Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Μια σκέψη για την ελληνική παραγωγή...


Δυστυχώς η ελληνική οικονομία δεν είναι και στις μεγάλες της μέρες, το ακριβώς αντίθετο. Και μέσα στα πολλά αίτια που μας έχουν φέρει ως εδώ, ένα από αυτά είναι σίγουρα η έλλειψη παραγωγής ελληνικών προϊόντων.
Αν κάποια ελληνική εταιρία προσπαθήσει να κάνει τη διαφορά, θα έχει απέναντί της δυο βασικά εμπόδια. Το ένα είναι ο μεγάλος εγκαθιδρυμένος ανταγωνισμός από το εξωτερικό. Το δεύτερο εμπόδιο είναι η ίδια η ελληνική αγορά. Είναι μικρή και λίγο δύσκολα θα μπορούσε να στηρίξει μια εταιρία στα πρώτα της βήματα, πόσο μάλλον αν αυτή ασχολούνταν και με πιο ακριβής παραγωγής προϊόντα. Είναι επίσης και λίγο ελληνοφοβική. Το ξένο είναι πιο καλό δε λένε; Οι εξαγωγές θα μπορούσαν να αποτελούν τη λύση; Για να φτάσει κάποιος εκεί συνήθως πρέπει να έχει μια μικρή επιτυχία στον τόπο του. Οπότε είναι έτσι μαύρα τα πράγματα; Ίσως και όχι. Γιατί υπάρχουν τελικά εταιρίες που προσπαθούν με επιμονή όχι απλά να επιβιώσουν αλλά γιατί όχι και να ξεχωρίσουν.

Λοιπόν η αφορμή για τον προβληματισμό μου είναι μια έρευνα αγοράς που έκανα πριν λίγο καιρό. Μετά από το γενικό θόρυβο που κάνει η νέα μόδα τον tablet pc αποφάσισα να ρίξω μια ματιά, να δω τις δυνατότητές τους, τη χρησιμότητά τους και φυσικά τι επιλογές θα είχα σαν αγοραστής αν αποφάσιζα να αποκτήσω ένα. Και τότε ήταν που έπεσα πάνω σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο και μάλιστα αρκετά φτηνό για τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητές του, το οποίο ήταν ελληνικό! Αν γνωρίζετε περί ποιου μιλάω χαίρομαι, είστε ενημερωμένοι! Και από άλλη στήλη του μπλογκ μπορεί να κάνουμε μια παρουσίαση αφιερωμένη σε αυτό, αλλά δε θα επεκταθώ περισσότερο στο παρόν άρθρο.

Λοιπόν ελληνικό όπως έλεγα και εντυπωσιάστηκα καθώς το θεωρούσα αδιανόητο μια δική μας εταιρία να έχει προβεί σε μελέτη και έρευνα για να αναπτύξει κάτι τόσο… πώς να το θέσω, μοντέρνο! Ναι συνήθως οι ελληνικές βιομηχανίες, όσες έχουν απομείνει, δεν τολμούν να προχωρήσουν πέρα από την κατασκευή εξαρτημάτων και αυτά για να ενταχθούν σε άλλα προιόντα. Αλλά το ελληνικό μπραντ λείπει. Εδώ είναι το θέμα. Το tablet που σας περιγράφω προφανώς δεν κατασκευάζεται εν Ελλάδι. Κακό καλό, έτσι είναι οικονομικά βιώσιμο για την εταιρία. Ας ήταν το κράτος φιλικότερο για να υποστηρίξει τέτοιου είδους βιομηχανίες, να γινόταν και η παραγωγή του στην Ελλάδα. Ή υπάρχει και καμιά εταιρία που κατασκευάζει κάτι στη χώρα της;  Όλες ανατολικά πηγαίνουν… Πλατειάζω όμως και επανέρχομαι.

AYTO MAΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ..............


ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ....ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ....ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗ ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΑΣ


Η μυστηριώδης λίμνη με τους 600 σκελετούς!


Η Roopkund, γνωστή ως η "λίμνη των σκελετών", αποτελεί ένα μέρος γεμάτο από άλυτους γρίφους. Βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή των μακρινών Ινδιών, Uttarakand, στα Ιμαλάια Όρη, σε υψόμετρο 5.000 μ.

Η μυστηριώδης λίμνη με τους 600 σκελετούς!
Ουσιαστικά αποτελεί έναν τάφο τεραστίων διαστάσεων που φιλοξενεί τουλάχιστον 600 κουφάρια, που κανείς μέχρι σήμερα δεν δύναται να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα: σε ποιούς ανήκαν και πώς βρέθηκαν εκεί.
Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1942 και από τότε αποτελεί πόλο έλξης για εκείνους που αγαπούν το μυστήριο.
Οι πρώτες διαδικασίες χρονολόγησης με άνθρακα που διεξήχθησαν στους σκελετούς, τους τοποθετούν μεταξύ του 12ου και του 15ου αιώνα. Ακολούθησε νέα ραδιοχρονολόγηση, η οποία έδειξε τον 9ο αιώνα.
Οι θεωρίες που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί, είναι πολλές. Μερικοί υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για περιπλανώμενους Θιβετιανούς εμπόρους. Το πρόβλημα είναι πως η Roopkund απέχει πολύ από τους εμπορικούς δρόμους της Ινδίας, άρα δεν είχαν κανέναν λόγο οι έμποροι να βρεθούν εκεί.
Άλλοι, λένε ότι πρόκειται για προσκυνητές και άλλοι για νεκρούς από κάποια άγνωστη -μη καταγεγραμμένη ιστορικά- μάχη που έγινε στην περιοχή.
Η θεωρία των ερευνητών του National Geographic
Η ανάλυση του DNA στους σκελετούς, έδειξε ότι άνηκαν σε δύο διαφορετικές ομάδες ανθρώπων: η μία ήταν εξαιρετικά κοντή και η άλλη είναι αισθητά πιο ψηλή. Αυτό πύκνωσε το μυστήριο και οδήγησε μια ομάδα Ευρωπαίων και Ινδών επιστημόνων να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν τα καλά κρυμμένα μυστικά της λίμνης. Η αποστολή χρηματοδοτήθηκε από το National Geographic Channel και οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν συγκέντρωσαν τα βλέμματα όλου του κόσμου.
Σύμφωνα με τη δική τους θεωρία, οι νεκροί ήταν μάλλον μέρος μιας θρησκευτικής πομπής, της "Nanda Jaat Yatra", η οποία γινόταν κάθε 12 χρόνια! Απόγονοι των βασιλιάδων του Garhwal οργάνωναν ταντρικές τελετουργίες, αφιερωμένες στην περίφημη "Sri Yantra". Σύμφωνα με την παράδοση 5000 ετών, αυτή ήταν "η αναπνοή της Θεότητας", μέσω της οποίας εξελίχθηκε ο κόσμος.
Πηγή: pyles.tv
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...