Αερολιμένας Α.Ε και Ελληνικό ΑΕ.
Παράλληλα, στην εταιρία περνούν 35 ακίνητα του Δημοσίου που μέχρι τώρα την διαχείριση ασκούσε η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ).
Ειδικότερα στο Ταμείο Περιουσίας μεταβιβάζονται:
· 9.000.000 μετοχές της εταιρίας ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 30%
· 108.430.304 μετοχές της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 35,477%
· 15.000 μετοχές της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., ήτοι το 100% της εταιρίας
· 7.686.362 μετοχές της εταιρίας ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΑΡΚΟ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 55,19% επί του μετοχικού της κεφαλαίου
· 4.592.422 μετοχές του ΟΔΙΕ , οι οποίες αντιστοιχούν στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας
· Το δικαίωμα του Δημοσίου επί του τιμήματος για τη χορήγηση στην ΟΠΑΠ άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας 35.000 παιγνιομηχανημάτων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...