Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Χωρίς τέλος τα αντιλαϊκά μέτρα [βίντεο]

Χωρίς τέλος τα αντιλαϊκά μέτρα [βίντεο]Μετά την σαρωτική μείωση κατά 35% των μισθών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας έρχεται να ρίξει στον Γολγοθά της ανεργίας δεκάδες χιλιάδες σημερινούς εργαζομένους.
Μια απ’ τις βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης Παπαδήμιου είναι να συρρικνωθεί στο ελάχιστο ο δημόσιος τομέας και οι λειτουργίες που μέχρι σήμερα εκτελούσε να περάσουν για χέρια ιδιωτών για να μπορούν οι καπιταλιστές να αισχροκερδούν ασύστολα.
Το βίντεο που παραθέτουμε είναι από την τηλεόραση του «902»:

Δεύτερη αναδίπλωση Σαμαρά για την ημερομηνία των εκλογών. Κάποτε, δεν μπορεί, θα γίνουν!Παράθυρο για παράταση του χρόνου θητείας της κυβέρνησης για 3 με 4 εβδομάδες ανοίγει η ΝΔ. Για μεγαλύτερη παράταση μιλούν μετριοπαθή στελέχη
Χθες ο Αντ. Σαμαράς έδωσε εντολή να σταλεί το μήνυμα ότι η ΝΔ δεν είναι άτεγκτη στο θέμα του χρόνου των εκλογών
Χθες ο Αντ. Σαμαράς έδωσε εντολή να σταλεί το μήνυμα ότι η ΝΔ δεν είναι άτεγκτη στο θέμα του χρόνου των εκλογών...

"Απεργός πείνας" της Υπατίας επιτέθηκε και επιχείρησε να βιάσει Ελληνίδα...Μόλις τον έπιασε η αστυνομία άρχισε απεργία πείνας για να μην απελαθεί!Απεργία πείνας για να μην απελαθεί, ξεκίνησε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, ένας 20χρονος Μαροκινός, που συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού σε βάρος Χανιώτισσας στις Καλύβες Αποκορώνου.
Πρόκειται για έναν από τους λαθρομετανάστες που είχαν κάνει απεργία πείνας στην «Υπατία» της Αθήνας, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και σύμφωνα με την νομοθεσία έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης. Όμως αυτός, εκμεταλλευόμενος την διοικητική πράξη που είχε εκδοθεί τότε για αναβολή της απέλασης των μεταναστών της «Υπατίας», ζητά να μην απελαθεί μετά την σύλληψή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, πριν από λίγες ημέρες η γυναίκα πήγε σε κατάστημα στην περιοχή των Καλυβών όπου εργαζόταν ο 20χρονος και σύμφωνα με την καταγγελία της, αυτός της επιτέθηκε σκίζοντάς της τα ρούχα,.. με προφανή σκοπό τον βιασμό και μάλιστα την έβαλε με την βία μέσα στο αυτοκίνητό της, κάθισε στο τιμόνι και στην προσπάθειά του να το οδηγήσει το έριξε σε τοίχο.

Κανένα έλεος για τους πολίτες. Και νέες αυξήσεις 12 -19% από 1ης Ιανουαρίου στην ΔΕΗ.
Το θράσος τους δεν έχει τέλος. Πληρώνουμε καθημερινά δεκάδες χαράτσια και φόρους. Πληρώνουμε καθημερινά τα σπασμένα των προηγούμενων χρόνων και τώρα θα πληρώσουμε και νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
 
Η ΔΕΗ ζητάει αυξήσεις μέχρι και 19% παρακαλώ όμως σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές οι αυξήσεις που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2012 δεν θα φτάσει σε αυτό που ζητάει η ΔΕΗ. Το ποσοστό των αυξήσεων θα αποφασιστεί εντός των ημερών από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με βάση τα στοιχεία για αύξηση....
του κόστους που επικαλείται η ΔΕΗ και την εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που επίσης αναμένεται σύντομα.

Δεν αποκλείεται πάντως το ποσοστό αύξησης να είναι διψήφιο, καθώς η σταδιακή προσαρμογή των τιμολογίων του ηλεκτρικού, ώστε να αντανακλούν το κόστος, αποτελεί υποχρέωση της χώρας που απορρέει και από το μνημόνιο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Ιούνιο του 2013. Και εμείς φυσικά θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε και να πληρώνουμε.

Τρεις ακόμη παράγοντες για τους οποίους δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις θα παίξουν ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής επιβάρυνσης για τους καταναλωτές:

Πού είναι ο Γ.Α.Π (Οεο;;;)
Κοίταξε κάτι πράγματα που συμβαίνουν !!!
Ο άνθρωπος που “ξεγύμνωσαν” οι Μέρκελ -Σαρκοζύ μετά από το ΣΟΚ που υπέστησαν από την κοροϊδία όταν εξήγγειλε δημοψήφισμα εκ των ΥΣΤΕΡΩΝ για  την ΣΥΜΦΩΝΙΑ …
Ο άνθρωπος που λόγω....
της αφερεγγυότητάς του , έκανε τους δανειστές να ζητούν ακόμα και δακτυλικά αποτυπώματα (πόσο μάλλον τις ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ) αυτών που στηρίζουν τον άρον -άρον διορισθέντα στην θέση του σαν Πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο…
Ο άνθρωπος που έφερε το ΔΝΤ στην χώρα , που μείωσετις συντάξεις , που μείωσε τους μισθούς , πουΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ την οικονομία της χώρας βυθίζοντας την στην ΥΦΕΣΗ …
Αυτός ο άνθρωπος έχει ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ από τα δελτία ειδήσεων , από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων , από τα σχόλια των πολιτικών αρθρογράφων αλλά δυστυχώς και από τις αναρτήσεις των Blogs !!!
Σαν να μήν υπήρξε η διετία του !!!
Σαν να μήν έχει ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ για την σημερινή πραγματικότητα !!!

Ο Πάγκαλος επανήλθε: «Μια χαρά η αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας!»


pagkalos1 Ο Πάγκαλος επανήλθε: «Μια χαρά η αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας!»Θετική χαρακτηρίζει την  πορεία υλοποίησης των δράσεων για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας ο Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας την αύξηση της αστυνόμευσης, την αποτροπή κλοπών  από τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ και του Η.Σ.Α.Π, καθώς και την καταπολέμηση του παραεμπορίου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει ότι  ήδη ψηφίστηκαν από τη Βουλή μέτρα που θα οδηγήσουν στην επιστροφή των κατοίκων στο Κέντρο και την ανάπλαση της περιοχής, όπως τα φορολογικά κίνητρα για την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό των κτηρίων των περιοχών «Γεράνι» και «Κεραμεικός-Μεταξουργείο».
Σε επίπεδο αστυνόμευσης, υπογραμμίζεται ότι από τους 2.085 νέους αστυφύλακες που ορκίστηκαν τον Οκτώβριο, οι 2.033 τοποθετήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική, ενώ άλλοι 1.200 ειδικοί φρουροί θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο λεκανοπέδιο.
Παράλληλα, εφαρμόζεται ειδικός σχεδιασμός για την καταπολέμηση των κλοπών-ληστειών στις εγκαταστάσεις και τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ και του Η.Σ.Α.Π., καθώς και η Β΄ Ζώνη Αστυνόμευσης στις περιοχές του Αγιου Παντελεήμονα, Κυψέλης, Πατησίων, Κολωνού, Εξαρχείων και Πετραλώνων.
Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στα σημεία εισόδου των παράνομων φορτίων. Για το λόγο αυτό, επισημαίνει η ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών εντάσσει ηλεκτρονικά συστήματα αυτόματης καταγραφής οχημάτων για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού λαθρεμπορίου των προϊόντων στα Τελωνεία, καθώς και συστήματα X-RAY σταθερής θέσης για έλεγχο αποσκευών και δεμάτων.
Σύμφωνα με τον απολογισμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ήδη είναι ορατά τα πρώτα αποτελέσματα από την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου για τα Ναρκωτικά, όπως η «απογκετοποίηση» του κέντρου με το κλείσιμο της μονάδας του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή των Εξαρχείων. Ο χρήστης αντιμετωπίζεται πλέον ως ασθενής και απευθύνεται στις νέες ειδικές μονάδες στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί και ο χρόνος αναμονής για τη λίστα.
Τέλος, συνεχίζεται η προσπάθεια για τη μείωση του αριθμού των παρανόμων μεταναστών. Συγκεκριμένα, έχουν απελαθεί 23.000 μετανάστες και επιπλέον 1.500 έχουν επιλέξει το πρόγραμμα της εθελούσιας επιστροφής (από 01.01.2010 έως 31.10.2011).
Πηγή: Πρώτο Θέμα

TO ANEΚΔΟTO TΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σαμαράς: Δεν υπογράφω!
samaras den ipografw Σαμαράς: Δεν υπογράφω!

Η Ευρωζώνη πάει για διάλυση ενώ η Τριμερής Ελληνική κυβέρνηση υποτάσσεται στο Αγγλικό Δίκαιο!...


Δεν υπάρχει όριο πιά...

Γράφει ο Αδαμάντινος

Το πρώτο άρθρο που γράφτηκε στο Ελληνικό διαδίκτυο με τίτλο “Πρός ελεγχόμενη διάλυση το Ευρώ” γράφτηκε όχι απο τον Ρουμπινί ούτε απο κάποιο ντόπιο επσιτήμονα ή από ιστολόγιο, αλλά από εμένα. Αναρτήθηκε πρώτη φορά εδώ στο....
ksipnistere κάπου γύρω στις 26 Μαίου του 2011 και αντίγραφό του θα διαβάσετε εδώ (http://adamadinos.blogspot.com/2011/05/blog-post_26.html).

Σιγά-σιγά όσα είχα γράψει τότε έγιναν αντιληπτά στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Μερικά απο τα οποία έλεγα τότε και είναι γραμμένα είναι:

/////////////////
H Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλλία θα ξαναβγούν μετά απο πολλά χρόνια στις αγορές. Ο μηχανισμός στήριξης της Ευρωζώνης δεν είναι αρκετός για να καλύψει το οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που θα διογκώνεται στις χώρες αυτές λόγω της συνεχώς αυξανόμενης διαφοράς της ανταγωνιστηκότητας μεταξύ τών PIGS και των κρατών του γαλλογερμανικού άξονα. Τα υπόλοιπα είναι αερολογίες…

Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπεί στην ΕΟΚ, διότι δεν είχε ανταγωνιστική οικονομία. Το έλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιό της δεν θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί ποτέ με το τουρισμό, τη γεωργία και την οικοδομή. Το πρόβλημα αυτό μεγιστοποιήθηκε με το χρόνο απο τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας παράλληλα με την έλλειψη δημοκρατίας.

Μόνη λύση για την Ελλάδα αυτή την υστέρα στιγμή (αυτό ίσχυε για την 26η Μαίου 2011)είναι η “ανάπτυξη” παράλληλα με μία “ειδικής μορφής αναδιάρθρωση” του χρέους της, προυποθέτοντας οπωσδήποτε συνθήκες διακυβέρνησης με πρόσωπα έξω από το υπάρχον σαθρό πολιτικό σύστημα. Αυτό φαίνεται δύσκολο γιατί η χώρα επιμένει με πείσμα να κυβερνάται διαχρονικά απο ένα συνοθύλλευμα ετερογενών υποφύσεων…

Η Ελλάδα με το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν θα μπορέσει να διασωθεί ακόμη και να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους!

Μία μέρα ο Διογένης έτρωγε ένα πιάτο φακές καθισμένος στο κατώφλι ενός τυχαίου σπιτιού. Δεν υπήρχε σε όλη την Ελλάδα πιο φθηνό φαγητό από μία σούπα με φακές. Μ’ άλλα λόγια, αν έτρωγες φακές σήμαινε ότι βρισκόσουν σε κατάσταση απόλυτης ανέχειας. Πέρασε ένα απεσταλμένος του άρχοντα και του είπε: «Α! Διογένη, Αν μάθαινες να μην είσαι ανυπότακτος κι αν κολάκευες λιγάκι τον άρχοντα, δε θα ήσουν αναγκασμένος να τρως συνέχεια φακές.» Ο Διογένης σταμάτησε να τρώει, σήκωσε το βλέμμα και κοιτάζοντας στα μάτια τον πλούσιο συνομιλητή του αποκρίθηκε: «Α, φουκαρά αδελφέ μου! Αν μάθαινες να τρως λίγες φακές, δεν θα ήσουν αναγκασμένος να υπακούς και να κολακεύεις συνεχώς τον άρχοντα.»Τα αυγά κοστίζουν .Πετάτε μπάζα, στο..μπάζοΕπίθεση με αυγά και πορτοκάλια δέχθηκε ο βρακοφύλαξ μπουμπούκας , ο οποίος βρισκόταν για μια ομιλία στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη και φυγαδεύτηκε από αστυνομικούς και την ασφάλειά του, όταν ομάδα συγκεντρωμένων προσπάθησε να εισβάλει στο κτίριο.
Δύο φορές αναγκάστηκε η αστυνομία της Λέσβου να καταστρώσει σχέδια απόδρασης του ανεκδιηγητου Μπουμπουκου, που βρέθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η πρώτη απόδρασή του έγινε όταν στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας είχε συγκεντρωθεί μεγάλη ομάδα διαδηλωτών οι οποίοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο και φυγαδεύτηκε αφού προηγουμένως δέχθηκε πυρά από αυγά και πορτοκάλια.

Ο ξευτίλας ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ τι λέει για αυτό;Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα.
Αυτό απαντάει ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger αρμόδιος για θέματα ενέργειας στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του ισχυριζόταν ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία «δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο φόρο» αλλά πληρώνουν κανονικά την κατανάλωση του ρεύματος που χρησιμοποίησαν. Τόνιζε ταυτόχρονα ότι πολύ περισσότερο δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή σε ευάλωτους καταναλωτές, όπως ορίζει και η σχετική οδηγία 2009/72.

Στην απάντησή του ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν «τη συμμόρφωση με το σύνολο της σχετικής ενωσιακής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας 2009/72/ΕΚ και των διατάξεων αυτής που αφορούν την προστασία των καταναλωτών (άρθρο 3 και παράρτημα Ι), τα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών (άρθρο 3 παράγραφοι 7 και 8) και την καθολική υπηρεσία (άρθρο 3 παράγραφος 3).»

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να καεί εν τέλει το πελεκούδι και μάλιστα λίαν συντόμως κι όχι μόνον στην Ελλάδα...


Δεν φταίει ο κ. Βορίδης ή ο κ. Αδώνιδας Γεωργιάδης. Ο Παπανδρέου φταίει για τον κ. Βορίδη. Και ο κ. Σαμαράς που συνεργάζεται μαζί τους. Ο κ. Βορίδης ένας «εθνικόφρων με τσεκούρι» υπήρξε, και ο κ. Γεωργιάδης έγινε διάσημος (και βουλευτής) διότι διάφοροι μαυροντυμένοι ανεγκέφαλοι (ήγουν μελανοχίτωνες) του .....
έκαιγαν κάθε τρεις και λίγο το βιβλιοπωλείο.

Είναι όμως ανατριχιαστική η ειρωνεία της Ιστορίας: σε μιαν κυβέρνηση που απολογείται κυρίως στους Γερμανούς, όπως η κυβέρνηση του κ. Γκόλντμαν Σακς Παπαδήμου, να συμμετέχουν σήμερα οι ιδεολογικοί επίγονοι εκείνων που συμμετείχαν επίσης στις Γερμανικές κατοχικές κυβερνήσεις τότε, των δωσιλόγων και των προδοτών, που αργότερα επί εμφυλίου και μετά τον εμφύλιο «μεταμορφώθηκαν» σε εθνικόφρονες κλείνοντας τη λέξη «πατρίς» σε όλες τις πτώσεις (η πατρίς, της πατρίς, την πατρίς, ω πατρίς) - σχοινί κορδόνι απ' την Κατοχή έως τη χούντα, απ' τον φασιστικό πέλεκυ έως το τσεκούρι στο χέρι του κ. Βορίδη...

Η Γερμανία «επανεξοπλίζεται»...

Τα εύσημα στο Σαμαρά από το ΔΝΤ


Στέλιος Μπαμιατζής

Και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε την ικανοποίηση τους για την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.
Είχαν προηγηθεί οι εταίροι μας στην Ευρώπη.
Το γραφείο Τύπου του Ταμείου επισημαίνει:
"Καλωσορίζουμε το ότι η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την....
υποστήριξή της για τους βασικούς αντικειμενικούς στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος το οποίο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ σε οικονομική υποστήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και το Ταμείο".
Το ΔΝΤ εκφράζει επίσης την ικανοποίησή του για το ότι η Νέα Δημοκρατία "δεσμεύτηκε να διαβεβαιώσει ότι όποιες αλλαγές στις πολιτικές ενδέχεται να προτείνει, θα είναι συνεπείς με το βασικό πλαίσιο αυτού του προγράμματος".
Η έκθεση του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, θα παραδοθεί στο Ταμείο μέχρι τη Δευτέρα και τις αμέσως ημέρες αναμένεται να αρχίσει η χρονοβόρα διαδικασία της έγκρισης και εκταμίευσης της έκτης δόσης.
Υπενθυμίζεται πως η επιστολή του προέδρου της ΝΔ, είχε ως αποδέκτες τους προέδρους του Eurogroup, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Έρχονται τα αντικειμενικά κριτήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες 

Νέο τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, με την επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης.

"Όταν ο τύραννος έχει απαλλαχθεί από εξωτερικούς εχθρούς είτε δια της κατάκτησης είτε δια της συνθήκης και δεν υπάρχει κάτι άλλο να φοβηθεί από αυτούς, τότε θα επινοήσει κάποιο πόλεμο η άλλου είδους απειλή, έτσι ώστε οι άνθρωποι να συνεχίσουν να απαιτούν την ύπαρξη κάποιου ηγέτη"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...