Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Η μεγάλη ληστεία της Ελλάδος


(1981 - 2011! Πως το ΠΑΣΟΚ κι ο Α. Παπανδρέου δημιούργησαν μια "τριτοκοσμική χώρα"

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
απο τον Πύρινο Λόγιο

Οταν παρουσιάσαμε εδώ στον Λόγιο Ερμή, την πολιτική και ιστορική πραγματεία "Απο τον Εφιάλτη των Θερμοπυλών ώς τον Παπακωνσταντίνου του μνημονίου", για την ενότητα "Ανδρέας Παπανδρέου, ο Χαρισματικός Προδότης" δεν είχαμε τότε στη διάθεσή μας ακόμη πιο ακριβέστερες πηγές που να μας δίνουν μιαν ακόμη περισσότερο εμπεριστατωμένη εικόνα για το μέγεθος της....
καταστροφικής και ανείπωτου κόστους πολιτικής προδοσίας ενός ανθρώπου, που την διετέλεσε παρακινούμενος απο ποταπά ελατήρια και προσωπικές επιδιώξεις. Αλλά φαίνεται πως η Ιστορία, για τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, δεν έχει ακόμη τελειώσει την καταγραφή του τρισμέγιστου κόστους του περάσματός του στη πατρίδα μας.

Το γεγονός και μόνο, οτι ολοένα και περισσότερο βγαίνουν στο φώς νέα συγκλονιστικά στοιχεία, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ευχαριστούμε μέσα απο την καρδιά μας τον συγγραφέα του άρθρου αυτού Αθανάσιο Χ. Παπαδόπουλο για την ιστορική του αυτή κατάθεση και την παρουσίαση νέων συγκλονιστικών στοιχείων, για να μάθει επιτέλους ο ελληνικός λαός ποιοί στ' αλήθεια υπήρξαν οι βιαστές και οι καταστροφείς του και ποιοί τον έφεραν στη σημερινή εξαθλίωση που βιώνει. Αλλά και να βάλει σε σκέψεις και σε τάσεις σκληρής αυτοκριτικής, όλο εκείνο το κομμάτι του λαού μας, που δέθηκε στο άρμα του Παπανδρεισμού, που εξαγοράστηκε, που φανατίστηκε εν ονόματι μιας πλαστής ευημερίας, που δεν έμελλε να έρθει ποτέ για τη χώρα μας.

Stern: «Σκεφτήκατε ποτέ να ήσασταν Έλληνας;»

«Σκεφτήκατε ποτέ να ήσασταν Έλληνας ή Πορτογάλος ή Ιρλανδός;» διερωτάται το περιοδικό, που επιχειρεί να παρουσιάσει το ύψος των θυσιών που υφίστανται τα τρία κράτη της ευρωζώνης που έχουν προσφύγει στον εξωτερικό δανεισμό.

Στο άρθρο, με τίτλο «Δείτε πώς κάνουν οικονομία», γίνεται αναφορά στην....

αυστηρή τιμωρία των κρατών που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες, με βάση τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

«Θα παρέμενε η Άγγελα Μέρκελ καγκελάριος, αν περικόπτονταν οι συντάξεις, αυξάνονταν οι φόροι και απολύονταν δημόσιοι υπάλληλοι;», διερωτάται ο συντάκτης.

Αν η Γερμανία έπρεπε να επιβάλλει λιτότητα ανάλογη με αυτή που επιβάλλεται στην Ελλάδα, τότε το ένα πέμπτο των ετήσιων δαπανών της κεντρικής κυβέρνησης, των κρατιδίων, των κοινοτήτων και της κοινωνικής πρόνοιας θα χανόταη.

«Ακούγεται τρομερό. Αλλά οι ελληνικές συνθήκες διαφέρουν από τις δικές μας. Ο δημόσιος τομέας είναι πολύ μεγαλύτερος από τον γερμανικό, γι’ αυτό και μειώνεται δραστικά», σχολιάζει ο συντάκτης.

«Οι Έλληνες κάνουν αιματηρές οικονομίες. Οι πολίτες πληρώνουν τον λογαριασμό, που είναι βαρύς», καταλήγει το δημοσίευμα.

Παγώνουν για ένα χρόνο οι πλειστηριασμοί ακινήτων ETΣΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΕΑΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ  ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΗ. 

π.χ Ιδιώτης ο οποίος έχει στεγαστικό 150.000€  και χρωστάει .Σήμερα η τράπεζα  ως περιουσιακο στοιχείο έχει μια σύμβαση 150.000€ με την ανάλογη προσημείωση και βάση αυτής δανείζεται απο ξένες τράπεζες  ,έαν γίνει πλειστηριασμός αφ ενός υπάρχει κύνδινος να μην βρεθεί κάποιος να  πλειοδοτήσει  και αφ ετέρου το ακίνητο να δωθεί σε τιμή κάτω των 150.000€ . Αυτό λοιπόν θα έχει σαν αποτέλεσμα η τράπεζα να χάσει πολλά πολλά χρήματα και η πλασματική περιουσία να θιγεί .


Από κόντρες μεταξύ υπουργών σημαδεύτηκε το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο πήρε αρκετές σημαντικές αποφάσεις.
Τα θέματα της αντιπαράθεσης, ήταν το φιάσκο της εφεδρείας, με τον υπουργό Διοικητικής μεταρρύθμιση Δημήτρη Ρέππα να βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών υπουργών, που έκαναν λόγο για αποτυχία του προγράμματος.
Επίσης, πυρά δέχθηκε και ο....
Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος πέρα από την κόντρα του με τον Μάκη Βορίδη για το ζήτημα των ταξί, είχε να αντιμετωπίσει και την κριτική του Ευ. Βενιζέλου και το Δ. Ρέππα για την περίοδο που ήταν στο υπουργείο Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα τον κατηγόρησαν για απογραφή-μαϊμού των δημοσίων υπαλλήλων, που οδήγησαν στην αποτυχία του μέτρου της εφεδρείας.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΤΡΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ... ΒΟΛΟΝΑΚΗ...4 FOTO Maria Volonaki και τα μυαλά στα κάγκελα !

η σέξυ εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ..........

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΞΑΝΑ το Γερμανικό Focus: Μην ταξιδεύετε στην Ελλάδα, έχει τρομοκρατία
Νέα πρόκληση από το γερμανικό περιοδικό Focus αφού με δημοσίευμα του προτείνει στουςαναγνώστες του να αποφεύγουν τα ταξίδια σε χώρες που εμφανίζουν «κίνδυνο» για επεισόδια ή ακόμη και... τρομοκρατικά χτυπήματα. Μέσα σε αυτές της χώρας έχει και την Ελλάδα με την επισήμανση ότι «γενικά, για την Ελλάδα ο κίνδυνος είναι σε χαμηλό επίπεδο, ενώ πιο επικίνδυνα είναι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη»

Στον ίδιο χάρτη, στις.. φλόγες εμφανίζονται χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο «επίπεδο επικινδυνότητας» με την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Ιταλία και την Ισπανία.

Αυτή την ομιλία του Γ.Καρατζαφέρη να τη διαβάσουν όλοι όσοι δε σκέφτονται Ελληνικά. Ίσως…το ξανασκεφτούν!


Καταλαβαίνετε γιατί οι Βουλευτές πρέπει να μπουν στα βαρέα και ανθυγιεινά, όταν υποβάλλονται σε δοκιμασία μια και δυο φορές την εβδομάδα να ακούν το κ. Βενιζέλο! Πράγματι ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ένας εξαιρετικά ευφυής άνθρωπος και γλωσσοπλάστης, όμως καμιά φορά το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν.

Θυμάμαι πριν μισό αιώνα, εκεί στο Φάληρο στο σχολείο σαν παιδάκι κι εγώ της τάξεως, μας είχαν πει να πούμε τα ποιήματα για την 25η Μαρτίου. Σηκωνόταν το κάθε παιδάκι έλεγε το ........
ποίημά του κανείς δεν άκουγε τα παιδάκια, παρά ο γονιός που άκουγε το δικό του. Οπότε σκέφτηκα και είπα κάτι εντελώς διαφορετικό, που δεν είχε καμία σχέση με την 25η Μαρτίου. Μισό αιώνα μετά, το θυμούνται ακόμη οι συμμαθητές μου και οι οικογένειές τους…

Δεν ξέρω βέβαια αν έχω τη δύναμη και το θάρρος να κάνω και σήμερα αυτό που είχα κάνει πριν μισό αιώνα. Αλλά πιστεύω ότι είμαι υποχρεωμένος να πω κάποια πράγματα. Όχι ότι κατέχω την αλήθεια και δεν την κατέχουν οι άλλοι. Απλώς ίσως κάτω από την ιδιομορφία του βλέμματος ενός παλιού δημοσιογράφου, μπορώ και προσεγγίζω τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

TEMA: Ο Μπερίσα θα ανακηρύξει Κορυτσά, Πρεμετή και Χιμάρα μειονοτικές πόλεις!!!


- Kryeministri Berisha, gjatë vizitës së tij në Francë ku ka marrë pjesë në samitin e Partive Popullore, është takuar edhe me kreun e Demokracisë se Re, Antonio Samaras.
Sipas mediave greke, në këtë takim është folur për një marrëveshje për kufirin detar. Mediat elektronike greke shprehen se, “zoti Berisha e përshëndeti propozimin e kryetarit të Demokracisë së Re dhe të dy ranë dakord të përfundojnë një marrëveshje të re mes tyre, kur opozita e djathtë të vijë në pushtet dhe kreu i saj, Samaras të bëhet kryeministër”.

Mësohet po ashtu se në takim është diskutuar edhe për çështjet e bashkëpunimit reciprok për të fituar zgjedhjet. Kështu, Samaras ka biseduar me Berishën që në fushatë zgjedhore në Greqi ai të kërkojë shpalljen e Korçës, Përmetit dhe Himarës qytete me shumicë minoritare. Kjo do bëhet në këmbim të ndihmës që Samaras do i japë Berishës për të fituar zgjedhjet edhe për një mandat tjetër.
Takimi i Berishës me Samaras në fakt nuk është raportuar nga ana e Kryeministrisë. Është dashur raportimi i mediave greke që të merret vesh se Berisha ka folur për një marrëveshje për kufirin detar.
Në vitin 2009, qeveria shqiptare, e përfaqësuar nga ministri i Jashtëm, Lulzim Basha, nënshkroi një marrëveshje me qeverinë e djathtë të atëhershme greke.
Kjo marrëveshje u hodh poshtë nga ana e Gjykatës Kushtetuese, ndërkohë që Berisha është i vendosur për një tjetër marrëveshje.

ΖΑΛΟΓΓΟ- Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ


Σαν σήμερα 16 Δεκεμβρίου 1803, Εξήντα Σουλιώτισσες χόρεψαν το χορό του Ζαλόγγου!!!


Οι Σουλιώτες είχαν μια δική τους μορφή κοινωνικής οργάνωσης που βασιζόταν στην οικογενειοκρατία, τη λεγόμενη φάρα (= πατριά), που έφθαναν σε αριθμό περίπου τις 47, που αντιπροσώπευαν 150 οικογένειες.
Οι Σουλιώτες είναι οι κάτοικοι της περιοχής του Σουλίου, (στη πραγματικότητα μιας ομοσπονδίας χωριών, καλούμενα και Σουλιωτοχώρια), που βρίσκεται στη νότια Ήπειρο στη βορειοδυτική Ελλάδα. Από το 1550 έως το 1803 έντεκα χωριά αποτελούσαν τη Σουλιώτικη Συμπολιτεία. Οι Σουλιώτες διακρίθηκαν κυρίως ως πολεμικός λαός κατά το 19ο αιώνα, αρχικά ως ανένταχτοι κατά του Αλή Πασά και στη συνέχεια για την σθεναρή αντίστασή τους εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...