Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Πρέπει να καταργηθεί το αδίκημα της μη καταβολής φόρων στο δημόσιο


grammatidis
Θέση για το θέμα των συλλήψεων λόγο μη καταβολής των φόρων πήρε με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης λόγω και της σύλληψης του Προέδρου της ΜΕΛ ΑΕ.


Διαβάτε την επιστολή - παρέμβαση:
«Προβληματισμό κι ανησυχία προκαλεί η συνεχιζόμενη πρακτική των διωκτικών αρχών οικονομικού εγκλήματος να προβαίνουν σε άμεσες συλλήψεις επιχειρηματιών για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, ανάμεσα στα οποία και η μη εμπρόθεσμη καταβολή δηλωθέντος και όχι αποκρυφθέντος ΦΠΑ.
 
Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η πρόσφατη σύλληψη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της μεγαλύτερης ελληνικής χαρτοβιομηχανίας ΜΕΛ ΑΕ στη Θεσσαλονίκη για μη εμπρόθεσμη καταβολή δηλωθέντος από την εταιρεία ΦΠΑ.  
 
Έτσι είναι εύλογη η δια του τύπου αντίδραση της εταιρείας αυτής ότι με τον τρόπο αυτό διαπομπεύεται ως φοροφυγάς ο επικεφαλής μίας από τις λίγες πλέον ελληνικές παραγωγικές εταιρείες πού εξακολουθούν να λειτουργούν στη χώρα μας απασχολώντας εκατοντάδες εργαζόμενους με ανάλογη ζημιά στην εμπορική της φήμη.  
 
Με τη δήλωση ότι η φοροδιαφυγή θα πρέπει να πατάσσεται κατά τον αυστηρότερο δυνατό τρόπο, πιστεύουμε ότι είναι πλέον καιρός να καταργηθεί το αδίκημα της μη καταβολής ληξιπροθέσμων χρεών προς το δημόσιο πού δημιουργήθηκαν από μη πληρωμή φόρων, διότι αφενός για τη φοροδιαφυγή υπάρχει ξεχωριστή ποινική τιμωρία κι αφετέρου επαναφέρεται έτσι ουσιαστικά η ήδη καταργηθείσα προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα για ληξιπρόθεσμο χρέος του δημοσίου προς τον φορολογούμενο, γεγονός πού αντίκειται στην ισότιμη σχέση Πολιτείας και φορολογούμενου.  

Η Πολιτεία οφείλει να κάνει κάθε προσπάθεια είσπραξης των ληξιπροθέσμων χρεών κι όχι να νοιώθει ικανοποιημένη από την ποινικοποίησή τους πού δεν είναι μέτρο πού απαντάται σε προοδευμένες χώρες. Συναφής είναι επίσης η περίπτωση της αδυναμίας του φορολογούμενου να μπορεί να συμψηφίζει οφειλές του προς το δημόσιο με οφειλές του δημοσίου προς αυτόν, πράγμα σύνηθες π.χ. στην περίπτωση τεχνικών εταιριών πού αναλαμβάνουν έργα του δημοσίου.

Ευρωπαϊκό χαστούκι στον Βενιζέλο για το χαράτσι στα ακίνηταΧαστούκι στον Ευ. Βενιζέλο που σκαρφίστηκε το χαράτσι στα ακίνητα, αποτελεί η απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα ενέργειας. Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή, Ν. Χουντή ο Γερμανός Επίτροπος G.Oettinger λέει ότι η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να παρέχει απρόσκοπτα ρεύμα στους καταναλωτές καθώς αυτό δε συνδέεται με την πληρωμή ή όχι φόρων και τη γενικότερη φορολογική πολιτική.
«Οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.Ως προς την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές».
Αυτή κι αν είναι σφαλιάρα αφού ποιος θα πάει τώρα να πληρώσει αν ξέρει ότι η Κομισιόν απαγορεύει τη διακοπή του ρεύματος;
Δικαστικά στοπ στο χαράτσι

Η χούντα βρήκε δικαιολογία να μην γίνουν εκλογές!Η ξεφτιλισμένη χούντα βρήκε δικαιολογία να μην γίνουν οι εκλογές και τα ρίχνει όλα στην τρόϊκα, που όπως λένε, τους ενημέρωσε για την αλλαγή της διαδικασίας υπογραφής της δανειακής σύμβασης.

Ανατροπή των δεδομένων!
Πάει για τέλος Ιανουαρίου η δανειακή σύμβαση!

Η τρόικα ενημέρωσε την κυβέρνηση Παπαδήμου ότι η διαδικασία υπογραφής της δανειακής σύμβασης μετατίθεται για τα  τέλη Ιανουαρίου του 2012

Αντί να τους βάζουμε φυλακή, τους κάνουμε πρωθυπουργούς!


Ο Κ.Σημίτης (για να κρύψει 2,8 δισ. € ) μας χρέωσε με 16 δισ. στην Goldman Sachs!
Στα 16 δισ. ευρώ θα ανέλθει για την Ελλάδα το τελικό κόστος του περιβόητου swap της Goldman Sachs, που έλαβε χώρα επί κυβερνήσεως Σημίτη το 2001 με στόχο να κρύψει χρέος 2,8 δισ. ευρώ.
Στον ισολογισμό για το έτος 2010, που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, αναφέρεται ότι τη συγκεκριμένη χρονιά «το εκτός αγοράς» swap πρόσθεσε στο χρέος 5,2 δισ. ευρώ. Ηταν η χρονιά που το ποσό καταγράφηκε επίσημα στο χρέος, ύστερα από πιέσεις που άσκησαν η Eurostat και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αν στο ποσόν αυτό προσθέσουμε και τους τόκους (περίπου 300.000.000 ετησίως έως το 2037), το σύνολο του κόστους που θα ….  >>>>>
καταβάλει η χώρα για το swap θα ανέλθει στα 16 δισ., δηλαδή όσο κοστίζουν περίπου οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων για έναν χρόνο.
Ποιος νοιάζεται γι’ αυτά τα 16 δισ. ευρώ, όταν το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2011 θα φτάσει στα 364 δισ. ευρώ, θα μπορούσε να ήταν ένα ρητορικό ερώτημα. Το συνολικό χρέος περικλείει εντός του πολλά από τα ανομήματα της Μεταπολίτευσης και ένα μεγάλο κομμάτι του ορθώνεται σήμερα περήφανο, υπό τη μορφή πολυτελών κατοικιών στα βουνά γύρω από το λεκανοπέδιο της Αττικής.
Η Goldman Sachs σε ένα και μόνο βράδυ από εκείνο το swap κέρδισε 400.000.000 ευρώ ντροπιάζοντας μια χώρα της Ευρώπης, της οποίας εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη. Το περίεργο και αξιοσημείωτο είναι ότι για πολλά χρόνια μετά το 2001 (που έγινε το swap) η αμερικανική τράπεζα είχε προνομιακή πρόσβαση έως το 2010 σε γραφεία υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ!!! Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα λέει η Ε.Ε.!


Αυτό απάντησε ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger αρμόδιος για θέματα ενέργειας στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.
Σύμφωνα με την ΕΕ, η ΔΕΗ δεν έχει κανένα δικαίωμα να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο, αλλά πληρώνει μόνο το ποσό που αντιστοιχεί για το ηλεκτρικό ρεύμα, δικαιώνοντας όχι μόνο αυτούς που φωνάζουν εδώ και καιρό για το χαράτσι, αλλά και τους δεκάδες δημάρχους σε όλη τη χώρα, που ζητούν από τους πολίτες να μην πληρώσουν το τέλος!

Συγκεκριμένα, ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του ισχυριζόταν ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία «δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο φόρο» αλλά πληρώνουν κανονικά την κατανάλωση του ρεύματος που χρησιμοποίησαν.
H ερώτηση του Ν. Χουντή:
 Η απάντηση του επιτρόπου:

Τα δικά μας όνειρα πέθαναν. Τα όνειρα των κομματόσκυλων μένουν ζωντανά!


Καιρό σκεφτόμουν να γράψω σχετικά με αυτό το θέμα, αλλά πάντα κάπου κολλούσα… Ίσως με αποθάρρυνε το γεγονός πως ενδέχεται οι περισσότεροι αναγνώστες να θεωρήσουν πως δεν τους αφορά, αφού δεν θα κάνω λόγο για κάποιο κακοποιημένο ζώο, αλλά για ανθρώπους με “κακοποιημένα” όνειρα. Τέρμα όμως με τους προλόγους. Ας μπω κατευθείαν στο θέμα.
Στα πηγαδάκια των συνομηλίκων μου και όχι μόνο είναι συχνό θέμα συζήτησης. Όλοι συζητάμε για το τι σπουδάσαμε και που καταλήξαμε. Άλλοι είναι άνεργοι και....
άλλοι κάνουν άσχετες δουλειές με το αντικείμενο τους για 400-500 το πολύ ευρώ! Βέβαια εκείνους που βρίσκονται στη δεύτερη κατηγορία κάποιοι που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη σημερινή κατάντια τους θεωρούν “τυχερούς”. “‘Εδώ που φτάσαμε να χαίρεσαι και που έχεις μια δουλίτσα”, άκουσα πρόσφατα από έναν άνθρωπο που εάν ήθελε θα μπορούσε να είχε συμβάλει στο να είναι τα πράγματα διαφορετικά, μια και άνηκε (ανήκει;) στους ισχυρούς, δυστυχώς όμως δεν ξέρω κάποιον που να αγωνίστηκε για το κοινό καλό αλλά περισσότερο από όλα για την ατομική ανάδειξη του. Το σίγουρο είναι πως καθένας από τους ισχυρούς θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά και όλοι μαζί να οδηγήσουν τη χώρα μας σε ένα διαφορετικό σημείο και αυτό αφορά κάθε επαγγελματικό κλάδο, όμως δεν υπήρξε ποτέ η πρόθεση. Σήμερα, όλοι αυτοί είναι υπόλογοι για το που οδηγούνται οι γενιές των παιδιών τους. Βέβαια, όπως έχω αναφέρει πολλές φορές υπόλογοι δεν είναι μόνο οι ισχυροί αλλά και ο απλός λαός που σκότωσε τα όνειρα και τις ελπίδες των παιδιών του μέσα από τη ψήφο του.

Kυνηγήθηκε από διαδηλωτές ο μπουμπούκος στην ΜυτιλήνηΔύο φορές αναγκάστηκε η αστυνομία της Λέσβου να καταστρώσει σχέδια απόδρασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη που βρέθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Η πρώτη απόδρασή του έγινε όταν στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας είχε συγκεντρωθεί μεγάλη ομάδα διαδηλωτών οι οποίοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο και ο κ. Γεωργιάδης φυγαδεύτηκε αφού προηγουμένως δέχθηκε πυρά από αυγά και πορτοκάλια.

Βγαίνει στο φως η "ηθική" τους... Ταξίδια χλιδής απ' τον ΓΑΠ από τα μυστικά κονδύλια!


Γράφει ο Φοίβος Κλαυδιανός

Το κρυφό πρόγραμμα στις ΗΠΑ, οι λιμουζίνες με ξενόγλωσσους οδηγούς και τα παραστατικά που δεν δόθηκαν ποτέ
.
Μείζον θέμα παράβασης σωρείας διαδικασιών του υπουργείου Εξωτερικών ως προς τους σκοπούς χρήσης και ως προς τα παραστατικά πιστοποίησης των απόρρητων πιστώσεων (των λεγόμενων «μυστικών κονδυλίων») ανακύπτει μόλις λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου από την εξουσία.
Η «δημοκρατία» φέρνει σήμερα στο φως συγκλονιστικές πληροφορίες, από τις οποίες προκύπτει ότι, ως πρωθυπουργός, ο κ. Παπανδρέου -την ώρα που ετοιμαζόταν να επιβάλει σε αιματηρές και αδιέξοδες θυσίες την ελληνική κοινωνία- περνούσε «χλιδάτα» τριήμερα στο εξωτερικό, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών και υπό συνθήκες περίεργης μυστικότητας. Μέχρι και οι οδηγοί που μετέφεραν αυτόν και τη συνοδεία του απαγορευόταν να γνωρίζουν ελληνικά, οπότε τα ερωτήματα για το αντικείμενο αυτών των ταξιδιών μεγαλώνουν!
Συνειδήσεις που ξυπνούν και γλώσσες που λύνονται εστιάζουν σε πρώτη φάση στο ταξίδι του κ. Παπανδρέου, του τότε υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα και πολυμελούς αντιπροσωπίας κυβερνητικών και υπηρεσιακών στελεχών στην Ουάσινγκτον, από τη Δευτέρα 8 ως και την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010. Δεύτερο ζήτημα, για το οποίο προκύπτουν αυτή τη στιγμή συγκεκριμένες πληροφορίες, ανοίγει από τα ταξίδια άτυπου συμβούλου του τέως πρωθυπουργού σε χώρες της ΝΑ Μεσογείου.
Αλλωστε παραμένει ανοιχτό και το γενικότερο θέμα διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων κατά την προηγούμενη διετία, για το οποίο, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις στη Βουλή, τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και οι δύο διατελέσαντες υπουργοί Εξωτερικών (και έμπιστοι φίλοι του) Δημ. Δρούτσας και Στ. Λαμπρινίδης δεν έχουν δώσει ακόμη ικανοποιητικές και πειστικές εξηγήσεις.
Το πρώτο ταξίδι του κ. Παπανδρέου, ως πρωθυπουργού, στην Ουάσινγκτον πραγματοποιείται περίπου έναν μήνα μετά το συνέδριο του Νταβός, όπου δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες προσφυγής στο ΔΝΤ, και περίπου 15 ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. που οριστικοποίησε το τριμερές σχήμα δανεισμού της Ελλάδας, την τρόικα.
Βερολίνο και Παρίσι
Πριν από την Ουάσινγκτον, την Παρασκευή 5 Μαρτίου, ο τότε πρωθυπουργός και οι βασικοί υπουργοί του επισκέπτονται, στο Βερολίνο, τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ και την Κυριακή 7 Μαρτίου, στο Παρίσι, τον Γάλλο πρόεδρο Ν. Σαρκοζί. Η ελληνική αντιπροσωπία μεταβαίνει απευθείας από τη γαλλική πρωτεύουσα στην Ουάσινγκτον.
Οι επίσημες συναντήσεις στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ διαρκούν από τη Δευτέρα έως το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο κ. Παπανδρέου και ορισμένοι στενοί συνεργάτες του «χάνονται» από τους δημοσιογράφους έως το απόγευμα της Πέμπτης 11 Μαρτίου. Ο τότε πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα το πρωί της Παρασκευής 12 Μαρτίου, οπότε και σπεύδει, την τελευταία στιγμή, στη Βουλή για την ορκωμοσία της δεύτερης θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.
Σύμφωνα με έγκυρες διπλωματικές πηγές, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών δεν έλαβαν ποτέ τα ΧΕΠ (Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής) ούτε και την έκθεση λογιστικής τακτοποίησης για την απόδοση δαπανών του συγκεκριμένου ταξιδιού του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αποστολής. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι τα εισιτήρια και όλα τα άλλα έξοδα της αποστολής εξοφλήθηκαν από τα μυστικά κονδύλια, ενώ οι σχετικοί νόμοι και οι εσωτερικές διαδικασίες του υπουργείου Εξωτερικών απαγορεύουν την κάλυψη τέτοιων δαπανών από τις απόρρητες πιστώσεις! Από τη στιγμή δε που δεν υφίστανται ΧΕΠ και λογιστική τακτοποίηση, ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποια ποσά πληρώθηκαν και σε ποιους από τα μυστικά κονδύλια.
Η χλιδή, κατά το συγκεκριμένο ταξίδι στην Ουάσινγκτον, ήταν τόσο μεγάλη, ώστε νοικιάστηκαν λιμουζίνες από εξειδικευμένη εταιρία, με την πρόσθετη υπόμνηση ότι οι οδηγοί τους δεν θα πρέπει να μιλούν ελληνικά.

Φουλ για εκλογές, αν δεν το καταλάβατε, Βαγγέλη, Θοδώρα, Γιώργο


Δύο δρόμοι υπήρχαν σ’ αυτό το «σώου» με τις επιστολές. Και οι δύο είχαν κοινή κατάληξη: τις εκλογές. Και γι’ αυτό ο Σαμαράς με τους χειρισμούς του έσωσε την εθνική (και προσωπική) αξιοπρέπεια: επειδή γνώριζε ότι ο στρατηγικός στόχος των εκλογών παραμένει αμετακίνητος.

Από την ώρα που ο....
Σαμαράς έστειλε την ομοιότυπη επιστολή στους Ευρωπαίους τα ενδεχόμενα ήταν

α) Nα του γυρίσουν πίσω την επιστολή επειδή δεν θα τους ικανοποιούσε το περιεχόμενό της. Αυτό σήμαινε απόσυρση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Παπαδήμου, και άρα εκλογές.

VIDEO: Σάλος με διαφήμιση που προκαλεί τρόμοVIDEO: Σάλος με διαφήμιση που προκαλεί τρόμοΜια τρομακτική διαφήμιση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Phones4u έχει βρεθεί στο επίκεντρο...
μετά από εκατοντάδες διαμαρτυρίες τηλεθεατών!

Το σποτ που δείχνει το φάντασμα ενός νεαρού κοριτσιού το οποίο στοιχειώνει μια γυναίκα σε ένα υπόγειο πάρκινγκαποδυκνύεται πολύ τρομακτικό για τα παιδιά!

Η Αρμόδια Βρετανική Επιτροπή επιβεβαίωσε χθες βράδυ ότι έχει δεχτεί περισσότερες από 341 επιστολές διαμαρτυρίας από αγανακτισμένους γονείς!

«Έχουμε έρθει σε επαφή με την Phones4u και μετά τις διαμαρτυρίες έχουμε ξεκινήσει να ερευνούμε την υπόθεση», δήλωσε εκπρόσωπος της Αρχής.

Η διαφήμιση, η οποία προβάλλεται και σε ώρες αιχμής που παρακολουθούν τηλεόραση παιδιά δείχνει το φάντασμα ενός κοριτσιού να ακολουθεί μια γυναίκα στο στυλ μιας ταινίας τρόμου!

Η γυναίκα έχεις μόλις ψωνίσει και κατευθύνεται προς το αυτοκίνητό της όταν ξαφνικά...

Η συνέχεια στο βίντεο:

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ...!!!..ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο...ΣΑΜΑΡΑΣ...!!!....
Αργά το μεσημέρι της Τετάρτης και έπειτα από την κορύφωση των πιέσεων που ασκήθηκαν από τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έστειλε επιστολή προς την Κομισιόν, την Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ., στην οποία υπογραμμίζει την αποδοχή, εκ μέρους του, του προγράμματος δανειοδότησης της 26ης Οκτωβρίου καθώς και του πλαισίου της αυστηρής εφαρμογής του.

Στην επιστολή δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης των όρων της δανειακής συμφωνίας ούτε ζήτημα ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών.

Σε ένα σημείο χρησιμοποιείται η λέξη «τροποποίηση», αλλά για δευτερευούσης σημασίας ζητήματα, ενώ σε άλλο σημείο ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι η Ν.Δ. είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή των δεσμεύσεων της χώρας και μάλιστα «αυστηρά εντός του πλαισίου που προβλέπει το πρόγραμμα».

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Στους όρχεις μας εάν υπογράψει τα ..υπογραμμένα.
Έχει καταντήσει αηδία το σήριαλ της υπογραφής του Σαμαρά, Λες και υπάρχει δεξιός που δεν έχει υποκύψει στις ορέξεις των παγκοσμιοποιήτων. Μια ζωή η δεξιά ήταν συνεπώνυμο της προδοσίας της υποταγής και της ξενοδουλείας. Τώρα θα το παίξει …αντίσταση; Και για να μην παρεξηγηθούμε όλοι στην Ελλάδα εκτός μικρών εξαιρέσεων είναι ..δεξιοί.
Τα δημοσιεύματα άλλα του ποδαριού, άλλα εντεταλμένα, άλλα εκβιαστικά και άλλα γραμμένα από μυστικές υπηρεσίες, δίνουν και παίρνουν με αφορμή το ζήτημα της υπογραφής του ως εργαλείο εκβιασμού από πλευράς του Βερολίνου, την εκταμίευση της 6ης δόσης προκειμένου όπως λένε την καταβολή μισθών και συντάξεων το Δεκέμβρη, την στιγμή που ένα ελάχιστο ποσόν πάει σε αυτά. Τα ποιο πολλά είναι …λογιστικά νούμερα.

Πέραν των μηνυμάτων που έρχονται από τα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας, νεογερμανοτσολιαδες «γαλάζιοι» βουλευτές και στελέχη έχουν ανοίξει και εσωτερικό μέτωπο, προσπαθώντας να εντείνουν δήθεν την πίεση προς τον αρχηγό της ΝΔ, να υπαναχωρήσει στο θέμα της υπογραφής για το καλό της χώρας.
Στο επιτελείο του ..υποψήφιου ..θύματος , προς ώρας επιλέγουν να «παίξουν άμυνα» προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο ψάχνοντας την παραπλανιτικη λέξη που θα χρησιμοποιήσουν για να δικαιολογήσουν την προδοσία τους.
Το όλο θέατρο σκηνοθετείτε από τον Μέγα πολιτικάντη τον ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ υποβοηθούμενο από τους υπηρέτες μιντιαρχες που βλέπει τον εαυτόν του ως μελλοντικό πρωθυπουργό σε μία πολιτική …αναμπουμπούλα στην θέση του εντεταλμένου ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ. Ένα Δημοσίευμα της ιστοσελίδας neweurope.online συνδέει άμεσα τα “δανεικά” που μας δίνουν Γερμανοί και Γάλλοι, αλλά και την επιμονή να υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς, με πωλήσεις όπλων! Σύμφωνα με το δημοσίευμα “όταν, στα τέλη Οκτωβρίου, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συμφώνησε με τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να χορηγήσει στην Ελλάδα € 110 000 000 000 , έθεσαν ως αντάλλαγμα για το δάνειο, την αγορά οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία και τη Γαλλία, αξίας € 10.5 δις”! Ο συντάκτης του δημοσιεύματος επικαλείται πηγές από το κόμμα της ΝΔ, που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά και οι οποίες του ανέφεραν ότι οι πωλήσεις που ενδιέφεραν Γερμανούς και Γάλλους είχαν να κάνουν με άρματα μάχης Leopard, μαχητικά αεροσκάφη Rafale και γαλλικές φρεγάτες.
Τώρα ,υποστηρίζει το δημοσίευμα η συμφωνία που είχε γίνει με τον Γ. Παπανδρέου ,είναι στον αέρα και οι δανειστές Γάλλοι και Γερμανοί δεν έχουν πειστεί ότι μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά, θα την τηρούσε.
Εάν είναι έτσι του έχουν βάλει ήδη το πιστολι στον κρόταφο, και είναι έτοιμοι να πιέσουν την σκανδάλη. Εκτός εάν τον πάνε από …έμφραγμα. πηγη

Γλύτωσε από τον τραπεζικό …βραχνά
Την διαγραφή χρέους 250.000 Ευρώ σε δανειολήπτη από το Ηράκλειο , αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου...
Συγκεκριμένα: O δανειολήπτης αυτός, είχε ένα σημαντικό χρέος, ύψους συνολικά 300.000 Ευρώ ,σε διάφορες Τράπεζες, εμφάνισε αδυναμία πληρωμής αυτού ,χρησιμοποίησε τις ευεργετικές διατάξεις του Ν.3869/2010 και το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, αναγνωρίζοντας την ειλικρίνεια του σε όσα αυτός προέβαλλε στην αίτηση του , αλλά και κρίνοντας ότι ο πολίτης αυτός έπρεπε να απαλλαγεί από το χρέος του και να αρχίσει μια νέα οικονομική και κοινωνική ζωή , τον απάλλαξε από το μεγάλο βραχνά του χρέους των 250.000 Ευρώ, παρά τις αντιρρήσεις των Τραπεζών και τα όσα αυτές προέβαλλαν

Με την απόφαση του, το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου διέγραψε το χρέος των 250.000 Ευρώ , καλώντας τον δανειολήπτη, να πληρώσει το υπόλοιπο του χρέους του, 50.000 Ευρώ όπως αυτός είχε αιτήσει.πηγη

Βενιζέλος, ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης


Τον «τίτλο», του χειρότερου υπουργού Οικονομικών της Ευρώπης, δίνουν οι Financial Times, στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στην καθιερωμένη κατάταξη των υπουργών Οικονομικών, ο Ευ. Βενιζέλος βρίσκεται φέτος στην 19η θέση. Κατατάσσεται τελευταίος στα κριτήρια της οικονομίας και της αξιοπιστίας και 18ος στο....
πολιτικό κριτήριο.

Όπως εξηγούν οι Financial Times, οι σχέσεις του με τους ξένους δανειστές της Ελλάδας πάγωσαν όταν επιχείρησε να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία που είχε κάνει ο προκάτοχός του.

Υπό τον κ. Βενιζέλο, πέρασαν σκληροί νόμοι, αλλά εφαρμόστηκαν λίγες μεταρρυθμίσεις, τονίζει η βρετανική εφημερίδα. Ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, η Ελλάδα θα χάσει το στόχο για το έλλειμμα του 2011, με απόκλιση περίπου 1,5-2 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ. Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα είναι «Ενεργητικός και φιλόδοξος, που ωστόσο δεν του αρέσουν οι λεπτομέρειες, ειδικά τα νούμερα».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...