Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Κόμματα, αποκόμματα και αναχώματα.


Κόμματα και αποκόμματα
Εκλογές : όνειρο θερινής νυκτός...
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, όσο κι αν είναι στημένες, θα γελάσει και το «παρδαλό κατσίκι» όποτε κι αν γίνουν εκλογές.

Με τη ματιά του απλού πολίτη διαπιστώνει οποιοσδήποτε ότι στην σημερινή πολιτική σκηνή συμβαίνουν πολλά αστεία και τραγικά ταυτόχρονα.

Οι εκλογές όνειρο θερινής νυκτός.

Η Ελληνική «τρόικα» (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ); τρία πουλάκια κάθονταν, πλήρης ασυνεννοησία και αλληλοκαρφώματα ενδοκομματικά αλλά και διακομματικά.

Ο Παπαδήμος; μας τελείωσε, πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι του αντισυνταγματικού του διορισμού.

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ


τα Χριστούγεννα των άλλων
Άλλοι αποφασίζουν για μας,
άλλοι γράφουν την ζωή μας κι όχι εμείς...
Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, μόλις τρία, τέτοιες μέρες είχα στολίσει το σπίτι μου, είχα βάλει λαμπιόνια στην αυλή, είχα φτιάξει κουλουράκια χριστουγεννιάτικα, μελομακάρονα και κουραμπιέδες, το δέντρο μας έλαμπε και κάθε μέρα σχεδόν κι εγώ κι ο άντρας μου βάζαμε κι από ένα καινούριο πακέτο κάτω, στην ποδιά του. Ήταν η πρώτη χρονιά του γιου μας, τα πρώτα του Χριστούγεννα και θέλαμε όλα να είναι άψογα, πλούσια, τόσο πλούσια όσο νιώθαμε την δική μας ζωή. Τα ράφια στο σπίτι μας γεμάτα από λιχουδιές, φαγητά, ποτά, αναψυκτικά για όλους, για να έχουμε να κεράσουμε για να μη μας λείψει τίποτε, για να περάσουν οι δικοί μας άνθρωποι όμορφα κι εμείς καλύτερα.

Στα κρυφά ψωνίζαμε δώρα ο ένας στον άλλον, όχι πολύ ακριβά, όμως όμορφα και τρυφερά για να δείξουμε, οι δυο σύντροφοι , την εκτίμηση και την αγάπη μας για όλα τα καλά που μας συνέβαιναν. Να ευχαριστήσουμε τη θεά τύχη για τις δουλειές μας, για το γιο μας που επιτέλους είχε έρθει, για τον έρωτα μας που ήταν ακόμη ζωντανός μετά από τόσα χρόνια και τόσες δοκιμασίες.

Ο Δάσκαλος...


Με το τριαντάφυλλο στο βλέμμα... Ο Δάσκαλος μελετούσε το βιβλίο με πάθος. Υπήρχαν όντως πολλά στοιχεία. Ο συγγραφέας ως ιχνηλάτης είχε βρει σπάνια χειρόγραφα που επέτρεπαν την ταυτοποίηση των στιγμάτων που έκρυβαν τα τείχη. Κάθε σελίδα τον βοηθούσε να εισβάλει όλο και πιο βαθιά στον κόσμο των Ιπποτών. Πέρα από την κλασική εραλδική που του ήταν γνωστή εδώ και αιώνες, προσπαθούσε ν' αντλήσει νέες γνώσεις από την......
παλαιογραφία και τη νομισματική. Η πατρίδα του ήταν πλουσιότερη απ' ότι πίστευε η κοινωνία της λήθης...
και της αδιαφορίας. Ήταν βαθιά αγκυροβολημένη μέσα στο χρόνο για ν' αντέξει τις επιθέσεις της βαρβαρότητας. Αλλά ποιος το έβλεπε; Κοίταζαν όλοι ποιος κυριαρχούσε στα μέσα και ξεχνούσαν τις στρατηγικές λεπτομέρειες που καθοδηγούσαν τη σκέψη του στο μονοπάτι του φωτός.

Το άστρο της Βηθλεέμ ήταν αληθινό;


Άστρο ΧριστουγέννωνΤο αστέρι της Βηθλεέμ, που κατά τη παράδοση καθοδήγησε τους μάγους στο Θείο Βρέφος, είναι μια γνωστή και ισχυρή ιστορία για τους Χριστιανούς. Αλλά ποια εξήγηση δίνουν οι επιστήμονες για αυτό το φαινόμενο;
Η ιστορική έρευνα προτείνει ότι είναι πιθανόν η Γέννηση του Ιησού να έγινε το έτος 7 π.Χ. όταν κατέφθασε στην αυλή του βασιλιά Ηρώδη μια ομάδα σοφών, αστρολόγων και ιερέων που τους ονόμαζαν Μάγους. Οι Μάγοι κατά τον Ηρόδοτο ήταν ιερείς στην Περσία που ασχολούνταν με τον αποκρυφισμό, ιδιαιτέρως με την αστρολογία. Ενώ κατά τον Κέπλερ ήταν Χαλδαίοι, από εκεί που γεννήθηκε η αστρολογία. Επίσης άλλοι αναφέρουν πως οι Μάγοι ήρθαν από την Αίγυπτο.
Όταν έφθασαν στην Ιουδαία η παράδοση αναφέρει πως έψαχναν αυτόν που γεννήθηκε σαν Βασιλιάς των Ιουδαίων για να τον προσκυνήσουν. Η εξήγηση που έδωσαν ήταν ότι είχαν δει ένα άστρο στην Ανατολή.
Το άστρο της Βηθλεέμ αναφέρεται μόνο από τον Ευαγγελιστή Ματθαίου. Κατά αυτόν δεν ήταν ένα έντονο φως στον ουρανό, αλλά ήταν ένα διακριτικό σημάδι, μήνυμα μόνο για εκείνους που έψαχναν. Το άστρο της Βηθλεέμ αναφέρεται επίσης και σε ένα μη-βιβλικό κείμενο το πρωτευαγγέλιο του Αγίου Ιακώβου.
Εδώ όμως η περιγραφή του άστρου είναι πολύ διαφορετική: "Και οι μάγοι είπαν: Είδαμε πώς ένα απερίγραπτα μεγαλύτερο αστέρι από αυτά που βρίσκονται στον ουρανό έλαμψε τόσο, που το φως των αστεριών δεν μπορούσε να φανεί πλέον."
Η εξήγηση για την διαφορά μεταξύ των δύο αναφορών, μπορεί να βρίσκεται στην ανάγκη να συνδέσει ο συγγραφέας του πρωτευαγγελίου, το Μεσσία με ένα μεγάλο αστέρι πιστεύοντας ότι, χωρίς ένα μεγάλο αστέρι, δεν θα μπορούσε να υπάρξει ο ερχομός κανενός Μεσσία.
Ο σοφός Ωριγένης ήταν ο πρώτος που σύνδεσε την εμφάνιση του άστρου με κάτι το φυσικό. Παραδείγματος χάριν με την εμφάνιση ενός τεράστιου κομήτη.
Ενδείξεις στις Γραφές
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...