Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Λεβεντιά


Σαν σήμερα…4/10

4/10 του 2009 το Πασόκ έρχεται στην εξουσία όπου και γιορτάζει 2 χρόνια.
4/10 του 1974 ιδρύετε το κόμμα της Νέας 
Δημοκρατίας.
Σήμερα… 4/10 είναι και η παγκόσμια ημέρα των ΖΩΩΝ! Τυχαίο;

Ιστορικό βίντεο!!
Όταν ο ΓΑΠ έκλεινε τον δρόμο το 1991, προκειμένου να μην πουληθεί ΕΒΟ.. Σήμερα ο Πρωθυπουργός θελει να την ιδιωτικοποιηση! Βίντεο..

O,τι θέλετε να κάνετε, κάντε το σήμερα!


Πλήρης παράλυση αύριο Τετάρτη για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, λόγω της μεγάλης συμμετοχής στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης. Με σοβαρά προβλήματα θα λειτουργήσουν αύριο, συγκοινωνίες, αερομεταφορές, νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, λιμάνια και....
δικαστήρια.

ΤΑ ΠΟΥΣΤ@@ΚΙΑ ΞΕΦΤΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ


Ανήκουστο: Σχολικό βιβλίο γεωγραφίας... επεκτείνει την Αλβανία μέχρι την Αιτωλ/νία!


Με εξώφυλλο τον χάρτη της... Μεγάλης Αλβανίας, το νέο βιβλίο γεωγραφίας που διδάσκεται στα αλβανικά λύκεια με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς περιέχει ουκ ολίγα "μαργαριτάρια" εθνικιστικού παροξυσμού και στρέβλωσης της γεωγραφίας όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων.

ΦΡΙΚΤΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΜΥΡΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ

Συμπληρώνονται σήμερα 89 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης από τις βαρβαρικές ορδές του αρχισφαγέα Κεμάλ. Αντί άλλου αφιερώματος, παραθέτουμε βιογραφικά στοιχεία και το φρικτό μαρτύριο του Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου, που αρνήθηκε να εγκαταλείψει το ποίμνιό του και παρέμεινε στη φλεγόμενη πόλη, πέφτοντας έτσι στα χέρια του μανιασμένου μογγολικού όχλου. Αφιερώνουμε αυτό το κείμενο...σε πολλούς και διάφορους:

Μη στεναχωριέστε, κύριε Κυβερνήτα. Καλά είμαι. Τι είναι ένα χέρι για την Πατρίδα; Τίποτα!!!


Το βράδυ της 22ας/10/1942 το αντιτορπιλικό "Αδρίας" προσκρούει σε νάρκη και δημιουργεί έναν ακόμα θρύλο του ναυτικού μας, ο οποίος έκανε για άλλη μια φορά την Ελλάδα μας ξακουστή στην Οικουμένη.

Τέλη 1941, η Βρεταννία, ύστερα από ελληνικό αίτημα, δίδει στην Ελλάδα δύο από τα νέα αντιτορπιλικά τύπου "Hunt", τα οποία ονομάστηκαν "Πίνδος" και "Αδρίας". Κυβερνήτες τοποθετήθηκαν οι αντιπλοίαρχοι Κύρης και Ιωάννης Τούμπας αντιστοίχως. Στις 20/7/1942, στο Νιούκαστλ της Αγγλίας, υψώνεται επισήμως η ελληνική σημαία επί του αντιτορπιλικού "Αδρίας"!


21/10/1943, το "Αδρίας" απέπλευσε από την Αλεξάνδρεια, με προορισμό τα Δωδεκάνησα. Ήδη είχε γίνει ξακουστό για την δράση του και τον ηρωισμό του πληρώματός του!

Νέο… φέρετρο … νέα μέτραΤα νέα μέτρα που έρχονται
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

* Κατάργηση των φοροαπαλλαγών από το 2012 - Οροφή μείωσης φόρου από απαλλαγές 300 ευρώ το 2012
* Αναθεώρηση των φορολογικών εκπτώσεων για παιδιά (tax credits)
* Αύξηση κατά 60% των τεκμηρίων διαβίωσης
* Αύξηση φορολογίας στα αυτοκίνητα και αύξηση των τελών κυκλοφορίας
* Κατάργηση αφορολογήτων ορίων για πρώτη κατοικία και περιουσίας
* Αύξηση του συντελεστή φόρου ακινήτων κατά 10% - 15% από το 2014
* Κατάργηση των αντικειμενικών αξιών από το 2015 και υπολογισμός των επιβαρύνσεων με τις τρέχουσες εμπορικές τιμές
* Αύξηση της φορολογίας καπνού με αλλαγή του τρόπου υπολογισμού
* Αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης στα αλκοολούχα
* Ελάχιστη φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες με αντικειμενικά κριτήρια (πρώτο βήμα το ετήσιο τέλος των 300 ευρώ)
«ΨΑΛΙΔΙ» ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΦΑΠΑΞ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Η βόμβα έσκασε και για τον ιδιωτικό τομέα .Η τρόικα ζητά την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας προκειμένου να μειωθούν οι κατώτατοι μισθοί. Δηλαδή από τα 548 ευρώ καθαρά που είναι σήμερα ο κατώτατος μισθός να πάει ακόμη χαμηλότερα. Τώρα το τι δουλειά έχει η τρόικα με τον ιδιωτικό τομέα την στιγμή που θεωρείται πως ασχολείται με το δημόσιο χρέος και τα… δημοσιονομικά ; Ο ευρών ..αμοιφθήσετε.
Η ωμή παρέμβαση της τρόικας στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος στενάζει πολύ περισσότερο από το δημόσιο τομέα, δείχνει και τις προθέσεις τους. Ουσιαστικά ζητείται η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ενώ δεύτερο αίτημα είναι το τριετές πάγωμα της επικύρωσης των κλαδικών συμβάσεων .

ΤΟ ΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ

Πολιτική στήριξη στον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια προσέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, όταν ο πρώτος τον κάλεσε στο τηλέφωνο και εν συνεχεία το πρωθυπουργικό γραφείο εξέδωσε επιστολή στήριξης στον Κύπριο πρόεδρο.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΣΟΚ !! 2 χρόνια κυβέρνηση !! βίντεο με Χρόνια Πολλά...


Να ζήσεις ΠαΣοΚ μου
Και χρόνια πολλά
Την εξουσία να παίρνεις
Να μας τρως τα λεφτα

Παντού να σκορπίζεις
Το ψέμα και το λαϊκισμο
Και όλοι να λένε αυτό είναι ΠαΣοΚ...

Και τώρα θα έρθω
Σε κάποιους προσωπικά
Να πω ιδιαιτέρως
Τα χρόνια πολλά

Το Γιώργο, Γιωργάκη
Που λένε και ΓκΑΠ
Και Τζέφρυ τον λέει
Η μαμά με σαρδάμ

Οι Παπανδρέου έχουν βάλει
ως στόχο από παλιά
την Ελλάδα να σώζουν
με βήματα σωστά

Γιώργος ο παππούς
Που φέραν οι Άγγλοι
Στην εξορία τους αριστερούς
Έκλεισε με χάρη

Ανδρέας ο μπαμπάς
Που ήρθε μετά
Διέλυσε την κοινωνία
Με εκπαίδευση στην διαφθορά

Τώρα ο Γιωργάκης
Που βγήκε με εντολή
Την Ελλάδα να ξεπουλήσει
Φτηνά, χωρίς ντροπή

Μα που να βρει τσίπα
Αυτός που το ΔΝΤ
Κανόνιζε να μας κυβερνήσει
Ενώ φώναζε «Λεφτά υπάρχουν» παντού

Τον ογκόλιθο έβαλε αντιπρόεδρο
Τον Πάγκαλο τον ευτραφή
Να λέει «Μαζί τα φάγαμε»
Αιδώς αχρείοι! Ντροπή!

Τον Παπακωνσταντίνου διόρισε
Υπουργό οικονομικών
Να παίρνει από τους γέρους
Να δίνει στους τοκογλύφους οβολό

Τον Ελ. Βενιζέλο
Έκανε αντιπρόεδρο Βου’
Μπας και φοβηθούμε
Από το βλέμμα του αχόρταγου

Την Διαμαντοπούλου την Αννούλα
Έβαλε στην εκπαίδευση
Που ήθελε γλώσσα μας τα Αγγλικά
Και αγοραία την παίδευση

Έκανε κανό πριν ... "ξεκάνει" 30.000 δημοσίους υπαλλήλους!


Όπως γράφει το kentrinews.gr, o πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, την Κυριακή το πρωί λίγες ώρες πριν το υπουργικό συμβούλιο που αποφάσισε την εφεδρο-απόλυση 30.000 δημοσίων υπαλλήλων , πήγε για ... κανό στο Σχοινιά!

Έτσι λύθηκε και η απορία της αναβολήςόσων γνώριζαν ότι το υπουργικό συμβούλιο είχε οριστεί για το πρωί, αλλά μετά μετατέθηκε για τις.....
18.00 το απόγευμα και εν τέλει για τις 19.00.

Γράφει σχετικά το εν λόγω site:

Η "βόμβα" που ρίχνει την Κυβέρνηση


Η δανειακή σύμβαση της Ελλάδας με την τρόικα, που υπεγράφη με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου το καλοκαίρι του 2010... και αφού πρώτα η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε απαξιώσει το brand name Ελλάδα, συρρικνώνοντας τις εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης της χώρας, θα έπρεπε φυσιολογικά να έχει και κάποια όρια. Όπως για παράδειγμα, το Σύνταγμα.

Φαίνεται ωστόσο ότι… τέτοια όρια δεν υπάρχουν, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Πολ Τόμσεν και οι συνεργάτες του απαίτησαν σήμερα από την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική… εκτροπή από το Σύνταγμα. Και ανεξαρτήτως του αν υπάρξει σχετική συμφωνία με τους εργασιακούς εταίρους, να νομοθετήσει για την ετσιθελική μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Καταργώντας δηλαδή στην πράξη τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που προβλέπονται και προστατεύονται από το Σύνταγμα.

Είναι αλήθεια κύριε Βενιζέλο;


Όπως θα καταλάβετε διαβάζοντας την παρακάτω ανάρτηση, όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι...
Το γράφει και το Σύνταγμα, ρωτήστε και τον Βενιζέλο που είναι συνταγματολόγος, αυτός ξέρει καλύτερα...
Ξέρει ότι όλοι είναι ίσοι, αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι απ' τους υπόλοιπους!!!

Ο κ.Βενιζέλος με την παρακάτω απόφαση διορίζει το 2010 ως διευθύντρια Α΄με μισθό 2.600 την Κιούρκα Αδαμαντία.


Αναβάλλεται για το Νοέμβριο η έκτη δόση


Για το Νοέμβριο παίρνει αναβολή το φλέγον για την Ελλάδα θέμα της εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανείου, της δόσης των περίπου 8 δις ευρώ που εξαρτάται άμεσα από την έκθεση της τρόικας.

Μια έκθεση που με τη σειρά της θα είναι έτοιμη όχι νωρίτερα από το τέλος Οκτωβρίου, όπως δήλωσαν μετά το πέρας των εργασιών του συμβουλίου των.....
υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Επίτροπος, αρμόδιος για τα Οικονομικά Όλι Ρεν. Τόσο ο κ. Γιούνκερ, όσο και ο Ολι Ρεν έσπευσαν πάντως να διαβεβαιώσουν πως η αναβολή της εκταμίευσης δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα πληρωμών στην Ελλάδα και ότι η χώρα θα είναι εντάξει προς τις οικονομικές υποχρεώσεις της. Παράλληλα τόνισαν ότι παρά τη σχετική φιλολογία των ημερών ούτε ετέθη, ούτε πρόκειται να τεθεί ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ούτε φυσικά θέμα χρεοκοπίας της χώρας.

Πάρα ταύτα όμως και με δεδομένο ότι η περιβόητη έκθεση της Τρόικας δεν είναι δυνατό να εκπονηθεί ως τις 13 Οκτωβρίου, αναβάλλεται και το προγραμματισμένο για εκείνη την ημέρα έκτακτο Eurogroup που θα αποφάσιζε αναφορικά με την χορήγηση της έκτης δόσης.

Το σίγουρο είναι ότι οι διεργασίες στην συνεδρίαση των υπουργών που εν τέλει κράτησε πάνω από επτά ώρες, κατέληξε στη θετική, για την ελληνική πλευρά, υποδοχή των νέων μέτρων που αποφασίσθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ πρόοδος σημαντική σημειώθηκε και στο θέμα των εγγυήσεων που απαιτούσαν οι Φιλανδοί και σε δεύτερο χρόνο Ολλανδοί και Αυστριακοί. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κύριος Γιούνκερ, στη διάρκεια της συνόδου επιλύθηκε το ζήτημα των εγγυήσεων που επιζητούσε η Φινλανδία για να συμμετάσχει στα δάνεια της ευρωζώνης προς την Ελλάδα.

Επί της ουσίας αποφασίσθηκε μια ρύθμιση βάσει της οποίας η Φινλανδία θα λάβει ως εγγύηση ελληνικά κρατικά ομόλογα, πλην όμως θα δανείσει την Ελλάδα με όρους που θα είναι υποδεέστεροι των όρων με τους οποίους θα δανείσουν την Ελλάδα οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Όπως ανέφερε δε ο κ. Γιουνκέρ ενώ όλες οι χώρες της ευρωζώνης έχουν το δικαίωμα να δανείσουν την Ελλάδα με τους όρους που ισχύουν για τη Φινλανδία, ουδεμία έδειξε να έλκεται από την ιδέα αυτή. Εμφανίσθηκε επίσης σχεδόν βέβαιος ότι η Σλοβακία, η οποία επίσης εμφανίζει συμπτώματα δυστοκίας αναφορικά με τον δανεισμό της Ελλάδας, εν τέλει θα τιμήσει την υπογραφή της και θα συνδράμει την Ελλάδα.

FTD: "Σκέφτεται να παραιτηθεί ο Γ.Παπανδρέου !! ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΛΕΕΙ!!

Σύμφωνα με τους Financial Times Deutschland, ο Γ.Παπανδρέου τις τελευταίες 3 εβδομάδες έχει κάνει νύξη για παραίτησή του τουλάχιστον 2 φορές στους στενούς του συνεργάτες. Νιώθει κουρασμένος από το συνεχή αγώνα για να κρατήσει ζωντανή τη χώρα, πιεσμένος από τη στάση των εταίρων που αξιώνουν σκληρά μέτρα και κυρίως ανίσχυρος απέναντι στους δανειστές μας.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου δίνει ο Βενιζέλος

Η Πρόεδρος της Αργεντινής προειδοποιεί την Ελλάδα


Προειδοποίηση-τρόμος
της προέδρου της Αργεντινής για το ΔΝΤ:
“Θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα”!


Προειδοποίηση-τρόμος για την Ελλάδα από την πρόεδρο της, παθούσης από το ΔΝΤ, Αργεντινής, Christina Fernandez De Kirchner, για την Ελλάδα και τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα λιτότητας που δέχθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου:

«Τα άγρια μέτρα λιτότητας θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα. Τα οικονομικά μέτρα που πήραν θα πυροδοτήσουν κοινωνική αναταραχή, όπως αυτή που.....
αντιμετώπισε η χώρα μας την περασμένη δεκαετία”.

«Οι συνταγές που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι ταυτόσημες με αυτές που εφαρμόστηκαν εδώ το 2001», δήλωσε πριν δύο ώρες περίπου σε δημοσιογράφους στην Αργεντινή η Kirchner, υπογραμμίζοντας τις ομοιότητες μεταξύ της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση που συγκλόνισε την Αργεντινή προτού η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών.

Η ισχυρή μεσαία τάξη της Αργεντινής, που αποτελούσε τη «ραχοκοκαλιά» της κοινωνίας και της οικονομίας της, σταδιακά διαλύθηκε προς όφελος μίας ολιγάριθμης διεφθαρμένης οικονομικής και πολιτικής ελίτ. Το 60% του πληθυσμού σε μία δεκαετία βρέθηκε κάτω από το όριο της φτώχειας με το 55% των εργαζομένων να είναι ανασφάλιστοι.
Η διόγκωση του δημοσίου τομέα, η διαφθορά και η φοροδιαφυγή απεδείχθησαν, όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, καρκινώματα για την οικονομία.

Τί έγινε ρε παιδιά,ποιός μας το 'κανε αυτό,πώς μας πήρε εμάς έτσι ο ύπνος?


Ένα ξυπνητήρι γαμώτο δε βάρεσε? Ένας άνθρωπος ρε πούστη μου δε βρέθηκε να μας τραβήξει τις κουβέρτες να ξυπνήσουμε απ' το λήθαργο;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...