Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Πάει ο παλιός ο χρόνος


Τεκμήρια-φωτιά: Θα πληρώσουν και όσοι έχουν μηδενικό εισόδημα!Ιδιαίτερα αυξημένο φόρο εισοδηματος κινδυνεύουν να πληρώσουν εκατομμύρια φορολογούμενοι, καθώς με χτεσινή του εγκύκλιο προς τις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών «υπενθυμίζει» τα τεκμήρια-φωτιά που θα ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2011.
Επισημαίνεται ότι τα νέα τεκμήρια που αφορούν σπίτια, αυτοκίνητα, πισίνες και σκάφη αναψυχής νομοθετήθηκαν το καλοκαίρι και είναι ιδιαίτερα αυξημένα σε σχέση με τα περσινά. Ειδικότερα, οι αυξήσεις των τεκμηρίων διαβίωσης φτάνουν το 30% για τα ακίνητα, το 70% για τα αυτοκίνητα και το 200% για τα σκάφη αναψυχής. Ουσιαστικά, με τις αυξήσεις αυτές το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να πιάσει τους φορολογούμενους οι οποίοι δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα αλλά την ίδια στιγμή διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα, αυτοκίνητα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι με τα νέα αυξημένα αντικειμενικά τεκμήρια θα πληρώσουν ακόμα και όσοι δηλώνουν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης καταργούν στην πράξη την απαλλαγή από τον φόρο. Αρκεί ο φορολογούμενος να έχει ένα μικρό σπίτι ή ένα αυτοκίνητο, για να πιαστεί στην παγίδα των τεκμηρίων και να πληρώσει φόρο, ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματός του, ακόμα κι αν έχει μηδενικό εισόδημα. Μάλιστα στα νέα τεκμήρια κινδυνεύουν να πιαστούν και όσοι έχουν στεγαστικά δάνεια αφού οι δόσεις λαμβάνονται και αυτές υπόψην.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι η εφορία θα συνυπολογίσει ως ελάχιστα έξοδα διαβίωσης τα 3.000 ευρώ για άγαμο και τα 5.000 ευρώ για έγγαμο. Αυτό το ποσό θα προστίθεται στην ετήσια αντικειμενική δαπάνη (δείτε παρακάτω) για την κατοικία, το αυτοκίνητο, κλπ, προκειμένου να υπολογιστεί το ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα.
Τεκμήρια ακινήτων
Ειδικότερα, η αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή της μισθωμένης ή της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση την επιφάνειά της ως ακολούθως:
  • μέχρι και 80 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,
  • από 81 μέχρι και 120 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 65 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,
  • από 121 μέχρι και 200 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 110 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,
  • από 201 έως 300 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 200 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και
  • από 301 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 400 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Ελεύθερος ο Αφγανός που μαχαίρωσε σήμερα τους δύο λιμενικούς στην Πάτρα !! Στην Ελλαδα δικαζονται μονο ΟΥΚΑΔΕΣ...!!


Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή του εισαγγελέα ο Αφγανός, ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε δύο λιμενικούς στο λιμάνι της Πάτρας.

Ο νεαρός Αφγανός δεν είχε μαζί του κάποια επίσημα έγγραφα με αποτέλεσμα να δηλώσει ανήλικος στην αστυνομία και να αφεθεί ελεύθερος από τον εισαγγελέα. Με μία απλή δηλαδή ομολογία ο αλλοδαπός κατάφερε να αφεθεί ελεύθερος παρα το γεγονός ότι επιτέθηκε με μαχαίρι σε όργανα της τάξης.

Ο Παπακωνσταντίνου επιμένει σε ηλεκτροσόκ από 1ης Ιανουαρίου - Νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ!!


Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ έρχονται σήμερα καμουφλαρισμένες στη συνεδρίαση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου της χρονιάς, καθώς στην ατζέντα είναι "κρυμμένες" υπό τον γενικό τίτλο "Θέματα του Υπουργείου Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής", την ώρα που στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο περιγράφονται με σαφήνεια άλλα δύο θέματα αρμοδιότητας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με την διαχείριση αποβλήτων και τις ποινικές κυρώσεις για επιβάρυνση του περιβάλλοντος.


Προφανώς, οι έντονες διαφωνίες στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένηςΤετάρτης σχετικά με την εισήγηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη για δραματικές περικοπές στις συντάξεις, οι οποίες πήγαν πιο πίσω τη λήψη των τελικών αποφάσεων, έκαναν πιο... προσεκτική την κυβέρνηση, καθώς μία ακόμη αναβολή σε απόφαση για προγραμματισμένο θέμα - απόφαση που προφανώς αναμένει και η Τρόικα, ενόψει ιδιωτικοποίησης τμήματος της ΔΕΗ - θα βάραινε ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Μανα..συγκλονιστικη ιστορια, τεραστια λεξη!


Η μητέρα του είχε μόνο ένα μάτι.

Ντρεπόταν γι αυτήν, κι ώρες- ώρες την μισούσε.

 Η δουλειά της ήταν μαγείρισσα στη φοιτητική λέσχη.

 Μαγείρευε για τους φοιτητές και τους καθηγητές για να βγάζει τα έξοδά τους.


Δεν ήθελε να του μιλάει, για να μην μαθαίνουν ότι είναι παιδί μιας μητέρας.με ένα μάτι, μονόφθαλμης. Οι φοιτήτριες έφευγαν γρήγορα, όποτε την έβλεπαν να βγαίνει για λίγο από την κουζίνα κι έλεγαν πως δεν άντεχαν το θέαμα και πως τους προκαλούσε μια ανυπόφορη ανατριχίλα.

Μα, από μικρός είχε πρόβλημα με την εικόνα της μητέρας του! Μια μέρα όταν ακόμη πήγαινε στο Δημοτικό, πέρασε αυτή στο διάλειμμα να του πει ένα 'γεια', ένιωσε πολύ ταπεινωμένος! Πως μπόρεσε να του το κάνει αυτό, αναρωτιόταν.

Την αγνόησε. Της έριξε μόνο ένα βλέμμα όλο μίσος κι έτρεξε μακριά!
Την επόμενη μέρα ένας από τους συμμαθητές του φώναξε:

ΑΚΑΤΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ,ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ .......... ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

Απαντες γνωρίζουν ότι στο ΛΑ.Ο.Σ  Ηρακλείου έχουν μείνει λιγοστά στελέχη  και αυτό  γιατί αφ ενός ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ δεν ενδιαφέρεται για την Κρήτη και αφ ετέρου ο γνωστός .... επ αμοιβή  κομματάρχης  του ΛΑ.Ο.Σ έχει φροντίσει να διώξει με τον τρόπο του όλα εκείνα τα (λιγοστά) αξιόλογα στελέχη και να μετατρέψει το γραφείο του κόμματος σε Τεκέ .  Αλήθεια πόσοι από την Ν.Ε Ηρακλείου Εργάζονται ?? Πόσοι δεν χρωστανε και το εσώρουχο τους σε Πιστωτικά Ιδρύματα?? Πόσοι τυχάνουν αναγνωρισιμότητας στον Νομό Ηρακλείου??   Ο Υπουργός είναι σαφές ότι απαξιώσε λοιπόν τα προαναφερόμενα ..."άξια" στελέχη και δεν πάτησε το ποδαράκι του στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ ... μην απορήσουμε  μετά από αυτό εάν δούμε τον κ.Βορίδη να φλερτάρει με Ν.Δ στό άμεσο άμεσο μέλλον


Απίστευτο!!! Eπέζησαν και οι 70 επιβάτες


Στην περιοχή επικρατούσαν συνθήκες πυκνής ομίχλης όταν το αεροσκάφος ξέφυγε εκτός αεροδιαδρόμου
με αποτέλεσμα να στραφεί από την αριστερή πλευρά και να σπάσει το ένα του φτερό.

Βλέποντας αυτές τις εικόνες θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι θα έβγαινε έστω και ένας ζωντανός μετά από μια τέτοια συντριβή.
Κι όμως κανείς από τους 70 επιβάτες δεν έχασε την ζωή του.
Το ατύχημα συνέβη σήμερα στο αεροδρόμιο του Οσχ στο Κιργιστάν κατά την διάρκεια προσγείωσης

2012: Θα δουλεύεις μόνο για να πληρώνεις φόρους... ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΘΑ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΣΥ!! ΨΗΦΙΣΕΣ
Αφόρητη θα κάνουν τη ζωή 5,5 εκατ. συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και ιδιοκτητών ακινήτων οι έκτακτες εισφορές και οι φόροι που θα επιβληθούν το 2012.

Όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός, τα έσοδα από τους φόρους στα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, την περιουσία και την κατανάλωση πετρελαίου θα αυξηθούν το επόμενο έτος κατά ποσοστό 74,5% ή κατά 7,34 δισ. ευρώ!

Τα μέτρα που θα επιβληθούν στους φορολογούμενους είναι τα παρακάτω:

- Μείωση του βασικού αφορολογήτου ορίου εισοδήματος κατά 58,3% ή κατά 7.000 ευρώ. από τα 12.000 στα 5.000 ευρώ.

- Μείωση του αφορολογήτου για τους φορολογούμενους ηλικίας μέχρι 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν φέτος ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ, από τα 12.000 στα 9.000 ευρώ.

Συγκλονιστικό! Δείτε πως παίζουν την χώρα μας σαν μαριονέτα στα χέρια τους…


 Συγκλονιστικό! Δείτε πως παίζουν την χώρα μας σαν μαριονέτα στα χέρια τους…


Τυχαίο; Δεν νομίζω! (στο τέλος είναι το καλό…)

Η κυρία που βλέπετε στη φωτογραφία είναι η Τουρκάλα δημοσιογράφος
Zeyno Baran …
1 Συγκλονιστικό! Δείτε πως παίζουν την χώρα μας σαν μαριονέτα στα χέρια τους…
η οποία, στις 14 Μαρτίου 2007, έγραψε στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, στο οποίο προειδοποιεί την Ελλάδα για τους κινδύνους της Ελληνορωσικής συμφωνίας και ουσιαστικά ρίχνει την πρώτη προειδοποιητική βολή προς Καραμανλή, να μην κάνει κακές παρέες (βλέπε Πούτιν).
Το άρθρο βρίσκεταιεδώ: http://www.nationalreview.com/articles/220286/strategic-vision-or-strategic-mess/zeyno-baran
Δύο μέρες μετά, στις 16 Μαρτίου 2007, Πούτιν και Καραμανλής, υπογράφουν τη συμφωνία για τον αγωγό (χωρίς να ακούσουν τη zeyno!)
2 Συγκλονιστικό! Δείτε πως παίζουν την χώρα μας σαν μαριονέτα στα χέρια τους…

Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά - Κάλαντα


Αν κατάλαβα καλά, ένας καλόγερος με εγκληματική προσωπικότητα παρέσυρε σε κακουργηματικές πράξεις "πλήθος ετερόκλητων δημοσίων προσώπων διαφορετικών αρμοδιοτήτων", οι οποίοι ήταν διανοητικά καθυστερημένοι. Τους τελευταίους θα τους δώσουμε βοήθημα για την αναπηρία τους;


Ως άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση
Που είναι στοιχείο της προσωπικότητας του
Και ενεργεί επιτήδεια και μεθοδευμένα
Περιγράφουν οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Εφετών
Τον Ηγούμενο Εφραίμ στο βούλευμα
Με το οποίο διατάσσουν την προφυλάκιση του.
Ο κατηγορούμενος, λένε χαρακτηριστικά ήταν
Ο "ιθύνουν νους και εμπνευστής" του σκανδάλου
Και υπάρχει κίνδυνος να εκμεταλλευθεί πάλι την ιδιότητα του αυτή
Για την διάπραξη και άλλων πράξεων συναφών με αυτές
Που του αποδίδει το κατηγορητήριο.
Είναι πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα
Εφόσον συνεχίζεται η αντιδικία με το δημόσιο
Για τις αμφισβητούμενες εκτάσεις, λαμβανόμενες υπόψιν
Και της εξαιρετικής δεινότητας που επέδειξε
Στην μεθόδευση των επίδικων εγκλημάτων
Και της ικανότητας επιτηδευμένης πειθούς
Σε πλήθος ετερόκλητων δημοσίων προσώπων διαφορετικών αρμοδιοτήτων.
Δεν φαίνονται να πείθονται οι τρεις δικαστές
Ευγενία Κακκαβά (Πρόεδρος ) Θεόδωρος Σπηλιάδης και Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου
Για τη μέχρι σήμερα καλή συμπεριφορά του.

Εδώ ξεπούλησαν ολόκληρη την χώρα, η ..καμένη γη θα τους ενδιέφερε;Μία μαρτυρία – «φωτιά» που αποδεικνύει, ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και παρακρατικοί μηχανισμοί της γείτονας χώρας έκαιγαν τα ελληνικά δάση επί χρόνια, φέρνει στο «φως» το newsbomb.
Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ανδριανός Γκουρμπάτσης ήταν αυτόπτης μάρτυρας εμπρησμού στη Χίο το 1998, δηλαδή μετά την περίοδο 1995-1997, στην οποία αναφέρθηκε ο τέως Τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ, πριν ανασκευάσει κακήν κακώς.
« Όταν βρέθηκε στη Χίο, σε μία από τις περιπολίες του στο Β.Δ. τμήμα του νησιού, είδε με τα μάτια του αγνώστους να προκαλούν εμπρησμό με ρήψη φωτοβολίδας. «Είδα με τα κυάλια μου δύο ή τρεις άνδρες να επιβαίνουν σε ένα φουσκωτό, το οποίο πλησίασε τις ακτές. Ξαφνικά εκτόξευσαν μία φωτοβολίδα με αλεξίπτωτο, προκαλώντας πυρκαγιά. Αμέσως ενημέρωσα το λιμενικό, που καταδίωξε το φουσκωτό, το οποίο εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα!. Δεν κατάφερε να διακρίνει κάποιο χαρακτηριστικό του σκάφους (σημαία κ.α.) ή των επιβαινόντων, που θα οδηγούσε στην ταυτοποίηση των στοιχείων τους. Ωστόσο, είναι πεπεισμένος, ότι επρόκειτο για Τούρκους: Τρανή απόδειξη αποτελεί το γεγονός, ότι για να ξεφύγουν από το λιμενικό, μπήκαν στην Τουρκία».

Δεκτή έγινε προσφυγή δικηγόρου κατά του ειδικού τέλους ακινήτων


Προσωρινή διαταγή που απαγορεύει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα από το γραφείο 38χρονου δικηγόρου, ο οποίος αρνείται να πληρώσει το τέλος ακίνητης περιουσίας, εξέδωσε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης....

Ο δικηγόρος προσέφυγε στα δικαστήρια, ζητώντας να "παγώσει" η διακοπή ρεύματος για μη καταβολή του τέλους.

Όπως ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, το τέλος είναι "αντισυνταγματικό", ενώ τόνισε ότι η κοινοτική οδηγία για την παροχή ενέργειας δεν περιέχει διατάξεις που να συνδέουν το δικαίωμα αυτό με τις φορολογικές υποχρεώσεις.

Τεκμήρια - τιμωρία για όσους έχουν σπίτι και αυτοκίνητο – Μπαίνει “φωτιά” στο εισόδημα


- Από 60% ως και 200% οι αυξήσεις των τεκμηρίων
- Αβάσταχτος ο φόρος για όσους έχουν στεγαστικό δάνειο
- "Φωτιά" το αυτοκίνητο πάνω από 1.200 κυβικά
- Στα τεκμήρια και οι βοηθητικοί χώροι στα σπίτια, αποθήκες, γκαράζ και λεβητοστάσια
- ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ..
Με τα τεκμήρια που “πέρασαν” το καλοκαίρι θα φορολογηθούμε φέτος. Η νέα εγκύκλιος στις εφορίες για τα εισοδήματα του 2011 βάζει πάλι φωτιά στην τσέπη μας.
Νέοι φόροι; Όχι! Οι παλιοί είναι που άρχισαν να ισχύουν και έτσι θα βρεθούν ... κατηγορούμενοι όσοι έχουν αυτοκίνητο πάνω από 1.200 κυβικά καθώς θα υπολογίζεται εισόδημα επιπλέον 600 ευρώ για κάθε 100 κυβικά πάνω από τα 1.200, δηλαδή το τεκμήριο για ένα αυτοκίνητο των 1.400 κυβικών φέτος είναι 5.200 ευρώ, ενώ ως τώρα ήταν 3.600 ευρώ.
Όσοι έχουν σπίτι πάνω από 81 τετραγωνικά θα φορολογηθούν με 65 ευρώ το τετραγωνικό και έτσι ένας πολίτης με σπίτι 100 τετραγωνικών θα έχει τεκμήριο 4.500 ευρώ φέτος αντί των 3.400 ευρώ φέτος.

Περίπου 3.000.000 πολίτες θα βρεθούν να πληρώνουν πολύ παραπάνω φόρο εφέτος με βάσει τα νέα τεκμήρια. Το κράτος υπολογίζει επιπλέον έσοδα περίπου 1 δισ. ευρώ και φυσικά αυτά τα χρήματα δεν θα προέλθουν μόνο από τους φοροφυγάδες, αλλά από όλους.

Για παράδειγμα το τεκμήριο για ένα σπίτι ένα σπίτι 120 τ.μ. Εφέτος θα είναι 5.800 ευρώ αντί των 4.400 πέρυσι, ενώ για ένα μεγάλο σπίτι των 150 τ.μ. το τεκμήριο καθορίζεται στα 12.740 από 9.520 πέρυσι.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Πολλοί ίσως νομίζετε ότι το παραπάνω video και ο τίτλος της ανάρτησης είναι υπερβολικά.

Αλλά για σκεφτείτε λίγο…
Θα αναφέρουμε μερικά παραδείγματα και η τελική άποψη είναι δική σας…

Στην Θεσσαλονίκη η φάτνη που για χρόνια κοσμούσε την περίοδο των Χριστουγέννων την πλατεία Αριστοτέλους φέτος μεταφέρθηκε στην Αλάνα της Τούμπας. Εκεί, τα ξημερώματα της..
Τρίτης 27 Δεκεμβρίου, άγνωστοι την πυρπόλησαν καταστρέφοντας την ολοσχερώς.

Σε όλες τις διαφημίσεις τα Χριστούγεννα αναφέρονται απλά ως γιορτή, χωρίς να γίνεται αναφορά στον θρησκευτικό τους χαρακτήρα. Δηλαδή, τι Χριστούγεννα τι Πρωτοχρονιά, όλα τα ίδια είναι. Διακοπές από την δουλειά και χρόνος για ξεκούραση.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αυτό να το θυμόμαστε …
Αυτά που γίνονται τώρα κάποιοι τα έχουν σκαρφιστεί πολύ καιρό πριν, τα έχουν οργανώσει, δεν είναι τυχαίος ο τρόπος marketing των εορτών.

Χρόνια πολλά σε όλους, Ευτυχισμένα Χριστούγεννα και με το καλό να έρθει το νέο έτος!!!

Η πίστη είναι το αποκούμπι όλων στα δύσκολα!!


xalarotiko.blogspot.com

ΕΛΛΗΝΑ ΑΘΑΝΑΤΕ


Κερκυραϊκά κάλαντα πρωτοχρονιάς

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...