Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Νέο φορολογικό σοκ στην ακίνητη περιουσίαΝέα «βόμβα» στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων, φέρνει η έκθεση της Κομισιόν για τα μέτρα που πρέπει να λάβει η χώρα μέχρι το 2015 προκειμένου να προσαρμοστεί στη νέα συνθήκη για την Ευρωζώνη. Πέραν των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, σε καταργήσεις φοροελαφρύνσεων ή σε απολύσεις στο Δημόσιο, οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών προτείνουν (ή μήπως διατάζουν;) σειρά μέτρων για την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων.
Το βασικότερο μέτρο είναι η μονιμοποίηση του... έκτακτου φόρου σε όλα τα ακίνητα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται το σύστημα που θα φτιαχτεί ώστε να μην υπάρχουν οι σημερινές δυσλειτουργίες. Πάντως, φαίνεται να προκρίνεται η πληρωμή του φόρου μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Εκτιμάται επίσης ότι θα υπάρξουν κλίμακες, ανάλογα με το ακίνητο ή και εξαιρέσεις ανάλογα με το εισόδημα.
Σοκ αναμένεται να προκαλέσει και η υλοποίηση της πρότασης της Κομισιόν για γερό ψαλίδι στις φοροαπαλλαγές στις μεταβιβάσεις ακινήτων με γονική παροχή, δωρεά ή κληρονομιά. Αυτό πιθανότατα σημαίνει μείωση των αφορολόγητων ορίων, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά τα ποσά που θα καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες κάθε χρόνο.
Η ουσία είναι ότι για ακόμη μια φορά η ακίνητη περιουσία αντιμετωπίζεται ως η χρυσοτόκος όρνιθα από την οποία θα πρέπει να εισπραχθούν τεράστια ποσά. Φαίνεται ότι η τρόικα βλέπει ότι το ποσοστό ιδιοκατοίκησης είναι πάνω από 80% στην Ελλάδα και γι' αυτό αποφάσισε να την επιβαρύνει για ακόμη μια φορά.
Ωστόσο, όπως πρόσφατα είπε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Goethe, Μ. Χαλιάσσος, άλλο ρευστότητα κι άλλο πλούτος στην Ελλάδα. Διότι αυτή τη χρονική περίοδο οι ΕΛληνες μπορεί να έχουν ακίνητα (τα περισσότερα απαξιωμένα), δεν έχουν όμως ρευστό για να πληρώσουν τους φόρους στην ακίνητη περιουσία.

Τότε που οι ηγέτες έλεγαν “όχι”


Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια από τη 12η Δεκεμβρίου του 2008, τότε που σταμάτησε να χτυπά η καρδιά ενός μεγάλου Έλληνα. Ενός ηγέτη.
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος μας κληρονόμησε μια εθνική υστεροφημία περηφάνιας και διάψευσης των πιθανοτήτων. Όπως απέδειξε με τη σθεναρή αντίδρασή του στο Σχέδιο Ανάν, μια χώρα είναι πραγματικά μεγάλη ανάλογα με το μέγεθος της προσωπικότητας του ηγέτη της. Και ο ηγέτης, έστω κι αν φεύγει πικραμένος, όπως άλλωστε συνέβη σχεδόν με όλους τους πραγματικά μεγάλους, αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα, αρκεί κανείς να δει πόσοι και ποιοι τέθηκαν απέναντί του. Στην περίπτωση του Τάσσου Παπαδόπουλου, οι «απέναντι» επιβεβαιώνουν το μέγεθος του ανδρός.

http://www.statesmen.gr

"Ή φεύγεις ή πεθαίνεις" - Οι 242 ημέρες ομηρείας του Κώστα Καραμανλή AΠΟ ΠΑΛΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ... ΤΑΣΗ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

karamanlis1Με ευθεία απειλή δολοφονίας του εκδιώχθηκε από την εξουσία ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά από "ομηρία" 242 ημερών,
αφ'ότου προειδοποιήθηκε ότι επίκειται η δολοφονία του λόγω της ανεξάρτητης ανάπτυξης ελληνορωσικών σχέσεων με επίκεντρο τους αγωγούς και της ελληνορωσική αμυντική συνεργασία.
Το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου 2009, ο τότε πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, Προκόπης Παυλόπουλος του παρέδωσε τον φάκελο με τον εντοπισμό από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) του σχεδίου δολοφονίας τους.
Από τότε, ως το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς όταν η ΝΔ έχασε στις εκλογές, βρισκόταν, σύμφωνα με το περιοδικό Crash, ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν "υπό ομηρεία".
Το περιοδικό αποκαλύπτει πώς ο πρώην πρωθυπουργός οδηγήθηκε σε πρόωρη έξοδο από το Μαξίμου. Στα μέσα Μαρτίου του 2009 διαμηνύεται τελεσιγραφικά στον ίδιο από "δυτικό κέντρο" μέσω διαύλου της FSB και της ΕΥΠ ότι «πρέπει να δρομολογήσει την άμεση έξοδό του από την εξουσία».
Το μήνυμα ήταν σαφές: «Φεύγεις τώρα. Είναι αδιανόητο χώρα μέλους της ΝΑΤΟ να έχει ανεξάρτητες σχέσεις με τη Ρωσία».
«Όλο εκείνο το διάστημα έζησα σε καραντίνα. Δεν πίστευα βεβαίως ότι θα δολοφονούσαν έναν πρωθυπουργό δυτικής χώρας», φέρεται να είπε, σύμφωνα με το περιοδικό, σε στενό του φίλο ο κ. Καραμανλής.
«Τα πάντα άλλαξαν στο καθημερινό πρόγραμμά μου. Δεν είπα τίποτα στη Νατάσσα αλλά κατάλαβε ότι ξαφνικά αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μέσα και γύρω από σπίτι».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Απογοήτευση και οργή στο ΣΔΟΕ για τις "χρυσές αποδράσεις" των επωνύμων μεγαλοφειλετών


Γιαννίκος, Πετζετάκις, Φάννυ Κάτσου, Λέων Λεβής, Λάκης Γαβαλάς, Νίκολας... όλοι ελεύθεροι! Δυσφορία, που αγγίζει τα όρια της αγανάκτησης, εκφράζεται από παράγοντες του ΣΔΟΕ για την «ευνοϊκή», όπως τη χαρακτηρίζουν, αντιμετώπιση των επώνυμων φοροοφειλετών από τους δικαστές...Οργή και αγανάκτηση εκφράζεται από παράγοντες του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας για την «ευνοϊκή», όπως τη χαρακτηρίζουν, αντιμετώπιση των «γκλάμουρους» φοροοφειλετών, από τις δικαστικές Αρχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής.

Οι πρόσφατες αποφάσεις ανακριτών και εισαγγελέων, που ούτε προφυλάκισαν ούτε επέβαλαν έστω και ένα ευρώ εγγύηση σε πρόσωπα γνωστά από κοσμικές στήλες και λάιφ στάιλ εκπομπές επειδή δεν απέδωσαν στο κράτος ΦΠΑ εκατομμυρίων ευρώ, έχει φέρει σε αδιέξοδο τους διωκτικούς μηχανισμούς, που μιλάνε πια για «ασυλία των γκλαμουράτων», ενώ αποδίδουν «έλλειψη αναστήματος στους δικαστικούς, που δεν έχουν το σθένος να στείλουν έναν από αυτούς τους επώνυμους στον Κορυδαλλό, έστω για μία εβδομάδα».

Σε μία κουβέντα «έξω από τα δόντια», κύκλοι του ΣΔΟΕ έκαναν λόγο στο «Εθνος της Κυριακής», για «τηλεοπτική δημοκρατία» και για «τηλεοπτικά δικαιώματα, που υπερισχύουν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ενώ υποστήριξαν ότι οι πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις στις περιπτώσεις των συλληφθέντων για αδικήματα κακουργηματικής φοροϋπεξαίρεσης, καταδεικνύουν ότι «η Δικαιοσύνη δεν μένει ανεπηρέαστη από την τηλεοπτική προβολή».

Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ??

Τίτλοι τέλους για Μανωλίδου - Άδωνι;

Αυτό και εάν είναι είδηση, εφόσον επιβεβαιωθούν οι φήμες που τις τελευταίες ημέρες δίνουν και παίρνουν και μάλιστα διαρρέονται από πρόσωπα που βρίσκονται κοντά σε....
Ευγενία Μανωλίδου και Άδωνη Γεωργιάδη και πάντα σύμφωνα με αυτές τις φήμες,  περνάνε κρίση στο γάμο τους. Πληροφορίες του planet-greece από το περιβάλλον του ζευγαριου αναφέρουν είναι ένα βήμα πριν τον χωρισμό και μάλιστα είναι γεγονός ότι έχουν να κάνουν κοινή εμφάνιση εδώ και πολύ καιρό. Ο υφυπουργός προσπαθεί αυτό το διάστημα να παραμείνει ήρεμος και να συνεχίσει την δουλειά του στο υπουργείο ενώ η Ευγενία Μανωλίδου έλειψε για κάποιο διάστημα στο εξωτερικό προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον. Το εάν θα επιβεβαιωθούν οι φήμες δεν το ξέρουμε... ωστόσο σίγουρα εάν έρθει το τέλος στο γάμο του ζευγαριού θα είναι μια απρόσμενη εξέλιξη....

Στο θυσιαστήριο


 Γράφει ο Γιώργος Σαρρής

Ειναι καθαρό ότι η κρίση αυτή -που είναι  βαθιά συστημική- εκδηλώνεται έντονα με τρεις τρόπους.
1. Κρατικά χρέη και κρίση δανεισμού, 2.Κρίση τραπεζικού συστήματος, 3. Βαθιά ύφεση.
Τι από όλα αυτά αντιμετωπίζει άραγε η  "μακροπροθεσμου" ορίζοντα απόφαση της τελευταίας συνόδου που θα ήταν τάχα η τελική-τελική λύση; Απλά τίποτα.
Ο στόχος λένε είναι να καθησυχάσουν τις αγορές. Το πόσο θα τις καθησυχάσουν θα το δούμε αν όχι από αύριο πρωί, σίγουρα στις ........
επόμενες μέρες όταν τελειώσουν τα πρώτα πυρομαχικά της δήθεν ρευστότητας(των παραγώγων) και ξαναμπούμε στα σκοτάδια της ανησυχίας.

Ζητούν και τα..ιμάτια του ..πτώματοςΔεν τους φτάνει που σκύλεψαν τόσα χρόνια στο πτώμα της χώρας, τώρα θέλουν να πάρουν και τα ιμάτια της. Καλά θα κάνουν όσοι αγαπούν ακόμη αυτόν τον τόπο να μην τους αφήσουν να χαρούν τα δολίως υφαρπαγμένα. Είναι δε τόσο άθλιοι που ζητούν και αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 10-15 χιλ. ευρώ επειδή το Δημόσιο δεν τους έδωσε την αύξηση στις συντάξεις τους. Συγκρατήστε τα ονόματα τους, και γιαουρτώστε τους άγρια όπου τους δείτε. .
Περισσότερες από 250 είναι οι αγωγές των βρωμοεθνοπατέρων μας που σπεύδουν στα δικαστήρια ζητώντας στην ουσία από τους πολίτες, ποσά που θα ξεπεράσουν τα 250.000.000 ευρώ αν δικαιωθούν, ενώ συνολικά 850 αγωγές εκκρεμούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται για στάση πληρωμών, που τα Μνημόνια έχουν διαλύσει τους πολίτες και που άλλοτε αξιοπρεπείς άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια ή ζητιανεύουν ένα κομμάτι ψωμί, οι εθνοπατέρες μας ζητούν ένα σκασμό λεφτά και μάλιστα αναδρομικά. Μεταξύ των βουλευτών που έχουν και απαιτήσεις γιατί… κατάκλεψαν και ξεπούλησαν την πατρίδα είναι και ονόματα κάποιων αρχιαρχικλεφταράδων για παράδειγμα οι Ακης Τσοχατζόπουλος, Τάσος Μαντέλης,
Από τους 117 , οι 62 είναι πρώην βουλευτές της ΝΔ και 52 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ .
Οι 52 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν αγωγές και διεκδικούν αναδρομικά διαφορές αποδοχών είναι: Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Ζορμπά (ευρωβουλευτής), Χρήστος Θεοδώρου, Ιωαν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα – Νόρα Κατσέλη – Καλογεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974-1993 ΝΔ και 1996-2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αλεξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής – Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Λεων. Τζανής, Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης, Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης.
Από την πλευρά της ΝΔ οι 62 πρώην βουλευτές που κατέθεσαν αγωγές είναι: Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωαν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταυρ. Δαϊλάκης, Γεωργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταυρ. Κελέτσης, Κεφαλογιάννης, Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος, Ιωάν. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Θεόφ. Λεονταρίδης, Μιχ. Λιάπης, Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, ‘Αρια Μανούσου-Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντων. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Σκανδαλάκης, Θεοδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Αποστ. Σταύρου, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου – Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης.
Παραιτήθηκαν από τις αγωγές οι Μ. Λιάπης (ΝΔ), Λ. Τζανής (ΠΑΣΟΚ), η χήρα Π. Κοσιώνη (ΣΥΝ, ΚΚΕ). Στο ΕΣ προσέφυγαν, μεταξύ άλλων, οι Α. Αγγελούσης, Β. Μπρακατσούλας, Μ. Θεοδωράκης, οι κληρονόμοι Ι. Σκουλαρίκη κ.λπ. ενώ γνωστοποιήθηκε ότι παραιτήθηκε των διεκδικήσεων η χήρα Πλασκοβίτη, ο Στ. Παναγούλης και επρόκειτο να υποβάλουν κι άλλοι παραιτήσεις.πηγη

Σεμίνα : Όταν βγαίνουν κάποιοι στον δρόμο και προσελκύουν ένα γιαούρτι, οφείλουν να αποκωδικοποιούν το μήνυμα και να πάνε σπίτι τους."


Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της η Σεμίνα Διγενή όπου μιλάει για τους λόγους που την έκαναν να μείνει εκτός μικρής οθόνης, και ασκεί κριτική και αξιολογεί τα όσα συμβαίνουν στο κοινωνικοπολιτικό σύστημα, μεταξύ άλλων λέει .

- Κυρία Διγενή, σας λείπει η τηλεόραση;

"Δεν μου λείπει, ούτε ως καθημερινότητα ούτε ως διαδικασία. Η αποχώρησή μου από την ελληνική τηλεόραση ήταν γεγονός απότοκο μιας γενικότερης υποβάθμισης της αξίας του μέσου. Κάποια στιγμή ξαφνικά κουράστηκα και ένιωσα ναυτία. Η έμπειρη στις κακουχίες, τηλεοπτική "ψυχή" μέσα μου μυρίστηκε το τσουνάμι που ερχόταν και πήρε έγκαιρα χαμπάρι τα πρώτα συμπτώματα: τη λανθάνουσα (αλλά σοβαρή) έλλειψη ανθρώπων που δεν είχαν πια κάτι ενδιαφέρον και ουσιαστικό να πουν αλλά και την ύπουλη μαζική στρατολόγηση ενός νέου τύπου "δημοσιογράφων" με το ενσωματωμένο ακουστικό στο αφτί, των υπαλλήλων του κοντρόλ. Δεν είχα μέρος να σταθώ στο τοπίο που διαμόρφωνε η νέα ανάγκη, άσε που δεν θα ήμουν και χρήσιμη σε κανέναν".

Σοκ! Ετοιμάζουν “σούπερ-στρατιώτη”,με τη χορήγηση φαρμάκων στον εγκέφαλο!


Σοκ! Ετοιμάζουν “σούπερ-στρατιώτη”,με τη χορήγηση φαρμάκων στον εγκέφαλο!
ierosagon469 200x134 Σοκ! Ετοιμάζουν σούπερ στρατιώτη,με τη χορήγηση φαρμάκων στον εγκέφαλο!Το ρεπορτάζ των Sunday Times θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Είναι όμως μια αποκρουστική πραγματικότητα.


Σύμφωνα μ΄ αυτό το ρεπορτάζ “επιστήμονες εργάζονται για να δημιουργήσουν ένα ατρόμητο “σούπερ”-στρατιώτη” τον οποίο προσπαθούν να
δημιουργήσουν με τη χρήση έξυπνων φαρμάκων που θα εμποδίζουν τους μαχητές να πανικοβάλλονται και να φοβούνται!!!

Πολύς κόσμος πιστεύει ότι σκέπτεται ελεύθερα

. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Υπάρχει μία «κρυφή καθοδήγηση» που κάνει όλους τους ανθρώπους να σκέπτονται με έναν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ τρόπο. Όπως ακριβώς ένα πρόγραμμα κάνει έναν υπολογιστή να «σκέπτεται» με βάση το ίδιο το πρόγραμμα. Όλο αυτό είναι μία κατάσταση που γίνεται πολύ δύσκολα αντιληπτή.

Η Μέρκελ κόρη του Χίτλερ;! Αποκάλυψη ? Ένα κοινό σκοτεινό Μυστικό ? Η σενάριο επιστημονικής φαντασίας ?

Angela Merkel Is Hitler'sDaughter?
August 1, 2007Blurb from David Meyer's August 2007 Last TrumpetNewsletter:

Προκαλούν 117 βουλευτές που ζητούν αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ! 117 KΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ.... ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

Προκαλούν την κοινή γνώμη 117 πρώην βουλευτές των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων που μεσούσης της οικονομικής κρίσης αξιώνοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από αναδρομικά και μάλιστα με τόκο, επικαλούμενοι τις αυξήσεις που δόθηκαν στους δικαστικούς λειτουργούς.

Ανάμεσά τους φιγουράρουν ονόματα πρώην βουλευτών που φέρονται να εμπλέκονται σε σκάνδαλα τα οποία εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη. Μεταξύ αυτών που έχουν προσφύγει είναι οι Άκης Τσοχατζόπουλος, Τάσος Μαντέλης, Γ. Ανωμερίτης, Γ. Δρυς, Ελ. Παπαζώη, Εμμ. Κεφαλογιάννης, Π. Δούκας, Ελ. Ζαγορίτης, Αν. Καραμάριος, Θ. Κασίμης, Ν. Κατσαρός, Π. Τατούλης, Αντ. Φούσας και άλλοι. Συνολικά 42 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και 52 της Ν.Δ. είναι αυτοί που με αγωγές τους διεκδικούν αναδρομικά διαφορές αποδοχών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη. Στον αντίποδα, από τις διεκδικήσεις τους, παραιτήθηκαν οι πρώην βουλευτές Μ. Λιάπης και Λ. Τζανής, καθώς και η χήρα του Π. Κοσιώνη.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι το ακριβές ποσό που ζητούν οι πρώην βουλευτές με τις αγωγές τους στα Διοικητικά Δικαστήρια δεν μπορεί με ακρίβεια να προσδιοριστεί. Και αυτό γιατί οι διεκδικήσεις τους αφορούν τα χρόνια θητείας του καθενός βουλευτή.

Τι θα έκαναν στην κρίση οι αρχαίοι Ελληνες;Ηταν οι ένδοξοι ημών πρόγονοι καπιταλιστές; Πώς δανείζονταν και πώς αντιμετώπιζαν τους αφερέγγυους δανειολήπτες; Τρεις ειδικοί μάς εξηγούν τι θα μπορούσαμε να διδαχθούμε από τη συμπεριφορά και τη φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων. 

Οι αρχαίοι Ελληνες μπορεί να μη γνώριζαν τι εστί spread και PSI, ήταν όμως μια «καπιταλιστική» κοινωνία αφού αγαπούσαν τα αγαθά και τον πλούτο όσο κι εμείς. Η κυριότερη διαφορά τους από τους επιγόνους τους είναι ότι σέβονταν το νόμο και το μέτρο. Και απεχθάνονταν τα χρέη. «ΤΑ ΝΕΑ» απευθύνθηκαν σε τρεις γνώστες της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και τους ζήτησαν να φανταστούν τις απλές συμβουλές που θα μας έδιναν για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση.

Τον περασμένο μήνα η ελληνική ομογένεια μαζεύτηκε στο Σταθάκειον Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, για μια διάλεξη. Την οργάνωνε το Ελληνικό Συμβούλιο της Αμερικής, ένας οργανισμός που από το 1974 προσπαθεί «να προωθεί την κουλτούρα της αρχαίας Ελλάδας» στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Και φυσικά κάνει λόμπινγκ για τα συμφέροντα των ομογενών.

ΑΠΛΑ ΣΥΓΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ..Η Μαργαρίτα ονειρεύεται αρχηγό τον Αντρίκο


 parapolitika.gr
Μπορεί να φαντάζει πολιτικά εξωπραγματικό, ωστόσο ανταποκρίνεται στον απόλυτο βαθμό στα όσα συζητούνται τις τελευταίες μέρες στο εσωτερικό της οικογένειας Παπανδρέου. Το γεγονός ότι ο Γιώργος, βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, έχει γίνει αντιληπτό απ’ όλους. Γι’ αυτό και στο Καστρί, άρχισαν να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου το κόμμα να μην φύγει από τα χέρια της οικογένειας. Στο πλαίσιο αυτό η Μαργαρίτα Παπανδρέου, έχει ρίξει το όνομα του γιου της, Αντρίκου. Τι άλλο θ’ ακούσουν τ’ αυτάκια μας.

Δικαστική απόφαση-σοκ: Στα δύο χρόνια, όλες οι διεκδικήσεις κατά δημοσίου παραγράφονται.


Στα δύο χρόνια, όλες οι διεκδικήσεις κατά δημοσίου παραγράφονται.

Απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου που «γλιτώνει»... το κράτος από την καταβολή τεράστιων κονδυλίων, γνωστοποιεί η ΑΝΕΑΕΔ.
Ως οριακά συνταγματική, παρά τα προφανή προβλήματα ανισότητας που προκαλεί, παραμένει τελικά «ζωντανή» η προνομιακή για το Δημόσιο διετής μόλις παραγραφή των...
αξιώσεων που υπάρχει σε βάρος του για κάθε είδους αποδοχές και αποζημιώσεις, μολονότι είχε κριθεί πρόσφατα αντισυνταγματική από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...