Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Ο Αριστοτέλης και η Κρίση!


"παν ή φάναι ή αποφάναι αναγκαίον, ανάγκη της αντιφάσεως θάτερον είναι μόριον αληθές, αδύνατον γαρ αμφότερα ψευδή είναι"
Αριστοτέλης ( 384 - 322 π.Χ. )  αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος
Λέγεται "Αρχή του Αποκλειομένου Μέσου" και είναι μια από τις αιώνιες αλήθειες της κοινής ή τυπικής Λογικής που θεμελίωσε ο μεγάλος φιλόσοφος. Κατά την "Αρχή του αποκλειομένου μέσου ή τρίτου", όπως αναφέρεται, δύο έννοιες αντιφατικά αντικείμενες που λέγονται για το ίδιο αντικείμενο δεν μπορεί να είναι και οι δύο ψευδείς. αλλά ούτε και νοούνται ως τέτοιες, αλλά αν η μία είναι αληθής, τότε η άλλη είναι υποχρεωτικά ψευδής χωρίς άλλο περιθώριο. Ή στέκει κάτι ή δε στέκει, δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο!
Τι σχέση έχουν τα παραπάνω με την τρέχουσα πραγματικότητα; Για να δούμε!
Ας πάρουμε για παράδειγμα τη νέα μας Κυβέρνηση τον τρόπο που αυτή αναδείχθηκε - με τη στήριξη ουσιαστικά των δύο μεγάλων κομμάτων - και τη θέση του κ. Σαμαρά που παρέχει τη στήριξή του για περιορισμένο χρονικό ορίζοντα μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών.
Η νέα Κυβέρνηση λοιπόν μπορεί να τα πάει ή καλύτερα ή τα ίδια και χειρότερα από την Κυβέρνηση Παπανδρέου. Άλλη εναλλακτική - σύμφωνα με την αριστοτέλεια λογική - δεν υπάρχει.
Αν λοιπόν τα πάει καλύτερα, είναι παράλογο ο κ. Σαμαράς να επιδιώξει την πτώση μιας επιτυχημένης Κυβέρνησης. Και βεβαίως θα είναι και επιζήμιο για τη χώρα.
Αν τα πάει ίδια ή χειρότερα τότε ως υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης είναι υποχρεωμένος να μην επιτρέψει την παραμονή της στην εξουσία, αφού είναι και ο ίδιος συνυποστηρικτής της, μέχρι μια δεδομένη ημερομηνία, παρατείνοντας το βίο μιας επιζήμιας ηγεσίας.
Τρίτος δρόμος δεν νοείται!
Τι σημαίνει αυτό; Πως η νέα Κυβέρνηση ή θα πέσει πολύ νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία ή θα κρατήσει για πολύ περισσότερο.


Άλλο παράδειγμα.
Η έκτη δόση. Θα την πάρουμε ή όχι; 
Σε γενικές γραμμές, η εκταμίευση εξαρτάται από τη συνολική συνεργασία της Ελληνικής Κυβέρνησης και τις αποφάσεις που αυτή θα κληθεί να λάβει - ή να λαμβάνει στο μέλλον - σε σχέση με την εφαρμογή του προγράμματος σταθεροποίησης. Απλούστερα, η Κυβέρνηση πρέπει ανά πάσα στιγμή να κάνει δύο πράγματα: 
  • να λαμβάνει καινούρια μέτρα όταν τα προηγούμενα δεν επιτυγχάνουν τους στόχους και 
  • να επιβλέπει ή να επιβάλλει την εφαρμογή των ήδη ληφθέντων μέτρων ή αυτών που ήδη συμπεριλαμβάνονται ή προβλέπονται ρητά στις συμφωνίες.
Τι λέει ο Αριστοτέλης; Ή θα την πάρουμε ή όχι.
Αν η δόση εκταμιευθεί, τότε αυτό σημαίνει ότι οι στόχοι επιτυγχάνονται και με τη σειρά του αυτό σημαίνει ότι είτε λαμβάνονται καινούρια μέτρα ή έχουν επιτύχει και αποδώσει τα παλιά τόσο πολύ και τόσο καλά που υπερκαλύπτουν και τις απώλειες της ύφεσης.
Αν η δόση δεν εκταμιευθεί, τότε αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι διότι δεν προτίθεται κανείς να λάβει νέα μέτρα και ή δεν μπορεί ή δεν θέλει να επιβλέψει την εφαρμογή των παλαιών. 
Επειδή όμως η αδυναμία επίτευξης των στόχων μεταφράζεται σε έλλειψη ρευστότητας - από την οποία έλλειψη το κράτος ξεφεύγει είτε δια αύξησης εσόδων είτε δια μείωσης δαπανών - καταναγκαστικά το κράτος θα κινηθεί ούτως ή άλλως στα πλαίσια της δεδομένης του ρευστότητας. Δηλαδή, αν χρειάζεται 100 και έχει διαθέσιμα 70, και πρέπει να πιάσει το στόχο των 100 ώστε να εκταμιευθεί η δόση, τότε πολύ απλά θα κινηθεί με τα διαθέσιμα 70. Μείωση δαπανών! Άρα εκ των πραγμάτων επίτευξη στόχων!

Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, Η ΛΕΣΧΗ BILDERBERG, ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΞΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


Η ανθρωπότητα έχει περάσει πολλές κρίσεις στη μακραίωνη
διαδρομή της. Κρίσεις περιορισμού της ελευθερίας, αμφισβήτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατάργησης του δικαίου και της νομιμότητας, αλλά και πολιτικές μεταμορφώσεις που όμως κατάφερε να ξεπεράσει.
Σήμερα όμως, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε, ότι είμαστε μάρτυρες μιας παγκόσμιας δημιουργημένης κρίσης, η οποία είναι πρωτοφανής στην ιστορία της ανθρωπότητας και για πρώτη φορά η πολιτική του πλανήτη είναι υπόδουλη και καθορίζεται εξ ολοκλήρου από μια αυθαίρετη και παγκόσμιας εμβέλειας εξωπολιτική εξουσία δυνάμεων του κεφαλαίου και της κερδοσκοπίας.
Το 1973 ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, γερμανοεβραϊκής καταγωγής, αναθέτει στον Πολωνοεβραίο καθηγητή Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι να διοργανώσει ένα κλαμπ κορυφαίων πολιτικών και επιχειρηματιών από την ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των τριών αυτών πόλων. Έτσι, δημιουργήθηκε η Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission), της οποίας τα 300 και πλέον μέλη και οι προσκεκλημένοι τους συναντώνται εναλλάξ μια φορά τον χρόνο στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία και την Ευρώπη. Η συνάντηση στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 1999 στην Αθήνα. Μέλη της από την Ελλάδα είναι ο Στέλιος Αργυρός (ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ), ο Παναγής Βουρλούμης (πρώην στέλεχος της Alpha Bank και νυν ιδιοκτήτης εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών), ο Αλέξης Παπαχελάς (δημοσιογράφος), ο Λουκάς Παπαδήμος (νυν Πρωθυπουργός) και πολλοί άλλοι. Από τον διεθνή χώρο εξέχουσα θέση κατέχουν οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους (προσωπικός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη) και Μπιλ Κλίντον, ο Χένρυ Κίσινγκερ κ.α.

"Ο ΤΥΡΑΝΟΣ ΕΠΕΣΕ: ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ"


κλικ στην εικόνα


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΘΑ ΘΥΜΙΣΩ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΙΚΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΑΡΘΡΟ "Ο ΤΥΡΑΝΟΣ ΕΠΕΣΕ: ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ" ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ!!!

Αναγνώστης

Κατά του Παπανδρέου τώρα και ο Σκανδαλίδης...
Να εμφανίζει τάχιστα το χρονοδιάγραμμα και τον ορίζοντα των πρωτοβουλιών για την ανάταξη του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Γιατί ο τούρκος πρόξενος θέλει την Θράκη ελεύθερη οικονομική ζώνη;


Ελεύθερη εμπορική ζώνη θέλει τη Θράκη μας ο νέος Δράμαλης, τούρκος πρόξενος Σάρνιτς. Αυτό δεν αποτελεί κάτι νέο, για όσους παρακολουθούν τις κινήσεις του τουρκικού προξενείου, αλλά και τις ειδήσεις που περνάνε απαρατήρητες από τα μεγάλα μνημονιακά ΜΜΕ. Οι "τάσεις" της Άγκυρας εδώ και χρόνια έχουν γίνει σαφείς. Εμείς έχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν σειρά κειμένων στα οποία αναφερόμασταν στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Άγκυρας και τις.....
ιδιαίτερες στοχεύσεις της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και φυσικά της τουρκικής προπαγάνδας. Στοχεύσεις που θα έπρεπε να θέτουν ευθέως μείζον θέμα για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Και όμως... οι άρχοντες των Αθηνών έχουν τις αντιδράσεις ενός νεκρού! Απόλυτη αδράνεια, απόλυτη αδιαφορία, απόλυτη ησυχία, τη στιγμή που η Άγκυρα έχει βάλει πλώρη για να "κατακτήσει" την Ελληνική Θράκη και ως επικυρίαρχη οικονομική και εθνική δύναμη να δημιουργήσει ένα άτυπο καθεστώς συγκυριαρχίας, τέτοιο μάλιστα που θα της επιτρέψει την αφαίμαξη του πλούτου της Ελληνικής αυτής ακριτικής γωνιάς.

Πολλές φορές ο τούρκος πρόξενος ξεπέρασε τα όρια και ακόμη περισσότερες φορές οι ενέργειές του θα έπρεπε να τον είχαν οδηγήσει εκτός Ελλάδος. Όμως, το γνωστό κράτος των Αθηνών, δεν ακούει και δεν βλέπει που οδηγεί ο συγκεκριμένος πράκτορας της ΜΙΤ (η κυρία Μπακογιάννη ως υπουργός εξωτερικών τον δέχτηκε σαν διπλωματικό εκπρόσωπο - πρόξενο της Τουρκίας στην Θράκη) μέσα από τις "δράσεις" που αναπτύσσει, αλλά και μέσα από όλα όσα κατά καιρούς δηλώνει. Οι αναφορές του για τούρκους πολίτες μέσα στην Ελληνική Θράκη παραβιάζουν ευθέως την συνθήκη της Λοζάνης και τον καθιστούν επιθετικά φερόμενο κατά της Ελλάδας, ενώ η πρόσφατη αναφορά του στους μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης ως "βουλευτές μας", αποτελεί λόγο έγκλησής του από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και ταυτόχρονα λόγο απολογίας των μουσουλμάνων βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...