Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Η Μπίλντερμπέργκ στο τιμόνι
Τα τελευταία πέντε εικοσιτετράωρα η Ελλάδα και η γειτονική Ιταλία, δύο χώρες με οικονομικά προβλήματα και πολιτικά αδιέξοδα, όλως περιέργως παρακολουθούν τις εξελίξεις να καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα.

Δύο στελέχη της «Τριμερούς Επιτροπής» μιας πανίσχυρης διεθνούς οργάνωσης με παγκόσμια δραστηριότητα από το 1973, στελεχωμένη από την ελίτ της διεθνούς οικονομίας, με επιχειρηματίες και οικονομολόγους, τραπεζίτες και νομικούς ανώτατου βεληνεκούς, δύο οικονομικοί παράγοντες με καριέρα σε κεντρικές τραπεζικές θέσεις, αναλαμβάνουν το τιμόνι των χωρών τους ως πρωθυπουργοί. Να σημειωθεί ότι και οι δύο δεν έχουν εκλεγεί.

Λουκάς Παπαδήμος
Λουκάς Παπαδήμος
Επίσης και οι δύο εμφυτεύονται με την δραστική παρέμβαση των ισχυρών χωρών της Ευρώπης. Ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Μάριο Μόντι είναι «σωτήρες», «Μεσσίες» ή απλά υλοποιούν προειλημμένες αποφάσεις συγκεκριμένων κέντρων;

Η ιστορία που ακολουθεί είναι διδακτική. Η συνέντευξη που παραχώρησε στη «zougla.gr» ένα μέλος της «Τριμερούς Επιτροπής» ενώ βρισκόταν σε συνάντηση αυτής της κλειστής οργάνωσης στη Χάγη, είναι από τις σπάνιες που καταγράφονται και που έχουν σχέση με τις δραστηριότητες της «Τριμερούς».

Ένα είναι, ωστόσο, το συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί. Τίποτε δεν είναι τυχαίο σε αυτήν την αλληλουχία γεγονότων που διαμόρφωσαν το τρέχον σκηνικό. Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος να ηγείται της ελληνικής κυβέρνησης και ο Μάριο Μόντι να αναλαμβάνει τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία και όλα
Μάριο Μόντι
Μάριο Μόντι
αυτά εντός ολίγων ημερών.

Το 1973, μεσούσης της πρώτης πετρελαϊκής κρίσης, ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας, Ντέϊβιντ Ρόκφελερ, ίδρυσε τη λεγόμενη «Τριμερή Επιτροπή».

Η ιδρυτική πράξη λαμβάνει χώρα στο Τόκιο από την 21η έως και την 23η Οκτωβρίου. Η πρόταση για την ίδρυση της Τριμερούς κατατέθηκε από τον ισχυρό άνδρα της Αμερικής την προηγούμενη χρονιά, το 1972, κατά την ετήσια συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπέργκ (Bilderberg) και έγινε αποδεκτή.

Η «γέννεση» της Τριμερούς λαμβάνει χώρα μέσα από τα «σωθικά» της Λέσχης Bilderberg, η οποία τον Οκτώβριο του 1973 συνεδριάζει στο Τόκιο. Κατά τον Ρόκφέλερ υπήρχε άμεση ανάγκη να ενσωματωθεί και η Ιαπωνία στον σκληρό πυρήνα της Λέσχης η οποία θα συζητούσε και θα αποφάσιζε την πορεία της Οικονομίας και της Πολιτικής σε πλανητικό επίπεδο.

Νικόλαος Καπετανίδης - "Τέτοιος θάνατος σαν τον δικό μου είναι ωραίος, δοξασμένος… Γι’ αυτό μη λυπηθείτε…"


Κατά τον Σεπτέμβριο του 1921, η κοινωνική κατάσταση στον Πόντο έχει εκτραχυνθεί πολύ και το ελληνικό στοιχείο έχει μπει στο στόχαστρο των νεότουρκων. Ωστόσο, υπάρχουν και οι φωνές της αντίστασης, όπως αυτή του δημοσιογράφου Νικόλαου Καπετανίδη από την Τραπεζούντα. Είναι ο εκδότης της εφημερίδας «Εποχή», που μέσα από τα πύρινα άρθρα του καταγγέλλει τις ωμότητες των Τούρκων απέναντι στον ντόπιο πληθυσμό. Οι Τούρκοι θέλουν να τον βγάλουν από την μέση γιατί τους καταγγέλλει ανοιχτά και επώνυμα.

Ενώ στις πόλεις και στα χωριά γίνονται διώξεις, στα βουνά οι Πόντιοι αντάρτες συγκρούονται με τους Τσέτες (Τούρκοι άτακτοι). Την ίδια στιγμή οι αγχόνες στην Αμάσεια δεν σταματάνε να κρεμάνε πατριώτες που είτε με το ντουφέκι, είτε με την πένα ξεσηκώνουν τους Έλληνες του Πόντου για τη ένωση με την μητέρα πατρίδα.


Ο Νικόλαος συνεχίζει να φυτεύει τον σπόρο της Ελευθερίας στα σκλάβα αδέρφια του. Τα άρθρα του συγκλονίζουν και προβάλλουν κάθε τι που εξυψώνει τον Ελληνισμό. Οι Τούρκοι για να αναγκάσουν τον Καπετανίδη να σωπάσει, τον απειλούν συνέχεια ότι θα τον κρεμάσουν κι’ αυτόν σαν κοινό εγκληματία. Δεν τους φοβάται! Αυτό για το οποίο παλεύει είναι μεγαλύτερο από αυτά τα μικρά ανθρωπάκια. Πολλές φορές μονολογεί και λέει ότι δεν αισθάνεται καλά το κεφάλι του πάνω στο σώμα του, ιδίως μετά την συνάντησή του είχε με τον Τοπάλ Οσμάν, τον αρχισφαγέα του Ποντιακού Ελληνισμού, τον Μάρτιο του 1921. Γνωρίζει ότι κινδυνεύει και παρ’ ότι τον έχουν συμβουλεύσει να πάει στο βουνό με τους αντάρτες, αυτός δεν δέχεται. Πιστεύει πως είναι πιο χρήσιμος ως μάχιμος δημοσιογράφος.

Aσφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ για το τέλος ακινήτων

 Quantcast
Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ για το παράνομο και καταχρηστικό τέλος ακινήτων που ενσωματώνεται στους λογαριασμούς του ρεύματος. Δύο μέλη της Επιτροπής, πλήρωσαν την αξία του ρεύματος και των λοιπών τελών αλλά όχι το δυσβάστακτο χαράτσι του τέλους ακινήτων. Η επιτροπή, δηλώνει ότι….
θα χρησιμοποιήσει κινηματικά μέσα για να υποστηρίξει οποιονδήποτε αδυνατεί ή δεν θέλει να πληρώσει το τέλος ακινήτων και θα χρησιμοποιήσει και ένδικα μέσα «για να προστατέψουμε τη λεηλασία του εισοδήματός μας και τη καταστροφή της ζωής μας».
Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται την Τρίτη, 15 Νοέμβρη στο Ειρηνοδικείο του Βόλου. Τα μέλη της Επιτροπής θα πραγματοποιήσουν παράλληλα σήμερα ανοικτή συγκέντρωση-συζήτηση αύριο στις 11 το πρωί στο «Μεταξουργείο» Νέας Ιωνίας Βόλου.
trikalanews.gr

Δεν γλυτώσαμε όμως , την… χούντα του …χρήματοςΕμείς τα είχαμε πει εδώ Να δούμε και… πράσινα τανκς ,να πέσουμε… κάτω. για το δήθεν σχεδιαζόμενο πραξικόπημα. Τώρα έρχονται και μαρτυρίες για την άθλια αυτή προβοκάτσια για να δικαιολογήσει ο τρισάθλιος Τζεφρυ τις πολιτικές… πατάτες του. Οι προδότες πολιτικοί είναι αδίστακτοι προκειμένου να εκτελέσουν την αποστολή τους.

Φόβοι για μπλακάουτ από τους απλήρωτους λογαριασμούς

Quantcast Ενας στους δύο λογαριασμούς που έχει αποστείλει η ΔΕΗ με το τέλος ακινήτων και για τους οποίους έχει λήξει η προθεσμία αποπληρωμής τους δεν έχει ακόμη εξοφληθεί. Πέντε ημέρες πριν από τις 18 Νοεμβρίου οπότε και λήγει το σαρανταήμερο από την έκδοση των πρώτων λογαριασμών, διάστημα μετά το οποίο αρχίζουν βάσει του νόμου οι διακοπές ρεύματος, τα στοιχεία της ΔΕΗ δείχνουν ότι ανείσπρακτο παραμένει το 54%.Πρόκειται για τις πρώτες παρτίδες με το τέλος ακινήτων που εξέδωσε η εταιρεία στις 10-11 Οκτωβρίου, συνολικού αριθμού 251.000, οι οποίες αντιστοιχούν σε εισπρακτέο τέλος ύψους 50 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, με στοιχεία της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου, η ΔΕΗ είχε εισπράξει 23 εκατ. ευρώ, παρέμεναν δηλαδή ανεξόφλητα άλλα 27 εκατ. ευρώ.
Το πλήρες κείμενο είναι διαθέσιμο μόνο για τους συνδρομητές της ψηφιακής έκδοσης της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» στη διεύθυνση http://digital.tanea.gr
πηγη

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΤΙ ΑΝΑΚΥΡΗΣΣΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ;


                                           ΕΦΗΜΕΡΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 243, 11 Νοεμβρίου  2011

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ

107. Αποδοχή παραίτησης Αντιπροέδρων της Κυ− βέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών............................................................ 1
108. Αποδοχή παραίτησης του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου του Ανδρέα…………………… 2
109. Διορισμός του Λουκά Παπαδήμου του Δημητρίου ως Πρωθυπουργού.................................................. 3
110.Διορισμός Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και 
Υφυπουργών …………………………………………………. 4

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 107

Αποδοχή παραίτησης Αντιπροέδρων της Κυβέρνη− σης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυ− πουργών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις των άρθρων: α) 37 παρ. 1 και 38 παρ. 1 του Συντάγματος και β) 39 παρ. 1 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνη−
ση και τα Κυβερνητικά Όργανα (π.δ. 63/2005, Α ́ 98). 2. Τις παραιτήσεις που υπέβαλαν οι: Θεόδωρος Πά− γκαλος του Γεωργίου, από τη θέση του Αντιπροέδρου ….

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 108

Αποδοχή παραίτησης του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου του Ανδρέα.

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 38 παρ. 1 του Συντάγ− ματος.
2. Την παραίτηση που υπέβαλε ο Πρωθυπουργός Γε− ώργιος Παπανδρέου του Ανδρέα, αποφασίζουμε:
Αποδεχόμαστε την παραίτηση που υπέβαλε ο Πρω− θυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου του Ανδρέα και τον απαλλάσσουμε από τα καθήκοντά του.
Στον Πρωθυπουργό αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος Διατάγματος.

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2011
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 109

Διορισμός του Λουκά Παπαδήμου του Δημητρίου 
ως Πρωθυπουργού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 ́Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των άρθρων 35 παρ. 2 περίπτ. α ́, 38 παρ. 1 εδάφ. τρίτο, 37 παρ. 1 και 37 παρ. 3 εδάφ. τρίτο του Συντάγματος.
2. Το 108/2011 π.δ. «Αποδοχή παραίτησης του Πρωθυ− πουργού Γεωργίου Παπανδρέου του Ανδρέα».
3. Τη διαπιστωθείσα συμφωνία  των κομμάτων που διαθέτουν στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών για το σχηματισμό Κυβέρνησης, αποφασίζουμε:
Διορίζουμε Πρωθυπουργό το Λουκά Παπαδήμο του Δημητρίου.
Το παρόν διάταγμα να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 11 Nοεμβρίου 2011
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

πηγή:  ΦΕΚ A 243/2011 


Λέει ο Πρόεδρος : " Έχοντας υπόψη....  Τη διαπιστωθείσα συμφωνία (!!!) των κομμάτων (!!!) που διαθέτουν στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών για το σχηματισμό Κυβέρνησης, αποφασίζουμε: Διορίζουμε Πρωθυπουργό το Λουκά Παπαδήμο του Δημητρίου. " Ρωτάω εγώ :  Τι είναι αυτό ;;;;;;;;;;;;;; 

Τι λέει το Σύνταγμα :

1. Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών  (37.2Σ ) 

2. Αν ο Πρωθυπουργός παραιτηθεί, … ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει Πρωθυπουργό αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο οποίο ανήκει ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, εφόσον αυτό διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών.  (38.2Σ)

3. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκοντά της την Κυβέρνηση, αν αυτή παραιτηθεί, καθώς και αν η Βουλή αποσύρει την εμπιστοσύνη της κατά το άρθρο 84. Στις περιπτώσεις αυτές εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του άρθρου 37. Αν ο Πρωθυπουργός της παραιτούμενης Κυβέρνησης είναι αρχηγός ή εκπρόσωπος κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών, εφαρμόζεται αναλόγως η διάταξη του άρθρου 37 παράγραφος 3 εδάφιο γ'.

4.   άρθρο 37 παράγραφος 3 :  Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει  το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή. 


Τα συμπεράσματα δικά σας, αλλά αυτά που εγώ καταλαβαίνω είναι τα εξής  : 

- Με το σχηματισμό Κυβέρνησης για τη διενέργεια εκλογών,  επιβεβαιώθηκε η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. 

- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού πέτυχε το σχηματισμό Κυβέρνησης  για τη διενέργεια εκλογών, πρέπει να διαλύσει την Βουλή. 

- Η μεταβατική κυβέρνηση (Παπαδήμου) έχει ως αποκλειστική αρμοδιότητα τη διοργάνωση  των εκλογών και δε μπορεί να  καθορίζει και να κατευθύνει τη γενική πολιτική της χώρας. 

- Στα πλαίσια της αντιπροσωπευτικής ( έμμεσης) δημοκρατίας μας,  Πρωθυπουργός της χώρας  μπορεί να είναι ένας βουλευτής - εκλεγμένος αντιπρόσωπος δηλαδή - ή κατ'εξαίρεση και μόνο για ένα μήνα, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου 

Δείτε και εσείς το Σύνταγμα εδώ http://el.wikisource.org/wiki/Σύνταγμα_της_Ελλάδας  και βγάλτε τα συμπεράσματά σας . 

Απορημένος Πολίτης 

ΚΑΜΜΕΝΟΣ : ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - "ΧΟΥΝΤΑ"O ΠΡΩΤΟΣ ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΝΟΙΧΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ

Σαρκοζί για Παπανδρέου: Είναι ένας μαλάκας .. πραγματικός μαλάκας !


Η γαλλική εφημερίδα "Le Canard enchaine" φέρνει στο φως το απίστευο υβρεολόγιο του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, για τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
"Ο Παπανδρέου είναι μαλάκας, ένας πραγματικός μαλάκας", φέρεται να είπε ο Νικολά Σαρκοζί μπροστά στους υπουργούς του κατά τη Σύνοδο Κορυφής των G20 στις Κάννες.
"Στις Βρυξέλλες μας είχε πει ότι αποδέχεται το....
σχέδιο διάσωσης και στη συνέχεια πήγε και ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα χωρίς να μας ενημερώσει.
Ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά. Το απόλυτο σκάνδαλο. Και ύστερα από όλα αυτά, τώρα πρέπει να τον ευχαριστήσω κιόλας", ανέφερε.

Ανατριχιαστική μαρτυρία: "Ναι, στήθηκε "ψευδοπραξικόπημα"!


To defencenet.gr παραθέτει σήμερα μια συγκλονιστική μαρτυρία που επιβεβαιώνει απόλυτα αυτό που γράψαμε από την αρχή για "στημένο ψευδοπραξικόπημα" από το ίδιο το Μαξίμο,υ προκειμένου να δικαιολογηθεί το δημοψήφισμα από τον Γιώργο Παπανδρέου!

Κάτι που για να γίνει πιστευτό σε Μέρκελ-Σαρκοζί και .....
λοιπούς, οδήγησε στον "αποκεφαλισμό" της έμπειρης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, την ώρα που κατέρρεε η κυβέρνηση Παπανδρέου και ενώ είχε ήδη ανεξαρτητοποιηθεί η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη

Η μαρτυρία προέρχεται από ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε άνθρωπο του defencenet.gr, έγινε ενώπιον τρίτου προσώπου, επίσης ανώτερου στελέχους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λίγη ώρα πριν την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ: Στις αιτιάσεις του defencenet.gr για το δικαιολογημένο της αποπομπής Μπεγλίτη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και τις φήμες περί πραξικοπήματος η απάντηση του εν λόγω στελέχους ήταν ανατριχιαστικά... ειλικρινής. Και επί λέξει, ενώπιον μάρτυρα όπως προείπαμε, μας είπε τα εξής:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...