Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Πέντε επιπλέον χρόνια εργασία, μείωση μισθών και συντάξεων


Άλλο ένα δώρο επιφυλάσσει για τους εργαζομένους σε επαγγέλματα που θεωρούνται βαρέα και ανθυγιεινά, ο χρόνος που φεύγει... και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αφού εντός της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η απόφασή του με την οποία θα ενεργοποιείται η νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Με βάση τα νέα δεδομένα οι εργαζόμενοι των οποίων οι ειδικότητες εξαιρούνται από τη νέα λίστα καλούνται να παραμείνουν στην αγορά εργασίας από την 1η Ιανουαρίου του 2012 έως και πέντε έτη επιπλέον. Ακόμη θα υπάρξει μείωση των μισθολογικών τους απολαβών από 50 έως 150 ευρώ, αλλά και της μελλοντικής τους σύνταξης 10%-20%, αφού καταργείται το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας.

Τα "θαμμένα" Χριστούγεννα του Αδόλφου Χίτλερ

Σύμφωνα με την Telegraph, το φωτογραφικό υλικό ήταν για χρόνια καλά κρυμμένο σε βάζο και ανήκουν σε έναν από τους φωτογράφους του. Στις φωτογραφίες απεικονίζεται, να κάθεται σκεπτικός μεταξύ δεκάδων στρατιωτών των Ναζί, κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικου γεύματος στο Μόναχο, στις 18 Δεκεμβρίου του 1941..
Πίσω τους βρίσκεται ένα πελώριο χριστουγεννιάτικο δέντρο, δημιουργώντας μία αίσθηση ηρεμίας και εορταστικής διάθεσης, ακόμη και αν πρόκειται για μερικούς από τους ανθρώπους που ευθύνονται για μία από τις μεγαλύτερες σφαγές στην ανθρώπινη Ιστορία. Οι έγχρωμες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από έναν από τους προσωπικούς φωτογράφους του Χίτλερ, που τις έθαψε σε γυάλινο βάζο, μετά το τέλος του πολέμου.

ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙΑ ΚΑΙ "ΕΚΡΥΨΑΝ" ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ? Η ΑΠΛΑ Ο ... ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ Ν.Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ?

ΒΟΡΙΔΗΣ  "Αν δεν έχουμε λεφτά, θα αρκεστούμε ... στις ιδέες"!
O ENISA "κατέβασε" αιφνιδιαστικά το Μ.Βορίδη στην Κρήτη - Θέμα της έκτακτης συνάντησης στην Περιφέρεια Κρήτης o ENISA, με φόντο τη φημολογία γύρω από την παραμονή της έδρας του Οργανισμού στην Κρήτη

Περίπου 250.000 άτομα τρέφονται καθημερινά από τα συσσίτια της εκκλησίας ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ????

EMEIΣ ΘΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ..... ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 250.000 ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ????

Kλίκ ... ΓΙΑ ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΑ ΜΝΗΜΗΣ

 Παραθέτουμε το άρθρο
Σκοπός η συγκέντρωση τροφίμων για τα συσσίτια της ΕκκλησίαςΠερίπου 250.000 άτομα τρέφονται καθημερινά μέσω των συσσιτίων, αλλά και των πακέτων με τρόφιμα που παρέχουν σε σπίτια ευπαθών συμπολιτών μας η Αρχιεπισκοπή και οι μητροπόλεις, τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πατέρας Βασίλειος Χαβάτζας, διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Στο μεταξύ, περισσότεροι από 150 τόνοι τρόφιμα μακράς διαρκείας και άλλα προϊόντα συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής από πρόσφορες πολιτών για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων της Ελλάδας, στο πλαίσιο της σχετικής πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ. ..


Μία εβδομάδα από την έναρξη της δράσης, χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν αφήσει την προσφορά τους σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, στις ειδικά διαμορφωμένες γωνιές στα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας. 
Η δράση γίνεται με την υποστήριξη των Super Market: ΑΒ Βασιλόπουλος, Βερόπουλος, Γαλαξίας, Δούκας, Θανόπουλος, Κρητικός, Lidl, Μασούτης, Μπαλάσκας, Σκλαβενίτης.

Ιμάμης τα βάζει με τον Άγιο Βασίλη! Αποκαλώντας τον ουσιαστικά ΑΠΑΤΕΩΝΑ


Επειδή μπαίνει από την καμινάδα

Ανεντιμότητα καταλογίζει στον Άγιο Βασίλη ένας Τούρκος ιμάμης, επειδή χρησιμοποιεί τις καπνοδόχους για να αφήσει τα δώρα στα σπίτια, αντί να μπαίνει από την πόρτα, όπως γράφει σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

Η Τουρκία, επισήμως χώρα με πληθυσμό κατά 99% μουσουλμανικό, δεν γιορτάζει τα Χριστούγεννα και θρησκευτικοί κύκλοι επιβάλλουν συχνά τους πιστούς να μην τηρούν τα χριστιανικά τελετουργικά.

«Ο Άγιος Βασίλης μπαίνει από τα παράθυρα και τα τζάκια. Αν ήταν έντιμος, θα έμπαινε από την πόρτα. Σε εμάς από εκεί μπαίνει», είπε ο Σουλεϊμάν Γενιτσερί, ιμάμης στην πόλη Κεσάννη της βορειοδυτικής Τουρκίας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ».

Τεράστιος βράχος απειλεί ολόκληρο οικισμό


Τεράστιος βράχος απειλεί ολόκληρο οικισμόΤον κώδωνα του κινδύνου κρούει για μια ακόμη φορά προς τους αρμόδιους φορείς, ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, φέρνοντας τους ουσιαστικά προ των ευθυνών τους για το θέμα του κινδύνου κατολισθήσεων στη θέση «Καβαλάρης» του οικισμού του Αγίου Θωμά.
Ο Δήμαρχος, που ενημερώθηκε από τους κατοίκους για νέες αποκολλήσεις πετρωμάτων, επικαλείται τον κίνδυνο που διατρέχουν δεκάδες κάτοικοι του ορεινού χωριού εξαιτίας του φαινομένου αυτού.
Οι αποκολλήσεις αυτές έχουν σαν αποτέλεσμα να ελλοχεύει η κατάρρευση της τεράστιας πέτρας, βάρους δεκάδων τόνων και κατά συνέπεια να τίθεται ευθέως σε κίνδυνο η ζωή των κατοίκων του χωριού, αφού ακριβώς από κάτω βρίσκονται παραταγμένες δεκάδες οικίες.
Εδώ και καιρό ο Δήμος Γόρτυνας έχει ζητήσει την χρηματοδότηση για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις ώστε να προχωρήσει η μελέτη «Αντιμετώπιση Κατολισθήσεων Αγίου Θωμά» χωρίς όμως να έχει λάβει κάποια ουσιαστική απάντηση.
Η παραπάνω μελέτη είχε εκπονηθεί από την πρώην Νομαρχία Ηρακλείου και προέβλεπε τη σταθεροποίηση των βράχων καθώς και την απαλλοτρίωση έκτασης 2.594,3 τμ, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας που θα προσφέρει ασπίδα προστασίας στα σπίτια του οικισμού, αλλά και για την διάνοιξη δρόμου προκειμένου να είναι εφικτή η πρόσβαση των μηχανημάτων που θα εκτελέσουν τα έργα.

«Εγώ επέλεξα τον Παπαδήμο!» Σώπα ρε μεγάλε, κατέβα από το καλάμι...Πρωινές ασυναρτησίες από τον Γιώργο Καρατζαφέρη στη ΝΕΤ. Θεϊκή ατάκα: «εγώ επέλεξα τον Παπαδήμο, οι άλλοι δύο (Παπανδρέου – Σαμαράς) ακολούθησαν».
Έλεος ρε μεγάλε! Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Εκτός από «ρυθμιστής» διορίζεις τώρα και πρωθυπουργούς; Κατέβα από το καλάμι Πρόεδρε της γραφικής ακροδεξιάς των ουφολόγων…
Δεν είμαστε όλοι ψηφοφόροι σου, σκεφτόμαστε…

Το “σφύριγμα” στο αυτί και το μάσημα της τροφήςΜέχρι τώρα, οι περισσότεροι γιατροί πιστεύουν ότι το «σφύριγμα» στο αυτί ή αλλιώς εμβοές, επρόκειτο για μια διαταραχή της κυκλοφορίας σε ότι αφορά κοχλιακό νεύρο και λαβύρινθο. Πολλές φορές όμως η αληθινή ουσία βρίσκεται αλλού.
Και στην Βιονευρολογική, έχουμε διαπιστώσει ότι σε αυτούς που ενοχλούνται από εμβοές και σφυρίγματα, ενώ τους ενοχλεί αφάνταστα το κελάηδισμα ενός πουλιού ή το κορνάρισμα ενός αυτοκινήτου, δεν έχουν προσέξει ή δε γνωρίζουν καν ότι περίπου τρεις χιλιάδες φορές την ημέρα από τότε που γεννιόμαστε καταπίνουμε με τρόπο τέτοιο ώστε να προκαλούμε οι ίδιοι μια εμβοή στο αυτί.
Εάν λοιπόν τα «φίλτρα» που υπάρχουν μέσα στον εγκέφαλο, προκειμένου να απορροφούν και να διαμορφώνουν αυτούς τους ήχους, δεν λειτουργούν καλά, αυτοί οι άνθρωποι είναι προδιατεθειμένοι να έχουν συνέχεια εμβοές και σφυρίγματα στο αυτί.
Στην Βιονευρολογική, συνηθίζουμε σε αυτές τις περιπτώσεις να κάνουμε έναν εκτεταμένο στοματικό έλεγχο, προκειμένου να δούμε εάν υπάρχουν και διαταραχές στην κοιλότητα που βοηθούν αυτές τις καταστάσεις.

Μέχρι και 60 δόσεις για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Με νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις προσπαθεί το υπουργείο Οικονομικών να ''καταφέρει'' τους οφειλέτες του δημοσίου να διευθετήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους, τα οποία ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 42 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο ειδησεογραφικό site "Pheme.gr" με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ),που θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες το υπουργείο Οικονομικών προσφέρει πληθώρα ευεργετημάτων στους οφειλέτες του....
Δημοσίου για την τμηματική καταβολή των χρεών τους. Στους οφειλέτες παρέχεται μεταξύ άλλων η δυνατότητα ρύθμισης όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών τους, την καταβολή των οφειλών σε 60 (μικρότερες) μηνιαίες δόσεις, γενναίες απαλλαγές των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας κατά τη διάρκεια της ρύθμισης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες σε άρθρο της σχετικής ΠΝΠ προβλέπεται ότι "Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς και υπέρ τρίτων, βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) ή στα Τελωνεία του Κράτους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), ρυθμίζονται και καταβάλλονται ως ακολούθως:

Άνετα «μπαίνει» Βουλή η Χρυσή Αυγή!

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση της ΜRB για το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου

Τείνει να παγιωθεί πλέον η τάση του εκλογικού σώματος, να βάζει στην Βουλή την Χρυσή Αυγή, καθώς και σε νέα δημοσκόπηση που έκανε για λογαριασμό της Real News η MRB, το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, καταφέρνει να μπει στην Βουλή!
Το εντυπωσιακό είναι πως η δημοσκόπηση αφορά ολόκληρη την Αττική και όχι το κέντρο της Αθήνας, όπου τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής είναι κατά πολύ υψηλότερα και σίγουρα …διψήφια!
Το ίδιο συμβαίνει και στην επαρχία, όπου η εγκληματικότητα και η ανεργία καλπάζουν και οι αναλυτές μιλούν για ποσοστά έκπληξη της Χρυσής Αυγής...

Μας ψεκάζουν!Μας ψεκάζουν! Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα; Ο κόσμος γκρεμίζεται ,  η χώρα  βουλιάζει ,  η ζωή μας όπως την ξέραμε καταρρέει  και … ημείς άδωμεν! Άρα μας ψεκάζουν!
Αυτό που ήταν μυστικό, αυτο που μέχρι και πριν λίγο καιρο, όποιος το ανέφερε χαρακτηρίζονταν αμέσως ως Κασσάνδρα, το λένε πια και το γράφουν όλοι : Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ξεπληρώσει το χρέος της. Κι εμείς παρακολουθούμε απαθείς, να ψηφίζεται ένας προυπολογισμός που όλοι ξέρουμε οτι δεν θα εφαρμοστεί ποτέ, με στόχους που δεν θα υλοποιηθούν ποτέ.
Αυτοί που έλεγαν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, όχι από ανικανότητα, αλλά με δόλο και σχέδιο, έφερε τη χώρα σε κατάσταση ανάγκης, έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ήταν μέχρι τώρα λίγοι που  τους κολλούσαν  τη ρετσινιά του γραφικού  ή του συνομωσιολόγου  και οι φωνές τους πνίγονταν από τα συστημικά μέσα. Τώρα  επαληθεύονται από τα γεγονότα.  Κι όμως. Ο ΓΑΠ είναι ακομα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μπορεί και ταξιδεύει και μιλάει και υπερασπίζεται ανερυθρίαστα το «έργο» του, ενώ οι υπουργοί της κυβέρνησής του, αυτοί που συμμετείχαν ενεργά στην καταστροφή, συνεχίζουν να είναι υπουργοί και να μη λογοδοτούν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ερίζουν και για τη διαδοχή, τολμούν και μιλούν για ιδεολογία, για ανανέωση, για αλλαγή σελίδας, οι αποτυχημένοι, οι λίγοι, αυτοί που δεν ξέρουν αν θα είναι βουλευτές μετά τις εκλογές.

Καζαμίας 2012Ιανουάριος: Ο Παπαδήμος κάνει ανασχηματισμό της Κυβέρνησης. Δεν διώχνει κανέναν, αντιθέτως προσθέτει πέντε τεχνοκράτες Υπουργούς: Βλάσης Τσάκας, Πέτρος Κωστόπουλος, Νανά Μούσχουρη, Μίμης Ανδρουλάκης και Μιμή Ντενίση ορκίζονται την πρώτη εργάσιμη μετά τα Θεοφάνεια. Είναι όλοι τους Υπουργοί Επικρατείας άνευ μεζέ, αντικειμένου και αρμοδιοτήτων, όπως και οι μισοί υπάρχοντες. Θα προσθέσουν  όμως λάμψη, πειθώ, καθώς και ένα μήνα παράταση ζωής στην Κυβέρνηση. Στη ΝΔ επικρατεί ταραχή με τις λίστες, μεγαλύτερη και από αυτή που είχε ο Σίντλερ,  όταν ετοίμαζε τη δική του.  Στην Ιπποκράτους όποιος περνάει απέξω συλλαμβάνεται και γίνεται υποψήφιος. Ο ΓΑΠ δεσμεύεται να κινήσει ο ίδιος τις διαδικασίες διαδοχής, μόλις ανοίξει το Τριώδιο.

Στο τέλος θα τον κάνουν ….ήρωα. Ξεκινά απεργία πείνας για συμπαράσταση ο ….ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ. 32 ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΜΠΑΓΛΑΡΩΣΑΝΕ

Έχουν ξεπεράσει τους 2000 οι συγκεντρωμένοι για να διαμαρτυρηθούν για τις τελευταίες εξελίξεις που οδηγούν στην προφυλάκιση του Εφραίμ! Κρατώντας κεριά και με ταμπέλες, πολλοί ήταν οι πιστοί που θέλησαν να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Εφετείο. Όταν έφθασε το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Εφραίμ, το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Οι αρχές δεν περίμεναν τέτοια κοσμοσυρροή, και έστειλαν τα ΜΑΤ! Αν είναι δυνατόν! Εκτός εάν το σχέδιο ανωμαλίας που θέλουν να δημιουργήσουν, περιλαμβάνει και σκηνοθεσία ματωμένων ράσων… Μετά το Εφετείο, ο ηγούμενος θα μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ, ενώ νωρίς το πρωί θα οδηγηθεί στις Φυλακές Κορυδαλλού. Το πρωί εκτός απροόπτου αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές όπου και εκτιμάται ότι θα κρατηθεί σε πτέρυγα -Ε- στην οποία είναι κρατούμενοι κυρίως για οικονομικά εγκλήματα και πάντως όχι για σοβαρές πράξεις βίας.
Ο Εφραίμ βαρύνεται με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε απάτη, σε απιστία και σε ψευδείς βεβαιώσεις καθώς και με νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οι κατηγορίες είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπονται στο νόμο «περί καταχραστών του Δημοσίου» και ορίζουν σε περίπτωση καταδίκης ποινή ακόμη και ισόβιας κάθειρξης. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο μοναχός Αρσένιος, συνεργάτης του Εφραίμ στην υπόθεση των ανταλλαγών, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων μετά την απολογία του.

Η υπόθεση του Βατοπεδίου, για την οποία κατηγορούνται συνολικά 32 πρόσωπα, ξεκίνησε να ερευνάται από την Δικαιοσύνη τον Σεπτέμβριο του 2008 μετά από παραγγελία του τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά .

Τη βασάνισαν τα πεθερικά της γιατί δεν ήθελε να γίνει πόρνη,το 87% των γυναικών του Αφγανιστάν έχουν δηλώσει ότι έχουν υποστεί σωματική βία


 

Η Σάχαρ Γκουλ εντοπίστηκε χθες Δευτέρα στην τουαλέτα του υπογείου του σπιτιού του συζύγου της, στη βορειοανατολική επαρχία Μπάγλαν, αφού οι γονείς της δήλωσαν την εξαφάνισή της στην αστυνομία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...