Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

Ιστορική απόφαση δικαστηρίου: Διαγράφηκαν τα χρέη άνεργης δανειολήπτριας


Το 100% των χρεών άνεργης δανειολήπτριας προς τράπεζα (26.179,65 ευρώ) διέγραψε το Ειρηνοδικείο Λάρισας.

Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται τέτοια απόφαση από ελληνικό δικαστήριο, ανοίγοντας το δρόμο για ανάλογες περιπτώσεις.

Η Επανίδρυση των Ναϊτών στην Ελλάδα!


01Για να φτιάξουν μια Νέα «χριστιανοσιωνιστική» Τάξη...
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1989
έγινε η αναβίωση του τάγματος των Ναϊτών!


* Συγκλονιστικό ντοκουμέντο!
* Φωτογραφίες και ονόματα!... 
* Το ανατριχιαστικό παρασκήνιο που μας κρύβουν...


Δ-ρ Ησαΐας Κωνσταντινίδης
Το διπλό έγκλημα της 22ας Ιουλίου 2011 στη Νορβηγία (στο Όσλο και το νησάκι Ουτόγια) έφερε στο φως της δημοσιότητας μια παλιά και «ξεχασμένη» ιστορία: τον θρύλο των Ναϊτών Ιπποτών, που είχαν δράσει τον μεσαίωνα και εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς από το προσκήνιο πριν από μερικούς αιώνες.
Όχι στην Απεργία. Ναι στη λαϊκή στάση πληρωμών.Πολλοί Έλληνες βρέθηκαν, βρίσκονται ή θα βρεθούν αντιμέτωποι με το δίλημμα, να απεργήσω ή όχι; Να απεργήσω για να τους δείξω την αγανάκτησή μου, ή να μην απεργήσω για να μη χάσω το μεροκάματο; Επί δεκαετίες οι εργαζόμενοι δασκαλεύτηκαν να θεωρούν ύψιστο δικαίωμά τους όχι τη δουλειά αλλά την απεργία. Αυτό μας επιβάλλουν οι συνδικαλιστές, οι επαγγελματίες δηλαδή προστάτες των εργαζομένων που μετά από επιτυχή θητεία υποτίθεται υπέρ των εργαζομένων και εναντίον των κυβερνήσεων, γίνονται οι ίδιοι βουλευτές και κυβερνητικοί αξιωματούχοι.


Στην πραγματικότητα οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τις απεργίες για να δώσουν στον εργαζόμενο μια επίφαση νίκης, ώστε να του επιβάλλουν χειρότερα μέτρα υποδούλωσης. Ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη συγκυρία οι απεργίες ευνοούν την κυβέρνηση, αφού εξυπηρετούν την προπαγάνδα της εναντίον συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων. Ταυτόχρονα οι απεργίες ενισχύουν το μίσος μεταξύ των Ελλήνων κι αυτό εξυπηρετεί το διχασμό που επιδιώκουν τα κόμματα του συστήματος διαπλοκής και κλεπτοκρατίας.

Αναλογιστείτε πώς ξεσήκωσαν μέσω των στρατευμένων ΜΜΕ την κοινή γνώμη εναντίον των φορτηγατζήδων, μετά κατά των ταξιτζήδων, αύριο εναντίον των εργαζομένων στα νοσοκομεία, και ούτω καθεξής. Το τρικ τους βασίζεται στο γεγονός ότι όλοι μας έχουμε μια δυσάρεστη ιστορία να διηγηθούμε με πρωταγωνιστή έναν ταξιτζή ή ένα δάσκαλο ή ένα γιατρό. Μα αυτό που διακυβεύεται μα και προέχει τώρα, δεν είναι ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ επαγγελματικών ομάδων. Όλες οι επαγγελματικές ομάδες βρίσκονται στο στόχαστρο της στρατιάς από βδέλλες που πίνουν το αίμα του λαού μας. Δεν έχει λοιπόν νόημα να κλείσουν τα σχολεία ή τα νοσοκομεία. Οι πολιτικάντηδες ολόκληρου του σύγχρονου κοινοβουλευτικού φάσματος στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά και δη αμερικάνικα κολέγια. Για την υγεία τους βεβαίως ούτε λόγος. Κατ’ ευθείαν σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια ή στας Ευρώπας και την Αμερική. Με συγκοινωνίες δεν κυκλοφορούσαν ποτέ, οπότε και να απεργήσουν οι εργαζόμενοι ποσώς τους ενοχλεί. Άρα τι νόημα έχει η απεργία; Για να ταλαιπωρηθεί ο άλλος Έλληνας, ο άλλος εργαζόμενος;

Οι «κοπρίτες» του ΔημοσίουΓια το ελληνικό Δημόσιο πολλά μπορεί κανείς να πει. Και για τους δημοσίους υπαλλήλους επίσης. Ωστόσο, είναι εξόφθαλμο ψεύδος ότι για... όλα τα δεινά του τό­που ευθύνη έχουν οι υπεράριθμοι καλοπληρωμένοι και μέχρι πρότι­νος ασφαλείς δημόσιοι υπάλληλοι. Η πραγματικότητα είναι μάλλον κάπως διαφορετική από αυτήν που περιγρά­φουν τα εκτελεστικά όργανα της τρό­ικας (η κυβέρνησή μας δηλαδή) κρα­τώντας το μαχαίρι των απολύσεων.

Μια άλλη ματιά στην πραγματι­κότητα μας προσφέρει μέσα από τα στοιχεία που παραθέτει ο Ν. Μπογιόπουλος στο βιβλίο του «Είναι ο Κα­πιταλισμός, ηλίθιε», απ’ όπου αναδη­μοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο. Τα στοιχεία είναι απολύτως ενδεικτικά της πραγματικής κατάστασης στο Δη­μόσιο των... «κοπριτών».

«Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν εκδηλώθηκε παρά ως κατάρρευση της περίφημης ιδιωτικής οικονο­μίας. Τους ιδιώτες ήταν που ήρθαν να διασώσουν τα κράτη, ‘‘κοινωνικοποι­ώντας’’ τα βάρη από τις ζημιές των τραπεζιτών. Το γεγονός αυτό δείχνει από μόνο του πόσο σαθρές είναι οι ‘‘αναλύσεις’’ περί ευθύνης του σπά­ταλου και αντιπαραγωγικού δημόσι­ου χαρακτήρα της οικονομίας έναντι του ‘‘υγιούς’’ ιδιωτικού τομέα.

Επιπλέον θράσος

Ειδικά στην Ελλάδα, όμως, οι δη­μιουργοί του πράγματι σπάταλου, αντιπαραγωγικού και αντικοινωνικού δημόσιου τομέα, οι υπόλογοι για τη λειτουργία ενός δημόσιου τομέα που αυτοί τον κατασκεύασαν έτσι ώστε να υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφα­λαίου, οι αρχιτέκτονες της ρουσφετοκρατίας και της αναξιοπρεπούς γλίτσας με την οποία οικοδομούσαν τους κομματικούς στρατούς τους είχαν το επιπλέον θράσος να υποδεικνύουν ως υπεύθυνους για το δικό τους δη­μιούργημα τους εργαζομένους, τους οποίους μάλιστα έφτασαν να αποκα­λούν μέχρι και ‘‘κοπρίτες’’.

Θέλοντας να προωθήσουν την τα­κτική του ‘‘διαίρει και βασίλευε’’ ανά­μεσα σε ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, απευθύνοντας σε ένα λαό των 11 εκατομμυρίων, ισχυριζό­μενοι ότι ‘‘όλοι μαζί τα φάγαμε’’, και για να ‘‘αποδείξουν’’ τον ισχυρισμό τους ενοχοποιούσαν τους 500.000 από αυτά τα 11 εκατομμύρια ότι ήταν ‘‘υπεράριθμοι’’ δημόσιοι υπάλληλοι. Υπάλληλοι που, όμως, διορίστηκαν στο Δημόσιο από τους κρατούντες.

Αλλά οι κρατούντες, εκείνοι που ‘‘τους διόρισαν’’ επιχειρώντας να χτί­σουν πάνω στο δικαίωμα για δουλειά την πολιτική ‘‘πελατεία’’ τους, οι ίδι­οι που παλιότερα αναφωνούσαν προς τους κομματικούς τους στρατούς του Δημοσίου ‘‘εσείς είστε το κράτος’’, έρ­χονταν τώρα και ζητούσαν τα ρέστα!

Ρεσιτάλ ανηθικότητας

Δεκέμβρης του 1944!! Τόσο επίκαιρο..
Μήπως η χοληστερίνη σας «χτυπάει» στα πόδια;


Μπορεί να είναι ο φόβος και ο τρόμος μας όσον αφορά στην υγεία της καρδιάς μας, η υψηλή χοληστερίνη, όμως, δεν σταματά εκεί. Σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά και τα πόδια μας κι εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναγνωρίσουμε τα σημάδια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...