Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Τό Κούρεμα του Εβραίου θα φέρει 183.000 λουκέτα


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, τονίζοντας πως αν δεν αντιστραφεί η υφεσιακή πορεία της οικονομίας με κάθε μέσο, ο στόχος της βιωσιμότητας του χρέους θα παραμείνει άπιαστος για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Το μείζον πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία είναι αυτό της παρατεινόμενης ύφεσης» αναφέρει. Εκτιμά, μάλιστα, ότι 183.000 επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν μέχρι το....
καλοκαίρι του 2012.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ?


Οι προδότες που μας κυβερνάνε, φτάσανε στο σημείο να παραχωρήσουν την εθνική κυριαρχία, προκειμένου αφενός να κρατήσουν τις καρέκλες τους, αφετέρου να συνεχίσουν να τρώνε.
Αν δεν επέμβει ο στρατός τώρα, πότε θα επέμβει ? Όταν η χώρα θα είναι παραδομένη πλήρως στις ξένες δυνάμεις ? Όταν οι Γερμανοί, Γάλλοι, Ολλανδοί κλπ θα είναι εγκατεστημένοι εδώ και δεν θα έχουμε πια ούτε στρατό ?
Υπέγραψαν αντισυνταγματικά μια......
συμφωνία με ξένες δυνάμεις. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είναι υπεύθυνος γι αυτό, είναι ανύπαρκτος (δηλαδή συμφωνεί). Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι ανύπαρκτος (δηλαδή συμφωνεί). Οι εισαγγελείς είναι ανύπαρκτοι (δηλαδή συμφωνούν).

28 Οκτωβρίου 1940: Ο πρώτος νεκρός Έλληνας στρατιώτης

Βασίλειος Τσιαβαλιάρης

Ήταν 28 Οκτωβρίου 1940. Ελληνοαλβανικά σύνορα. Ώρα πρωινή. Η ιταλική σφαίρα βρίσκει τον στόχο της: Ο στρατιώτης Βασίλειος Τσιαβαλιάρης ήταν ο πρώτος πεσών του Ελληνικού Έπους. Η σάλπιγγα έδινε το σύνθημα της μάχης ως ένα προσκλητήριο στον υπέρτατον αγώνα για την Ελευθερία. Πίσω από τά σκόπευτρα μέ τό δάκτυλο στήν σκανδάλη οι φρουροί τών προκεχωρημένων φυλακίων προσπαθούσαν νά διαπεράσουν τό σκοτάδι. Απέναντι σέ απόστασι λίγων μέτρων, ο εχθρός μόλις είχε αρχίσει τήν επίθεσί του. Προτού ακόμη εκπνεύσει τό τελεσίγραφό τους, οι Ιταλοί είχαν εξαπολύσει τίς ταξιαρχίες τους καί οι πρώτες σφαίρες έσκιζαν τήν νυκτερινή σιωπή πάνω στά βουνά τής Ηπείρου. Εκεί, στήν γραμμή τών συνόρων σέ ένα απομεμακρυσμένο φυλάκιο, έπεφτε νεκρός ο πρώτος Έλληνας στρατιώτης, ο Βασίλειος Τσιαβαλιάρης. Ένας φαντάρος πού έτυχε νά κάνη τήν πρωινή σκοπιά. Χωρίς ποτέ νά γίνει ήρωας, χωρίς ποτέ νά βγή από τήν ανωνυμία. Σύμφωνα μέ μαρτυρίες, οι τελευταίες λέξεις τού Έλληνος φαντάρου ήταν «τί θ’ απογίνουν τά παιδιά μου;».
adrian

Συμπληρώνονται 71 χρόνια από τη στιγμή που ο Ι. Μεταξάς είπε το «ΟΧΙ», βάζοντας την Ελλάδα στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο .Η σημασία του «ΟΧΙ» στην έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου


«Κύριε, αυτό είναι πόλεμος». Μ' αυτά τα λόγια ο Ιωάννης Μεταξάς απορρίπτει το τελεσίγραφο του Ιταλού πρεσβευτή Εμανουέλο Γκράτσι που ζητούσε παραχώρηση ελληνικών εδαφών για στρατιωτική χρήση από τις δυνάμεις του Άξονα. Τα ξημερώματα 28ης Οκτωβρίου του 1940 η Ελλάδα βγαίνει από την ουδετερότητα και συντάσσεται με τους Συμμάχους

Έχουν γραφτεί πολλά για το πόσο ο Μεταξάς ήθελε να στραφεί κατά του Άξονα και αν το «Όχι» θα πρέπει να αποδοθεί στον ίδιο ή στον ελληνικό λαό συνολικά. Ένα ιστορικό πρόβλημα που θα μας απασχολήσει για αρκετό καιρό.
Διαβάζοντας το τελεσίγραφο (... η Ιταλική Κυβέρνηση στην απόφαση να ζητήσει από την Ελληνική Κυβέρνηση -ως εγγύηση για την ουδετερότητα της Ελλάδας και ως εγγύηση για την ασφάλεια της Ιταλίας- το δικαίωμα να καταλάβει δια των ενόπλων αυτής δυνάμεων, για τη διάρκεια της σημερινής προς την Αγγλία ρήξεως, ορισμένα στρατηγικά σημεία του ελληνικού εδάφους...) αντιλαμβανόμαστε πως κάθε αρχηγός κράτους -έστω με ελάχιστη συνείδηση- μπορεί να διακρίνει πως πρόκειται για πράξη πολέμου. Κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας ο Μεταξάς και ο βασιλιάς Γεώργιος Β' απευθύνουν διαδοχικά διαγγέλματα προς το λαό, στα οποία ενημερώνουν τους Έλληνες για την κατάσταση και τους καλούν να προασπιστούν την πατρίδα, στεκόμενοι αντάξιοι των προγόνων τους.
Η Ελλάδα, για ακόμα μια φορά, βρισκόταν σε πόλεμο.

Διαγωνισμός-σκάνδαλο από τη ΔΕΗ... Λεφτά υπάρχουν!


Ένα όργιο σπατάλης και κακοδιαχείρισης στη ΔΕΗ αξίας 12.000.000 ευρώ φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το Οnair24.gr.
Όπως προκύπτει από τη σχετική δημοσίευση διαγωνισμού, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αναζητά... συνεργάτη για να αναλάβει την επικοινωνιακή προβολή και τη διαφημιστική προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών της, όντας διατεθειμένη να του παρέχει το αστρονομικό ποσό των 12.000.000 ευρώ ως αντάλλαγμα για την παροχή των δίχρονης διάρκειας υπηρεσιών του (δηλαδή 500.000 ευρώ το μήνα)

Ενα συγκλονιστικό στιγμιότυπο

  Σαν ελάχιστη προσφορά στη μνήμη  των αγωνιστών του 1940, σας αποστέλλω την παρακάτω ιστορία που δημοσιέυεται στο τεύχος του Οκτωβρίου της Ναυτικής Ελλάδος.

   Της τα έδωσα της Πατρίδος και τα δύο

 Ήμουν στο Ναυτικό το 1952 και βρισκόμουνα στη Πλατέια Κλαυθμώνος, όχι όπως είναι σήμερα. Οι νεότεροι δεν γνωρίζουν πάρα πολλά από τα παλιά και απορούν οπόταν ακούν ορισμένα γεγονότα του τότε. Εκείνη τη στιγμή έπεφτε ο ήλιος και θα γνωρίζετε ότι με τη δύση του, γίνεται υποστόλη της σημαίας. Τότε το Υπουργείο Ναυτικού ήταν εκεί και η σημαία κυμάτιζε ακόμα στο κτήριο. Σήμερα είναι άλλες υπηρεσίες του Ναυτικού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...